Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
tothjozsef
aktív tag
2018-as Outlanderemen a nyári gumik 2017-es Toyo R37 225/55 R18. Sajnos nagyon meg van keményedve, és bár nem kopott, mégis lecserélném. Mi az ajánlott ekkora méretben (évi 15e km-r ) ?
-
flymi
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget, hozzászólást, észrevételt.
Osztottam-szoroztam és végül megrendeltem a Bridgestone T005-öst a BHP gumitól.Anno Hankook VP3-ról is terjengtek olyan pletykák (apropó, ezt anno auto-stop-tól vettem és meglepődtem, mikor nem találtam meg a céget, lehúzták a redőnyt?), h hamar öregszik, de az idén már 4 éves és 3 szezont futott, mégsem látni/venni észre rajta semmit. Most még. Akkor legjobb vétel volt. Ha még két szezont kibír így, szerintem már megérte. Jó lenne ha a T005 ha ugyanígy kiállná az idők próbáját. Nem igazán szeretnék 7 évnél öregebb pacskerokkal járni, azok meg még pont eladható kategória, van aki bevállalja.
14-es méretben mindig ilyen drágák voltak a gumik, vagy ide is begyűrűzött a mindenhol tetten érhető áremelkedés?
Nokian Wetproof-on is sokat agyaltam, de a kisebb zaj nem igazán kompenzálja a gyors kopást, ha a többi tulajdonsága nagyjából egyezik is a T005-ével. Pirelli, hát nem tudom. Erre talán majd visszatérünk 7 év múlva.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
nagyúr
Én Nokian-t használok, most kezdi majd a 3. szezonját nyáron... szerintem semmi gond nincs vele.
Ezek közül szerintem mindegy melyiket veszed, rosszul nem fogsz járni.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
flymi
addikt
Üdv emberek!
Renault Thalia 1.4 16V-hez keresek "biztonságos" új nyárigumit 175/65 r14 méretben. Apósom és a feleségem fogja hajtani 90% városban, gyerekkel a hátsó ülésen, de városon kívül sem szeretném ha kompromiszumokat kellene kötni.
Régebbi teszteket átnyálaztam, kettőt találtam megfelelőnek, ami belefér a keretbe is.
Bridgestone Turanza 005
Nokian WetproofA Nokian jobban kopik, de elvileg "halkabb" és valamivel olcsóbb a T005-nél. Melyik a jobb választás? Vagy van más alternatíva ami hozza a fenti kettő tulajdonságait ebben az ársávban? (19-22k)
Előre is köszönöm!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
adam320
senior tag
Sziasztok.
Alufelni porvédőt szeretnék venni 18-as Ford felnire. Magyarországon sehol nem találok olyat ami nekem kell. 3m5j-1130-da, ilyet keresek. Valakinek ötlet? Köszi.
-
ftc
nagyúr
Rendelés előtt vagyok 225/45/R17
Michelin PilotSport 4 vagy 5
Goodyear Eagle F1 asymetric 5
Pirelli P ZeroMichelin felé hajlok , de ha van jobb akkor ide vele ...
-
őstag
válasz FollowTheORI #51284 üzenetére
Köszi, én is olyan 550-600-ra gondoltam attól függően melyik gumi lesz. Nem szívesen pakolgatnék/tárolnék sokáig 4 db 18-as malomkereket...
-
nagyúr
-
őstag
Nemsokára megjön a rav4 és kapok ajándékba egy gyári szett télit 18-as méretben (225/60/18) vagy Bridgestone LM 005 (653k listaárnon) vagy Continental WinterContact TS870 (758k listáron). Alu, tpms, gumi. Nekem nem fog kelleni, megy fel megint 4 évszakos. Mondjuk a continental nem tudom miért több 100-al, a gumik ahogy nézem csak 40-el drágább 4 db...
De a kérdés Mennyiért érdemes majd szerintetek hirdetni hogy el is vigyék de nem legyen fölöslegesen nagy bukta (bukta az lesz az világos)? Felnikhez abszolút nem értek... Köszi!
-
jani528
csendes tag
Sziasztok!
Nyári gumi vásárlás előtt állok (205/55/R16) és érdekelne egy két tapasztalat és vélemény.
A következőkkel szemeztem:
YOKOHAMA BLUEARTH GT AE51
HANKOOK VENTUS PRIME 4
Hankook Ventus Prime3Ezzek kapcsolatban van valakinek tapasztalata? A Yokohama mennyire megbízható márka manapság?
Esetleg ha ebben az árkategóriában mást tudtok ajánlani?
[ Szerkesztve ]
Eladó Lenovo C430-11 Chromebook
-
erx470
csendes tag
Sziasztok!
205/60 R16-os méretben melyik nyári gumi jobb?:
GT RADIAL CHAMPIRO FE1
SAVA Intensa HP 2
DEBICA Presto HP 2esetleg Alliance AL30 030Ex (Yokohama termék)
Köszi!
-
Tomics
addikt
Reggel -7, napsütés didergős, szeles, itt az ideje ledobni a 16os téliket és feldobni a gyári, 2000 km-t sem futott 17-es nyárikat, én meg is tettem
Na jó, annyira azért nincs meleg, de úgy voltam vele, hogy miért ne. Ne essen 20 centi hó, éjjel/hajnalban nem megyek ha nem muszáj, nappal meg bőven plusz van már, ezt a néhány hetet legfeljebb odafigyelősebbre veszemPH! addikt since 2004
-
tboldi
nagyúr
válasz rbalint88 #51266 üzenetére
Yep.
Újonnan vettem az OZ Superturismo GT-ket, ergo teljesen tiszták voltak, meg én is mosom rendszeresen, simán leviszi az önkiszolgáló lándzsája.
-
2ozzmexy
senior tag
Ecset és lúgos felnitisztító, csak alaposan öblítsd le sok vízzel pár perc után, leszerelve könnyebb megtisztítani. Ha ez sem jön be akkor háztartási sósav finoman megfújva és bőven öblítve...
Ha dobsz rá valami védelmet, akkor könnyebb pucolni."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
-
rbalint88
addikt
Egyszer kell elnyalogatni tisztara, alaposan, utana ha nem hagyod rakovulni, lehozza a magasnyomasu is, max kis vegyszerrel
Latok en is nem egy olyat, hogy a gyarilag ezust szinu felni mar barna, na azzal tenyleg el lehet standupolni egy jo ideig, de ha szinten van tartva, akkor nincs drama. Nekem a cegesen origami mintas es bicolor is, megse drama takaritani, mert nem hagyom nagyon elretkesedni. -
2ozzmexy
senior tag
válasz Sgt. Chris #51263 üzenetére
Valami utángyári esetleg? Abból is léteznek egészen egyszerű kivitelek és azokból van választék méretben...
Pl egy Dezent (ne kövezzen meg senki pls) vagy valami kevésbé márkás univerzális? Ha jól választasz még a kinézete sem lesz "teleptyuning"...Egy személyes megjegyzés: Örömmel látom hogy van még aki használja a fejét és gondolom arra hogy azt a kereket egyszer takarítani is kell... A cikkcakkosba is bele tudsz nyúlni csak jó felnikefe kell hozzá (igaz rém pepecs meló). A BBS gyártott hajdanán olyan felniket hogy azzal takarítatnám aki rajzolta...
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz Firstaye #51262 üzenetére
Téli gumihoz gondoltam használt felnit venni...a latyakba (már ha van), úgy gondoltam jó lesz az is...ez a típus meg tetszett, mert 5 masszív küllőből állt, ami könnyebben tisztítható, mint az ilyen cikk-cakkos, bi-color csodák.
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
Firstaye
tag
válasz Sgt. Chris #51261 üzenetére
Amúgy is kicsit furán nézett volna ki a 2021-es Peugeoton egy 3 modellel ezelőtti felni
Nem túl nagy eltéréssel ezeket dobja a wheel-size oldal:
KÉPJátszhatsz még az ET - kerék szélesség viszonnyal, nagyobb átmérőre ezt javasolja: 7.5Jx18 ET49
Plusz még ott a furat, nézhetsz nagyobbat, és akkor központosító gyűrű.[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz Sgt. Chris #51259 üzenetére
Szia!
Béna lesz, bent fog ülni a kasztni alatt (2x6 mm-rel keskenyebb nyomtáv), rossz esetben még hozzá is ér.[ Szerkesztve ]
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv! Peugeot 5008 (2021)-re keresek 17"-es felnit. A gyári felniméret: 5x108 7Jx17 ET42.
Találtam egy szettet, ami 5x108, 7Jx17 ET48 középfurat: 65,1Nagyon hasonló, ez eredetileg Peugeot 407es gyári felnije volt, ez jó lehet az enyémre is?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #51256 üzenetére
Ezért jó az egyedi arckép, az én corgifejemet csak megismered.
-
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz 2ozzmexy #51252 üzenetére
1. Ez a legnagyobb megengedett méret, nem kéne konfrontálódni a hatóságokkal, pláne nem az osztrákokkal.
2. A lemezfelni esélyesen könnyebb, mint egy bármilyen megfizethető árú alu (ami nem is egészen alu), ergo nagyobb lenne a fogyi. A formája miatt amúgy is hátránnyal indul, nem kellene jobban kínozni.[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz szabonagyur #51236 üzenetére
Tudom hogy ezzel jött gyárilag... nem ismerős a nicknév!?
Én is azon járok nyáron, majd ha rakom fel a harmadik szezonra lövök képet róla hogy a saját szemeddel is lásd miért írtam amit írtam. Mindenesetre nedves úton ésszel menj vele, előjel nélkül képes tapadásvesztésre. Az első évben még elmegy szódával, de minél öregebb szinte exponenciálisan romlik... Nekem ugyan K14C-n van EcoContact5, de évek óta először sikerült esőben még harmadikban is csikorogtatni a gumit."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz rbalint88 #51228 üzenetére
Most láttam egy T rendszamos s-crosst vatta új laufenn nyári gumin,tehát nincsen hozzáheggesztve a felnihez...
Amúgy használja ha akarja, de ez az ő döntése, övé a felelősség és a következmény is. Kérdezett, válaszoltunk, de ahogyan elnezem a pozitív tapasztalatok nem igazán jelentek meg... az is vélemény ha nincs vélemény?"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
No.01
őstag
válasz hemaka #51250 üzenetére
Tartalek mindig kell, de ez olyan, mint en anno a kis Swift Sportommal.
Tobbsegeben csak cruisingoltam, de volt, h penteken hazafele elgurult a gyogyszer es egy "kis" kiterovel mentem csak haza.
Ettol fuggetlenul az esetek 90%-ban nem ez volt a hasznalat modja... ha ehhez hozzaveszuk, h manapsag mennyire lehet sportolni foleg egy csaladias es max az atlagnak kisse erosebb autoval akkor nalam a mutato mar akkor is kilengene, ha valoban nem szamitana, h egy abroncs 35e-be vagy 60e-be kerul.
De ez nyilvan csak en vagyok. -
No.01
őstag
válasz Intruder A 6 #51248 üzenetére
Az ar biztosan fog valtozni, de kizart, h lefele...
BTW ha nem vezetsz sportosan akkor meg minek ilyen durva gumi utcara?
Van olyan ami jol tapad, de azert a fentiek kozott szvsz van ami finoman szolva is overkill -
Intruder A 6
aktív tag
válasz rbalint88 #51247 üzenetére
Számít a pénz is persze, de PS5 még beleférne a költségvetésbe, nem jellemző hogy sportosan mennék, de előfordul hogy kicsit odalépek neki
Várható még valami ár változik? bár ahogy nézem az Euro miatt valószínűleg olcsóbbak nem lesznek, Falken az Ősszel még 35 körül volt, most meg 40től indul. -
rbalint88
addikt
válasz Intruder A 6 #51242 üzenetére
Ha penz nem szamit, akkor PS5, amugy vredi/falken/hankook. Pilot supersport azert lehet elfogyna egy, max ket szezon alatt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Intruder A 6 #51242 üzenetére
Michelin PS5 ha sportosan vezetsz, ha nem akkor jo a Falken FK510 is.
#nincsbennetarcsi
-
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
VW Passat 2.0 TSI 211Le-re keresek új nyári abroncsokat, árban max 50ezerig mennék el, keveset fut az autó évi max 6-7 ezret a nyári abroncsokkal, nem baj ha esetleg gyorsabban kopik, 235 40 R18 méret kellene.
amiket eddig néztem:
Vredestein Ultrac Satin
Falken AZENIS FK510
Pirelli P Zero Nero GT
Hankook Ventus S1 evo3
Continental SportContact 6
Michelin Pilot Sport 5
Michelin Pilot Super Sport
Michelin Primacy 4 -
HGA
friss újonc
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem hogy ha a gyári méret 15-16-18 colos felniméreteket határoz meg, de én 17-eset szeretnék rátenni, akkor pl a kilométer óra fals számlálásán kivül mi baja lehet az autónak? Használtam már egy fél évet vele tavaly, most a téli az gyári méret, de visszatenném a 17-est és maradni is hosszabb távon. az 5 évvel késöbbi következő generációson pl már gyári méret a 17-es is...
-
félisten
válasz 2ozzmexy #51227 üzenetére
Gyárilag ezzel jött... Szóval mielőtt kidobnám csak random mert, hogy sz@r gondoltam rákérdezek kinek mi a tapasztalata vele.
Pluszban azért nem állnak halomban az árokban SCROSS/Vitara autók, mind ezzel jön (meg kitudja mennyi modell még).
Pluszban ha tényleg az olcsóság lenne a lényeg akkor a 83LE-s 15 éves Honda Cityn sem Continental 4 évszakos lenne...
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
válasz tboldi #51229 üzenetére
Ilyen valoban letezik a nagyon extrem meretektol esetleg eltekintve??
Konkretan az i3 es az uj Megane jutott eszembe ami nagy, de cserebe baromira keskeny.Egyebkent teljes egeszeben egyet kell, h ertsek az elottem (2ozzmexy) szoloval.
Egyszeruen nincs ezen gumiknak letjogosultsaga. Annyival nem olcsobbak, nem is sporolsz vele annyit, cserebe egy-egy helyzetet nagyon durvan veszelyesse tudnak tenni egy szempillantas alatt.
Itt azert meg kell jegyeznem, h ahogy irtak is korabban van az a sofor, auto es korulmeny amikor szinte semmit sem szamit. En is ismerek ilyet, de kis tulzassal neki tenyleg a abarmi is jo lenne akar a leggagyibb kinai is.[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz szabonagyur #51223 üzenetére
Van rosszabb tőle, de még több a jobb...
Igaz csak az elődjéről tudok nyilatkozni (EcoContact5) de egészen addig leszel vele elégedett amíg nem kell esőben használni kanyarban vagy fékezni.
Tanuljátok már meg hogy az eco abroncs egy átverés, semmi létjogosultsága nincsen, mert nem spórol annyival több üzemanyagot mint amennyi hátrányt hoz magával, főleg wet braking/handling esetben...
[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #51216 üzenetére
Nem hasznalhatatlanul sz@r, menj vele egy par szaz km-t es meglatod hogy eleg-e a tapadasa vagy sem. En fenthagynam egyelore mindenkeppen, bejaratos autoval ugysem fogsz nagyon csapatni.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
F_Zolee
veterán
válasz szabonagyur #51223 üzenetére
Még várni kell, most jön még csak a tavasz. Éledezik a nyári gumi piac lassan. Főleg annál aki a végére hagyja a vételt.
-
félisten
-
F_Zolee
veterán
válasz szabonagyur #51221 üzenetére
Gyanítom van ennél rosszabb gumi is a piacon. Miért ne maradhatna? Nem tudom ki vezeti, hogy a gumi határain autózna és ennek a kárát inná. Ahogy én vezetek pl egy kikeményedett 10éves téli gumival is elgurulnék...nem lenne szűk keresztmetszet alattam.
-
félisten
-
Alemida
tag
válasz szabonagyur #51218 üzenetére
Ne szívd mellre, csak vicc volt, ott a szmájli a végén. Szerintem engedj még az árból és elviszik jön a szezonja is.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Lehet helyette már a Laufenn megy meg a Nexen aztán tényleg nincs aki vegye.
-
félisten
-
Alemida
tag
Annyira, hogy kutyának nem kell. 😁
-
félisten
Sziasztok
Gyári szerelésű Conti ECOcontact 6, mennyire gyenge? 129 LE-s SCROSS ezzel jött, egyelőre a kutyának nem kell, teljesen ingyen meg nem akarom adni.
Gondoltam fenthagyom 2-3 évre, aztán majd akkor nyomott áron elmegy, télre meg veszek szintén 2-3 évre valami télit.
-
veterán
válasz robertka #51213 üzenetére
Szia!
Ezzel a kettővel jó tapasztalatot szereztem:
Centrumgumi
DeWheelsNem lesz olcsó.*
Ha csak a peremen vannak a sérülések, a DeWheels tudja csak azt javítani (= olcsóbb).*Amennyiben nem egy ritka vagy különösebben értékes szett, megérheti venni helyette másikat, például egy jó állapotú használtat.
[ Szerkesztve ]
-
robertka
tag
Sziasztok, van kifejezetten ajánlott felni festő cég Pest megyében akikkel jó tapasztalatok vannak itt?
Szeretném 4db alufelnimet szemcseszóratni és porfestetni, nem sérült csak enyhe horzsolások és lakk pattogzás a baja. -
Qru
MODERÁTOR
válasz Matthew #51207 üzenetére
Telinel megengedett az eggyel alacsonyabb sebessegindex. Ha a manualban nincs irva sebessegindex es a kocsin levo matrican sincs akkor mehet siman a H-s is.
Nekem pl a manual es a karosszerian levo matrca is irja, hogy 205/55R16 89V gumi kell ra (felfele sulyban es sebessegben is el lehet terni).
#nincsbennetarcsi
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Adott kétféle 215/55 R17 Continental AllSeasonContact gumi, ugyanazon az áron:
- 215/55 R17 98 (750 kg/kerék) V (240 km/óra) M+S XL (EU-s címke szerint fogyasztás: B)
- 215/55 R17 98 (750 kg/kerék) H (210 km/óra) XL (EU-s címke szerint fogyasztás: A)
Melyiket vegyem és miért?Köszi!
-
Killer01
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest