- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Teljesen érthetetlen számomra ez az egész. Ha konstrukció hibás, hogy lehet ugyanaz a baja az új generációnak is? Plusz ha konstrukciós, más a neten miért nem futott bele ebbe a hibába csak mi ketten, összesen 5db mélyládával?
Ha meg egyedi hibáról van szó, hogy lehet, hogy 5x ugyanez a hiba történik meg, és ebből az 5db-ból 3 típusnál is ugyanaz (10" v1 + 10" v2 + 12" v1)
User error sem lehet, mert más mélyláda nem produkálta ezt a hibát sem nálam sem Tamoo-nál.
Akkor mi a helyes válasz? -
VoidXs
Topikgazda
Akkor itt egy kicsit drágább (1500). Ilyenem nincs, és nem ismerem a visszaküldési arányát, de meg merem kockáztatni, hogy legrosszabb esetben is egyenlő az Oehlbach-al, de inkább kisebb. Kérdezd csak meg a boltot, ők mindkettőt árulják.
Quqesz: én MM-ban vettem, de csak itt találtam online.
-
Quqesz
nagyúr
Csatlakozom. Emlékszem, mikor régen sorra vettük a piros/fekete hangfalkábelt. Szerelni xar volt, mert vastag és nehezen sodorható szálak voltak benne. Meg a hiradástechnikai boltban az rca dugók, amit lelkesen otthon forrasztgattunk kisebb-nagyobb sikerrel. Persze ezzel is szólt a vidi.
Most megveszem inkább neves gyártó belépő kategóriás szerelt kábeleit, mert az csak jobban van szerelve, csak ofc, könnyebb hajlítani/elvezetni (és nem húskampónak, mert olyan merev), jobban van forrasztva. Mivel ezeket a kábeleket az ember nem évente cseréli általában, sokat 1x kell csak megvenni.VoidXs
ilyen kábelem van is asszem. Nincsen vele baj. Viszont a bolt hagy kivánni valót (csepelen egy kádárkocka kapuján adják ki az árut, már ha van éppen nem csak a felületen). -
m3ss
veterán
sztem ez elvi kerdes. azt kellene tisztaznotok, hogy mi az h "minosegibb", "nem az a filleres vacak" mert ha az pont uazt tudja, mint a filleresnek definialt, akkor annyit is tok felesleges rakolteni sztem
en pl napokig nezegettem a hdmi kabeleket, hogy megtalaljam a legolcsobbat ami meg tudja a 4k hdr60-at 15m-en. persze az egyik 2m-essel jol ra is faragtam
engem pl kifejezetten idegesit, ha olyanra koltok aminek zero haszna van.
nem erdekel az esztetika kabeleknel, idotallosag meg, sztem barmelyik "gagyi" kabel is tul fog elni minket -
VoidXs
Topikgazda
Ha így lenne, elfogadnám az árát, de nincs így. Semmiben nem rosszabb egy 1100 forintos Hama kábel, sőt, nagyobb feszültség mérhető rajta, és nem is feltétlenül vékonyabb. A szerelés a jobb QC miatt magasabb minőségű, és emiatt időtállóbb is. A túlárazott gyártók selejtaránya sokkal magasabb, a QC-ért (már ha van, mert sokaknál nincs) ugyanannyira hozzáértő (tehát csak átverésben tapasztalt) emberek felelősek, mint magáért a termékért. Mintapéldaként az egyetlen igazán katasztrofálisan szereplő, a szart aranyáron adó gyártó az AudioQuest, nekik annyira rosszul áll a szénájuk, hogy a HDMI Forum egyedül rájuk nem adta az áldásukat, míg a random kínaiakra meg igen. A piac úgy működik, hogy a tömegtermelt termékek azonos minőségben olcsóbbak, így a kézzel szerelt, ismételten teljesen jogosan kamukábelnek nevezett darabok a nagyobb lutrik.
-
VoidXs
Topikgazda
Van 20 éves kábelem is, amit bögréhez adtak ajándékba, semmi baja. 10000 rengeteg pénz olyanért, amit 1000 alatt is megkapni azonos minőségben. Olyan, mintha azt mondanád, hogy 300-as percdíjért megéri telefonálni, sőt, akár valami javul is miatta.
krx21/Phülöp: Ott van a sztorija, először azért használták, mert nem korrodál, aztán amikor rájöttek, hogy a második csatlakozás úgyis felkarcolja a vékony réteget (ennyire puha, tehát ez nem előny), akkor lett a "prémium" jelző egyik manifesztációja.
-
jambiyya
őstag
Tegnap mutattam a fiamnak, mert nem hitte el, illetve nagyon tetszett neki a streaminges DD+.
A blade runner 2049 első percét néztük csak, először a disney+-on DD+ majd THD sávval media playerrel.
Volt nagy meglepi.
Úgy jutottunk el ide, hogy el volt hűlve az új thor hangjától (disney+), szerinte itthon szebbek a basszusok, mint a moziban (merthogy ott is látta). Nem tudom miféle mozi lehet az, de mindegy is.Szóval szerintem is van hallható különbség DD/DD+ és THD között. Ugyanakkor az is ide kívánkozik, hogy a bögreszetten ez nem volt észrevehető.
ui: én 40 percig bírtam az új thort, kb. akkor fogyott el a sör+popcorn...
-
VoidXs
Topikgazda
Igen, használtan nagy szerencsével lehet ebből R-115SW is, de az már inkább álom. A stúdió sub konkrétan referencia képességekre lett kitalálva, hogy azon olyan film készüljön, amit otthon nézni fogsz, és mint ilyen, a sebessége és részletezése kimagasló tud lenni. Az otthoni subok arra vannak, hogy mindenféle szakértelem és kalibráció nélkül bekötve is elfogadhatóan szóljanak, aminek sokszor olyan erős DSP a megoldása, hogy a hatásfokuk tizedére esik, amin a szoba és kalibrálás egy második csökkentő tényezőként ront. Nézz csak meg például egy SVS-t: zenére gyönyörűen lapos hangjuk van, de amint hangerőt vagy igazi mélyeket vársz el tőlük, a hangkép összeomlik, mozira hallgathatatlan a legdrágább ládájuk is. Egy pro subnál ezt a korrekciót a felhasználó feladata megadni, különben valóban masszát kapsz, de a kérdező egy olyan AVR-t nézett ki, ami ezt rendre meg szokta oldani. Ez az a jelenség, ami miatt azok, akik nem értenek egyáltalán hozzá, azt szokták mondani, hogy a pro hangszórók hangerőre mennek, nem minőségre. Az a hangerő jó kezekben minőséggé változik, de olyanná, amilyet egy házi darab képtelen megadni ugyanannyi pénzért. A legjobb mélyeket életemben pro-tól hallottam, sőt, a top 5 mind ilyen.
8" fizikailag képtelen akkora mélységre, reflexesen is. Amit mégis lehet néha mérni, az egy végtelenségig nyújtott halk zörej integráltja, és azon túl, hogy 20 Hz-es hangokat kiadva füllel is kiderül, hogy nincs ott semmi, a group delay vagy waterfall mérések árulják el.
-
VoidXs
Topikgazda
Ez az ADAM konkrétan fele akkora membránfelületet ad, szabadtéren 60 Hz-től kezdődne érdemben, a maradékot a szoba hozza. Nem jó összehasonlítási alap. Speckót sosem nézünk, mind hazug (117 dB lenne a KRK, lol, jó lesz az 105-nek), de mérést linkeltem. A KRK ugyanaz a kategória (kancsalul: frekvenciatartomány), mint a Klipsch R-100SW, csak a hibái nélkül. 20 Hz-et nyilván nem 10"-en várunk, de nem is 150k-ért.
-
VoidXs
Topikgazda
Ez egy olyan tervezési döntés, amivel a kis sávot áteresztő ládák sokkal gyorsabbnak tűnnek, mint amilyenek valójában, ezért ez nem szarság, hanem a belépő kategóriában előny. A láda -6 dB-s pontja a 90-es crossover beállítással 110 Hz, az EQ így szinte maradéktalanul megoldja a felső tartományt. Szabadtéren így viselkedik, rájön a room gain, ebből egy 30-110-es flat sub is lehet, és pont ezért ajánlott a kategóriában, mert ezt nem szokás ennyi pénzért teljesíteni.
-
VoidXs
Topikgazda
Az S10.4 egy DSP-vel bandpesselt láda, gyakori pro jelenség, a frekiválasza egy ív (mintha Cavern-ben a Bandpass célt választanád ki). Ez egyébként meglepően jól tud hangzani, de tény, hogy a kalibráció szétbarmolja, és ebből lesz a "40 Hz-es elhalás", ami inkább 30-35, de ennyi pénzért ez normális.
-
-
gubabela
senior tag
Igazad van, de néha nehéz eldöntenem, hogy most a film ennyire csapnivaló hangügyileg, vagy a center hiányzik a rendszerből. Néhánynál meg nem érzem a hiányát. Hát nem egyszerű az biztos. Ha castlenal maradok, akkor a következő lépcső az avon lenne centerből, amit még lehet is kapni, csak kissé borsos az ára. (900€ körül)
-
lenox
veterán
-
BBéci
legenda
Azt elfogadom, hogy az alsó-középkategóriás Denonok hangja számodra fátyolos. Ezen a hangdobozok és kábelek megfelelő párosításával jelentősen lehet változtatni, javítani. Azt is elfogadom, hogy a Marantzok hangját jobban szereted, ugyanis pár éve én is pontosan erre a megállapításra jutottam. De ez döntő részben szubjektív.
Hozzá kell tenni, hogy az igazán színezetlen, valósághű hangot sokan nevezik száraznak, lelketlennek. Mint amikor valaki loudnesshez szokott és amikor kikapcsolják, hiányérzete támad. -
mr. bryan
tag
Szia! Megprobaltam, a music is zorog.
Egyebkent megprobaltam sajat filmeket lejatszani, nagyon furcsa, mert dts es sima dd hang jol szolt, egyedul a dd+ hangok rosszalkodnak. Viszont ez arra enged kovetkeztetni, hogy nem a netflixnek van baja, hanem valahol a tv-avr kozott. -
Jah, csak az a "baj", hogy ez a Monitor Audio MASS 5.1 egy komplett szett
És a tesztek azt mondják, hogy hiába lehetne erősebb a mélynyomó, a szetthez lévő szatellitekhez így passzol jól.
Tehát pontosan nem is lehet megmondani, hogy a szettből mennyi a sub, mert nem kapni külön. Szatellitet még kapni, mert bővíthető 7.1-re is, és még tovább is.
Egyébként 250e-ért vettem a szettet.[ Módosította: Tamoo ]
-
Gino20
őstag
Akkor mit vennél ha a SUB azon ponton a legjobb? Ha lenne is lehetőség a nyomvonal vezetésre, akkor 15-20m sub kábelt?
NoX1: SVS-t használok, de a monitor sem gondolnám, hogy rosszabb lenne.
Létezik akár ilyen [link] is.SVS-ről csak annyit, hogy igen tapasztalt hifis megnézte a rendszerem és hozott saját minőségi sub kábelt is, majd összehasonlítottuk a kettőt és nem csak ÉN (pedig amúgy ez a legfontosabb), de az illető sem hallott semmi különbséget. Persze lehet egy 0.5 - 1 millió Ft-os sub-nál már előjönnének nüansznyi különbségek, de ha így is van, ebben az E12-F-el messze nem vagyok érintett, de a kis Monitor SUB végképp nem lesz az.
-
VoidXs
Topikgazda
Nem, borzalmas, csak agyon van használva, ez a hordozható hangszóróm kábele. Igen, az olcsóbb kábelekben több, vastagabb ér van (a nagyon-nagyon olcsókban egyetlen teljes átmérőjű, de olyat ebből az évezredből még nem láttam), így is lehet spórolni, kevesebb feladat a gyártósoron. Van 4 mm^2-es kábelem is ugyanennyi érrel (talán még kevesebbel), működik és réz, ennyi kell. A vezetőképesség pontosan egyezik a "szőrösebb" testvéreivel, annyi különbséggel, hogy érzékenyebb fizikai behatásokra.
-
Tamoo
nagyúr
Nem nagyon szokták közzétenni a specifikációban, hogy hol milyen vágást vagy EQ-t raknak a szubra hangolás céljából.
Nekem a zárt szubom passzív, csak azért foglalkoztam jobban a témával, ott az én felelősségem védeni a hangszórót.Egyébként egy tanulságos mérésem, hogy mennyire szól bele a szoba. A piros közvetlenül a hangszóró előtt mérve, a másik pedig a hallgatói pozíció. Ennyit erősít a szoba alul. Ez egy 15"-os zárt subsonic filter nélkül mérve.
-
mpo
veterán
Én elsőre is értettem.
A többi topikban nincs ez a klikkesedés, meg azt se látom, hogy egyesek kerülik egymást míg mások rendszeresen egymásba kötnek.
Itt is kértem tanácsot, az alapján döntöttem, most meg szar amit vettem, feature a 4K meg a DTS:X, pedig ez volt a célom.
Az nekem nem baj, hogy minden úgy működik, ahogy kell, nincs foltozgatás.
Nem ez a hobbim, mégis erre költöttem eddig a legtöbbet.
Nem olvasom a fotós topikot, de valószínűleg ott nem hajtanának bele a több milliós felszerelésbe, mert olcsóbb DSLR géppel is lehet jó képet csinálni.
Nem győzködök én már senkit arról, hogy nekem így jó, más meg élvezze a FHD-t. -
törölt tag
" Miért akarjátok mindenki torkán erőszakkal ezt lenyomni? "
Senki nem akar semmit lenyomni a másik torkán, és szajkózás sincs. Mindenki leírja a saját véleményét, tapaszalatát, álláspontját.
A kérdező ezekből kiválasztja, hogy neki melyik út a legszimpatikusabb, kinek a kommentjét tartja megfelelőnek stb..Ez egy hobbi, szórakozás, ahol nincs egyetemes igazság.
Akárhogy olvasok, nem látok semmi bántó, személyeskedő hsz-t.
Szerintem csak sokan be vannak gyulladva, ha nem azt hallják amit hallani akarnak. -
Rp526
aktív tag
"Rettenetes ami itt megy, emberek szajkózzák a saját igazukat és ha bárki nem azon a véleményen van, támaszthatja alá méréssel, vagy saját tapasztalattal nem számít, az akkor is úgy van mert én azt mondtam és azt hallottam és kész vita lezárva. "
Ezt sajnos szintem sokan látják.. csak nincs mit tenni vele, mert a falnak beszél az ember. De érdekes, hogy ezt szinte alig látni nemzetközi fórumokon (főleg a személyeskedést.. wow, hogy ez itt mennyire jellemző).. itthon pedig rengeteg fórumon megy ez. Sajnálatos, hogy ha az ember a saját nyelvén akar először próbálkozni.. akkor el kell viselnie ezt.
Én annyiban bízok csak, h egyszer kikopnak az ilyen mentalitású emberek.. de hát ez a természetünkben van..
Tisztelet term. a kivételnek és akinek nem inge nem veszi magára! -
Morris
veterán
Nem a csilivili-vel van amúgy probléma, hanem a pénzzel.
Ha valakinek kell a HDR és a 4k, plusz a rengeteg csatlakoztathatóság és szolgáltatás, de szeretne jó hang minőséget is, akkor annak ára van. És az nem 140k lesz hanem 300.Én személy szerint többre tartom az utóbbit.
És tudod amikor a "botfülű" feleségem kijelenti, hogy az X4000-nek sokkal szebb hangja van mint az X1000-nek, akkor az már nálam elég nagy jelentőséggel bír.
Pedig elhiheted nekem, hogy baromira nem érdekli az erősítős, hangfalas téma.És akkor lehet választani. Én is megvenném mondjuk a X4500-at, a Yamaha 1000-es sorozatot vagy a Marantz 8000-es szériát, de nincs rá lóvé jelenleg. Így valamiről le kell mondanom. És inkább az extrákról mondok le, mint a hangminőségről.
Ez van.lehet, hogy Te másképp döntesz vagy esetleg neked nem kell dönteni. Nincs azzal gond. Nem vagyunk egyformák.
-
BBéci
legenda
Háromszor elolvastam és még mindig nem világos számomra, hogy ezzel mit akartál közölni.
Roppant szomorú, hogy a sok totál értelmetlen, felesleges, mókusvakító szolgáltatás miatt háttérbe szorulnak a valódi értékek, a jó kép- és hangminőség.
Van valakinek 150-200000 forintja erősítőre, amiből olyan hangú használt, 5-6 éves vasat vehetne, hogy a fülei kettéállnának tőle. Ehelyett inkább vesz egy belépőt, amitől még az is szép teljesítmény, hogy egyáltalán megszólaltatja a hangdobozokat. Hurrá!Soha, senki hozzáértő nem javasolta a hang tévén átvezetését. Éppen ellenkezőleg, mindenkit lebeszélünk arról.
Részemről a konzolok nem tartoznak a házimozi témakörébe.
-
Tamoo
nagyúr
Nekem 7-8 éve volt Dali Concept szettem, eleinte egy H/K 360-al hallgattam (gyászos volt a produkció), aztán vettem hozzá egy használt Denon 3808-at ami új áron a szett több mint kétszerese lett volna, de így is rengeteget profitált belőle a Dali, legkevésbé sem volt túlzás hozzá. Ezzel nem akarom leszólni a 2:1-es ajánlott arányt, de ennyire nem fekete-fehér a dolog.
-
ada19
senior tag
Én is sokáig így gondoltam, hogy biztosan combos hangsugárzók kellenek az AVR különbségeinek "megjelenítéséhez" - de mint lentebb írtam, egy 70e Ft-os Wharfedale Vardus szetten is elképesztő különbségeket mutatott meg egy teszt során.
A 4k és HDR jogos érv, pont ezért vettem X4200-at (mostanában több X3500-at is láttam nagyon korrekt áron), HDMI splitter árát hozzádobtam az X4000 árához is meg is lett a nagyobb, újabb AVR.
-
törölt tag
-
törölt tag
Pont most néztem egy cirka 65000ft-os Sony lejátszót, és volt dupla HDMI kimenete.
Elosztót is lehet venni, de linkelni nem tudok mert soha nem használtam, így nincs tapasztalatom." kell majd egy optikai kábel, amin a netflix pl. csak DD- ban fog szólni. "
Ez miért gond??
A Netflix hangminőségének bőven megfelel az optikai kábel, HDMI a HD hangokat szállítja, ami Netflix-en nincs. Még a dvd szintet sem hozzák a stream szolgáltatók, de még ha lenne is HD hang, akkor sem biztos, hogy hallaná annak előnyeit, bár nem tudom milyen hangfalat használ. -
Dzsano89
tag
Vagy:
[link]
Bruttó: 436.000
Nettóba: 318.000 (nekem ennyibe lenne)és szól, gondolom jobban mint a Yahama HTR2071, meg a HKTS635
tud egy csomó apróságot a szett ami kellhet.
Itt a kérdés, hogy 320.000 ból sikerül -e össze rakni egy olyat, amit mondjuk az x4000 hajt meg, de ettől jobban teljesít!
(Boltból a számla miatt jobban járok, privátból vásárolva nincs számla, így ott a Bruttó az bruttó) -
-
szabeska
addikt
Egyrészt a vga-m vrr és allm képes, és a tv-m is, azon játszom. Másrészt jön a ps5, amit szintén emiatt nem fogok átvezetni az erősítőn, mivel nem kezeli ezeket a funkciókat. Arról nem beszélve, hogy ha mindent egy bemeneten kapna a tv, nem tudnék különböző képbeállításokat használni rajta.
BBéci: pedig a DTS hangsáv volt kiválasztva a boxon, annak ellenére hogy tartalmazott DD hangsávot is. Próbálgatom még, valami hiba lesz akkor, bár nem tudom mi.
Rp526: akkor most az Auto, vagy a Direct a nyerő?
BBéci szerint kell az Audyssey, de Directben járatja, ami kilövi az Audysseyt, akkor most mi van?
-
Morris
veterán
Pontosan azért, amit Taki46 is írt.
Rászántuk az időnket arra, segítsünk. Mi a fenének kérdez ha ragaszkodik a saját elképzeléséhez? Miért rabolja az időnket? Ezért teljesen felesleges ide jönni.Ugyanazért a pénzért sokkal jobban járt volna, ha nem a saját feje után megy.
-
BBéci
legenda
Nem a DD+ miatt használok HDMI-t, hanem a kényelem okán.
Tévéadás hangját nagyon ritkán hallgatom erősítőn keresztül, időnként az F1 közvetítéseket, átlagosan hetente fél-egy órát valamelyik filmcsatornát. 95 %-ban médialejátszóról érkezik a néznivaló.(#53339) tothjani81
Próbálj ki valami jobbfajta kábelt, amennyiben hallasz akkora különbséget, ami megéri a pénzkiadást, akkor vedd meg!
Prime 102-höz pénzkidobás a méterenként 2000 forintnál drágább kábel. -
gab1ka
senior tag
Nem tudom az okát, de felháborodott userek százaival van tele az Lg a Samsung a Plex a Netflix és még megannyi fórum ez miatt.
"Apparently, the LG C9 does support Atmos(TrueHD)/DTS HD passthrough over eARC but only from HDMI input, not for apps like Plex.
I have asked for this feature to LG support over the phone myself (and I encourage others to do the same)."
Jelenleg annyi haszna van az eARC-nek a jelek szerint, hogy az ezzel kompatibilis tévék képesek átengedni a nagy felbontású hangot az (eARC kompatibilis) erősítőnek külső forrásból. Erre meg ugye nincs nagy szükség ha egyszer az ember ezt a bizonyos külső forrást kötheti egyenesen az AVR-be is és azzal pontosan ugyanott van, sőt nem is ugyanott, mivel ezen az eARC-n a dekódolt többcsatornás PCM hang sem képes átmenni, azaz egy fokkal hatékonyabb is a hanyományos AVR-be kötés, ahonnan csak a kép megy tovább.Erre is mutatnék egy linkkel, de nem akarom szétoffolni a topicot, google "earc plex" és rengeteg olvasnivalót kap az akit a téma érdekel.
-
BumBum Jack
tag
Újra megcsináltam párszor a bemérést.
Addig csökkentettem a sub hangerejét mire sikerült 0 dB - re kijönnie a mérési értéknek. Így viszont csak 15% van a hangerő a sub-nak.
Gondolom akkor a "sub. trim" -mel tudom erősíteni ha kevés lenne így filmezéskor a mély hatás. Dehát majd kiderül...mpo ; megtaláltam a "Full System Enhancer & Rejuvenation Disc" anyagot , nem ugyanaz amit eddig használtam. Most párszor ezt is lefuttatom.
Köszönöm szépen a segítséget! -
BBéci
legenda
Nem én találtam ki, hanem a licenc tulajdonosa. Konkrétan megtiltották a számozás használatát.
Az a legnagyobb baj, hogy a kábel számozás önkényes, arra írják rá, amire akarják. Nincs mögötte tartalom. Viszont amire az általad is említett "premium highspeed with ethernet" van ráírva, az mögött ott áll a rá vonatkozó szabvány, tehát lehet rá hivatkozni, ha valami nem stimmel. -
törölt tag
Ez is igaz!
Viszont érdemes figyelembe venni, hogy egy olyan helyiségbe ahol még egy belépő cucc sem tud maximálisan érvényesülni, oda felesleges közép, vagy felsővel próbálkozni.
Ahogy feljebb tökéletesen leírta ctraltdel " a sz@r paszírozása", pénzkidobás.Sajnos millió példát tudnék erre mondani személyes ismerettségi körömből, illetve fórumokból is.
Saját magamat is ide értve! -
MadBlade
tag
Zigi:
A HDMI audio out-ot:
AVR-re állitva igaz nem kapok hangot a main zone-on, azonban kapok a zone2-n.
TV-re állítva kapok hangot a main zone-on -de csak kb. fele olyan hangeeőn, mint az AVR esetében-, azonban a mélyláda és a két hátsó ezen beállitásnál meg sem nyikkan és ahogyan a lentebb mellékelt képen is látható, az audio info-ra sem jelenít meg egyetlen hangfalat sem.
A passtrough ki/bekapcsolása ezeken nem befolyásolt semmit.
69pablotaxi:
Természetesen nem várom el egyetlen soundbartól sem, hogy hozza egy hanfalankénk kialakított komplett rendszer szintjét, azonban ettől a szettől csak többet varnék, mint mondjuk egy Sony HT-ST5000-től, ami egymaga -egy mélyládával megtámogatva- kell hogy leimitálja a térhangzást, míg a Samsung Q90R szettje a mélyládán túl kiegészül még egy pár hangfallal (fejenként 2-2db irányítottan elhelyezett hangszóróval). -
MadBlade
tag
Nos próbálom röviden, az elejeről, lényegretörően, valamennyire érthetően:
Szóval a TV-hez szerettem volna beüzemelni egy Samsung Q90R soundbar szettet, és egy Denon x3600H AVR- t.
Az ARV HDMi (Monitor1) kimenetét összekötöttem a TV HDMI bemenetével, majd a Soundbar HDMI/arc kimenetét összekötöttem a TV szintén HDMI/arc bemenetével.
A kép átjön gond nélkül az AVR-re catlakoztatott eszközökről, azonban a hang már mem az igazi, márpedig pont az lenne a lényeg.A problémáim az alábbiak:
- Az AVR-en 2 választható zóna van, ezek a "main zone" és a "zone 2"
Ha jól ertem a lényegét, ezek a zónák kezelnék hivatalosan amennyiben több hangrendszer is rá lenne kötve -egy mondjuk a nappaliban egy meg a konyhában-, hogy melyiken szolaljon meg a bemeneti jel.
Azonban esetemben csak egy kimeneti hangrendszer van, a zónát viszont úgy látom nem magam választom.
Értem ez alatt, hogy a Zone 2-höz tartozik az AVR 3db HDMI kimenete -az is amit épp használok-, azonban a Zone 2-n valamiért csak korlátozott lehetőségeim vannak. Kapok rajta hangot (amennyiben a Main Zone ki van kapcsolna! Ha be van kapcsolva az is, kuka a rendszer, egy hang sem jön sehonnan), de az összes beállitasi lehetőség az AVR-en inaktívvá válik, továbbáaz AVR csak annyit jelez a kijelzőjén, hogy "Zone 2 on", de peldául semmilyen azdio infót nem kapok.
Amennyiben átváltok a Main Zone-ra, ott is kapok kepet, de hang semmi, cserében viszont hozzáférek az AVR minden funkciójához, es azt is kijelzi az AVR, hogy milyen hangsáv NEM szól éppen.- Kodiról a fentiek mellet rendben szólnak az 5.1-es filmek, a Plex azonban csak sztereo jelet küld tovább, pedig a passtrhu is engedelyezve van a TV-n, az AVR HDMI beállitásainál, a Plex beállitásai ál is ...
- Plusz hiába engédelyeztem a HDMI-CEC meg mindenféle smart control funkciólat mindenhol, külön távirányítóra van szüksegem szinte mindenhez! Külön az AVR-hez annaki ki/bekapcsolásához és zónák miatt és a bemeneti forrasok váltogatásához, külön a TV-hez, hogy ki/bekapcsoljam es esetleg a hanfalszett hangerejét kezeljem, külön a hangfalszetthez (aminek ugyan a hangerejét a TV távirányítoja is kezeli,de!) A souce-ök kózötti valtáshoz megintcsak elengedhetetlen, es külön egy a medialejatszohoz, mert most már azt sem kezeli a TV táviranyitója sem ...
Azt hiszem nem hagytam ki semmit, de már kezd nagyon kilenni a dinnyém...
Amikor meg csak eg 2.1-es soundbar szett volt csatlakoztatva a TV-hez, mindenféle AVR, HDMI/arc meg egyéb hókuszpók nélkül, sokkal egyszerűbb volt az élet ... -
MadBlade
tag
Köszönöm a tippet!
Sajnos elsőre ez sem hozta el a várt eredményt, így felvettem a kapcsolatot a Samsung ügyfélszolgálatával (a Denon-nál karácsonyoznak), ahol szinten ugyanezt javasolták ("az avr hdmi-t a tv nem arc-s bemenetére kéne kötni, a zajkeltőt (hw-90r) pedig a tv arc-s hdmi csatijához"), de elsőre a helpdesk-kel sem jártam sikereel, majd a többszöri próbálgatás, a beállítások sokszori állitgatása (TV-n, AVR-en, médialejátszón egyaránt ...) során véletlenül rábukkantam a hiba forrására.Hiába dugom össze a cuccokat rendesen, az AVR automatikusan bekapcsolja mind a "zone2-t", mind a "main zone"-t. Képet mindkét esetben kapok, azonban ahhoz, hogy a hang is átjöjjön, jelen állás szerint minden egyes váltásnál az egyes bemeneti eszközök között (mediaplayer, pc, stb.) ki kell kapcsolnom a main zone-t...
Már csak az álandó gyógyírt kell majd meglelnem a problémára.
Mondjuk míg a Kodin elindított filmeknél felirmeri mind az 5.1-es, mind a 7.1-es trackeket, a Plexről futó 5.1-es tartalom csak soundbarból szól, az AVR le sem köpi ...
Tovább megyek az AVR teljesen lebénul, sem a beállítasok nem jönnek elő, sem a mediainfo nem jön elő, a hangerőt sem tudom rajta állitani, semmi... -
evitiguF
senior tag
Áhá!
köszönöm az infót, ma is tanultam valamit! Ez így már érthetőbb!
És ahogy fentebb BBéci írta, belépő szinten ezzel kár is foglalkozni.Illetve amit néztem, ha szinkronisan nézünk filmet, ott meg szinte mindig (sajnos) DD van.
Azért valami médialejátszót nézek!
köszönöm mégegyszer mindenkinek, hogy felvilágosítottatok!
-
törölt tag
Nem volt itt semmilyen vita, csak más irányba viszed a dolgot mint amire a kérdező kíváncsi.
Tudom, hogy általános gyűlölet övezi a drága kábeleket, aminek részben van alapja, mint ahogy alább Béci is leírta, de itt most nem ez a helyzet.
Abban is van igazság, hogy ha csak noname, nem tényleges gatyi, akkor lehet, hogy nem lesz változás.Annyit biztosan tudok mondani, hogy rengeteg fórumtárs, illetve a közvetlen környezetemben lévőknek szinte 100%-a jobbnak hallotta a rendszerét miután kicserélte 250ftos kábelt.
Lehet, hogy kipróbálásra nincs lehetőség, de akkor el kell dönteni, hogy így megveszi-e vagy sem, ez egy ilyen dolog.. -
BBéci
legenda
Nem a nevétől lesz jobb a hang, hanem leginkább a vezetőszálak alapanyagának és a külső/belső szigetelés minőségétől. Ezekkel az olcsók előállításánál nem foglalkoznak, egyszerűen nem fér bele a keretbe. Az is vitathatatlan, hogy a nagy nevek kábelei brutálisan túlárazottak, anyag és előállítási költségük a töredéke annak, amennyit van pofájuk elkérni értük. Ha valaki talál olcsóbban olyan vezetéket, ami eléri a horror árú minőségét, akkor nyilván azt fogja megvenni. Ám ez ritkán jön össze, kénytelenek vagyunk kompromisszumot kötni.
-
törölt tag
A kérdező nem garanciáért jött ide, hanem mert szeretne egy jobbat venni a jelenleginél, amire kapott is ajánlatokat.
Milliószor el lett mondva, hogy kábelt csak meghallgatás után érdemes venni, itt nincs semmire garancia, viszont elég nagy eséllyel, ha lecseréli azokat (vigyázok, hogy fogalmazok) a 250ft-os gyengécske kábeleket, csak jobb lehet bármi..
Ezt már számtalanszor megtapasztaltam! -
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest