Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
2003-2008 közöttiek! Tudom, hogy pirosra vált(18mm differencia), de ez a gyakorlatban nem sokat jelent! Élő példa az én fabia-m: 165/70 r14-el szerelték gyárilag! Ennek a váltómérete a 185/60 r14 (pár mm-el kisebb), a 175/65 r14(szintén pár mm diffi, de már nem emlékszem fejből) a 195/50 r15 és a 195/55 r15 is(mivel a 165/70-hez képest már mindkettő benne van +- -ban a megengedett különbségben) Így jönnek össze az ilyen(furcsa) megoldások! Mindig attól függ, hogy mivel volt kedvük szerelni újkorában az adott modellt! Pl a fabia-k felszereltség és nem motorméret alapján kapták az első szerelésű méreteket!
pl ez is furcsa kicsit 
-
Gombinyó
őstag
Városi, néha országúti használatra keresek 4S gumit 175/65 R14 méretben. Melyik most az ajánlott?
Látok elérhetőnek több típust is.
Barum Quartaris 5
Hankook Kinergy 4S 2 H750
Michelin CrossClimate XL
Nexen N'Blue 4 Season WH17
Continental AllSeasonContact
Vredestein QuaTrac 5Igazából árban annyira nem számottevő a különbség köztük, így nem az alapján választanék.
4-5 év alatt kerülne bele kb 50e km. Valszeg hamarabb öregedne el, mint kopna, ezért is akarok 4S gumit. Ezek közül melyiket vegyem? Vagy esetleg más, ami jó/jobb?Köszi!
-
UHHH
őstag
215 55 R17 defekttűrő négyévszakos gumit keresek, de nem igazán találok.
Miért nincs sehol egy normális prémium, ebben a méretben?!
215/55R17 W CINTURATO AS SF2 XL SEAL PIRELLI volt, de az nem prémium szerintem.
215/55R17 V TS 815 SEAL DOT19 CONTINENTAL meg dot19-es, hanyagolom.
Nincs defekttűrő ebben a méretben a magyar piacon? -
2ozzmexy
senior tag
válasz
DeadMeat
üzenetére
Barum abroncsokat is utoljára a 120GLS-en láttam, ettől még létezik a gyár.
A Michelin felvásárolt egy csomó kisebb abroncsgyárat (mint a Taurus) és fejlesztett egy low-budget abroncsot nekik, amit különöző márkanévvel dob piacra, azon az elven hogy itthon hamarabb adja el Taurus/Kormorán márkanévvel mint Riken/Tigar névvel pedig a két abroncs teljesen azonos. Érdekes marketing stratégia, de látok benne logikát.
Ausztriába hiába viszed oda az Uniroyal-t, amikor van nekik Semperit... inkább a Continental is felvásárolta a Semperitet, jelenleg ca. 5-6 gyártó kezében van az összes abroncsmárka.De hogy haza is beszéljek picit, nekem a téligumim Sebring Snow, majd amikor cserélem akkor lövök róluk fotót hogy a vele egyidős Continental EcoContact5 milyen állapotban van.

-
DeadMeat
nagyúr
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Teljesen jol fogalmaztatok, csak erdekelt volna, hogy van-e valami indoka hogy ketten is a taurust hoztak fel nem a masik ketto valamelyiket, hiaba egyformak.Gondoltam van vele valami jobb tapasztalat.
Igazabol tljesen mindegy, mert hirtelen eltunt mindharom a rendelheto gumik(helybeni gumisok) listajabol, vagy csak nagyon kesoi idopontra elerheto.....
Benne vannak a pakliban igen
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
DeadMeat
üzenetére
Látom nem jól fogalmaztunk: A taurus high performance= riken high performance=kormorán high performance=stb
Az általam felsorolt 5 márka ugyanaz az abroncs, ugyanabban a sütő formában készülnek csupán a markajelzest beütő szerszámot cserélik.
Nexenre is ranezhetsz, esetleg Kumho is akad abban az arsavban. -
DeadMeat
nagyúr
A kozepsore valaszolok, de mindharmatoknak koszonom.
Sajna a 4s egyelore nem alternativa.
Ketten is a taurusra szavaztatok, szabad tudni miert?Laikuskent nekem egyformanak tunnek a taurus, kormoran, riken trio, vvagy esetleg van valami erdemi kulonbseg? Esetleg csak egyeni preferencia?
Tesztet nagyon egyikrlol sem talal nekem google. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
DeadMeat
üzenetére
"Kormoran, Riken road performance,taurus, high performance,"
Ezek mind ugyanazok, Michelin harmadvonalas abroncsai, meglepően vállalhatóak.
A michelin jelenleg a harmadvonalban tart kétféle nyári/téli mintát és egy 4S-t, teljesen mindegy mi van az oldalába ütve Kormorán/Taurus/Riken/Sebring/Tigar/Strial ezek mind ugyanazok az abroncsok és mindegyik Michelin fejlesztés.
Tehát ha mondjuk Taurus High Performance-ból nem találsz csak Riken High Performance-ból akkor nyugodtan vegyed, mert a kettő ugyanaz, Szerbiában gyártják őket csak a különböző területeken ugyanazt az abroncsot könnyebb eladni egy már ismert névvel.
Semmivel sem rosszabbak mint egy noname márka vagy egy kínai, sőt esetenként ezeket veri is.Na megaszontam megint...

-
svedmalac
tag
válasz
DeadMeat
üzenetére
Én a következőket ajánlanám, ha nyáriban gondolkozunk:
Nexen N'Fera
Matador Hectorra 3
Toyo Proxes CF2A HS51 is elfogadható szerintem, esetleg még az Apollo Alnac 4.
Kérdés, hogy ebből mit tudsz beszerezni, megvenni.
Ha végképp semmi nem férne bele, én talán a Taurus HP-t venném...
-
DeadMeat
nagyúr
Sajnalatos modon ugy alakult, hogy eloszor (es remelem utoljara) budget gumit kell vegyek a vasra. Az elmult hetek viharai( anglia) sajnos kimeritettek a forrasaimat, viszont gumi kell a kocsira.
Tudtok esetleg valami nem annyira rosszat ajanlani varosi hasznalatra 185/55 r16 meretben egy suzuki swiftre? 1.2 90hp
Ami elerheto helyben Kormoran, Riken road performance,taurus, high performance, Sumitumo, rotalla, roadmarch, sailwin? Hifly tipusu "gumik" amit minden gumis tol errefele az arcodba.
Lehetoleg ne legyen tul nagy gordulesi ellenallasa es ne kopjon el tul gyorsan. Nem agressziv, gyors a vezetesi stilusom.
Esetleg meg az ectsa hs51-t neztem online gumistol, ami meg belefer, de az meg ebben a meretben D/D jelolesu, szoval kicsit elbizonytalanit.
Szivem szerint menne ra negy evszakos garnitura, mar ki is neztem az uj kumho solus ha32 gumikat ra, nagyon minusz nincs, maxra meg vagy 25 C a legtobb mifelenk, szoval pont jo lenne egy nyariasabb 4S-nek. De ez van, mashol van a helye most az aruknak.
Remelem tudtok segiteni. -
-
kenguru99
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
Én valószínűbbnek tartom azt, hogy a keverék nem változik. Egyszer valamikor nagyon régen az indexes gumis fórumba írta egy gumis szakember (lehet hogy a Pásztoy már nem emlékszem), hogy a keveréken nem változtathat a gyártó, csak ha jelöli is azt. (pl. Michelin Crossclimate Vs. Crossclimate+)
-
Zozzant
addikt
válasz
GangBAng^
üzenetére
Egy helyen azt láttam, hogy legkorábban május... 2 helyről pedig azt a választ kaptam, hogy a a gyártó nem tudja mikor tud szállítani. Szóval én ejtettem a VP4-et. Márciusra áremelést jósolnak így vettem toyo cf2-t, ezt is Hollandiából hozatta az egyik magyar gumis weboldal, meg is jött, 2021-es made in japan.
-
GangBAng^
tag
Hankook VP4 mikor lesz már kapható? Tobb helyen felraktak mar, berendeltem(225/45r17), de mindegyik azt mondja, h a gyarto nem ad infot mikor lesz es tukmaljak az s1 evo3at.
-
rbalint88
veterán
-
kenguru99
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
"Egyik tesztben nagyon jó az egyik gumi, másikban szinte sereghajtó"
Azért ez nem jellemző. Előfordulhat de nem gyakori.
Egy gumitesztben annyi változó van, hogy lehetetlen azonos körülményeket biztosítani. A hőmérséklet, páratartalom, útburkolat anyaga, mérőműszerek, a tesztautók, a s pilóták, az eredmények súlyozása mind különbözőek. Érdemes több tesztet megnézni ha van rá lehetőség. -
dethroner
veterán
válasz
Bizsu1st
üzenetére
Nem vagyok szakember, de a méretváltó szerint nem megfelelő. Meg nyárra esik a műszaki vizsga ideje, nem szeretném ha a gumiméret miatt gond lenne a vizsgán. Igazából ahogy nézem ebben a 195/55 R15 méretben még nagyobb is a választék mint az általad javasolt méretben, de amit írsz, abban tényleg nevetségesen alacsony áron mennek a prémium gumik
Mindegy, beletörődtem hogy kb 30 ezer/db, csak tudnék dönteni. Nagyon sokáig agyalok, túrom az olvasmányokat. Egyik tesztben nagyon jó az egyik gumi, másikban szinte sereghajtó. Hogy vannak ezek a tesztek amúgy, mert így egyik évet nézve a másik után, kicsit olyan érzésem van a gumik szereplésével kapcsolatban, mintha nem is lett volna teszt, csak random irkáltak valamit, aztán a következő teszt írója nem olvasta az előző írást és teljesen mást írt mindenről. -
rbalint88
veterán
eGolfra milyen negyevszakost tennetek? Nekem most a goodyear a legszimpibb, masodik a cc2, harmadik az uj pirelli.
Valamint mennyiert eladhato 4 db kb vadiuj bridgestone turanza t001 205/55r16 gumi, meg egy acelfelnis kozepszar gumis, gyari disztarcsas kerekszett?
-
bear_
aktív tag
Sziasztok!
2 kérdésem is lenne:Vettem egy szett felnit használtan. A festés nem a legszebb rajta ezért szintereztetni akarom. Mielőtt lefestetném szeretném megvizsgáltatni, hogy nincs-e valami baja (szemre jó, nem tojás, nincs hegesztve). Egy random gumis meg tudja állapítani valamilyen géppel az állapotát?
Másik: a jelenlegi felnimmel sikerült átmennem egy téglán ami az előttem menő teherautóról pottyant le, az egyik pereme meg is van kicsit hajolva. Ezt ki tudják nekem görgőzni anélkül, hogy megsérülne rajta a festés? -
UHHH
őstag
Nézegetem a gumikat és mi jön szembe MINDENHOL: 215/55R17 V TS 815 SEAL DOT19 CONTINENTAL. [arukereso]
DOT19! De nem is olcsó sehol. Mi ebben a buli, ki venne ilyet? Elöregszik már azelőtt, hogy belevered a kilométereket. Vagy én látom rosszul a dolgot és ez egy remek dolog?
Nem sokan vallják be, hogy DOT19-es, de gondolom mind ugyanazt árulja. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
FollowTheORI
üzenetére
A Hankook VP4-et nem mertek bevenni, nehogy ne a Conti nyerjen.

-
-
avl
senior tag
-
tboldi
nagyúr
1 év alatt már igazán vehettél volna valamit.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
avl
senior tag
válasz
kenguru99
üzenetére
eves km futas ? nagyon valtozott eddig, volt, hogy 18-20e / év, es volt 3e / év
mondjuk 7-8000 km/év amit a következö évekre saccolok, azaz 5 evre 35-40e km
igen, garazs
szoval 175/65 R14-ben a legtartosabbnak, legkevesbe öregedönek igerkezö, varhato gumik sora ?
1. ...
2. ...
3. ...tartossagukat nem ismerve a Vredi Quatrac 5, GY 4season 3gen, continental allseasoncontact vannak a rövid listamban, esetleg a Nexenéké is
-
Laybee
őstag
[link] Adac nyárigumiteszt 2022
-
kenguru99
senior tag
válasz
ZeroX92P
üzenetére
A négyévszakos (márkától függetlenül) sokkal gyorsabban öregszik mint egy téli. Mert a nyári erős uv sugárzás gyorsan öregíti a gumi anyagát. Ez pedig lerontja a téli képességeket. Ha a CC2 nem ilyen lesz akkor nem leszek rest beismerni, hogy tévedtem.
De azt gondolom, hogy 2-3 évesen már ugyanúgy repedezni fog az anyaga mint bármelyik más gyártó terméke.@05Steve
Teljesen jó. -
05Steve
tag
Sziasztok,
évi 5-6 ezer km, 90% városban szaladgálós, reggel suli+munka 2-3km városon belül, délután ugyan ez, (Sopron, nem mintha több hó lenne mint bárhol), 185/60r15 Polo 6r
mellette van egy nagyobb autó amin van "rendes" téigumi/nyári gumierősítsetek meg, hogy elég erre a 4 évszakos és a Vredestein QuaTrac jó lesz
kicsit bizonytalan vagyok, mindig volt külön téli/nyári garnitúrám, de be kell látnom hogy a felhasználási jellege az autónak ezt nem követeli meg
köszönöm
-
kenguru99
senior tag
válasz
flpuovd
üzenetére
A kleber legfeljebb középszerű a tesztek szerint, a VP3 és SL3 jobb. Esetleg ránézhetsz még a Vredestein Utrac-ra. Vagy ha találsz Hankook VP4-et, ebben az ársávban az egyik legjobb lesz szerintem.
Michelin CC2-ben akkor gondolkodj ha havas, jeges útviszonyok esetén van alternatívád az autóhasználatra. Az első télen jó lesz, később már nem igazán. -
flpuovd
csendes tag
Sziasztok,
2.0TDI 150le Passat B8-ra keresnék nyári gumit 215/60/16 méretben. Budapesten belül van használva az autó, illetve havi 2x300km autópálya (éves futásteljesítmény kb 15.000km)
Amiket nézegettem eddig:
- Kleber Ddynaxer hp4 XL 215/60 R16 99H ~31.000Ft/db
- Hankook Ventus Prime3 K125 XL 215/60 R16 99H ~33.000Ft/db
- Semperit Speed-Life 3 XL 215/60 R16 99H ~36.000Ft/fb
Ezek közül nekem a Kleber a legszimpatikusabb.Esetleg ha a Michelin Primacy 4 megéri azt a plusz ~70eFt felárat 4 gumi esetén, bár ilyen futásteljesítménynél nem biztos.
Még a 4Season gumin gondolkozok, Michelin CrossClimate 2-n, de itt meg kérdés hogy az autópálya miatt mennyire kopna (150kmh/tempomat).
A téli gumim sanszos hogy cserés lesz jövőre (Alpin 5) így télre muszáj lennék venni egy téli szettet is, így merült fel a négyévszakos gumi opció.Szerintetek melyiket lenne érdemes választani figyelembe a fentieket? Esetleg más alternatíva?
Köszönöm
-
ftc
nagyúr
Kérdés 175/65/R14-re mit ajánlotok? Napi melóba járás... kicsit hegyes terület... kb 18- 20 000km -ig. Jelenleg téli nyári szett van, de már cserélni kéne...
-
Laybee
őstag
[link] Autobild nyárigumiteszt 215/55r17 vagyis csak fékteszt
-
Nikaré
őstag
Srácok!
Gyárilag 225/45/17 van az autón.
E helyett felkerülhet 225/60/17 ? -
avl
senior tag
akkor meg kell kerdeznem: 78 lovas Jazz, 175/65 R14
4evszakosok közül öregedesben melyik a legjobb, sorrend ?
kiszemeltjeim:
Vredi Quatrac
GY Vector 3gen
Conti…
esetleg Nexenelvarasom legalabb 5, de inkabb 6 szezon (eddig es most is teli + nyari, siman 6, sőt 6+ szezont hasznalva…igen, öregedes a tapadasban télinél eszrevéve, de nagy repedezettseg es abbol adódó veszélylátás/félelmem nincs …eddig)
-
athomi
veterán
Dehogy kopott. Hamar öregszik az abroncs, ennyi, és ez főleg nedves hidegben érezhető. Tegnap dumáltam ismerőssel, neki 4 éves a CC+, ugyanezt tapasztalta, hogy nedves hidegen sokat romlott 3 éves kora körül az abroncs.
Friss havon amúgy el voltam vele pár héttel ezelőtt. -
dethroner
veterán
Sziasztok!
195/55 R15 méretben kellene nyári gumi. Most néztem pár tesztet (persze ebben a méretben semmiféle teszt nincs), és megakadt a szemem a Semperit Speed Life 3 és a Continental Ecocontact 6 típusokon. Ezekről van tapasztalat, vagy esetleg valami ezeknél jobb? Ilyen max 30 ezerig gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- VGA kibeszélő offtopik
- World of Warships
- Sorozatok
- Battlefield 6
- Apple asztali gépek
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mindegy, beletörődtem hogy kb 30 ezer/db, csak tudnék dönteni. Nagyon sokáig agyalok, túrom az olvasmányokat. Egyik tesztben nagyon jó az egyik gumi, másikban szinte sereghajtó. Hogy vannak ezek a tesztek amúgy, mert így egyik évet nézve a másik után, kicsit olyan érzésem van a gumik szereplésével kapcsolatban, mintha nem is lett volna teszt, csak random irkáltak valamit, aztán a következő teszt írója nem olvasta az előző írást és teljesen mást írt mindenről.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)