Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Dell Venue 8 Pro
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én ma viszem anyósom Jazz-ét átszereltetni, neki is Klébert vettem, ezek szerint is jó döntés volt akkor.
Én a Passatra tavaly Polaris 3-at vettem, az viszont elég hátul végzett...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
alázógyík
üzenetére
Nem is a friss teljesítményükkel van a baj, hanem azzal hogy gyorsan öregszik és a 2.-3. évben már közel sem hozza az első éves tudását.
Motion_Blur: Menjél rá a külön télire, ha nem lenne aktív tpms-em én is külön téli-nyárit tartanék.
mod:
tboldi: Nekem is 3 tized hiányzott.

-
tboldi
nagyúr
+1
Nekem is 4 tizedet rá kellett nyomnom nemrég.

Egyébként én sem csúsztam meg még a CC+-okkal, és szintén márciusban kerültek fel. Egyszer éreztem csak egy 270°-os autópálya-lehajtón, hogy elértem a tapadási határát a hátsóknak, de még nem vált túlkormányzottá az autó. Kb. 60-nal mentem, és pont előtte volt egy kis zápor. Száraz időben még nem éreztem ezt ugyanezen a szakaszon.
-
fulton
addikt
-
alázógyík
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ghostie
üzenetére
Nedves út + levél ugyanúgy csúszik mint a jég. Nem csoda, hogy megtáncolt az autó.
Nyomást nem ártana 3-4 hetente nézni azért, főleg most aktuális, hogy lehűlt a levegő (ugyanis a levegő térfogata nem állandó, hanem hőmérséklet függő). Most, hogy bejött a hideg nekem is lement a nyomás bennünk, pedig nem rég volt fújva.
-
ghostie
tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nyomást fogom majd ellenőrizni, nyáron mértem utoljára, akkor rendben volt. Levelek is voltak, nem sok, de volt. De az ősz ilyen mindig errefelé.
Amit még észrevettem az elmúlt pár hétben, hogy száraz, meleg úton nagyobb kanyarokban erős csikorgó hangot adtak a gumik, de akkor nem csúszott meg.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
ghostie
üzenetére
Nyomást mértél, korrigáltál? Útburkolaton nem volt valami csúszós takony (pl. nedves levelek)?
Most a hideg idő beálltával szerintem nem árt ellenőrizni. Én január óta használom a CC+-ot. Ma reggel (11 fok, nedves aszfalt, szemerkélő eső) egy két kanyarban kicsit jobban is forszíroztam a gumikat próbaképpen, hátha a hideg aszfalton váratlanul akarnának viselkedni. Viszont én semmi különöset nem tapasztaltam. Akkor voltak az általad is leírt megcsúszások, mikor 0,2-0,3 barral nagyobb volt a gumikban a nyomás, mint az ajánlott gyári érték.
-
fulton
addikt
Igen ezért cserélem az egészet. Felnivel együtt. Az is megvislet.
Golf IV esem van , AKL 99 es, és 15 gumik vannak rajta. Elvileg akkor a felni is ami van most az 15 colos.
Azt tudom hogy ilyen felnim van most rajta.
És ugyan ilyet is vennék, de most e táblkazatból melyk méret ami megfelelő lenne rá? -
ghostie
tag
CC+ gumit használok még tavasz óta (volt benne 2-3 havas hét is még rögtön az elején, viszonylag használható volt, bár óvatosan mentem). A nyáron is jól teljesített, de volt egy-két meglepetés vészfékezés, hirtelen megállás esetén amikor érzésem szerint jobban csúszott mint eddig bármelyik korábbi gumim.
Ma reggel viszont nagyon meglepett: kanyargós, erdeti úton (nem esett, de nedves volt az út, és levelek is voltak kisebb-nagyobb számban rajta), egy S kanyarban nagyon megcsúszott az autó. Nem mentem nagyon gyorsan, 70 körüli tempóval, ennél gyorsabban is szoktam menni itt nyáron. Ilyen megcsúszásom még soha nem volt, még 6-7 éves gumival sem korábban.Most kicsit elbizonytalanodtam: fogjam az időjárásra, vagy egyszerűen ezek a gumik ennyit bírnak?
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném megérdeklődni, van egy GOLF IV em, amin 15 colos gumik vannak (nyári). Hány év múlva érdemes lecserélni őket (élettartam) vannak már repedések rajta. Gondolom ezeknek is van egy szavatosságuk. Michelin gumik. Szerintem már rajta vannak 1x éve.
Illetve azt szeretném kérdezni, hogy alufelniből hanyas méretet válasszak ha 15 colos kereket szeretnék alá tenni? 165/65 gumi, de lehet nagyobb szélességben.
Előre is köszönöm.
-
t1
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azért a kerékcsere költsége a 2ár difiéből elég sokáig cserélteted főleg ha magadnak rakod fel
A te helyzetedben nem kérdés szerintem, hogy nem éri meg jelen esetben bajlódni a négy évszakossal. -
Motion_Blur
félisten
4 db CC+ az alura 145k lenne, ha a téli lemezfelnire vennék 4 db Kleber Krisalp HP3-at, az megállna 65k-ban.
OK, nem egy kategória a 2 gumi + ott van a kerékcserék költségei is..
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én vennék egy szett télit a lemezfelnire. Kár az aluért télen, ha eddig hibátlan.
-
Reggie0
félisten
válasz
newmoonlight
üzenetére
Konkretan fenyezost kell kerdezni.
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Egy érdekes kérdést szeretnék feltenni.
Én olyan tagot/embert keresek itt, aki az évek során vagy tavaly vagy idén , esetleg folyamatban van a GUMIABRONCS-JAVÍTÓ ÉS KERÉKKIEGYENSÚLYOZÓ TANFOLYAM-al, az írhatna nekem egy üzenetet vagy elég csak egy választ.
Köszönöm.
-
boogie84
veterán
válasz
gabor9991
üzenetére
Nem tudtad h minden márka prámium terméke rotation?

Ilyen Rotationt keresek 195/50r15-ben.
(#27653) kenguru99: Igen, hobby autó. De akkor is felelőtlenségnek találnám, ha nyárin maradna, esetleg egy szárazabb úton picit mennék vele és nem tudnék megállni.
Kb. 180LE, hátsókerék hajtás, nem egyszerű. Idén készült el...
Mindenképp keresnék vmi télit.(#27654) Qru : Nálad még a Subaru van? (ha nem tévedek) Vagy melyik modell amit nálad is féltős?
-
gabor9991
addikt
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Csak én gondolom úgy, hogy képek alapján ezeket a (téli) gumikat már nem kéne még 1 szezont használni?
Már majdnem a minimumot jelző bordánál van a futófelület, illetve hosszában van egy repedés is.
Lett volna egy alkalmi vétel nagyon szép dísztárcsákkal, meg "1 szont még kibíró gumikkal". Gumik amúgy is kellettek volna, de igazából a tárcsák fogtak meg. A felniket meg lenyeltem volna. De ez így nem ér meg 50rugót szerintem... -
Reggie0
félisten
válasz
newmoonlight
üzenetére
Biztosan van, mert a fenyezest is lehet lakkozni, es szoktak is, hogy jobban birja a kofelverodest, stb..
-
Reggie0
félisten
válasz
newmoonlight
üzenetére
Ott nem csak az alapozo latszik ki?
-
kenguru99
senior tag
válasz
boogie84
üzenetére
Feltételezem, hogy ez egy hobbiautó. Tehát nem vagy rákényszerítve, hogy használd akkor ha nem száraz az idő. (a mazdák rohadási hajlamát ismerve, amúgy is jobb ha nem használod ilyenkor, a gumiktól függetlenül) Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt gondolom, hogy bőven lesz csapadékmentes, enyhe idő télen is.
-
Üdv!
Téli gumira lenne szükségem.
185/65 R15 méretben.
Melyek az ajánlott típusok? -
ati888
senior tag
Sziasztok!
Lassan le kell majd cserélni a nyári gumit, de csak egy garnitúra felnim van, gondoltam veszek lemezfelnit a télihez, de alig olcsóbb, mint az alu. Legjobb lenne gyári Honda felnit venni, de nem tudom hol érdemes rá vadászni. Ötlet valakinek? CR-V, 17", 5x114,3.
Ezeket ismeri valaki?
Üdv
Ati
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Most lesz 205/55 méretben téligumivétel. Első és kb legfontosabb szempont a hóban való tapadás. KB egész télen a hegyekben autókázunk (Ausztria, Svájc), itt nagyon fontos a hóban való tapadás. Goodyear Ultragrip 8-at dobtunk most ki tavasszal, egyáltalán nem voltam vele megelégedve. Valami igazán jót szeretnék és a legtöbb tesztben havon a Nokian WR D4 -lett a nyerő. Valakinek tapasztalat ezzel?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Uzmany
üzenetére
Csak gyári méretet egyél fel, a németek ellenőrzik is. Ha nem gyári méret van fent úgy megvágnak, hogy csak lesel.
mod:
molnarpeter: Most levert a víz de miénk 2018-as dot-os PC5.
A JWL-t jól tudod, az a Japán szabályoknak való megfelelőséget tanúsítja.
Motion_Blur: CC+ jó választás. A 7 éves télit már nem raknám fel.
426os: Ha nem mész síelni havas helyre akkor 4évszakost vennék télre.
lsebestyen: Válts méretet, ha nem járható út akkor a Firestone-t vedd a tesztek szerint az a legjobb a felsoroltak közül.
-
molnarpeter
nagyúr
Visszahívás:
"Continental ContiPremiumContact 5
Gyártás: 2017
A DOT 6G5MD85Y3317 – …3617 gyártásiszám-tartományba tartozó abroncsok futófelülete leválhat"
[link] -
Motion_Blur
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
7 éves a téli, nem szívesen tenném fel. Minta még bőven van rajta, de picit már repedezett.
-
tboldi
nagyúr
válasz
newmoonlight
üzenetére
Ha a 2 felni szélessége ugyanakkora, akkor nincs.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Előbb koptasd el, drága hobbi lenne szvsz

-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem az a baj, hanem nincsen róla a gyári marketingen kívül semmi infó. A CC+ jó választás lehet.
sharp4: Hankook. A Barumot még nem tesztelték.
Pár éve a Bridgestone Blizzak és a Goodyear Efficientgrip is elhasalt az első teszteken, mint ahogyan a sima CC-t is erősen lehúzták a téli korlátai miatt. Jött is rá egy évre a CC+..
-
426os
őstag
válasz
Kornel
üzenetére
Hello,
én gondolkodom azon a gumin télire. Hankook RS2 w452 vagy Allnac 4G all season. Kb egy árban vannak jelenleg, bár még nincsenek készleten, úgyhogy az ár változhat mire aktuális lesz a csere.
A méret 185/65 R15 vagy 195/60 R15, még ez is kérdéses, de az utóbbi felé hajlok. (6jx15)
Felhasználás: leginkább autópálya, országút, arányaiban kevesebb város, évi 10-15k km. Van külön nyári szettem, ez csak télre kellene. -
newmoonlight
senior tag
2mm-es ET-eltérésnek (45 helyett 43) van jelentősége?
-
sharp4
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Te leszel az Isten

-
BigBlackDog
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
13-as méretben én nem nagyon találtam jobb téli gumit sem még két évvel ezelőtt, nemhogy négyévszakosat. Így 14-esre váltottunk (a 13-as lemezfelnik már egyébként is elég ramaty állapotban voltak). F Astrának gyári mérete volt a 165/65/R14 is, ha jól tudom (legalábbis bizonyos motorokkal szerelt változatnál emlékeim szerint biztosan). Ott már nagyobb a választék.
Sajnos az általad felsorolt típusokkal tapasztalatom nincs és nem is nagyon olvastam róluk.
-
sharp4
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ne várj választ, ha nem 19es felni van az autódon...
-
Kornel
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Apollo allnac 4G all season.
Motion: nem leszel béta tesztelő?
Bridgestone Weather Control A005-el
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Erősen gondolkozom az 4 évszakoson.
Jelenlegi helyzet:
nyári:
Matador Hectorra 3 225/45 R17 @ 2016téli:
Continental TS830 205/55 R16 @ 2011Nyári faxa alun, téli gyári acélfelnin.
Amiért gondolkozok rajta: évi 10-12e km-t megyek, esőben / hóban ha nem muszáj nem veszem elő, van arra másik autó, illetve jól néz ki a 17-es aluval az autó

Mit vegyek rá? CC+ vagy Conti?
-
válasz
newmoonlight
üzenetére
Alutec gyárt hasonlót.
Például a burnside széria:[link]
-
lsebestyen
addikt
Üdv! F Astrára kéne valami olcsóbb, de nem nagyon rossz négyévszakos gumi városi használatra. 175/70/R13 méretben. Ezeket néztem ki: Matador MP61 Adhessa, Kumho Solus HA31, Firestone Multiseason, Debica Navigator 2
Melyiket érdemes választani?
-
rbalint88
veterán
válasz
newmoonlight
üzenetére
létezhet, de abba nem szoktak sorozatszámot ütni.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
newmoonlight
üzenetére
Emlékeim szerint japán jóváhagyási jel. Gyártót nem látok

JWL standard néven fut a jóváhagyás.
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Hankook Winter Icept RS4 W452, vagy Barum Polaris 5 a jobb választás?
-
boogie84
veterán
Üdv urak,
használt (max 2 éves) tél igumit hol nézzek? (195/50r15)
Nem kell Michelin kategória, épp h csak menni fog az Mx-5 télen. Max. annyi időre veszem elő, hogy néha szárazabb időben kicsit megjáratom.
Köszi!
-
SPeti1984
senior tag
Veszprém környéki utakra, tehát nem alföldi sík terepre melyik téligumit ajánlanátok ezek közül? Dombos az utca is ahol lakunk tehát az elindulás miatt is lényeges lehet. Hétvégén szeretném megrendelni. Az árak szállítással együtt vannak.
GT RADIAL WINTERPRO 2 12.300
Vredesteins Snowtrac 5 12.100
Firestone WINTERHAWK 3 12.000
Viking Wintech 12.000
Kléber Krisalp HP2 12.000
Barum Polaris 5 11.760
Hankook W452 Winter I'Cept RS2 11.600
Kumho WP51 11.500
Nexen Winguard SnowG WH2 11.250
Apollo Alnac 4G Winter 10.700Szerintetek mi lenne a sorrend ha választhatnátok?
-
válasz
Uzmany
üzenetére
Elvileg a 235/45 is belefér, bár kisebb lesz a kerék. Én azt mondom, hogy a gyári mérettől ne térj el. Nézd meg a kézikönyvben vagy a B oszlopon (vagy tanksapka, ahova rakják a matricát), hogy milyen gumiméretek vannak megadva és olyat használj.
Én most Vredestein Wintrac Xtreme S-et használok, pont azért, mert én is 90%-ban pályán megyek és ezt ajánlottak, mert tömör mintázata van. Ez van a te méretedben is. -
Nikaré
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Csak beszélgetni akartak (feleslegesen)

-
Bozso68
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Hát ez az!!!
-
FireFox1996
addikt
Nem találom sehol tesztet a Michelin Alpin 6-ról, de mivel kedvezményesen tudtam beszerezni egy 215/60/R16 szettet, kb 40e ft-tal olcsóbban, Árukereső szerint, így rácsaptam. Ha lesz teszt róla, remélem nem a sor végén fog állni.
Más: ezek az új gumik 2018 márciusi DOT számúak, így nem értem, hogy miért még nem szerepelt az idei szezon tesztben (talán a szponzori kérdés miatt?!)
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Toyota c-hr 225 50 r18 méretben mi lenne az
ajánlott téli? (90% német autópálya)
Többen mondták, hogy inkább 235 45 r18 legyen. Vélemény?
Köszönöm. -
Reggie0
félisten
Nem igazan esnek le ezek, mert a centrifugalis ero pont raszoritja a felnire. Lehet csak az elozo centirozas maradvanyat latod, mert gumicserenel nem szedik le tokeletesen.
(#27602) bul07: Nem a felnit centirozzak, hanem a felnit a felrakott gumival. A gumi miatt pedig minden felrakasnal mashova kell mas tomeget rakni, mert a gumitol is fugg a kiegyensulyozatlansag, azt meg ketszer ugyan abban a pozicioban sosem rakjak fel. Ezen felul a felni is folyamatosan valtozik, mert a katyuk folyamatosan formaljak.
-
-
bul07
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Hát nehéz elképzelni hogy olyan jó legyen a felni hogy a belső oldalára ne kellene főleg ha előtte mondjuk volt
Mert csak egy helyen találtam ilyet belső oldalon
Na mindegy, én nem gondoltam volna hogy ennyi évvel a ragasztott súlyok megjelenése után tudnak olyan gagyit gyártani ami így elmarad
Mert az még talán oké ha a felni és a ragacs ragasztásánál enged, de nem ez a súly és a ragacs között engedett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- VoLTE/VoWiFi
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AliExpress tapasztalatok
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED monitor topic
- Autós topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Google Chrome
- További aktív témák...
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- szuper akció!! 200db+ REFURBISHED - DELL Docking Station WD19, WD19S (akár 3x4K felbontás)
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB White-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4604, 100% AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A te helyzetedben nem kérdés szerintem, hogy nem éri meg jelen esetben bajlódni a négy évszakossal.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)