Hirdetés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
185/60 r14-re milyen téli ajánlott? Sokat megyek pályán, vw polo classic 1.4 16v most contipremium contact 5 van, és elégedett vagyok vele, viszont a continental WinterContact TS860 majdnem 20 körül lenne, megéri?
-
-v-
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Egyebet nem tudok mondani. Se nagy gyorsits, se nagy fekezes nem volt.
Na zsír, thx, ez jó támpont lesz akkor annak, aki ilyet venne.
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
13. kerületben tudtok ajánlani egy gumist, aki gyorsan és megbízhatóan dolgozik? Köszönöm.
-
szőröscica
addikt
Na, bekoptattam a hetvegen a CC+-t. Halkabb mint az Energy Saver. Egyebet nem tudok mondani. Se nagy gyorsits, se nagy fekezes nem volt.
-
lacos001
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Németország. Svájctol 80km.
Lesz ilyen egy éjszakás kaland is rengetegszer![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
November eleje 24 fokkal érkezik.
-
lacos001
senior tag
Az itt élők tudhatnák, hogy pikk-pakk leesik olykor több, mint fél méter is egy éjszaka alatt. Sokan nyárival császkálnak még, egy prius már nem is tudott tovább menni...
1 2 3
Gondoltuk megyük egy kört, találkozzon Conti TS860 az első hóval.
Lagyakba jó nagyon, -1 fok volt ma. Nagyobb hó a napokban.... az úton még nem marad meg a fehér csoda, igy nem tudok róla nyilatkozni... még. -
Drughi
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kapok valami kedvezményt + ingyen rakják fel ha itt veszem. Ha gondom van is rögtön segítenek, igy csak innen.
Kornel: köszönöm, akkor marad az.
-
atika88
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Made in Románia!
-
Edgar2621
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszönöm a segítséget, a Continental megrendelve

Nagyon jó hogy ilyen ez a prohardver, mindig kapok szakértő választ a kérdésemre. -
Drughi
addikt
Üdv!
[link] erről az oldalról kellene választanom 4db téli gumit egy ignisre.
185/65 r15Mit ajánlanátok, ami arany középút és ne nagyon lépje túl a 60e ftot a szett.
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Lassan Kleber reklám lesz a topic xd
-
Edgar2621
őstag
Sziasztok!
Peugeot 207 1.4 (2008) autóra milyen téligumi szettet ajánlotok, mik a legjobb lehetőségek ár-érték arányban?
20-25ezer/gumi nagyjából a keret.
Köszönöm a szakértő segítségeteket. -
Acheron
őstag
válasz
Acheron
üzenetére
Sziasztok!
Mivel azt hiszem azóta sincs gumis - beárazós topic, ide kanyarodnék vissza még egy körre.
Eljött az ősz, időszerűvé vált megválni a korábban emlegetett gumiktól / felniktől.
Az Avensis alufelnijeiről akkor nem tudtam pontosan, mifélék, azóta megnéztem, 7jx17h2, ET45, 5x114,3 Borbet felnikről van szó, természetesen 20 kerékanyával együtt.
A gumik változatlanok, csak fél évvel idősebbek
A kérdés az lenne, hogy utóbbi szettet hogyan és mennyiért érdemes meghirdetni - külön gumi, külön felni, esetleg egyben
Köszönöm a javaslatokat előre is! -
BigBlackDog
veterán
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Ajánlom ezt a cikket, ha még esetleg nem olvastad volna. A kérdésedre sajnos nem teljesen válaszol, de van benne releváns infó szvsz.
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Lehetséges hogy egy értelmetlen kérdést fogok feltenni, ha az, akkor elnézést

Nos a kérdésem a következő.
Egyre jobban kezd érdekelni ez a gumis szakma. Olyan kérdésem lenne, hogy ha van itt köztünk gumis szakember, akkor ő szerinte mennyi idő alatt lehet bele tanulni? Mondjuk 2 év alatt lehet találkozni minden féle hibával? Vagy azért ahhoz több idő kell?
Köszi
-
atika88
senior tag
Megjöttek a Kleber Krisalp HP3 gumik.
Én vagyok ennyire vakegér, vagy nincs ezeken a gumikon DOT szám?
De még csak ehhez hasonló 4 jegyű számot sem találok, csak egyéb számok, kódszámok stb.Van egy SAP ART.Nr.: 20061823 szám minden tekintetben, laikus szemmel persze a gyártási évet nehéz megállapítani. 8 munkanapot vártam is a gumikra, elvileg a németektől várták be a szállítmányt.
-
Ha van valakinek evvel tapasztalata, azt ugye jól sejtem ugye hogy a mostani széria honda jazz guminyomás ellenőrzője egyszerűbb mint a mostani suzuki scrossé?
Most kapta meg a 4 évszakos gumit a feleségem jazze, hazafelé a Lurdy házból valahol a Stadionoknál bejelzett a nyomásmérő (tehát nem rögtön). A menüben nem láttam részletes kijelzést mint az scrossnál (az kijelzi minden gumi pontos nyomását), csak reset lehetőséget (ezt megtettem, plusz kútnál az egyik 2,2 volt a többi 2,4, még jó hogy kértem a gyári 2,3, 2,1-et... a 2,2-öt felfújattam 2,4-re, Örs és otthon között nem jelzett be 5 kilométeren).
Következőre ha van válasz hálás lenné:
1. Tényleg csak azt jelzi hogy valami gubanc van és kész, a menüben csak resetelni lehet?
2. Ha a gumis hazavágta szereléskor valamelyik szenzort azt azonnal, vagy legalábbis elég gyorsan nem 3 kilométer után jelzi nem?Köszi!
-
Zsolt!!
aktív tag
Tèli alufelnit elővettem atom rozsda rajta a súlyozás pedig tavaly lett csinálva. :0 a jobb oldalt a bal oldali règebbi ès alig látszik rajta valami. Ennyivel több vizet kap a jobb oldali kerèk.:0
-
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Milyen jó ilyenkor a Quadrexer2, 10-20 fok között jobb mint a téli vagy a nyári.
-
zoo8800
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez az alapméret a G4 óta. Bár láttam már G4-est 195/70-es, 14 colos gumival is.
-
Kornel
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ez egy jó kérdés.
Én inkább vennék egy gyári alut, hirdetnek is mindig, nem járnék fele más kerékkel. -
zoo8800
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A Golfon is ez a méret van, acélfelnin, dísztárcsával. Fincsi

-
Kornel
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ha azonos az ET és a szélesség, akkor nagy baj nem lehet, már csak a tömeg a kérdéses, de valószínű nem lesz számottevő különbség, egy vészfékezésnél vagy rugózáskor lehet eltérés az eltérő rugózatlan tömegek miatt.
-
BigBlackDog
veterán
Érdekességképpen; mennyire tesz rosszat és minek, ha azonos tengely egyik végén alufelnis kerék, a másikon meg azonos méretű (pl. 17-es), de acélfelnis kerék van? Mondjuk 500-1000 kilométeres távnál?
-
Peter.70
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ott a pont
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Peter.70
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Honnan tudtad?

-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Babakocsi kerék.
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Japán méret.
-
Peter.70
addikt
Ma megrendeltem a Kleber Krisalp HP3 gumikat 58.900.- ért
-
Cyrin
addikt
-
BaLee
addikt
Ma felkerültek végre a kocsira a Nexen Nblue 4 seasons abroncsok.
Sokat nem mentem még velük de ami pozitív, hogy hangja kb. ugyanannyi mint előtte a Barum nyári gumimnak ami szintén halk volt. Majd pár hét múlva beszámolok a tapasztalataimról. Egyelőre jó döntésnek tűnik, főleg ár/érték alapján a teszteket nézve.
-
blakey
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nekem csak a Vogel-el sikerül pontosan mérni és azzal tényleg jól beállítom a nyomást.
Egyébként vedd meg és próbáld ki, ha nem jó akkor visszaviszed.

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Igen hasonló értéket mutat az analóg "Michelin" pumpa és a digitális "Dunlop" (feliratú?) nyomásmérő; ebből arra következtetek, hogy a pontossága megfelel a hétköznapi elvárásoknak.
-
blakey
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Az analóg nincs raktáron, ez a digitális van, és alig van felára. A mérő milyen rajta? Mennyire lehet pontos? Igazából ez lenne a lényeges számomra. Sosem jutok el ugyan arra a kútra, így össze-vissza van álíltva a nyomás.

-
blakey
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Valami hasonló van nekem is analóg mérővel de orosz cucc (sokkal olcsóbban vettem) és nagyon jó, mérni nem azzal mérek, de fújni tökéletes.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ennek az elődje van nekem analóg változatban (kb. 25 € volt az amazonról), szóval ez egész jó ár.
4-5 éve vettem, nem gagyi, működik; bicikli-pumpálás közben 2-3 alkalommal lelőtte a tömlőről a csatlakozót; autó-pumpálás közben nem volt ilyen gond. -
Speeedfire
félisten
A michelin pumpa mennyire jó? Egy ideje agyalok rajta, hogy veszek egyet.
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Lehetséges hogy egy értelmetlen kérdést fogok feltenni, ha az, akkor elnézést

Nos a kérdésem a következő.
Egyre jobban kezd érdekelni ez a gumis szakma. Olyan kérdésem lenne, hogy ha van itt köztünk gumis szakember, akkor ő szerinte mennyi idő alatt lehet bele tanulni? Mondjuk 2 év alatt lehet találkozni minden féle hibával? Vagy azért ahhoz több idő kell?
Köszi
-
válasz
Doki16
üzenetére
Én pont ezt vártam sokáig, mert úgy vettem észre hogy a méret komolyan számít. Azaz egy minta és anyag 17-esben jó, 14-esben meg nem. Pont a CC+ esete, ahol a 17-es részt tapasztalatból tudom hogy jó (scrosson az van). De nem lennék boldog ha kiderülne hogy kis méretben igaza van a tesztnek (ezért nem lett cc+ a jazzre).
-
Doki16
addikt
válasz
HussarF
üzenetére
Ez az idei ADAC 4 évszakos teszt nem túl jó. Ebben a kis méretben elég rosszak a gumik ahogy látom. Kellene már megint egy rendes 205/55 R16 méretben.
Viszont ez a Bridgestone egyre szimpatikusabb. Mondjuk még mindig csak hazai pályás teszt van a neten, de el tudom képzelni, hogy jó. -
ykazs
csendes tag
Tiszteletem a Szakiknak!
195/60/R15-os meretben szeretnek venni teli gumi szettet az alabbi felhasznalasi teruletre:
- napi 5-6 km atlagos/rossz minosegu varosi kozlekedes (telerakva 30 & 40 km-es korlatozasokkal)
- napi 5-6 km rossz minosegu autout, rajta egy erosen kanyargos szakasz emelkedovel/lejtovel es vizatfolyasokkal es tormelek felmosasokkal tarkitva (korlatozas nincs, az utviszonyok miatt 60-80 km/h)
- havi 100 km jo minosegu orszaguton (itt tolnam neki egy kicsit)Ilyen hasznalatba vetel mellett kernek toletek javaslatokat hogy milyen teli gumi szett erne meg a leginkabb.
Elore is koszonet a szakertesert!
Udv.:
Ykazs -
rbalint88
veterán
válasz
Fandango
üzenetére
az amúgy se szeret kanyarodni úgy, hogy neked is jó legyen, arra tényleg nem kell semislick

mondjuk reggel én is meglepődtem, amikor a nyárigumis rutinnal tekertem a kormányt, aztán nem ment utána az autó
még hozzá kell állítani az agyam a téligumihoz, ebből érezhetően több radírozódik el, mint amennyi kapaszkodik az útba a nyárihoz képest. -
Srácok hol tudok venni peremvédős pilot super sport vagy sport 4 gummákat az én méretemben? 205/45 R17
Létezik egyáltalán?Akárhol nézem sehol nem írja. Ha jól tudom FR a jelzése, de olyat sem látok sehol, viszont visszaolvasva a topikot látom többen írtátok hogy van PS4 peremvédős kivitelben is

A Mislen oldalán csak a PS4 S-re írja hogy peremvédős, de csak 19"+ mérettől

Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Suzuki topik
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Steelseries Arctis Gamebuds (Playstation) Gamer vezeték nélküli fülhallgató
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de legalább most meg volt hely..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)