Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Csak annyit írnak a számlán, hogy 50-100km után a csavarokat jó volna utánhúzni
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
Az új felniket gumival elég ha csak én feldobom, vagy azért szerelő jobb ha ránéz a masinájával mielőtt felkerülnek?
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
tboldi
nagyúr
Vajon Japánban ezek a méretek olcsóbbak, és az európaiakra jellemzőek meg drágábbak? 🤔
Habár az Ypsilonra sem túl olcsók az abroncsok 195/55R15-ben. Most már értem, miért lett a téli szett 185/65R15-ös, átlag 7k-rel olcsóbbak ebben a méretben, csakhogy az nem egészen gyári. 🤷♂️
-
-
Brave_86
aktív tag
válasz Invalides111 #51686 üzenetére
Igen, 205/55 R16 Amikor először a kocsira került, akkori teszteken 3-4. helyen végzett a gumi.
-
Laraxior
titán
válasz Killer01 #51664 üzenetére
Hja, de en pont megyek haza par naora, bayernbe meg az osztrakoknal szokott eleg rossz helyzet lenni ho szempontjabol szoval kicsit tanacstalan vagyok.
Aprilisban muszakim van, szoval mindenkeppen le kell cserelnem..
Amugysincsen kerékőr rájuk, otthon meg sanszos, hogyha csak csavarni kell, akkor meg is teszik az ejszaka*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz Piftuka #51680 üzenetére
Innen! Ez a vw konszern gyári felnije, nekem is van még egy felesleges szettem belőle ;) Amúgy a külsejére van ráütve, így max a dísztárcsát kell levenned, hogy ellenőrizd a sajátod! A mostani alufelnim 6.5j et35(az általad linkelt szettnek nem néztem az et számát és a szélességét), ez pont eléggé kijjebb hozta a felni szélét, de még bőven nem lóg ki, ezzel a gyári lemezzel eléggé benn van a kaszniban(ha esetleg ez segítség az újhoz)! Igaz, nekem Skoda Fabia-m van, de ikrek, úgyhogy nagyjából ugyanaz lesz a végeredmény!
Szerk; most néztem, 6j et38 a kinézett felni, az tökéletes, 6mm-el jön kijjebb a kasznihoz képest!
[ Szerkesztve ]
-
Brave_86
aktív tag
válasz Invalides111 #51666 üzenetére
Amikor vettem a kocsit 2019.05. (Octavia 3), akkor ezt vette még rá az előző tulaj. Zsír új volt DOT 0319 így adtam neki egy esélyt. Azóta is ez van rajta nyárinak nem volt problémám, bár nem mentem vele csak kb 20ezer km-t. Tavaly nyáron voltam vezetéstechnikai tréningen is. Az oktató azt mondta, hogy nagyon jó ehhez az autóhoz ez a gumi (nagyon jól viselkedett a rántópados pályán). Ne hagyjam magam más típusra rábeszélni. Sokkal nagyobb tempóval tudtam azokat a feladatokat tejesíteni, amelyeken mások már kisebb tempónál is elvéreztek.
Videóm is van. [link] -
veterán
válasz rbalint88 #51679 üzenetére
Ja, én nem a hóra gondoltam, hanem, hogy a sós-jégmentesítős xarral könnyebben televerik a szembejövő járművek. (a lemezfelni + dísztárcsa kombó azért eléggé zárt egy öt küllős aluhoz képest)
Pl. a régebbi autóval az út mellett állok, ahol azért van forgalom, hát a bal oldali felnik már vörösösnek a rozsdától, míg a jobb oldaliak feketék.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
villifog
tag
válasz Piftuka #51680 üzenetére
Nincs hozzá teljes értékű pótkerék? Azon is meg lehetne nézni. Amennyiben nincs, szerintem nem tart semeddig megemelni az autót, 5db. csavart leszedni, megnézni, és visszarakni a felnit. Amennyiben a gyári acélfelni van rajta, én azért leellenőrizném. Nem olcsó az új alufelni, ennyit megtennék a cél érdekében.
-
Piftuka
veterán
válasz Bizsu1st #51657 üzenetére
Köszi az info-t! (Vilifogg fórumtársnak is ismét.)
Mea Culpa, az évjáratot fentebb véletlenül elírtam. 2008-as az autó...
Egyébként Te melyik helyen nézted meg a gyári felni adatait?
(Tudom, megnézhetném az acélfelnit én is, de hát fel van szerelve, használatban van, és őszintén szólva marhára nincsen kedvem emiatt leszerelni.
Ahhoz pedig, hogy a gumisnál meg tudjam nézni - hiszen úgyis leveszik az autóról -, kellene az új felni is, hogy legyen indokom miért odavinni az autót. Ördögi kör... )"Aquila non captat muscas."
-
veterán
válasz rbalint88 #51677 üzenetére
Ha még meglesz, holnap megyek megnézni.
Fel is rakatom az alufelnire. Régebben biztos kérdeztem már, télen nem rosszabb a ritkás alufelni, hogy elvileg több trutyit enged be pl. a fékekre?(#51676) 2ozzmexy: írtam, hogy 2020-as gyártású, tehát még van benne pár év.
-
rbalint88
addikt
válasz forceberg #51667 üzenetére
Az ugy nem tunik rossz dealnek. Ha nincs baja, megveheted, foleg ha lekoptatod, mert mar csak kb 3 ev van benne.
Hogy kerulhet piacra? Valaki nem hisz benne, mas meretu felnit vesz ra, stb. Az enyem azert nem kerult ki a piacra, mert kellett sogornak, aztan inkabb odaadtam neki olcsobban, minthogy vivjak a hulyekkel 10-20ezerert… -
2ozzmexy
senior tag
válasz forceberg #51667 üzenetére
Úgy kerül a piacra ahogyan az én abroncsaim, idősen. Van akinek ez az autózás nem nyűg/letszukseglet hanem hobbi, ők hiába csak 3-4 szezont ment a szett, kukazzak.
Ausztriában dolgozó haverom is cseréli 5 évente a gumikat, mert ott a 6 éves abroncs nem megy át műszakin.
A gumisom mondogatja hogy "használt téligumit vennél, de a használt kottontól irtózol? Mindkettőn az életed múlik..." persze neki az rontja a bizniszt, de ettől még elgondolkodtató"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #51668 üzenetére
Azok klasszik aszfaltgumik. De ha foleg aszfalton mennel akkor Dunlop oke. Az a baj ez a meret kisautos meret szoval eco gumi van ra vagy eco+.
#nincsbennetarcsi
-
peestike
őstag
sziasztok!
ötös swift-re (2019-es gyártás) szeretnék nyári gumit. jó lenne, ha max 25000 megállítaná az árát.
185/55 r16 a mérete, csak azért, hogy nehezítve legyen a dolog...
valakinek ötlet esetleg?[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
félisten
-
veterán
válasz rbalint88 #51663 üzenetére
Nincs kétharmad!
60/110. 50e a különbség. Ami esetleg fura, hogy négyévszakos hogy kerül alig futott állapotban a használtpiacra. Esetleg hogy tudok meggyőződni arról, hogy nem voltak sérültek? A puklit észreveszem, ha van rajta, de mást mit érdemes megnézni? Nem vettem ég használtan autógumit.[ Szerkesztve ]
-
kenguru99
senior tag
válasz Invalides111 #51660 üzenetére
Ha a fogyasztás fontosabb akkor Hankook K435, ha a tapadás akkor Vredestein Ultrac.
-
rbalint88
addikt
válasz Motion_Blur #51662 üzenetére
Ne politizaljunk!
-
Invalides111
újonc
Sziasztok! 185/65 r15 nyári gumit vennék 4 darabot. a 20.000 Ft alatti kategóriában, mit javasoltok? A jó tapadás mellett fontos, hogy halk és üzemanyagtakarékos is legyen. Tudom, a legjobb kell olcsón Köszi
-
veterán
Egy DOT 20-as keveset futott gumi, 7,5+mm mintával a jelenleg bolti ár hány %-áért lehet jó vétel?
-
Laraxior
titán
Megjottek a Michelin gumik, meg a felnik, felnire szerelve
De baszhatom, mert ket napja esett a ho elotte meg 20fok volt*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #51655 üzenetére
Semperit, Nexen felett van picit.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy 2019-es, 1.6-os Dacia Dokkerre keresnék nyári gumit 185/65 R15 méretben. Téli szett már van, illetve elég sokat fut az autó (35-45e km/év), így mindenképpen külön nyári garnitúránál maradnék. Inkább csak közepes és rövid utak vannak országúton és településen belül, de sokszor megy földes-köves terepen is (építkezés). Autópályára nem nagyon téved fel. Eddig a gyári szerelésű Nexen NBlue HD volt, ami nagyjából hozta az elvárt szintet, igaz vizes aszfalton volt egy-két nem várt tapadásvesztés.
Mit ajánlanátok? Spórolni nem akarnék, de feleslegesen sem adnék ki többet annál, mint amire szükség lenne.
[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz Piftuka #51651 üzenetére
Lényeges, hogy milyen ET-vel rendelkezik a felni?
15-ös felnit szeretnél?Ami biztos:
Osztókör: 5x100
Közép furat: 57.1
A felni szélesség és az ET szám be van ütve az acélfelnibe, belül. Leveszed, és meg tudod nézni. Az a biztos.2010-es Seat Cordoba-hoz találtam felni illetve gumi méretet, ennél az évjáratnál 43-as ET van:[link].
-
Piftuka
veterán
válasz villifog #51650 üzenetére
Igen, köszönöm, jól látod a lényeget!
Kedves Fórumtársak! Én tényleg nagyon hálás vagyok minden segítségért, de tisztelettel megjegyzem, hogy a segítség csak akkor segítség, ha racionális, amit javasoltok.
Ne haragudjatok, de ötletek szintjén már milliós felniszettnél járunk, és használt felni maratásnál... Ugyan már!
Egy keveset használt, 12 éves Seat Cordoba személyautóra szeretnék új felnit, mert a gumis is már 2-3 éve mondogatja, hogy nem tesz jót az abroncsoknak, hogy állandóan cserélgetem őket az egy szem felniszetten.
Adatok:
- Sajnos az acélfelni szélességét nem tudom, soha nem volt abroncs nélkül, nekem pedig nem jutott eszembe leméretni, amikor cseréltettem rajta a gumikat.- A nyári gumim jelenleg egy 195/50 R15-ös, és annyira jó állapotban van, hogy előbb kell majd cserélnem az öregedés miatt, mint a kopás miatt. Tehát pár évig marad még ez.
Ez "alá" van szükségem egy új felniszettre. A források 5,5-7 col közötti szélességű felnit írnak ehhez megfelelőnek.
A Seat gyári gépkönyve a szakszervizhez irányít, városunk két egykori hivatalos Seat szervize pedig vevőátrázó, szóval maradnak az internetes források annak kapcsán, hogy milyen széles felni legyen ehhez az abroncshoz.
Gondolom 6-6,5 col széles lenne a legideálisabb...!? (És elvileg 5x100 az osztókör.)
- A használtat elvetettem; nem lehet tudni, milyen előélete volt. Nem fogom maratgatni, a dupláját rákölteni, aztán pedig kidobni, ha kiderül, hogy 4 részből hegesztették össze.
- Szeretnék 40.000 forint alatt maradni a felnik darabárát illetően. Nyilván fontos a TÜV megfelelőség, és az európai forgalombahozatali engedélyek valamelyikének megléte.
(Egyébként utánajártam, és az OXXO "brand" felni.)
Ilyeneket találtam még: auto.maxigumi.hu - Cordoba kompatibilis felnik 15
Greencarshop.hu - Silverline, MOMO Rim és Sparco felnik Cordoba-hoz
Alu-felni.EU - Eredeti, gyári új SKODA Fabia felni
--> Ez egy szlovák oldal, nem tudom, mennyire megbízható...!?Az "eredeti Seat felnit" állítólag szalonos bemutató autóról szedték le, de a fotó alapján én sok sérülést látok a felnin. Kizárt, hogy a kamionról le-fel gördüléskor ilyeneket szerzett volna....
Ha a fentiek alapján van konkrét ajánlat, azt hálásan megköszönöm!
(És felhívom a Porsche Hungária Kft-t is, hátha van nekik készleten gyári felniszett.)
"Aquila non captat muscas."
-
villifog
tag
válasz Reggie0 #51647 üzenetére
Én nem osztom az álláspontodat. Sem felniből, sem gumiból nem vennék használtat.
Nem csak ezekből, de pl: elektronikai termékekből (tápegységből) illetve másból sem veszek sohasem használtat.
A felninél is lehet olyan sérülés amit első látásra nem veszel észre. Ebben az esetben már a használt felni lesz a drágább, (javítás, esetleg csere). Én biztosan nem használnék javított felnit. Ebben az esetben mondhatjuk azt, hogy az olcsóbb használt felni lett végül a drágább, és jobban járt volna az újjal. -
Reggie0
félisten
válasz villifog #51646 üzenetére
Uj felnit venni azert kell valakinek, hogy bekeruljon a rendszerbe. Ertelme meg csak akkor van, hogy ha a hasznaltba befektetett munka(utana tobbe kerul vagy alig kevesebb), mint a kulonbozet. Vagy ha nem kapni mashogy. Olcso felniknel (kis meretnel) ez nyilvan eltolodik az uj vasarlas iranyaba.
Az mindegy miert veszed, hasznalni hasznaltat hasznalsz. Vedd ugy, hogy minden nap megvetted sajat magadtol. De attol meg, hogy hasznalt a felnid nem lesz rossz. A kerdes mar csak az, hogy mikor eri meg mastol is venni, nem csak magadtol.
[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz Reggie0 #51645 üzenetére
Amit megveszel, kihozod a boltból, már használtnak nevezhetjük, de én nem azért veszem, hogy továbbadjak rajta. Szerintem ennek ellenére megéri újat vásárolni, és szerintem igenis van értelme. Senki nem a pénze ellensége, csak másképp látjuk a dolgokat. Az új felni esetében sem egy elhamarkodott döntés volt, és utólag abszolút jó döntést hoztunk, és egyáltalán nem bántuk meg a választásunkat.
Sőt újból ezt a felnit választanánk most is.Nem vagyunk egyformák, és ezért máshogy látjuk a dolgokat, nem is egyezik a véleményünk, de ez nem baj, mi lenne, ha mindenki ugyanúgy gondolkodna.
-
Reggie0
félisten
-
villifog
tag
válasz Reggie0 #51643 üzenetére
Én semmiben nem szoktam használtat venni. Felniben sem vennék használtat, ha nem lenne keret új alufelnire, akkor inkább acélfelnit választanék. Még a pótkerekünk is új teljes értékű acélfelnire szerelt új gumi.
Sokan választanak négyévszakos gumit, mert az új autók esetében nem kell még egy felni garnitúra, nem kell még 4db. TPMS szenzor, nem kell még 4db téligumi. Szerintük nincs már olyan kemény tél, ami indokolná a téli kerékszettet.
Szóval ahányan vagyunk annyi álláspont létezik.
Az új autók nagyon nagy része már alufelnivel jön ki, aki meg külön téli szettet használ, a célszerűség azt diktálja, hogy acélfelnit használjon télen.
Én kibékülnék avval is ha nyári, illetve a téli szett is acélfelnin lenne. -
Reggie0
félisten
válasz villifog #51632 üzenetére
Egy gyari felni darabja akar parszazezer forint is lehet. Nem hinnem, hogy ugy altalaban megerne. No meg a gyakorlatban minden felni hasznalt, ami nem a polcon all, megsem esnek szet tomegesen.
"Felni adás-vétel esetén vegyi úton maratnád a felnit, gondolom itt már a megvásárolt felnire gondoltál, és ha hegesztve van, akkor reklamálnál?"
Nem, csak megneznem mekkora a serules. Ha nagy, akkor inkabb nem hasznalnam. Reklamalni kb. felesleges, bar lehet van aki ilyen feltetelek mellett is hajlando eladni.
"Ezt a hülyeséget honnan vetted?"
[ Szerkesztve ]
-
Firstaye
tag
válasz hyundaikia #51631 üzenetére
Ha Michelin belefér, azzal nem lehet nagyon mellé lőni, elkopni valszeg még az autópályás használat mellett se elkopni fog.
A készlethiány tudja csökkenteni a listát, én a helyedben megrendelném azt, amelyikből van raktáron, mert tényleg nem lehet nagyon mellé lőni a listából, a többi meg egyéni preferencia kérdése. -
Qru
MODERÁTOR
-
veterán
Szerintem egyik sem lehet rossz a négyből.
- A Michelin prémium kategória, talán a csúcs az összes abroncsgyártót tekintve.
- Vredestein, Hankook - feltörekvő márkák, a valódi prémium kategóriások sarkában járnak, talán a Hankook az erősebb brand.
- A Semperit a Continental B kategóriás márkája, némileg kedvezőbb árért némileg szerényebb teljesítményt nyújt. Jó kompromisszum lehet.Ha nincs nagy árkülönbség, megéri a jobbat venni.
-
Dalion
tag
1 hete van fenn Primacy 4+ a Kia Ceeden, szerintem csendes, de hosszú távú tapasztalatról nem tudok még beszámolni. Elvileg ott javítottak a 4+ szérián ahol az előd rosszabb volt, szóval nagyon nem lehet mellé lőni vele.
Én vagy a Primacy 4+-t vagy a Hankook VP4-et választanám.Tyrereviews:
[link][ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz Reggie0 #51630 üzenetére
Én is inkább gyári felni párti lennék, de ebből is inkább az újat venném.
Felni adás-vétel esetén vegyi úton maratnád a felnit, gondolom itt már a megvásárolt felnire gondoltál, és ha hegesztve van, akkor reklamálnál?
Elárulnád, hogy miből látod, hogy egy felni noname, vagy gagyi, ránézel és látod.
Nem a márkát akarom védeni, végül is mindenki a saját döntése alapján válasszon felnit."Az oxxo nem onnan kapta a nevet, hogy ilyen hangot ad, amikor a katyuban osszetorik?"
Ezt a hülyeséget honnan vetted?
Még a miénk sem tört , törött össze kátyúban. A konkrét tapasztalatodra, véleményedre lennék kiváncsi, hogy ha ránézel egy felnire, Te egyből kiszúrod, hogy gagyi.
[ Szerkesztve ]
-
hyundaikia
csendes tag
válasz Firstaye #51624 üzenetére
ADAC teszt volt,igen.. Most azt nem tudom,hogy csak túl nagy a választék és túl sok az info/teszt, vagy én vagyok döntéskeptelen, de végképp nem tudom mit vegyek.. Autót 1 évig keresgéltem, tv-t fél évig. A gumival nem akarnék így járni, mert beköszönt a tél,mire kitalálom..
Szóval...
Semperit Speed Life
Michelin Primacy 4
Vredestein ultrac
Hankook Ventus Prime 4....Végleg elvesztem..
-
Reggie0
félisten
válasz Piftuka #51619 üzenetére
Inkabb hasznalt gyari felnit. Ha nem bizol a felniben/eladoban, akkor vegyi uton le lehet maratni a festest es utana latszanak a hegesztesek, ha voltak (en is ezt csinaltam). Aztan lehet fenyeztetni. Ez egy szettre ugy nagyjabol 60-90ezer koltseg, de hat az elet tobbet er.
Az ilyen noname utangyartott felnik, mint OXXO es hasonlok, hallatan mar fejben latom az osszetort autot.
Az oxxo nem onnan kapta a nevet, hogy ilyen hangot ad, amikor a katyuban osszetorik?
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Piftuka felni kerdesere focvis velemenyere +1
hyundaikia gumis kerdesere Killer01 velemenyere +1
-
Killer01
őstag
válasz hyundaikia #51621 üzenetére
Ugyanez a méretem... Nálam Michelin Primacy 4+ lett, másik választásom Vredestein Ultrac lett volna. Én is sokat megyek (most már), bár nálam nincs autópálya.
-
Firstaye
tag
válasz hyundaikia #51621 üzenetére
Melyik teszt volt a döntő? ADAC?
Itt van ez [link], kicsit ugyan SUV-osabb méret, de sorra kihullottak a Conti termékek.
Én simán bevállalnám az új Ventus Prime 4-et, ugyan csak egy teszt van még csak róla, de az alapján elég tartós.
Amúgy meg kicsit hiány van a gumikból, szóval olyat kell venni, amiből van.[ Szerkesztve ]
-
hyundaikia
csendes tag
Sziasztok! Mielőtt megrendelem a Semperitet, azért rákérdeznék,hogy szerintetek jó választás? Illetve ti mit vennétek? Tehát 205 55 r16. Évi 25 ezer km, ebből kb 20 ezer km autópálya.. Mivel csak 1 teszt alapján döntöttem, így azért még bizonytalan vagyok..
-
villifog
tag
válasz Piftuka #51619 üzenetére
1. Én felújított alufelnit biztosan nem vennék. Nem tudod a felni előéletét.
2. Már írtam, hogy milyen felnit használunk, mivel nem írtad az acélfelni pontos méretét, és a felni adatbázisban sem találtam, kérdés, hogy van e olyan alufelni, ami méretben, ET-ben, középfuratban ami Neked megfelel. Én nem szeretnék központosító gyűrűt használni. Alufelni kb. kétszer olyan drága mint az acélfelni, legalábbis az én méretemben.
Lemértem súlyra kb. egyforma súlyú az alu illetve az acélfelni dísztárcsával. Tehát a súlyban biztosan nem lesz nagy eltérés. Itt elsősorban a külalak dönt csak az alufelni javára.
3. Amennyiben alufelnit választanál az OXXO szerintem jó márka.
4. Amennyiben az ár is szempont, és a külalak másodlagos, akkor az acélfelni sokkal olcsóbb, és már nagyon jó dísztárcsákat is lehet kapni hozzá.Szerintem írj egy pontos felni méretet, minden adattal, akkor könnyebben tudnak segíteni Neked.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #51556 üzenetére
Kedves Topic Guruk!
Kaphatok segítséget erre vonatkozóan, kérem tisztelettel? (Dear Villifog, köszönöm az input-ot!)
Tehát:
1. Merjek venni felújított gyári Seat/VW alufelnit? (20.000 ft/db az ára)
2. Com4Tires, vagy OXXO jöhet? (20.000-30.000 ft/db az áruk)
3. Ha nem, akkor honnan, és "mimás" legyen?
4. Acél, vagy alu felni legyen?
"Aquila non captat muscas."
-
rbalint88
addikt
válasz Firstaye #51616 üzenetére
Na igen, nekunk a Splashen volt csalodas a mindenhol jol szereplo hankook w452 teli, egyszeruen nincs suly, ami az uthoz nyomja, a futomu se a legszofisztikaltabb (bar egyaltalan nem rossz! Foleg az agila =wagonr utan, az halalfelelem ), sulypont is magas, nehez igy relevans velemynt mondani egy gumirol.
Egon:
-
Firstaye
tag
válasz blakey #51609 üzenetére
Azért az is igaz, hogy ilyen hoki 175 méretekben és egy ignis futóművével jóformán semmi sem tapad
A te méretedben én leginkább pozitív visszajelzéseket olvastam máshol is. Ha nálam még hozza ezt a szintet 1,5-2 évig, akkor nem leszek túl csalódott. Amire viszont az itteni tapasztalatok alapján figyelni kell, hogy nagyon puha az oldalfala, ami nem csak kanyarodásnál jelenik meg, hanem padkákra is érdemes vigyázni.
Debica/Sava árához képest nem ér el rossz eredményeket most a nyári tesztekben, meg kísérletezési vágy miatt is vállalnám be -
Killer01
őstag
válasz hyundaikia #51610 üzenetére
Nem. Minta és keverék ugyanaz, csak sűrűbb szövésű a karkasz (szövetváz) és a merevítő huzalok.
Qru: valamelyik külföldi tesztben pont azért végzett az egyik gumi az élen fogyasztásban, mert kisebb sebességindexű volt a többinél (legalábbis ezt írták). Nyilván nem nagy különbségekről beszélünk, de ha neki fontos akkor tudjon erről is. -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Felkerültek az új Vredestein Ultrac nyári gumik. Made in Hungary DOT1122 -
hyundaikia
csendes tag
válasz rbalint88 #51606 üzenetére
Köszi! Na igen.. valóban spóroltak itt-ott. Pedig hogy örültem,hogy a motortér zaját csillapították az elődhöz képest.. De néha a gumi brutál hangos.. bár az is igaz,hogy az eredeti gyári van rajta..tehát már 10 éves, gondolom a keménysége miatt mindent is továbbít az útról..
-
blakey
titán
válasz Firstaye #51607 üzenetére
Nagyon kíváncsi leszek, most cseréltem a Quatrac5-ket Nexen N-Blue 4S-re, a csere napján 20 fok volt és nálam jól viselkedett (215/55 R17), nyilván még levés az infó, aznap 20km-t tettem bele, csendes volt, nem éreztem problémát. De itt a topikban is olvasni pozitív és "inkább" negatív véleményeket is, de miről nem? Sava/Debica nálam szóba sem jött, a Nexen is necces volt, de bevállaltam, úh. meglátjuk mire lesz képes.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Killer01
őstag
válasz hyundaikia #51605 üzenetére
Ha jól értem fontos a fogyasztás... akkor maradj a H sebességindexnél. Minél nagyobb sebességindexű egy gumi annál nehezebb, vagyis többet fogyaszt vele az autó.
-
Firstaye
tag
válasz cool13 #51600 üzenetére
Nexen négyévszakos nincs ebben a méretben, hanem csak a váltójában, 175/65 R14-ben.
Én ezt vettem másfél éve, de ha újra döntenék, repróbálnék a Debica/Sava vonalra. Nexen egy közepes téli színvonalát hozza, +7-8 fok felett már nem az igazi a száraz tapadása, bár ezt a színtet konstans hozza. Erőssége inkább a vízen futás (aquaplaning) elleni képessége, nedves tapadása amúgy közepes.[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Automax, sokszor arban is top, csak arukereson nincsenek fent Szallitasi koltseggel egyutt bezd, az naluk nincs es jelentos tetel, 1000-2500/gumi altalaban. Esetleg meg a gumi-dot.hu (szlovak) webshopot is erdemes megkukkantani, naluk is szoktak lenni igen jo arak.
Hyundaikia: sajnos a szorgos kis koreszok elsporoltak a kerejarati zajcsillapitast (is), ugyhogy rossz utfeluleten a leghalkabb gumival is hangos lesz. Felrakhatsz V-set is
-
hyundaikia
csendes tag
Sziasztok!
Hyundai i30-ra (2012-) keresek nyári gumit. Fontos lenne az alap biztonsági paramétereken kívül az is, hogy ne legyen hangos és ne zabálja le a fejemet.. Leszűkítettem Semperit Speed Life 3-ra. Nekem 205/55 R16 91H méretre-típusra lenne szükségem. A 2021-es ADAC teszten első helyen végzett ez a gumi annyi különbséggel, hogy a sebességindex nem H, hanem V volt a tesztben..
A kérdésem az lenne, hogy a V indexűt is felszerelhetem, ha H index a gyári előírás? Vagy ha a V index jól szerepelt, akkor a H index is tudja ugyanazt azonos méretnél?
Úgy látom ár/érték arányban ez a legjobb gumi most a piacon. De ti mit gondoltok, tényleg jó választás lehet? Van esetleg tapasztalat már? Az éves futás kb 25 ezer km jelenleg.
Előre is köszi a válaszokat! -
Egon
nagyúr
Üdv!
Opel Astra K kombira vennék nyári gumikat (205/55 R16). 70%-ban városi felhasználás (Bp., pesti oldal), olyan 8-9000 km-t megyünk egy nyári szezonban.
Jelenleg Continental gumik vannak rajta, vegyem azt, van van abban a kategóriában sok ár/érték aránnyal rendelkező gumi?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Tado Smart Radiator Thermostat X
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Akvárium tisztító berendezés új 6hó jótállás!
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest