Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Dell Venue 8 Pro
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
426os
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Hááát... Alap felhasználás: kb kéthetente 2x120km, ebből kb 160km autópálya. Ezen felül évente több alkalom 1000+ km, ami útvonaltól függő arányban autópálya és országút (de alapvetően nem télen). Ezen felül kedv és idő szerint kirándulás országon belül, illetve néha egy-egy rövidebb bevásárló vagy ad-hoc út Bp-en.
Én úgy érzem nekem még maradnom kellene nyári+téli kombónál (esetleg nyári+négyvszakos?), de annyi jót olvasok manapság az új gumikról, hogy kicsit tanácstalan vagyok. Egyelőre nem vagyok meggyőzve

-
426os
őstag
Nem is a futásteljesítmény, hanem inkább a használati körülmények miatt nem egyértelmű számomra a dolog.
Igazából ha csak városon belül használnám az autót, akár minden nap is, bevállalnám a négyévszakost kérdés nélkül. Na még meggondolom a dolgot, szerencsére van időm rá. Kísérleti nyúl viszont nem akarok lenni
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fandango
üzenetére
Az OMV-től veszik a benzint, nincs vele semmi gond.
-
Fandango
veterán
Ha már felmerült a benzin téma, valakinek van tapasztalata, infója az Aldis benzinkutakról?
-
akela91
addikt
Jövőhéten tankolom először az új verdát (mazda 3 2.0 benya), szeretnék neki valami 95 felettit adni legalább pár évig, azt mondod az Auchanos 98as korrekt minőség? Életembem nem tankoltam 95 felettit, de az előző autómban nem is volt indokolt. Sőt USA-ban 87es t tankolnak az emberek, meglepődtem rendesen, mikor megláttam hogy a 91 a prémium ott

Majd jövök ON kérdésekkel szeptember körül, ugyanis akkor fogok téli abroncsot nézni rá.

-
norrberth
addikt
válasz
yodamester10
üzenetére
hehehe ez ott van.

Majd felhasználom a Vagba ott úgyis csak ez a téma. -
Nordik
addikt
Pont ekkora méretben vettem most Kleber Quadraxer 2t Megane 2 alá. Eddig jók a tapasztalataim, jó vele vezetni az autót, egész halk, nagy esőben is mentem már vele gyönyörűen tolja ki maga alól a vizet, pedig direkt próbáltam nyomni neki.
Talán kanyarokban nem annyira jó, bár még nekem futóművet kell allitatnom stb. Tél pedig még várat magára. 
-
426os
őstag
Üdv.
Úgy néz ki két hét múlva aktuális lesz a dolog, szóval már pörög a gumi témán az agyam.
Vásárlás után kell rögtön egy szett nyári, de még idén kell téli is (külön alu+lemezfelni, de ugyanaz a méret).
Tervek szerint évi 10-15e km megy majd az autóba, de ez 90%-ban autópályán (120-150), országúton, esetenként kanyargósabb, hegyi utakon. Nem vezetek örült módon, inkább nyugisabban, de azért haladni szeretek.
205/55R16 méret.
Vajon nekem opció lehet egy jó minőségű négyévszakos, vagy maradjak a klasszikus nyári+téli kombónál?
Kevés tapasztalatom van a témában.
Nyáriból Hankook K125/Ventus prime-ot, Vredestein Sportrac5 / Ultrac Satin-t nézem, de játszom a gondolattal, hogy Conti Premiumcontact legyen. Mondjuk utóbbi valószínűleg felesleges. Még esetleg Nexen is szóba jöhet, jókat olvastam róla.
Télivel még nem foglalkoztam, de abból ahogy nézem minimum 100e egy szett (Pl Hankook WinterIcept).
Nyugodtabb lennék két külön garnitúrával, de nem feltétlenül vagyok a pénzem ellensége, simán van 50k különbség plusz az évi 2x csere és centrír költsége (utóbbi persze nem ártana évente egyszer a négyévszakosnál sem). Ezen felül a nem használt szettet is vidéken tudom csak tárolni vagy gumisnál plusz pénzért.
Mit gondoltok? Ha városban használnám a kocsit, esetleg csak országúton tuti négyévszakost vennék. -
yodamester10
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Megy privát
-
pilu01
senior tag
Sziasztok
Az összefoglalóban lévő felni adatbázisban keresem a Ford Focus 2 (2005 1,6 Benzin)-höz a
méretet.
A forgalmiban 74kw van a mi ugye 99LE.
Béna vagyok, nem találok ilyet. Tudnátok segíteni milyen méret kell rá?
Alufelniben gondolkodom, hol érdemes ma itthon vásárolni? -
Ismerős keres alufelnit a Renault Megane 2012 1.6 benya autójára. Google szerint 15" 5x114,3 6,5Jx15 ET43 kellene. Végignéztük jófogást tegnap, talán egy gyári mazda felnit találtunk ilyen méretbe, mert most racsingbazáron is találtam egyet. Végignéztem facebook felni csoportokat, de semmi. Én vagyok ennyire vak, vagy elnéztünk valami?

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CsabaSteel
üzenetére
B-s a legjobb A-sat nem találtam en sem.

-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CsabaSteel
üzenetére
Milyen méret kell?
-
huan
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
60,1mm
-
CsabaSteel
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy nézegetem a téli gumikat és mindegyik C,b,e vagy C,C,e... Elvileg van A kategóriás is téli gumiba. Tudna valaki segíteni ebben? Előre is köszönöm
-
szilchi
őstag
Szép estét. Ma sikerült egy szirénázó rendőrautó elöl lehúzódva elbambulni és megpadkázni a jobb első felnit
. A felni is csúnya lett de a gumi is aggasztSzövet nem látszódik, alig van a gumikba 3000 km. De kicsit aggódok. Egy kb. 1 cm széles és fél centi mély darab hiányzik. Kuka? Páran mondták, ha nem üt és nem látszódik a szövet akkor az még jó. Én cserélném. Bár nem vettem észre rajta semmi változást. Nyomás is maradt amennyi volt.
-
rbalint88
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
szarul fog kinézni a ledpilácshoz a lemezfelni-dísztárcsa kombó
tiszteld meg az autót egy szett használt alufelnivel télire 
-
válasz
yodamester10
üzenetére
Akkor írd le a csavar paramétereit és meglátjuk, hogy tényleg olyan különleges csavarokról van-e szó, hogy egy ezres legyen darabja

-
stickermajom
addikt
Ha már új felni és csavarok: szerintetek hol érdemes télire acélfelnit venni? Automaxnál láttam 11k körül darabját, de lehet jobban járnék a gyári Opellel?
-
válasz
yodamester10
üzenetére
Az igen... Téged jól lehúztak

Amikor mozgókúpos csavarból vettem 20-at, akkor is csak 10ezret fizettem, de sima kerékcsavarért 20k? Nem semmi
-
Gyick
őstag
válasz
yodamester10
üzenetére
Pont ezt szeretném elkerulni. Tudod ki adna 1000ft-ot 1 darab csavarert....
-
SPeti1984
senior tag
Szerintetek mennyire érdemes téligumit váltanom? Nekem van egy szett 2014-es Hankook Icept 2 W452-es szép állapotú (kb 6,7-7,2mm közötti) és tesónak megmaradt autóeladásból 4db renault felnis 2017-es Bridgestone Lm001 Evo téligumi. Ezek kb fele annyit futottak mint a hankook és kb 7,5-7,7mm-es. Szerintetek érdemes átszereltetnem magamnak az opel felnire, megér annyi vesződést és költséget? Amúgy nem kér érte tesó semmit mert akkor a hankookot adná el meg külön a renault felniket.
-
Gyick
őstag
Hali.
Új felninek amit vettem ahol a csavar megy bele ott kicsit vastagabb az anyagvastagsága. Van erre vmi szabály hogy mennyire kell kilógnia?100 % hogy kell vennem új csavarokat csak nem tudom mekkorát... Astra H Gtc -
athomi
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
Ahogy elnézem a CC+ -t is vették célba.

Igen, a Bridgestone is a V mintázatot választotta, de szélesebb és több a vízelvezető csatornája a CC+ -hoz képest. Valószínűleg vizes körülmények között jól fog szerepelni. Ez az abroncstesztek végelszámolásánál jól fog nekik jönni, mert a vizes eredményeket elég súlyozottan veszik mindenhol. A lamellái viszont nem szélesednek ki kopás során úgy, mint a CC+ -nak. Megnéztem volna a kis összehasonlításukat 4 mm-es profilmélységgel is, de olyat nyilván nem akartak.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
svedmalac
tag
-
kenguru99
senior tag
Ránézésre a cc-hez hasonló koncepció. V-minta, kevés lamella. A magyar klímára jó lehet.
-
athomi
veterán
Úgy látom nemrég a Bridgestone is előrukkolt újfajta négyévszakossal: Weather Control A005
-
Nordik
addikt
-
Nordik
addikt
válasz
Kornel
üzenetére
Tegnap rázta a kormányt kicsit ma már annyira nem. Talán be kell kopnia tényleg illetve futomuvesnel még nem járt. Azthiszem ráférne egy beállítás ,gondolom a régi gumi hozzá kopott már a valószínű rossz beallitashoz. De megy majd szerelohoz akkor tüzetesen átnézik a futóművet.

-
gilfoyle
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
ASTRA J Sports Tourer 1.6 - amit írtam, az a gyári méret.
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok, a tavasszal vettem az autómra új 205/55 R16-os gumikat, az autó viszont eladósorba került.
Amit kinéztem, 205/60 R16-os gumikon fut.
Ezek mennyire váltóméretek? Néztem kalkulátoron, az átmérőkülönbség nagyobb mint 3%... -
yodamester10
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Amúgy a matrica is érdekes mert az enyémen amit most vettem ilyen volt

-
BigBlackDog
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Ott a pont.
Nem teljesen értem, hogy hogyan.
Tippre a flottakezelő/gumis ragasztja rá leltározás miatt a matricákat. -
yodamester10
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Használt gumi és matricás?
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
De most akkor mit kell nézni? A matricát? Azzal ne foglalkozz, a futófelületen semmi nem marad meg. 10 km múlva már a nyomát sem találod meg.
-
BigBlackDog
veterán
Szerencsére nem saját, de mintha "csak" céges lenne. Azért a hangjára kíváncsi lennék, hogy mennyire feltűnő.

(#26603) HussarF : Ok, értem én, de azért mégis. Ha már a gumis nem figyelt erre, azért leszedem. Legalábbis úgy vagyok vele, hogy ne az út közepén hagyjam már el a szemetet. Persze, nem nagy probléma, csak furcsa volt, nem gyakran látok ilyet.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Teszkós dísztárcsa?
Nokian gumi?Esetleg inside - outside? Ehhez ismerni kéne fejből a Nokian iLine-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- PLC programozás
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Crimson Desert
- Elektronikus zene topic
- Fujifilm X
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Huawei Pura 70 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro 128GB használt Silver 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. A felni is csúnya lett de a gumi is aggaszt

Tippre a flottakezelő/gumis ragasztja rá leltározás miatt a matricákat.