Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Elvittem a gumishoz a téli papucsaimat. Nézze már meg milyen állapotban vannak. 2015.38 heti gumik. A széleinél vannak egyenletlen kopások. De szerinte felmehet bár azt javasolja ,hogy lehetőleg minél később rakassam fel rá és keveset legyen fent az autón.
-
Doki16
addikt
Nekem még van 4 év simán a CC-ben, de ha jó lesz akkor tuti váltok az A005-re. Évi 10k-ra ennyire enyhe időjárásra a legjobb választás volt.
Visszavásároltam a Passatra vett gumimat és rárakattam az Aurisra. Ezen a nyomatékszegény autón jól fogja viselni magát.Te szoktad cserélgetni az elsőket a hátsóval?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Doki16
üzenetére
Már most sincs. Nézd meg az utóbbi 2-3 tél milyen volt itt... persze aki hegyre megy és lát havat az más de mi városlakók max a tv-ben látunk ilyet már vagy ha mégis esne a hó méterenként 2 kg sót kiszórnak.
Nekem jól tartja magát a CC, még 3 szezon benne van simán. Addigra úgyis kiderül tényleg jó-e az A005.Ha igen akkor átnyergelek rá.

-
Doki16
addikt
Ezt a videót már láttam korábban. Itt jelentős különbségek vannak a CC-hez képest. Ha tényleg ennyivel jobb lesz a valóságban is az nagyon komoly. 10k km alatt egy elég stabil abroncsnak ismertem meg a CC-t és alapvetően jónak. Ha ez a 10%-al jobb A005 igaz lesz akkor már tényleg nincs értelme ide hozzánk a téli/nyári variálásnak.
-
Doki16
addikt
Kíváncsi leszek erre a gumira, hogy mit fog nyújtani a valódi tesztek alapján.
Lehet ez váltja majd a CC+-t
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Egy érdekes kérdést szeretnék feltenni.
Én olyan tagot/embert keresek itt, aki az évek során vagy tavaly vagy idén , esetleg folyamatban van a GUMIABRONCS-JAVÍTÓ ÉS KERÉKKIEGYENSÚLYOZÓ TANFOLYAM-al, az írhatna nekem egy üzenetet vagy elég csak egy választ.
Köszönöm.
-
Chereiose
addikt
válasz
Kornel
üzenetére
Kb szerintem 8.000 km amit reálisan megyünk egy évben, nagyon sokat nem használjuk a kocsit.
Lehet nem variálok már, 70k szerintem elég jó ár/érték a nexenért, max cseréljük 3 év múlva, úgyis a michelint is cserélnénk szerintem 4 évesen, mostani nyári michelin energy saver 4 éves, elég jó állapotú de ennyi év elteltével szerintem reális egy csere. Szóval mivel most sokat nem akarunk erre kiadni, így jobbat nem tudok a nexennél.
-
Kornel
veterán
válasz
Chereiose
üzenetére
Kleber teszt: [link]
Ez az öregedés egy fikció, majd az élet megmutatja, hogy melyik hogy öregszik.
Km futás már inkább reálisan becsülhető az Autobild tesztek számszerűen is megadják a végén, hogy egy-egy abroncs hány km-t fut el.
Az tény, hogy a Nexen hamarabb fog ellopni, mint a Michelin, kérdés mennyit futsz egy évben.
-
Chereiose
addikt
Korábban írtam, hogy a michelin crossclimatet veszem 4 évszakosnak. Viszont nézegettem az árakat a többi gyártónál, meg a teszteket, és rájöttem, hogy nemér nekünk az +30k-t pl. egy nexen n blue 4 seasonhöz képest. Na meg eleve 12 éves a kocsi (vw golf plus) és úgyis csak városban használjuk.
Viszont visszaolvasva látom, hogy ez a nexen 3 év múlva cserés lenne mert öregszik, de az ára (70k) meg elég jó. Mi lenne az alternatíva szerintetek, ami van olyan jó mint a nexen és tovább bírja, talán a kleber quadrader 2? Bár arról tesztet sem láttam, de árban majdnem annyi mint a nexen.

-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem láttam repedést rajta.
Profilmélység körbe 6,5 mm 23.000 km után, ami nyáron volt elől, az kicsit legyalultabbnak néz ki, mint amikor téli gumival mész nyáron, de nem olyan durván, csak jelzés értékűen.
Ahogy a teszteken is látszott, viszonylag kiegyensúlyozott abroncs, ellenben sehol sem kiváló, de azért legtöbbször elég a 140ps/220 Nm útra vitelében. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog
üzenetére
De csak nem volt elég hosszú a szára.

-
szőröscica
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Mar at is vehetoek

Valamelyik este beugrom ertuk. Zsir.
-
lsc
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Onnan kaptam én is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
HussarF
üzenetére
Jó, majd írd meg milyen. Megvettem a gyári felnit 80k-ért szépen lepucoltam Brigéciol-al és eladtam 90k-ért. Most 50k-ért vettem ugyanolyan gyárit de azt megint le kell pucolnom...
Ha beválik a szered akkor azzal mennék neki én is.
Brigéciol jó de akárhogy vigyáztam a kezem picit megmarta. -
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
alázógyík
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Lehetne frissebb!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez majdnem olyan, mint a Quadrexer2-k.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
blakey
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
gumipark.hu-tól nem jó? Szépen is dolgoznak és az ár sem vészes.
-
szőröscica
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Gumibrókertől behúzom, átveszem a Nonstop Guminál, de a péceli gumisommal rakatom fel. Tőle is akartam megvenni, de 65 ezret kért volna egy gumiért.

-
szőröscica
addikt
Na honnan rendeljem a CC+-t?
Az Automax oldaláról eltűnt. 215/55 R17 lenne a szükséges méret.
-
blakey
titán
válasz
Hooper
üzenetére
gumipark Lurdy, szépen és jól dolgoznak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hooper
üzenetére
Náluk még nem voltam de a petersgumi az jó, vigyáznak a felnire és amit máshol nem centríroztak ki rendesen nekik sikerült.
-
lsc
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Amennyiben a debreceni cég akkor igen be vannak havazva. Múlt hét előtt megrendeltem náluk, keddre ígérték, pénteken még semmi. Már kerestem a számukat amikor felhívtak hogy sajnos nem tudnak szállítani, már csak egy darab van és nem tudják mikor jön ilyen hp3. Megrendeltem máshonnan /+8e/ erre délután csenget a futár, meghozta mégis. A futár szerint előző nap 94 db-ot terített Szeged környékén. Megy a biznisz, az ár is jó, de kicsit szétszórtak, de legalább a vége jó lett.
-
Motion_Blur
félisten
Csoda történt!
Ma leszállították a Kléber Krisalp HP3 gumikat 14,5k/db áron

205/55 R16 91H DOT 3118

-
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
első gumicserém jön, kérdésem az lenne, hogy mindegy hova viszem vagy esetleg van ajánlott gumis (BP 13ker-ben lakom)?
Köszi!
-
AMD Power
titán
Meg egy utolso probalkozast megteszek. 175/70 T13 teligumi kerdes. 60 lovas versenygepre. Foleg varosba egy teli szezon l
Kb 3000km. Erdemes e telit venni vagy mar egy 4 evszakos is jo altetnativa lehet? Quatrac 5 gondoltam. -
spiky03
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mekkorakat neztel?
En pont ma neztem 195/65 R15-ot es ott szallitassal egyutt 60200 hufra jott ki.
A heten szerintem be is rendelem majd oket. -
kenguru99
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
Peter.70
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Profil mélység meg van, jó az még

-
Zolás
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Telyjesen joalapotbann
-
Motion_Blur
félisten
Köszi srácok!

Imádom ezt az országot

-
Fandango
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha megjön, a vételáráért eladod.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Alapos átnézés után (nem szálszakadt-e esetleg) simán.

-
alázógyík
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére

-
Motion_Blur
félisten
1 szezont futott, 2016 év végi TS860 205/55R16 91T méretben, 7+mm-el, hibátlan állapotban be merjem vállalni?
65k a szett
Persze csak akkor ha 60k-ban nem jön meg a Kléber, ami nem fog

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsole84
üzenetére
Nem értelek komolyan. Írtam, neki, hogy szabályos de ettől függetlenül nem ajánlott. Erre nekiálltál hepciáskodni, ezután én elengedtem a dolgot: tegyen fel amit akar mert szabályos.
Most akkor döntsd már el kérlek hogy azért vagyok idióta mert jeleztem, hogy nem biztonságos (ami tény) vagy azért mert végül elengedtem a dolgot mert szabályos (ez is tény)...
-
tboldi
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
+1
Kicsit hasonlít ez arra, hogy motoron csak a bukósisak van kötelezően előírva, semmi más, de attól még nem célszerű pl. papucsban gurulni.
-
SeatZola
őstag
Urak!
Falken HS01 XL gumival van valakinek tapasztalata?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
zsole84
üzenetére
Szerintem az nem okoskodás akart lenni, csupán óva intés. Egy tengely két oldalán lévő különböző gumiknál jelentős mértékben eltérő lehet a tapadási súrlódás is. Ezt alaphelyzetben (száraz úton, normális közlekedés mellett) valószínűleg nem fogod érezni, de egy erősebb fékezésnél már jelentős tényező lehet, illetve veszélyhelyzetben szinte biztos, hogy számít szvsz. Ennek ellenére persze szabályos, csak én nem használnám így huzamosabb ideig.
-
Süvi
őstag
Korábban én is úgy gondoltam, hogy előre kell a jobb állapotú gumi. Lehet, hogy volt már ez a cikk.
-
stickermajom
addikt
válasz
zsole84
üzenetére
Ha nem érted, hogy a különböző gumi miért veszélyes, csak sajnálni tudlak.. Az, hogy egy jogszabály mit enged meg, nem jelenti azt, hogy az biztonságos és helyes.
Ahogy látom, egyedül te okoskodsz a topicban jelenleg. A kérdésre megkapta a választ, illetve többen leírták a véleményüket. Csak nem hasonlóan "gondos gazda" vagy te is, hogy ennyire a szívedre vetted?

-
zsole84
senior tag
Nekem csak az a bajom, hogy gumi/felni topicban feltesz egy forumtárs egy kérdést, h valami szabályos-e. Erre jön az okoskodás, hogy ilyen-olyan tapadas/fillereskedes meg stb.. Miért kell felrevezetni a másikat? Mert ez szerintem az.. A legszebb meg "tőlem azt rák fel amit akar"... Külön grat neked, moderátor letedre🙄
Mod: nem vitázni akarok, ez csak a sajat véleményem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Más lesz a profilmélység, más a keverék is tehát máshol lesz a tapadáshatár. De tőlem azt rak fel amit akar.
-
zsole84
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Miben veszélyeztet, kifejtenéd? Ez nem forma-1, nyilván jobb 4 azonos gumi, de utána kellene nézni a jogszabályoknak, hogy mit lehet és mit nem mivel a kérdés erre vonatkozott, nem saját elgondolás után okoskodni.
-
stickermajom
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Nem is a büntetés a gond, hanem hogy nem fogják fel az emberek, hogy ez a közlekedés dolog egy közösségi biznisz. Ha csak a saját életét veszélyeztetné, üsse kavics, joga van hozzá..
Összesen négy tenyérnyi kapcsolata van az autónak az úttesttel. Ezen fillérb*szóskodni..
-
Segítséget szeretnék kérni felni tisztításhoz. Van téli és nyári szettem, ezeket mindig a gumisnál tároltatom be. Így nincs olyan időszak, hogy nálam van a leszerelt kerék. Így a váltás alatt valószínűleg le kell majd egyenként szerelnem az összeset és úgy megtakarítani. A célom, hogy a fent hagyott centrír ragasztócsíkokat, meg a szép lassan gyűlő fékport levakarjam. Milyen kémia kell ehhez? Féktisztító, brigéciol, WD-40? Valamint milyen eszköz? Műanyag spakli? Nem szeretném a fényezését megsérteni semmiképp szóval olyan anyag kéne, ami az esetleges fékport (sztem nem sok van rajta) leszedi, de azt nem bántja. Az összes centrírt leverem és annak a ragasztóját és lemosom róla. Szóval közvetlenül a váltás előtt csinálnám, amikor már nem megyek, csak városon belül, max 50-el.
-
törölt tag
Sziasztok!
Defektes lett a jobb hátsó gumim, ennek helyére szeretnék újat venni.
Kötelező ugyan olyan márkájú / típusú gumit venni rá, mint a másik három?
Vagy elég ha a méretek és a szezon stimmel?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9850X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szemmel láthatóan az elsők kicsit gatyább állapotban vannak szóval tavaszra átcseréltetem sztem. Amúgy sem fog ártani egy centrír már... 

Megrendelem ma azt.