Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz hundai #87196 üzenetére
Szerintem legegyszerűbb a szemcseméret miatt direkt homokfúvó anyagot venni...
-
lemmy71
őstag
válasz imibogyo #87202 üzenetére
A 40 kilós zsákos kvarchomok 2000 ft. környékén már kapható és szemcse méret szerint van osztályozva
Jó pár éve rengeteget homokfújtam, akkor még 600ft. volt egy 40 kilós zsák. Antik vasöntvenyeket és jó pár pedálos moszkvicsot tisztítottam igy. Egy kis 25 literes egyhengeres kompresszorral nem is szabad nekikezdeni. És fontos egy nagyon jó maszk -
Keef_Lee
senior tag
válasz Barret001 #87209 üzenetére
Ez a táskakompresszor egy pofon egyszerű dolog. Nem szabályoz ebben semmi semmit. Amit tud az erőlködi. Melegszik, mint az állat. Egyszer szétszedtem és a dugattyú, hajtókar kilátszik a hengerből oldalt, annyira anyag spórolásos. A dugattyúnak csak a gyűrűs része van a hengerben. 8 bárt tud egy pillanatra, aztán kinyitod a pisztollyal az áramlás útját, azt 0 bár. Ezt ismételgeted, így felfújja a kereket, aztán örülsz, hogy még nem égett le. Cserébe baromi hangos is Erre, meg a piszkot lefújatni a satupadról kiváló, de most szintet kellene vele lépni, hogy homokszórni, meg festeni lehessen vele.
-
garga01
őstag
válasz Keef_Lee #87211 üzenetére
Át lehet szerintem alakítani, de nem ismerem a gépet. A legjobb egy visszacsapó szelep lenne a dugattyú után, hogy csak amikor tölti a tartályt, akkor legyen terhelés alatt. A tartályra meg mindenképp kell egy biztonsági lefúvató szelep, a nélkül azért elég veszélyes lenne...
Nekem van egy régi hűtőkompresszorom, abból terveznék egy hasonlót de a megvalósításig még nem jutott el a dologNincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pjen
félisten
-
modflow
veterán
Valaki tudja esetleg, hogy hol szerelnek össze/gyártanak Bosch Easy Prune elektromos meccőollót?
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz modflow #87217 üzenetére
Miskolc esélyes...
"....20 ezer négyzetméteres csarnokban gyártják a barkácsolóknak és kertbarátoknak készülő vezeték nélküli elektromos szerszámokat, valamint a hozzájuk tartozó akkumulátorokat...'Mondjuk ezt a 2c-s verziót nem biztos
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
lemmy71
őstag
válasz Keef_Lee #87204 üzenetére
Nem akarlak elkeseriteni, de szerintem az olyan harmat gyenge, hogy még tartállyal sem fog működni a dolog.
Egy homokszóronak sok levegő kell (mennyiség és nyomás). Azért megpróbálhatod egy tartályal, lehet hogy nagyon hobby szinten kisebb tisztításokra és gravírozásrá jó lehet. De nagycsodát ne várj tőle. -
modflow
veterán
válasz hzsolee #87218 üzenetére
Engem a "tsz" verzió érdekelne.
Valaki nem dolgozik ott Miskolcon a Bosch-ban?A Bosch EasyPrune metszőollóban elszakadt a zsineg (rope).
A Bosch szerviz azt mondja dobjam ki, mert ők nem foglalkoznak vele...
Már 6x szétszedtem, próbáltam mindenféle szőtt madzaggal, de nem működik, elszakítja.
Vastag meg nem lehet, mert nem fér bele.Van esetleg cápára damil?
Lehet vennék bele. Mert azért besz@rás, hogy száz kilós szakítószilárdságú rope kell ide, vagy mi.
Valakinek tipp? -
lemmy71
őstag
Ja igen, csak nem azzal a kompresszorral
Kár erőlködni, vegyen egy 50 literes kompresszort és azzal talán megy a dolog. Azzal kisebb fényezést, légkulcsot, szögbelövőt is tud használni.
Mi egy ilyet használunk (csatorna, téli ajtók festésénél, szögbelövésnél). Tavaly egy f@sz@ metabo kompreszorunk volt, de ebédidőben kinthagyta az egyik kollégám és valakinek jobban kellett mint nekünk -
lemmy71
őstag
Az lehet de az sem volt parakord.
A cipőfűzőkben egy olcsó kínai selyem volt a rugalmasság véget.
Az igazi parakordot használják az ejtőernyősök is.
Az a baj hogy rengeteg gagyit, árulnak parakord néven.
Ha voltál katona akkor tudod hogy a kincstári álcaháló zsinór is elpusztíthatatlan. Nekem még meg van az opsit mellett a kereszt, amit annó abból fontam 🪖 -
hzsolee
őstag
válasz modflow #87222 üzenetére
És ha ott dolgozik? Rávennéd, hogy lopjon? Ejjjjjj
Más megoldás: Rendelsz a neten...kiszeded. Visszaküldöd, hogy köszi, elállok a vásárlástól...
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz modflow #87238 üzenetére
Gyárban szerintem nem árulnak ilyesmit. Én is dolgoztam gyárban, de nem volt olyan, hogy "figyu, veszek két audi kábelköteget...ja, látom a ford szép friss, adjá' má' abból is egyet...."
-
-
modflow
veterán
válasz RandomName #87240 üzenetére
2 mm-ig jó kb.
-
hzsolee
őstag
válasz modflow #87241 üzenetére
Én horgászcuccot vettem anno, hogy íjhoz fonok ideget. Valahol megvan még. Nem damil hanem zsinór. Valami kib@szott erős... nem bírtam elszakítani...
-
hzsolee
őstag
válasz modflow #87241 üzenetére
Amúgy van topic. Kérdezd meg...hátha...
Miskolc topikA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz lemmy71 #87244 üzenetére
Nem tudom... ennek már vagy tizen6-7-8 éve. 🤔 Pedig valahol a múltkor a kezembe akadt. Kollegám pecázik, az mondta az ilyen már nem megengedett....vagy valami ilyesmi...
-
lemmy71
őstag
válasz Inhouse #87247 üzenetére
Ez akkor benne volt a pakliban
Én is csináltam leszerelőzászlót, még nemzetiszínű rojt is volt rajta. Leszerelés előtt egy hónappal, volt egy nagy rovancs és megtalálta az üti
Pont fuvarban voltam Balatonkenesén a honvéd üdülőben és mire visszaértem Békéscsabára, lőttek a zászlónak
De az első lövészetből egy el nem lőt skúló, egy gránatszeg és egy kopasz gumimikrofon a gázmaszk szűrőjéből még megvan -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest