Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55101) Essejó


Essejó
veterán

Itt a tavasz, jön a szép napos idő és szaporodnak a legyek. Pár éve célzatosan kerestem valami légyfogót, lehetőleg nem vegyszeres megoldást kerestem és viszonylag tartóst ami a tavaszt a a nyarat végig üzemeli.
Keresgélés közben találtam rá a RedTop légyfogóra:
Ez akkoriban, úgy 10 éve közel 1000 Ft volt.
Azt kell mondanom minden fillért megért. 10-40 méter sugarú körben mondhatni minden legyet magához vonz, és a bekerült legyek nem tudnak szabadulni.
Nos a RedTopot is elérte a végzete. Mint köztudott minden ami jó, működik annak előbb utóbb felmegy az ára. Mára már a kisebbik RedTop kerül 3500 Ft-ba, és ennyit sokallok érte, ezért pár éve már magamnak gyártok saját használatra fillérekért légyfogót.
Amire szükség van: 1 db 1,5 - 2 literes átlátszó (víztiszta) ásványvizes palack, egy akkora hosszúságú villanycső ami az üveget átéri és kb. fél fél cm-re túl lóg a falán mindkét oldalt. Ezt a csövet a közepén ki kell fúrni. 1 db gyorskötöző, műanyag ragasztó pisztoly.

A beragasztott cső:

A kész mű:

Mielőtt valaki megkérdezi! Igen a palackot ki kell fúrni (lyukasztani)és áttolni rajta a csövet, valamint a befűzött gyors kötözőt is belülről be kell ragasztani, hogy a szag csak a csövön keresztül áramoljon a szabadba és a csőbe fúrt lyukon keresztül bevezesse a legyeket.

Ahhoz, hogy a legyeket vonzza, kell valami csalogató anyag is. 1/2 liter víz és egy kb. ujjnyi darabolt csirke máj.
Tavaly csak 1 üveg fogyott, de volt olyan év, hogy a nyár közepén újat kellett csinálni mert az üveg megtelt, vagyis a csövet kezdték elérni a legyek. Ezért lefűztem a kukába és új készült. Azt azért hozzá tenném, hogy fél méteren belül a szaga eléggé, hát nem parfüm :D Viszont a legyek imádják, és simán belefér másfél kg légy egy palackba.

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55102) cinemazealot válasza Essejó (#55101) üzenetére


cinemazealot
addikt

Te nem is tudod, mennyire jókor jött az írásod. :C Már épp a porszívót terveztem bevetni ezek ellen a dögök ellen, annyian sütkéreznek a falon meg a garázsban. Undorító. De ezt ma kipróbálom, kíváncsi vagyok, beválik-e. Nagyon köszi! :R

(#55103) MrDerekas válasza cinemazealot (#55100) üzenetére


MrDerekas
addikt

Szerintem a képviseletnél azt a csajszit ki is rúgták, aki véletlen egy félmodattal elköhintette a témát nekem, amire le is csaptam. Garanciális javítás esetén, amennyiben 30 naptári napon belül nem tudják beszerezni a szükséges alkatrészt, lehet igényelni a visszatérítési és/vagy az elállási jogot. Van erre nyomtatványuk is, de pár soros email is megtette. Mikor a PCX-nek visszautalta a MSI a lóvét, felhívtak, hogy a pénz kell, vagy levásárlom. Elsőre le akartam vásárolni, de kifogytak az akciós GX620X-ből, (256k volt akciósan) viszont az edigitálnál, meg három darab beesett még alacsonyabb áron egy fél napra. Hogy hiba volt-e nem tudom, de visszakértem pcxtől a pénzt és kosárba tettem edigitálnál 320k helyett, 214k-ért :DDD Szóval ja, korrektek voltak. Előtte, mikor az MSI cserélte a gépem, egy hét alatt lezavarták, de még arról is tájékoztattak, hogy mikor rakták repülőre a csomagom és mikor vette át a Mo-i forgalmazó. Úgyhogy ja. Ezekszerint nem csak én éltem a helyzettel ;) Az érdekes azért, hogy mostanra nem létező dolognak tűnik az elévülés vége körüli elállási jog, vagyis hogy gyakorlatban ellehetetlenítették a véghezvitelét.

(#55101) Essejó Remek ötlet! Sajna nekem a kis udvarocskán erősen ellenjavallt lenne a csirkemájas megoldás. A mézes-vizes meg behívná a keményfiúkat is szúrópróbára. Max sűrűbben cserélném....? :D

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#55104) cinemazealot válasza MrDerekas (#55103) üzenetére


cinemazealot
addikt

Ilyen elköhintést én is elcsíptem egyszer. Még valamikor 2000 tájékán, vettem egy Sound Blaster Live! 5.1 hangkártyát. Imádtam kísérletezni a térhatású hangzással, viszont nem voltak hangfalaim. Nosza, felcsaptam a Budapesti Piac számtech rovatát, hogy hol kínálnak valami ilyesmit. Találtam is egy üzletet, ahol 65k-ért árultak egy műanyag házas szatellitekből és mélynyomóból összeállított 5.1-es aktív hangfal szettet. Motoszkált bennem a kisördög, hogy a műanyag ház nem fog jól szólni (kong, mint a bili), de felhívtam őket, hogy milyen lehetőségeim vannak, ha nem tetszik a hangja. Egyik munkatárs azt mondta, hogy ha ez a helyzet, 3 napon belül nyugodtan visszahozhatom. Ez volt az a bizonyos köh. Hazavittem, összeraktam, kipróbáltam, eltorzult az arcom és már csomagoltam is vissza. Persze amikor visszavittem, a főnök kikerekedett szemekkel nézett rám, hogy ezt most mégis hogy. Én meg mondtam, hogy a munkatárs azt mondta, hogy nyugodtan visszahozhatom. Ő meg nem akarta magukat lejáratni, visszaadta a pénzt. Természetesen mindent úgy csomagoltam vissza, mintha ki sem lett volna bontva, szóval biztos vagyok benne, hogy a következő tulajdonos észre sem vette, hogy ezt már kipróbálta valaki.

Ugyanakkor viszont egy 1998-ban vásárolt 4,3 GB-os Seagate HDD-m az 1 éves garancia után 1 héttel kezdett el kerregni/kattogni, na, arra nagyon haragudtam. Főleg mert épp videót vágtam, amihez meg kellett a tárhely nagyon, és ugye abban az időben 4,3 GB... :)

(#55105) MrDerekas válasza cinemazealot (#55104) üzenetére


MrDerekas
addikt

:C
Amúgy igen. Első vinyóm 1,98 giga. Azt hittem sose telik meg. :DDD Meg őrizgetek még egy 850 megás vinyót is :)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#55106) cinemazealot válasza Essejó (#55101) üzenetére


cinemazealot
addikt

No, el is készültem. Egyelőre nincs itthon csirkemáj, csak ami a palackban eredetileg is volt, valamilyen noname cukros (narancs ízű?) üdítő. Majd holnap benézek a henteshez, hátha van valamilyen cafrangja.

Az időjárás most nem kegyes hozzánk, mert beborult, így egy fia legyet se látok a közelben. Holott tegnap ugyanez a fal úgy nézett ki, mint a suliban a mennyezet köpőcsövezés után... csak fekete pöttyökkel. Ja, és szokott lenni darazsunk is, így ha azokat is becsalja, annál jobb. :) Köszi mégegyszer! :R

(#55105) MrDerekas
Nekem az első vinyóm 40 MB-os volt. De én voltam a környék királya, mert RAM-ból viszont már eleve 2 MB-tal indítottam, szóval... ;)

(#55107) Vertigo18 válasza Essejó (#55101) üzenetére


Vertigo18
addikt

Köszi, ezt én is megcsinálom itthon! :)

Annyi még, hogy kell bele valami szmötyi is (mint a kollégánál előttem a narancslé), vagy csak simán az aljára a darabolt csirkemáj és ennyi?

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#55108) #21346560 válasza Essejó (#55101) üzenetére


#21346560
törölt tag

Csak azt nem tudom, mi az a villanycső! És 230-al, vagy törpefeszültséggel működik-e?! ;]

Rágugliztam, sok mindent nem találtam róla, de azt igen, hogy fel tud robbanni, szóval csak óvatosan! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#55109) cinemazealot válasza #21346560 (#55108) üzenetére


cinemazealot
addikt

Nagyfeszültséggel! Azért tettem én is drótból hajtogatott kampót a flakon tetejére, hogy a közelben lévő villámokat odacsalogassa, és az összes léggyel egyszerre végezzen. ;]

(#55110) Jarod1


Jarod1
addikt

ha már palack:

(#55111) cinemazealot válasza Jarod1 (#55110) üzenetére


cinemazealot
addikt

Nagyon baba! :) Én anno kissrác koromban gyűjtöttem a PET palackokat, mert elhatároztam, hogy deszkából tákolt keretbe foglalva ragyogó vízibiciklit fogok építeni belőlük, amivel én leszek a májer csávó a Balatonon. Aztán nemrég (huszonegynéhány évvel később) szembe jött velem a PET Kupa fogalma. Na, gondoltam, akkor ez csak nem volt akkor hülyeség anno! :)

(#55106) cinemazealot
Közben csináltam egy második csapdát is, mert rájöttem, hogy egy kevés lesz. A hűtőben meg találtam egy megkezdett, de már romlásnak indult libamáj pástétomot, kettéosztottam a narancs üdítővel együtt, tettem hozzá egy kis bodzaszörpöt, aztán meglátjuk, mit produkál(nak) így.

(#55112) TheProb


TheProb
veterán

Nyomatékkulcsot lehet használni beállítás nélkül, sima hajtókarként is, hogy ne húzzon nyomatékra?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#55113) rwin5 válasza Essejó (#55101) üzenetére


rwin5
őstag

Na ezt én is ki fogom próbálni, mert nyáron annyi légy bántotta szegény kutyámat, hogy nem találtunk rá semmi módszert.

(#55114) Thorus


Thorus
aktív tag

Egy kicsi barkácsolásra kényszerültem mert a régi ágyam megadta magát, pedig 4 éven át még a kamionos rögzítőheveder is képes volt egyben tartani egészen hétfőig. Gyorsan elugrottam körbenézni boltban mit lehet venni megfizethető áron és sajnos semmit. Ekkor az ötlet, hogy meg kéne próbálni egyet csinálni.
A helyi fatelepre elugorva, meg piacos árust felkeresve mindent be tudtam szerezni.
A nyers keret:

50x40-es stafniból gyorsan össze is dobtam. Aztán jöttek az oldallapok darabolása ami meg pont alatta van beszorva :)

Ágyrácsot rápróbáltam mert nem volt kedvem előröl elkezdeni az egészet ha elrontottam volna.

Miután mindent ledaraboltam és a furatokat is megcsináltam darabonként felcipeltem a szobába, azt jöhetett az összeszerelés.

Az oldallapok nem bútorlapból vannak, hanem borovi fenyős hajópadlóból és köszönhetően annak elég nehéz a kész ágy.

Tegnap jöttem rá, hogy valamit kihagytam az építésnél, méghozzá a fejtámlát de szerencsére még maradt elég fa így azt gyorsan össze is raktam.

Mindennel együtt még a csavarokat is beleszámolva 20k volt az egész ágy és rendes fából van.

Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.

(#55115) cinemazealot válasza Thorus (#55114) üzenetére


cinemazealot
addikt

Így kell ezt! :K 2008-ban éve én is hasonlóra kényszerültem, mert valóban: ami megfizethető, az nyeszlett hulladék, ami meg jó volna, az nagyon drága. Ha jól emlékszem ~25...30k körül lehetett a 4 cm vastag táblásított fenyő méretre vágva (saját tervek alapján), de szabvány (IKEÁ-s) ágyrács és matrac ment bele. A mai napig remekül üzemel.

(#55116) TheProb válasza Thorus (#55114) üzenetére


TheProb
veterán

Köteg Playboy befigyel ;]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#55117) Jarod1 válasza Thorus (#55114) üzenetére


Jarod1
addikt

Szép munka! :C :P

[ Szerkesztve ]

(#55118) Barret001 válasza cinemazealot (#55106) üzenetére


Barret001
addikt

Imádják a buggyant sört is!

(#55119) Vertigo18 válasza Thorus (#55114) üzenetére


Vertigo18
addikt

Már bocs, de szerintem ezt ne tedd fel ide!

Sehol egy szigszalag, vagy gyorskötöző... :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#55120) MrDerekas válasza Vertigo18 (#55119) üzenetére


MrDerekas
addikt

Azért a csapozás helyetti bütüs csavarozás odab@sz :C El kell ismerni, hogy profi gány :R

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#55121) Thorus válasza cinemazealot (#55115) üzenetére


Thorus
aktív tag

Az ágyrács 4k volt és a láb meg fej részét még fel is lehet nyitni. A hajópadlók nekem csak 25mm vastagok de elég kemények. Az eredeti ötlet az Mömax adtad mikor ott láttam ennek a franciaágyas változatát potom 140k-ért :) Csak annyi a különbség, hogy minőséget nagyon nem találtam benne.
A nyárra tervezem még a lazúrral való bekenését és lakkozását az ágynak.
Az előző ágyrácsom:

Funérral volt lefedve és azon volt a matrac de idővel a funér beszakadt, így első dolog amit találtam az biztonsági öv volt és ez lett a végeredmény :D
Csináltam még tv asztalt is meg logitech kormányhoz tartót. Elektrotechnikusként több faipari munkát csináltam mint elektromosat :)

TheProb
Van ott még FHM meg CKM is :)

[ Szerkesztve ]

Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.

(#55122) Barret001 válasza Thorus (#55114) üzenetére


Barret001
addikt

Nem szédülsz ilyen magasan? :D Én franciaágyat csináltam 40x40-es zártszelvényből (bontott) Matracot és "rácsot" vettem hozzá (lomis),de így is potom pénzbe került,és nem a bolti hulladék minőség...

(#55123) Thorus válasza Barret001 (#55122) üzenetére


Thorus
aktív tag

Hát első nap fura, már majdnem szédültem :D az előző ágy csak 30 centi volt matraccal együtt, ez meg 60 centi. Az egyik szempont az építésnél az ágyba pakolható dolgok mennyisége volt így lett ilyen magas.

Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.

(#55124) cinemazealot válasza MrDerekas (#55120) üzenetére


cinemazealot
addikt

Én valahogy mindig is idegenkedtem a csapozástól, állandóan ott mennek szét a komolyabb fizikai igénybevételnek kitett bútorok. Az én ágyamat is 15 cm hosszú csavarok tartják össze, és lesz@rom, hogy látni kívülről a 13 mm átmérőjű csillag-csavarvégeket. :K

(#55118) Barret001
Nem vagyok sörös, de most kivételesen van itthon pár, azok is lejártak már (vendéglátáshoz lettek véve). Viszont valahol olvastam, hogy a sör sem annyira jó. De majd ha a bodzaszörpös-narancsüdítős-libamájpástétom nem jön be, próbálkozom ezzel is. :)

[ Szerkesztve ]

(#55125) Pete55555 válasza rwin5 (#55098) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

A többiek már nagyjából mindent elmondtak, és csak egyet érteni tudok velük. Most volt nekem is egy kis kazán gondom, egy MIKA 6E típusú mini kazánom van. 3 radiátor megy róla, először a legtávolabbihoz nem jutott el a meleg, aztán már a másik kettőbe sem. Csőrendszerre gyanakodtunk, aztán keringető szivattyút cseréltünk, de végül is a hőcserélő volt a probléma, teljesen el volt dugulva, nem csoda hogy nem ment át rajta a víz...Apám ismerőse 5000-ért kisavazta, azóta pöpec.
Szivattyút mondjuk nem gond, hogy cseréltünk, 14e volt egy új, és sokkal halkabb, és ez már szabályozható 3 fokozatban, le is csavartam 46W-ra, bőven elég így is.
Néhány kép ízelítőül:



[ Szerkesztve ]

...Szeretem leracsniztatni...

(#55126) Pete55555


Pete55555
Topikgazda

Gratula mindenkinek az elmúlt pár nap barkács/gányaihoz, úgy látom sikerült alkotni szépen.

:C :R

...Szeretem leracsniztatni...

(#55127) Beren


Beren
tag

Üdv mindenkinek!

Szaktanács kéne... Van egy kapszulás kávéfőzőnk, aminek a víztartálya ereszteni kezdett az illesztések mentén (természetesen főleg az alján, hogy mindent elúsztasson). A tartály műanyag, de sajnos lövésem sincs, hogy konkrétan miből van (ránézésre plexi jellegű, de tényleg nem tudom). Jó lenne megjavítani valahogy, mert egy új tartályt majd' a kávéfőző árának feléért adnának... Keresgéltem a guglin, de a "vízzáró ragasztószalag" kifejezés mindenféle építőipari cuccost dobott.

Valakinek van tippje? Mivel lenne érdemes próbálkozni?

Előre is köszönöm!

Beren

(#55128) Sokimm válasza Beren (#55127) üzenetére


Sokimm
senior tag

Én egy fényképezővel próbálkoznék, hogy lássam mivel is van dolgom! :DDD
Utána tudunk valamit tippelgetni szerintem. :P

(#55129) Gdi válasza Sokimm (#55128) üzenetére


Gdi
senior tag

Látatlanban is lehet segíteni neki, mert vagy Ragasztószalag vagy WD-40 kell javítás témához. Esetében az előbbi.

Olyan nincs, hogy valamit nem lehet ezekkel megoldani, ha nem sikerül, az csak azért van, mert nem használtál eleget.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#55130) Sokimm válasza Gdi (#55129) üzenetére


Sokimm
senior tag

Nem is gonoszkodni akartam, nehogy itt megkövezzetek! :P
Csak nem mindegy, hogy melegedő, szűk helyen van, sőt még az anyaga se mindegy, mert azért akármivel nem ragasztgatnám meg, mert ezt fogja inni utána! :)

Szóval a pozíció miatt szeretném csak látni a dolgot, de lehet csak én vagyok túl "fantáziátlan". :R

(#55131) Samus válasza Beren (#55127) üzenetére


Samus
addikt

Nem tudom mekkora nyomás lesz majd a tartályban, de én kétkomponensű epoxy ragasztóval próbálkoznék, esetleg sziloplaszt vagy inkább F.BS ragasztó.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#55132) Vertigo18 válasza Gdi (#55129) üzenetére


Vertigo18
addikt

Esetlegesen kiegészítve a gyorskötözővel... :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#55133) Essejó válasza #21346560 (#55108) üzenetére


Essejó
veterán

Ami felrobbant az valszeg Neoncső volt, de hát az újságírók és a pongyola fogalmazás, mondhatni egyidős :)

Villanycső = Villany szerelő cső 2,5m/23-as, de az üzletben ha Bergman csövet keresel akkor is kiszolgálnak, pedig az a 60-as években dívott óncső kátránypapír béléssel volt.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55134) Essejó válasza Vertigo18 (#55107) üzenetére


Essejó
veterán

Az édesre a darazsak és különféle méhek várhatóak. Ahogy írtam egy fél liter vízbe dobom a májat, a bomló fehérje szaga vonzza a legyeket igazán. Nem csak a nagy zöld döglegyeket hanem a házi legyeket is. Aztán később már a bent lévő légytömeg generálja a szagot. Tartottam a teraszon is anno felakasztva, de az asszony parancsára el kellett vinnem a kertbe, és nem a szaga miatt, hanem nem egy guszta látvány amikor 10 cm vastag légytömeg tempózik az üvegben. Az alja már massza a teteje meg még nyüzsög.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55135) Essejó válasza Beren (#55127) üzenetére


Essejó
veterán

Részemről műanyag ragasztópisztollyal próbálkoznék. Ha jól tévedek mostanában lesz akciós a Lidl-ben.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55136) Essejó válasza Vertigo18 (#55132) üzenetére


Essejó
veterán

Bejelentek egy Tiltakozást! Mert a Gemkapcsot és a svájci bicskát rendre kihagyjátok. :D

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#55137) Vertigo18 válasza Essejó (#55134) üzenetére


Vertigo18
addikt

Miért nem mennek ki ott a legyek, ahol bementek? :B

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#55138) cinemazealot válasza Vertigo18 (#55137) üzenetére


cinemazealot
addikt

Ezen már én is törpöltem. Szerintem azért, mert befelé a szag vonzza őket, kifelé viszont már csak a fény felé mehetnének ... ami ugye nincs, mert a csőben (így a bevezető nyílásban is) sötét van, a benti aroma pedig elnyom minden kintről érkező friss fuvallatot, amit esetleg követhetnének.

(#55127) Beren
+1 a kétkomponensű ragasztóra a vélhetően nagy nyomás (vagy fellépő erőhatások) és magas hőmérséklet miatt. Egyébként pedig a legjobban egy kotyogós kávéfőzővel járnál, olcsóbb is, és évtizedek óta bizonyítottan a legjobb. Nemrég voltunk asszonnyal és sógorékkal egy kiruccanáson, ahol volt kapszulás kávéfőző, de sógornőm nem belevaló kapszulát vásárolt hozzá. Épp ott tartottak, hogy kidobják, mire kitaláltam, hogy én inkább tennék a kísérletet a szintén a helyszínen lévő kotyogóssal. Kibontottam két kapszulát, beleszórtam a tartalmát a kotyogósba, megfőztük, ők meg el voltak tőle ájulva, olyan jól sikerült... talán még jobb is lett, mintha géppel csináltuk volna. :K

(#55139) Salex1 válasza cinemazealot (#55138) üzenetére


Salex1
senior tag

Darazsak ellen is jó?

(#55140) cinemazealot válasza Salex1 (#55139) üzenetére


cinemazealot
addikt

Azt mondják, igen, de személyes tapasztalatom még nincs, mert a darazsak még nem jöttek elő, a legyek meg második napja csak kerülgetik. :D Szerintem a libamájpástétom még nem indult bomlásnak, ezért még nincs szaga. Lehet, hogy teszek ma bele egy tojásmaradékot, arról tudom, hogy hamar elkezd büdösödni.

(#55141) Ispy válasza cinemazealot (#55140) üzenetére


Ispy
veterán

Fincsin hangzik :DDD

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#55142) Beren


Beren
tag

Te jó ég, csak most tudtam belépni, de látom, rengeteg a válasz... Szóval. A kávégép egy Dolce Gusto Piccolo. A tartály így néz ki. Nincs nyomás alatt, csak tárolja a vizet. A tartályba elvileg csak hideg víz kerül, amit a gép maga melegít fel. Szivárogni akkor kezdett, amikor úgy lett vízkőtelenítve a gép, hogy a kifolyt forró, vízkőoldós levet visszatöltötték a tartályba, hogy újra átküldjék a gépen, ez a forró lé meg kikezdte a ragasztást - garantálom, hogy ez nem fog újra előfordulni... :D

Ha nem tévedek nagyot, akkor plexit szoktak úgy ragasztani, hogy a ragasztó nem is ragaszt, hanem oldja a felületet, a legjobb talán valami ilyesmi lenne, de ehhez végképp nem értek...

Amúgy eddig nálam a ragasztószalag + WD40 + gyorskötöző kombó vezet, mindegyik van is itthon, szóval akár meg is próbélhatom... :DDD

Sokimm: tényleg nem voltam elég részletes, de most már talán igen. :)

Samus: ilyesmire én is gondoltam, de nem tudom, megtapadnak-e a tartály műanyagján (amiről persze továbbra sem tudom, micsoda...).

Essejó: a ragasztópisztoly jó tipp, ráadásul megmarad a tartály javítása után és lehet vele mást is gányolni... :)

cinemazealot: jó a kotyogós, de nem a lustáknak. :) Ebbe bedobom a kapszulát, némi vizet és (ha nem folyik el a víz a tartály alján, akkor) két perc alatt van kávém. Reggel egyébként is képtelen lennék olyan precíziós munkára, mint egy kotyogós kávéfőző megtöltése... :D

(#55143) smc válasza cinemazealot (#55100) üzenetére


smc
addikt

mellé.

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#55144) Sokimm válasza cinemazealot (#55138) üzenetére


Sokimm
senior tag

Akkor jó, ha a tablettában kávé (ízesített homok) van, és nem szirup! :)
Van olyan tablettás kávégép is, amiben a patronban lötyi van. :W

Beren!
Köszönöm a képeket! :R
A kotyogóst én este készítem oda, reggel csak alá gyújtok! ;)

Esetleg még megpróbálhatnád, hogy valami lánggal megmelegíted a repedést és jól összeszorítod, hátha hőre lágyuló műanyag, és akkor ismét "egymásra talál" a repedés két oldala. Akkor nem innál meg semmilyen más ragasztóból szivárgó (ismeretlen) aromákat. (én ezért óckodok a ragasztásoktól)

[ Szerkesztve ]

(#55145) Kernel válasza Beren (#55142) üzenetére


Kernel
nagyúr

Könnyebb eset a vártnál, sem hő, sem nyomás, az anyag sem az a fajta, ami még a pillanatragasztót is taszítja (a pillanatragasztóról tévesen hiszik, hogy mérgező).

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#55146) AxBattler válasza Essejó (#55101) üzenetére


AxBattler
félisten

Ez jó! Köszi a tippet! :R

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#55147) Beren


Beren
tag

Kösz mindenkinek! Az első kísérlet, a sziloplaszt nem vált be - egyrészt a tartály elég szorosan illeszkedik és nem nagyon fért el még tizedmilliméter vastagon sem, másrészt meg csak ránéztem és lejött, ledobta a műanyag. Viszont nagyon kellett kávét innom, ezért a megoldás a topik címéhez méltó lett... :D Fogtam egy erre a célra alkalmas kést, vörösizzásig hevítettem és párszor végigsimítottam a tartály élét ott, ahol szivárgott. Nem lett szép, de kb. annyiba került, mint a gáz, amivel izzítottam a kést és a végeredmény: jó a tartály... :DDD

Sokimm: Majdnem az lett, amit írtál. :) Az aromás ragasztók isteniek, de csak ha kellőképpen beszédülsz tőlük és ha nem féslz, hogy szivacsossá válik tőlük az agyad... :))

Kernel: mintha valahol olvastam volna, hogy Vietnámban az amerikai katonáknál volt pillanatragasztó és a durva sebeket azzal nyomták össze, amíg orvoshoz nem juttatták őket. Mondjuk arról nem volt szó, hogy az orvosok mit szóltak ehhez... Én azért nem raknék magamra pillanatragasztót, ha nem muszáj. Viszont a tartályra tényleg mehetett volna, csak nem volt kéznél.

[ Szerkesztve ]

(#55148) Ispy válasza Beren (#55147) üzenetére


Ispy
veterán

Képet róla :D

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#55149) Jarod1


Jarod1
addikt

bár ez nem gányolás, de jól tolja az egyik volt munkatársam:

a többi képet itt találjátok:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#55150) Beren válasza Ispy (#55148) üzenetére


Beren
tag

Nem nagyon látszana semmi, annyira azért nem lett randa... :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.