Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz
gabor9991
üzenetére
Hát ez most hogyhogy ennyi? Nem elírás? Ez a méret ezzel a gumival 60k fölött van mindenhol, ahol én néztem ott 59170.-
A te linkeden meg csak 26428 Ft???
Süvi: kellet egy nagyobb a Ceed után a 3 gyerkőc miatt. Amúgy imádom jó "kis" szekér.

-
Skynet258
veterán
Konkrétan ez.

Gondolkoztam kisebb fenire váltáson de nekem ezek a váltószámok... ok arra van kalkulátor. De a féktárcsa elfér-e... Aztán eladni a mostanit (hol kinek mennyiért), az új felni milyen legyen... nem vagyok én ebben otthon. Telefonról/tech cuccokról kérdezhettek bármit de az autót csak használom azt kész.

-
LógaGéza
veterán
Köszönöm mindenkinek, megpróbálom meggyőzni holnap

joamilestoné
Tudsz Pécelen jó gumist? Küldenél elérhetőséget?
-
Doki16
addikt
A neten még tavaly 16500-ért vettem darabját a 205/55 R16 Michelin CC+-nak. Emag akció volt, otthagyhatatlan áron. Megkérdtem a gumis, hogy mennyi náluk ugyanez és azt mondta 36k darabja. Amikor megmondtam mennyiért vettem majdnem lefordult a székről

(#28589) Skynet258: Azért az kemény, durván nézhet ki alatta. Nem nagy annak a kocsinak?
-
polk
csendes tag
válasz
szőröscica
üzenetére
24790ft-ért vettem darabját 205/55r16 méretben ingyenes szállítással, a megkérdezett gumisok 29-31000 ft/db áron adták volna. Szerelésért így is úgy is fizetnem kell. Ahogy te sem, én sem vagyok a pénzem ellensége. Csak én naiv úgy gondolkodtam, hogy helyi vállalkozótól vásároljak és nála hagyjam a pénzem, de ez a gondolat hamar elillant.
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
4 évszakosban 235/40R19 méretben jól látom, hogy a kínálat két megoldásra korlátozódik (Maxxis XL AP2 ALL SEASON vagy Vredestein QUATRAC 5 XL)? Mondjuk a kettő közül nem kérdés, hogy inkább a QUATRAC 5 lesz a nyerő, még ha egy tízessel többe is kerül... Rohadt drága ez a méret amúgy...

-
válasz
szőröscica
üzenetére
Milyen méretben vetted azt a CC-t, hogy ennyi volt darabja?
-
szőröscica
addikt
Az én péceli gumisom elesett kis haszontól 4 gumin és a szerelés munkadíjától. 65 rugót mondott a CC+ darabjára. Netről megvettem 50-ért. Ha nem akart volna három kattintással 15 ezer forintot keresni egy abroncson, hanem ideadta volna mondjuk 55-ért darabját, nála rakatom fel, és akkor még keres egy tizest a felrakáson is, szóval 30 ezret vágott volna zsebre.
Így viszont nulla forint jutott neki, mert épp nem volt sor a nonstop guminál, ahol átvettem az abroncsokat, és úgy voltam vele, hogy adok egy esélyt nekik, tegyék fel. Hibátlanul és gyorsan megcsinálták.
Erre mondják, hogy IJ.
-
polk
csendes tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Alapvetően a 4évszakos gumi árai miatt jártam náluk, nyilván én is olvastam fórumot, tesztet, nem ők befolyásoltak a döntésemben. Mivel felmerült gumis/4évszakos vélemény, ezt írtam le, mert érdeklődés során ez is szóba került. Viszont a netes árakkal nem tudnak versenyezni, pedig ha hasonló árakat kaptam volna, ott veszem meg, de valljuk be 20-22000 ft/4gumi árkülönbség jelentős, még testvérek között is. Ahol szereltettem, azt mondta, neki majdnem ennyi a beszerzési ára, erre még jönne az ő haszna. (ha igazat mondott)
-
válasz
peppe79
üzenetére
Köszi, rákerestem. Mondjuk ebben éppen a télit nem találtam (lehet hogy letölthető 1 euróért ahogy náluk szokott, de éppen nem érek rá nagyon). De ez alapján akkor a CC-nél is kicsit nyáriasabb irány (semmi gond annak is megvan a létjogosultsága). Ők meg a Nexen-t húzták le amit rendeltem... Filózok, legyen inkább Continental Allseasoncontact ? Azt még sehol nem láttam elbukni.
-
válasz
peppe79
üzenetére
Én is kaptam a melóhelyen az oktatást.
Volt aki ajánlotta a 4évszakost.
Volt aki szidta és ajánlotta, hogy csak a téli, 2-3 év alatt lekopik és nem kell cserélgetni.
Volt olyan is, hogy mit nézegetem én a neten, bemegyek a teszkóba, és megveszem a legolcsóbbat, jó lesz, mert betapad.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Doki16
addikt
Ezt jó hallani, hogy vannak kivételek. Ha találnék egy jó gumist akkor mindig oda járnék vissza, de azzal, hogy itt pufognak és minden bajuk van ha egy 4 évszakoshoz kell nyúlniuk oda soha többet nem megyek. Bezzeg ha lenne egy normális akkor másnak is ajánlanom csak sokan már idáig nem jutnak el.
Hogy legyen On is: Kíváncsi vagyok milyen lesz a CC+ télen a hóban. Idén januárban vettem még igazi havat nem tapasztaltam meg vele. Igazság szerint mi a különbség a CC és CC+ között?
-
polk
csendes tag
Crossclimate+ vásárlás előtt a környék gumisait végigjártam és érdeklődtem a 4évszakosok felől. Voltam 5 gumisnál, abból 4 teljes mértékben ajánlotta,csak 1 mondta azt, amit pár hozzászólással feljebb olvastam, hogy inkább legyen téli is nyáron, mert a 4évszakos semmit sem ér. (amúgy hivatalos Bridgestone partner-jól promótálta a 005-öst) Netről rendelve a crossclimate+ gumikat, a helyi szerelő zokszó nélkül pattintotta fel, közben meg dicsérte, hogy nagyon jó gumik. Ennyit erről, hogy minden gumis szidja ezeket a gumikat...
-
Doki16
addikt
válasz
Kornel
üzenetére
Átlagpolgár életében az a mérce, hogy ez már harmadikban nem kapar el. Akkor az már azt jelenti, hogy jó gumi. Akkor eltudod képzelni, hogy eddig mivel járhatott. Hozzáteszem egy 120 lóerős kocsiról van szó

(#28567) stickermajom: Igen, szomorú, mert ezen az áron ott mutattam neki a CC-t meg a Vectort.
-
Doki16
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem az lenne a dolga, de állandóan manipulálja a vásárlokat. Az említett kollégámat lazán beetette azzal a dumával, hogy Point S az egy az egyben Contintental és most örül magának, hogy ő mekkora üzletet csinált. Megvette a 195/65R15 méretű gumik darabját 18-ért a gumistól. Én már csak bólogatok.
-
Motion_Blur
félisten
A gumisnak nem az a dolga hogy véleménye legyen, hanem hogy felrakja a gumit

-
peppe79
senior tag
válasz
Doki16
üzenetére
Dettó ugyanez. Engem is kinevettek a munkahelyemen, amikor mondtam, hogy négyévszakosat vettem. A kollégám is télit használ egész évben, és azzal érvel, hogy neki még egyetlen gumis sem ajánlotta a négyévszakost, ellenben a télit annál inkább. Bele sem gondol, hogy mindez miért van...

-
peppe79
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
"de erről csak gyári teszt van, és ugye mindenki saját gyermekét szereti, és a száraz tulajdonságokról hallgatnak"
Pontosabban a TÜV SÜD-öt bízták meg a teszteléssel. Nem hiszem, ők elcsalnák az eredményeket, legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy a Bridgestone olyan pályát biztosít, ami a saját gumiabroncsinak kedvez.
-
Doki16
addikt
válasz
Kornel
üzenetére
Másik amitől hülyét kapok, és gombamód szaporodik ez a szemlélet, hogy a télit ajánlják állandóra a 4 évszakos helyett. Kollégám kérdezte tőlem, hogy milyet vegyen a kocsijára. Évi 5000-et megy kb. azt is városban. Mondom nyugodtan vegyél valami Good Year 4 évszakost az télre jó. Errő az aválsz, hogy ő olyat nem vesz mert azok semmire nem jók, meg különben is a gumis azt tanácsolta ha nem akar cserélgetni használjon nyáron is télit. Az nem lesz jó nyárra mert nyúlik, málik meg minden. Én ne próbáljam neki megmagyarázni, hülye vagyok hozzá, ő már 30 éve vezet. A téli jobban tapad nyáron mert lágy keverék és kész. Jól van mondom azt csinálsz amit akarsz. Elment és felrakatta a szenzációs Point S téligumikat.
És nem értik meg, hogy a téli rosszabb döntés a nyárra mint bármilyen modern 4 évszakos. Sokan levannak ragadva a diagonál gumiknál.
-
Doki16
addikt
Szinte az összes gumis ellene van a 4 évszakos gumiknak. Amikor édesanyám kocsijára rakattam fel 2 éve a CC-t akkor még olyanokat dumált az ember, hogy ő ezt nem rakja fel, meg hogy nem fog működni a kocsin az ABS, ESP, ASR. Utálják mert min 4-5 évig nem kell hozzányúlni ahhoz a kocsihoz amire egyszer felrakják. Max egy centír 2 évente.
-
válasz
LógaGéza
üzenetére
Nekem Cross Climate+ van Scrosson és teljesen elégedett vagyok vele. De az 17-es. Kis méretben azonban ahogy néztem elég sokkal rosszabbul szerepel, ezért feleségem jazzére Nexen N-Blue 4 season lesz, a méret nagyon hasonló 185/60/15. Ha nem bízol a Nexenbe én még a Continental Allseason Contactban és a már említett 2-ik generációs Vectorban gondolkoztam. Vagy ha nem félsz az újtól akkor a Bridgestone A005 is jónak tűnik (de erről csak gyári teszt van, és ugye mindenki saját gyermekét szereti, és a száraz tulajdonságokról hallgatnak).
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Egy hölgy ismerősöm megkért, hogy segítsek neki téligumit választani. Egy 2es Yarisra menne, acélfelni, 185/65R15 méretben. Évente kb 10ezret megy, falusi lakos, nyáron megy főleg hosszabb utakra.
Mivel a nyárija is kb 2 szezonos, azt ajánlottam, hogy CrossClimate-et nézzen, de neki a gumis azt mondta, hogy minden 4évszakos szar, felejtse el.
A kérdésem, hogy jót ajánlottam neki, vagy mással jobban járna? Ha igen, hogyan győzhetem meg erről?
-
szőröscica
addikt
Krosszklimasok felteve. Talan halkabbak, mint az Energy saverek voltak.
-
Kar07
tag
Üdv, vettem Nexen Nblue 4 Season négyévszakos gumikat, gondoltam évi 10-12 ezer km-re ez is megfelel.
Tegnap érkeztek meg, lehet buta kérdés lesz, de az oldalfalai nem túl vékonyak? Érzésre kb. 5-6 mm az oldalfal vastagsága. Vagy más gumik is ilyenek?
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Az számít valamit, ha egy garnitúra gumiból a 2-2 db gumi között 1-2 hét eltérés van DOT számban?
-
szaboger
tag
sziasztok dél pesti személyes átvétellel, nem tud valaki készleten kleber téli gumit 195 65 r15, vagy 2 db is olcsó szállítással webshopot ahol tényleg van, már kaptam 1 hónapos várakozási idővel is ajánlatot
-
Doki16
addikt
válasz
1stVikman
üzenetére
A Michelin teljesen jó, még friss gumi és a profilmélység is bőven megfelel. Jövőre is bőven meg fog felelni, a téli gumi 4mm alatt cserés.
A Pirelli öregecske már, de még éppen jó a mélység rajta. Ha nem mész sokat, szerintem erre a télre még megfelel. A Mátrába azért már ne ezzel indulj 30 centi hóba
-
1stVikman
senior tag
válasz
1stVikman
üzenetére
Sziasztok!
Na sikerült pontosabban lemérnem a profilokat.
Ha jól olvastam le, akkor a Michelin 5,8 mm, a Pirelli 4,6-4,7 mm körül van:
Michelin1
Michelin2
Pirellli1
Pirelli2Akkor ezt a szezont még kihúzhatom velük?
Bocs a képek minőségéért. Sötét padláson készültek, egyik kezemben telefon, másikban a mérő, számban elemlámpa.

-
evo87
őstag
Sziasztok!
Páromnak kellene gumit venni egy 1,3-as dízel D Corsára. Én a Quatrac 5-tel gyűjtött tapasztalataimra alapozva bátran merném ajánlani neki az autó teljesítménye, a használat helye (városban, megyeszékhelyen élünk, kevés autópálya és néha vidék) és a futásteljesítménye alapján a 4évszakos görgőket.
A méret: 195/60R15.
Ami vállalható áron van ebben a méretben:
BFGoodrich G-Grip Allseason 2 ~19.500
Continental AllseasonContact és Vredestein Quatrac5 ~23.000
Goodyear VECTOR 4SEASONS G2 ~25.000Én azt gondolom, hogy összességében a BFGoodrich volna számára az árat is figyelembe véve a legjobb. Mit tanácsoltok? esetleg alternatíva?
-
Doki16
addikt
válasz
Darksiders84
üzenetére
Vidd el fényezőhöz ő megcsinálja. Vagy ha házilag akarod, akkor így csináld. Csak akkor lesz szép tartós az eredmény, ha úgy csinálod ahogy a videóban látod.
-
Darksiders84
aktív tag
válasz
HussarF
üzenetére
Jogos amúgy gondoltam de mivel még nem vettem ilyet soha és ez most postázva lenne ha mégse jó nem tudok besétálni kicserélni. A 4-ből 3 kerék lemezfelni tiszta feketére van fújva/festve a 4. kicsit már rozsdás lemaradt így vettem az autót. Hol lehet ezt festeni gumis esetleg foglalkozik ilyennel vagy lehet itthon zománcfestékkel vagy talán Tescoba árulnak valamit hozzá?
-
válasz
Darksiders84
üzenetére
Ha 42-es a lábad, veszel 40-es cipőt, hogy tökéletesen ráilleszkedjen?

-
t1
veterán
válasz
Darksiders84
üzenetére
Nem.
-
Darksiders84
aktív tag
Sziasztok 165/70 R14 a méretem. Dísztárcsa 14-es ami rávaló nem kell eggyel kisebb vagy nagyobb hogy tökéletesen ráilleszkedjen?
-
windlord
őstag
Nexen nblue 4season vagy Quatrac 5?
Fokent varos, napi par km. Kicsi hegy is van benne a Mecseken.
-
blakey
titán
válasz
Csabroncka
üzenetére
nagyjából ezek a piaci árak? - igen, én általában ilyen árakról tudok, ha náluk veszed a gumikat akkor kedvezményes a szerelés, kisebb gumisoknál azért olcsóbb de oda nem merek menni, nem tetszik ahogy dolgoznak.
mi van az apple 4K-val javított rajta valamit a ios12 - nem tudom, nem nagyon foglalkoztam vele.
hangban léptünk előrébb? - Stream szolgáltatás esetében igen, más minden ua., de az app-okon is sok múlik. -
Csabroncka
addikt
-
blakey
titán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Menj a Lurdy-ba, nincs olyan messze és korrektek, gumipark.hu de az AKH-nál is elég korrekten álltak hozzá a Fehérvárin és Budaörsön kérdeztem, persze nekem a korrektség mellett a minőség is szempont volt, tehát ne bántsák a felniket. A Savoyában lévő gumishoz jártam évekig, teljesen korrekt viszont az alufelnivel nem bánik szépen.
-
Csabroncka
addikt
Azt nem tudjátok, hogy a XI-kerben hol van normális nem átbaszós gumis? (Sok van persze...)
Akkor lesz Conti, gondolkoztam rajta, de így árban a maradékból megvan a szerelés...

-
Motion_Blur
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
-
Csabroncka
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Részben az autópályázás miatt gondoltam, de rápillantok az első kettőre.
-
blakey
titán
válasz
Tom1939
üzenetére
Az igazi kérdésem az lenne, hogy pl. ez gumipark.hu ha enged rendelni az azt jelenti hogy más beszerzési forrása van (közvetlen kintről) - tavaly vettem tőlük, nagyon korrektek voltak és megrendelés után nagyon hamar hívtak is és közölték, hogy mikor kapom meg a gumikat, kérek-e szerelést vagy sem, stb. Pontosan a kijelölt időpontban odamentem és már szerelték is. Máshonnan jön a szállítmány, külföldről hozták az enyémet. 1 hét volt a szállítási idő.
-
A feleségem jazzére vennék (185/60/15) 4 évszakost miután az scrosson jól szerepel a CC+. Ki is néztem szépen a Nexen-t de már hetek óta nem rendelhető az automaxon, nincs központi raktáron. Az igazi kérdésem az lenne, hogy pl. ez gumipark.hu ha enged rendelni az azt jelenti hogy más beszerzési forrása van (közvetlen kintről), vagy Ő csak nem foglalkozik a központi készlettel a honlapján és ugyanannyit fogok rá várni csak drágább lesz (amelyik online boltban van készletinformáció ott mindenhol 2db-ot írnak és ezért nem engednek 4-et venni)?
Köszi az infót. Már kezdek filózni a quadrexer 2-ön mert kb az a legjobb gumi tudomásom szerint ezekből.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Tesztek híján nehéz mit mondani rá, nyilván jó gumi, de mi értelme van ennyi pénzt kiadni rá amikor van:
- Conti TS860 100k-ért
- Goodyear UG9 90k-ért
- Kléber Krisalp Hp3 73k-értMindegyik kipróbált, faxa gumi.
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok, úgy néz ki lassan sikerül autót vennem. A típus 1.6 -os Toyota Corolla (E15 EJ(A))
Ezt a téli gumi szettet néztem hozzá.
Vélemény?
-
AMD Power
titán
A Chevin amin volt ,nem volt jó a futómű és azért "darálta" le az akkor pár hónapos gumit. Majd eladó lett a gumi és én megvettem. Mutatta akkor az eladó csávó ,hogy milyen stb, de az látszódott meg a DOT szám alapján is ,hogy ez egy pár hónapos gumi csak. Jó áron adta + alkudtam is belőle igy elhoztam. Le fogom fényképezni ,de szerintem még bőven használható. Persze nem vagyok gumis , ezért is mutattam meg ma a "szakembernek".
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Hardcore café
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple asztali gépek
- MÁV topic
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ugyan innen rendeltem én is akcióban..., de ez most ősszel volt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)