Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! 150 LE-s dízel autóra szeretnék 4 db nyári gumit venni, 215/50/17-es méretben. Prémium kategóriás gumiban nem gondolkodom. Ajánljatok néhány szóba jöhető márkát, típust a középkategóriából! Köszönöm előre is.
-
bukottangyal
tag
Sziasztok!
Toyota Auris II(2013) -re szeretnék felnit+gumit vásárolni. 16" -ban gondolkodom.
A gyári méret ET35-ET45
Szerintetek, ha veszek egy szép Mazda felnit rá ami általában ET50-es 6,5x16, 67.1 az jó lesz??Ha esetleg van építő jellegű ötlet/tapasztalat, azt szívesen veszem.
-
Monya78
veterán
Qru, rbalint88 köszönöm!
Lehet még gondolkozok rajta hogy megtartom mindkettőt, nyárit és a négyévszakost cserélgetem, bár a szerelési költséget nem, de a gumisnál lévő tumultust el tudnám kerülni.
-
Nem hiszem, hogy gond lenne.
(3 db Euro6-os benzines autót vittem műszakira az utóbbi években, a kipufogógázt se vizsgálták.
)Milyen autó? Hogy hogy nem világít a visszajelző? Esetleg valami kütyü becsapja? (Jó lenne tudni, apám autójához se vettünk szenzorokat a téli kerekekhez, és folyton jelzi a hibát.)
-
rbalint88
veterán
válasz
tasiadam
üzenetére
Nekem nyari kumhom volt, az tesztek szerint is egy eros kozep/felso kategorias teljesitmenyt tudott szarazon, vizen viszont szar volt. Az elet igazolta a teszteket
A HS52 elodje, a HS51 volt sereghajto es tesztgyoztes is, ennek fenyeben en nagyon raneznek a teszteredmenyekre.
Ertelmesen hasznalva valoszinu nem lesz gondod vele.monya78: szerintem nem lesz gondod a Barummal. Gratula a Joggerhez, majd az autos topikba irhatnal rola tapasztalatokat

Itt Bp-n a ShareNow automegoszto eleg sok autojan van ilyen gumi, probaltam is ilyennel szerelt Minit, nem tunt rossznak. -
Monya78
veterán
Sziasztok!
Heteken belül átveszem az új autómat (Dacia Jogger)...rendeléskor lehetett "fél áron" középkategóriás négyévszakost kérnem hozzá.
Most tudtam meg a pontos típusát:Barum Quartaris 5 205/60 R16 92HAjánlott? Fel se rakjam, szabaduljak meg tőle? (körülmények: Alföld, évi 6-8ezer km, kevés hó, sok város)
Gyárilag kijött nyárit el akarnám adni róla, null kilométeresen, (Continental EcoContact 6 205/60 R16 92H), híreben azt olvasom drágulnak a gumik is, érdemes akkor egy kicsit várnom az eladással.
-
tasiadam
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
és Qru. valamelyik nap mondtad Qru, hogy a laufenn ársájvában csodát nem kell várni, úgyis hamar öregednek az olcsó gumik. Mi a helyzet a kumho-val? HS52-re gondolok elsősorban. 1 árban van a laufenn meg giti és hasonló kaliberű gumikkal, van ahol olcsóbb, mint az ugyan akkora Laufenn LK01+. Még a télin vagyok, 1-2 hét múlva megyek cserélni a nyárira, de addig nem akarok gumit cserélni (a repedezett szintén kumho és michelint), míg nem kapott futómű beállítást, máskülönben félrekopna. A kumhoval és a laufennel szemeztem. 1 hó alatt mentem vele ezer km-t, szóval nem lenne hülyére használva továbbra sem, és az összes út inkább autoalkatrész maitt történt és nem normál kirándulás miatt. [kép] [kép] most egy bontott de legalább nem törött frontlökösért fogok menni
-
rbalint88
veterán
Ebben a meretben leginkabb sport(os) gumik vannak, nem csoda, hogy gyorsan elfogynak. A vizes tapadas a szelesseg miatt gyengul, mert csokken a talajnyomas, konnyebben feluszik. Mivel sokat mesz, turagumit lenne erdemes venni, Bridgestone Turanza T005 vagy Michelin Primacy 4 van a meretedben, 65 es 68ezer/db korul. 40-45 ezres kategoriaban vannak esetleg alternativak, Apollo, Kumho, de azok is sportgumik, ha megvan a penz a top kategoriara, akkor nem probalkoznek veluk. A BS es a Michelin kozul en az utobbit vennem
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Nyári gumiba kérném a tanácsotok.
255/40 R19 lenne szükségem
Szedán, 250LE 4x4, napi 150km 90%-ban 80-110km/h között megyek. Nyugodt sofőr vagyok.Ilyenem volt legutóbb:
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 255/40 R19 100Y XL, MFSEbben óriásit csalódtam, szerintem nem ment el 20e km-et és 3mm-re kopott, valamint a tapadást se éreztem mindig megfelelőnek (vizes úton), szóval ezt a márkát kerülném!
Mit ajánlotok? Köszönöm!
-
svedmalac
tag
Drága lesz az abroncs:
-
válasz
tboldi
üzenetére
Azt a táblát keresem.... de már nem működik a linkje. Azon meg volt adva a szélesség mellett az oldalfal magassága is - precízebb volt.
Találtam ilyent, de ez gáz, 6,5"-t ír a 235/50R19-re.

Szerk: Igaz per35-ös, per40-es gumikhoz jó/normális szélességeket ad meg. -
tboldi
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Ez a táblázat még mindig jobb, mint a korábbi (asszem, az narancs színű volt). Az elég szűk tartományt engedett csak meg, 6,5-es felnire 185-ös gumit már nem írt, pedig működik, és nincs is szétfeszítve.

-
válasz
TayRol
üzenetére
Közben én is pont ezt néztem, random a 2019-es modellévet kiválasztva. Ott a gyári 18" is 7*18 és 235/55 megy rá. Evvan, nem tévedhetetlen a táblázat*. 🤗
Viszont az általad betett alapján, jó lesz az autóra!
Nekem volt 7,5 szélesen téli 205/55R16. Kicsit sztreccs az Ízlésemnek. Esetedben 30 mm-rel szélesebb a gumi, a felni pedig 25,4 mm-rel szélesebb - ergo kevésbé lesz sztreccs.
* Ez a táblázat inkább az erősebben peres gumikhoz készülhetett.
-
TayRol
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
mivel a kocsit még nem szállították le ezért csak a netes infók alapján tájékozódom, mely szerint a 7*19-es felnin 235-ös a gumi, a 8.5*19-esen 255.
ezért is tettem fel a kérdést, mert én is azt látom mindehol amit te.amúgy íme amivel jönni fog.
szerk: az autóra felmegy, mert van olyan kivitel (R Line) aminek ez a gyári mérete. csak az Elegance szinthez nem tudtam konfigurálni - ám sokan tettek már rá 20-as felnit.
-
-
TayRol
nagyúr
Hali,
Adott egy Tiguan, melyen gyárilag 7*19-es (ET43) felnin van 235/50R19 gumi.
Felmegy-e ez a gumi egy 8.5*19-es (ET38) felnire, mely belül 14, kívül 24 mm-rel lesz szélesebb az alap darabnál?Köszi!
-
SPeti1984
senior tag
Esetleg valakinek van tapasztalata a tavaly ősszel megjelent új Pirelli Cinturato Winter 2 téligumival kapcsolatban hogy mennyire lehet jó választás? Ez is képbe került nálunk.
-
Sziasztok. Tanácsot kérnék hogy a három márka közül melyiket válasszam. Elnézést hogy jelenleg az anyagi lehetőségeim elég korlátozottak. Szóval egy öreg (15 éves) 1.6-os Ford Focus-on kell mind a négy gumit lecserélni elöregedés miatt. A kocsi heti 1x használt csak városban, hegyre nem megyek vele, kevés kilómétert megy. Tél-nyár közt nem akarok cserélgetni.
Sailun Barum Laufenn
Főleg ez utóbbi (legolcsóbbra) vagyok kíváncsi, van-e ellene valami ellenérv..? -
zaskar
senior tag
Sziasztok! A jobb első gumimat lepadkáztam és tönkrement. A gumikban 25 ezer km van (215/50/17, Hankook Ventus V12 Evo2). Beszerezhető még ez a gumi, de rendesen felment az ára. Hogy érdemes cserélni? Gondolom 1-et nem, mert eltérő lesz a profilmélység. Legalább 2-t, és ugyanilyen típusra vagy akár másra is? Tengelyenként lehet más típus is?
-
Qru
MODERÁTOR
-
2ozzmexy
senior tag
Ahogyan rbalint88 is írta hiperekben és homasita polcain elérhető, olyan 3ezer körüli áron, ha szoktál hiperekben járni akkor érdemes figyelgetni, néha ilyen 2ezer alá akciózzák, akkor érdemes venni belőle.
A szintén alsopolcos sheron/prelix/q11 felnitisztitók jobban beváltak nekem az ilyen viszonylag elhanyagolt kerekeken, ellenben ezek nem pH semlegesek ezért megmarhatják/foltos maradhat, a krómozott nem szereti és ha van valamilyen védelem rajta akkor azt is károsítják/csökkentik az élettartamát. -
Egon
nagyúr
A család sokadik autójára, egy 17 éves Seat Ibizára vennék gumit: 185/60/R14.
Mivel 90%-ban városi használat a jellemző, évente alig párezer kilométer megy bele, leginkább 4 évszakos gumit vennék (bár még 1-2 szezont kihúzna a téli, de a nyári már teljesen kuka).
Az autó jellegére és korára tekintettel, az olcsóbb, középkategóriás gumik közül választanék. Mi a jó vétel ilyen méretben? -
SPeti1984
senior tag
Esetleg tudtok ajánlani olyan futár céget, amelyik emberi áron tud leszállítani magánszemélytől 4db gumit? Ahogy néztem GLS és társainál nekem 14-15 ezerre hozta ki a kalkulátor, ami kb 1.5x annyi mintha Én kocsival elmennék érte.
-
2ozzmexy
senior tag
Nem akartam a zsebedben turkálni, csak gondoltam rákérdezek mennyire árazták túl...
Egy TW redline-al ugyanezt érted volna el harmad áron.
Ezek az agyonreklámozott márkás felnitisztitók (főleg a röprozsda eltávolítósok) pH semlegesek, tehát az ilyen több éves ráégett zsíros fékporos szennyeződésre nem sokat érnek, tisztító erejük vetekszik egy kosár szamocaval. Ellenben ha máskor is szeretnéd használni akkor előre látó döntés volt. -
rbalint88
veterán
válasz
SPeti1984
üzenetére
UG9-et probaltam mas autojan, akkor bejott, de az nyilvan nem egy komoly teszt
a TS870 egy szezon alatt egyszer sem bicsaklott meg, tenyleg top gumi.
Keves futas melle mi bevallaltuk a negyevszakost, raadasul nyariasat (CrossClimate2),majd az evek eldontik, mennyire volt jo valasztas. Felesegem elozo autojan (Prius 2) is negyevszakos volt, Vredestein Quatrac 5, azzal se volt problemank.
En a kabrion cserelgetem teljesen indokolatlanul a telit-nyarit, eleve keveset megy es azt is leginkabb nyaron, igazabol telire egy szett jo bak kellene
-
SPeti1984
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Van az autóhoz 2 szett gyári alufelnim illetve a nyári gumik is 2019-es Pirelli elég keveset futott. Valamint pont azért gondolkodok a prémiumon, hogy párom kevesett szokott menni télen így ha mégis mennie kell akkor talán nagyobb lenne a biztonság. Illetve ahol dolgozik oda egy elég meredek lejtős utcán kell lemennie az autóval a faluban, így nem baj ha nem csúszik meg olyan könnyen, illetve ha a gyerkőc is a kocsiban van akkor főleg nem baj ha van tartalék. Legalábbis ezen gondolkodom.
Mondjuk a másik autónkon is külön gyári alun van a téli meg a nyári pedig aztán május végén lesz 3 éves a kocsi és most van benne 10 ezer km.
Valahogyan jobban bízok benne. Tavasszal meg ősszel lecserélgetem annyi mozgás kell.UG9+ volt nekem azt szerettem, de mondom a TS870 újabb minta hátha emiatt jobb is.
-
rbalint88
veterán
-
SPeti1984
senior tag
Köszönöm, akkor szülőknek maradunk a Vredestein Quatrac mellett.
Egy másik kérdésem is lenne téligumival kapcsolatban, az pedig nekünk a 2. autóra lenne (2015-ös Opel Meriva B 1.4 turbo 140) amit főleg feleségem használ illetve a gyerkőcöt is azzal szoktuk inkább vinni. Mennyire várható szerintetek, hogy jócskán emelkedni fog a gumik ára? A téli már 7 éves így azt lecserélnénk, de nem tudom hogy várjak szeptemberig a vásárlással vagy most a szettet ami valószínűleg 2021-es lesz. Éves szinten az autó olyan 10-15 ezret fut, így inkább előregedni fog. Illetve mivel 140 lovas az autó, mennyire megengedett hogy T sebességindexűt vegyek rá? 130-140-nél jobban még nyáron sem megyünk tehát nekem nem lenne baj, csak előírást tekintve lehet-e ebből baj?
Az olcsóbbak között ezt a kettőt néztem, míg találtam két prémiumot magánhírdetésben amik újak. Egyik másik kategóriából melyiket mondanátok?Olcsóbb:
-Kleber Krisalp HP3 19.550 Ft
-Nexen SnowG3 19.600 FtPrémium:
-Continental TS870 26.250 Ft
-GoodYear UG9+ 25.000 FtKöszönöm előre is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Goodyear Vector gen3, Pirelli sf2 a felsohazbol. Alatta Hankook.
-
szabonagyur
félisten
165/70/14-re milyen 4 évszakosat tudtok ajánlanit ami jobb? 20-25/db áron mondjuk.
-
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Szüleim gondolkodnak 4 évszakos gumi vásárlásán és ebben kérném a segítségeteket, tapasztalatotokat. Egy 2015-ös 1.6-os Focus-ra (205/55 R16) lenne főleg város és főúton való közlekedéshez. Autópálya max 2x egy évben mikor nyaralni mennek főleg akkor is országon belül. Nyugdíjasok, így 100 felett ritkán mennek. Szeretnék, ha halk lenne de azért ne is menjen a teljesítmény rovására. Veszprém környékén laknak, így hó illetve emelkedő azért akad errefelé télen. Eddig téli nyári szett volt nekik, de mostanra mindkettőt cserélni kellene (GoodYear Efficientgrip illetve Vredestein Snowtrac 5)
Az alábbiakat néztük ki:
-Nexen N'Blue 4 Season WH17
-Falken AS210
-Vredestein QuaTracEzek közül Ti melyiket ajánlanátok?
-
shteer
titán
válasz
yodamester10
üzenetére
-
rbalint88
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Hat en ezt biztos nem festegetnem
-
kenguru99
senior tag
válasz
Tonimcfish
üzenetére
Nem írtad, hogy milyen gumit keresel, milyen használatra, kilométerfutásra. Feltételezem, hogy nyárit. A japán gyártók hajlamosak ritka, drágább méretet használni, ezt tudomásul kell venni. Javaslom, hogy ne térj el a gyári mérettől. Ár/érték arányban ez az egyik legjobb ajánlat.
A másik megoldás, hogy felnit cserélsz 15 collra, az a méret sokkal olcsóbb. (175/65R15)
Az Insight egyéb tekintetben sem kifejezetten olcsón fenntartható, mivel elégé egyedi és kis példányszámban készült autó. Érdemes a vásárlás előtt tájékozódni, hogy később ne érjen kellemetlen meglepetés. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tonimcfish
üzenetére
Ha nem engedelyezett meret van fent abba a rendor belekothet meg a biztosito (pl nem fizeti a karod). Illetve muszaki viszgan is belekothetnek. Maradj a gyari meretnel lehetoleg.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha fogyira gyursz akkor eco gumi kell nem sport. Amugy normalis, ami tapad azzal a fogyid no.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Egy azonos vagy eggyel kisebb felniméretű téli kb. fél litert (5-6-7 decit) tesz rá a nyárira a saját tapasztalatom alapján. Tippre +2-3 deciről beszélhetünk az esetedben átlagos használat mellett.
-
Motion_Blur
félisten
Szerintetek mekkora extra fogyasztást lehet ráhúzni arra hogy a Matador Hectorra 3 gumik helyett Michelin Pilot Sport 4-ek mentek fel?
Két telitank alapján ~8%-al ugrott meg a fogyim és érzésre is sokkal gyengébb a kigurulása az autónak, szó szerint "fogja" a gumi sima egyenes vonalú mozgásnál is.
Már arra gondoltam hogy más (is) lehet a gond, de mi

Azon kívül h én raktam fel a szettet saját kezűleg
-
Tonimcfish
tag
sziasztok.
van egy honda insightem, 185 55 r16os gumival. vennék rá egy gumit, de a váltomérettel, ami a 205 50 r16, horror árba vannak, ami majdnem ez, az mért nemm jo rá? 205 55 r16
előre is kösz a válaszokat. -
rbalint88
veterán
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
-
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Nem azt írtam (@rbalint88), hogy ne tegyél fel 17"-es felnit.
Csak annyi, hogy a Passat B5-nek igényes futóműve van, fokozottan nem jó ha nagy az eltérés.
Ez a 10 mm kifelé irányban egy átlag autón általában OK. B5 Passatnál jobban körüljárnám a kérdést. Amit a wheel-size ír, az biztos jó lesz, csak a pontos adatokat írd be.(Prosztóbb futóműves Golf 6-ra simán rátettem a Passat B6 7" széles ET45 felnijét, meg G7-re az Audi A4-ét.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lightyear - befektetési app
- BestBuy ruhás topik
- Cyberpunk 2077
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(3 db Euro6-os benzines autót vittem műszakira az utóbbi években, a kipufogógázt se vizsgálták.
)