Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petzval
senior tag
válasz Sandrew #18500 üzenetére
No csináltam 4 üzemközbeni rövidzár próbát az FSP 400APN-el. Nem valószínű hogy relés mivel nem kattant. Viszont érdekes hogy az alaplapi power LED égve maradt a kioldás után is mégpedig állandóra.Csak akkor aludt ki egy idő után ha lekepcsoltam a táp kapcsolóját akkor látszott hogy kondenzátoron keresztül kapta a szuflát mivel egy idő után aludt ki.Na ez mitől van? Honnan kap a power LED feszültséget mikor a táp védelme kioldott?
Akkor kérdezem tőled ez miért van?Belefér a témába nem? A gányba barkácsba az is belefér hogy kpróbálom a védelmet pld.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Sandrew #18496 üzenetére
Ha jól emlékszem 15k-ból max egy 300-as telik ki.
A 4000-es nagyon bika, de az ládával, mindennel 30-nál kezdődik...
sz: Régen bezzeg lehetett kapni a gépeket tartozék nélkül is.
Akkor került a 300-as ládában 25k-ba, magában meg 12-be.
A 4000-es is simán megérne magába 16-ot...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Sandrew
őstag
válasz TESCO-Zsömle #18503 üzenetére
Csak házat vagdosnék vele semmi mást. Azt csak bírja az olcsó is nem? 300-ast néztem. 2korong van hozzá. Ezek mennyi ideig bírják?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Sandrew #18504 üzenetére
Ha csak vagdosni kell, akkor 125-ös flex és 1mm-es korongok.
Gyors és sokáig tart. Egyeneseket vágni nincs párja.
Dremel-től egyedül a SpeedClic ami nekem bejött. Azt nem lehet kinyírni. Másik féle korongokból már nem egyet robbantottam/törtem szét.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Sandrew
őstag
válasz TESCO-Zsömle #18505 üzenetére
Van valami teszkós! Flex-em. Szerintem akkor veszek rá ilyen korongot
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Sandrew #18506 üzenetére
Az is biztos van legalább 500W-os. 1-2mm acél/alu meg se kottyan neki.
Csóri 120W-os Dremellel nyiszálhatnád egy ideig. Mindazonáltal finom munkálatokra még mindig az a jobb.
Ha nem Dremel márkájút veszel, arra kell ügyelni, hogy ne 12V-os legyen a motorja, hanem élesbe kapja a 230-at. Nekem anno volt egy jó kis nevenincs gépem. 150W-os moci volt benne, mikor a Dremelnél 125W volt a max. Ráadásul külön volt a ki/be kapcsolás és a fordulatszám szabályzás.
Kár, hogy tönkrement a kommutátora...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Sandrew
őstag
válasz TESCO-Zsömle #18507 üzenetére
Lett ezzel vágva már zártszelvény is. Vitte mint kés a vajat
Szerintem jó lesz
Dremel pl azért lett volna jó, hogy a happy 21b ház tetejére tudjak ventit vágni.
[ Szerkesztve ]
-
Soseee
csendes tag
válasz Sandrew #18508 üzenetére
Én nemrég vettem egy VERTO tipusú kombitoolt a Praktikerben kőkemény 5000 HUF-ért. Simán tudja azt mint a Dremel. Hozzá való tartozékék (fadobozban) 2500 HUF (10db szénszálas korong, kb 20-25 vékony csiszoló korong - mondjuk a többi csiszolófej sz@rt sem ér benne... De Dremel cimkével ugyanezen cuccok kb 6-8k körül mozognak )
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung meg hosszú!
-
BlackPriest
őstag
válasz Soseee #18510 üzenetére
nekem nemrég égett le fúrás közben a noname cuccom, olyan, amit a vaterán is árulnak, talán a conradék, pedig semmi extrát nem csináltam vele...
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
maláj
addikt
az olyan 8cm-es venti amiből 4 kábel jön ki (2 fekete, 1 piros, 1 sárga) ráköthető 1 usb dugóra vagy molex legyen a vége
-
Sandrew
őstag
Jó lesz nekem a noname is. Csak gari legyen
Fúrni nem fogok csak házon vagdosni 1-2 kábelhelyet meg ventihelyet az xdl ház tetején. Arra csak elég.
Verto nem noname
[ Szerkesztve ]
-
Soseee
csendes tag
válasz BlackPriest #18511 üzenetére
Ezt kb 3 hónapja használom, tehát nincs sok tapasztalatom vele, de kapja az ívet rendesen és nem reklamál... ( + van rá 2 év gari )
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung meg hosszú!
-
tupacamaru
veterán
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
szab.tam
nagyúr
válasz tupacamaru #18519 üzenetére
oldala lesz? vagy csak így lazán, nyáriasan....
kép elölről?
hátsó perforált így marad?[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
tupacamaru
veterán
válasz szab.tam #18520 üzenetére
Oldala van mert különben nem működne a szellőző rendszerem. [link] Direkt van perforált lemezből a hátulja, hogy az egész gépen átáramló levegőnek legyen helye kimenni.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Sandrew
őstag
válasz tupacamaru #18521 üzenetére
Na szab.tam most tépi a haját a sok ventitől
Azthittem
Én beszereztem egy sima 690-et 3db gyári ventivel. Ki kéne találni, hogy lenne a legjobb a szellőzés?
Alulra,Előre,Felülre?
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Sandrew #18522 üzenetére
anyira nem. nem én hallgatom.
(csak a hülye tanácsoktól tépem a hajam, meg ha valaki leírja, hogy az 1200rpm nála néma...)
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
tupacamaru
veterán
válasz szab.tam #18523 üzenetére
Én sem, mivel teljesen leszabályozva forognak és éppen hogy hallani.
-
szab.tam
nagyúr
van-e valakinek megközleítő, vagy pointos adata:
nagyságrendileg mennyit fogyaszt egy átlagos nb?
mert fogalmam sincs: 2w? 5w? 10w? 20w?arra vagyok kíváncsi, hogy egy normál, gyári, kis méretű alu hűtőbordát hány watt hőre tervezték?
de kiindulópontanak mindenképp a nb fogyasztás kéne.
abból már tudok kalkulálni.[ Szerkesztve ]
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz föccer #18526 üzenetére
jaja. bridge...
északi híd, chipset, ahogy tetszik.
itt, az 1. hsz-ban lévő képeken látni bordákat. a hozzájuk tartozó chipek fogyasztása mennyi lehet nagyságrendileg?azt akarom megtudni, hogy egy ilyen borda kb. hány watt-ra van tervezve?
-
Danex
addikt
válasz szab.tam #18528 üzenetére
matekozva nem tudod kiszámolni?
tehát procihoz kb 80W kell 5kg (5000g)
ha 1 átlagos chipset hűtő van 150g akkor arányosan 2,4W (ez mind becslés, gondolom valóságban azért nem ennyire egyszerű)
most találtam ezt az oldalt, itt leírja a képletet, hogy mekkora fogyasztáshoz mekkora borda kell, visszafele szerintem kitudod számolni
[ Szerkesztve ]
-
dorten
tag
Sziasztok!
A kérdésem elsősorban azokhoz szól akik saját maguknak kábelharisnyázták be a tápjukat. De minden hasznosat szivesen fogadok.
Hogyan -és milyen eszközzel sikerült a 20pines csatiból a kábelt kiszedni (valamint a többi ilyen kialakítású csatiból is pl cpu 4pinese). Házilag lehet erre valamilyen szerszámot ügyeskedni?
Köszönöm!
Szerk: lassan be szeretném mutatni a nagyközönségnek a PowerMac G5 full atx modomat, csak félkészen nempálya
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
"tehát procihoz kb 80W kell 5kg (5000g)"
tudom, hogy én írkáltam le hasonlókat, de ez azért nem ilyen egyszerű...
matekozni sem akarok.
a vissaz felé számolás meg totál tévút. mindenhogyan. garantáltan rossz eredménnyel.megint túl bonyolultan tettem fel a kérdést.
tehát. a belinkelt hirdtésben, a képen lévő bordákhoz tartozó régebbi nb-k fogysztása kéne, kb. tól-ig...
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz dorten #18530 üzenetére
EBBŐL a készletből kell Neked az ATX szerelő szerszám.
Ez:
Csinálni lenne érdemes, pl. olcsó csipeszt vékonyra reszelni, előtte pedig formára alakítani persze.
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Gerisz
addikt
válasz dorten #18530 üzenetére
Simán lehet szerszámot készíteni. Én is megtettem és tökéletes nem csak a 24-tűsre hanem akár a 4-4 vagy a VGA 6-osához. Ha moduláris a táp akkor arra a végére is megfelelő.
Fogsz egy henger alakú fogpiszkálót (pont tökéletes szélessége) és két kiegyenesített tűzőgépkapcsot hozzáfogatsz a megfelelő hosszban. Én pillanatragasztóval tettem rá, majd egy pici szigetelőszalag, zsugorcső és harisnya. -
BlackPriest
őstag
válasz Gerisz #18534 üzenetére
én simán vékonyabb féle tűzőkapcsot használtam és egy műszerész fogóval toltam a helyére, visszacuppantás előtt meg megigazgattam a kis füleket, ha kellett. pöcsölős meló, de nem lehetetlen megcsinálni
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
Gerisz
addikt
válasz BlackPriest #18536 üzenetére
Én is. De így tényleg rövidebb idő és kényelmesebb is.
-
GhostDino
csendes tag
válasz tupacamaru #18521 üzenetére
Nagyon vagány gépházat csináltál, ugye tudod?
kibaszott jó lett a festés rajta, meg ahogy össze van téve. Grat, biztos sok időbe telt.
Az a 3 venti ott elöl ütős lehet, főleg ha le vannak szabályozva, teljesen hangtalanra.
Milyen ventiszabályzót használsz ?
Ha a te helyedben lennék az oldalára szemből, ami a képen nincs fennt, festenék rá airbrush-al egy fasza nonfiguratív ábrát, vagy valami fasza képet..
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek megvan a maga időgépe. Ami múltba visz, az az emlék,s ami a jövőbe, az az álom:)
-
macko20
őstag
Remek lett ,alig illik ide,a gőrgők gyári szerelés?
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Szotyi25
tag
Jé egy Codegen 9011-es szerverházikó! Gratulálok nagyon szép lett, én is egy ilyet nyúzok.
Esetleg még képeket, légyszi!Üdv.: Szotyi25
-
GhostDino
csendes tag
válasz macko20 #18545 üzenetére
Ugyan már, légy Férfi!
Egyébként meg, azt írtam amit éreztem, erre a gépre, nálam ezek a jelzők jöttek ki, mert "pöpec" jó gépház -_-
De majd ezenetúl szinonímákat használok..
Még új vagyok
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek megvan a maga időgépe. Ami múltba visz, az az emlék,s ami a jövőbe, az az álom:)
-
GhostDino
csendes tag
Kicsit én is barkácsolgattam otthon, még régebben.
Van egy Nvidia GSO 9600 512-es kártyám, aminek a gyári hűtője nem kicsit hangos.
Ezért döntöttem úgy, hogy szerelek rá egy házi venti-t, mert a VGA hűtők bolti árával nem vagyok kiegyezve.
Sajna a gyári hűtőjét nem tudtam levenni, mert olyan kicsi csavar húzóm nincs.
egyébként egész jó kis hűtés lett belőle, még jobb mint a gyári hűtő, amúgy elég halk hűtő amit rátettem, de le van szabályozva némára.
Képek:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest