Hirdetés
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyberius
aktív tag
válasz geprombolo #14153 üzenetére
Reméltem, hogy tetszeni fog a topiktársaknak
geprombolo: Szakértő szemed nem csal valóban, egy megboldogult bringabelsőből vágott gyűrű fogja az egyik végét, a másikat meg gyorskötöző. Szintén bringabélre van fellógatva a HDD, már csak a rezonancia miatt is (bekapcsoláskor meg szépen beleng, ahogy gyorsul a tányér).
moha21: Hát ezt tényleg nem gondoltam át eléggé Mondjuk valsz azért sem tűnt fel, mert az ODD-t kb. szökőévenként egyszer használom, akkor meg legfeljebb félrehúzom a kábeleket (vagy a meghajtót)
Egyéb buherátum, akit érdekel: ezen a képen még látható, hogy a Freezer7 PWM-csatijából kiloptam a 12V-os ágat, és átkötöttem 5V-ra (a kép előterében látható floppy-tápcsatira), a fordulatszámmérő, a föld és a PWM maradt az alaplapra dugva. A dolog működött, többé-kevésbé: a venti lelassult, de az alaplap már nem mérte a fordulatszámot (most a kisebb tápfesz miatt, vagy pedig azért, mert kb. 600 RPM alatt egyébként is 0-t jelez, nem tudom), mindenesetre a PWM szabályzás működött, viszont így a hűtés harmatgyenge lett (1,42V-ra feszelt E2220-at hűtök vele 3,2 GHz-en, terhelve kb. 65W-ot eszik), még Age of Empires alatt is túlmelegedett. Ezért aztán meghagytam 12V-on, de közbekötöttem egy Zalman ventilassítót (nagydarab ellenállás a 12V-os ágon, persze háromlábú csatikkal, így a PWM ágat itt is nekem kellett kipótolnom ) Ezzel már jó, Prime-stabil, és bekapcsoláskor sem zúg nagyon, átlagos műveletek közben meg hangtalan.
A floppy-csatiba dugott másik két kábel a drótnélküli fejhallgató adójához megy, ami az alaplap "tetejére" van feldobva. Ez eredetileg a saját 12V-os adapteréről ment, de ha már úgyis a gépre van kötve, akkor miért ne kapja onnan a tápot is, gondoltam
Egyébként nem teljes siker a ház, ugyanis az alaplap alatt megreked a meleg levegő, így nem szellőzik annyira, mintha függőlegesen állna. Na nem mintha ez különösebb problémát okozna, az egész gép ehet úgy 90W-ot terhelve, de ha veszek bele videokártyát (amit most láttok, egy Matrox G450 btw, jól mutat a Core2 mellett ), akkor valsz átdizájnolom, és alaplap függőlegesen fog lógni, vagy pedig megfordítom az egészet fejjel lefelé.
-
geprombolo
őstag
válasz Tyberius #14154 üzenetére
G450? Olyan nekem is van, nagyon szép képet ad, csak hát a 3D nem erőssége... Na jó, a Matrox nem is a játékra kiélezett kártyáiról híres, hanem a 2D képminőségéről, amit a grafikusok tudnak igazán értékelni. De ha ezt lecseréled, megnő a gép fogyasztása. Lényegesen.
És mi lenne, ha az alaplapot függőlegesre állítanád be? Egyből nem rekedne a levegő sehol.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
zalman90
őstag
válasz geprombolo #14155 üzenetére
télleg igy nem az igazi mert a meleg levegő mindig felfele száll és igy az alaplap tól meg reked a levegő
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
john88
csendes tag
-
Tyberius
aktív tag
válasz john88 #14159 üzenetére
john88: Ez egy igazi gányolás, gratula! Ugye, hogy mennyi baj van ezekkel a fémdobozokkal?
A legjobban a ventinyílás tetszik, olyan, mintha egy élien mart volna lyukat a fémbe a nyálávalami az én gépemet illeti, egyelőre jó lesz ez így is, csodálni akarom, amíg lehet ha majd videokályhát veszek, akkor áttervezem, hogy függőleges legyen az alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
válasz john88 #14159 üzenetére
Juj, az a ventilyuk! Szerencse, hogy voltak lyukak, mert képes lettél volna a tömör lemezt is szétszaggatni . Nagyon durva lett, igazi gánymunka!
A rezonálásról csak annyit, hogy kell egy stabil ház, amiben van anyag rendesen, az nem rezonál. Volt alkalmam megtapasztalni a különbséget a saját P2-es Compaq házam, meg egy 1500 Ft-os pille torony között. Egy LG cd-író úgy zúgott az utóbbiban, mint egy repülőgép.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
atesss
addikt
Üdv !
Most olvastam a PH tesztjét a Corsair Obsidian 800D-ról, és ettől kaptam ötletet [link] , hogy az alaplaptálcán kellene az én házamra is egy lyuk a "hátlapos" procihűtők szerelésének egyszerüsítésére.
Valószinűleg dekopírfűrésszel csinálnánk meg, vagy szerintetek mi az amivel a legegyszerűbben ki lehetne vágni a lyukat, úgy hogy azért ne nézzen ki nagyon rondán, és ne kelljen túl sokat reszelgetni (ne legyen éles a széle) ?
Az anyaga nagyon vékony, tehát azzal szerintem nem lenne probléma.[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz atesss #14164 üzenetére
Vannak kis kézi fémvágó fűrészek/lapok... ha épp nincs, akkor csak veszel egy élet és belerakod egy fúróba (én úgy csináltam). Azzal szépen lehet vagdalni. Dekopírral is, csak az több precizitást igényel. Legalább is nálam
Egy kép fémvágó lapról, most találtam: [link]
[ Szerkesztve ]
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
válasz geprombolo #14166 üzenetére
Na, dremel... most már eszembe jutott
-
atesss
addikt
válasz geprombolo #14166 üzenetére
Dekopírral is, csak az több precizitást igényel.
Hmm szerintem az tök könnyen kezelhető, legalábbis eddig nekem nem volt vele bajom.Dekopírunk van hozzá, de a dremel van olyan dolog, amiben esetleg jobb lenne ?
Pl. az lenne előny, ha az elvágott felület a lehető legkevésbé lenne éles vagy recés. Ebben melyik módszer lehet a legjobb ?Ha tényleg nem túl vastag a lemez, akkor mehet a gipszvágóolló is.
No az nincsen sajnos. Bár ahhoz szerintem vastag azért.
Vagy mi is pontosan ez a gipszvágó olló ? Én a lemezvágó ollóra gondoltam, vagy ez más ?[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
válasz atesss #14168 üzenetére
Olyasmi, csak ennek van egy bigyó a penge végén, hogy fel ne nyársalja a doki a pácienst, míg levágja a gipszet a karjáról. Jó erős szerszám, a 0,2-es lemezt elviszi gond nélkül, még a 0,3-ast is.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
törölt tag
Ma hirtelen felindulásból hogy unalmam elüssem nekiültem (épp ahol voltam, az ágyon) szerelni, fából (vagyis fába) akarok tenni egy régi rádiócsodát
A kezemre nagyon vigyázok, nem szeretnék úgy járni mint a fórumtárs elöttem[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz atesss #14168 üzenetére
Ne, mivel a dremel élem kuka, így ma flex+csiszoló él kombóval összehoztam egy kis vagdalást: HDD tartó galéria. A te kérdésedre válaszolván, én egy ilyen csiszoló élet ajánlok. Láthatod a képeimen, hogy tök szépen el lehet rendezni, amit a flex élesre, recésre hagy.
-
-
geprombolo
őstag
válasz #21346560 #14170 üzenetére
Az nem is olyan régi! Vagy csak valami korát megelőző szuperkütyü? A kezedre meg tényleg vigyázz, mert x@r fél kézzel bármit csinálni.
atesss: az ilyen cuccoknál sokat számít, hogy jó minőségűek legyenek. Ha gyenge, olcsó, akkor sokat kell venni belőle, mert puha, mint a vaj és pillanatok alatt elkopik. Érdemes eredeti Dremel élekre beruházni, nem tuszkó-gazdaságosra.[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Móci
addikt
Üdvözlet!
A mai nap egy P3-as hűtőt tettünk rá szomszéddal (nagy köszönet a segítségért, Gyuribá!) a 4650-re.
Mivel a gyári hűtő hangos volt, s pénzt nem igen akartam kiadni egy VF900-ra, el kellett gondolkodnom egy alternatív megoldáson.
Szerencsére pont akadt itthon egy ilyen hűtő:Gyorsan le róla a ventit, s indulhat a móka! Szerencsére a gyári hűtő felfogatásai igen jónak bizonyultak, így fúrtunk 4 2mm-es furatot a P3-as borda aljába, majd vágtunk bele menetet. Így a 3-as csavar pompásan megfogja a bordát, s a kártya nyákján lévő furatokon is keresztülmegy.
Majd következett a paszta, s a borda rögzítése. Szerencsére a gyári hűtő ismét jó szolgálatot tett, mert az apró gumipogácsák pont jók lettek a nyák és a borda alja közé.
Maga a csavarozás nem volt izzadságcsepp mentes, ugyanis annyira f*szán nem fekszik fel egyenesen, mint a gyári borda. Sebaj, meg lett oldva jó pár perc szarakodással
A végén a bordára rátettem egy halk 8 centis ventit, s már készen is volt a hűtés.
Egy gond van, elég passzentosan ment bele a lapba, így be sem tudom jelenleg csavarozni, s a pci sinek - déli híd borda kombóban szépen elakad. Gond nincs, mert végül is tökéletesen benne van a pci-e foglalatban.Nagyon meg vagyok vele elégedve, fél óra játék után is alig 30 fokos a gpu, s mindezt szinte ingyen!
Képeket majd készítek talán, de nincs kedvem kivenni a kártyát, annyira jól benne van most."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
törölt tag
Na tessék, hát nem megirigyelte az enyimééét?!
-
mmcc02
tag
válasz zalman90 #14175 üzenetére
A venti piros drótját az USB kábel piros drótjára, a feketét meg a feketére. 5 Volt. csak vigyázz, ne köss rá túl nagy ventit (kár az USB-portért).
Szerk.: Egyébként nekem is ilyenem van!
mmcc02
[ Szerkesztve ]
* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
Móci
addikt
válasz #21346560 #14178 üzenetére
Hmmm, lehet benne valami.
Bár magamtól jöttem rá. Igaz nagyon is könnyű volt, ha már kizárásos alapon csak ez az egy ekkora méretű borda volt itthon.
A tied is nagyon jó lett, a memóriahűtők különösen tetszenek! Én nem támasztottam ki, megtartja a többi alkatrész az alaplapon."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
törölt tag
Ma sikeresen véget vetettem a kedvenc Pana fejesemnek.... illetve....
Ráléptem és eltört a pánt rögzítése. Sajnos már menthetetlen lett, de addig gondolkodtam valami megoldáson, amíg eszembe nem jutott hogy valahonnét van itthon egy "zajvédő tok", aminek a pántját talán meg lehetne buherálni.
Addig gondolkodtam, amíg a pántból levágtam a fölös mennyiséget majd kifúrva a végeit és a hangszórókon levő pántvéget egy csavarral összevissza raktam őket.
Nem szép, de elég ronda viszont aránylag kényelmes és a célnak megfelel
Jah, és már rég óta panaszkodnak a játékos társaim, hogy nem hallanak rendesen a mikrofonba... asztali mikrofonom lévén valóban néha kissé messze kerültem attól, most viszont egy kalap alatt megoldottam ezt is.
Szétszedtem a mikrofont és egy fogkeféről leszedtem a sörtéket, majd megmelegítve elhajlítottam hogy jó szögben álljon ha felrögzítem valahogy a fejesre.
Kifúrtam mindkét végét, majd ahova nagy lyukat fúrtam, azt elvágtam hogy szétnyitva bele tudjam tenni a mikrofont....
Hát a végeredmény asszem nem lett rossz -
geprombolo
őstag
Na, én is ki fogom próbálni! Van egy Socket A-s, vagy milyen, AMD procihoz való bordám, réz. Na, ha azt felbuherálom a csóró kis HD3650-esemre, olyan hideg lesz, hogy muszáj lesz feltoljam a frekiket rajta, hogy szét ne fagyjon
30 fokos? Akkor nyomasd fel egy kicsit és tolasd meg Furmarkkal! Kíváncsi vagyok, hogy mennyi pluszt lehet kicsikarni belőle!
(ja, és néha benézhetnél az :L-be is, hiányzol)cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
total90
veterán
Tegnap előkészítettem egy HDD tartót, ma pedig a házamból kivágtam a HDD tartó keretet és az DVD író alá be is tettem az új változatot. Ilyen lett:
Tudom, még kicsit káosz van kábelezés terén, de ez csak ideiglenes állapot...
A hűtésen viszont meglepődtem. Rengeteg levegőt lefogott a HDD tartó keret. Pl. a graf. kártyám 5 fokkal hűvösebb, 2-3-al a proci is. A hard meg 24 most 30 helyett[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pc-user #14185 üzenetére
nem retró, csak a 8.-os ballagásra kapott (mikor is volt?!) 2 kazettás rádijósmagnóm bele még működött úgy ahogy, most csinálok hozzá külsőt is
elég szöszmötölős munka sajnos, de majd csak lesz belőle valami
már van benne mindenféle szedett vedett alkatrész
legtöbbet talán a 63V-os 10.000-s kondi éri benne.... -
geprombolo
őstag
válasz total90 #14184 üzenetére
Jujdeszép csilivili ház! Néha rám tör, hogy fényeket rakjak a gépembe, de mire lesz pénzem, addigra mindig meggondolom magam. Tetszik nekem ez a fénykavalkád, olyan, mint a riói karnevál.
Hűvösebb lett a géped? Akkor megérte beleölni annyi melót. Gratulálok, nagyon jól néz ki.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
total90
veterán
válasz geprombolo #14187 üzenetére
Köszi Igazából nem sokáig lesz már ilyen, lesz egy kis modding (lásd a logout blogom). Ez még csak a kezdet... a 2 piros venti+fekete a házzal volt, a 2 kék meg már régi... rá is untam már ezekre. Minden venti Coolink Swif lesz és 2 zöld neon világít majd csak benne.
Egyébként a szétszerelés, a HDD keret kivágása, összeszerelés+tegnapi HDD tartó vágása össz-vissz 4 órámba telt. Szóval annyira nem volt sokHa nincs jó, ló a szamár is.
-
zalman90
őstag
válasz geprombolo #14187 üzenetére
nekem 2db kék neon van a gépházban 2000ft volt a 2 , szépen bevilágitt mindent , ha lessz időm csinálok a gépről képet
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
pc-user
senior tag
válasz geprombolo #14195 üzenetére
Nemrég kaptam éppen egy "ilyen" padláson őrizgetett rádiót (az 50-es években gyártották), igaz nem fakávás, hanem csak bakelit külsővel... Hogy üzemképes-e, azt nem tudom, nem próbáltam ki, meg amúgy is telepes...
Rengeteg port takarítottam ki belőle (már bánom, hogy nem fotózgattam tisztítás közben...).Most a szekrény tetején vár egy új hangfalszövetre és egy ép skálaüvegre
-
geprombolo
őstag
válasz pc-user #14196 üzenetére
Nekem anyáméknál van egy működőképes Stassfurt rádióm, ha jól emlékszem 56-os gyártmány. Meg van egy National nevezetű, román őskövület, az még régebbi. Az is müxiq!
Itt a Stassfurt leírása. Hogy miket talál az ember!
Juj, majd'elfelejtettem: a román rádió gerjesztett hangszarós. Láttál már olyat? Nem mágnes van benne, hanem egy tekercs, ami gerjeszti a mágneses mezőt, amiben a membrántekercs mozog. Állati![ Szerkesztve ]
-
person
senior tag
Nekem van egy Vadásztölténygyár R545-öm. Megvan mindene újra lakkoztam és 3 éve vár az összeszerelésre valamint az elektronikát kellene rendbe tenni. Eredetileg , Csiszolva , Lakkozva Hát nem gyönyörű ?
Valamint egy méretesebb Terta T325 működő varázsszemmel ! , , ,2 éve ilyen volt , Varázsszem , Most a lakk állapota Sajna hanyag voltam és a nap nem kímélte.
Mindkét rádió 1955 körüli.[ Szerkesztve ]
-
Solfrutta
tag
Sziasztok!
Hú de rég jártam erre...
Most csak egy ilyenem van, ugyan nem PC, de szerintem ide illik: [link]
Ott eredetileg egy "lyukas csavar" van, ami befogja a sárhányó pálcáját, csak én azt szerencsésen elhagytam...Rádió témához: Nekem egy Orion 115A-m, egy 325-öm, meg egy VT Velencém van, ez utóbbi siralmas állapotban, a másik kettő átlagos, egyik sem működőképes, viszont tervezem hogy mindhármat rendbe hozom külsőleg. Viszont szerintem "bűn" egy ilyen technológiai műremekbe bármilyen modern dolgot építeni (tranyós, ic-s rádió, gép stb)...
[ Szerkesztve ]
-
pc-user
senior tag
válasz geprombolo #14197 üzenetére
Szép készülék és gondolom, jól is szól!
National nevű román rádióról még nem hallottam
A gerjesztett hangszóróról csak annyit tudok, hogy nagyon régi... Jó lenne meghallgatni egy ilyen hangszóróval szerelt rádiót![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest