Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz svedmalac #60108 üzenetére
meg munkavédelmi kesztyű. jobb esetben megvéd az autón végzett munkától, de rosszabb esetben is kényelmesebb vele a retkes kereket pakolászni, és melegít is kicsit.
más: a gen3 vector egész civilizáltan viselkedik hóban, bár domb nem állt rendelkezésre a komolyabb kísérletezéshez.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz MC Pite #60014 üzenetére
asszem ez mindig szürke, a p2 magnézium-ötvözet felnije majdnem fekete, meg talán a p4 valamelyik változata is az. ugyanerre az alura jön a korábbi p3 dísztárcsája és a plugin meg a faceliftes tárcsa is, de a p4 nem fekete felnije is rettentően hasonlít erre. de lehet, hogy abból is van sötét. vagy nem tudom, mire idáig eljutottam, teljesen belezavarodtam, hogy mihez milyen felnit adtak vagy nem adtak, meg eu és usa verziók... szóval feladtam
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Brandynew #60006 üzenetére
csak összejött a művelet, marsonál ott volt a gumi tegnap, ma az akh-nál fel is tették. időre mentem, pontosan kezdtek, gyorsak voltak, cserébe nyomatékkulcsot nem láttam a kezükben. aztán elmentem a közeli mol kúthoz beállítani a nyomást rendesen, de az egyik gumicső szakadt volt, a másik meg nem tudott belekapaszkodni a szelepbe szóval majd másutt legközelebb.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
marsonál valakire rá fogok borítani valamit.
szombaton autópályáznék messzire. hétfőn megrendeltem a goodyeareket xv. kerületi átvétellel, a webshop azt mondta, hogy készleten. visszaigazolás a rendelés fogadásáról jött csak.
közben sikerült szerelésre időpontot kapnom péntekre a közeli akh-nál (ez meglepő, mert a helyi gumis csak december közepére tudott volna). hívom a marsot, hogy mire számítsak, de egész nap senki nem veszi fel a telefont, kedden dettó... odamentem a helyre, megmondták, hogy majd küldenek emailt, de holnapra biztos ott lesz! nem sikerült. de megmagyarázta, hogy akkora őrület van, persze hogy nem tudják még a telefont is felvenni
szóval nagyon remélem, hogy holnap már meglesz, vagy ha nem, akkor mondjuk az automaxnál péntek délelőtt össze tudom szedni. vagy bárhol máshol, ami nem csak ilyen csomagküldős cég.hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
elvileg pénteken felrakják a goodyeareket. az autót úgy vettem, hogy hátul 2017-es barum gumik vannak, elöl 2013-as bridgestone-ok, utóbbikon a dot második fele kicsit le van kapargatva ráadásul /65 helyett /60 méretűek, először csak az tűnt fel, hogy a szokásosnál többet csal a sebességmérő. ezek mehetnek a levesbe (bár menet közben nem érződnek annyira rossznak, mint a koruk alapján gondoltam volna), de kíváncsiságból ránéztem, hasonló méretű 2017 környéki használt téligumikat simán árulnak darabját 5e körül...
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz FerNandor #59960 üzenetére
a tesztekkel és véleményekkel az egyik legnagyobb baj, hogy szinte mindig új gumiról szólnak, arról már nem, hogy a noname esetleg két év után egészen kikeményedik, morzsolódik, repedezik.
persze olyan is van, hogy nem, a nexen is névtelenként indult, aztán még mindig jók a vélemények róla, és ha jól tudom, a gt radial is független... ki tudja.pár éve nem figyeltem, belecsúsztam az előttem hirtelen megálló autóba. épp csak annyira, hogy az ellenfélen semmi nem sérült, az enyémen meg eltört a rendszámtartó. ha eggyel gyengébb garnitúra gumi van alattam, akkor lehet, hogy már jóval drágább lett volna a produkció, mint a gumik árkülönbsége. és persze az is benne van, hogy pont olyan hőmérsékleten pont azon az úton pont az eggyel olcsóbb gumival állok meg fél méterrel korábban de ez kevésbé valószínű.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
öt éve a cc+-ok is is egyenként jöttek pucéran, mindegyikre rá volt ragasztva a csomagcímke. még szerencse, hogy nem tört össze asszem automax volt az is.
csak tipp, de az ingyenes szállítással együtt valószínűleg így szerződtek le a postával. lehet hogy ők könnyebben kezelnek 4 kisebb csomagot, mint egy sokkal nagyobbat, és így jobb árat adtak a szállításra.[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
minimális a különbség. árukeresőn a gy 1-2 helyen bemegy 30e alá is, de ezeken a helyeken a szállítás 7-8e... lehet feldobok egy pénzt meg ezeknek a webshopoknak a nagy része ahogy kinéz és ahogy fogalmaznak rajta, ezektől egy doboz gyufát se szívesen rendelnék.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Grande Ale #59747 üzenetére
lehet, hogy rossz helyen néztem van egy kis időm kitalálni, még rendszáma sincs az autónak meg valami nyári most is van alatta.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
köszi! közben rájöttem, a continentalt azért ejtettem ki, mert sehol nem láttam ebben a méretben.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
nekem is kellene valami négyévszakos, 195/65 r15 méretben. az előző autón cc+ van, ami ötévesen pont olyanra öregedett, mint valakinek a képen pár oldallal ezelőtt de egyébként remekül bevált. a cc2, vector g3 és az új conti tűnt érdekesnek, ebből a conti rögtön ki is esik, mert semmit nem tudunk róla. a vredestein is érdekelt, de a tyrereviews tesztjében (a méret miatt az tűnt relevánsnak) eléggé hátracsúszott. ha a hankook gyorsabban öregszik, mint a michelin, akkor azt is kihagynám...
marad a cc2 és a goodyear. innentől nem tudok dönteni a cc+ nyárias hangolása tetszett, de ha jól tudom, ezt a dolgot a második generációra már elvesztette. az autó egy prius 3, nem ezzel fogom feltépni az aszfaltot magam alatt szóval cc2 vagy vector3?
vagy igazából tökmindegy, vegyem az olcsóbbat, ami a goodyear?hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Kornel #30473 üzenetére
a házunk mellett volt a járdaszegély mellett egy fémből készült rámpa, hogy könnyebb legyen a kukákat mozgatni. de mivel a sok kultúrember rendszeresen rágurult meg ráparkolt, egy idő után kb használhatatlanra horpadt, így a rámpát elvitték (vagy ellopták, fogalmam sincs). viszont a tartójából maradt többek közt egy rúdból kb 1 centire kiálló rész a szegély oldalában.
na itt sikerült nemrég élőben megcsodálnom, ahogy valaki egy nem régi golffal (ez mondjuk nem releváns) úgy parkol le, hogy közelít a szegélyhez, és hagyja, hogy a szegély vezesse párhuzamosra az autóját. ennek megfelelően nagy szisszenéssel szét is vágja a gumit... elő is veszi az emelőt, kulcsot, pótkereket, majd amikor hozzálátna az emeléshez, szép lassan rájön, hogy ennyire a szegélyen állva nem fér ám hozzá. külön küzdelem neki, hogy hogyan távolítsa el az autóját a szegélytől, rendesen gondolkodnia kell rajta, de végül csak sikerül kijjebbtolnia az autó orrát. kerékcsere, visszapakolás, arrébbtolat kicsit... majd a szegély vezetésével újra visszaparkol.
nem, a pótkereket nem vágta szét, de ez kizárólag a szerencsén múlt. de szerintem sem való mindenkinek a jogosítvány.hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz hdanesz #29898 üzenetére
vettem egy autót, előtte nézem a kerekeit. minta oké, dot oké, következő. minta oké, dot oké, következő. mind a négy téli jó állapotban volt, nem is volt veszélyesen régi. napokkal később esett csak le, hogy három különböző márka
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz stickermajom #28108 üzenetére
azzal vittem vissza, hogy centrírozzák ki rendesen. nem sikerült, rendeltek másikat, azzal jó lett.
valószínűleg segített az ügyön, hogy ott is vettem, ahol szerelték.hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz stickermajom #28097 üzenetére
négyből egy goodyear nyári nekem is ilyen volt.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz HussarF #27561 üzenetére
amikor vettem négy új goodyear nyárit, akkor az egyikről kiderült pár km alatt, hogy üt, és nem lehet kicentrírozni a kereket vele. gariban cserélték, szencsére ott vettem, ahol szerelték. nem mondom, hogy a tárolás miatt volt deformált, de nem is zárnám ki.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
-
veterán
-
veterán
sziasztok,
vettem egy autót, 15" magma felniken elöl 2011-es michelin téligumik vannak, hátul 2014-es semperitek, felmerült, hogy hátha cserélni kellene őket az alap gumimérete az autónak 195/65 r15, maradnék is ennél. évene ~15e km-t megyek, nagyobbrészt városban, így crossclimate (vagy cc+) lenne az új.
tudtok mutatni olyan helyet észak-pesten, ahol tudnak normálisan centrírozni, felnit javítani (az egyik kicsit le van horzsolva), és esetleg állítanak futóművet is?köszi!
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Kornel #17010 üzenetére
reflexből nyilván fékezett az előtted menő, de igazából a racionális döntés ez. ha elüti a bringást, hiába van igaza, rendőrséggel meg bírósággal szívni nem jó. ha megáll, és te belecsattansz, úgyis te viszed a felelősséget, innentől egyértelmű a döntés.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
automax elmehet a picsába. szerdára ígérték a goodyeart, ma reggel felhívtam őket, hogy mitmivan. ja, a beszállító módosította a szállítás idejét csütörtökre. aha, akkor majd pénteken szerelik legkorábban. ááá nem, lehet hogy már ma, de hívnak ha bejött. eddig nem sikerült nekik, innentől a hajukra kenhetik, én nem veszem át
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Debilon #16903 üzenetére
nekem is van kettő, ráz mindkettő. az autóval együtt kaptam, a másik pár hankook, az bezzeg nem.
mondjuk automax mára ígérte a goodyeareket a debicák helyett, persze néma csend...
az igazsághoz tartozik, hogy a nyári goodyear garnitúrából is rázott az egyik, de azt legalább gariban és szó nélkül cserélték. ebben segített, hogy ugyanott vettem, mint ahol szerelték.tényleg, nem kell valakinek ingyen két kicsit rázós (100 körül ráz, egyébként nem, csak engem rettentően zavar) 175/70 r13 debica téli?
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
köszönöm a tippeket, végül arra jutottam, hogy nem sokkal többért legyen goodyear ultragrip 8
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
helló, egyik tengelyre kellenének új téligumik, nokian wr d4 volt a terv, az nincs sehol 175/70 r13 méretben. mit vegyek?
hanyas vagy, te disznó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest