Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz Speedhs #19200 üzenetére
rosszul. a simárt vettem, + a kitet.
ha te is a simát vetted,a lefogatód sem lesz jó, valszeg. máshol vannak a furatai. megmérted a gpu furattávot?
hacsak az alaphűtőn elev nema 480 felfogatója van. az enyémen nem az volt. ezt azért mondom, mert nem biztos, hogy a kiegészítők gyártása elég lesz....
amikor én vettem a plus-t, nagyon világosan le volt írva, hogy mi a tartozék. és mi nem. figyelmetlen voltál....de majd délután leszek....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Speedhs
őstag
válasz macko20 #19205 üzenetére
Oké, köszönöm.
Akkor a tervem az, hogy az említett fedő lemezt+ az arctic hűtőt összekapcsolom és így rakom fel a vgara. Ha jól sejtem, akkor az a lemez lehűti a vrm meg memória meg nem tudom még miket. A ref hűtő gyenge pontját (gpu hűtés) az arctic fogja ellensúlyozni.
Ez így jó lesz szerinted ? -
szab.tam
nagyúr
válasz Speedhs #19202 üzenetére
amit linkeltél képet, nem ref gtx480. kapásból 2*6 tűs pcie van rajta. ráadásul teljesen máshogy vnannak anyákona cuccok. ez szerintem egy 470 lesz...
azt sem tudom megmondani, hogy a gtx480 ref fekete nyákbordája fölé az accelero gpu hűtője rárakható-e. a csavarnál is útban lehet, és a hőcsövek is beleakadhatnak a fekete borda mintázatába.
viszont az accelero kit-jében lévő kis alubordák elég viccesek. és emlékeim szerint még öntapadó matrica sem volt rajtuk. igaz, ez elég fura lenne, de már nem emlékszem, volt-e hozzá...de a fekete egybelemez igen, hűt a gpu-n kívül mindent. hűtője válogatja, de egy thermal pad , (gap pad), biztosítja a hővezetést a vram, stb ésa borda közt. egy gyurma szerű trutyi. van úgy, hgyo egyben van pár csíkban, van úgy, hgy külön apró kockákban. ez kell a feketéhez. mert egyben van a lap, és így hozzák köszöbölik ki az egyenetlenségeket. a vr004 kis alubigyóinál, mivel külön vannak, erre nincs szükség. oda egy 2 oldalú, höntapadó, hővezető ragasztó kell. erről nem tudm, volt-e a csomagban. de rájössz, ha megkaptad. én pcgear-ből vettem őket..
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
macko20
őstag
válasz szab.tam #19208 üzenetére
mondjuk furcsa volt h egy sor kondinak kéne a gpu felől a ventinél lenni ,és most h jobban megnéztem 2x6-os a táp a 480 -on 6+8 van,ebben a nagy melegben nem figyel úgy az ember,nehogy a macko
/igen megnéztem az oldalt 470-es de ott a 480 is/
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Speedhs
őstag
A lényeg nem a 480 volt most, hanem az a lemez, hogy tudjátok miről beszélek
Már flexeltem mindent. Képeket csinálok. -
Speedhs
őstag
Na sziasztok !
Reggel óta barkácsoltam a gtx 480hoz a hűtést. Kezdésnek a gyári nagy hűtőbordát hozzá igazítottam az Arctic cooling ac extreme plus hűtőhöz. Abból a nagy alumínium bordából ez lett : Lefogató keret, rajta a menetekkel. Majd ezeket összecsavaroztam és nekiláttam a gyári vrm/memória/pcb hűtőhöz. Itt megjegyzem, mindenhol flexet használtam Nagyon jó kis barát tud lenni.. Szóval az a hűtő borda/lemez/nem tudom mi így nézett ki : [link] és ilyen lett :
alsó
tető
Kis nehézségek árán, flexel felvágván, de sikerült illeszkedés.OK
[oldal], [link],
[link]
A beépítés egy külön kategória volt.. mint láthatjátok, kb 1,5 cmvel kisebb a gépház. De megoldottam. : ittvan,bentvan .
Szóval idáig sikerült eljutnom. Jöhet a várva várt indítás ! ( reggel kezdtem az egészet, az első indítás olyan este 10 körül volt )
Táp csatikat fellőttem, gép indít. Semmi, gép meg sem moccan. Mondom fasza. vga ki, csavarokat meglazítottam, vissza. Semmi. aztán mindenféle variációt kipróbálva ( csavar ki, két csavarral kevesebb, hűtő lap le, leragaszt, felrak stb stb stb..) sikerült rájönnöm, hogy nem volt megfelelő az egyik lecsiszolt lemezrész leragasztása. Mivel volt rajta ilyen gumi vagy mi, én nekem ezt le kellett szedni flexxel. Sikerült megcsinálni. Windowst elindította a gép, csináltam pár képet,[link],[link],[link], aztán elment a kép.. Gondolkoztam, hogy mi lehet, hah biztos egy rosszul érintkező gpu hűtő ! Miért is ne, vga megint kiszed (fél 11) az egészet szét, kereten kicsit barkácsolni, mindent vissza, de most a gpuhoz már nem az alap 4 rugós csavart raktam, hanem 4 db mezeit. Ezekkel biztosabb volt a tartás. + a gépházban is rendet raktam, már amennyire tudtam. Íme ? Íme: + 480 stock venti,megy a gép!
És akkor az utolsó hőfok adatok. Következzenek hát : pc wizard, gpuz( a procin ( e5530 ) egy 478.-as hűtőborda van
Na jó éjszakát mindenkinek, és köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Azért itt is megkérdezném, van ebben a topikban valaki aki plexit gyakorlottan lát el szálcsiszolás dizájnnal (persze be is festi)?
-
macko20
őstag
válasz Wind-Storm #19214 üzenetére
Arra gondolsz h fém hatása legyen ránézésre?
-
macko20
őstag
válasz Speedhs #19212 üzenetére
Sikerült bár nem gondoltam h ennyit kell alakítani rajta,lehet h pár helyről leszedtél fémet ahonnan nem kellett volna ?
amikor legközelebb találkozol gap pad-al minden megmunkálás előtt le kell venni mert sérülhet,és ez biztositja a hőátadást[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
válasz Wind-Storm #19218 üzenetére
A rögzítése ki van már találva?
Ki kell kísérletezni h milyen szemcséjű csiszoló vászon csinál ilyen mintát a műanyagba /60,80 100-as/
a festést viszont fényezőre bíznám mert műanyagra lehet h kell spéci alapozó ,és ha jó látom /ez nem biztos /matt fekete a festék van a gépen ,egy-két 5,25-ös takarót vinnék szín mintának.Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
kukinyo
addikt
Miért nem méhsejt ráccsal csinálod?
-
Wind-Storm
őstag
válasz macko20 #19219 üzenetére
A rögzítés.. legrosszabb esetben beragasztom mint az elődöket is
Áh fényező, nem ér annyit az egész..
Fényes festék az, csak a szálcsiszolás miatt látszik úgy mintha matt lenne.(#19220) kukinyo
Rács
Semelyik venti körzetében nincs egy darab rács sem a gépemben, mindet eltávolítottam
Ennek a háznak az előlapjába amúgy sem illene semmilyen rács forma, ha majd ez kész lesz akkor jól fog kinézni.
A venti előtt még dísz rács sem lesz a turbulencia keltés miatt.[ Szerkesztve ]
-
urbanjozsi
senior tag
Kicsit visszaolvastam, és pár kérdésem lenne.
Ha festeni akarod, hogy stimmeljen, akkor miért plexi? Mire arra rájön a festés(alapozó+fedőréteg), addigra eltűnik a szálcsiszolás. Miért nem a a panelekbe illeszted be a ventilátort?
Két takarólemezbe szépen belevágni a kört, a ventit pedig az előlaphoz rögzíteném "L" fülekkel.
Nem utolsó sorban a plexinek nem egyenesek a szélei, így igencsak elütne az összképben.
Ha már megkérdezted, hogy én hogy csinálnám:
Kivenném az összes 5,25-ös takarót, és csinálnék aluból egy teli takarólemezt, amibe beleraknám a ventilátort. Ezután szálcsiszolnám az alu előlapot, majd festeném matt feketére.
Ha nagyon profin akarnám, akkor az 5,25-ös választóvonalakat, flexxel kimélyíteném.............
Én így tüntettem el az 5,25-ös helyeket[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz urbanjozsi #19222 üzenetére
Épp plexi volt kéznél, nem is tudom mi másból csinálhatnám.. fából már csináltam (lamináltparketta) abból viszont soha többet.
Erre már gondoltam de nem akarom, és nem is tudnám szépen szétvagdosni a takarólemezeket. Annyi előnye viszont lenne hogy nem kéne semmi extra rögzítőt alkalmazni mivel kétoldalról fog minden egyes lemezt egy-egy csavar.
Mellesleg 4 takarólemezt kellene szétvagdosni a 14 centis venti miatt.
Ezt a legutóbbit kösz, de ez lenne a legutolsó ami képbe jönne... inkább szétvagdosnám a takarólemezeket
Ha már ezt elkezdtem, be is fejezném.
Ja és hogy érted hogy a plexinek nem egyenesek a szélei?
Tetszetős, csak az a táp nagyon beleront az összképbe(#19224) macko20
Köszi az útmutatót[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
Egy szélesebb lécre kell rőgzíteni a csiszoló vásznat és egy mozdulatból a végig tolást ,
azt is megteheted h a műanyagot rácsavarozod egy másik lécre és pl egy saroknál az oldalal vezeted egyenesbe[ Szerkesztve ]
-
urbanjozsi
senior tag
válasz Wind-Storm #19223 üzenetére
-
macko20
őstag
válasz urbanjozsi #19225 üzenetére
ennyit a fénykép is csal,inkább íves a plexi
-
Wind-Storm
őstag
válasz urbanjozsi #19225 üzenetére
Az (egyenes) asztalra akárhogyan leteszem a plexit, semelyik irányban nem billeg, tehát igencsak csal a kép
Na az a TT már szebb legalább
-
dewil666
őstag
Ha lealapozza a plexit és lefesti azután óvatosan csiszol rajta majd lakkozza jo lesz az
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Wind-Storm
őstag
válasz dewil666 #19229 üzenetére
Festés után még csiszolni? aztán lakk?
Csiszolás után max fekete lakkal lehetne már ha létezik olyan.. bár ez teljesen értelmetlen lenne mert csiszolás után lekopna a festék és újra sima plexi felületet kapnék.Amúgy nézzétek mán meg a Zegérpadot is, egyenesnek kéne lennie, a képen pedig nem az..
-
dewil666
őstag
válasz Wind-Storm #19230 üzenetére
Akkor inkább vidd el fényezőhöz!
Akinek nincs érzéke ilyesmihez az ne is kezdjen bele!!
Azért iram hogy nagyon finoman és nem plexiig kell csiszolni. Aki kicsit is ért a festéshez az simán meg tudja csinálni.[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
kolynet
csendes tag
a bőrönd gépháztól majd a lehel teres egérpadtól teljesen le vagyok blokkolva vágod ezeket szerintem árulni lehetne jó pénzért elég unique.
Ne haragudj ha illetlen vagyok néha, születési rendellenességem!
-
dewil666
őstag
válasz Wind-Storm #19233 üzenetére
Nem kell vastagon felvinni! Finoman kell csiszolni nem durva pappírral!
Vagy a másik nagyon durva pappírral festés előtt és alapozó nélkül műanyagra való festékkel(ami alapozó is egyben)KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Soseee
csendes tag
válasz Wind-Storm #19233 üzenetére
Én kb 1 hónapja csináltam előlapot plexiből
A szálcsiszolás megfordult az én fejemben is, de inkább csak "mattosítva" lett a felület + akrilspray (A csiszoláshoz 180-as pappert használtam. Az elég finom ahhoz hogy a festés után ne látszanak a csiszolás nyomai... ) Szerintem 80-120 szemcseméret között érdemes nekiesni a szálcsiszolós műveletnek.
Szerk:
Festeni legegyszerűbben akrilspray-vel tudod, lakkot szintén kapsz dezodor kivitelben[ Szerkesztve ]
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung meg hosszú!
-
Soseee
csendes tag
válasz Wind-Storm #19236 üzenetére
Én fényessel toltam le, de a csiszolás miatt kicsit bemattult a színe (ha be kellene határolnom akkor azt mondanám rá hogy selyemfényű - mondjuk ez volt a célom vele )
Ha lakkfekete színt szeretnél rádobni, nem tudom mennyire marad fényes a végeredmény (én azért mattosítottam mert úgy kevésbé igényli a takarítást - ujjlenyomat, por stb...)
Itt van két kép a színről (nem adja vissza a valóságot, de kb megközelíti...)
[ Szerkesztve ]
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung meg hosszú!
-
Speedhs
őstag
válasz Wind-Storm #19215 üzenetére
Az a kis "chipset" hűtő szerűség az a 480 gyári hűtője, ami egy delta ventillátor. 12 v ról kellene mennie, az mellett 1,8 A !! vesz fel. Én 7 v-on használom és 5 fokot lenyom a memóriákon.
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Gigabyte 990FXA-UD3 alaplapnál kb 37-48 fokig ingadozik az NB hőmérséklete terheléstől függően gondolom nem örül neki annyira a lap , ezért agyalok azon hogy a North Bridge hűtőt helyett felfabrikállnék egy elfekvőben lévő zalman vf830 ast meghajlítva , szerintetek kivitelezhető ?
Vagy jár ez garancia vesztéssel ? -
kukinyo
addikt
válasz csabika0001 #19248 üzenetére
Minden fizikai beavatkozás gari vesztéssel jár.Lenne látható változás?
Mármint úgy értem hogy egy esetleges helyre állítás után.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest