Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48901) mpo válasza evitiguF (#48899) üzenetére


mpo
veterán

Ebben képek is vannak az elhelyezésről.
Dolby-Atmos-Home-Theater-Installation-Guidelines.pdf
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#48902) hbnov17 válasza zsoika (#48892) üzenetére


hbnov17
csendes tag

Most megint próbálgattam. Ilyen megnevezést egyelőre nem találtam, hogy pro logic, csak dolby surround meg thx stb. A dolby surrounddal szólnak kicsit, de kb a frontok lehalkított verziói. Ha közel teszem a fülem hallom hogy szólnak, de a kanapéról semmit nem hallani belőlük. Legalábbis az én fülemmel...

(#48903) zsoika válasza klaca1978 (#48900) üzenetére


zsoika
addikt

A 2esnek se sok....marad a 3as

(#48904) zsoika válasza hbnov17 (#48902) üzenetére


zsoika
addikt

Ha front h. nak állítod be akkor kéne lenni IIz nek ....a "dolby surround " az Atmos virtualizáció.

(#48905) hbnov17 válasza zsoika (#48904) üzenetére


hbnov17
csendes tag

Úgy olvasom, hogy a dolby surrounddal váltották le a pro logicot a rz810ben. Playstation játékoknál viszont egy fokkal jobban szólnak dts neural X upmixben, bár ettől sem esek hasra, de ha odahajolok már egész jól hallható :C :(((

(#48906) BBéci válasza ERPY (#48894) üzenetére


BBéci
titán

Budapest egyik remek kivitelezésű és felszereltségű demószobájában váltogattam Atmos és TrueHD hangsávok között, a különbség minimális, elenyésző volt. Processzor/végfokok, 7.2.4 kiosztás.
Ha nálad akkora a különbség, akkor az Atmos előtti rendszerben szinte biztosan hibák, hiányosságok voltak.

(#48905) hbnov17
Ha csak odahajolva hallod, akkor mennyi értelme van? Nagyon kevés, szinte semmi. :(

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48907) hbnov17 válasza BBéci (#48906) üzenetére


hbnov17
csendes tag

Hát ez az... A tapsikolós fej csak szarkazmus volt :O

[ Szerkesztve ]

(#48908) FerNandor válasza Morris (#48846) üzenetére


FerNandor
őstag

Ehhez a Denon erősítőhöz milyen hangfalszettet lehet/érdemes nézni, ami inkább szolidabb kivitelű? Nem látok nagyon a neten valós képet, ahol látszik a mérete, de gondolom ez már azért elég méretes darabokból áll, amit nem szeretnék (plusz jó lenne, ha olcsóbban lenne)
Vagy esetleg még milyen erősítőket + hangfalszetteket érdemes nézni?

Egy olyan rendszert szeretnék, ami a TV-vel, FullHD filmekkel kiszolgál. + zenéket is tudok rajta hallgatni. (teljesen vegyes zenéket Hans Zimmer, Ludovico Einauditól Eminemig.)
Cserélgetni/bővíteni/fejlesztgetni biztosan nem fogom. Meg azért nem is lenne minden nap használva szerintem. Most sem tudunk napi egy filmet megnézni. Így a nagy plazmával lenne ez a rendszer mondjuk a hálóban mozi jelleggel, kb 13m2; a nappaliban meg egy 49"-os LCD egyéb használatra, vagy fordítva. De kb ez lenne a felállás. Éppen ezért sokat nem akarok költeni rá, mert csak "állna benne a pénz", viszont egy "olcsóbb" rendszer is hatalmas előrelépés lenne minden féle tekintetben. Nem akarok a szobából stúdiót csinálni :DDD

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#48909) balazska92 válasza balazska92 (#48852) üzenetére


balazska92
senior tag

Előzőhöz, csak abban segítsetek, a dac-ot milyen állásba kapcsoljam, pass vagy 5.1, illetve a tv-t mire állítsam be, pcm vagy automatikus? :)

(#48910) ERPY válasza BBéci (#48906) üzenetére


ERPY
őstag

" Ha nálad akkora a különbség, akkor az Atmos előtti rendszerben szinte biztosan hibák, hiányosságok voltak. "

Lehet, de ugyanaz volt előtte is, mert megvettem a Denon erősítőt, hallgattam 1-2 hétig nagy megelégedéssel, tesztelgettem, majd jött a 2 felső sugárzó. Nem kevés anyagot gyűjtöttem, szóval nem csak 1-2 filmről beszélek. Azt viszont nem értem, hogy valami hogy szólhat ugyanúgy, ha nem tartalmazza azt az elemet, amitől pont többnek kellene lennie? Ez kb. olyan, hogy egy zseblámpával is ugyanúgy látok, mint ha fel lenne kapcsolva a villany. Ott az Oblivion, a Fegyvertelen katona, az Alita, a Gravitáció, a Jurassic World, Ready Player One, és sorolhatnám hogy mennyivel másabb a fentről jövő hangokkal az összhatás, a mozizás élménye. Többet kell hogy nyújtson, mint az alap 5.1. Ha pedig erre van valakinek lehetősége, én azt mondom próbálja ki, nem veszít vele semmit. De hogy XY azt mondja hogy ne, akkor azt ne, kijelentjük hogy ne. Tudom hogy nagy név vagy itt a fórumon, én csak olvasok és szinte sosem írok, és elismerem a szó szerinti óriási nagy tudásod, hozzá értésed, tapasztalataidat, de hogy csak mert neked valami nem jön be akkor az másnak sem lehet jó, az nem helyén való. Rengeteg külföldi fórumot, teszteket, cikkeket olvastam az atmosról, és mindenhol csak pozitív dolgokkal találkoztam. Ezért is szerettem volna magamnak egy ilyen erősítőt, amivel nagyon meg is vagyok elégedve. Szóval, számomra rengeteget nyújt az atmos hangzás, és most már egyre több sorozat is atmos hangsávval jön ki, filmek meg szinte mind. Ha nem hozna semmit, nem tudom miért erőltetnék.

(#48911) ctrlaltdel13 válasza ERPY (#48910) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Örülünk neki hogy így gondolod.
De ettől függetlenül hidd el sokan megvagyunk atmos nélkül is, nem csak Béci.
Azt hogy mit miért csinálnak a mai fogyasztói társadalomba, szerintem ne firtassuk.
Mindent bele lehet magyarázni, de értelmet,nem.

(#48912) Morris válasza FerNandor (#48908) üzenetére


Morris
veterán

Akkor ez az erősítő neked tökéletes lesz.
Azért merem ajánlani mert nekem is ilyen volt, csak én most feljebb léptem kicsit.
Zenére és filmre is használtam. Nekem tetszett. Ennyiért ez a legolcsóbb olyan erősítő amiért érdemes pénzt adni.
Ha nem szeretnél nagy álló frontokat akkor nézhetsz "bögre" szetteket is. Ha pl veszel 5db ugyanolyan surround hangfalat, az is jó lehet egyelőre. 5.1-nél úgyis mindet smallra kell rakni. Zenénél pedig, ha szereted az erősítő "nyers" (pure) hangját, akkor hallgatod multi chanel-be (én is így szoktam).
Egy 30-40k-s sub-ot nézel mellé és kész is vagy. Arra jó lesz amire kell. Sokkal többet fog adni, mint egy 2.1-es számítógépes hangcucc.
Ha nem kell 5.1, akkor vegyél két frontot egy subbal. El lehet azzal is filmezni, de nem lesz térhangzás.

Amit linkeltem az egész korrekt kis rendszer! Szerintem veheted nyugodtan.
Nekem Dali Zensor 7 szettem van egy Taga TSW120 sub-al. Ezeket hajtotta a kis X1000-es. Most X4000-esem van, ami már inkább passzol ide.

[ Szerkesztve ]

(#48913) #09634560 válasza balazska92 (#48909) üzenetére


#09634560
törölt tag

pcm-ben csak sztereót ad ki. Automatikusra kell.. de nem tudom ill. nem vagyok benne biztos hogy az eszközöd tud-e dekódolni (próba!!).

(#48914) ERPY válasza ctrlaltdel13 (#48911) üzenetére


ERPY
őstag

Rendben van, részemről csak olvasok tovább. Azt hittem ez házimozi topik és szólás szabadság van.

(#48915) FerNandor válasza Morris (#48912) üzenetére


FerNandor
őstag

Köszönöm :)
Mármint erre a linkelt szettre gondolsz, ugye? https://hardverapro.hu/apro/canton_gle_476_5_0_hazimozi_szett_garancialis_feke/hsz_1-100.html

+ a Denon erősítő, amit szintén linkeltél.
De ha ezt a nagy Canont hangfalrendszert nem szeretném, akkor milyen irányba nézelődjek? Mik kompatibilisek, vagy milyen paramétereket keresgéljek. 5.1 kell és:
- jobb lenne ha olcsóbb lenne, mint 150 ezer :U
- jobb lenne, ha valami kisebb helyet foglaló, karcsú verzió lenne.
Kis pici dobozokat annyira nem szeretnék, de valami 2db állványos és 2 hátsó kisebb jó lehet.

Nagyon fogalmatlan vagyok ebben a témában, a Sub mire kell? Nincs egy ilyenben mélnyomó?

[ Szerkesztve ]

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#48916) Morris válasza FerNandor (#48915) üzenetére


Morris
veterán

Én olcsóbban most nem láttam jóárasított 5.0-t. Legalábbis innen a HA-ról. Én most ezt venném a helyedben. Az erősítő is jó lesz hozzá. Nézelődhetsz a jófogáson is.
Igazából nézhetsz bármit. Ha külsőre tetszik, azért ne vedd meg azonnal, inkább linkeld be és segítünk, hogy érdemes e vagy sem.
A sub a mélynyomó.
Ha maradunk a linkelt canton-nál, akkor igen, abban is van mély hangszóró, de rendszerint nem tud annyira lemenni frekvenciában mint egy külön sub.
Ha nincs sub-od, akkor az erősítő rá fogja nyomni a frontokra a mély hangokat, de olyan mélyet nem fogsz hallani mint amit a hangmérnök megtervezett a filmhez. Másrészt nagyon megterheli az erősítőt. Mivel a mélynomók (jobbára) akívak, azaz külön tápegységgel és erősítővel rendelkeznek így leveszi az erősítőről ezt a terhet és csak a jelet kell megkapnia onnan.

A sub az 5.1-es rendszerben a .1. Vagy ha két mélynomós rendszerről van szó (5.2), akkor a .2.

Ha nincs sub, maradva a canton szettnél, akkor az "csak" 5.0.

Amúgy ha veszel 4db azonos surround hangszórót (pl zensor 3), akkor a kettőt rakhatsz állványra frontnak. Plusz hozzá egy centert (dali zensor vokal)!
De ez csak példa!

[ Szerkesztve ]

(#48917) BBéci válasza ERPY (#48910) üzenetére


BBéci
titán

Nem azt írtam, hogy ugyanúgy szólt, hanem az, hogy a különbség elenyésző, minimális volt.
Az előző, 5.1 rendszeredben a háttérsugárzók THX ajánlás szerint kétoldalt, fülmagasság fölött 60-90 centire voltak elhelyezve?
Nem csak nekem nem jön be az Atmos, hanem rengeteg régi, tapasztalt házimozisnak sem. Egy jó 5/7.1 rendszer olyan 3D teret alkot a hallgató köré, mintha a plafonon is lennének hangszórók. Az előbb említett összehasonlítást nem egyedül végeztem, négyen voltunk. Valaki váltogatta a hangsávokat, a többiek csukott szemekkel füleltek. Hallgattuk a Dolby Atmos demólemezt és az Avengers valamelyik részét, amiben mágnes kapkodja föl az autókat, hajókat. Utóbbiban bőven van magassági hanganyag, mégsem gerjedt rá egyikünk sem a hangzásra.
Nem akarok senkit lebeszélni róla, pláne a kipróbálásról, mert az nagyon fontos, csakis a tapasztalataimat írtam le. Főként a kevésbé tapasztalt fiatalokra jellemző, hogy minden kell nekik, ami divatos, attól érzik magukat menőnek, lásd szakadt nadrág, legújabb telefon, Atmos, 4K/UHD. Azért erőltetik ezeket a gyártók, mert profitot akarnak bezsebelni. Tudják, hogy van az említett réteg, akik mindent megvesznek, ami trendi. Még akkor is, ha a valós haszna minimális.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48918) FerNandor válasza Morris (#48916) üzenetére


FerNandor
őstag

Szuper. Értem, köszönöm. Akkor gondolom a subot meg csak simán rá kell kötni adott esetben az erősítőre.
Abból milyeneket érdemes nézni, csak hogy lássam, kb mennyibe kerülnek. (Abból is jó nekem használt az apróról)
Köszönöm a türelmes segítséget :)

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#48919) BBéci válasza FerNandor (#48915) üzenetére


BBéci
titán

Nagyon fogalmatlan vagyok ebben a témában, a Sub mire kell? Nincs egy ilyenben mélnyomó?
Ezt olvasd el: [link]!
Köszi Morris, javítottam!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48920) Morris válasza FerNandor (#48918) üzenetére


Morris
veterán

Igazából szerintem a sub nem fog beleférni a keretedbe, így azt nézhetsz hozzá később is.
Amúgy olyan 30-50k között már találni jókat.

BBéci: Nem jó a link

[ Szerkesztve ]

(#48921) embe válasza FerNandor (#48918) üzenetére


embe
nagyúr

Én simám megvenném az általad korábban linkelt szettet.
Amit írtál, hogy milyen elvárasaid vannak, arra a tízenvahány négyzetméterre, első körben jó lehet. Szerintem ezt a HK szettet korábban ajánlották is itt többen induló cuccnak.

Ha ráérzel az ízére, akkor cserélheted, ha nem akkor sem költöttél sokat rá.
Ha nem tudsz, vagy csak nem akarsz rá többet költeni, akkor nem teszel bele sokat, max utána eladod, akár megbontva.
De ez csak az én véleményem.
Persze megveheted a Canton szettet + erősítőt, de az többszöröse ennek az összegnek.

Vagy javasolni szokták itt még, vegyél egy kicsit jobb erősítőt, jobb front hangfalat. Később meg fejlesztheted tovább, ahogy zsebed-kedved engedi/tartja.

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#48922) Morris válasza embe (#48921) üzenetére


Morris
veterán

Az már úgy tűnik, elment.

(#48923) Jegesmaci81 válasza FerNandor (#48918) üzenetére


Jegesmaci81
aktív tag

Leírom én hogy csináltam. Mivel amatőr vagyok és nem voltak nagy igényeim, lehet hasznos számodra.
Vettem egy belépő szintű erősítőt. A Denon 1xxx teljesen jó szerintem. Nekem konkrétan Denon1300h van. Ehhez nem vettem mást csak 2 db polcsugárzót frontnak. (ezek Dali zensor 1-esek)
Így el voltam, fél évig. Fényévekkel jobb volt a hang mint a Tv hangja és a zenék is szépen szóltak a régi Panasonic bögreszetthez képest.
Fél év után megvettem 2db Zensor 7-est és a centert. A zensor 7 ment frontnak a zensor 1 pedig hátra. Így az 5.0-val teljesen elégedett voltam mozira. (egy darabig mert bár én is meg akartam spórolni beláttam hogy kell a SUB)

Szóval nem kell mindent egyszerre megvenni. Az egyetlen amire figyelj hogy 1 családból kell építkezned.
Ha pedig rákapsz akkor nem lesz megállás! :)
Nekem kb 1 éve van meg az 5.1 és most nagyobb erősítőre vadászom!

Még annyit hogy mint már fentebb is írtam az általad linkelt H/K 5 bögrét sem tartom ördögtől valónak. (Közben olvastam hogy már elment)

[ Szerkesztve ]

(#48924) hbnov17 válasza BBéci (#48906) üzenetére


hbnov17
csendes tag

https://youtu.be/pqi5dEWp_vs

Ebben a videóban a plafonhangszórót, atmos sugárzót, és front height sugárzót hasonlítja össze a "szakértő úr" Atmosra.
Tuti lehetetlen magassági frontokkal atmos megszólaltatása? Ez a pali hogy csinálta? :F

(#48925) xabo


xabo
csendes tag

Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Van egy Onkyo tx nr 646 házimozi erősítőm. Szeretném bővíteni 5.1.2 re .
Kérdésem az lenne ,hogy a mennyezetre beépített hangszóró 4Ω -os . Azt az erősítő elbírja? Nem teszi tönkre?
Mert ez adott és nem kellene újat vásárolni.

(#48926) BBéci válasza hbnov17 (#48924) üzenetére


BBéci
titán

A menüben arra konfigurálod azt a plusz két hangdobozt, amire akarod.
De vedd figyelembe, hogy az Atmos előállításánál, keverésénél azzal kalkulálnak, hogy a hallgató feje fölött lesznek a hangsugárzók, nem messze előtte. Olyan effekteket kevernek oda, amiknek fölülről kell megszólalniuk. Ezzel az erővel a háttérsugárzókat odatehetnéd a centerdoboz mellé. :((

(#48925) xabo
Elbírja, nem teszi tönkre.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48927) FerNandor válasza Morris (#48922) üzenetére


FerNandor
őstag

Igen, elment.

Ezt a kettőt találtam hirtelen még jófogáson :D Az olcsóbbikhoz tartozó hangfalszettről nem voltak mondjuk túl jó véleménnyel:
árukereső:
"Kicsit doboz hangja van, de 3000 Ft vettem szigetelést és szakszerüen elhelyeztem így sokkal jobb lett! ! A magas sugárzókat is megoldottam most így már szinte maga a tökély! Filmezésre kiváló, de zene hallgatásra is megfelelőnek tűnik most már! ! Persze az ember nem azért vesz ennyiért hangfalakat hogy mókoljon vele, de 7000 Ft ért sokkal jobb lett minden! !

Előnyök
Nagyon durva mélyet ad!
Hátrányok
Nincs magas sugárzó a centerben meg a háttér sugárzókban! !"

[link]
[link]

(#48919) BBéci Köszi. Átolvasom :)

(#48923) Jegesmaci81 Köszi neked is!

[ Szerkesztve ]

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#48928) BBéci válasza FerNandor (#48927) üzenetére


BBéci
titán

Az olcsóbbik maga a rettenet, nem vallatni, ölni lehet vele.
A JBL talán elfogadható, de az olyan magas, vékony izék hangja számomra felejtős. Neked tetszhet, hallgasd meg, de csak valami tisztességes rendszer után, hogy legyen összehasonlítási alapod.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48929) xabo válasza FerNandor (#48927) üzenetére


xabo
csendes tag

Kedves Béci
Természetesen a hallgatói pozíció felett kerülnének beépítésre a hangszórók. Csak a 4Ω os autó hangszóróktól tartottam. Mert az adott. 20cm átmérőjű és 3 utas.
Frontok és háttérsugázóim illetve a center (csak átalakítva, új doboz...) Videoton sl 451qb áll. + 1db Pure acoustic xp 12 aktív mélynyomó.

(#48930) BBéci válasza xabo (#48929) üzenetére


BBéci
titán

A beépítési helyről hbnov17-nek írtam.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48931) Morris válasza FerNandor (#48927) üzenetére


Morris
veterán

Én nem venném egyiket se. :(
De ez csak az én véleményem.

[ Szerkesztve ]

(#48932) evitiguF


evitiguF
senior tag

Ha már venném/nem venném a téma, erről van valakinek véleménye?
[Onkyo SKS-HT978THX] - újonnan 150ezerért
12-13nm-re

(#48933) #03969024


#03969024
törölt tag

Sziasztok!
Sony STR DB-830 helyére keresek hasonló hangminőségű erősítőt. Külföldön elég jó kritikákat kapott a 1080-as, nálunk valamiért nem sok infó van róla. Ha valaki birtokolt ilyet, tényleg olyan jó a hangminősége az árához képest? Képbe került a Yamaha RX V685 is, bár félek, nem ér fel a régi Sonyval...
A hangsugárzók Triangle Elara-k.
Köszönöm!

(#48934) lionshamlet


lionshamlet
senior tag

Sziasztok, Lg C9 Oled tv mellé szeretnék egy rendszert, ami a Dts:X - Dolby Atmos sávokat becsületesen kiszolgálja.
Egyelőre 4k mediaplayer nincs tervben, de ha jól tudom kellesz, mivel a tv belső lejátszója nem kuldi ki direkt ezeket a hangképeket az erősítőre, csak a külső forrasbol ra érkező jelet tudja továbbítani.
Egy 20nm2 helységben lenne a következő szett, amit kinéztem.
[link]
Velemény?

*szerk.
Ez ugye hdmi 2.0, lehet időtállóbb lenne egy hdmi2.1 csatolófelületű receivert nezni?

(#48935) Lacielvtárs válasza rizso (#48836) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

szia, nekem is pont olyan JBL ketyerém van :)
ha mindennek van hangja akkor jó úgy ahogy írod, bár nálam a tv-be megy minden és ARC-on megy a JBL ketyerébe a hang, és tökéletesen működik minden funkciója :K

ettől függetlenül ezen topik" nem erőssége" a soundbar, tapasztalatból mondom neked, mert az nem mozi, csak esetleg "mozicska" ;]

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#48936) Lacielvtárs


Lacielvtárs
nagyúr

jó estét az Uraknak, egy kis nyálcsorgatás, még a műtétem előtt voltam egy valódi demo szobában.
Sajnos meghallgatni nem tudtam, forrás hiányában, de még tervezek visszajutni.
ha valakit érdekli, itt vannak képek.
engem már a látvány is lenyűgözött :K
[link]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#48937) KoNZoLik@ válasza evitiguF (#48932) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Biztos, hogy nem venném :(

[ Szerkesztve ]

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#48938) evitiguF válasza KoNZoLik@ (#48937) üzenetére


evitiguF
senior tag

Ki is fejtenéd, hogy miért nem?

Volt ilyened, és tapasztalatból írod?
Volt szerencséd meghallgatni, és abból a tapasztalatból írod?
A feltüntetett technikai adatokból leszűrve alakult ki ez a véleményed?

[link] - itt azért nem temetik annyira, és ez az egyetlen valamirevaló teszt, amit találtam róla a neten.

(#48939) Zebu válasza lionshamlet (#48934) üzenetére


Zebu
addikt

Nálam pont ez a setup :) tudok mesélni.😅😅😅 kell a media player

erősítőből én is 2.1-et akartam, de valójában amit vettem nem valós 2.1. 2.0 ami kapott 2.1 funkciókat. Plusz kaphat újakat ha tiszta lesz mit is jelent ez. Legalábbis ezt olvastam. De megy szépen az earc :)

[ Szerkesztve ]

(#48940) Gendi83


Gendi83
csendes tag

Sziasztok!

tudnátok ajánlani nekem erősitőt az alábbi hangfalakhoz: [kép] [kép] [kép] [kép]esetleg ha tudtok akkor linket is kuldhettek ujrol illetve hasznaltrol is!

[ Szerkesztve ]

(#48941) KoNZoLik@ válasza evitiguF (#48938) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Egyik barátom vett ilyen szettet és nála hallottam, hát inkább nem jellemezném!
Tudod én egyik tesztnek sem hiszek, hanem amit hallok kizárólag annak...

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#48942) Lacielvtárs válasza Gendi83 (#48940) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

szia, szerintem határozz meg összeget hogy mibe gondoljanak a hozzá értők, valamint mire akarod használni, mozi/zene arány, és hasonlók.gondolom 5.1 rendszert akarsz össze rakni.
az Onkyo dinamikus hangú avr, magamutogató, amolyan mindennek ágyú dörrenő hangja van rajta.
a Denon már natálisabb hangú, természetesebb.
a Yamaha sem rossz...

igazából ha volna rá lehetőséged meghallgatni az volna az igazi mérvadó, mert ez erősen egyéniség és ízlés függő.

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#48943) #09634560 válasza Gendi83 (#48940) üzenetére


#09634560
törölt tag

Onkyo Denon Yamaha.
valamint ezek olcsóbb változatai...használtan ez.. kissé fölélő de nem fogod megbánni, vagy ez

(#48944) privacy99


privacy99
senior tag

Sziasztok!

Adott az alábbi szett (körülbelül 10 éve vettem):

Wharfedale Diamond 8.4
Wharfedale WH-20 center és háttérsugárzók
Denon AVR-1306

Tudom már akkor belépő szint volt, ehhez még időközben került egy PolkAudio PSW110 mély, de ezzel nagyon rosszul jártam, nem tetszett a hangja, majd tönkrement 2-3 év után, megjavították, és pár hónappal rá elkezdett recsegni közepes hangerőtől, most pedig már csak körülbelül úgy szól maxra tekerve, mint egy jobb laptop, de még így is berecseg néha. Sajnos nem tudom eldönteni, hogy ennyire meghalt, vagy az erősítő nem ad rá megfelelő jelet, de a recsegés nem az erősítő miatt van az biztos.

Mivel régi a szett és eléggé belépő, mit javasolnátok? Vegyek egy 50-60-70k környéki mélyládát, hátha csak az a rossz, vagy hagyjam az egészet, és nézzek komplett rendszert? Ez egy 18nm-es társasházi szobában van, tehát gondoltam valami komolyabb soundbar-ra is (JBL Bar 5.1). Leginkább PS4-hez, és filmekhez lenne használva, és a lehető legtöbb mélyhangot szeretném. Zenére is szívesen használnám, de arra van ugyanitt egy Naim Mu-so QB is.

Minden segítséget köszönök!

(#48945) Gendi83


Gendi83
csendes tag

100.000 környéke de ha úgy van akkor picit több!

65” 4K uhd Sony tv-m van
hasznalok ps4-is
zene/film/ps4 vegyesen
nem sokat használom inkább csak hétvégén!

jelenleg van egy harman kardon avr255 és egy Sony vsx-818 itthon

maradjak ezeknél valamelyiknek vagy érdemesebb beruházni egy drágábba?
sajnos nem sok idom van használni!

(#48946) #09634560 válasza privacy99 (#48944) üzenetére


#09634560
törölt tag

Mélyládát javasolom.. de az az erősitő annyira régi hogy 15 ezret ha ér.. de használtan lehet jókat mkifogni, x-négyjegyűt keress, sztem minőségileg megéri cserélni...

(#48947) zsoika válasza #03969024 (#48933) üzenetére


zsoika
addikt

szia. mindkettő jó ... nem tudsz mellélőni.

(#48948) LLKobe


LLKobe
veterán

Üdv! Egy kósza ötlet futott át az agyamon, kíváncsi vagyok lenne-e értelme.

A TV-hez egy 60W-os stereo soundbar - t használok, aminek a hangja nekem teljesen megfelelő.

Viszont most láttam, hogy a TV beállításaiban a TV-n lévő jack fejhallgató kimenetet be lehet állítani mint mélynyomó kimenetet.

Lenne értelme rádugni egy aktív mélynyomót, működne vajon? Valaki próbált már ilyet? :R

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#48949) bokarcsi71


bokarcsi71
aktív tag

Ez a Dune BD Prime 3.0 milyen médialejátszó? Érdemes ilyet venni? Internet rádiót lehet rajta hallgatni?

[ Szerkesztve ]

(#48950) mettek válasza LLKobe (#48948) üzenetére


mettek
addikt

Inkább vegyél egy mélynyomós soundbart ha már ebben gondolkodsz.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.