Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
total90
veterán
válasz
Beretvás #16663 üzenetére
Köszi.
(#16664) lalimano
Köszi. Egyébként 14cm.
(#16666) macko20
Próbáltam, sőt azt próbáltam először, de azzal volt egy is gond. Mivel a ventilátor mindkét oldalt csak felülről van fogatva, így feszíti fel a ventilátor a kábel és olyan hülyén van meggörbülve, hogy épp belelógna a propellerekhez. Itt viszont próbáltam elvezetni, hogy ne legyen útban a fetekre. Csak egy is helyen megy rá, a többinél épp mellette megy el.
-
total90
veterán
Rég jártam erre, de gondoltam megmutatom mai gányolásom
A cél egy kis ráfordított pénzel egy régi gépből egy olyan masinát összerakni amit jó LAN-ozni (COD2, Heroes, 3, Quake 3... tehát nem új játékokra). Ma aztán eljött nagy összerakás ideje. Próbáltam a kábelek elrendezésére is odafigyelni, de ebből a házból jobbat nem tudtam kihozni. Aztán volt még valami, ami zavart... Habár LAN partyn mindig nagy a hangzavar és úgy sem hallanám, de akkor is ott a tudtad, hogy a proci hűtőn az a rohadt kis ventilátor ordítÍgy aztán kicseréltem egy kicsit nagyobbra
-
total90
veterán
(#15127) molnarpeter & (#15128) body007
Akkor veszek bele olyan élet, mert a gyáriak közt csak fához van. Köszi
-
total90
veterán
Hi all!
Nnna, várnék ötleteket, hogy miként javasolt kivágni a PC házon a ventirácsot
Fémvágó lapom (dremel), az nincs, helyette van flex. Valami biztos technika, hogy ne szabdaljam szanaszét?
-
total90
veterán
válasz
hackman27697 #14823 üzenetére
Szerintem a 2 HDD nem nyelné el egymás rezgését, inkább erősíteni
-
total90
veterán
válasz
#19617792 #14744 üzenetére
Én is PWM-est akartam, de nem volt sehol... itt Szerbiában a PC piac ezen része, mármint a hűtés, igencsak pang. Cooler Master meg Chieftec van orrba-szájba... Mostanában lehet venni AC, TT, TR, Scythe és hasonló gyártók termékeit, de még nagyon minimális szinten. Szóval ezekre is vadásznom kellett
Én elégedett vagyok most F12-vel, tényleg egészen jók
-
total90
veterán
válasz
#19617792 #14722 üzenetére
Sima F12. PWM-eseket akartam, de csak ezt tudtam beszerezni. Végül is, jók ezek is... sőt, nagyon is jók. ~800 pörög az összes és egész jó a hatásfok. Pl. a Z600-amon nincs venti direkt, csak felette és mögötte... de egy Q6600-at így is féken tart
Jó nagy így is a légszállítás
-
total90
veterán
válasz
zalman90 #14715 üzenetére
Én is ezen agyaltam.
Ami az aláhúzást illeti, ha hibásan írsz valamit, akkor van aláhúzva pirossal. Persze csak ha magyar a böngésződ, akkor igazodik annak helyesírás ellenőrzéséhez. Ha angol, akkor minden magyar szót alá fog húzni. Én azért értettem mit akartál írni, szóval részemről no problem.
-
total90
veterán
Próbáltam, de nem ismerte fel a ventiket (csak a tápét)... van ilyen
(#14712) kmisi99
Akkor a BIOS-re fogom a fordulatszám jelzését. A káosz meg...
______
Arra a kérdésemre pedig szeretnék választ kapni, hogy az 5V-ra szabályzott ventik károsodnak-e 5V-on ha hosszabb távon használom, vagy semmi bajuk nem lesz, ugyanolyan élettartammal bírnak majd mint ha gyári 12 V-on mennének?
-
total90
veterán
válasz
adamka16 #14697 üzenetére
Nekem most már annyira nem, hogy meg van ez a "feszültség jelző".
_________
Az lenne a kérdésem, hogy ha hosszabb távon (mondjuk állandóan) 5V-on járatom a ventiket, az károsítja-e őket? Csak, mert most az összes ventim átkötöttem 5V-ra és mint ha nem is lenne bekapcsolva a gép, annyira halk
Ezt meg azért el lehet viselni, de ha rongálom így ventiket, akkor egye fene, lesz hangosabb
Így oldottam meg az 5V-ra alakítást:
Tudom, káosz van a kábelek terén, de jövőhéten úgy is lesz festve, fúrva, faragva... a ház és addig jó lesz így is.
Érdekesnek találom, hogy 2 venti kicsivel 800 fölött pörög, kettő pedig kicsivel alatta:
A hőfokokkal meg vagyok elégedve. Az alaplap és a proci is korrekt hőfokokkal rendelkezik, de majd ki akarom most próbálni terhelés alatt. Egyébként most a porcim 3 GHz-en megy, igaz még alap feszen
-
total90
veterán
válasz
#19617792 #14689 üzenetére
Nem tartok a forrasztástól, máskor csináltam pl. sztroboszkópot meg hasonló vackokat... de most annyira nem akarok belemenni. Jó lesz az 5V és a 12V.
Arra esetleg van ötleted, hogy miképp lehet az ilyen dugókból kiszedni a kábeleket? Csak, mert kicsupálni és vágni nem akarom. Valami megoldás biztosan van, de erre konkrétan szerszámom nincs -
total90
veterán
Hello!
A fenti képen látható venti kábelről érdeklődnék... Az érdekelne, hogy ha leszedem az alaplapi csatlakozót, majd átkötöm elméletileg 5 V-ra, tehát a fekete és piros kábelt a tápra kötöm, akkor műxik-e majd a ventilátor? Tehát nem lenne gáz ha az egyik szál drót üresben maradna?
A másik kérdésem az lenne, hogy ez az elv alapján kötögethetem végül is ezt a ventit is? Mármint, hogy a 3 szálat ha így kötöm, egy mindig szabadon maradna... és működne? -
total90
veterán
-
total90
veterán
A festést jövőhéten csinálom, akkor jön meg a festék. Addig ilyen marad
(#14584) Laci4
Volt 2 fajta ilyen fémháló. Az egyik masszívabb, de sérülékenyebb, a másik lazább, de jobban bírja a rugalmassága miatt a "gyűrődéseket". Én a masszívabbat vettem, mert ez jobban ráfekszik az oldallapra, feszesebb. Egy helyi barkácsüzletben vettem... elég olcsó, 1 négyzetméter 1€ volt. A rugalmasabb verzió meg csak picivel drágább, ha neked olyan kellene. Amit vettem, ennek elég jó a tartása, de nem szabad túlfeszíteni...
-
total90
veterán
válasz
shteer #14575 üzenetére
Köszi
Egyébként nem bírtam magammal és éjfélkor nekifogtam, vágtam még 2 réteg fém hálót és ráraktam. Hm... igazából, hogy egyszínű, így alig lehet észrevenni, hogy több réteg van. Gondolom ha zöld/fehér lesz, akkor jobban kijön majd a lényeg. Lőttem a mostani verzióról is képeket: [link] 10. képtől az újak...
(#14577) gordonfreemN
Poti? Az elég kicsi
-
total90
veterán
válasz
gordonfreemN #14572 üzenetére
Persze, max fordulaton fog menni... csak szabályozni nem tudod.
-
total90
veterán
válasz
gordonfreemN #14567 üzenetére
Nem...
(#14566) Krisinto
Köszi
(#14568) kmisi99
Nem semmi megoldás
Szegény HAF
-
total90
veterán
válasz
zalman90 #14564 üzenetére
Köszi
A szellőzéssel alap esetben sincs gond... és talán a plexi sem lenne cserélve, de nem tetszik a gyári 2 ventihely a plexin. Először arra gondoltam, hogy veszek bele egy színezett plexit, de aztán inkább a fém háló mellett döntöttem. Szerintem több rétekben, 2 szín keverékével jól fog kinézni.
-
total90
veterán
Lassan de biztosan haladok a házam átalakításával. Ma levettem a ház oldallapjáról a gyári plexik és kipróbáltam milyen lenne fém hálóval. Az eredmény: [link]. Egyelőre csak egy réteg háló van, de 4 lesz... 2 fehér és 2 zöldre lesz festve. Egymás mögé rakva szerintem jól fog keveredni a színük... végül is a ház fehér/zöld lesz.
-
total90
veterán
Szegeden merre lehet venni kábel harisnyát?
-
total90
veterán
Ilyet hol tudnék venni Szegeden? Nem muszáj épp ez a típus, ilyen szerszám érdekel.
-
total90
veterán
válasz
geprombolo #14187 üzenetére
Köszi
Igazából nem sokáig lesz már ilyen, lesz egy kis modding (lásd a logout blogom). Ez még csak a kezdet... a 2 piros venti+fekete a házzal volt, a 2 kék meg már régi... rá is untam már ezekre. Minden venti Coolink Swif lesz és 2 zöld neon világít majd csak benne.
Egyébként a szétszerelés, a HDD keret kivágása, összeszerelés+tegnapi HDD tartó vágása össz-vissz 4 órámba telt. Szóval annyira nem volt sok -
total90
veterán
Tegnap előkészítettem egy HDD tartót, ma pedig a házamból kivágtam a HDD tartó keretet és az DVD író alá be is tettem az új változatot. Ilyen lett:
Tudom, még kicsit káosz van kábelezés terén, de ez csak ideiglenes állapot...
A hűtésen viszont meglepődtem. Rengeteg levegőt lefogott a HDD tartó keret. Pl. a graf. kártyám 5 fokkal hűvösebb, 2-3-al a proci is. A hard meg 24 most 30 helyett -
total90
veterán
válasz
atesss #14168 üzenetére
Ne, mivel a dremel élem kuka, így ma flex+csiszoló él kombóval összehoztam egy kis vagdalást: HDD tartó galéria. A te kérdésedre válaszolván, én egy ilyen csiszoló élet ajánlok. Láthatod a képeimen, hogy tök szépen el lehet rendezni, amit a flex élesre, recésre hagy.
-
total90
veterán
válasz
geprombolo #14166 üzenetére
Na, dremel... most már eszembe jutott
-
total90
veterán
-
total90
veterán
válasz
nemethati #12152 üzenetére
Még garis a VGA ... Vagy is mától már nem hiszem
No, de a gyárival felveszi a versenyt. A gyárival alapon (alap fordulaton) 54-56 fok volt a kártya, terhelve meg 75-80 között. Amikor az Inteles proci hűtő ventilátorát tettem rá, akkor idel 43-45, load 65-70 fok. Most, ezzel a 12 cm-es CM ventivel (1200 rpm) idle 44-46, load 65-70 fok. Szóval az Intel hűtős részhez képest 1-2 fokkal rosszabb a teljesítmény, ami elenyésző és jóval halkabb így. No meg nekem külsőleg is jobban tetszik.
Ja, azt még hozzáteszem, hogy a gyári venti el tudta verni ezeket a verziókat ha mondjuk legalább 90%-on pörgött a venti... de akkor egy repülő is lezuhanhatott volna az udvarban és akkor sem hallottam volna meg a ventilátor hangjától -
total90
veterán
Mai művem: [link]
-
total90
veterán
válasz
Badman 4ever #10422 üzenetére
Az napokon belül passzívvá fog átalakulni, ugyanis van egy régi GF4-es kártyám is ami már nem jó, de van rajta egy használható borda. Szóval és Ati és nVidia nálam barátok lesznek
-
total90
veterán
válasz
birozoli7800 #9713 üzenetére
Köszi, 1 hetes meló volt mögötte
-
total90
veterán
Augusztusi művem: Katt ide. Ajánlom figyelmetekbe a HDD hűtőm
Gány powa
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubuntu Linux
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- További aktív témák...
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ- 24" 2K QHD 2560x1440 Dell P2423D dobozos monitor(ok)- Számla, garancia
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 4/8/16 Gbps FC HBA-k, transceiverek készletről (áfás számla, 1 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest