Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Én arra tippelek (mivel a G Astrának a gyári nyári gumi is Dunlop) hogy az autóhoz kapták új korában mint ajándék. Januári autó, nem kizárt hogy volt valami 'téli gumi' akció. És lehet tényleg nem sokat volt feltéve az évek során.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Csak mint érdekesség írom le...használt autó vásárlás esetén mindig csekkoljátok a gumik DOT számát, ne csak az állapotukat. Én így jártam.
Téli gumi volt az autón amikor elhoztam. Kinézetre semmi gond, semmi repedés, futófelület is bőven van. Eszembe sem jutott DOT számot nézni. Örültem, hogy legalább téli gumival nem kell törődnöm 1-2 szezonig legalább. A próbaúton kicsit hangosabb volt..de betudtam annak,hogy téli.Itthon gondoltam ránézek mégis. 3103.

Azt hittem beájulok a kocsi alá. 15 éves gumi.
Azóta is csodálkozom, miként tudott ilyen állapotban ennyi ideig megmaradni.
+ azon, hogy a kereskedőnek (vagy az előző tulajnak) még volt mersze feltenni a 15 éves gumit. Tudomáson szerint 10 éves kor felett, bármilyen jó állapotú is a gumi....már balesetveszélyes is lehet.Egyébként Dunlop Wintersport M3-as gumik.
-
alázógyík
addikt
válasz
kenguru99
üzenetére
Összetett ez a dolog.
Ezen a télen volt fent a télim 2 hétig(1 évesek voltak), csak eladtam, és visszaraktam a nyáriakat ameddig a Nexenek meg nem jöttek. A télihez képest is sokkal halkabb ez a gumi, amit a tesztek is igazoltak.
Az már az én szerencsém, hogy az autón is hasonlóan viselkedik.
Illetve tudom hasonlítani a családban lévő BF goodrich g grip all season 2 gumihoz is, ami igaz hogy 205/55 r16, nem az én méretem, de attól is halkabb. Ami ugyanaz a gumi, mint amit te mutattál. -
alázógyík
addikt
válasz
alázógyík
üzenetére
Ma feltették a NEXEN N'blue 4 Season gumikat. 225/45R17
DÖBBENET!

Olyan szinten csend költözött az autóba, hogy nem hiszem el. Sokkal komfortosabb is, mint a nyárik, de a csendesség az valami elképesztő.

-
shteer
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
tiko igen, személyes átvétel és szereltetés a 15kerben, 1 évvel ezelőtt. telefonos visszaigazolás, gyors teljesítés, tökéletes kiszolgálás, számlával, garival.
-
stickermajom
addikt
Tikogumi, vagy kiralygumi.hu-rol rendelt már valaki? Ezeknél 22 körül jönne ki a Kleber téli, de nem túl bizalomgerjesztő az oldaluk. alkatreszmost.com-on is van 21850-ért, de az meg főleg neccesnek néz ki.
-
samen
csendes tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1:ATS alufelni jónak számít,vagy inkább felejtős?
2:185/55 R16-os téli gumik közül melyiket ajánlanátok?
Nexen Winguard Snow G WH2
Falken Eurowinter HS01
Hankook Winter I Cept RS2 W452
Válaszokat előre is köszönöm! -
choco01
addikt
Nem gumis volt, csak annyit mondott hogy mivel sok kínai nyári gumin rajta van már a M+S így csak is kizárólag telit fogadnak el az osztrákoknál..
De mondom semmit nem olvastam ezzel kapcsolatban, ezért kérdeztem rá itt.. De akkor jó!
köszi -
kenguru99
senior tag
válasz
choco01
üzenetére
Ha ezek a jelölések rajta vannak akkor az teljes értékű téli gumi.
A cc-n pedig megtalálhatóak ezek. -
choco01
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen ilyesmit akar, szerinted ér 16k-t?
Kornel: Egy ismerősöm mondta hogy van ahol nem fogadják el csak az igazi télit..

-
Motion_Blur
félisten
-
choco01
addikt
-
norrberth
addikt
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Annyiért nem megy el.
Szerintem inkább 40-be fog elmenni. -
norrberth
addikt
Sziasztok!
Szerintetek ez az acélfelni gumival mennyit ér? [link]
5x110 acélfelni
6.5x15" ET35 jó állapotúGumi Bridgestone DOT 2011
195/65R15
Kb közepesen kopott. -
rbalint88
veterán
válasz
choco01
üzenetére
négyévszakos+télinek nem nagyon látom értelmét. amikor darált az abs-ed, akkor valószínű a téli is darált volna ugyanúgy, legalábbis én reggelente pont ezt szoktam tapasztalni hankook w452-vel (165/70r14), szerintem a reggeli párakicsapódás miatt csúszik meg az autó. száraznak látszik, de valójában nem az, pont a mocskot "megkrémesíti", amin jó nagyot lehet esni... mint ez eső elején, amíg csak feloldja az úton a dzsuvát, de még nem mossa le. kb ugyanez lehet a hatásmechanizmus ilyenkor is.
-
choco01
addikt
Nekem is hasonló a helyzet szintén valahol 30-40k között járok velük, most 2 évesek,5mm van nekem az elsőkön hátul 6. Amikor megvettem 7,8-8 körül volt újonnan (BigBlackDog,de ez 175/65/14)
Valamelyik nap száraz idő volt, de hideg -1-2 fok és eléggé darált az ABS, volt hogy alig bírtam megállni..
Volt egy-két hónapja egy bal hátsó defektem, szöget kaptam, beragasztották nincs vele baj.
(szintén BigBlackDog
)Lényeg a lényeg h gondolkoztam télin, ez a HP2 meg HP3 dolog nincs a méretmben (165/70/14 v 175/65/14) ugye ami marad a W452 meg a TS860 kérdés h megér-e 5k/db ár többletet ebben a méretben a Conti..

12k a Hankook 17k a Conti, igazából annyit itt nem számít 20k összvissz, csak néha elbizonytaladok h tud-e annyival többet..
Szerintetek mi jöhet még szóba?

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A CC(+) elég jól tartja a tapadási tulajdonságait mint az összes Michelin de akkor is határeset... Vidd el gumishoz, lehet egy gumikukaccal orvosolható a dolog.
-
BigBlackDog
veterán
Szóval lehetséges, hogy egy gumi cserés lesz nálam (úgy tűnik, hogy kaphattam valamit, mert ereszteni látszik). "Szerencsére" múlt hétvégén tettük előre a kopottabb pár helyett a jobb állapotú hátsókat, viszont a mostani bal első tippre nem sokáig húzza.
Ha úgy alakul és nem javítható, akkor mit kéne tennem? Most 11 hónaposak, kb. 17e kilométer van bennük. Ennek ellenére a minta a jobb oldalon még kicsivel 6 mm felett van (6.1-6.2 mm körül lehet). Jól sejtem, hogy már van annyi méter benne, hogy inkább párban lenne érdemes cserélnem? Michelin CC+ 205/55 R16-os kerekekről lenne szó. Mekkora lehet a profilmélységük újonnan?
-
MPowerPH
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
Hogy mi?

-
-
Qru
MODERÁTOR
Ma volt szerencsém némi hóval is találkozni (Mátra), jól bodogult a CC-vel a gép.
-
svedmalac
tag
Hamis a gumi cikk:
-
MPowerPH
félisten
Sracok, van -ra ezeket a negyevszakos gumikat talaltam, emberi aron. Transit Jumbo egyebkent, 215/75 R16C.
- MATADOR MPS400 VARIANT ALL WEATHER
- MAXXIS VANSMART A/S AL2
- Vredestein Comtrac 2 All Season
- Pirelli Carrier All SeasonEzek vannak 33k es 42k kozott, elol a legolcsobb. Melyiket valasszam?
A Continental VanContact 4Season mar 50k, a Michelin Agilis Crossclimate meg 56k, ezek mar nem fernek bele. -
peppe79
senior tag
válasz
Directors
üzenetére
Amíg nincs szabályozva, hogy mit tekintünk egyáltalán autóguminak, addig felesleges törvénybe foglalni, hogy max. hány éves gumikat szabad az autóra felszerelni. Hiszen egy 10-12 éves prémium gumi úgy lehet, hogy még mindig jobb tulajdonságokkal bír, mint egy 1-2 éves, neadjisten vadi új budget gumi. Gondolhatod, milyen minőség lehet egynémelyik, ha még a túrabiciklimre vásárolt Schwalbe gumi is többe kerül.
-
svedmalac
tag
válasz
Doki16
üzenetére
"Szerezz Point-S-t, mert az szervizgumi", teljesen jó, semmi gond vele...

Falusi helyekről beszélek, részben(!) érthető...
Én is azzal dramatizáltam a helyzetet, hogy mi van, ha épp eléd ugrik egy őz?
Megállsz esetleg, vagy mész a fának?
Szerencsére hatott a dolog.
A másiknak meg marad, amire esküszik... -
Directors
senior tag
Jòl van, látom nem csak az én ismerettségi körömben mennek ezeknek a hitvány gumiknak az ajánlása. Illetve a 10-15 éves gumik használata. Szerintem ezt is törvényben kellene szabályozni hogy maximum hány éves abroncs lehet a gépjárművön.
-
svedmalac
tag
A kollégám akart a teszkóban gumikat venni egy régebbi Suzuki-ra.
Mondom neki, hogy ezt a verziót nem kellene erőltetni.
- Dot száma a jelenlegi gumidnak?
- Mi?
- Hát hogy mikori a gumid a kocsin.
- Hát azt se tudom, miről beszélsz.
Parkolóban nézem meló után, a hátsó nyári Uniroyal 15 éves, az első Michelin Energy 7 éves.Szerencsére sikerült rábeszélnem a Nexen négy évszakosra, plusz kapott futómű beállítást.
Teljesen le van nyűgözve, hogy milyen könnyű kormányozni és mennyivel szebben fut az autó.Bizonytalan voltam a sikeremben, mert egy másik kolléga meg etette a teszkós Riken-nel, meg hogy neki egy Alfa-n van Point-S és milyen király...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Fujifilm X
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Battlefield-film készülhet - Michael B. Jordan is képben van
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/1TB SSD megkímélt 88% akku 153 ciklus
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ryzen7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha téli gumi, el tudom képzelni, hogy keveset volt csak fent az autón és többet állt a pincében/sötét, száraz helyen egy év alatt. Illetve lehetségesnek tartom, hogy télen sem nagyon ráncigálták ki az autót.

köszi

Súly is alig van rajtuk olyan jól futnak.
)
De június közepén még ilyen volt, azóta nem kopott számottevően (a képen látható állapot kb 35k km-es futás utáni).
Akkor ez, vagy a Vredi? Kell mar a papucs, ~500 NM csavarja mar a nyari gumikat hatul.