Hirdetés
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nem jött senki, hogy demárpedigazlopás így nincs min vitatkozni.
-
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nekem ment a letöltés is
-
Soderes
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Szerintem ezek regesek.
-
válasz
Szirtimorc
üzenetére
[link]
Innen léptem be pár magyar hubra de semmi, nem tudom használni.
a +help se működik normálisan sem a rules hogy legalább leírja a helyi szabályokat. Kell-e regisztráció nem kell, min. slot min. feltöltés stb.
Ez se olyan már mint régen. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Beröfentettem én is, működik, de már alig van user.
Volt még valami eDonkey meg Kazaa ami eszembe jut, fogalmam sincs mennek-e még. -
csibe1
addikt
Említve lett a btjunkie ami bezárt, de például a RARBG is megszűnt.
Pár helyen még találkozni a rippjeikkel. -
csibe1
addikt
Elsiklottam a hsz-ed felett.
Nekem bejött a régi Devil May Cry, az új meg majd kiderül milyen lett.
A A Secret Level-nél épp az a lényeg, hogy mindegyik rész egy különálló történet, az adott játék világából.
A Reacher sorozatra lehet ránézek, a filmek tetszettek.
A Boys, Fallout, Silo sorozatokat láttam. A Silo-t olvastam is.
Az Arcane-ból láttam valamennyit, de valamiért nem néztem tovább.
Az Invincible érdekes tűnik, meg a Különc Kommandóra leszek kíváncsi.
A Demon Slayer az meg inkább csak egy a tucatnyi másik démonvadászos sorozatból. -
kikikirly
senior tag
Harmadik műszak(Third Watch). Boscorelli őrmester, Faith, Doki, a retardált Carlos(
), pár éve újranéztem, még mindig adja. 
-
csibe1
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Áááá dehogy.

-
csibe1
addikt
válasz
hun_Banderas
üzenetére
Tényleg, a Csillagkapu.

Aztán lett az Atlantis, meg az Universum, bár az elég gagyi lett sajnos. -
Soderes
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Pedig vannak magyar hubok.
Tavaly próbáltam ki. -
Nosztalgiából beröffentettem egy DC klienst, a mostani legfrissebb.
Bekonfigoltam, a routeren portforward a megfelelő portokra.
Ez valószínűleg jól sikerült mert megy a kereső.
Viszont szinte bárkire kattingatok a hubokon, nem tölti be a megosztási listákat.
Ez már ilyen, vagy valamit rosszul csinálok? -
hun_Banderas
csendes tag
A Csillagkapu is a TV3-on ment először (első 2 évadot adták le ott), akkor lettem a sorozat rajongója. A mai napig szívesen újranézem (manapság az AXN-en adják). Na meg persze ott volt a már említett Rém rendes család, Star Trek, Végtelen határok.
Nekem a Twin Peaks annak idején kimaradt. Láttam belőle pár részletet, de szerintem a korom miatt tiltólistán volt. Már évek óta tervezem, hogy pótolom.
-
buherton
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
A virágboltban lettek beszerezve
-
negro
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
szet lett offolva na igen
-
A kalózkodás topikból nosztalgia filmes topik lett
-
Végtelen határok sorozat is jó volt szerintem, az is TV3-on volt ha jól rémlik. Black mirror előd, csak több rész volt egy évadban.
-
csibe1
addikt
Köszi a linkeket!

Az "És megint dühbe jövünk 1978 1080p Teljesfilm" linkre 718p-t ír a letöltőprogram.

Letöltve is 1280 x 718-as a felbontás, nem a világvége, lehet a youtube nyúlt bele.
Ez nem FullHD, ez 720p.
Ennek a filmnek a hangsávját simán át lehetne tenni az egyik netes verzióra, mert az ugyanilyen hosszú, és az tényleg FullHD, az x64 és az x65 verzió is.
Aztán eddig senki sem csinálta meg.
Szóval érdekes.
Valamikor lesz kedvem összehozom. Köszi
-
csibe1
addikt
Igen, az Alfa Holdbázis sem mai darab, mint az Orion űrhajó.

"A régi magyar filmek közül viszont bármikor jöhet: az Indul a Bakterház, Csapd Le Csacsi, Egészséges Erotika, Roncsfilm , Legényanya. Szerintem ezeknek nincs párja."
Pontosan, én még a Bujtor Öcsi filmeket is szívesen nézem, ha valahol éppen adják.
Hyppolit a lakáj mindkét verziója tetszik.
Zimmer Feri
Az Üvegtigris se rossz, de a harmadik rész kimaradt.
Az már olyan, mint a Taxi5, egy darabig néztem; aztán sok lett benne a baromság, én meg sokkot kaptam. Kikapcs.
-
csibe1
addikt
A Bud Spencer& Terence Hill filmek bármikor jöhetnek.
Ezek a filmek a nem lehet megunni kategória.
A szomorú, hogy senki sem csinálta meg jó minőségben egyiket sem, legtöbbször csak DVDRip-ben találni meg a filmeket. Pedig fent vannak FullHD-ban is, csak össze kellene hozni a magyar hanggal, elméletileg. -
csibe1
addikt
válasz
Victoryus
üzenetére
Én is sajnáltam amikor megszűnt a TV3.
Amíg volt addig este 6-9-ig azt néztem.
Nekem mindegyik Star Trek sorozat tetszik, a mostaniakat is nézem.
A Kilences Űrállomás kicsit lassan indul be, de a ferengik mindent visznek.
A Vagyongyűjtés szabályai: [link]
Power kapitány kalandjai, de jó, hogy mondod, azt is néztem.
A Knight Rider-t is először osztrák 1-en láttam.
"de mindig meglepődök mennyire sok reklám van, és mennyire nincs semmi értelmes műsor"
Igen, emiatt lett tele a hócipőm az ismeretterjesztő csatornákkal, mert 15 percenként reklám. Akkor inkább letöltöm, mert nem a reklámra vagyok kíváncsi...
Tévé előfizetés van, meg 2 streaming, de ami olyan azt inkább letöltöm.
A tévéknél is 3 hétig meg a 8-10 film folyamatában, aztán a következő adag.
Egy idő után már elég unalmas.
Múltkor a Duna tévén adták a Szárnyas fejvadászt (az eredetit), azon rendesen meg is lepődtem.
-
csibe1
addikt
-
csibe1
addikt
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Az első Csillagközi rombolóból talán még osztrák 1-en láttam pár részt, akkoriban volt talán két magyar, meg két osztrák adó amit lehetett fogni; néha persze variálni kellett a vezetékekkel.
Az új verziót az megnézném újra, szerintem nagyon jól eltalálták a szereplőket, és a szinkront is. Le is mentettem pár helyre.
Nyáron meg osztrák 1-en néztem délután a Tom&Jerry-t.
A Conan a barbár meg a folytatása, meg ilyen jó filmeket adtak.
-
-
Postas99
őstag
Úr isten Alfa Holdbázis nagy kedvenc volt.
Viszont nálam végelátatlanul futhat a Two&Half Men és nagyon fontos a magyar szinkron hozzá.
Egy dolgot viszont bármikor újra néznék, az pedig a Roald Dahl féle meghökkentő mesék féle kisfilmek. Annó megvettem a szuperpempő könyvet is.A régi magyar filmek közül viszont bármikor jöhet: az Indul a Bakterház, Csapd Le Csacsi, Egészséges Erotika, Roncsfilm , Legényanya. Szerintem ezeknek nincs párja.
-
Emlékszem, imádtam a TV3-mat. Rém rendest néztem minden vizsga előtt este, nem stresszeltem legalább.
Voyager-ben akkor még nem értettem, miért női kapitány van. Annyira nem volt rossz, na meg 7/9-ed volt a lényeg.
Balltestar galacticát nem néztem végig, nagyon idegesített, hogy a fickó fejében élt a nő programja/hologramja vagy mi is volt pontosan.
Valamikor réges régen volt még a Super Channel is, pedig akkor még erősen rendszerváltás előtt voltunk. Na azt hogy kalózkodták le, meg az MTV-t? Power kapitány kalandjai - dimenziókapu, energiapáncél, robotok... de sajnáltam hogy elkaszálták azt a sorozatot. Digitalizáláááás. Yesss. Szépen előre jelezte ami jött.Mostanában a Knight Ridert néztem újra. Itt-ott kicsit eljárt felette az idő, de nagyon szépen meg volt csinálva a korához képest. Még a sztorik is jók. Tényleg szép kaszkadőr jelenetek, ugratások, effektek is jók. Egy-két helyen furán van vágva, vizes az út vs porszáraz, talán 1. évad
Régen ezek nem tűntek fel. Karr felrobban, aztán mégis egyben kis kontakt hibával bukkan elő az óceánból... KITT se mindig állt a helyzet magaslatán, merénylőket valamikor messziről kiszúrja, valamikor meg nem.
Anno abba nem is gondoltunk bele, honnan lát mindent a kamera, hogy szerez adatokat, hogyan vezet(ne). Meg a sok villogó bizbasz amivel Bonnie javítgatta, mi a fészkes fenét csinál? Jó csaj volt.Szülőknél van még tv előfizu, de mindig meglepődök mennyire sok reklám van, és mennyire nincs semmi értelmes műsor. M1 híradót meg szoktam nézni, képben legyek
Durva. Az a baj, hogy hiába nem nézem egyik köztévét se, ugyanúgy fizetem. Ez nem kalózkodás a részükről? Ki a nagyobb kalóz? Én, aki letöltötte a Wreckfestet, vagy akik a híradóra költik a pénzem?
Discovery is elkutyult már, szerencsére Edd China folytatta a YouTube-on. -
Soderes
senior tag
Dallas még megy a Jocky TV-n.
Magnum lent van NAS-on. Ebben az évben néztem végig.
Most éppen A Szupercsapat-ot nézegetem esténként.
Tudom sablonos, de még mindig jobb, mint az új sorozatok.Közben innen-onnan elkezdtem jó minőségben beszerezni a T.J. Hooker-t is.
A Halálos Fegyvernek azért van 3. szinkronja, mert az 1. Tolnai/Lux Ádám-féle ment anno a moziba és ez került a VHS-re is.
A 2. Mtv1 megszerezte a film sugárzási jogát, de a szinkront nem. Ezért újat csináltattak Gáti/Kranitz
3. Mindenki által ismert pedig a Sörös Sándor/Kránitz. Ez az Intercom-nak kellett 5.1-es DVD kiadás miatt. Az 1. már nagyon pocsék minőségű volt a kópián és nagyon rossz lett volna keverése. -
Szirtimorc
senior tag
A Csillagközi romboló nekem is bejött (nem a legelső - azt nem láttam), ugyan úgy mint a Twin Peaks. Nem tudom, nézném-e újra. Nagyon elment az ingerküszöböm sok szempontból az akkori időkhöz képest. Olvasni sincs türelmem, pedig régen faltam a könyveket.
Amit sehol sem találok, az a Pokoli elmék spanyol sorozat. A Star Trek eddig valahogy kimaradt, de már be van készítve. Alfa holdbázis? Persze. Anno Tassra sokat jártam pecázni, volt arra egy lomis kis kézikocsival járt, Sas1-nek hívta a környék. Még a Pirx kapitány kalandjaira is emlékszem.
Ezekről az másodlagos szinkronokról hallottam már, nem kéne erőltetni. -
csibe1
addikt
Múltkor valahol ment a régi Dallas, hááát most már tényleg nem nézném; pedig imádtam. A régi Magnumból mostanában néztem pár részt, nem volt rossz. Az új az gagyi lett.
Az X-akták valamiért szintén nem köt le, pedig akkoriban még VHS-re is felvettem.
Anno volt nálunk kábeltévén a TV3 nevű csatorna. Este hattól 2-3 Rém rendes család, aztán Űr2063 (Space 2063) vagy Space Rangers sorozat.
A Space Rangers-t azóta sem találtam meg sehol szinkronosan.
Sajnos mindegyik sorozat csak 1 évados volt.
Utána meg jött a Viasat 3 a Star Trek sorozatokkal, Next Generation (Picard), Deep Space Nine (Kilences űrállomás), Voyager.
Szerencsére sikerült levadászni ezeket a netről, mert streamingen vagy feliratos vagy valami vacak szinkron van.
Az új szinkron nagy divat lett, a Halálos fegyvert is majd minden csatorna más szinkronnal adja le. Nem értem mi benne a pláne, de idegesítő amikor tök mást mondanak, mint amire számít az ember.
Van olyan film amit három szinkronnal találtam meg a neten, egy fájlban.
A Csillagközi romboló is tetszett, még az eredetiből is láttam pár részt.
Alfa holdbázis ismerős valakinek?
#54Soderes
A Twin Peaks is nagy kedvenc volt, már azt se biztos, hogy újra megnézném.
-
negro
őstag
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Mindent eredetin nezek. Genombrottet (The Breakthrough) pl. Ha nem angol vmi akkor felirattal persze vagy ha nagyon nehez angol szovegkornyezet van szinten.
-
negro
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Na igen. A Spenceres filmeket csak is szinkronosan nezem ujra. Ahogy Csuja Imre rem rendes csaladbeli Al Bundy-ja is nagyon jo. [link] Viszont mivel anno szinkronosan neztem es hiaba 10/10-es most maradtam eredeti nyelvnel.
-
Hát igen. A régi nagy öregek akiknek a szinkronhangja vagy narrációja mennybe megy a mostani AI generált narrációkhoz képest.
Nagyon sok számomra érdekes video van pl. Youtuben, természetfilmek, űrkutatás scifi témák egyebek és a 10. másodpercben kinyomom mert nekem borzasztóan idegesítő, természetellenes. Dacára hogy fejlődik.
Bud Spencert is csak Bujtor Pityuval szinkronizálva vagyok hajlandó megnézni.
"a te hangod mélyebb..."
-
negro
őstag
Dallas te jo eg. Amennyire a kepernyo ele ultetett anno meg gyerek fejjel is ma el nem tudnam kepzelni, h ujra nezzem
Ellenben egy Magnum p.i. vagy X-aktakat, Rem rendes csaladot siman. Ahogy teszem is amugy mostansag. Hozzatennem, bar eredeti nyelven nezem ezeket, utobbi 20 evben csak is kizarolag eredetin nezek barmit, ez meg az a korszak volt mikor meg jo szinkronok keszultek. Ui: "csoppet raszaradt"
-
asdf_
veterán
Amikor minden adathordozót válogatás nélkül bedobtak a úthenger alá.
Pff, emlékszem, valamelyik Ifabón vagy Compfairen volt úthengerezés, hoztam is lemezeket haza belőle. Fun fact: hígítva volt a cucc, nullkilométeres, még csak fél sem matricázott lemezek is voltak a kupacban (vagy csak voltak olyan sületlenek, hogy nem nézték, hogy az elkobzott lemezen van-e jogsértő anyag vagy épp csak egy bontott csomag üres lemez, beszórták mind az úthenger alá).
-
csibe1
addikt
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Köszi, jó tudni, hogy az Amazon is tolja a reklámot.
-
csibe1
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nagyon régen nekem is volt DC, de már nem tudom mikor.
Az előfizetésekkel meg néha a fax kivan, sok a variálás.
Ami kell letöltöm, és offline megnézem, amikor kedvem van.
Ezért nem járok már jó ideje moziba sem.
Otthon, kényelmesen, nyugodtan megnézem; nem kell senkihez igazodnom, meg azon legózni milyen tirpákokkal futok össze akik zörögnek vagy telefonálnak, pofáznak a film közben. Ha éhes vagyok nyugisan megkajálok vagy kimegyek vécére vagy amíg telefonálok megállítom a filmet.
Régen még volt varázsa a mozinak, sajnos jó ideje nincsen, hiába veszett nagy a vászon.
Tíz éves koromban még ellógtam a Kék villám vetítésére a helyi moziba, kaptam is érte otthon.
Általánosban többször mentünk moziba az iskolából, Csillagok háborúja, Willow stb.
Azok nagyon jók voltak.
Akkoriban a moziban szó szerint tömegnyomor volt az első Cápa és a Kis hableány filmek vetítésekor. A terem bal oldalára foteleket pakoltak be, mert annyian voltunk.
Egy ideje már csak remakek meg a tucatfilmek jönnek; a legtöbb egyszer nézős, vagy inkább még az sem. Van amit már letölteni sem érdemes...
A lényeg a lóvé, mint a Disney-nál is kiderült. Bukta lett a film: nem 1,2 milliárd dollár jött be, hanem csak 700 millió. Jájj, csődbe megyünk. A Solo film egy rakat gagyi lett, egy szégyen. Aztán megy a csodálkozás, hogy nincs bevétel...
Páran ott eléggé el vannak tájolva..."Vagy ment egy jó sorozat a tévében, ami akkor még igen médiaszolgáltató volt, nem kereskedelmi rettenet."
A halál archívuma ismerős? [link]
Anno talán azt vártam legelőször, hogy mikor jön a következő rész.
Egy Tünde tévén néztük. [link] [link]"és imádkoztam hogy Komjáthy György ne sokat beszéljen a hőn áhított Boney M szám elején és végén mert akkor vagy át kell vágnom-kevernem a zenét vagy észbe kell vésni hol kell fadereznem a buliba."
Vettem én is pár kazettát, és arra vettem fel a rádióból.
Egy csomót meg át is másoltunk egymástól.
A Commodore programokat is.
-
paatrick
őstag
Nem akarlak előre elkeseríteni de a 2 leggagyibbat sikerült kiválasztani a listáról
A Secret Level az egy összevissza cucc, mind különálló sztori játékokból inspirálva. Devil May Cryból meg a régi is full átlag értelmetlen fanservice akármi volt, újat meg se néztem.A Reacher (1. évad), Boys (1-2. évad), Fallout, Silo sokkal fentebb van ezektől.
Ha meg animációs érdekel akkor Arcane, Invincible, Demon Slayer.
-
-
Soderes
senior tag
Ha olyan terméket veszel, amin az artisjus hologram van, akkor már egyszer lehúztak.
Piacon 80-100 FT veszel műanyag tokos cd-t vagy dvd-t. Ha rajta van az embléma már 200-250FT. És ugyanaz a lemez. Ez csak üzlet. Erről szól az egész.
És nem véd meg semmitől.Nem képviselnek senkit. A szerzőket sem.
Ha lop valaki, valami dalt vagy dalrészt és felhasználja nem fognak szólni. Majd a szerző elintézi az ügyvédjével.
Csak beszedik az adókat és a tagdíjakat, meg a jogdíjakat a rádióba hallott számok után.
Egy gittegylet! -
Csak úgy eszembe jutott. Ott volt a jó kis mp3pro.ini.hu... Náluk pont nem volt alami jó a zene minősége, de azért használhatónak tűnt akkoriban a kis mini pc-s hangfalakkal.
Tetszett ez a minimal design, le van mentve.
Már úgy is rég elévült, basszus több, mint 20 év eltelt.
-
buherton
őstag
Igazából az Artijusnak kifizetem a díjakat amikor veszek adathordozót, akkor ezzel feljogosít a kalózkodásra. End of story.
-
-
kraftxld
félisten
Legjobb flowchart a témában:
-
miqlas
őstag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
... akkor nem csak a SkyShowtime csinálja!
-
Soderes
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Vártuk a Csütörtököt, hogy menjen a Dallas. Este meg volt a Friderikusz Show.

Péntek délelőtt meg ismételték Ewingékat.Ott álltunk vagy ültünk felajzva a magnó előtt. Rec-Play benyomva. Ujjunk a Pause-on, hogy mikor mehet a menet, ha értelmes szám ment a rádióba. És általában nagyon értelmes ment, csak mindig bele lett pofázva.
VHS kazettákat rongyosra néztük vagy használtuk. Szó szerint a két széle a szalagnak már recés volt.

És senki se mondta, hogy szerzői jog, kalózkodás, jogdíj meg tököm.
Aztán 90-es évek közepén kitalálta valami kis seggfej a Palamentben, aki kitalálta hogy neki kell ebből pénz. Kb azóta létezik az ASVA, meg a bólogató zsiráf.
Nem vagyok én kalóz. Nem támadok meg hajókat. Sőt hajóm sincs.

-
Cyber_Bird
senior tag
Mert jelezni akartam, hogy koszi, valoban jo a sorozat, csinaljatok meg belole.
Nyilvan, ha senki nem fizet elo es mindenki torrenten nezne, akkor nem lenne nezettsege es nem keszulne tobb belole.
Mondjuk azt, hogy 90%-ban torrenten nezek sorozatot 10%-ban pedig elofizetek, ha valami olyat latok, ami szerintem megerdemli.(Egyebkent igen, olyan is van, hogy azert torrentezek le valamit, mert itthon semmilyen streamingen nem elerheto)
-
totron
addikt
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Sosem értettem miért fizet elő valaki a legkommerszebb, mindenhol is elérhető sorozatok miatt egy streamingre.
-
Cyber_Bird
senior tag
Mi is ezt csinaljuk egyebkent, elofizetunk egy-egy honapra, de pl pont az appletv-nel bosszant az, hogy amikor elinditom a Slow Horsest pl, akkor a resz elott reklamoz nekem egy masik appletv sorozatot, ami rohadtul nem erdekel, es senki nem kerte, le sem lehet tiltani ezt a funkciot.
Tudod, hogy hol nem kapok semmi keretlen reklamot? A sajat plex serveremen, a letorrentezett resz elott.
Most a Murderbot es a Slow horses miatt volt elofizetesem, de ahogy lement az evadzaro le is mondtam. Igazabol mindket sorozat magas minosegu, szoval nekem megerte azt a par havi osszeget.
Talan az Invincible miatt majd elofizetek egy honapra a Prime-ra is.
Szerk.: DC, oh jo oreg Dc, mennyit logtam anno a Matrix HUBon

-
Te ihletted a Prohardvert [link] vagy fordítva?
Az az igazi régi szép idők, DC, vittem évekig hubokat is.
Már nem vonz, gyakorlatilag anno mindent lehúztam másoktól ami kellett. Ebből élek még mindig.
Torrent nem szippantott be, nem tetszett sose.
Én úgy kalózkodok hogy tűzzel-vassal mindennel ami csak létezik irtom ezt a r@hadt reklámot. Csapból folyik megmérgez mindent.
Olvastam (szerintem fizetett pszichére ható hirdetések ezek
) több helyen hogy ejnye-bejnye ezzel én megrövidítem a Yutubot stb. hogy adblockerrel, helyi mediaplayerre streamelve vagy netán simán letöltve jutok hozzá a vizuális élményhez.
Ezek a cikkek próbálják belémbeszélni hogy ezzel a módszerrel még én vagyok a szenya és jajj szegény Yt meg a többi bizony éhen fog halni mert nem nézem végig a promókat... oooh.
Dafke nem fizetek elő semmire mert az ellenoldalon már évtizede átléptek egy határt és ezzel csak még erősebben tiltakozok bárminemű előfizetés ellen.
Mégegy bár nem tartozik szorosan a témához.
Számomra lassan de biztosan a média elveszíti minden téren azt amit eddig jelentett.
Nincs benne semmi izgalom, semmi óhajtás---> beteljesülés, öröm hogy végre megnézhettem-hallgattam akármit.
Mélyen bennem él amikor a 80'-as években diszkóztam,
Petőfi rádió, minden összelőve az N-edik fokig és remegett a mutatóujjam a magnó pause gombja felett.
és imádkoztam hogy Komjáthy György ne sokat beszéljen a hőn áhított Boney M szám elején és végén mert akkor vagy át kell vágnom-kevernem a zenét vagy észbe kell vésni hol kell fadereznem a buliba.
(Komjáthy Gyuri bácsi pár nappal ezelőtt hunyt el, komolyan mondom picit megrendített mert tudtán kívül 40-45 évvel ezelőtt sokat segített nekem)
Vagy amikor Budapesten 2, kettő normális lemezbolt volt ahol nyitás előtt 50-en ácsorogtunk mert tudtuk hogy megérkezett a Deep Purple legújabb lemeze.
Vagy ment egy jó sorozat a tévében, ami akkor még igen médiaszolgáltató volt, nem kereskedelmi rettenet.
És vártuk a jövő hét csütörtök estét hogy láthassuk a következő epizódot.
Az újpesti Alkotmány mozi premier filmszínház volt, egy jó filmre hogy jegyet vegyél az egy megterhelő szellemi és fizikai mutatvány volt
Ma ez nincs. Minden konyhakész. Megvehető előfizethető letölthető. Megszerezhető.
Elveszett a varázs. Nekem legalábbis. -
dseres
tag
A Kazaa volt szerintem az első elosztott rendszerű fájlcserélő, ami hasított. Azt nem tudták lelövetni. Talán az volt a baja, hogy a felhasználók fájllistáját nem engedte megnézni. Emiatt váltottam később DC++ -ra.
-
negro
őstag
Gyerekkent szulovel jartunk tekaba szoval el az emlek. Utana jott egy kis ideig a kaloz HBO dekoder korszak. De mivel mar `97-ben "beszaltunk az internetbe" majd jott a divx ment az ftp, dc+, torrent, ncore, elindult az ember egy uton. Szinten zenesz a muzsika front. Az mp3 terhoditasaval, kezdetben napstert hasznalva kesobb a fentebb emlietett modon, ogg flac ha jobb minoseg kelett a cd vasarlas okafogyotta valt.
-
Soderes
senior tag
Elfejtetted a BBS-t: Én még speciel ott kezdtem. Meg a 94-es Pecsa piac felszámolása.
Amikor minden adathordozót válogatás nélkül bedobtak a úthenger alá.
Meg a Microsoft BSA-ja, amikor gyakorlatilag mindenkire lecsaptak, ha releaser, ha terjesztő, ha felhasználó, ha programozó.
Komplett kommandó vonult ki a helyszínre és egy szaros lemezért képesek voltak napokig vegzálni az állampolgárt.
Ugyanis a háttérben megegyezést kötött a magyar állam a Microsofttal.Kettős mérce volt. Mert közben a VICO tulajdonosa. (Az aki néhány évvel később szitává lőttek Margit körúton.) Már évek óta a sárga VHS kazetták kölcsönzéséből és eladásából élt. (Talán idősebb tagok még emlékezhetnek a metró aluljárókban a kölcsönzőgépekre) Magyarországon mindenféle engedély nélkül forgalmazta a filmeket. És az amerikai filmstúdiók pedig beperelték, de nem akart fizetni.
Mert őt védték a politikai kapcsolatai. -
szebe
addikt
Zenei szolgáltatóknál szerencsés a helyzet, mert ott (még?) nincsenek kizárólagosságok.
Film/sorozat fronton pont emiatt veszik fel egyre többen ismét a kampókezet és falábat, mert érthető módon nem fognak 4-5+ platformra előfizetni csak azért, hogy mindig rendelkezésre álljon minden.
-
Azért egy streaming sokkal kényelmesebb ám, mint a hagyományos, offline zenehallgatás. Nekem is megvannak még egy HDD-n a régi zenéim, de sose veszem elő őket. Spotify prémiumom van, néhány playlist le van töltve, de amilyen helyeken megfordulok, ott 90%-ban mindenhol van legalább mobilnet. Kényelmes, egyszerű, gyors(!)...
-
-
...konkrétan legjobb minőség....
Konkrétan azonos minőség mint például az Amazon Music Unlimited.
A két szolgáltató maximális hangminősége azonos 24bit, 192KHz. A formátum FlAC, ami az Apple estében ALAC néven fut.
A Dolby Atmos térhangzást mind a két szolgáltató. A Sony 360 Reality Audiot csak az Amazon támogatja.Ha a magyar zenék is érdekesek, akkor az első hely még mindig a Spotify.
Ha az Apple integráltság fontos, akkor az Apple Music.A többi esetben.
Amazon Music Unlimited, Tidal, Spotify, Qobuz, Apple Music, Deezer, Napster, ....Az Amazon Music első helye egyértelműen a két lépcsős zeneszolgáltatásnak köszönhető. Az Amazon Prime előfizetés esetén a Prime Music használata ingyenes.
Ebben a felállásban az elérhető zenék száma kevesebb és a hangminőség alacsonyabb, mint az Unlimited esetében.
Az Unlimited olcsóbb a Prime előfizetőknek, mint az Apple Music.A Youtube Music nem hangminőség bajnok. De olyan zenék is elérhetőek, amiket máshol nem lehet fellelni. Például koncertek, speciális válogatások,..
-
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nem volt letiltva.
-
-
negro
őstag
Mivel semmire nincs elofizetesem es a hagyomanyos ertelemben vett televizio nezest elengedtem bo 15 eve de totalisan, igy csak film kritikus oldalakrol tajekozodom szoval ezekbol csak a Silo es a Black mattert lattam.
Amit en meg tudok ajanlani:
- From
- The Sympathizer
- Tokyo Vice -
-
YT zenei minősége kritikán aluli. Rengeteg zene nincs is fent. Bár belegondolva nincs is olyan újabb zene, ami érdekelne. Tele van minden ai generált híg **sal.
A régiek amiket szeretek megvannak mind flac/mp3 formátumban, offline több mentéssel.
Én nem is értem ezt az új generációt, Spotify prémium meg minden előfizetve, és ugyanúgy az igénytelen retket hallgatják. De sok helyen nincs is térerő, tehát cseszhetik.
Jó filmek évek óta alig vannak, tényleg inkább a régebbiek közül válogatok. Klasszikus Robert Redford, Clint Eastwood stb. Amíg megy a legismertebb szoftverbót, meg a tartalék oldalak, addig nem nagyon fogok előfizetni semmire. Járt Netflix a tv-hez, nem tetszett, hogy nem találom meg amit keresek. Trónok harca is egyiken fent van, másikon nincs, Alapítvány is egyben letöltve, aztán kész, megnézve, törölve.
Különösen utálatos, ha egyik évad egyik szolgáltatónál van, másik évad meg már másiknál. -
Szerintem managelhető 5 év alatt pár havi előfizetés.
Alapból semmire nem vagyok előfizetve, ha valami érdekel, akkor tolom el.
Most pl. rendelni kellett amazonról, hozzámvágtak 1 havi ingyen primeot.
Az apple TV is valahonnan ingyen volt egy évig, szerintem talán a legjobb ár/érték ha csak 1-1 hónapot fizet elő az ember, minőségi sorozatokat csinálnak, csak ritkán. -
-
PSti
tag
Sajnos nagyon igaz. Zene téren még hagyján, mert ugyan nem tökéletes minőségben, de youtubeon pl. "ingyen" meghallgathatsz rakás zeneszámot, de a film ipart elrontotta a mohóság.
Ha lenne 1 hely, ahol az összes film fent lenne, és nem törölnének, és minden szinkronnal, felirattal, reklám nélkül X pénzért, akkor sok előfizető lenne, de az elaprózódás, meg a fent említett indokok miatt csak nem sikerült. Közben pedig állandóan díjat emelnek, filmeket, sorozatokat törölnek, stb.
Mondjuk nálam a filmes kérdés megoldódott, de más indokból, egyszerűen leszoktam róluk. Nem vagyok kíváncsi a divatos propaganda témákra:
- Erős nők kalandjai
- ABC emberek nehéz élete
- Gonosz rasszista fehérek
- Amerika elmegy más országba "megmenteni"
- 8246. szuperhősös film
- Gonosz nácik és ide kapcsolódik a...
- Zsidó haláltábor 487354-ik felvonás, mert őket mindenki bántja
- Filmek 15789. folytatása
- Régi filmek 9345. feldolgozásA többit fel se sorolom. Nincs szinte már új film. Kb. meg kell nézni 1000 filmet, hogy láss egy új ötletet, az meg túl sok idő. De olyan ügyvédes sorozatot is láttam egy darabig, ahol amint előkerült a való életben Trump, kb. minden részben arról dumáltak, hogy majd jól beperelik a disznót. Nem is szerepelt a fickó a sorozatban, de hát a propaganda kellett.
Ilyenekre én nem vagyok kíváncsi, szórakozni akarok, nem agyat mosni.
-
Apollyon
Korrektor
Ahogy Gaben mondta:
"Piracy is a service problem."Én azt utáltam hogy tizenpár éve globál szinten nekimentek a torrentsiteoknak. Volt, amit behúztak, volt, ami önként állította le magát, megelőzve egy lefoglalást és letartóztatást.
A kedvencem a btjunkie volt, ott olyan zenei anyagok is akadtak olyan minőségben, amik egyébként sehol máshol, vagyis sehol sem megvásárolható, mert már nem árulta senki, és még csak máshonnan letölteni sem lehetett.Sok minden eltűnt, bár ott van még a youtube, ahol a zenei minőség 160 kbps-on tetőzik. Nem azt mondom, hogy 3-4 GB-os DSD trackeket szoktam hallgatni, de jó lenne, ha visszatérnénk a már "elavult" 30 évvel ezelőtti szintre, amikor a CD minőségű zene volt a mainstream.
A film / sorozat streaming nálam felejtős. Volt még egy pár érdekesebb darab a múltból és annak folytatása(i), de manapság már semmit sem nézek, nincsenek értékes, új ötletek, sokuk elég sekélyes. Sorozatok esetén a pilot epizód talán jó, utána filler, majd évad végén egy cliffhanger és viszlát több év múlva. Könyvadaptációk néha még tudnak működni, egyébként köszi, nem, még kalózkodva se kell.
Könyvek szempontjából viszont Magyarországon (viszonylag) szerencsések vagyunk. Leginkább e-könyveket olvasok, és nálunk nincs semmi DRM, lehet epub és mobi közül választani a legtöbb online könyvesboltban. Ezzel szemben külföldön az ilyesmi platform kötött, plusz egyéb horror. Az Amazon konkrétan többet foglalkozik már a DRM törésének ellehetetlenítésével mint a Kindleök felhasználói-élmény javításával, ami igazából degradálódik.
-
Hieronymus-nak:
Nyugodtan valaszolhattal volna itt is.
A valaszodbol viszont kiderul, hogy semmit nem ertettel meg az irasbol - ahogyan a kiadok sem ertik a kalozkodas okait. Nem mellesleg sehol nem irtam, hogy minden jognak a vasarlora kellene szallnia, ahogy az altalad hozott autos peldanal sincs igy (nem mellesleg ott is csinaljak a hulyeseget a gyartok es ra fognak jonni, hogy naluk sokkal okosabb emberek terepere mereszkedtek be, megfelelo tudas nelkul), ellenben ha a vasarlok fizetnek valamiert, akkor rossz neven veszik, ha egyszer csak hiphopp eltunik. A vasarlok azt sem akarjak, hogy 8 fele elofizetesuk legyen, horror penzert, egyet akarnak fajtankent, egyszeruseget akarnak, barhol megnezheto filmeket, meghallgathato zeneket, olvashato konyveket, mukodo jatekokat es szoftvereket.
Új hozzászólás Aktív témák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Fejhallgatós találkozó
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Dead Island 2 beszámoló
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), pár éve újranéztem, még mindig adja. 

Gyerekkent imadtam pedig de ma a vilagbol ki lehetne kergetni vele. X-aktakbol azert par reszt kihagyok en is. De osszesegeben mai is adja. Ami jo szerintem nagyon meg pl, ezt tavaly neztem ujra az a Miert eppen alaszka.