Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Barátom kért meg tolmácsoljam kérdését. Suzukira kellene négy évszakos gumi, 165/70R 14 méretben. Csak rövidtávok vannak, max. negyedévente egy vidéki út. Ár értékben mi lenne a legjobb, segítsetek. K
Ez merült fel például: Debica NAVIGATOR 3
Persze várom az ötleteket. Köszönöm -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Saskakas18
üzenetére
Teljesen jo! A Vredestein Quatrac ami pariban van vele.
-
Saskakas18
tag
Sziasztok.
Kinek mi a véleménye erről a négyévszakos gumiról:
[link] ?Árban és márkában esetleg milyet tudtok még ajánlani, ami jó erős közepes?
-
ginola
addikt
2016-os Bluresponse, ami nem repedezett kb 70 e Km-t futott és 3 évet volt fenn a kocsin mennyiért lehetne eladni?
-
-
Járókeret
senior tag
Sziasztok!
Kia ceed 1.6 diesel-re keresek nyári gumit. évi 40 ezret megy az autó kb. Jelenleg 195/65/r15 van rajta, de mivel most lett véve az autó így nincs tapasztalat, hogy ez a méret lenne e továbbra is a megfelelő.
Max 20K/db lenne rá a keret.
Előre is köszönöm
-
repvez
addikt
Hát igen mi számit soknak és mi számit jo tapadásnak .
Mert lehet rosszabban tapados gumival is menni nagyon sokat ha csak jo idöben használja az ember lassabb uton, és lehet a legjobban tapadoval kis távolságon is balesete ha vizes vagy nem jo utfelületen használja nagyobb sebességgel pályán.én olyan 10-15k -t megyek egy évben, legtöbbször rövidtávon munkába ,de nyári idöben meg egy nap alatt is belemegy 1500km. pályán.
DE azért annyira jol nem megy, hogy mondjuk 2 szezont futott gumikat cseréljek,mert lekoptak , mert akkor inkább választokk rosszabbat ,de akkor lesz idöm összegyujteni a következöre a pénzt mondjuk 4-5 év alatt. -
z0d1@Ku$
senior tag
-
Puma K
nagyúr
Valakinek van tapasztalata-infója hogy a gyakorlatban tényleg jobb a Michelin Primacy 4+ mint a sima Primacy 4?
-
repvez
addikt
ödv azzal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hogy nyárigumit cserélnék a kocsin és találtam is több félét.
A kérdésem csupán anyni, hogy a tartosságárool ki mit tud.
Ugy értem, hogy találtam Pirelli P1es nyárigumit A és B szintu tapadás és uzafogyasztás kategoriában és csak max 3k val drágább mint egy másig continentál ami meg B és C kategoriás.
DE nem tudom , hogy a pirelli, lesz e olyan tartós mint a másik, vagy amennyivel puhább vagy jobb a tapadása talán elöbb elkopik vagy tönkremegy és emiatt elöbb is kell lecserélni mint egy másik kevésbé jó gumit, mert ugy már dágább lenne a pirelli sokkal ha mondjuk 2 év mulva kellene megint a teljes szettet cserélni.Egyébként ki milyen nyári gumit ajánlana egy 2017es opel insigniára 18"ban 245/45-re
-
blakey
titán
válasz
blakey
üzenetére
Fent vannak, 2db/DOT4521, 2db/DOT4721
Eddig csendesebbek a Quatrac 5-höz képest, amik még nem voltak kemények, de a repedezés már eléggé feltűnő volt (sajnos) mind a 4 gumin. Az úthibákra kevésbé érzékenyek, egyelőre 20km van bennük, szóval még elég kevés az információ. A fogyasztásra is kíváncsi leszek, szerintem nem lesz velük gond.
-
Brave_86
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen, erre gondoltam én is, hogy ez az opció így már nem érvényes.
-
Brave_86
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jelenleg más a helyzet. Online vásárlás volt, a gumis csak a szerelésnél került a képbe.
-
Brave_86
aktív tag
Sziasztok!
Tesómék most vettek új nyárit 17" (Pirelli). A télivel eddig nem volt semmi baj, ugyan arra a felnire került fel. Feltették a nyárit -teljesen új szerelés, centrírozva lett, súly sem esett le - és nagyon ráz a kormány.
Átnézte újra a gumis, elvileg a szerelés rendben van.
Ilyenkor mi lehet a probléma? Szálszakadt a gumi? Gyártási hiba előfordulhat?
Van olyan dolog ami a gumisnál nem látható?
Vissza kell küldeniük a gumit és bevizsgálják, (ez lehet pár hét, mire eredménye lesz).
Mit tennétek ebben az esetben?
Ja és így 3x szerelési költség. -
rbalint88
veterán
válasz
coccolino
üzenetére
Igen, jobban hasznalodik a futomu a nagyobb felnivel. Ha a 15”-ra is kellene telit is vegyel, akkor javaslom egy goodyear vector 3 vagy michelin crossclimate 2 vagy vredestein quatrac negyevszakos gumi vetelet es le van tudva. Nekunk is az volt a prius2-n, de most az eGolfra is negyevszakos kerult. [kép] ezen latszik a legjobban a cc2.
-
coccolino
aktív tag
válasz
rbalint88
üzenetére
A 15"-s felniben igazad van, eddig télivel használtam, racionálisan én is erre hajlok a nyári esetében is (17"re Hankook Ventus Prime 4, 15"re a Goodyear Efficientgrip pefrormance2 és 40e így is a gap) , csak a 17”-essel azért emberibb a kinézete
Lehet laikus kérdés de a 17"-essel jobban haszálódik a futómű? -
rbalint88
veterán
válasz
coccolino
üzenetére
Igen, ha baleset reszese vagy, a biztosito belekothet. Plusz a fogyi is magasabb lesz tole
Na meg egy szettnel kb 10k felara van a gyari meretnek, annyit meger a nyugalom sztem.
Egyebkent Prius 3-ra en biztos a gyari 15” strukturalt lemezfelnit tennem, a csodas magyar utakra boven jobb (nem uti szet az ut a gumit, felnit, futomuvet es teged sem), meglepo modon nem nez ki szarul es fele annyi gumizni, mint a 17”-t. Mivel a prius amugy sem egy versenyauto, ezert menetdinamikai korlatai se lesznek. -
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Toyota Prius3 gyári 215/45 R17 helyett 225/45 R17 szerintetek még belefér?
Van vmilyen negatív hatása? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30
üzenetére
Megvarnam amig elkopik/eloregszik. Aztan johet a 4evszakos.
-
kenguru99
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ezek viszonylag új gumik, kár lenne eldobni őket. Én nem cserélném le.
-
Tothgera30
veterán
Sziasztok.
Adott egy 1.4-es 90le-s 2008-as Astra G Classic II, lassan 116900km-rel. A téli szettem egy (DOT20) Apollo Alnac 4G Winter 195/60 R15-ben, a nyári szettem pedig egy (DOT19) Laufenn S Fit EQ ugyanilyen méretben. Mivel évi 10 ezer km-t sem megyek, és ennek 50%-a országúton 80-90km/h-s sebességgel történik, viszont 30%-ban 140km/h-s autópályázás megy. Ezért kattogok egy négyévszakos szetten. Mit érdemes nézegetni (más váltóméret is érdekes lehet)? Vagy hagyjam ezt, míg lekopik, és maradjon a téli/nyári felállás?
-
villifog
tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Mi is OXXO alufelnit használunk. Nagyon meg vagyunk elégedve vele. Mi ezt a felnit választottuk Suzukira.
Én lemértem mérlegen, pont ugyanannyi volt a súlya, mint az acélfelni dísztárcsával.
TPMS kompatibilis, illetve téli üzemre is alkalmasak, bár télre acél felnit használunk.
Arra érdemes figyelni, hogy ha minden évben centrírozni akarod, akkor a felnikupakot ki kell szedni, mi nem centríroztatunk minden évben ( egy felnikupakot tönkre tettünk), többek között ezért is. Tehát fenikupakból érdemes tartalékot képezni (szerintem). -
tboldi
nagyúr
Ma megvolt a gummancs javítása, egy darabka fej nélküli szög állt bele, de olyan mélyre fúródott, hogy kívülről nem látszott. Foltot tett a gumis belülre, nem kukacot, egyelőre jónak tűnik, majd 1-2 nap múlva kiderül, mennyire lett sikeres az operáció. És 4000 helyett csak 3000-et kért, mert a saját hibájának tekintette, hogy nem vizsgálta meg jobban akkor, amikor még a szelepre gyanakodtunk. Eléggé repedezett volt, egyértelműnek látszott mindannyiunknak, aztán mégsem az volt a ludas.
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Hamarosan aktuális lesz a nyári "papucsokat" feltenni az autóra. Évekig az acél felnin cserélgettem őket, de vennék a nyáriguminak egy alu szettet már.
- Az autó 1.4-es benzines, 86LE-s Seat Cordoba.
- 15 colos felnire van szükségem, és a nyári gumi 195/50-es.
Opciók:
1. A gumisnál van egy szett felújított gyári Seat felni; de fogalmam sincsen hogyan tudnék meggyőződni arról, hogy kfiogástalan állapotban van.
2. Com4Tires. vagy OXXO gyártmányok kaphatóak náluk. (Nyilván nekem is egyszerűbb, ha ott veszem meg a gumicsere alkalmával.)
Ezek bármelyike kellően jó minőségű?3. Máshonnan rendelve, akár más típusú alu felni.
4. Még egy acélfelni, és dísztárcsával használni. A könnyebb súly, és a kisebb sérülékenység, "kátyúérzékenység" miatt gondoltam rá.
Mi a véleményetek, pro és kontra?
Köszi előre is!
-
M3oH
addikt
Sziasztok!
A Vredestein 215/60R16 V Quatrac XL még mindig BB 4évszakosban? 3008t szolgálna (95%ban város, évi ~8000km).
Köszi -
Laraxior
titán
Módosítottam a rendelést az itteni javaslatot figyelembe véve

PROLINE PXF matt bronze 8.0 x 18 (LK 5/120, ET 35)
Michelin Primacy 4 245/45 R18 100WRemélem beválik, mert akkor marad az autó még egy két éves műszakis ciklust

-
z0d1@Ku$
senior tag
"Csak" egy fiat bravo, de amíg abból van minden utcasarkon, ebből nem és nálam ez volt az egyik fő szempont hogy nem Bravo lett
focvis: Nekem még nincs tapasztalat pirellivel, most is valami bridgestone van rajta, a nyárik is azok, de rendesen félrekopott az előző tulajnál
, mindenesetre most megrendelésre került ez, majd meglássuk hogyan teljesít :) -
tboldi
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
🤭
Hogy ON is legyek: akkor Hankook Kinergy Eco K425 kellene rá.

Amúgy az a virág már tizenéve rajta van, valamelyik előző tulaj műve, a JSZP-n lekérdezve látszik. Legszívesebben leszednénk mindannyian, de ennyi idő után már biztos nyomot hagyott, anyumat meg igazából annyira nem zavarja, úgyhogy marad.
-
-
blakey
titán
válasz
tboldi
üzenetére
elkunyerálom anyumtól az Ypsilont, - De csak a virág miatt.

-
tboldi
nagyúr
válasz
z0d1@Ku$
üzenetére

Mondjuk ez "csak" egy báli ruhás Fiat Bravo, de a Jazz utódjául el tudnám azért képzelni. Racionálisabb lenne, mint egy Thesis.

De most egyelőre be kell érnem azzal, hogy elkunyerálom anyumtól az Ypsilont, ha ki akarom elégíteni a digós hajlamaimat.
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
Reggie0
félisten
-
tasiadam
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Néha vannak hülye döntéseik. Pl: A bioetanol virágzása idején pálmaolajból akartak biodízelt meg etanolt csinálni, eu-n belül meg repcéből és kukoricából. Sárga volt a repcétől a vidék, majd mivel "etikátlan"-nak minősítették, egyből ráhúzták hogy kuka. Kivágják a borneói őserdőt hogy olajpálmát öltessenek, nem jó. ÉS AZ ITTENI KUKORICA?!?!?! Ja azt meg egyék az afrikaiak, de mi inkább toljunk ki több szénhidrogént. (érdekes módon a brazil autók bő 70%-a tisztán etanollal megy, helyben készül a cukornád, iszonyat igénytelen és bő termő szénforrás)
A kaucsuk ugyan ez, ne irtsák az erőd, tegyünk bele szintetikus kaucsukot, mert az "lyó". 1: sűrűbben veszel abroncsot emiatt, 2: a több vásáron felül mégtöbb fölös szénhidrogént toljunk ki.
200iq gondolatok. -
válasz
z0d1@Ku$
üzenetére
Zsigerből nem szeretem a digó ipari termékeket. Régebben volt P5000 és P6000 gumim, előbbi az életszara, utóbbi vállalható volt, csak gyorsan kopott.
Most egy 4517 DOT számú Sottozero 3 téli szettet használok, nem öregedett még meg, jól tapad, teljesen puha, semmi repedés, viszont ez is gyorsan kopik.
Jut eszembe, volt Pirelli Winter 190-em is kb. 10 éve, ugyanez: jó volt és nagyon gyorsan kopott.
Még jut eszembe... volt P Zero Rosso is, megint ugyanez; gyorsan kopik, de amúgy OK. -
z0d1@Ku$
senior tag
Pirelli Cinturato All Season SF2 négyévszakossal van valakinek tapasztalata? Nézelődés közben találtam rá és olcsóbb 1-2 ezressel helyenként mint a CC+, CC2 társai. A fogyasztási adata és a görsülési zaja is alacsonyabb az utóbbi kettőnél, így elgondkoztam rajta.

-
Peter.70
addikt
Az AKH-nál ha jól látom 4,400.- / db a szerelés. Az 17.200.- A 4 guminál, és ez lemezfelnire érvényes, gondolom az alu az drágább, de azt nem írja ( egyértelmüen ).
Egyébként maga a gumi ( Vredi ) jó választás / minőség? Először Klebert néztem, bár ennyiért van Hankook ventus prime 4 is -
Peter.70
addikt
Ma adtam le FKF hulladékudvarban 4 db gumiabroncsot. Az FKF weboldala azt írja, hogy napi 50 kg ingyenesen leadható a lakosság által. A hulladékudvarban fizettetni akartak velem valami leadási díjat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- iKing.hu Apple iPhone 12 mini 64GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Se méret, se minta mélység, se kép. Legyen 10k.

Na meg egy szettnel kb 10k felara van a gyari meretnek, annyit meger a nyugalom sztem.
A gumigyartok is azt fogadjak el mint szakszeru javitast (a kukacot nem).

CT200-zal azért asszony se vereti nagyon. Lehet bepróbálom ezt a pirellit.. max cseréljük, ha nem válik be 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)