Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Egy Xbox360 módosítás előtt állok (gari lejárt már régen). A gép még egy első szériás, a meghajtó ki van belőle szedve, ezért befért egymás mellé 2 db gyári aluborda. A hőmérsékletek korrektek (bár a cpu melegszik) de a gép gyári hátsó ventijei nagyon hangosak (halkabb nem lehet, mert felfőne a gép).
Azon gondolkodtam, hogy mi lenne a legjobb megoldás:
- 1. a hátsó ventik teljes kikötése, a ház felső részének kivágása és oda 2 db 12 cm-es venti kifelé szívna
- 2. a hátsó ventik maradnak+ 2 db 12cm-es befelé fúj (sok por)
- 3. a hátsó ventik maradnak (kifelé szívnak) a 12-k is kifelé szívnak.Mit tanácsoltok? Halk jó hatásfokú megoldás kellene.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Petzval
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #18693 üzenetére
"Ebből következik, hogy minél keményebb, nnál kevesebb benne az alu, tehát annál rosszabb a hővezetése és leadása."
Ez nem igaz! A legkeményebb alumínium a réztartalmú ún duralumínium ahol a réz megtartja a jó hővezető tulajdonságát és az alumíniumét is növeli.
-
macko20
őstag
válasz szab.tam #18700 üzenetére
Nézd meg ezeket a képeket ott a sok borda...
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
F.B.I.
veterán
Kösz őt mindenképpen megkeresem de a borda már le van cserélve, ezért lett kivéve a meghajtó, mindezek ellenére iszonyatosan melegszik a CPU, 80C fok alapon, feltekert ventivel, minden a helyén normálisan van pasztázva. A fedelet nem akarom levenni, mert kisgyerek is használja+ a végén még belerepülne 1-2 LEGO darab.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
szab.tam
nagyúr
válasz macko20 #18704 üzenetére
jól látom, hogy van a talpukon valamilyen 4 pöcök? az benne van az öntvényben?
mert a hétvégén próbáltam hasonlókat legyalulni, de reszelő + csiszolóvászonnal nem lesz ám valami sík felület, ami egy hűtőtalpnál nem árt...
a tőled elhozott kis bordák közül volt pár gyalulandó. elég tré lett.....még egyszer olyan bordát nem hozok be a házba, amiből csiszolni kell. csak tisztítandót. az xbox-os képen lévők pöckeit sem csiszolgatnám. rögzítő lyukatat alurúdba meg nem marathatok, amikbe a pöckök bepasszolnának, mert ott futnak a csövek....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
köszönöm mindenkinek. megnézem ezeket is. jól nézne ki, mert egyformák.
(írtam már neki...)de lehet, hgyo maradok az amd hűtőknél. talán szélesebb körben leeht utánpótlást taláni. de ez csábító, mert igen egyformák ugyi....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #18713 üzenetére
itt a táblázatban a csőhosszak nem túl bíztatóak. 8 mm-nél 250. a conrados itt max 400. mivel a fogyyasztóknak, (pl. gpu), relatív kicsi a hőleadó felületük, így a kevés hőcső másik vége minél hosszabban tudja átadni a bordáknak a hőt, annál jobb. nagyon nem mindegy, hogy ez kb. 25 centi, vagy 5....
és idáig nem, mert egyszerűen nem találom őket.
a conrad által forgalmazottak gyártóját megtaláltam. de onnan rendelve drágább, mintha a teréz krt-ra bebattyognék...
(tipikusan tesco zsömle effektus: náluk olcsóbb. te már csak tudod...)ha szembe jön még ilyen gyártó link, ne titkold el légyszi. és nagyon köszönöm!
most inkább behúztam a kéziféket. azokat a hibákat, amiket a procihűtőnél elkövettem, nem akarom még 1x. ott kapkodás volt, és több tervezési hiba becsúszott. így az max 90-100 w-ra jó. ha jobban átgondoltam volna, akkor egy szénnéhúzott 150w-osat is elbírt volna.
ezért most már egy olyan hűtőt akarok csinálni, ami lego szerűen bővíthető, de alaphelyzetben is tud fogadni annyi csövet, és van annyi bordája ami egy komplett gép hűtésére elég. de a távolságok miatt legalább 40 centis csövekben kell gondolkoznom.
a mostani lapomon már vannak + bordák. az így is elvan. de egy platformváltás után akár egy fet-ről is el kell tudnom vinni a hőt. gép szélesség 22 cm. 2 kanyar kb.8-10 centi. és és legalább 2*4- 5 cenit kell maradjon a befogásoknak is. legalább 40 centis csökek kellenek, de inkább 45-50. csak ez 8mm-nél már valszeg túl sok. de 40 alatt nem számolhatok.
így most inkább tájékozódom, és közben felvásárolom a végső, hőleadó felületnek szánt cpu hűtőket. (lehet, hogy rávetődöm a feléjebb lévő képen látható xbox-os kartondobozra...)
csak a költségvetés elborzaszt.
ezért döntöttem úgy, hogy nemcsak a gpu-ra tervezem, hanem egy nagyobbat. nem kerül sokkal többe. egy életre szól. és amíg csaka vga-t hűti, addig tuti hatékonyabb lesz.
így annak sem vagyok kitéve, hogy a alulméretezem a vga hűtést. az nay szívás lenne, ha megcsinálom csak a gpu-ra, és kevés....szerk:
ilyen elmebeteg árak vannak. 3 db. 74 euro. és társai. kész...[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz szab.tam #18714 üzenetére
Hadd ajánljak figyelmedbe két sort:
Special sizes: Heat-pipes of any of the above listed diameters can be manufactured to special lengths from 20 mm to over 3 metres if neccessary. Non-standard diameters can also be supplied also on request.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
szab.tam
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #18715 üzenetére
ja, ha úgy nem. ezt tört angolsággal még én is értem....
viszont ez nem rossz.tehát a szomszéd gépét is tudom hűteni....
közben találtam egy napkollektoros céget. a hőcső egyik vége atetőn, másik beleóg a melegvizes bödönbe. 120-160 centi hosszú, fejnél 8mm átmére.
15k/db.....
fél milkából meg is lenne a hűtő....ez már anyira balkán.
asszem iratok valkivel az általad linkelteknek egy mail-t. mert ha jó hosszú csöveket lehetne szerezni, akkor nem kéne a másodlagos hőcserélő. a csövek a hőforrástól végig az alurúd szendvicsben mehetnének.
asszem nagyon hasznosat linkeltél!
csak majd amikor azt modnják, hogy 1 cső 99.98 euro. ha 100 at rendelek, odaadják 78-ért is.... - kb. errre számítok.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz macko20 #18718 üzenetére
ja, persze....
nekem lenni kicsit beteg elme. borda rátuszkol forró csövezetért.
alien driver és társai.... (gyk: idegenvezető.)aztán 20 db. 8 milis hőcső helyett kapok 17 db. 6 milis végbéltükröt...
hggyá'má'
[ Szerkesztve ]
-
Soseee
csendes tag
válasz szab.tam #18714 üzenetére
"ha szembe jön még ilyen gyártó link"
Lehet hogy megér egy próbát (habár 500db-ot írnak min rendelési mennyiségnek, magyar vagy, alkudni kell... )
Szerk:
Peltier elemek itt
[ Szerkesztve ]
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung meg hosszú!
-
Soseee
csendes tag
válasz macko20 #18722 üzenetére
De ha belemennek a kisszériás vásárlásba, lehet hogy az ár felmegy 5-10USD/db-ig (+posta)
Kérdezni kell...Melóhelyen szükségünk volt IC-re amit csak és kizárólag egy japán cég forgalmazott. (régi típusú biszbasz) 6 EUR/db volt és 120db volt a min rendelési mennyiség. Nekünk csak 20 db kellett volna... belementek volna hogy kevesebbet küldenek (megbontják az egységcsomit) de kb 3x-os áron jött volna a cucc...
[ Szerkesztve ]
-
UdVi86
aktív tag
Hol lehet kapni olyan szivacsot, ami a QD-ben van? Meglátásom szerint valami zárt cellás lehet.
szab.tam: Itt egy kép, hogy kb. hogy gondoltam az "alsó rekeszből QD-t csinálni" dolgot.
Jelenlegi gépházban tesztelem a dolgot. A korábban linkelt galériámban láthattad a HDD-DVD-SSD tartót. Namost a QD-t kivettem (42 fokos volt a vinyó hosszabb munka után) és úgy tettem bele a HDD-t, hogy alulapra ment egy hővezetőlap, majd erre a vinyó a QD belső lemezeiben és szivaccsal beburkoltam az oldalakon és felül. Tehát a hő most a tartóra adódik át és ez be van téve a gépházba. A házon oldallap nincs, így éri a levegő, de nincs közvetlenül semmi venti. A vinyó hőmérséklet több óra után, terhelve 37 fokig ment fel. Szerintem egész jó. A tervezett házban ráadásul nagyobb felületre fog átadódni a hő.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Soseee #18721 üzenetére
uhhh
conrad cső, 8*400 mm, több darabnál 3200/db. annál mindenhogy olcsóbb...
nem bírtam ki, mergrendeltem 20-at....
az árának kb.a 2*-eséért 500 db-ot kapok. kemény....a conrad-os végén a lezárásnál valami nem egyértelmű. így megkérdeztem, mi van, ha át sem veszem? - semmi..... -jött a válasz.
500db????? uhh
ennyiért a főzelékbe is hőcsövet rakok, hogy ne legyen hideg a széle....
peltier feljtő.
(#18724) UdVi8
látom, te is elvagy.....szerk:
kaptam ey zsák bordát, építettem belöle falat.
lőttem pár képet. később feltolom. durci lesz....[ Szerkesztve ]
-
Soseee
csendes tag
válasz szab.tam #18725 üzenetére
Ha esetleg rendelsz tőlük akkor az 500 db-ból párat lehet hogy megvennék tőled akár dupla áron
Ezzel uralni lehetne a PH-s hőcső piacot jódarabig
@TESCO-Zsömle: Meg máig harcoló német katonát...
[ Szerkesztve ]
-
Soseee
csendes tag
válasz macko20 #18729 üzenetére
A japánt most nem viszik... Az a baj vele hogy non-stop világít...
És hogy legyen on-topik...
Mivel drága volt az aluprofil, ezért lamináltpadló lezáróelemet hekkeltem fel az ház hátlapja rögzítése végütt... (volt egy kis vágás, fúrás. stb és csak úgy lifegett a levegőben... )
kép1
kép2[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Soseee #18728 üzenetére
valószínű 3200-as conrad arak mellett ezeré' párarat el tudnék sütni. pláne valami jó kis logoutos cikk után, amiben véletlenül bemutanék pár alkalmazási területet.
de ez a 80 centtől induló ár nayon kemény. még a 2 dollár is jó..
egy napkollektoros cégnél is kapnék. 120-160 cm hosszú, 8mm-es fej, (azt nem értettem pontosan, hogy a további részek kiszélesednek, vagy mit csinálnak), 15k/db....
nah,a kép:
még nem tudom, pontosan, hogyan és mennyi lesz, de szembeforgatva a talppal, és valszeg 6 emelet. (6*7cm=42cm - merthogy 40 centisek a hőszétoszlató csövek...)
de mindenképp úgy fogom megcsináni, hgoy fogadhasson a fal 12 vagy inkább 16 db. 8mm-es csövet. 16-nál az elvi hőszállítási max 880w.értelmes bordák ezek. nagyban:
a bordák közepén a talpvastagság jó, de 30mm széles a vastag rész. így csak 3 cső férne el. tehát nem tudok bemarni 4 vályatot a csöveknek. ezért a talpaknál a mart laposrudakat nem tudom kihagyni. (+hőlépcső...)
a többi xbox-os bordából is vettem mintának. a tepsis izgis lehet kis fogysztású passzív vga-ra, vagy 2 db-bal elintéézhető egy felső kategóriás vram, vrm. (a majdani gpu hűtőm mellé, persze...)
és egy jó kis réztalpú cucc, amiből moddolt fet és nb hűtést lehet csinálni. vagy 20 deka a réz miatt....
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz BRIKLY #18736 üzenetére
amikor 3-at vettem belőle, akkor eszembe jutott, hogy valaki itt vernyákolt egy hsolnóért nálam. te voltál? mert már nem emlékeztem. kicsit azért is raktam fel, hgoy majdcsóak sikítozik érte....
ha pösti vagy, bekerülési átron értejössz, viszed....
de nem biztos, hogy jobb mint a gyári. valahogy rá kéne +-ban dolgozni. (ha a tepsisre gondolsz)
anak vagy egy enterprise hajtómű nélküli, sima változata is.
de az annyira gagyi...:sszerk neked is: rézből csak a kömöknek a talpa van, az utolsó képen lévő.
(#18737) F.B.I.
a réztalpas amiben van cső, de nema tányéros. a kis, zömök.
az alunál melyikre gondoltál? az első képen lévőre? amiből a fal van rakva?
annak a lamellázata több hő leadására jó, és egy nagy sima talpa van. a réztalú, "hasáb" szerűnek egy hosszúkás, keskeny talpa van. procit le sem fedi. a alpméret kb. egy sor fetre jó.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
igazából én akkor rákattintottam. és bambán észre sem vettem semmit. de macko20 kolléga kisasolta rajta a nekem valókat.
így neked is, neki is hála![ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
válasz szab.tam #18735 üzenetére
Szép fogás ,felrakva is jól néz ki,
ha esetleg rendelnél hőcsővet 10db Én is átvennék,csak jó lesz valamire..(azt nem értettem pontosan, hogy a további részek kiszélesednek, vagy mit csinálnak)
a folyadékban való hőcseréléshez....szerintem vhogy így:[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
szab.tam
nagyúr
válasz macko20 #18744 üzenetére
nem tudom. perpill nincs 500-1000 dezsőm rendelgetni. pedig a felét lassan biztos elkoptathatnám ezeré'.
(ha beesne valami nem várt + erőforrás, akkor ráugrom.)én sem tudom, és nem emlékszem pontosan mit mondott a fickó azt. csak azt vettem le, hogy nem egyforma vastag végig.
(#18745) TESCO-Zsömle
nekem lapát helyett az a házikó jutott az eszembe, ami mellé lelkes befektetők felhúztak egy 6 emeletes társasházat, és emiatt meg kellett hosszabbítani a kéményét. zuglóban látni belőlük bőven....[ Szerkesztve ]
-
Espla
aktív tag
begányoltam a gépemet egy szekrénybe
egy Arctic Cooling F12 TC 12cm rendszerhűtő szellőzteti a szekrényt
lehet még utólag valamit még javítok majd a befúváson, de eddig elég jók a hőmérsékleti adatok és nagyon csendes a gép
ettől függetlenül, lehet még kap a szekrény majd zajszigetelést és esetleg a hátfalon fúrok majd még lyukakatlátogassátok a Hangtalan számítógép - szekrényben! topikot
-
dewil666
őstag
Nekem is ilyen házam volt
Csak a elején az USB kiégett és nem tudom miért. Még megvan csak szétgányoltam hogy jobb hűtése legyen.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Probber
őstag
Ma munka közben felhívtak, hogy ha hazaérek, akkor nézzek már rá egy gépre, mert az a Windows startolása előtt gondol egyet és kikapcsol. Gondoltam táp, vagy hűtő. Hazaértem, majd hívtak, hogy akkor hoznák a gépet. Rendben. Aztán szétszedtem.
Íme a nem rendeltetésszerűen alkalmazott processzorhűtő
Letört az a fül amibe a hűtő kapaszkodik.[ Szerkesztve ]
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest