Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
macko20
őstag
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Espla
aktív tag
Retro-radio: building on another WiFi radio hack
nekem is van egy ősrégi minibakelitos rádióm, érdemes lenne megmenteni, mert szép
valaki csinált hasonlót?
vaterán is jó alapanyagok vannak[ Szerkesztve ]
-
-
Espla
aktív tag
The PlayStation 3 Water Cooled Laptop, ez is egy jó kis modding, csak linkek nem érhetők el nálam, pedig megnézném belül és a vízhűtést
-
atesss
addikt
#18173-ra valaki ?
-
laki7
csendes tag
válasz atesss #18206 üzenetére
Az Intel hűtő fordulatszáma nekem például 2700 - 2800 körül van, de ezt magának szabályozza, ha jobban igénybe van véve a gép akkor jobban pörög, bár nem sokkal. Szerintem szánj rá 2-3 ezer forintot és vegyél rá valami speckó hűtőt. Én is most vettem egyet de még nem érkezett meg egy cooler master tx3-t innen hardverapróról.
A vinyó felfogatásra pedig találsz itt a fórumon belül is példákat, csak keress rá. És azokat nem is nehéz megcsinálni, hogyha például kicsit gányolsz azzal, hogy nem csavarozod be a gépbe a vinyót hanem hajgumiva, vagy valami jól nyúló erős gumival "kötözöd" be a helyére.
-
atesss
addikt
Hát ez az, hogy jobban igénybe van véve, de még se pörög fel efölé.
Prime 95 alatt 77 fok csak elég nagy igénybevétel és hő.Sajnos egyenlőre most nincs rá pénze. Ilyen 4e fölöttire meg még nehezebben lesz. Meg az is kérdés, érdemes-e egyáltalán erre a Pentium D-s gépre ennyit álldozni.
Nem tudom milyen ez a TX3 és Hyper TX 2, de nekem az EKL narancs nagyon bevált, és az csak 3500: [link], PushPin-es rögzítéssel meg csak 3200.Igen, valami gumis lógatásos megoldás lenne jó, mert amellett könnyen elmegy a levegő.
Mert gondoltam pl. radírgumikra való rögzítésen is, csak akkor alatta nem tud járni a venti levegője. Meg igazából úgy lenne jó, ha oldalról sem takarnám le, onnan is menne mellette a venti levegője. Bár ehhez már egy 12-es kell.
Holnap körbenézek a topicban korábbi megoldásokért. -
laki7
csendes tag
válasz atesss #18209 üzenetére
Hát figy láttam itt olyat mikor csúzli gumival volt átkötve, és attól ugyanúgy tudja hűteni a venti. A prociról meg annyi, hogy nekem egy celeron D-m volt és ha játszottam bizon 80 körül volt a hőmérséklet a gyári hűtővel, hiába pörgött ezerrel. Most van benne egy P4es proci, ezzel maximum 65 'C. De ez ís úgy jött össze, hogy nekem hátul van egy kiszívó ventim, oldalt pedig egy befújó. A szellőzés is befolyásolja a proci hőmérsékletet.
Ha meg neked ez a hűtő bejön akkor oké. Én azért vettem tx3-at mert nekem ajánlottak. Itt vettem hardveraprón postával együtt 3000-ért. -
laki7
csendes tag
A segítségeteket szeretném kérni !! Így akarok berakni egy ventit előre ahogya képen van. Csak az a kérdésem, hogy hogyan vágjak oda a 2 műanyag kazettába lyukat. Várom az ötleteket Ezt a képet itt találtam ebben a fórumban azt hiszem, csak nem találom már a hsz-t
[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
El szeretném hajlítani a VRM-R4-et, hogy elférjen a D14-en még egy venti teszt miatt.
Hogyan tehetem meg anélkül, hogy tönkre tegyem? -
-
szab.tam
nagyúr
3 helyre: barkács + gépmutagtós + lég....
passzív hűtéses toronyház szappanoperám egyik új részéhez érkeztünk. készen lettek Wasquez kolléga által, minőségi módon elkészített, (nem úgy, mintha én csináltam volna...), méhsetrács oldalak.
felrakás előtt:
egyik oldal, nyitva:
másik oldal bezárva:
ez most az évadzáró epizód volt.
a sorozat következő szériája kicsit várat magára. az első rész akkor indul, ha kínából végre megérkezik a pcie16x riser kábelem.
és indulhat, a már sokszor beharangozott gtx480 passzív hűtésének kialakítása...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
van minden egyébként. molycsapda, riasztó. szúnyogháló az előszobában is. a szobait most cseréltem. netről megrendeltem, és nagyon tutin meg lehetett csinálni. monjuk csak fix. de üvegszálas, tartós a háló, és rendes műanyag a keret. nem majd a büdöslábú bakancsos jön nekem ide nekem gányolni, hogy "ameggaztazt főőőnök, nem lehet. csak emígye...." és megcsinálná úgy, ahogy neki könnyebb és gyorsabban végez. kicsit bonyolult volt a képlet, ezért sem mertem szakira bízni. nem volt hely az ablakkeret és a redőny közt. redőnysínre kellett kívülről ráaplikálni, és réseket bedolgozni....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz proci985 #18227 üzenetére
az én rozsda színű ecsetes festésemet már annyira nem kell nézni. főként nem fél méteren belülről, és az elején alul. de hát ez csak egy ideilenes próbálkozás, hogy ne a gyári lila színt kelljen bámulnom. a teteje meg sima, fekete, öntapadó fólia.
majd 1x a végleges ház, (a másik, még szűz torony), az igazán szép lesz. ha spórolni akarok majd, akkor ezek az oldalak fognak oda átmenni. ha lesz pénzem, akkor azokat is megcsinálom. habár a teli oldalpárt nem szívesen vágom ki, mert elvileg arra sok mindent fel lehet lógatnia későbbiekben. akár bordát, akár radiátort.
és ezért jó, hogy össz 4 oldalam van, amik ráadásul oldal kompatibilsak, csak fejre kel állítani, így bárhová jó bármelyik...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #18228 üzenetére
nézd, innen távolról nem látszik
az nagoyn jó ötlet, hogy van mégegy csereszabatos gép. méretei alapján meg kb a legjobb tuningalappal kezdtél.
egyébként guru3dbe remélem nevezel majd ha elkészül, megnézném a szemeket, amikor meglátják a passzív GTX480at
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
szab.tam
nagyúr
válasz proci985 #18229 üzenetére
az hagyján. majd előbb én megnézem a saját szemeimet a tükörben, ha egyszer tényleg kész leszek vele.
nem tudom, hogy létezik-e nagyobb ház.
mozart lehet, hogy literre több, de az nem erre van kitalálva. és túl drága flexelni.ha a riser esetleg nem működik, nagy gondban leszek. akkor igen költséges megoldás működik csak, ami ráadásul egy jó részben inkompatibils lesz a következő vga generációkkal. (fullcover vizesblokkba aplikálst hőcsövek....)
az kb. 1.5x-se a vga jelenlegi értékének. azt megcsinálni pedig már nem fanatizmus, hanem inkább orvosi eset...ha működik a riser, akkor gyakorlatilag mindegy mennyibe kerül, mert csereszbatos lesz minden, jövőbeli 1 gpu-s vga-val. csak gpu lefogatót kell csináltani, és kis + hűtés tákolás a vram-ra vrm-re...
nevezni? á, dehogy! a végén itt jöjjön nekem az ennyvídijja, hogy legyek az új reklámarcuk?
egyébként lenne jópár pc energiamegtakarító ötletem. de hát ezt természetesen nem ide fogom kiposztolni. túl zöld, túl sokat ér mostanság...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #18230 üzenetére
mozart igen, meg van pár spec gyártó: van olyan ház, aminek az előlapjára elfér a mora2, szóval sejted, hogy nem pici
riserrel drukkolok, mondjuk szerintem amíg specen belül maradsz, addig mennie kell.
reklámarc és az fx5900 hűtő viralja után jöhente a gtx480 passzív: it's meant to be grilled edition;Đ
hm, amikor lehalt a konvektorom 2008ban, akkor stalkerrel fűtöttem. ez elég zöld? egyébként nálam csak a feszek ideális megválasztásával sikerült jópár Wot nyernem.
-
szab.tam
nagyúr
-
gbal65
aktív tag
Felerősítette a ház a winyó zúgasát, ígyis még halkan picit morajlik és seceg, kb motorhangja van egy icipici
http://imageshack.us/photo/my-images/577/20110707222.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/143/20110707223.jpg/
Mostmár olyan hangszinten vna a gép, hogy a Philips monitorom zúgását is hallomiPod Touch 6. gen., 10.2 <<>>DIY 2x50W Bipolar Transistor AMP w. Infinity Alpha 5 speakers
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szab.tam #18232 üzenetére
svájciak egyébként megcsinálták, hogy egy serverteremmel kifűtöttek egy uszodát, szóval vannak érdekes ötletek
5900 viral, de volt a főnökükkel egy mém is, a fermit grillsütőnek beállítva. mondjuk talán az anandtechen anno sütöttek tojást egy passzív 8800gtn: három hőcső nem igazán volt elég a passzív üzemre.
-
-
atesss
addikt
válasz macko20 #18211 üzenetére
A csúzli gumi alatt erre gondoltatok: [link] és normálisabb méretű képen: [link]
Bár ez is ahogy írta a készítő, 2x650 ft volt horgászboltban.
De közben jut eszembe, hogy láttam simán csak kötözővel való megoldást is.
Az mennyivel lehet rosszabb ennél a gumisnál ?
De a mostanihoz képest az biztos hogy fényévekkel jobb lenne.
Szerintem egyenlőre kipróbálom csak kötözővel, aztán ha nem tetszik majd beszerzünk gumit is.
Meg ugye elé be kell szerkesztenem egy ventit is, és azt is rögzíteni is kell.de az EKL is hasonló hűtés produkál
Mármint mihez hasonlót ?laki7:
A tx3-nak milyen a ventiszabályzása ?
Ugye van 4. pin, vagyis PWM-es ?
És mennyire megy le egy nagyon hűvösen lévő proci (pl. alulfeszelt Penryn) esetén, hány rpm-re ?De ez ís úgy jött össze, hogy nekem hátul van egy kiszívó ventim, oldalt pedig egy befújó.
Ez pedig egy nyitott gépház, ami azért gondolom ennél is jobb.
Amúgy a házra mi is tudnánk erre a két helyre ventit rakni. Oldalra asszem csak 8cm-est, de hátulra 12-est (is?). -
laki7
csendes tag
-
szab.tam
nagyúr
válasz macko20 #18236 üzenetére
házi kedvenc - na, nálam sincs senki ilyen. hosszú távon megengedett élőlények a lakásban: a pár szobanövény.... (leon...)
-
-
szab.tam
nagyúr
(2x: barkács, gépmutogatós...)
mókáztam kicsit, kezembe véve a fűrészt. a torony tetején, elöl van egy borda, ami csak tartó funkciót lát el. a nagy bordák felfüggesztését végző kroacél rudakat rögzíti. szeretem a minimált, de az elején nem tetszett, hogy csak egy szimpla tégla.
volt egy másik hasonló darabom. belevégtam az elejébe és a hátába.
a csere egy kényes művelet volt. 6 kilót tart, és 1 centi elég, hogy kitépjem az alaplapot procistól... szépen kihúztam előre úgy, hogy közben becsúsztattam a levágott darabokból baknak.a levágott darabok is jól felhasználhatóak lennének, de sajnos akkor a tv-t nem tudnám forgatni...
és egy mókásabb, kicsit űrsiklós...
de marad a sima, 1. képen látható verzió egyelőre. persze azóta a tetőn a gumibakot formára vágtam sniccerrel, lefóliáztam a helyét....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest