Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62951) Mauzes válasza -KP- (#62950) üzenetére


Mauzes
őstag

Nem limit nekem a 200, tudok többet is költeni rá, ha "kell", de mondjuk 5-600-at nem igazán szeretnék csak az erősítőre.

Mindenkinek: egyébként van olyan ökölszabály, hogy az erősítőre vagy a hangfalakra érdemes többet költeni? Melyik hoz többet a konyhára? Tehát ha van mondjuk 600k erősítőre és 5.0-ra együtt, akkor pl. 200 erősítő + 400 hangfal, vagy 400 erősítő + 200 hangfal fog jobb hangzást adni? És vegyük úgy, hogy minden komponens vagy használt vagy minden új, hogy pariban legyen az összehasonlítás.

(#62952) Dorian válasza Mauzes (#62951) üzenetére


Dorian
félisten

A jobb minőségű hangfal sokkal fontosabb.
De egy valami mindig kifelejtődik: a szoba akusztikai kialakítása és az elhelyezés/ülőhely legalább ennyire fontos.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#62953) mettek válasza Mauzes (#62946) üzenetére


mettek
addikt

Igen ezek nem olcsók de ha ugy állsz hozzá hogy van egy bizonyos igényed amit elvársz hangban és valóban kihasználod a rendszert akkor úgyis az lesz hogy most veszel egy 200ezres avr-t aztán 1-2 hónap múlva elkezdesz nézelődni mire tudnád cserélnj mert kevésnek érzed.

Szinte mind túl vagyunk ezen az úton sajnos. Én rengeteg pénzt égettem el így mert keresgéltem a jó hangot. Most ezzel az arcammal megtaláltam.
Hozzáteszem ez után nekem a Marantz 70es szériája tetszett még azok közül ami nekem volt. Az is egy jó választás de abban gyengébb a bemérő rendszer és kicsit fényesebb a magas tartománya.

Az arcam kiegyenlítettebben szól. Sztem ott minden a helyén van de ehhez jó hangfalak is kellenek.
Nálam a legkisebb 390 szól ami most akciós és hiába a legkisebb a sorban, elég dinamikája van hogy rendesen beszóljon 20 négyzetmétert.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#62954) Mauzes válasza Dorian (#62952) üzenetére


Mauzes
őstag

Na pont ez az, amin a legnehezebb javítani. Legalább is én családos emberként nem a házimozi rendszeremnek fogom alárendelni az adott ingatlanom adott nappaliját és berendezését.

Vagy mire gondolsz konkrétan akusztikai kialakítás alatt?

mettek: persze, értem ezt is, de azért nehogy már 200 és 600 között (vagy máskép fogalmazva: 600 alatt) ne legyen semmi elfogadható/jó. Ha ez így lenne, akkor 600 erősítőre + jó minőségű hangfal + jó mélysugárzó + kábelek, és 1,5 millió alatt nem jössz ki. Úgy, hogy azért ez továbbra is "Házimozi belépő szinten" topik.

[ Szerkesztve ]

(#62955) Dorian válasza Mauzes (#62954) üzenetére


Dorian
félisten

Akkor el kell fogadnod a kompromisszumos hangot, ill. azt, hogy a készülékek adott áron a tudásuk kis részét mutatják meg. Nincs ezzel semmi baj. Egy példa: Lehet full tükrökkel borított teremben, reflektorokkal szemben is fotókat készíteni. Csak kb. hasonló lesz a végeredmény hangra átfordítva.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#62956) mettek válasza Dorian (#62952) üzenetére


mettek
addikt

Ezzel nem feltétlen értek egyet. Sztem szinergiában kell lenniük. Egyikkel sem érdemes fölé lőni a másiknak.
Pl amikor eladtam a Quadral platinum hangfalaimat akkor hoztak eg, Denon 2000es avr-t mert azt vette a delikvens. Rákötöttük a hangfalakat és nem szólt, már azt hittem elromlott a hangfalam, nem értettük. Aztán sok sok mókolás után rátoltam a menüben a hangfalakra az erősítést (csatornánkénti hangerő emelés) es ekkor elkezdtek vinnyogni a hangfalak és kb max hangerőn már szólt is valahogy. Előtte az összes felső közép kategóriás avr szépen meghajtotta őket. Ledöbbentem hogy mennyire egy hulladék az a Denon. Szóval emberünk elég gyorsan elkezdhetett nézelődni egy jobb avr után.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#62957) jambiyya válasza Dorian (#62952) üzenetére


jambiyya
őstag

Sajnos a legtöbbünknek nincs dedikált moziszobája, és csak korlátozottan tudja a nappalit alakítgatni. És igen, igazad van (ha jól emléxem és Te írtál ilyesmit), hogy az EQ nagyon hasznos, de nem mindenható. Szóval ezzel a kompromisszummal sajnos együtt kell élni.

(#62958) mettek válasza Mauzes (#62954) üzenetére


mettek
addikt

Ez esetben nem nem költenék erre sokat. Lehet jobban járnál egy samsung Q szériás hangprojektorral amihez vannak háttér sugárzók is meg mélyláda is.

Hiába veszel akár 2 millióért rendszert ha berakod egy hidegburkolatos, csupasz mennyezetes múzeumba, ott meg is ölted az esélyét is hogy jól szóljon bármi.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#62959) Smiley válasza Mauzes (#62954) üzenetére


Smiley
őstag

Pontosan ez a baj ezzel a forummal, ugyanis is itt nem letezik az a fogalom hogy jo. Minden vagy tokeletes vagy szar.
Ha szorakozas/kikapcsolodas celjabol veszed akkor egy 500-600k cucc kurvajol fog szolni mozin es stereo-ban is. Felteve ha Te is azokhoz tartozol akik hasznalni szoktak az ilyen cuccokat es nem azzal foglalkozni egesz nap hogy melyik madzag hogyan hat az egeszre, meg a tobbi baromsag. Hallgass meg par markat, es hidd el, hogy lesz olyan ami tetszeni fog es elvezettel fogod hasznalni.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#62960) -KP- válasza Mauzes (#62954) üzenetére


-KP-
addikt

Ha le tudsz mondani az Atmosról, meg a hdr/dolby vision-ről, akkor lehet csemegézni igen jó vasakat.

Arcam AVR600 200k körül van épp eladó avx-en. Anthem MRX510 szokott lenni 170-190k körül. Anthem MRX500 130-140k, MRX700 picit több. Az Anthem MRX500-as konkrétan igen szépen meg tudta hajtani még a Martin Logan Electromotion ESL falaimat is.

(#62961) Kiskutya válasza Smiley (#62959) üzenetére


Kiskutya
veterán

Pár napja olvasom csak a topikot aminek a címe "házimozi belépő szinten" és egyet kell hogy értsek veled teljesen elmegy az ember kedve mert pont az van amit írtál ha nem költesz több százezret erősítőre + több százezret hangfalakra akkor csak szart kapsz és még vegyél külön sztereó erősítőt ha zenét is akarsz hallgatni. Biztos vagyok benne hogy jok ezek a cuccok de ha valaki egy átlagos nappaliba szeretne néha megnézni egy két filmet vagy soptify-ról zenét hallgatni nincs más elfogadható megoldás.

hmm...

(#62962) Dorian válasza Kiskutya (#62961) üzenetére


Dorian
félisten

Sajnos a házimozi drága mulatság, ès a "többszázezer" nem számìt soknak. Ez van.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#62963) Smiley válasza Dorian (#62962) üzenetére


Smiley
őstag

Ezt azért érzed Te is hogy baromság? Miért abból indultok ki, hogy csak a prémium meg a drága cuccok a jók? Ez kb ugyanaz mint, hogy az A6-os Audi alatt ne vegyél autót mert az mind használhatatlan szar.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#62964) jambiyya válasza Smiley (#62963) üzenetére


jambiyya
őstag

Miért lenne baromság? Nyilván más az igényszintetek. Az lenne baromság, ha csak egy vélemény lenne, de szerencsére itt mindenki leírhatja a sajátját. ;)

(#62965) arcitec válasza Smiley (#62963) üzenetére


arcitec
addikt

Pedig abszolút igaza van és ezt nem Ő generálja. Lehet olcsón összeállítani rendszert, szólni is fog, de előbb utóbb rá kell jöjj, hát sajna nem az igazi. Tudom, mert nekem is a jelenlegi a 3.ik ami már elfogadhatóan és igazán élvezhetően szól... ;)

[ Szerkesztve ]

(#62966) Gino20 válasza mettek (#62958) üzenetére


Gino20
őstag

Ezzel saját tapasztalatom alapján csúnyán nem értek egyet. Csúcs samu HW-Q90R hangprojektort használtam a fos - csupasz akusztikában és össze sem hasonlítható a mostani belépő Monitor M300 5.1 és a Denon S960(X2700) erősítő csomaggal. Szó szerint ég és föld pl a mozi, de zenében is jelentős az előrelépés.

(#62967) Dorian válasza Smiley (#62963) üzenetére


Dorian
félisten

Ha szerinted baromság, akkor te milyen AVR-t ès 5.1-et javasolsz 100-100 e Ft-èrt? Nem is lehet kapni ennyièrt bazze, nemhogy mèg elfogadható minőségű legyen.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#62968) Kiskutya válasza jambiyya (#62964) üzenetére


Kiskutya
veterán

Pont ez a lényeg hogy nem az igényről van szó hanem a pénz is behatárolja. Lehetne valahogy kategorizálni. Nem gondolom hogy aki nem csúcs erősítőt és hangfalakat használ igénytelen lenne. Nyilván az ár valamennyire tükrözi a minőséget de sokan vagyunk akik szeretnének elérhető áron belül a lehető legjobb eszközöket venni.

hmm...

(#62969) bnorci71 válasza Mauzes (#62954) üzenetére


bnorci71
addikt

ha nem dedikált a szoba szerintem annyira felesleges sok pénzt elégetni erre
saját példám Genius HT 5.1 szolgált vagy 10 évig, szerettem főleg amennyibe került ahhoz képest, most váltottam egy Sony AVR a legolcsóbb lenézettre +Wharfedale Crystal2 szett.
Nekem öröm bodottá
Ja és még valami azt se árt ha tudja az ember mennyit tud tényleges zenehallgatással tölteni.
Na nekem ez heti 1 óra max amikor a nejem bevásárol. Tehát 500e 1M felesleges lenne "belépő" rendszerre kiadnom

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#62970) Kiskutya válasza Dorian (#62967) üzenetére


Kiskutya
veterán

Van itt tv-s topik is ott is vannak kategóriák. Szép is lenne ha ott is bárki felmegy és megkérdezné hogy milyen tv jó neki akkor az oleden kívül semmi más lehetőséget nem kapna. Az is lehet hogy akkor a topik címét kellene megváltoztatni belépő szint helyett csúcs szintre!

hmm...

(#62971) Smiley


Smiley
őstag

Pont ezt irjatok itt 3 oldalon keresztul, hogy vegyen arcam-ot meg hozza mindenfele highend cuccot, mert 2 milla alatt belepo mozi nem lesz. Es akkor meg a stereo-rol nem is beszeltunk.

Tenyleg olyan rohadt nehez elkepzleni azt, hogy vannak olyan emberek, akik ezeket a cuccokat csak hasznalni szeretnek arra amire kitalaltak oket? Tudod nap vegen esetleg hetvegen amikor ideje van leul bekapcsolja es megnez rajta 1 filmet vagy 3 sorozat epizode-ot, aztan fogja es kikapcsolja. Nem pedig ezt basztatja egesz nap, rakosgatja ide-oda vagy meri ujra naponta 20x mert valtozik a paratartalom... vagy rendeli ala neki az egesz lakast. Nekik ez nem lesz hobbi, csak egy hasznalati targy ami a nappali reszet fogja kepezni. Valoszinuleg tesznek ra viragot is, es fontos az is, hogy milyen szinu meg es hogyan nez ki.

Idejonnek segitseget kerni es minden esetben ez van, vagy vegyel 2 millas cuccot meg kulon stereo vegfokot es aggasd tele a lakast mindenfele diffuzor szarral, vagy elindultok a masik iranyba, hogy 300e-s hdmi meg tapkabel nelkul felejtse is el a dolgokat.

Igen vannak mas igenyszintek, de itt azok a szintek le vannak szarva amire a hetkoznapi embernek szuksege van, es amiert felkeresi ezt a topic-ot. Gondoljatok mar bele, hogy ez mennyire szar ami itt megy. Idejon valaki hogy szeretne elkoteni a netto magyar atlagfizetes 3x-at szorakoztato elektronikara, majd 40 hozzaszolassal kesobb eljutunk oda hogy arcam alatt nincs ertelme az eletnek.
Miert nem lehet azt irni, hogy 600k-ert tudsz venni egy Denon-2XXX Dali Spektor 5.0-as cuccot. Vegyen hozza egy barmilyen akcios aktiv sub-ot meg egy marak ilyen meg olyan madzagot? Ennek tenyleg hallgathatatlan szar hangja lesz? Tenyleg megeri lebeszelni arrol is, hogy elmenjen es meghallgassa?
Lehet, hogy velem van a problema de ez sznob szarsag ami itt megy ez undorito.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#62972) Kiskutya válasza bnorci71 (#62969) üzenetére


Kiskutya
veterán

Én most szeretnék fejleszteni egy alap pio vsx 323 erősítőt szeretnék cserélni nagyobb kategóriára jbl arena szett mellé. Lehet velem van gond de nekem nem sok pluszt adott amikor elmentem Nyíregyházán a plázába mozizni én itthon még jobban is élveztem és hallottam az effekteket egy filmben.

hmm...

(#62973) mpo válasza Smiley (#62971) üzenetére


mpo
veterán

Denon X1500, DALI Spektor 6 5.0, DALI Alteco, Klipsch R-120SW kiegészítve a Minix lejátszóval, ez van nekem.
.

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#62974) Kiskutya válasza Smiley (#62971) üzenetére


Kiskutya
veterán

Meg kellene nézni a milyen tv-t vegyek topikot és kb úgy kellene itt is megcsinálni. Mire szeretné használni milyen minőségű zenéket szeretne hallgatni mennyi ideje van filmezni zenélni és legfőképp mennyi pénze van rá. Igy már lehetne ezekhez mérten valamit ajánlani. Én soha nem fogok milliót költeni ilyen cuccokra mivel egy héten kb 1-2 filmet van időm megnézni és minőségi zenei anyagom semmi csak spotify.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#62975) bnorci71 válasza jambiyya (#62964) üzenetére


bnorci71
addikt

de belépőről van szó, nem haladóról meg profiról
nem biztos, hogy az igényszint alacsony, csak belátja/mérlegeli mire van szüksége mit tud/hajlandó megfizetni, minek van józan értelme amit ki is tud használni.
talán 25éve a barátom vett egy Jamo hangfalpárt, hogy huuuu na ez milyen menő. Ja gyerek 1éves volt. Illetve kérdeztem mikor ült le utoljára nyugodtan egy órára zenét hallgatni.....
Persze a háttér zenehallgatás se mindegy min szól, de azért ott is van egy értelmes szint ami felé felesleges menni. Pl garázsba pont elég a 20éves Aiwa muzsikáscenter :)

autós hasonlattal minek álljon egy Ferrari a garázsba ha földúton kel bemennem a tanyámra és az országút 100Km körzetedben használhatatlan egy Ferrarival és arra is hetente/havonta 1 alkalmam lenne.

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#62976) bnorci71 válasza Kiskutya (#62972) üzenetére


bnorci71
addikt

na arról mondjuk nem is beszélek, hogy ha tényleg rendesen akarok egy filmet a hang miatt is megnézni inkább elmegyek a nejemmel moziba
ott nem tud szólni a mozigépésznek apa halkíts már :)

tegnap erősítő 15-17-es hangerőn a szöveg szinte nem is volt hallható csak bele-bele néztem milyen filmrészletek vanna a HD MA Demo lemezeken.
Aztán amikor kijött a nejem a lakás másik sarkában lévő hálóból kérdezte mi ez a döngés.
Zenét 30 és felette hallgatok egyedül :DD

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#62977) arcitec válasza Smiley (#62971) üzenetére


arcitec
addikt

Ne beszélj már szamárságokat.Hol írta valaki is, hogy 2 milla a belépő? Mert azért az már nem az. Azt meg, hogy egy tapasztalt leírja, mi a jó, azért neked és akár másoknak sem kell rágni a kefét,még mindig vehetsz a pénzedért, azt amit. Nem értem ezt a panasz áradatot.
Senki nem kényszerít, vagy igen? :U

(#62978) Kiskutya válasza bnorci71 (#62976) üzenetére


Kiskutya
veterán

Tudom miről beszél nekem 2 éves múlt a lányom és mostanában csak gyerek zenéket hallgatok a tévében meg gyerek műsorok. Amikor meg elalszik akkor én is alig tudom feltekerni a hangerőt. :D

hmm...

(#62979) mr. bryan


mr. bryan
tag

Egyetertek hogy nem teljesen jo az ami itt megy, viszont azt hozza kell tennem, hogy az ide rendszeresen jaro, ajanlashoz eleg tapasztalattal rendelkezo emberek mar melyen vannak a lyukban, altalaban igen draga rendszerekkel, igy az o reszukrol ertheto, hogy lefikazzak az olcso belepo cuccokat.

Emellett sajnos az is igaz, hogy most olcson tenyleg nem kapni semmit, maximum hasznaltan.

En azt ajanlanam mindenkinek, hogy kerdezes helyett (mit vegyek occaze?) nezzen utana ha mar hajlando belesullyeszteni a dologba az atlagfizetes haromszorosat. Aki ezt nem teszi meg, az kibasz magaval. Erre a celra tokeletes a Google nevu weboldal, ha valaki nem ismerne. Ha ez megvan, es van konkret kerdes, azzal lehet ide jonni. Aztan korbe lehet nezni a magyar boltok weboldalain, illetve hasznalt cuccokert itt a hardverapron vagy avx-en. Vegul pedig vasarlas ELOTT el kell menni hallgatozni, van csomo bolt aminek van szamtalan kiallitott rendszere, eldonteni hol metszi egymast a fizetesi hajlandosag es az igenyek gorbeje.

En se vagyok reg a temaban, 1 honapja raktam ossze a 2.1 rendszerem 230 ezer korul, felig hasznaltan. Ez nekem olyan hangot nyujt, amivel meg vagyok elegedve, es szerintem anyagilag is jol jartam vele.

Denon x2000, MA Bronze 100, Dali concept sub. Ezekbol csak a MA-k voltak ujak, de azok is 40%-ra leertekelve. Ugyanez a minoseg ujonnan szerintem ket-haromszor ennyi lett volna. Csak egy kis utanajaras kellett hozza.

Sok sikert :R

(#62980) Kiskutya válasza arcitec (#62977) üzenetére


Kiskutya
veterán

Nem a tapasztalat a gond hanem hogy segítségért jön ide az ember. Segítséget pedig a saját pénztárcájához és igényeihez szeretne kapni.

hmm...

(#62981) ctrlaltdel13


ctrlaltdel13
őstag

Egy két dolgot el kellene itt fogadniuk az ide tévedőknek.
Az hogy valami több csatornán szól az még attól nem házi mozi.
A kezdéséhez is kell minden szinten egy picit a mérce felett lenni.(Nem egyből a süllyesztőbe elveszni)
Szoba, hang doboz elhelyezés, stb.
Ha erre valaki nem képes akkor miért kér segítséget?
Vegye meg ami tetszik neki és amit a keret enged és élvezze.

Alsó kategóriába úgy sincs számottevő különbség, sem a dobozok sem az avr-k világába.
Itt segítséget esetleg arra kaphat hogy pl ezt vagy azt a dobozt ne vedd mert szar a magasa, vagy a konstrukciója.
Vagy melyik avr hdmi, vagy akármi más hibás.

A többi úgy is lényegtelen, (hangzás) ha a vele járó járulékos dolgok nincsenek rendbe téve valamelyest.

Ez pusztán az én eddigi tapasztaltom.

[ Szerkesztve ]

(#62982) Mauzes


Mauzes
őstag

Köszi mindenkinek a tippeket, kaptam hasznos inputokat is. Nem akartam ám vitát generálni. :) Majd akkor is kérdezek még típusra, ha már konkrét rendszert akarnék összrakni.

Viszont jött mindenféle komment, hogy dedikált szoba, a helyiség akusztikai kialakítása, csupasz mennyezet, stb. Erre komolyan kíváncsi vagyok, hogy kb. a topikhoz hűen belépő szinten itt most mire gondoljak, ti miket tettetek ennek érdekében. Feltételezem, hogy nincs mindenkinek egy erre a célra építésszel tervezett külön szobája, hangelnyelő burkolatokkal, colostokkal kimért üléspozícióval és még sorolhatnám.

(#62983) Kiskutya válasza ctrlaltdel13 (#62981) üzenetére


Kiskutya
veterán

Ez a lényeg hogy már az is nagy segítség amiket írtál! Én szívesen olvasnám alsó vagy közép kategóriánál is pl a hangsugárzókat hogy érdemes elhelyezni vagy ott is melyek az ajánlott márkák típusok stb... Gondolom azért valamennyi eltérés van azok között is. Pl nekem lenne egy olyan kérdésem hogy van az erősítőn és a subon is phase control azokat hogy érdemes beállítani? Ha az erősítőn be van kapcsolva a subon normál vagy rev legyen?

hmm...

(#62984) mpo válasza Mauzes (#62982) üzenetére


mpo
veterán

Ha nappaliban fogod használni, az optimális elrendezésre törekedj.

Ha érted, akkor már elavult.

(#62985) mpo válasza Kiskutya (#62983) üzenetére


mpo
veterán

A mélyláda beállítása:
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#62986) Dorian válasza Smiley (#62971) üzenetére


Dorian
félisten

Mindenki számára fenn áll a lehetősèg, hogy a kèrdezőknek válaszoljon ès ajánljon. Számodra is. Senki nem tiltja meg, h te más kèszülèkeket javasolj.
A topik irányát azok viszik, aki tevőlegesen válaszokat adnak a kèrdèsekre, nem pedig azok akik a partvonalròl kifogásolnak, h ők mit szeretnènek olvasni.
Ezenkívül valòtlan dolgokat állìtasz.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#62987) Dorian válasza Mauzes (#62982) üzenetére


Dorian
félisten

Akusztikus kezelès nem kell, h a vègleteket jelentse. Az elhelyezès mòdosìtásával, lakòszobába amùgy is szüksèges lakberendezèsi dolgokkal, pár-tìzezerèrt megszerezhető nèhány csillapìtò panellel is jò eredményeket lehet elèrni, főleg a semmihez kèpest. Ilyen alap segìtsèghez szüksèges egy alaprajz a lènyeges dolgokkal, meg pár fotò.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#62988) Kiskutya válasza mpo (#62985) üzenetére


Kiskutya
veterán

Köszi!

hmm...

(#62989) I'am Dony válasza Smiley (#62971) üzenetére


I'am Dony
őstag

Ha visszaolvasol láthatod, hogy senki nem mondta, hogy csak az Arcam szint létezik. Konkrétan Ő keresett olyan AVR t ami egesz jól elzenélget. Erre lett válasz egy 3as Denon. Nem gondolom h túlzás a mai árakon. Ez utan lett kérdés az esetleg külön plusz sztereo. Így jutott el a dolog eddig a szintig. Arra kapott valaszt és segítséget amire kért.
Szted zenere is egy avr 550BT kellett volna javasolni?

(#62990) Smiley


Smiley
őstag

Oké, én kérek elnézést... Én voltam a hülye hogy felhoztam megint. Többet nem fogom ugyanis elbeszélünk egymás mellett, és úgy látom ezt nem tudjuk közös nevezőre hozni.

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#62991) mettek válasza Mauzes (#62982) üzenetére


mettek
addikt

Eddig én is kezeletlen nappaliban használtam a nem belépő rendszerem. Lehet élvezni de rengeteg "benne marad". Ez az az eset amikor elmész egy házimozi szaküzletbe ahol beültetnek egy dedikált hallgató helyiségbe és egy 250ezres hangfalra is azt mondod hogy ez korrekt, jó lesz nekem. Aztán otthon meg csak vinnyog vagy döng attól függően hogy viselkedik a szobában.

Ez mindenkinél probléma. Valaki foglalkozik vele, valaki nem.
Én most, kb 7 év után jutottam el oda hogy átépítem a szobát és előtétfalat csinálok meg álmennyezetet kőzetgyapottal töltve de ez is még mindig csak szerencsétlen próbálkozás a jobb hang és mozi élmény felé mert az igazi az lenne ha kiméretném hova mit kell tennem (akusztikai panelt).

Belépő szinten sokat segít a nagy vastag szőnyeg, a vastag függöny, polcos szekrények könyvekkel, növényekkel, párnák a kanapén. A lényeg hogy ne legyen sok üres felület. Ha tapsolsz egyet és az visszhangzik akkor nagy gondok vannak. Ez esetben fülsértő lesz a házimozi hangja és nem is tudod majd elviselni magasabb hangerőn.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#62992) -KP- válasza Smiley (#62971) üzenetére


-KP-
addikt

Én nem tudom erre a hozzászólásra miért volt szükség. Amit én ajánlottam elektronikák, azok konkrétan 130 és 200 ezer körüli árakon mennek. Hogy jön ide a 2 millió? Mindössze annyit írtak, hogy rossz akusztikájú szobában egy drága rendszer se fogja megmutatni mit tud. Ahogy szerintem azt sem gondolja itt senki, hogy a Dali Spektornak hallgathatlan hangja lenne.

(#62993) jambiyya válasza -KP- (#62992) üzenetére


jambiyya
őstag

Szerintem ő se tudja...

(#62994) b. válasza Smiley (#62971) üzenetére


b.
félisten

ha megengeded azért árnyalnám ezt mert én pár hónapja keveredtem ebbe az egészbe bele, abszolút kezdőként, de elötte sokat jártam utána, ..Ezt szerintem nagyban árnyalja hogy a házimozi rendszerek összetettebbek és több dimenzióban mozognak, sokkal szubjektívabbak és nincs egyértelműen jó szerintem belépő kategóriában, feljebb meg minden lépcső hatványozottabban többe kerül. Sokkal másabb mint a TV-k.
Ehhez még hozzá jön az, hogy itt a használt piac is lényeges szempont.
Én pl a Dali rendszeremet konkrétan féláron raktam össze a mélynyomóval, igaz van benne új 5 év garis termék is míg például egy TV nél egy 5 éves tv nagy valószínűséggel már elavultnak fog számítani vagy max szinten van, ha egykori csúcsmodell, míg az erősítőknél hangsugárzóknál akár jobbat is kaphat az ember olcsóbban, hiába idősebb.
De például amit említettél, hogy vegyen ahhoz a szetthez egy mélynyomót meg kábeleket ez pl alaphangon 200 ezer forint még .
Azt gondolom belépőben újan a Taga / Yamaha / Polk alsóbb Jamo-k cuccok kezdődnek de azok is 5.1-5.0 szettben olcsóbb kábelekkel,de erősítő nélkül kb 250 ezer forintot kóstolnak.
A bögre szetteket azt gondolom lenyomják így is és jó bár soundbart is.Ha valakinek ez elég és új kell neki itt megáll.
Akkor az ember ránéz a használt piacra és látja hogy ennyiért is már jobb JBL,jamo de 300-400 ezerért már egyértelműen jobb, belépő / alsóközép cuccok vannak még ha pár évesek is.
Erősítőben ugyan ez.
Most ha valaki akar egy sima 5.1 erősítőt ami azért már tud pár alapvető funciót az 100 ezertől indul kicsit komolyabb már 170 , ha kell Atmos akkor 200 K a kezdet és 250-300 az átlag. 150-300 K ért a használt piacon 3-4 éves Marantz / Yamaha /Denon egykor Felsőkategóriás cuccok vannak pl a 7000 sorozat,de az 5000 ezres pl az 5010, 145 ezerért már megvehető 5 évesen Most akkor mi az ajánlás?
Én azt gondolom jól működik ez a topik, de mindenképpen kell hogy az ember valami határozott elképzeléssel jöjjön ide és pénzkerettel,( a 200-600 K ig szerintem nem az) és úgy hogy legalább valahol meghallgat pár rendszert és van némi fogalma. Mert TV-t már kb mindenki látott de jó házimozi szettet kevesen azok közül, akik tanácsért jönnek ide és ezt saját tapasztalatból mondom.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#62995) lenker


lenker
csendes tag

Jó estét!
Monitor audio 300 frontokhoz, MA bronz 2 háttérsugárzók nagyon kilógnának a hangképből? Előre néző szubcső miatt könnyebben elhelyezném mint a monitor 100-at...

(#62996) jambiyya válasza lenker (#62995) üzenetére


jambiyya
őstag

Szerintem igen.

[ Szerkesztve ]

(#62997) lenker válasza jambiyya (#62996) üzenetére


lenker
csendes tag

Köszönöm, akkor elengedem...

(#62998) cujo69


cujo69
tag

Gondolkodok,hogy lecserélném Klipsch R-51M hangfalamat egy FYNE AUDIO F302 re.YamahaHTR-4071 re lenne rákötve.Szerintetek lenne hangminőségben változás?

(#62999) Saughassy válasza Smiley (#62971) üzenetére


Saughassy
aktív tag

A sztereo vegfokhoz azert hozzaszolnek: Vegyen egy Marantz NR 1504-et, ez tud TrueHDt, DTS HDt, 3Dt, van rajta HDMI passthrough, Spotify Connect, szoval egy abszolut modern cucc, a kora ellenere. Ez megvan 60k korul, max. A sztereo erosito gondolom eddig is megvolt, ha nem akkor nyilvan annyit kolt ra, amennyit akar. Azt rakja be front vegfoknak. De 50-korul egesz hasznalhatoakat lehet venni, 100ert pedig kivaloakat. (Mondjuk egy Musical Fidelity X-A1 is kijon belole, amit pl en 20 eve nyuzok es meg mindig nem erzem a kesztetest, hogy csereljem)

Szoval az egesz erosito project 60-160 kozott megallhat. Ha ennyi sincs, akkor tenyleg nem erdemes belekezdeni. Nyilvan sokan szeretnenek autot is, de sokaknak csak egy kerekpar elerheto. Es ha adnak is autot 100k-ert, ne csodalkozz, ha mindenki a kerekpart javasolja majd helyette.

(#63000) Rp526 válasza cujo69 (#62998) üzenetére


Rp526
aktív tag

A Fyne Audio 2x annyiba került bevezető áron mint a Klipsch, egy teljesen más vonalat képvisel hangban és még álló is. Vszínüleg nem kis változás lenne :D és nagy előrelépés. Hozzátegyem nem hallottam a FA-t, csak teszteket láttam. Gedeon yt csatornáján nézz szét, ő szokott FA teszteket csinálni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.