Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dnelb
veterán
Ismertek olyan áruházat ahonnan tuti friss dotos gumit küldenek? Goodyear Assym5 és supersport között gondolkozok, valszeg az előbbi lesz, de frisset szeretnék
-
sayen2
csendes tag
Sziasztok !
Arra lennék kíváncsi , hogy jelent- e minőségbeli különbséget az ,ha egy ismertebb gyártó " discont" azaz olcsó kategóriás gumiabroncsot is gyárt ? Tehát megbízhatóbb- e vagy a kategória már behatárolja a termék képességeit ?
Köszönöm -
athomi
veterán
Az vajon miért van, hogy a 4 évszakos tesztekben nem tesznek be egy-egy megnevezett nyári és téli gumit?
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz animatrix11 #50690 üzenetére
Az attol fugg, hogy mennyit mesz egy evben. Ha 10k km kornyeke akkor eleg a Hankook is 4-4.5 evre.
#nincsbennetarcsi
-
animatrix11
őstag
Sziasztok!
Ár érték arányban ezt a két márkát néztem ki
hankook kinergy 4s 2 h750 r17 225/45 29e
Goodyear Vector 4Season G3 225/45 R17 94W 36egoodyear kicsit jobb, hankook is elég lenne igazából, és 4 darabnál már érezhetően olcsóbb, viszont láttam egy tesztet itt a fórumban említették [link] elvileg sokkal jobban kopik, nagyjából ez dönt a kettő között, nem tudom hossztávon mit jelent, pl a goodyear akár egy-két évvel is többet elbír mielőtt cserélni kéne?
KösziHardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Bajzath
csendes tag
Sziasztok !
Peugeot 206 cc 2003-as 135 Le gyári gumi méret 205x45 (16-os felnin van ) Feltehető rá 205x55-ös gumi , (esetleg 205x50 )vagy nem ajánlott ?
Köszönöm -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Yokohama négy évszakosról milyenek a vélemények? 2021-es tesztekben nem nagyon szerepel. 205/60 R16 méretben kellene és nyáron lenne többet használva, főleg telekjáratra, nógrádi utakon. -
ngaba
aktív tag
válasz kovacsroli #50684 üzenetére
A sima Quatrac újabb és jobb.
-
hemaka
nagyúr
válasz SPeti1984 #50681 üzenetére
EC-type approval/model 235/55R17 103H XL
DOT numbers: CN7AD72Y 4015 to 0221crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
SPeti1984
senior tag
Olvasom, hogy a Continental Ecocontact 5 problémás és visszahívás van rá. Após tavaly vett egy 2020-as Corsa-t amin ilyen gumik vannak. Azt lehet tudni, hogy mindegyiket érinti (az adott intervallumba beleesik) vagy hogy hova lehet fordulni ezzel a dologgal? Vagy csak bizonyos méreteket érint?
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz kovacsroli #50672 üzenetére
Nagyon jo valasztas. Ha olcsobban szeretned meguszni akkor Vredestein Quatrac is jo valasztas (az most bestbuy).
#nincsbennetarcsi
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
2014-es Seat Leon-unkról leöregedett a téli és a nyári garnitúra is. Elsősorban anyataxiként funkcionál + heti max. egyszer 100km gyorsforgalmi.
Évente 10-12ezer km-t megy az autó.
Tekintettel a felhasználás módjára, illetve arra, hogy rohadtul unom a cserélgetést, arra gondoltam, hogy kaphatna négyévszakos abroncsokat. Az összefoglaló alapján ki is néztem a Michelin Crossclimate 2-t.Semennyire nem vagyok képben a témával kapcsolatban, ezért kérnék egy kis segítséget, hogy mennyire csinálok hülyeséget.
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
iceQ!
addikt
-
konci79
őstag
Conti-val kapcsolatban ez van a vezess.hu-n:
Continental ContiEcoContact 5
A visszahívásban érintett modellek gyártási dátuma: 2015.09.-2021.01.
Az abroncsban hirtelen nyomásvesztés fordulhat elő, ami irányíthatatlanná teheti a járművet.
Link6 évnyi abroncs sz.r, és most jöttek rá?
-
Qru
MODERÁTOR
Continental ExtremContact DWS06-rol van mar kint vmi erdemi teszt?
#nincsbennetarcsi
-
iceQ!
addikt
válasz rbalint88 #50664 üzenetére
Igen, B6 van . Néztem a 18as felniket is, azzal indítottam. Viszont olyan drága rá egy normális gumi hogy el is ment a kedvem tőle,így maradt a 17-es.
Van egy nyári szett Dezent felni + 225x45xr17es Bridgestone turanza gumikkal.Egyébként a 18as szett miatt nem lenne túl merev a futómű?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
rbalint88
addikt
Szarazon nem rossz gumi, de ha erdemben nem valtozott a gt nelkuli nerohoz kepest, akkor vizen fos. El lehet hasznalni amugy. Btw ha jol emlekszem B6 Passatod van, arra ilyen “””diszkofelnit””” minimum 18, de inkabb 19”-ban kell venni, ugy mutat, 17”-ban butan fog kinezni. Ha csak kell plusz egy szett kerek es nem akarsz a 235/45r17 guminal peresebbet, akkor valami gyari felnit nezz, gumibol meg inkabb hankook ventus 3, vredestein ultrac vagy valami hasonlot.
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Kinéztem magaman egy felnit, viszont csak gumival eladó. A márka: Pirelli P Zero Nero GT.
2 szezon van benne (dot szerint 2019. 10. heti, 40 000 km Németo-Mo oda vissza 2 hetente).
A gumi kb 70 ezer Ftra jönne ki a 4 db, most egy új ebből olyan 35 ezer Ft. (holnap tudok ponto mm-t írni)
Mérete: 235x45-R17.Felni:
Tomason tn167,5x17”et47
Szerintetek így megmerjem venni?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
ghost364
senior tag
válasz kenguru99 #50659 üzenetére
Már így vettem (gyanítom jártak vele pályán, van két kicsi Hungaroringes matrica a szélvédőn), de nálam 6 ezer km alatt jelentősen tovább kopott. Ajánlott nyomás felett használtam 0.2 barral. Az mondjuk igaz, hogy voltam párszor a környék kihalt kanyargós útjain vele
Qru: Köszi, akkor kicsit várok, hátha olcsóbb lesz. Előző hónapban még csak 21 ezer volt árukereső szerint, annyiért nem lenne kérdés. -
ghost364
senior tag
Sziasztok!
3-as Golfomra keresnék sportos nyári gumit (futóműben már vannak kisebb módosítások - KYB Ultra SR gátlók, tömör szilent lengőkarban, a legvastagabb gyári stabik elől-hátul), előre. Hátul tavalyi Sportrac 5-ök vannak, de azt már nem kapni sajnos. Elől most Conti PremiumContact 5 van, elkopott az oldalfala (!), olyan szinten kenődik - pedig a futófelületből még van 6 mm. A lényeg igazából a tapadás, és a reszponzivitás lenne, fogyasztás, kopás nem mérvadó, az viszont nem baj ha nem hangos. A méret 195/50 R15. Ezeket néztem:Michelin Pilot Sport 3 GRNX ~28 ezer: nagyon sokat drágult az elmúlt időben, és nagyon régi minta - ennyiért nem tűnik olyan jó vételnek
Vredestein Ultrac ~18 ezer: elég új, és ígéretesnek is tűnik, árban nagyon jó. Sok tapasztalat még nincs vele, de itt topikban rákeresve jónak tűnik.
Hankook Ventus V12 Evo2 K120 ~26 ezer: neten sok helyen dícsérik
Yokohama ADVAN Neova AD08RS ~27 ezer: A sima R-hez képest nagyon sokan szidják, de egyébként nem lehet rossz
Toyo Proxes TR1 ~20 ezer: erről is elég vegyes véleményeket találtam.Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? Előre is köszönöm a segítséget!
-
K4jusz
tag
Quatrac Pro (tehát nem a sima) 215/50 R17: féltem tőle, mert teszteken vegyesen szerepelt, de nem bántam meg.
10-15cm szűz hóból kaparás nélkül jövök ki.
Vízen nagyon jó, ezt írták a simára is
Hideg, nyálkás úton szintén jó
Szárazon is megfelelően feszes, nem kúszik.
Tapadáshatáron finom átmenttel kúszik, ez jó.Negatívum: letaposott, döngölt hó, latyak. Itt egyértelműen rosszabb, mint a téli volt, de nem vészes.
-15-20 fok között próbáltam, a nyári melegben még nem került próbára. Autó önsúlya 1390 kg
[ Szerkesztve ]
-
őstag
+1 a Nexenre, nálunk mindkét autón az van 4 évesen (jazz 15-ös keréken) és 3 évesen (scross 17-es) is teljesen ok. Nyáron nem egy versenygumi de teljesen élhető. Múlt héten ónos esőben kellett mennem Debrecen/Nyíregyháza körre az scross-szal, teljesen ok volt (persze max óvatosan, allgrip snow-ra állítás stb).
Isten bizony azon gondolkozom hogy a RAV4-re is ez legyen (az már 18-as lesz).
-
BaLee
addikt
BÚÉK mindenkinek!
Írok pár tartósteszt tapasztalatot.Nexen N-Blue 4S (195/65 R14)
Egy 1200kg körüli kocsin van (90LE) és most szolgálja az 5. telét. Végre volt hó, ki is tudtam próbálni és meg kell mondjam még mindig maximálisan elégedett vagyok vele, télen, nyáron, nedvesen és hóban is jól teljesít. Először azt gondoltam, hogy 3-4 szezont szolgál akkor már elégedett vagyok vele de még most sem látom értelmét cserélni. Km mondjuk nincs benne túl sok olyan 20 ezret mehettem max ezidő alatt.Bridgestone Weather Control A005 (205/55 R16)
Egy 1300kg körüli Focuson. 125LE. Amennyire imádtam az első 2 évben most annyira kezd csalódást keltően viselkedni. Tél mondjuk sosem volt erőssége, nem is ezért vettem, de idén már esős úton is könnyen megccsúszik elindulásnál, amikor végre volt hó és ki tudtam benne próbálni hát már ott sem sok jót lehet róla elmondani. Ez volt a 4. téli szezonja de a következőnek szerintem már nem ezzel futunk neki. Km nem ment túl sok bele, talán 25k km szóval nem a kopás miatt ilyen hanem valószínű hamar elöregedett.
Szuper abroncs lenne amúgy, ha tovább hozná az első 1-2 szezon teljesítményét. Főleg a Nexenhez képest szembetűnő a romlás, mikor az egy olcsóbb kategóriás gumi és 4 helyett 5 szezon után sem éreztem rajta romlást.Szóval ez utóbbi ősszel cserés lesz, nyárra még marad mert szárazon nincs vele gond, utódját még nem tudom, egyelőre itt is a Nexen felé hajlok de majd nézelődök még. Nexen nagyon jó ár/érték arányú, ebben a méretben még 20k alatt kapni. CC2 szimpatikus lenne de nem 30 feletti áron, az 4 abroncsnál nagyon sok.
-
Qru
MODERÁTOR
Búék!
#nincsbennetarcsi
-
Vigneau
félisten
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
hemaka
nagyúr
2 nappal ezelőtt kicsit megracséztattam a friss TS860-at egy 2010-es swift sporttal (195/45 R17) egy elhagyatott betonkockás mezőgazdasági úton. Volt rajta kb 5 centi hó, alatta meg sok helyen ahol megolvadt előző nap, jég. Teljesen jól viselkedett, kiszámítható volt. kb. 50-60-ig, akárhogy téptem a kormányt csak kicsit túrta az orrát (ESP-vel), de korrigálható maradt végig. Felette már azért elfogyott a tapadás, de ilyen extrém baromállat módjára -remélhetőleg- senki nem vezet közúton.
Az új sporttal ma lett volna időm menni, de mára már elolvadt a hó sajnos. De a méret ua. szóval nem hiszem, hogy nem különbség lenne köztük.[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
polonic
félisten
Michelin Alpin 6 205/60 R16 méretben most vizsgázott először hóban. Nagyon jó tapaszalatom van vele.
Simán felment a járgány 12%-os lejtőn vele és le is gurult. 20-30 km/h sebességgel tudtam haladni felfelé, lefelé lassabban azért. A határait nyilván nem kerestem. -
őstag
A következő felsorolás személyes és szubjektív tapasztalaton alapul, így ennek megfelelően kezelendő.
Első tapasztalatok a Semperit Speed-Grip 5 225/55 R17 XL 101V gumiről:
- Kimondottan halk gumi
- Feszesebb mint a nem XL elődje (97H), de nem zavaró mértékben és stabil kanyarodást tesz lehetővé
- Érezhetően kigurul vele az autó, minden bizonnyal kiváló gördülési ellenállása van (TÜV teszt szerint is)
- Jó havas képességek kapaszkodásban, irányváltáskor és fékezésben is meggyőző
- Nem szereti a páralecsapódásos, szuszpenziós aszfaltot (a TS 860 sem), de normál vizes körülmények között bizonyítottEgyelőre ennyi.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Winne
nagyúr
Igen, plusz olyan virsli ez a gumi kinézetre, hogy tényleg meglepődtem, hogy ekkora futófelülettel is ilyen szépen megállt. Nem is hangos,eddig bevált, tetszik, az igazi nagy tesztje nyilván nyáron lesz a 40 fokban, hogy mennyire taknyolódik.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
veterán
válasz fgabor87 #50626 üzenetére
Ha én tudtam parkolni, akkor más is tud. Valóban kicsit sűrű volt a hely, de semmi extrém.
120 tartalma:
- 4-ből 3 görgőzés
- felújítás: savban áztatásos maratás, feltöltés vagy peremesztergálás, alapozás, fényezés, "diamond cut" esztergálás, lakkszerű műanyagbevonat felvitele
- gumiszerelés
Kérdezd meg előre, hogy mennyi a vége.Miért 9/10? Senki sem tökéletes. 1-1 apró hibát találtam mindkét szett felnin, nem vészes.
De őszintén, 120 k sok egy szett felni felújításáért szerintem, csak ha valami különleges, akkor éri meg.
Pont 1 éve vettem 205 ezerért aktuális sorozatú (2017. évi öntési bélyeg) 18" aránylag ritka és mutatós gyári felnit szettet, nagyon szép állapotban*, 1,5-2 szezont futott** Pirelli 225/40R18 téli gumival.
* 1 db horzsolás van az egyiken, ennek javítása 8 k lenne a DeWheelsnél, de nem bántom, mert gyári szerelésű a gumi is és amúgy sem feltűnő.
** Most használom 2. télen, még a jövő téli szezon bőven benne van. -
fgabor87
tag
válasz focvis #50625 üzenetére
Szia.
Az előző helyüket sokan szidták, hogy nem lehet parkolni, meg kicsi. Lehet ezért költöztek, bár ki tudja.
Tőlük 15k/darab árat kaptam diamond cut + lakkozásra, míg a DeWheels-től ugyan erre 25k/darab.
Amúgy mi az oka, hogy 10-ből 9 pont? Pontosan miket csináltak a felnikkel ennyiért? -
veterán
válasz fgabor87 #50624 üzenetére
Szia!
2 szett felnit - egyik "diamond cut" - újíttattam fel a budakalászi Centrum Guminál. Nem olcsó (18" esztergált felni volt 120 ezer 2019-ben, 17" hagyományos 90 ezer 2020-ban).
Gyanús, hogy elköltöztek Nagytarcsára.
Szép munkát végeztek, 10-ből 9 pont.A DeWheelsnél idén kora tavasszal jártam, szintén esztergált ("diamond cut") felnivel; 1 db padkázás utáni peremjavítás 18"-on 4 ezer + 4 ezer szerelés = 8 ezer Ft. Nekem ez a hely kedvezőbb árazásúnak tűnik.
-
fgabor87
tag
Sziasztok!
Valaki tud ajánlani jó felnifelújítót, ahol "Diamond Cut"-ot is használnak?
Én eddig háromtól kértem árajánlatot, fotó alapján mind a három ugyan azt a metódust ajánlotta, árban nagyon nagyok a különbségek.
Legolcsóbb az sos felnijavítás, viszont google értékelésnél sokan írták, hogy bár szépen dolgoznak, plusz sérülésekkel kapták vissza a felnit. Ami azért egy picit elrémített. Főleg azután, hogy az autó nemrég volt fényezőnél, ahol szintén nem igazán vigyáztak rá, és ez nagyon dühítő.
A másik a gumipont.hu, ez van a legmesszebb tőlem, közepe ár, google értékelés egész jó, de ezen kívül nem sokat találtam róluk.
Harmadik a DeWheels Kft, ami messze a legdrágább ajánlatot adta, kb 40%-al drágább, mint a másik kettő. -
svedmalac
tag
válasz svedmalac #50610 üzenetére
Végig vizes, latyakos úton mentem, hol esett valami, hol nem, -2 és -1 fok.
Semmi gubanc nem akadt, pedig vannak eléggé kanyargós részek is a határ felé.
A lényeg, hogy simán vette a feladatot...HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
blakey
titán
válasz Puma K #50619 üzenetére
Mert annak látom, bár nagyon sz@r a kép és akár csavar is lehetne.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Puma K #50617 üzenetére
a poén kedvéért csinálták, fa tipliket tettek az elhasznált gumira - gondolom el is olvastad mielőtt nekem címezted volna a hsz-t.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz 2ozzmexy #50615 üzenetére
Gondolom látod, hogy a poén kedvéért csinálták, fa tipliket tettek az elhasznált gumira. Az ilyet sehol a világon nem lehet használni.
-
-
Dorian
félisten
Nekünk nincs problémánk a Quatrac-kal. Másik autón Snowtrac van, az azért jobb ilyenkor.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
Bdanyy
addikt
Kleber krisalp hp3 illetve firestone winterhawk 4 közül melyiket választanátok? Egyik barátom most vett utóbbiból, nagyon meg van vele elégedve vizes úton, előbbi meg kicsit szimpatikusabb a tesztek alapján.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
-
guftabi96
addikt
Ha már a Quatrac a téma.
Nálunk a családban 2 autón is az van. Egyik sem nagy autó, kicsivel 1 tonna felettiek.
Az egyiken olyan 15e km-ert futottak a tavalyi felszerelés óta, a másikon 20e felett.
Teljesen elégedettek vele. Én is mentem velük kánikulában, hóban, fagyban. Teljesen jó volt minden körülmény között. Ilyen fagypont körüli takony időben szvsz minden csúszik.
Nyilván van ennél jobb gumi, de én még mindig amondó vagyok, hogy a dolog legnagyobb részben fejben dől el. A természetet tisztelni kell, a fizikát meg igen nehéz átb@szni Vezessetek óvatosan#KeepFightingMichael
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest