Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sugarforce
addikt
Na vegul vredestein quatrac5 lett a valasztott 205/55/r16 meretben. Meglatjuk mennyire leszek vele elegedett, par ismerosnek van, nekik tetszik.
-
Qru
MODERÁTOR
-
speedernet
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem tudnál dobni egy linket ha megkérlek?
A Cruzeomra is ilyan csavar kell?
De unixnál horror ára van. -
Peter.70
addikt
Megvannak a téli kerekek Kléber 2818 DOT-osak
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Na, nem kellett leszednem végül.
Valóban tőcsavaros. Bár J-re találtam csak adatot 7zap-on, de szerintem nem változtattak J-K között. 12x1,5, 23 mm magassággal. 19-es kulcs kell hozzá. 9598799 a gyári cikkszám, Zsu-nál kemény 217 Ft a Febi Bilstein darabja.
-
tzabo
tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
A vastag fehér a 850, a vastag sárga a 860.
Ami kijebb van a vastag fehértől, az jobb, ami beljebb, az rosszabb az előzőhöz képest.
De igazából max néhány százalék az eltérés. Az kb mérési hibahatár. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Halkabb, a pozitív eredmény van feljebb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tboldi
üzenetére
Persze túl jó lett a TS850 ezért butítottak rajta kicsit.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félre téve. TS850 a 100% a TS860 pedig efölötti %-al jobb nála. Tehát a vízre felfutási tényezője jobb mint a TS850-é.
mod:
|AP|: Általában a jobbat teszik hátra, mert a legtöbb sofőr nehezebben birkózik meg azzal ha a farát dobja el a kocsi. De az általános jó tapadás miatt valóban célszerű lehet a hajtott tengelyre tenni a jobb gumit.
-
Qru
MODERÁTOR
-
|AP|
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
köszi. Túrtam a netet, de nem találtam semmi infót arról, hogy mi a különbség a két jelölés között
-
|AP|
veterán
a meglévő téligumi szettből (Continental Wintercontact TS850) egy defektes lett. Teljesen új szettet nem akarok, így csak két új abroncsot vennék. TS850-et viszont már nem nagyon kapni, van bármi jelentős különbség a TS860-hoz képest? Számít bármit, ha elöl-hátul TS850/860 van vegyesen?
-
Kornel
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
-
Doki16
addikt
válasz
timbookedtwo
üzenetére
A tanknyílásnál milyen méretek vannak benne? Azt nézd meg előbb. SUV jelölésű kell hozzá az tuti és a 17 is bőven elég télre (sőt jobb). Ha csak most nézel hozzá felnit akkor a 17-nél maradj szerintem. TPMS kell bele?
-
MPowerPH
félisten
Ezt a ketto mid range gumit neztem:
Hankook RA10
Vredestein Comtrac 2 All SeasonMeg ugyan ebben a ligaban versenyez a Yokohama Y354 rs es a Matador MPS400 VariantAW2 is. Ezek 32-35k kozott vannak. Aztan egy 10k -s lepcso a premium.
Melyiket vennetek?
-
timbookedtwo
csendes tag
Sziasztok!
Javaslatot szeretnék kérni, hogy milyen téli gumit vegyek a VW Tiguan-omra.
Jelenleg egy 235/55 R18 nyári Continental van rajta, SUV jelölésű változatban (vajon csak ilyet szabad rá néznem?).
Váltóméretnek a 235/60 R17-et néztem ki, talán ebben a méretben nagyobb a kínálat is.
Köszönöm a segítségeteket!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Az jó, akkor elég kompakt rendszer.

-
Doki16
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Se nem tankolsz, se nem cserélsz gumit. Így a végén még semmi gondod nem lesz a kocsira
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kornel
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Akkor egyértelműen jónak kell lennie.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Kornel
üzenetére
Akkor egyelőre marad és nem keresem a határait. Mintamélység 5-6 mm elől, hátul kicsit több. Repedést nem nagyon láttam, inkább csak az első kerekek szélén lehet látni minimális leradírozást. Hátsónál még megvannak oldalt a kiálló gumiszőrszálak. Menet közben, normális használat mellett nem akart megcsúszni eddig még és nem is érzem kiemelkedően hangosnak. -
Kornel
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Szerintem 3 év után - egész éves használatban - már öregedhet azért.
Megnézném, hogy vannak-e repedések, illetve milyen puha még a keverék, illetve nyilván nem árt, ha legalább 3 mm felett van a mintamelyseg. -
BigBlackDog
veterán
Ha már Quatrac... Egy garnitúra, három éves Quatrac 3 mennyire hozhat elfogadható teljesítményt téli üzemben?
-
válasz
Palesztin72
üzenetére
Ha azt nézem, hogy 145/70R13 helyett 155/70R13, az okénak tűnik. A 155/65R13 helyett 155/70R13 meg csücskösnek.
Nézzük inkább az első felállást - főleg ha nincs választék.
-
Kornel
veterán
válasz
Palesztin72
üzenetére
Ezeknél alig drágább a Quatrac 5, és az a prémium szegmens alját képviseli, szemben az általad felsoroltak éppen hogy megütik a középkategóriát.
-
Kornel
veterán
válasz
Palesztin72
üzenetére
Elvileg 2,63% a különbség, tehát a határon van, de tényleg nincs ezekben a méretekben választék, ezért muszáj leszel a 155/70 R13-at választani.
12k-ert a Quatrac 5 Best Buy: [link]
-
Palesztin72
csendes tag
Fiat Cinqucento-ra vennék 4 évszakos gumit. A gyári méret 145/70R13 vagy 155/65R13. Sajnos egyik sem túl gyakori méret. A kérdés az, hogy 155/70R13 jó lesz-e vagy az már túl nagy?
Köszönöm a válaszokat! -
bul07
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Én nem
Öcsémtől vettem a kocsit, tavasszal vett rá nyári gumit, a téli gumikat meg 2017 őszénÍgy én még jó pár évig cserélgetem, még szerencse hogy külön felnin van, így tavasszal majd én cserélem
Most kénytelen vagyok gumishoz menni mert a nyári ráz 120 felett ezt centrírozni kell, meg akkor már a télieket is megnézetem
Így tavasszal csak fel kell dobnom, álló helyébe csak nem kér plusz súlyt
Amúgy Bridgestone Turanza T005 a nyári gumi.
Majd ha leveszem megmérem a profil mélységét, olyan 10-12e Km lehet benneAmúgy erről a gumiról mi a véleményetek?
-
Kornel
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
-
bul07
nagyúr
Ki hogy döntött mikkor rakatja fel a téli gumikat?
Én úgy döntöttem hogy ezen a hétvégén még nem hanem majd jövőhét hétvégén, 17-18-án.
Nem húzom tovább, meg ahogy nézem az előrejelzést ekkor már nappal is 10fok köré mondja a csúcsot.
-
Kornel
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Valószínűleg igazad lesz, az automatával kevertem, 600-at nekem már biztosan nem ért volna.
Súlyban +75 kg, egy személy.Ezek szerint számolni sem tudok

-
BigBlackDog
veterán
válasz
Kornel
üzenetére
A 4WD nem +600e Huf lett volna (még anno)? 400e Huf a hatos automata felára a Suzukinál, ha jól tudom.
Jó eséllyel én nem venném. Azért persze kicsit hátrány a kétkerék meghajtás, ha van 300-400 Nm, de csak ha sportosan akar indulni az ember. Egyéb helyeken nem látnám értelmét a saját felhasználási szokásaim mellett. Cserébe plusz tömeg, plusz fogyasztás.
(#29138) Qru: Tömegben +65 kg, ha jól látom a katalógust.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Hachiko95
aktív tag
-
-
samu2062
senior tag
válasz
Doki16
üzenetére
És Kornel Köszönöm szépen a válaszokat.Visszamondtam a rendelést.Jó lett volna,ha még előtte rátaláltam volna erre a topicra,mielőtt hülyeséget rendelek.Na szóval,akkor a Barum-ot ajánljátok.Túl sokat nem megyek,de mivel Pécsi vagyok,a Mecseket járom néha.Belefér árban a linkelt Continental is,de ha fölösleges nekem,akkor maradok a Barumnál.Erről mi a véleményetek?Van is itt az üzletben,még rendelnem sem kell.
-
samu2062
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kicsit hülye kérdésem.
Ezt a gumit néztem ki a közel 20 éves peugeot 206-omra:[link]
Itt azt írják,hogy kisteher gumi,máshol meg azt,hogy személyautó gumi.
Most akkor melyik?Az adatai alapján sanszos a kisteher.
Az a kérdésem,hogy ha kisteherre való,attól még felmehet az autómra?
Mert,hogy én hülye,már berendeltem,mielőtt feltűnt volna. -
Matthew
őstag
Sziasztok!
Egy felnis kérdésem lenne: a gyári lemezfelni mérete 16x6,5 ET 41. Jó lehet erre a 16x6 ET 45 alufelni?
Ha jól értem akkor 4mm-el beljebb esik a kerék, ez gondolom még nem gáz. A felni viszont keskenyebb, ez mit okozhat 205/60R16-os guminál? Rámegy?
Köszi! -
Kornel
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ezt rakattam fel most: [link]
Gyakorlatilag téli gumi árban van.
-
Kornel
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Meg kell nézni, Continental-nak is van már a legtöbb méretben négyévszakos gumija, bár nem mindenben.
Idén nyáron az egyik Transit-ra már azt rakattam a cégnél, amin cserés lesz az egyik szett, arra is az megy már majd, évi 10-15k km-re pont jó lesz.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Egyszer nézegettem, hogy Goodyear Vector mintha lett volna C-s is, de a Michelin CC is XL, ha a gyártó csak reinforced gumit ír elő.
-
MPowerPH
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Ezek nem mennek majd sokat.
Annyira sokat legalabbis, hogy gyorsan kopjanak. Evi 30k km max., de az elejen annyi sem. -
szőröscica
addikt
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok! Milyen gumit erdemes itthon kishaszongepjarmure venni? Kint egesz evben nyari gumin futnak, itt viszont hideg a tel, az keves lenne.
Pontosan 2013-as Ford Transit Jumbo -krol van szo, 7db -ot kellene felgumizni. 215/75 R16C a gumimerete mindegyiknek. 4 evszakos jo valasztas lehet? Hegyekbe nem mennek, csak a Dunantul, es a Duna-Tisza kozen futnak majd. Milyet javasoltok? -
rbalint88
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Gyari kerekkulcs nincs? Azzal egyet kitekersz es rogton kiderul az igazsag.
-
stickermajom
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Őszintén szólva fogalmam sincs, FB csoportban láttam csak, hogy 12x1,5, aztán gugliztam. Nem értem amúgy, hogy a sok nagyon hasznos információ (hogyan kösd be magad, hogyan használd a klímát) mellé ez miért nem fért bele a kezelésibe.
Az az elképzelés amúgy, hogy télire mindent külön veszek, hogy szép maradjon a gyári szett.
Ha 22-es, mint footy-nak, akkor én is megszívom, 21-ig vagyok kompatibilis.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

szereléssel együtt elfogadható ár volt a 69K érte? + 1K a négy régi gumi otthagyása

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Annyira sokat legalabbis, hogy gyorsan kopjanak. Evi 30k km max., de az elejen annyi sem.