Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szőröscica
addikt
-
szőröscica
addikt
válasz KonzolKartel #5928 üzenetére
Erre a felnire ez az ajánlott. Ha peresebb gumit akarsz, akkor tegyél fel nagyobb átmérőjű felnit.
-
szőröscica
addikt
válasz runner 125 #6159 üzenetére
Én nem biztos, hogy vennék ennyire ballonos gumit. Ez a gyári méreted?
Snowtrac3 korrekt gumi, de nem a legjobb. Ár/érték arányban jó. Hóban nagyon jó. Vizes úton sokat fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
válasz runner 125 #6162 üzenetére
Ok, akkor nem szóltam.
-
szőröscica
addikt
válasz Satan_Claus #6188 üzenetére
És hány nap van az évben, mikor havas az út?
-
szőröscica
addikt
Én jártam vezetéstechnikai tréningen, de vagy a wr d3 isten gumi, vagy pedig se a hóhoz, se a jéghez nincs sok köze a fellocsolt műgyantának.
-
-
szőröscica
addikt
Pályán mi a reteknek tulfujni? Ott melegszenek fel a legjobban, minek meg inkqbb csökkenteni a tapadó felületet? Gyári értékre kell tenni, okos mernokok dolgoznak ott...
-
szőröscica
addikt
érdekes, hogy mennyire sokféle vélemény van ezekről az Eagle F1-ekről. Egyesek imádják, mások gyűlölik. Én utáltam, ennél szarabb gumim nem volt még. Nagyon hangos volt és nem is tapadt remekül. A primacy hp megváltás volt utána.
Én tavasszal szerintem beújítok egy szett blueresponse-t.
-
szőröscica
addikt
válasz Declare #7588 üzenetére
Nekem van Energy Saver+-om, nyugodt sofőr vagyok, nem nagyon keresem a határokat, főleg nem vizes úton, de feltűnt, hogy amikor egy-egy lámpától tempósabban indultam vizes úton, akkor könnyen elforgott. Volt Primacy HP-s autónk is (nyilván nem ugyanaz mint a Primacy 3), az sokkal jobban viselkedett.
Én most erősen gondolkodom, hogy váltsak-e, igazából egy szezon még benne van az Energy Saverekben, lehet, hogy inkább egy futóműfelújításra nevezek be a 200 ezer km-es szülinap alkalmából, és majd jövőre veszek új gumikat.
-
szőröscica
addikt
Volt valami cseh weboldal, ahol rá lehetett próbálni autókra felniket, de sajnos már egyáltalán nem emlékszem a címére, pedig jó volt, mert talán még az autók színeit is lehetett állítani.
Megtaláltam. Szóval:
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
Forgásirány alapján a bal/jobb könnyen eldönthető.
Hogy elöl vagy hátul volt, ahhoz vagy gumis kell, mint Qru mester írta, vagy pedig lehet abból is következtetni, hogy jellemzően az első kerekeken kevesebb centrírsúly van. Ennek egyszerű oka az, hogy azokat a felniket szokás előre tenni, amik jobb állapotban vannak, és kevesebb súly kell rájuk, mivel elöl a kormányon sokkal jobban érzed a vibrációkat, ha valami nem oké, mintha hátul lenne. -
szőröscica
addikt
válasz runner 125 #7921 üzenetére
Plusz egy szavazat a gyárira.
-
szőröscica
addikt
Egész biztosan utolsó szezonja az Energy Savereimnek ez a mostani. 2009. tavasziak, azaz most 6 évesek, és ez a hetedik szezonjuk. Minta még bőven rajtuk, pedig sokat jártam velük. A fogyasztás röhejesen alacsony vele, 110 tempomatnál, a 4 és 4.5 literes osztás között ugrált, bő fél literrel kevesebb mint a téli Nokian WR-D3-akkal. De olyan rohadt hangosak az ES-ek, hogy hihetetlen, a Nokian sokkal halkabb. Pedig a nyári gumik szoktak halkabbak lenni általában.
Jövőre jöhet egy jó kis Blueresponse vagy a Primacy 3.
-
szőröscica
addikt
válasz PR0JECTNR56 #7994 üzenetére
Nem tudom, de vegyél Primacy 3-at, azzal jobban jársz.
-
szőröscica
addikt
7-es felnire felmegy a 205/55 R17 gumi?
-
szőröscica
addikt
válasz runner 125 #8212 üzenetére
Találtam egy ilyen szettet. Szerinted mennyiért lehetne rendbetenni őket? Egyiknek nincs kupakja, azt vadásznék az ebay-ről, de némelyik elég megviselt, mindenképp felújítást igényelnének.
-
szőröscica
addikt
válasz DeFranco #8255 üzenetére
És biztos macska/kutya/fácán/őz/stb. sem ugrott elé még soha, hiszen ezek is látják, hogy Te óvatos és elővigyázatos vagy, ezért inkább egy felelőtlen száguldozó elé ugranak.
Normál méretben egy prémium szett max. 50 rugóval lesz drágább mint egy sima, ellenben egy lökös javítás simán lehet ennél több, egy fényszórót is súlyos tízezrekért mérnek, és akkor itt csak az autó költségvonzatát nézzük, azt nem, hogy valaki megsérülhet, vagy meg is halhat. Nem azt mondom, hogy mindenki csakis Pilot Sporttal járjon, de azért drágább autók tulajdonosainak megfontolandó, mindenki másnak pedig azért egy erős középkategóriát illene használni, és időben cserélni őket.
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
Azért ha a menetbiztonságot nézzük, inkább szavaznék egy gyári futóműves autóra friss gumikkal, mint egy ültetettre 13 évesekkel.
Benézted, ez van. Kell venni rendes gumikat gyorsan. Legbiztonságosabb és viszonylag kompromisszummentes megoldás lenne, ha vennél 4 új középkategóriás nyárit, mittudomén, Barumot vagy Fuldát, aztán ha jövőre új felnit veszel, elpasszolod őket.
-
szőröscica
addikt
Azt hiszem, még idén megveszem az új gumikat, szárazon még tök jó volt az Energy Saverem, de ma esőben próbálgattam néhány nagyobb fékezést, elég hamar közbelépett az ABS.
Csak azt kell eldönteni, hogy kékválasz vagy prímahárom legyen. Mondjuk az Automaxál nagyon nagyon jó árban van a kékválasz, csak 26 rugó/db. Vajon elmegy-e 50 ezer km-t...
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
válasz DeFranco #8296 üzenetére
Minta még bőven rajta, nagyon messze van a kopásjelzőtől. 1509-es DOT számú. 89 ezer km volt a kocsiban mikor vettem rá, most van benne 196. Nyilván télen is jártam vele, akkor pedig nem ez a szett volt rajta, de minimum 60 ezret futott már ez a garnitúra, és ha csak a mintát nézem még legalább 30 lenne benne. Csak sajnos vízen már nem az igazi, bár új korában sem volt bajnok. Viszont tényleg röhejesen keveset fogyaszt vele az autó, de nem szeretnék balesetezni.
A Primacy3 mellett szólna a tartósság, a Dunlop mellett az ára és az, hogy valamivel halkabb.
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
válasz DeFranco #8300 üzenetére
Kb. ötvenről és nem kellett satuzni. Igaz, ez ilyen tipikus fényes aszfalton volt, ami kis víztől nagyon csúszóssá válik. Utána próbáltam más felületeken is, ott azért lényegesen jobban fogott, de nem voltam elégedett. Szárazon még mindig jó, egy macska köszönheti az életét neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest