Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gendi83
csendes tag
Akárhová kapcsolom akkor sem akar megszólalni a sub 🙁🙁ha filmet nézek akkor meg teszi a dolgát!
nezem a manualt is de nem jövök rá miért nem szól a sub!
van meg esetleg ötlet?
pioneer vsx-818
-
BBéci
legenda
válasz Gendi83 #49401 üzenetére
Amit a YouTube-ról szólaltatsz meg, az nem tartalmaz .1 vagy más néven LFE csatorna jelet.
Az erősítőd menüjében van olyan alpont, ami a szubládára mindenképpen kever hangot, de azt, hogy hol található, azt innen, látatlanban nem tudom megmondani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Gendi83 #49405 üzenetére
Remélhetőleg hamarosan eljutsz arra a szintre, hogy nem fogod igényelni a szubláda segítségét!
Ez vonatkozik az ízlésedre és a rendszered alkotóelemeire egyaránt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MadBlade
tag
Köszönöm a tippet!
Sajnos elsőre ez sem hozta el a várt eredményt, így felvettem a kapcsolatot a Samsung ügyfélszolgálatával (a Denon-nál karácsonyoznak), ahol szinten ugyanezt javasolták ("az avr hdmi-t a tv nem arc-s bemenetére kéne kötni, a zajkeltőt (hw-90r) pedig a tv arc-s hdmi csatijához"), de elsőre a helpdesk-kel sem jártam sikereel, majd a többszöri próbálgatás, a beállítások sokszori állitgatása (TV-n, AVR-en, médialejátszón egyaránt ...) során véletlenül rábukkantam a hiba forrására.Hiába dugom össze a cuccokat rendesen, az AVR automatikusan bekapcsolja mind a "zone2-t", mind a "main zone"-t. Képet mindkét esetben kapok, azonban ahhoz, hogy a hang is átjöjjön, jelen állás szerint minden egyes váltásnál az egyes bemeneti eszközök között (mediaplayer, pc, stb.) ki kell kapcsolnom a main zone-t...
Már csak az álandó gyógyírt kell majd meglelnem a problémára.
Mondjuk míg a Kodin elindított filmeknél felirmeri mind az 5.1-es, mind a 7.1-es trackeket, a Plexről futó 5.1-es tartalom csak soundbarból szól, az AVR le sem köpi ...
Tovább megyek az AVR teljesen lebénul, sem a beállítasok nem jönnek elő, sem a mediainfo nem jön elő, a hangerőt sem tudom rajta állitani, semmi...[ Szerkesztve ]
Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )
-
mettek
addikt
Azt ne felejtsük el azért hogy ez 50%-ban akusztika függő is. Hiába van nálam is nyomókamrás quadral platinum ha a hallgatói pozícióban hatalmas mély beszakadás van...legalábbis ilyet korrigált az elac szub. Szóval nekem is kell a zenéhez a szub. Optimális akusztikával már lehet más lenne a helyzet.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
MadBlade
tag
válasz MadBlade #49411 üzenetére
Na jó, most elinditottam a John Wick 1-et a Kodin és zone2-n csak a soundbar szól, a többi hanfal alszik, az ARV sem csinál semmit csak jelzi hogy a zone2 on.
Main zone-ra váltva viszont kidobja hogy DTS + Neutral:X, de 0 hang...[ Szerkesztve ]
Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )
-
contaxg
veterán
Sziasztok, egy apró hálószobába keresek fekve nézős mozizáshoz eszközöket. Fontos hogy nincs hely külön állványnak, max falra síkba vagy sarokba férnek el a cuccok. A dobozok is viszonylag aprók lennének. Van erre vmi kész 5.1-es megoldás? A forrás főleg TV optikáról, KODI és USB drive. Köszönöm a segítséget előre is!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
mettek
addikt
válasz contaxg #49415 üzenetére
Keret rá? Ezt össze lehet rakni 1 millióból és 150ezerből is.
Amugy ha tényleg kicsi a szoba akkor lehet jobban jársz egy jobb hangprojektorral.
Kezdő szettnek megteszi: Polk Audio.
Ehhez kell egy erősítő még. Ha haaznált is jöhet akkor az is belefér 100ezerbe plusz egy kis kábel és kész.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz mettek #49416 üzenetére
Köszi, de milyen elektronika ajánlott egy ilyen rendszerhez?
Egyébként közben én is el kezdtem nézelődni és találtam 5.1 soundbar-t, de nem tudom hogy melyik jó ezek közül. A Sony, Samsung, JBL nevektől tartok egy picit, de még az is lehet, hogy jogtalanul.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
carr
őstag
válasz Formaster #48517 üzenetére
Köszönöm. Benn a vega56. FC blokkal. Legalább egyben van. De kérdés merült fel. Ha csak simán rá tolom a hdmire a tv-t akkor 4k. Szuper. De nincs hang. Ha dp-re teszem HDMI adapterrel akkor meg 1080p felett nem megy..Radeon azt mondja nincs ilyen kijelző. Merre tapogatózzak? Melyik topik foglalkozik ezzel ? Köszönöm
Ism.: Yamaha erősítő 5.1 eddig hdmi kábel az erősítő felé onnan HDMI a tv be. Tiszta sor. Most 1hdmi 3display port van.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
A gyerkőc kapott egy PS4-et Karácsonyra. Az ő 81-es led TV-jével van összekötve HDMI kábellel. Az lenne a kérdésem, hogy a Genius SW 5.1 Home Theater hangrendszerrel hogy tudnám összekötni. A hangrendszer hátulján csak RCA lehetőségek vannak. A TV-n fülhallgató jack.
Potyára nem vennénk meg neki ezt a hangrendszert, ha nem kivitelezhető a dolog.Köszi a válaszokat
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Zigi
senior tag
válasz MadBlade #49414 üzenetére
Picit elvesztettem a fonalat. De nálam (onkyo) pl. ahhoz hogy az avr továbbítsa a hangot a tv-re , a hdmi menüben engedélyezni kell a tv auidio out-ot. Különben néma a tv hangszóró. Ez azt jelenti, hogy kikapcsolt állapotban, ha engedélyezve van a hdmipassthru az erősítőn szól a tv, de ha bekapcsolom az avrt néma a tv. Amennyiben a fenti tv audiót engedélyezem szól a tv és az avr is.
-
BBéci
legenda
válasz Gendi83 #49410 üzenetére
Az ES 100 böszme nagy állódoboz, ahhoz sztereó zene hallgatásakor totál felesleges a szubláda.
(#49412) mettek
Elhiszem, hogy nálad valami nem stimmel, de az akusztikai problémát mélyládával megoldani jó nagy baklövés. Olyannal még nem találkoztam, nem is említette senki, hogy a sztereó hangdobozpár mélyhangjai pont a hallgatói pozícióban elnyelődnek. Te vagy az első és egyetlen, aki ilyesmiről panaszkodik. Persze az is lehet, hogy én vagyok tudatlan és kevéssé tájékozott.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem tudtam tovább szerkeszteni.
Szóval olyanról nem hallottam, hogy a hangdobozok kismértékű elmozdításával, forgatásával ne lehetett volna megfelelő basszust összehozni. Ha ez gyakori lenne, a hifisták átállnának sztereó helyett házimozi erősítőre és/vagy hangrendszerre.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Essien
aktív tag
sziasztok! Melyiket érdemesebb venni Sony STR-DH590 vagy Onkyo TX-SR 373? Köszönöm a válaszokat . Üdv Tibi
-
mettek
addikt
válasz contaxg #49417 üzenetére
Nekem samsung volt a hálóban, teljesen megfelelt hogy a tv-nél jobban szóljon. Térhangzást nem kell várni tőle, legalábbis az olcsóbbaktól nem. 150ezer alatt nem nagyon nézelődnék soundbar ügyben. Olyat vegyél amihez mélynyomó is van és nézd meg hogy tudja e a 4kHdr-t ha ilyen a tv-d. Illetve majd hdmi kábelt is olyat vegyél ami ezt tudja.
Nézhetsz samsungot, jbl-t, harman kardont, yamahát és bose-t is. Van választék bőven. Nézd meg egy adott típus értékelését árukeresőn és akkor kapsz egy képet arról hogy jó termék e.
-
mettek
addikt
Ezt nem értem Béci. Ha a szub beszakadást mér adott frekin akkor valószínűleg a frontoknál is beszakadás lesz mert mély - mély. Oké hogy igy 2 pontból jön de sztem ugyanúgy állóhullámok alakulnak ki. Ez a quadral nagyon szépen tudna szólni jó helyen de sajnos az ülőpozícióban nem sok mély érződik.
Pont ezért találták ki az önbemérős szubokat.Na meg az is relatív hogy ki mennyi basszust igényel. Én hip hop-ot, bluest, pop-ot hallgatok amiknél jol erezhető basszust igénylek. Ha kikapcsolom a mélyládát akkor vérszegény, lapos lesz a hang.
[ Szerkesztve ]
-
kopidoo
senior tag
válasz BumBum Jack #49376 üzenetére
Dede, ugyanaz.
Eddig hibátlanul működött, most szart be
A maradék 2 HDMI bemeneten megy hibátlanul.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz mettek #49428 üzenetére
A szubláda a saját hangját érzékeli adott pontban és frekvencián kevésnek, nem az egész rendszerét. Cseppet sem valószínű, hogy a frontsugárzók basszusára ugyanaz érvényes, mert máshonnan érkezik a hangjuk. Kizárt, hogy a hallgatói pozíciódban fekete lyuk van, ami a bizonyos frekvencia-tartományt elnyel, bárhonnan érkezzen az.
Más kérdés, hogy kevésnek érzed, mert az ízlésednek nem felel meg. Pontos műszerrel kellene megmérni, minden tisztázódna.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz mettek #49428 üzenetére
Szubnak pont az az előnye, h máshová is helyezheted, mint a frontokat, így jó eséllyel kikerülhetőek a mély-anomáliák. Kioltás okozta beszakadást pedig akármilyen bemérővel sem orvosolsz, hiszen ha ugyanúgy kioltódik, csak a vas izzad jobban
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
zsoika
addikt
Igen, részemről ajánlott .kb. Onkyo 6x6-os, Denon X2xxx szint és egy nagyon jó hangkarakter. Pont a kettő között ...Onkyotól szolidabb mélyekben de kissé színezett , viszont nem olyan száraz mint a Denon.
A 1050 től fölfelé már új, átgondolt távival ,de Atmos DTS X csak nagy késéssel hozták be. Az Onkyo, Denon már 2013 ban hozta az objektum alapú hangzást. -
SeatZola
őstag
Saját házimozi update megindult.
1. lépés: Onkyo 676 + Jamo 128 + 98+ Center 200 eladva.
2. lépés: Canton GLE 476 szett megvéve
3. lépés: erősítő keresgélés folyamatban - Denon x4000 a kinézett egyed....sajnos csak németből lesz úgy néz ki. Ha valaki tud itthon x4000-et kérem jelezze!
5. lépés: tervben: Canton sub beszerzésZoli
-
contaxg
veterán
válasz mettek #49427 üzenetére
Köszönöm, egy Polk MagniFi MAX -SR-t néztem ki egyelőre de még körbenézek jobban.
-
törölt tag
-
zsoika
addikt
válasz #46129152 #49443 üzenetére
Mit szeretnél vele üzenni?
Nyomj a "Find a dealer" szövegre -
exorcis2
csendes tag
Sziasztok. Adott egy régi erősitő: Yamaha HTR-5630RDS 5.1 AV Receiver és egy Samsung UE50RU7172UXXH Tv. szeretném össze kötni őket, mivel Netflixen rengeteg az 5.1 meg a DTS tartalom ezért szeretném kihasználni. Az erősitőt már nagyon rég nemhasználom, amióta eltűntek a DVD lemezek. Anno még külön volt össze állitva a rendszer erősitő, hangszórók és dvd lejátszó. Van rá esély, hogy még tudnám valamire használni rádió hallgatáson kivül? :/
-
mettek
addikt
válasz exorcis2 #49445 üzenetére
Csak akkor tudod megszólaltatni tv-ről ha van optikai toslink csatlakozó az erősítőn. Ez a kábel átviszi a DD éy DTS hangot, a DTS-HD-t és Atmost már nem.
Ahogy nézem a hátulját a bal alsó sarokban van az optikai bemenet, oda tudod csatlakoztatni a tv-t egy toslink kábellel. Viszont az erősítőt is rá kell kötnöd a tv-re valamilyen rca kábellel hogy legyen képed az erősítő menüjéhez.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz exorcis2 #49445 üzenetére
Szia!
Úgy látom van.
Veszel egy optikai kábelt és összekötöd a TV optikai kimenetét az erősítő optikai bemenetével...már csak az a kérdés hogy a TV kiadja e az 5.1-es hangot vagy belenyúl és lekeveri sztereóra!? A kábel nem nagy összeg, érdemes kipróbálni vagy rákereshetsz a neten. -
tothjani81
senior tag
Az első olyan hangfalam amin 4 csati van hátul. Ugye gyárilag hidalva van. Jó ez így vagy igényel valami beavatkozást. Ezek a hangfalak számomra nagy előrelépést jelentenek. SSSFR Sony volt 16 évig majd visszaléspés volt az Eltax Utah. Ezeken ugye nem volt csak 1 pár csati. Na meg hangban sehol se voltak ezekhez képest. Ezért lennék kíváncsi mit lehet kezdeni ezekkel
[ Szerkesztve ]
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest