Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53676) imibogyo válasza orion1025 (#53674) üzenetére


imibogyo
veterán

Simán szép megoldás. Hangban mennyit hozott? És hőmérsékletben?

(#53675) TechN7ne: Vannak rá gyári megoldások, de én erre simán nem költenék egy fityinget sem (főleg ha már barkács topik :P ). Lekoppintani simán le lehet az ASUS megoldását. Szerzel egy gázteleszkópot, raksz két gumikockát a végére, a szárára pedig készítesz egy nagyon alap összecsavarozható "kart". Most nem találok jobb képet, mert dolgozom, de valami ilyesmire gondolok (a besüllyesztett fémgyűrű helyére menne a gázteleszkóp szára), oldalról pedig egy sima hernyócsavarral ráfeszíted. Vagy egy sima átmenő csavaros megoldás is jó lehet (bár én csak egy oldalról vágnám be a fát, így csak egy csavarra lenne szükség, ami lehetne rejtett is.

Bármelyik mellett is döntesz, miután az egészet lefújtad feketére és relatíve szépen dolgoztál, a kutya meg nem mondja, hogy nem gyári a cucc. ;)

Mondjuk egy ilyet lekoppintani sem atomfizika (bár én tuti vékonyabbra készíteném, az oldalfal akár 3-5 mm is lehet acélból, például valami ilyesmi). Vagy készítheted akár plexiből is (ezt még akár gravírozhatod is)....

Ha van kéznél LEGO az is sokat segíthet. Esetleg egy nem használt C-vitaminon doboz, vagy egy nem használatos Dávid szobor. Bevállalósabbak acélsodronyt is használhatnak. A lehetőségek tárháza végtelen. ;] :P

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.