- gerner1
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
-
Lacika79
tag
válasz
Jarod1 #49900 üzenetére
Ez egy működő megoldás, én is csináltam melós vinyok esetében. A lényeg, hogy a működő PCB-re át kell rakni a halott vinyo PCB-rol a BIOS chipet. Ebben az esetben minden zokszó nélkül elindul. A probléma, hogy míg céges környezetben ott volt 100 ugyanolyan vinyo, és ugye kit érdekel mennyibe kerül, addig az én esetemben vadászni kell az adott elektronikát
-
Vicegeci
újonc
válasz
Jarod1 #49886 üzenetére
https://www.aqua.hu/sharkoon-quickport-duo-usb30-v2-kulso-hdd-dokkolo-a0066-146351.html
Ez az új dokkoló,
https://www.aqua.hu/sharkoon-quickport-xt-usb30-v2-kulso-hdd-dokkolo-fekete-4044951014057-259767.html
Ezek pedig a régiek, de baromi érdekes ha az új dual dokkolóban formázom le és rendelek hozzá betűjelet akkor az látni fogja, viszont a régi solo dokkolók nem.... eléggé wtf nekem ez.
És igen sata 3-as merevlemezek -
butch3r
senior tag
válasz
Jarod1 #49832 üzenetére
mh hát nem volt nálam másik, felírom a listára (bár remélem igen nem kéne hogy az alaplap sata portja vagy nem tudom mi szarakodjon. mondjuk számomra fura lenne ha fél év után pusztulna le)
azóta lefuttatam a wd saját teszt programját, sikertelenül:
google szerint ez bad sector hiba. de hát ezt mondjuk tudtam hdsentinelből szóval nem lettem tőle okosabb.
most hddscan-t fogom még rajta végig küldeni. egyelőre 23%-nál tart de le kell állítanom mert mennék aludni, viszont az egyre valószínűbb hogy nem melegedés okozza mert hdsentinel szerint már 42 °C-os és még vígan megy a teszt... -
-
Nabukin
tag
válasz
Jarod1 #49542 üzenetére
Pár hónapot SSD mellett volt adat meghajtónak használva optibayben. Majd lecseréltem, akkor leformáztam és betettem egy antisztatikus zacsiban egy ssd dobozba. Pár hétig ott pihent és utána került be most a másik gépbe. Azt hirtelen nem tudom, hogy lett-e formázva telepítés előtt, de a tippem az, hogy nem.
-
menledge
senior tag
válasz
Jarod1 #42419 üzenetére
satás, azota megtaláltam a biosba, felismeri, de nem lehet semmit állítani a boot sorrenbe, hiába bekapcsolásnál arra nyomok, akkor is csak a bios jön fel, és ott hiába keresem ki a boot sorrend állítót, nem csinál semmit ha ráklikkelek
de van, hogy nem látja, olyan mintha a kábellel volna valami, de az eddig is az volt, meg ha épp látja akkor sem bootol róla
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Jarod1 #24694 üzenetére
Fordítva dugta az alaplap tűire a hátlapi kivezetés csatlakozóját. Előfordul az ilyen, főleg ha az ember nem figyel, vagy alapból rossz a kábel színkiosztása, erre tartani kell egy rissz-rossz pendrive-ot hogy legvégső esetben ha minden ellenőrzési lehetőség szakad, akkor az pukkanjon.
-
Robson79
csendes tag
válasz
Jarod1 #24079 üzenetére
Helló!
Nem szeretnék adatokat róla, mert letöröltem mindent!
Csak javítani szerettem volna, de most ott tartok hogy jelzi a hdd-t mint új kötet, de nem tudok rá se másolni, se formatálni.
Próbáltam a hdd regeneratort is, az talált bad sectorokat.
Hogyan lehet mindent leszedni és újra particionálni? -
utgyuru
aktív tag
válasz
Jarod1 #24023 üzenetére
Linux-szal sem formáztam, gyárilag FAT volt szerintem, azt használtam.
Közben megnéztem, Acronis látja, adtam neki egy betűt (G, mert eddig az se volt. Még mindig nem jelent meg sehol sem, de cmd-ben tudok navigálni benne. Utána kipróbáltam, ha Total Commander-ben konzolon beírom, hogy g:, akkor az is látja már.
-
-
Veron
addikt
válasz
Jarod1 #19012 üzenetére
kösz!
esetleg más valaki erre a felvetésre, több véleményt is szívesen meghallgatok! annyi módosítás, hogy nem 43-44, hanem 45-46 fokra is felmegy a hőmérséklet. -
Doresz
tag
válasz
Jarod1 #18431 üzenetére
2 kábellel is próbáltam, úgy, hogy csak az egyik USB-t csatlakoztattam, úgy is, hogy mind a 2-t (mert ugye ennek olyan a kábele), a laptop mind a 4 csatlakozójánál. Asztali gépen is próbáltam. Mégis csak annyit tudok elérni, hogy unknown device-ként ismerje fel. És tegnap még ment róla a másolás. Ha régóta nem használtam volna, még megértem, de egyszercsak megkattant, pont akkor, amikor a fontos dolgokat másoltam volna.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Jarod1 #18379 üzenetére
Mi az a low level format? Ja tudom! De ezt a funkciót a régi MFM, ESDI és SCSI drive-ok támogatták. Az IDE drive-ok NEM! Az utasítás hatására csak olvasást, vagy írást hajtanak végre a kijelölt szektoron. Az utolsó drive amelyik ezt IDE mellett megtette, az ST157A volt. Ezen az oldalon itt van a képe, melyen olvasható, hogy TILOS az alacsony format, mert a servo jeleket is letörli. Ez volt az utolsó olyan drive, mely ezt az utasítást végrehajtotta (a figyelmeztetést ha végiggondolod, aki megtette vele, ez a művelet volt az utolsó melyet a drive végrehajtott, mert utána servo hiányában sávot sem talált, nemhogy szektort).
-
laciakos
csendes tag
válasz
Jarod1 #15923 üzenetére
Szia.
Nero expressel és burning rommal irtam,de probáltam xp cd burnerrel is.
Használtam vettem a külső lg irót.
Állitólag 2-3-szor használták csak.
Cd-ét 46x-an is tud irni,de a dvd-ét 2x-es sebességnél nem engedte gyorsabban.
Frissités után 4x-es sebességel engedi.
De elvileg 16x-ra is képes. -
piadex2
senior tag
válasz
Jarod1 #12318 üzenetére
Hello!
Nem emlékszem pontosan, de valami ilyesmi.
Van valami ötlet?piadex2
ps: mielőtt nagyon belemegyünk egy másik témába, a kérdésem az, hogy egy samsungnál miért van az, hogy egy file sérült és használhatatlan, a másik meg jó.
Mitől szállhat el egy hdd? (így) Semmi rendelleneset sem csináltam vele. -
liksoft
nagyúr
Ha a gyári tesztprogrammal többször átírod és visszaolvasod a felületet, a drive belső SMART-ja megcsinálja. Vagyis nem kell "spéci" program. Viszont ez csak szektorhibákat tud eltüntetni. Ha a drive mechanikusan vagy elektronikusan sérült illetve nem tökéletes, azt program soha nem fogja megjavítani.
Vagyis kategorikus kijelentésnek, hogy "lehet javítani", helye nincs egy hibafeltárás előtt.
-
Vakegérke
félisten
Nos, lefuttatva mindkettő.
Hard disk sentinel: [link]
Hd tune: [link]
Ezek szerint megnyugodhatok? Létezik, hogy csak káosz van a winyómon? Akkor viszont miért van (vagy csak volt) a nyik-nyik a bekapcsolásnál?
Kérdezem ezt úgy, hogy fogalmam sincs, mit produkál a winyó a következő boot-nál. Nagyon remélem, hogy nem lesz gond. De ha gond is lenne, illő tisztelettel köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged