Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igazad van. De mivel nem volt eladó használt GEN2,így ebben nem tudtam dönteni. Ez volt és örülök,hogy egyáltalán kaptam használt 4 évszakos gumit a szerelőmtől. Máshol sem nagyon találtam. 180K elkölteni egy középkategóriás gumira most nem akartam.
Meg városba padkázva szokott lenni féltem is új gumit venni. Amúgy meg ez sok évesen is jobb állapotban van most a CC. Most olcsón előre léptem,aztán majd megint cserélem. De nem tudtam idén jó döntést hozni. De a CC már kuka volt,muszáj volt cserélni.
-
175/70R13 T N-Blue4S WH17 NEXEN GUMIABRONCS
1 év után le lett cseréve,mert esőben annyira csúszik. Szüleim 1 éves gumit inkább lecserélték
-
válasz
tboldi
üzenetére
Nem látják vagy jönnek rá? De lehet,csak 100kmh felett van és a visszapillantóban látom a rezgést is.
Gumis nem tudja a görgetőn sem megmondani hogy szálszakadt?Qru: Nincs baj a CC-vel de lehet nem ér ennyit. 2-es verzió óta nem jött ki új tudtommal.
Világvégén vannak nekem. Ez nem az automax gumis? Ott vettem a CC-ket. Utána jó volt,bár akkor minden zsír új volt.No.01: Conti AllSeason 2 olcsóbb is. Bár a 66k már azért az sem kevés.
-
Tegnap autópálya úgy rázott a hatsó gumi,hogy nekem elég volt. Most lett megcsinálva.
Egy centrirozás sem megy. Hova vigyem?Michelin cc2 2021. Jövőre már cserés. Nem kopott el,de kis apró sérülések és öregszik már. Az sem mai már. Van helyette valami ajánlott?
-
válasz
chizuru
üzenetére
Minta alapján ez sima ordzáguti gumi.
Ha ennél terepesebb gumit szeretnél az az AT gumi. Viszont az csúszik esőben aszfalton mint állat.Ha kell nagyon vegyes gumi akkor BFGOODRICH ALL-TERRAIN T/A KO
Esőben csúszik,autópályán zajos. De terepre is jóVagy ha nagyon ritkán van enyhe terep akkor ezt pröbálnám meg:
Continental CrossContact ATR -
De ahol normális helynek tűnik ott is ilyenek. Mintha kínaiba mennék be,ne várjak semmi jót kb olyan a gumis szakma.
raziel01: Arra gyanakszom. Volt ahol felni és centri után borzalmas volt a kocsi. Rázott,jobban mint előtte. Ott szerintem tuti nem volt kalibrálva. Lehet így csinálnak maguknak plusz munkákat. Király volt nyralás előtt elmentem,mindent megcsináltattam. Aztán olyan szar lett,hogy 1000km-en keresztül szídtam őket mert hétvégén külföldön már nem tudtam megjavítani.
-
-
Csak én járok úgy,hogy ha elmegyek gumishoz centrírozni,akkor mindig van a gumiban?
Most volt hogy 15km után elmentem másik gumishoz. Megint volt benne.
Ennyire rosszak a centrírozó gépek vagy nincsenek bekalibrálva? Vagy már nem tudom.4 évszakos gumi kell és 4 évente cserélni. Utána már kuka az összes. Jó ha 4 évet kibír manapság. De 4 szezon alatt meg összejön egy szett ára.
-
Michelin CC2 3 éves
-
2015 48 heti Michelin CC
Már rég öreg. Minta is sok,de kemény mint a kő. Csak városban női autón patkázósnak még jó talán
-
Köszi. Nexen lett. Kicsivel olcsóbb volt. Majd kiderül milyen.
-
Sziasztok!
Ősök réggi autójára kellene 4 évszakos gumi. 175/70/R13. Best buy kategória kellene. Inkább jó gumi legyen mint olcsó.
Quatrac vagy Nexen? Vagy van ami más inkább ajánlott?Méret miatt a tesztek is mások ebben méretben. Nem tudom melyiket vegyem.
Eddig falken volt és az bevált. Nem tudom van-e jobb. -
Ma a hóban CC2 simán ment. Egyszer nagyobbat is kellett fékeznem,de ott is tapadt.
Igaz 235-ös gumi,de nekem ennyi bőven elegendő. Normalisan használva nincs hátránya,nem érzem hogy ennél több kellene egy 4 évszakostól. -
-
Itt meg nyomattékkulcsot nem ismerte a srác. Ezek után hova vigyem? Olyan hely nincs ahol minden jó? Lurdyban nem fogadtak tele vannak. Bár éppen üres volt a hely,de 1 centrit sem vállaltak be.
Vagy visszatérek vidékre. Ott nem volt bajom a gumissal,csak ritkábban járok arra. -
Az lehetséges hogy új gumit új felnire felrakják akkor elsúlyozzák? Rázott a kocsi,nem bírtam tovább elvittem másik gumishoz. Ott láttam hogy 15-35g súly hiány volt benne. Újra kellett centirozni és jobb is lett tőle. Pedig 1 hete van meg a gumi,de nem padkáztam, nem ugrattam vele. Másik gumit centirozták és nem ugyanoda kellett visszarakni a súlyt ahol eredetileg volt.
Most jó lett. Pedig ahol voltam kultúrált helynek tűnt,de a centírozást nem láttam. Legközelebb már inkább én csinálom.
-
-
Ezért rendeltem új felnit,nem akarok szenvedni vele. Egyrészt használt ütött is,karcos is. Ha felújítom meddig lesz jó? Meg jól megcsinálják-e? Meg 19" nem kényelmes,így akkor egyszerűbb volt. Meg a fekete felni helyett ez lesz,talán kevésbé tűnik majd kicsinek:

Lurdy alatti gumisnál voltam nem rég,igaz még csak 1x de ott is jól megcsinálták. Zsámbék Spíler gumisok is jók,ott sokszor voltam már.
-
válasz
bogarfx
üzenetére
Voltam már 2 gumi gyárban és mondjuk úgy,hogy nem véletlenül drágább némelyik gumi a másiknál. Az egyik helyen nem szívesen töltenék időt a másik helyen meg rend és tisztaság. Van ahol robotok gyárjták a gumit,van ahol kézzel készül. Emiatt ha a biztonságról beszélünk,akkor nem biztos hogy az olcsóbbat venném meg. Én a drágát vettem,pont előtted írtam.
-
Elgondolkoztam rajta 10k-val lett volna olcsóbb. De a CC bevált és teszt alapján a CC2 tudása az én igényimhez a legjobban az igazodik. Nem akartam most tesztelni,főleg ha évekig megmarad a gumi.
Jazz-re én is a Vredesteint rendeltem volna.Gondolom még mindig városban használod? -
válasz
rbalint88
üzenetére
CC2 berendelve 56k-ért

Pluszban Dezent felni is rendeltem. 19"-ról le akarok menni 18-ra,mert itthon ez nem kényelmes. /40 helyett /45 remélem érezhető lesz. Gyári felniket is nézegettem használtan,de nem találtam normálisat. Dezentről nincs rossz vélemény,ha jól emlékszem a Focuson is az van Michelin CC-vel és egyikkel sincs bajom. -
válasz
Elemental
üzenetére
Szerintem én is berendelem. Quattro-hoz lehet téli gumi kellene,de Mo még mindig azt gondolom hogy a cc2 jobb lehet. 1 hétig ha van hó egy évben.
Van egy nyári felni,meg téli. A téli 225-55/17 ami baromi hülyén néz ki. De a nyári felnit a só megeheti,télen könnyebben sérülhet.
Vagy a nyári felnire veszek CC-t igaz csak 235/40 R19 van,de akkor télen nyáron fenn lehet. 2t járműhöz mennyire kevés egy 4 évszakos vagy a 235 gumi?Focus-ra jó a CC,de ez más élmény

-
Amikor télen is 30 fok van már,szerintem a 4 évszakos a nyerő. Téligumi csak hóban jó,nálunk már nincs is hó. Ha nincs hó a 4 évszakos jobb lesz mint a téligumi.
Michelin CC használok egész évben,az is bevált. Hóban nehezebb vele menni,máskor nem érzem hátrányát. Igaz az nyárias keverék -
Sziasztok!
Le szeretném cserélni az AUDI-n a felnit,amivel vásároltam a kocsit. Valami rendes felnit szeretnék alá. Jelenleg 245/40/19 van rajta,de lehet jobb lenne egy 245/45/18,mert magyar utakra kicsit kemény. Ezt még nem döntöttem el.
Azt sem tudom,hogy gyári felnit vegyek vagy valami külső márkát? Márkákat semennyire sem ismerem. Azt sem írják,hogy egy felni 13kg vagy 16kg és szerintem nagyon nem mindegy. Ha lehet valami könnyűt raknék fel,mert kímélné a kocsit és jobb a komfort is tőle. Persze,ha törik szét az első kátyúnál.
Kérdés van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? -
Ma egyből meleg volt,mert keményen rázott a kocsi. A gumikban melegen 2,8 bar volt. Ki is kellett engednem belőle.
-
-
Ezt sose értettem. Miért az autógyártó szabja meg a gumi nyomást. Mi közr van hozzá? A gumigyártónak kéne megmondania
-
Hidegen 1,7 Bar volt a.CC-ben 185/60R15. Mennyi az ideális nyomás hidegen? Felfújtam 2,2-re,mentem próbaköet. Sokkal keményebb volt,mindenképpen engedni kell belőle. De azt olvastam hidegen kell ennyit fújni bele.
-
válasz
FireFox1996
üzenetére
Terhelhetőségben mások

-
válasz
molnarpeter
üzenetére
10-15 ezer km/év van nyári meg téli szett is. Nem azon aggódom hogy elkopna
Csak másoknak jeleztem,hogy hamar el lehet használni. -
válasz
FireFox1996
üzenetére
Tavaly Hankook gumit vettem és nem tetszik annyira. Lágy gumi,ezért tapad jól szárazon. De nagyon gyorsan el fog fogyni. Hangos is,más nem maradt meg róla.
-
válasz
bbubby00
üzenetére
Nagyon nem jó,felejtsd el
Ferdén van kopva,fényes kemény a felszíne esőben biztos csúszkálnál vele. 1-2 év sincs már benne,ennyiért csak pénzkidobás. Kicsivel többért olyan gumit veszel használtan ami 2-3 évig is jó.
Hiába mondják hogy 6-8 évig is jó lehet a gumi. Én azt tapasztalom hogy 2-4 év után már rosszabb. Ha használt is is 1-2 éveseket nézek. -
Addig meg mindenkivel tesztelsz mindenféle gumit,hogy te már a tutit válaszd
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
BS nekem az a fura,hogy gyorsan öregszik és fura repedések is vannak rajta. Senki nem mondta jó guminak,de rossznak sem Terepjáron is BS van és 2 év alatt fura repedések lettek az összes gumin most cseréltettem le mind a 4-et. Emiatt sem vennék BS gumit

-
Continental TS850
Havon elég jó,tapadt nem csúszkált. Oldalra sem nagyon tért ki. Latyakban válik bizonytalanná,de azt nem lehet felróni. Esőben sem rossz. Mai napon mentem vele 70km-ert és nem okozott különösebb gondot ez az időjárás sem. -
Az hogy az osztályzás saját maguk csinálják a gumigyártók. Senki nem ellenőrzi,azt hazudnak amit akarnak.
Ez egy fogyasztásra optimalizált gumi,biztos nem tapad olyan jól mint egy sima gumi.Nem rossz gumi,de van nála sokkal jobbaj tapadó is. Cserébe kevesebbet fogyaszt,de minimálissal.
-
Continental Premium Contact 6
Michelin Pilot Sport 4
Dunlop SportMaxx RT 2
Dunlop Blueresponse De ennek elméletileg gyenge az olfalfalaIlyesmiket néznék gumikból és Xl-es verzióban. De idén is jön ki új gumi széria. Új fejlesztések. Abból vennék ha nem sürgős. Manapság sokat fejlődnek a gumik. Lehet az újabb fejlesztést venném.
-
Több lehetőség van. Vagy nézel defekttűrőt és ha defektet kapsz,akkor még el tudsz vele közlekedni. Szerintem nem éri meg,mert annyira rontja a vezetési élményt a nehezebb gumi és a felni is megsérülhet lapos gumival. Biztos nem erőltetném,hanem gumit cserélnék.
Másik lehetőség vehetsz erősített gumit,aminek nagyobb a teherbírása. Xl-es stb. Olyan néznék a helyedben. Ezzel kapcsolatban nincs sok tapasztalatom,majd mások lehet tudnak konkrétat ajánlani is.Kátyú garanciával is lehet gumit venni,olyat néznék ahol azt is lehet kérni. Én más márkát választanék,ami jobban beváltak itt már.
-
Kicsit én is megosztom a véleményemet a CC-ről(185/65R15),mert az elmúlt napokban már több időjárási körülménnyel találkoztam.
Szárazon nem tapasztaltam hátrányt,mert nem volt a fél év alatt olyan,hogy a gumi visítson. Nem is csúsztam vele. Hétköznapi normális közlekedésre teljesen megfelelt.
Esőben is jól vizsgázott. Nem sportosan vezetve egyszer sem csúszott,vizet jól elvezette.
Viszont hóban már gyenge. Letaposott havon,oldalra is csúsztam vele,meg előre sem akart nagyon húzni. Ahol a Ts850-el(más kocsi és méret 205)nem éreztem ilyet. Volt ahol ugyanazon az úton esős/havas időben össze tudtam hasonlítani a kettőt(fényes világos aszfalt,ami baromira csúszik esőben)a CC megcsúszott,addig a TS850-nel majdnem a fejem koppant a kormányon. Még egyszer nem ugyanaz a kocsi és méret.Összességével a CC teljesen megfelelő a hétköznapi használatra,aki normálisan közlekedik. Nincs sorbaállás a gumisnál és télen nyáron minden időben a legjobb gumi van a kocsin(márc 15-én már valaki visszarakta a nyárit,akkor a 4 évszakos jobb). Ha valaki sokat siet,sok hóval találkozik vagy emelkedőn lakik és télen fel kéne jutni annak nem ajánlanám. Mióta CC van visszafogottabban vezettem,de sehol nem éreztem hogy kevés lenne vagy veszélyesen megcsúsznék a gumi miatt.
Azt veszem észre,hogy manapság annyi fejlődött a gumi ipar,hogy az ajánlott gumikkal nehéz mellé lőni. 1-2m különbséget nem vesz észre az ember a gumik között. Meg minden körülmény függő és mindegyik gumi más. Lehet ajánlani 4 évszakosat is(top 3-5 típust),mert azok is teljesen alkalmasak manapság a közlekedésre. -
-
Autobildben van gumiteszt. 4 északos is van.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Jogos,csak sajna a BKV-nak sincs pénze. Szóval ők se üzemeltessenek buszokat

-
válasz
yodamester10
üzenetére
Akkor arra mit mondasz,hogy felrakod a télit novemberben,majd utána lesz 15 fok. Akkor jobban tapad a 4 évszakos mint egy téli. Vagy télen 5 fokban esőben megint jobb egy 4 évszakos,mint egy téli

Nyáron a legjobb a nyári
Télen a legjobb a 4 évszakos.
Hóban a legjobb a téli.
Szerintem átmeneti időben a 4 évszakos a legjobb,mert idióta időjáráshoz nem lehet már gumival követni. Nyáron is tél van és telen is nyár -
válasz
belaazallat
üzenetére
Azt is nézd,hogy ez téli és nyári egyben. Az 5 év baromi jó. Mert nekem úgy bírnak 5 évet a gumik,hogy téli és nyári szettem is van ami 2 garnitúra.
-
válasz
SPeti1984
üzenetére
Téli gumit nem 1,6mm koptatunk mert az már kuka. 4mm körül már kevésbé tapad hóban,amikor újonnan 8mm a mintázata. Szóval 6mm már az élettartalma felén túl van és 4 éves gumi.
Szenzor,de használt a tied. Külön többet érne,de mi van ha azt mondja nem kéri bele. Eladod külön? Meg mivel használt ki tudja meddig bírja még,ha már vesz valaki újat venne.Persze külön külön lehet többért el tudnád adni,de egybe szeretnéd. Kisebb a piac,ha nem is adod jó áron akkor nem fog elkelni.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez jó hír. Kicsit aggódtam hogy rossz gumit vettem.
-
Na Michelin CC lett 2015-ös szőrös még 14,5k ért
Felnit is vettem hozzá 40k szett. Így 100K volt az egész. Ennyit megért a CC és olcsón ki tudom próbálni,felnit meg nem találtam a neten sehol normálisat. Ez meg tetszik és még jobb állapotban is van mint a többi 
[kép]
[kép]szerk:
Mondeo-ra Hankook K125 lett végül. Mivel nincs nagy különbség így az olcsóbb gumi maradt. Úgy sem vennénk észre a különbséget. Tesztet lehet bújni,de azt a pár százalékot nem vesszük észre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Évi 5000 km-re mindegy is. Egy márkásabb volt és egy középkategóriás. Continental és egy Falken ha jól emlékszem.
Ez is hasonló 
2. Autón nem zavar,ritkán varosban. Ha veszek új gumit az is csak elöregedne,nem elkopna.
Másik,új a felni-új a gumi és így minimális súly

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)