Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Richard!
addikt
Végül találtam Győrben Non-Stop mobil gumist. 14K-ért befoltozta.
Ennyit megért, hogy nem én izzadtam![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Richard!
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Vmi hasonló cuccom van [link]. 6 bar-ig van skálázva, holnap lemérem, hogyan teljesít
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
svedmalac
tag
válasz
Richard!
üzenetére
Én is jártam már így párszor.
A kicsi szivargyújtós kompresszor kb. 4-5 perc alatt felfújja a gumit.
Várj utána egy 10 percet, ha szemre nem ereszt semmit, akkor a városban a gumisig simán el tudsz menni vele.
Ha esetleg eresztene ilyen rövid idő alatt is, akkor pótkerék, hisz erre való
Csavarokat fellazítod, kocsit megemeled, kerékcsere, csavarokat meghúzod átlósan párszor, kocsi leenged, utána húzol a csavaroknak és elcsorogsz a gumisig. -
Richard!
addikt
Thx mindenkinek!
Holnap ráállok a dolgokra ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Richard!
üzenetére
Jelen allapotban vagy a foltozas utan?

Most amig le nem ereszt. Ne huzd ki veletlenul sem a csavart es ne is menj nagyon gyorsan nehogy a centrifugalis ero kilokje.
Kukac: gumis kiszedi a csavart a lyuka belehuz egy gumikukacot (a felesleget levagja) amit vulkanizal. Ennek hatasara egybeolvad a folt a gumikopennyel, igy a gumi teljes elttartamara biztos megoldast nyujt.
-
rbalint88
veterán
válasz
atika88
üzenetére
mivel a golf egy viszonylag könnyű autó ÉS télen szoktak a kátyúk kinőni, én inkább vennék 16" lemezt vagy akár alut télire és 205/55R16-ot raknék fel, mert az nehezebben úszik fel vízen és havon is jobb a picit keskenyebb gumi, valamint olcsóbb cserélni és ellenállóbb is. hankook w320 és felette nézelődnék tempósabb haladáshoz.
richie: az kellene legyen.
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Igaz ugyan, hogy még nagy a forróság, de téli gumit keresek vásárolnék. Egy laikus kérdés először is: várjam meg szeptember-októbert? Vagy olcsóbb most gumit venni? Vagy ne is keressek logikát, abban, hogy az gumicserék közeledtével drágábbak a gumik is

Ár/érték arányban keresek 225/40 R18 mértű téli gumit (felni peremvédős nem hátrány).
VW Golf 6 1.4 tsi 160Le autó alá mennének, 50-50% pálya és város, úgy szezonálisan 8ezer menne bele, eléggé dinamikusan, tempósan vezetek (szóval fogjon ahol és ahogy kell, különösen télen a lehetőségekhez mérten).Köszönöm az segítséget!
-
jeness
csendes tag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek, ráállok a dologra. A Kléber fix, valami szép felniszettet meg lövök hozzájuk.
-
jeness
csendes tag
-
DJGABI
addikt
sziasztok!
4 évszakosból mi most az ajánlott? ezt a Nexen N'Blue 4 Season-t néztem ki. hasonló árban ha esetleg van jobb jöhet. illetve mi lenne az ajánlott bolt ahonnan van esély hogy péntekig meg is jön?
köszi
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Rutintalan vagyok futómű állítás terén.
Adott egy 17" kerekes személyautó.
Időszerű lesz hamarosan gumikat cserélni, de az a dilemmám, hogy van egy ütemes hangja a futóműnek.
Nemrég parkolóba visszatérve láttam, hogy a kocsi jobb elejét megnyomták valami magasabb építésű autóval.
Nincs hosszanti (párhuzamos irányú) horzsolás, olyan mintha bele tolattak volna pl.
Gyanítom., hogy a kereke is kapott ebből mert azon a területen is érhette az ütés.
Konkrét kérdésem az, hogy gumik cseréje után célszerű a futómű állítás vagy ez nem kritérium?
(Gumisnál voltam centríroztatni, sőt görgőzni is kellet - ezt mondjuk nem tudom, hogy szükséges volt e? mert nem javított a helyzeten és eddig sem volt gond a görgőzés előtti időszakban.
Mindegy most ott tartok, hogy futómű állítás) -
-
-
polonic
félisten
-
blakey
titán
válasz
jeness
üzenetére
Már a 36e is pénz, tavaly ilyenkor egy fórumtárs és én is ezen gondolkodtunk, nálunk, 17"-ban olyan 60e volt a különbség így végül egyikünk Quadraxer 2-t vett, másikunk meg Vredestein Quatrac5-t, mindketten elégedettek vagyunk, én biztosan a Quatrac5-tel, nagyjából annyit megyek én is mint ahogy te tervezed, szóval arra a felhasználásra jó és nem feltétlenül kell a lehető legdrágábbat venni, van egy határ. Ha 20e lett volna a különbség én is CC+t vettem volna, szerintem 36e Ft már elég ahhoz, hogy az olcsóbbat válaszd. Quadraxer2 a Michelin B Brandje, szóval nem olyan rossz, bátran bevállalhatod.
-
jeness
csendes tag
Kedves Urak!
Eléggé sokat visszaolvastam, és kezd körvonalazódni hogy mit kellene vennem, de azért rákérdezek a tuti kedvéért.
Vettem egy 2006-os 1.8 Civic sportot, 140 pacis. Most 17 colos felnikkel van szerelve, de az itthoni utakra inkább 16-ra cserélnék. Előreláthatólag keveset fog menni, olyan 6.000-7.000km lesz beletéve az autóba évente, nagyrészt város, néha kicsi autópálya és országút. Eléggé óvatosan vezetek, higgadt típus és kezdő vagyok

Gumi: Arra gondoltam a vélemények alapján hogy négyévszakos lesz, bajban vagyok viszont hogy CC+, vagy Kleber Quadraxer 2 legyen? A kettő között 36e forint különbség van a szett árában, az én felhasználásom mellett szól valami komoly indok amellett hogy a Michlent vegyem? Inkább másra költeném azt a pénzt az autón ha nem vennék észre jelentős különbséget a kettő között.
Felni: Milyet érdemes venni ami már értelmes minőség, és bírni fogja a teleket is? A MOMO/Dezent vonal a már elfogadható kategória, vagy 30e forint alatt ne is álmodjak értelmes 16 colos felniről per darab?
Előre is köszönöm mindenkinek!

-
426os
őstag
válasz
TheProb
üzenetére
Én sem tervezek egy évben sokat menni, de én végül vettem külön nyárit, ősszel meg majd télieket is fogok.
Egyik barátom is nemrég vett autót és azon négyévszakos gumik vannak (Quatrac5, 1 vagy 2 évesek), de melegben elég nyúlósak tudnak lenni.
Városba szerintem jó lehet a négyévszakos, ha ott mész legtöbbet, de én pályázásra inkább a két szett mellett tettem le a voksom, nyugodtabb vagyok így. -
-
Reggie0
titán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Meg kell porgetni a felnit gumi nelkul, ranezesre csak a durvabb hibakat latni. Ha ut, akkor gorgozes.
-
TheProb
veterán
Előbb voltam gumisnál, azt mondta, hogy amíg nem dudorodik, addig használható.
(#26943) Qru:Ja, azon már amúgy is gondolkodtam, mert picit mint ha húzna balra a kormány. (felfújt kerekekkel is) Mármint nem tegnap óta, hanem mióta megvettem kb.
-
Találtam gyári Altea felnit(katt) az autómra. Méretben ok, ezt már régebben megbeszéltük. Segítséget szeretnék kérni, hogy ti láttok rajta valami kivetni valót? Az a kis sérülés, amit kiemeltek még vállalható? Már ha vállalja, hogy feladja a felnit.
-
bul07
nagyúr
válasz
TheProb
üzenetére
Nincs pótkerék?
Felrakod és ha rendőr megállít megmondod hogy most történt nemrég és tervezel gumishoz menniPersze ha amúgy a pótkerék méretei ugyan olyanok mint ami fent van és persze úgy vezetni hogy nem egyforma a két kerék a két oldalon(már hanem olyan a pótkerék mint ami most fent van)
-
TheProb
veterán
Leírtak alapján elég lehet a 4évszak. Viszont rájöttem, hogy így hó végén és telefon vásárlás után erre most rohadtul nincs pénzem. Szóval szerintem 1 pár használt szar, hogy kivészelje ezt a szezont, aztán télre vagy megveszem a 4évszakost vagy téli szettet.

Kellett ez, mint szar a zsebbe...

-
bul07
nagyúr
válasz
TheProb
üzenetére
Nagyban függ attól hogy mennyit mész, merre mész
Évi 10-12000Km és főleg város akkor elég a négy évszakos
Ha 15e+ Km és télen mész alsóbb rendű utakon, síelni, szánkózni, akkor érdemesebb külön téli nyáriNa meg hogy van e gyerek, mert lehet hogy pont az a kicsi kellet volna amit a téli gumi ad, és a gyerek mondjuk nem éli át az árkozást

Na meg hogy vezeti e a kocsit olyan aki nem annyira gyakorlott, mert neki is kelhet az a kis plusz hogy ne dobja el az autót -
TheProb
veterán
Viszont tekintve, hogy a télieket is kukáztam szezon elején, így picit fájna most nyárit, majd pár hónap múlva téli szettet venni. Mi szóltok a 4évszakoshoz? Van most ajánlott?
-
TheProb
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
Ezt a szart nem sikerült észrevennem...
Nemtom hogy a picsába, ráadásul duplán benéztem a dolgot, mert ugye jobbról kaptam el, ami azt jelenti, hogy nem is a jó oldalán próbáltam bekanyarodni... Nemtom mi volt, pedig nem is épp Margot Robbie-ról fantáziálgattam... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hogy rohadna meg, mondjuk nem értem azt mi a tökömnek kellett oda rakni... Akkorát puffant szegény Bravo úr, mint az állat

"Szerencsére" amúgy is már cserések voltak a gumik, mert profil nem sok maradt rajta. Bár örültem volna, ha még kibírja ezt a szezont...
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
molnarpeter
nagyúr
-
válasz
HussarF
üzenetére
Gyanítom, hogy kétszeres anyagvastagság esetén masszívabb a gumi, csak az a kérdés, hogy valóban vastagabb-e a teljes struktúra, vagy tényleg csak a légnyomás elviselése végett történik az erősítés szálak formájában, ami az összenyomhatóságot nem befolyásolja? (Vagy ne elmélkedjek, vegyem az olcsóbbat, ahogy azt a nyárival tettem, szembemenve az itteni ajánlással
). -
Eszerint nem "erősebb" az XL gumi, csak nagyobb nyomást képes elviselni (hogy a nagyobba súlyú járművek magasabb keréknyomásához passzoljon).
Téli gumikat nézegetek, és a méretemben sokkal olcsóbb az XL kivitel, akkor találtam erre a szösszenetre, vajon mennyire helytállóak a blogban leírtak? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
A CC+ kopásállósága picit jobb cserébe nem tapad olyan jól. Illetve a CC vízen jobb, a CC+ meg hóban.
A CC már kifutó széria előfordulhat, hogy valami régebbit akarnak rád sózni ettől még nem rossz vétel az sem (jó azért ne legyen több éves gyártású).
mod:
Egyébként még megtalálod Michelin Ostyrnc néven is. Ez elvileg az orosz piacra szánt verzió. Rossz nyelvek szerint ott süti el a gyártó a megmaradt 0 szériás darabokat...
-
B-L-A-C-K
titán
Hali!
Adott egy gumi méret, 205/55 R16, itt figyelembe kell venni milyen súlyindexű gumi menjen rá, vagy bármilyen rámehet? Csak mert elméletileg a gyári gumi méret: 205/55 R 16 91H vagy 205/55 R 16 91V, viszont 4 évszakos CC-t akarok majd rá és abban van XL kivitel, de az 94V.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Gondolom tetszőleges kínai gyárban sütik őket.
-
hacki87
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Külföldi Bmw M5ön láttam

-
szőröscica
addikt
TOMKET abroncsokrol velemeny? Az M7 mellett nagyon reklamozzak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Nemtudom érdekes-e de a gumi mizériám véget ért.

Matador Hectorra 3 lett a befutó, de nem bántam meg. Az autó teljesen néma lett ( előtte 10 éves fagumik voltak fent amit az alukkal vettem, és zúgtak mint az állat ). Vaci új, 225\45 R17 méretben. Simán több van a gumiba mint az én tudásom. Üres körforgóba megűztem rendesen, de semmi csuszás, csak egy két nyikkanás. Szépen fut, vízen nem sokat mentem, de ott se éreztem hogy gond lenne vele.
Szerintem ebben az alsó közép kategóriában jó választás. Ez alá már nem érdemes menni ahogy olvasgattam.
-
gabor9991
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ő BMW-s

-
-
SG3rg0
őstag
40 millás Tesla, ilyen szar patkázott gumival?

[link]
Gumira csak kén kőteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo T14 Gen2 Ryzen 5650U - Refurbished - Garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue - Karcmentes állapot - 100% akku (14 ciklus)
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Holnap ráállok a dolgokra

Nemtom hogy a picsába, ráadásul duplán benéztem a dolgot, mert ugye jobbról kaptam el, ami azt jelenti, hogy nem is a jó oldalán próbáltam bekanyarodni... Nemtom mi volt, pedig nem is épp Margot Robbie-ról fantáziálgattam...