Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Bandit79 #49953 üzenetére
Miért pont az lenne mindegy?
Ez persze nem jelenti azt, hogy amiatt szakadozik. Nem vagyok tapasztalt a PC-s lejátszásban, inkább kihagyom, rengeteg a buktatója.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bandit79
aktív tag
Hopp most néztem egy demo videot a tv-n ezt teljesen jól lejátsza.. , akkor már végképp nem értem..
[link] -
BBéci
legenda
válasz Bandit79 #49955 üzenetére
A Premium és az Ultra High Speed jelölésű kábelek javasoltak UHD-ra és 4K-ra. A számozás nem jelent semmi biztosat.
Egy YouTube videó nem összehasonlítható a remuxokkal, amik hatalmas bitrátájúak.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz Bandit79 #49958 üzenetére
Az egy a hdmi.org által meghatározott követelményeket teljesítő kategória neve, általában csak a csomagolásra írják rá, a vezetékre elvétve. Szemre nem lehet megállapítani.
-
Bandit79
aktív tag
válasz #09634560 #49959 üzenetére
Igen azt írtam,hogy Full HD-s a tv-m, csak le akartam tesztelni az anyagot,hogy egyáltalán gépről megy-e , mielött külső HDD-ről olvasnám be, de félek az végképp nem fog jól muzsikálni...
A haveromnak töltöttem le az anyagot,hogy ő meg tudja nézni a TV-jén a sorozatot...
Mire kell odafigyelnie? Egyáltalán a HDD a kis kábelén keresztűl tud olyan gyorsaságot? ( mondjuk 30mb/ seccel felírta rá a pc) -
BBéci
legenda
válasz Bandit79 #49961 üzenetére
Nem a merevlemez szokott a leggyengébb láncszemnek bizonyulni.
Majd akkor fogok UHD-val foglalkozni, ha kényszerítenek rá. Semmi pluszt nem kaptam még belőle, pedig néztem 13 millió forintos high end vetítővel és egymilliós OLED-en is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bandit79
aktív tag
Nekem is teljesen megfelelő a 12 éves tv-m.. FHD kielégít... , ha a FHD-s tartalom is kiváló lenne ,már az is jobb lenne,mint a mostani 4k-s helyzet... egyszerűen akik bevásároltak ha kell ,ha nem a mostani tv-ből, azok is nézik kb olyan minőségben a tv-üket ,mint én a saját tv-m ,mert ugye nem használja ki senki a potenciált a (nagyobb felbontás) ,mert nem tudják :9
[ Szerkesztve ]
-
Bandit79
aktív tag
válasz Bandit79 #49963 üzenetére
...sőt még a FHD-s tvk sincsenek kihasználva , ugye ismerjük a bitrátákat amiket kapunk....
Azt már nem merem biztosra venni, de a FHD tv-k gondolom szebben jelenítik meg az elérhető anyagokat a csatornákon, merr az kb natív a tv nek, a 4k-tv nek meg nem . Itt gondolom lehet valami megjelenítési hiba a skálázás miatt.. -
mpo
veterán
válasz Bandit79 #49965 üzenetére
Nincs ismerősöd akinek UHD tévéje van, hogy megnézd, mielőtt ilyeneket írsz?
Műszaki boltban is megnézheted, miben más a 4K tartalom, persze ha nem rossz a szemed.
Filmet nem is nézek tévécsatornán, azért van a házimozi, meg a 2160p film.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
tothjani81
senior tag
Áhh nemár. Ha valaki nem látja a fhd és uhd közti külömbséget az nem tudom mit néz. Főleg ha az hdr es. Ugye qleden lesem a mozikat de még a feleségem is észre veszi az eltérést oedig neki mindeggy csak nézzen valamit.
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
BBéci
legenda
válasz tothjani81 #49968 üzenetére
65 colos full HD tv optimális nézési távolsága 2,5 m, ugyanekkora UHD-é kevesebb, mint 2 m, inkább 1,7. Ki hajlandó olyan közelről nézni? Ha mégis, akkor annyira közel kerül az LCR hangdobozokhoz (és távolra a többitől), hogy az arcába ordítanak és nem alakul ki az igazi surround hatás. Valamint a kép két szélével bezárt szög akkora lesz, hogy azt fejmozgatás nélkül nek lehet áttekinteni.
A HDR-t hagyjuk, mert kiégeti a retinámat, zavaró, bántó.
Feleséged milyen eltérést vesz észre? Egymás mellé tett azonos gyártmányú és kategóriájú UHD és full HD tévék közöttit? Nálam így történt az összehasonlítás és amikor elvitték az UHD OLED-et, feleségem csak annyit mondott: végre! Ami konkrétan arra vonatkozott, hogy megint a saját Panasonic plazmánkat nézheti.
Aki nem tudja, mi a különbség és a külömbség közti különbség, az nem tudom, mit tanult az iskolában.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Úgy látom a feleség mindenkinek ultimate érv
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
tothjani81
senior tag
Na látod most egy kicsit meghazuttoltam magam mert a napokban írtam, hogy nem vagyunk egyformák. Valaki beéri egy domborképcsöves tv vel én meg qledet lesek és sokszor megfordult a fejembe a csere hátha van jobb. Valkinek a 3 millás hangcucc kevés én meg oda meg vissza vagyok a heco szettemtől. Sokak szerint ez meg se üti a belőpő szintet nekem meg ez csúcs. Én látom az eltérést az fhd és uhd között valaki nem. Ja és igen nem sokat tanultam az iskolába ezt beismerem. De nálam tanultabb emberek sokszor egy forintot se érnek engem pedig a 2 es átlagommal szeretnek az emberek. Szeretik a munkámat van aki hónapokat vár rám mert csak én dolgozhatok nála. Ez nem a HEJESÍRÁSI fórum
J/LY[ Szerkesztve ]
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
törölt tag
válasz tothjani81 #49971 üzenetére
Neked jó mert szakmád van, nekem az sincs..
nejed: ez nem ritka: más a két doboz hangkaraktere, és az asszonypajtásnak jobban bejön a V avagy a loudnesszes stílus.
#49944: rám a harmadik változat a jellemző...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Szó sem volt arról, hogy nem látom a különbséget. De csak bizonyos távolságból, ami nem egyenlő, hanem kisebb, mint a normál nézési.
Szerintem nem csak helyesírási fórumon elvárás a helyesírás, hanem az élet minden területén. Ebben segít a böngésző, pirossal aláhúzza ami helytelen, időnként az én irományaimban is. Ha mégis hibázom, megköszönom, amikor felhívják rá a figyelmemet, volt rá példa.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
doit
csendes tag
válasz Dorian #49921 üzenetére
Le lettem szavazva, csak a széles oldalra kerülhet a TV.
Azt meg lehet valahogy határozni, hogy a széles elrendezés miként rontana a hangképen konkrétan [ebben a szobában]? Mert ha "csak" csillapítani kéne, arra gondolom megvannak a megfelelő megoldások (akusztikai panelek, vastag függöny), de ha pont az alsó tartományban lennének hiányosságok, azt nem tudom, hogy lehet gyógyítani. Ha kész lesz a szoba, a finomhangoláshoz valószínűleg szakértőt hívok, de most igazából az a kérdés, hogy a széles elrendezéssel merjek-e egyáltalán hangfalakat vásárolni. Mivel tapétázás és festés előtt vagyunk, most lenne alkalom becsövezni a hátsó kábeleket... ha van értelme.[ Szerkesztve ]
-
veterán
+1
-
Bandit79
aktív tag
Látom nem ment át amit írtam... olvasd el még 1x... (segítek, nem UHD tartalom lejátszásáról volt szó,mert ugye az nem nagyon van a csatornáknak,legalábbis itt Magyarhonban, de még a FHD tartalom sincs jó minőségben)..
tothjani81: te sem értelmezted, gondolod nem látja valaki a 4x akkora felbontást? (szóval 1080p minőségi tartalom lenne még az is jobb volna FHD tv-n,mint amiket most az emberek néznek a 4K-s tévéjükön...[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Bandit79 #49978 üzenetére
Rosszul látod, átjött, amit írtál itt.
de a FHD tv-k gondolom szebben jelenítik meg az elérhető anyagokat a csatornákon, merr az kb natív a tv nek, a 4k-tv nek meg nem . Itt gondolom lehet valami megjelenítési hiba a skálázás miatt..Erre írtam:
Nincs ismerősöd akinek UHD tévéje van, hogy megnézd, mielőtt ilyeneket írsz?Most meg ezt írod:
de még a FHD tartalom sincs jó minőségben)..A DIGI kábeles szolgáltatását használom és a FHD adások jók, a ttöbbi szolgáltatóról nem tudok nyilatkozni.
Akár a 40"-os FHD-n, akár az 55"-os UHD-n nézem.Ha érted, akkor már elavult.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nincs valakinek Denon AVR-X 2500 v. 3500 magyar nyelvű kezelésije PDF-ben? -
Dorian
félisten
A széltében való elrendezés több ok miatt ront:
-A frontokat biztosan nem tudod annyira kijjebb húzni a faltól, mint fordított esetben, ez beszakadásokat fog jelenteni a mélytartomány tetején, ill. ugyanebben a tartományban a torzítás megsokszorozódását. Részben kezelhető a frontok mögötti falra szélessávú elnyelővel (~10cm vtg) Ill. a színpadmélység sem lesz olyan jó, mint egyébként.
- Az erőteljesen aszimmetrikus elrendezés (egyik oldalt fal, másikon nyitott tér) miatt a sarokba tett front döngeni fog, ill. a színpadkép (szeparáltság) sem lesz olyan jó, mint lehetne. A sarki front elsődleges visszaverődési helyéhez lehetőség van valami vastag, bársony alapú függönyt tenned nagyon sűrűn hullámoztatva, tehát legalább elhelyezési hossz x3 anyaghossz, ez részben csökkenti a színpadképi problémát.
- A legnagyobb probléma az, hogy a hátsó fal nagyon közel lesz a hallgatási helyhez, ez egyrészt a surround teret, a "buborék hatást" csökkenti erőteljesen, és ez a csökkentett térhatás is maximum 1 hallgatási pozícióban élvezhető. A magasak korai visszaverődései miatt "katyvasz" hangzást okoz, ill. nagyon nagy mély-kiemelést és torzítás okoz. Ez részben kezelhető minél vastagabb és minél nagyobb felületet fedő szélessávú csillapító panellel, nyilván a mélyek problémája kevésbé.Nem akarlak elkedvetleníteni, én is ilyen helyiségben, elrendezésben moziztam egy évvel ezelőttig. Tudomásul kell venni, hogy a helyiség korlátai miatt közel sem lesz tökéletes, de élvezhető mozi alakítható ki.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Aurig@
őstag
Üdv!
Öcsém szeretne venni egy házimozi erősítőt: az alábbi kettő közül melyiket lenne érdemesebb megvennie? Csak film, + optikain TV-t belekötni, semmi más
Onkyo TX-SR307 vagy Denon AVR1611
Mindkettő kifogástalan állapotú.
Köszönöm<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
törölt tag
válasz Dorian #49987 üzenetére
Sajnos minden szavaddal egyet kell értenem!
Jómagam is a falra kényszerültem az új lakásban is, de még így is sokkal jobb a hangzás mint az előző otthonunkban.
Kétség kívűl ez volt a legnagyobb, legjobban érzékelhető "fejlesztés"!
Nem a kábelek, nem az alátét, sőt nem is az erősítők cserélgetése, hanem a környezet ahol a rendszer dolgozik!Sokmindent átértékelődött bennem az elmúlt napok tapasztalatai alapján.
Rájöttem, hogy a rendszerem már réges rég kinőtte a régi lakást, és még most is messze nincs kihasználva 100%-ban.Viszont: A környezetemben nem voltam olyan nappaliban/szobában, ahol megvalósítható lenne az említett legideálisabb elhelyzés.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz #98221312 #49996 üzenetére
Nem vagy ezzel egyedül.
Múltkor én is át forgattam a nappaliba a hallgatási irányt, a hosszanti oldalra.
Megdöbbentő volt a különbség.
Meg is fogadtam, nem pofozom tovább a sz@rt, mert felhígul.
Inkább együtt élek ezzel,amíg nem maradhat végérvényesen ez a berendezkedési forma. -
törölt tag
válasz ctrlaltdel13 #49997 üzenetére
Semmit nem fogok tovább fejleszteni, mert felesleges.
Szubot sem, addig, amég nincs megfelelő helyen.Szerintem te is jegeld az erősítő cseréjét!
Tényleg a sokszor emlegetett ferrari+földút esete látszik beigazolódni!
-
Zigi
senior tag
Kevesünknek adatik meg, hogy tökéletes elrendezésben mozizzunk/hallgassunk zenét. 99%-ban ez egy család nappalijában megoldhatatlan feladat, az asszony, a gyerekek, vagy az adottságok miatt, vagy több tényező együtt. Ettől függetlenül semmi pénzért nem mondanék le a tökéletlen rendszeremről Téged se riasszon vissza, hogy nem lesz tökéletes koncert/mozi terem a nappalidból! Mindenképpen csináltasd meg a leendő helyét. Mondhatnám doit
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez is igaz!
Viszont érdemes figyelembe venni, hogy egy olyan helyiségbe ahol még egy belépő cucc sem tud maximálisan érvényesülni, oda felesleges közép, vagy felsővel próbálkozni.
Ahogy feljebb tökéletesen leírta ctraltdel " a sz@r paszírozása", pénzkidobás.Sajnos millió példát tudnék erre mondani személyes ismerettségi körömből, illetve fórumokból is.
Saját magamat is ide értve![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hálózati / IP kamera
- DIGI internet
- Politika
- Ukrajnai háború
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás