- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Köszi a tippet, de soha és sehogy sem lesz itt 11. Just fuck MS.
Ami 30 év után azért beszédes. -
Armagedown
őstag
-
ddekany
nagyúr
Technikailag lehet vele mit kezdeni, bár annyira dúrva a dolog, hogy nem valószínű hogy belátható időn belül meglépnék. Azt lehet tenni elvileg, előtelepített notebook meg mini esetén, hogy firmware szinten van ellenőrizve hálózaton kersztül, hogy van-e még élő céges előfizetés az adott eszközhöz, és ha nincs, akkor korlátozott (rootolatlan) módban fut.
-
wasd.hu
senior tag
Ezzel a root dologgal a jövőben sem tudnak majd mit kezdeni. Valós igény van a lokál admin fiókra. Így is a legjobb lin marketing a funkciófrissítés és éáy erőltetése. Munkahelyen nyilván más, de cégek felé is egyre több opensource támogatást adunk mostanában. Mármint partnereknek -> kezdik belátni, hogy az adatmentés és tanszparens szoftverek (akár enterprise verzió mellett) nem csak komplikációt, hanem kiszámíthatóságot is nyújt. Lásd pl mezei irodai feladatok +onlyoffice és saját szeró témakör.
-
ddekany
nagyúr
Nyilván hazudnak, és más motiváció van a felület folyamatos butítása mögött. Kivették pl. a tálca kisebbre állítását is egy 11 frissítéssel, holott a képernyő skálázás (DPI) támogatás szükségessége miatt ez semmit nem egyszerűsíthet nekik. Csak tipp, de ez is arra utalhat, hogy reklámfelületnek akarják majd használni, és ezért nem akarják, hogy kisebbre tudd venni.
Ezekkel az ExplorerPatcher és társaival ott a bökkenő, hogy a munkahelyi gépre sok helyen nincs jogosultságod feltenni ilyesmit. Tulajdonképp kész csoda, hogy otthon még hagyják... hogy nem merték/tudták még otthagyni a tradíciót, hogy lehetsz root a saját gépeden (ellenben pl. az Androiddal és iOS-el).
-
wasd.hu
senior tag
Ha megengeded felhasználom a forrást. Érdekes téma ez a "megdrágítás" és mindenféle botcsinálta vergődés az m$-től.. Utána néztem a dolognak, új release-ekben megoldható pár perc alatt a tálca áthelyezése, sőt szuper funkciókkal lehet felszerelni a start menüt, explorer-t, shell-t. Mondok konkrét példát: hangerőszábályozás a vékonyabb, fentre elhelyeztt tálcán egér+görgővel... tökéletes megoldás az opensource és közösségi eszköz, szóval megoldható 2026-ban végre a valódi upgrade..
Teszteltem már ezeket korábban is, de meglepő, hogy milyen pikk-pakk megvan most minden pár perc alatt, így a családi eszközparkot is ápgrédeltem
[ https://wasd.hu/startmenu ]
#99 Synthwave
Megoldható az is. Ez a leírás VM alatt futott win11-ben történt, de magát a linuxot és alap felületet is bármire tudod módosítani, elég ha nyomsz pár keresést youtube-on.
[link]
Az a baj, hogy így a tökéletességet várja mindenki elsőre, de az ugye sohasem volt, sehol. Talán a vidi segíthet még:#104 CPT.Pirk
Telepítés nélkül, live diskkel kezdtem annó. Az egy jó út volt, hogy újraindítod és ott hagyhatod mellette a win-t, ha mégis kellene valamihez. Aztán ha elég lelki erő van és sikerélmény, akkor adsz neki egy kisebb partíciót és máris mehet a dual-boot."felrakod még most virtualbox alá próbának egyik másik disztrót, ha van erre mondjuk 20GB szabad helyed már simán mehet a telepítés aztán tesztelheted"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Alapból egy szokott lenni. Ha teszel fel mellé másikat, akkor igen, egy kijelentkezés után a bejelentkező képernyőn válthatsz a másikra.
De legegyszerűbb, ha kiírod az adott disztró adott DE variánsának telepítőjét egy penre, bebootolsz róla a live rendszerbe és kipróbálod őket, aztán azt rakod fel, amelyik tetszik.
Vagy felrakod még most virtualbox alá próbának egyik másik disztrót, ha van erre mondjuk 20GB szabad helyed már simán mehet a telepítés aztán tesztelheted mi jön be.
-
Amazonas
senior tag
Elvileg lehet a DE-k között (Cinnamon és KDE) váltani, ha felteszed a KDE-t is a Cinnamon mellé.
Sorry a sok képért, csak mutatni akarom, hogy az "XP-look" is megoldható. (Gondolom, itt szándékosan nem a "Bliss" képpel töltötték fel a screeshot-ot.)

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
De ezt lehet menet közben váltogatni, nem?
-----------------------------------------------------------------------
(#100) Amazonas: Hiányzik már ez az egyszerű, letisztult felület. Jó kis mentazöld aktív/szürke vagy halványsárga passzív címsor, egyszerű szürke ablakok...
Már csak egy jó Gorton font kéne. Azt szívesen kipróbálnám.
Amúgy a Win XP sem nézett ki rosszul.
-
Sokimm
senior tag
-
Amazonas
senior tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Cinnamon jó és Windows-szerű, a "hétvégi" Linuxosok kedvence mert ezzel jön a Mint, de nekem egy kicsit egyszerű. A KDE az meg az ezen a téren a csúcs. Mint anno mikor mert érdemben fejleszteni a Microsoft a Windows 7 idején az Aero-val, csak ők onnan visszatáncoltak, a KDE meg nem... Mostanra bőven a legnépszerűbb DE lett.
Gyere be az egyik Linuxos topicba, bármikor indítunk hitvitát a kérdésben.
-
Amazonas
senior tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Sokimm
senior tag
-
ddekany
nagyúr
Tali Roth 2022-as MS AMA session: [link]
Tali Roth further said that the engineering required to introduce this feature is too extensive for something with such low demand. Interestingly, the option to move the taskbar has the highest number of upvotes on the Microsoft Feedback Hub when you search for the keyword "taskbar.
Amúgy egy lehetséges valos ok lehet, hogy a függőleges tálcára nem férnek ki olyan fektetett komponensek, mint kereső/copilot mező, vagy akármi írást tartalmazó "product placement". (A másik az említett design fasizmus.)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
wasd.hu
senior tag
Nem is értem miért gyűjtesz még indokokat... Ja de, lustaság & halogatás kombó

Talán írtam már erről korábban, csapsz egy akármilyen VM-et vagy csak úgy tesztelni kezded az akármelyik verziót RAM-ból bootolva. Ez az igazi első lépés, ne agyald túl, meghagyod mellette a win-t, adj magadnak egy esélyt a normális OS-re#90 ddekany
Van annak, aki el nem issza
Tudnál adni egy hivatkozást erről, hogy hol olvastad a "megdrágítást"?

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
ddekany
nagyúr
Ők kimeetingelték a design osztályon, hogy alul szép, és te meg rontanád az arculatukat???
Csoda, hogy még engedik a nem középre rendezést.De amúgy megírták, hogy neeeem nem nem, nem design fasizmusról van szó. Azért nem lehet oldalra tenni, mert nagyom megdrágítja a szoftver karbantartást!
Azt hittem lehidalok az indoklástól... Nincs pénzük ilyen flancos űrháborús projektre, hogy oldalra is tehető tálca!!! Windows UI napi használat során az kb. a tálca meg a start menű (a többi már maga az alkalmazás amiben dolgozol), de hát ugye minek is kéne abba invesztálni bármit... -
Z_A_P
addikt
"kit zavart az MS-nél, hogy a tálca mérete is személyre szabható legyen?"
Es kit zavart, hogy a wide monitor szelere lehtett tenni, balra v jobbra?
Es kit zavart, hogy foldereket (toolbar) lehetett kitenni a taskbarra, benne a sok ritkabban hasznalt ikonnal?
stb.stb..Miota indiai a fonok, olyan is az egesz, SZAR!
-
Z_A_P
addikt
-
Sidorovich
senior tag
Bazzite-on nekem is egész pozitív volt a tapasztalatom RTX 4070-el. A VRR és HDR volt problémás, de ezeken kívül alapvetően minden működött, stabilan futott jó frametime-okkal, micro-stutter nélkül. Több, mint 10 játékot kipróbáltam, régieket és újakat egyaránt.
Még ebben a hónapban tervezek ettől függetlenül Radeonra váltani (RX 9070), remélhetőleg ott már a HDR és VRR is menni fog.
-
Sokimm
senior tag
-
wasd.hu
senior tag
Ez a protonnal még szélesebb körben fog majd terjedni. Még a ramot lenyelte valameddig a felhasználó, felfogta azt is, hogy kell a 150+ process alapjáraton. Meg ugye a CPU is ingadozik mindenféle skálában, sokszor Boost 5ghz csúcs is kevés, pedig semmit sem csinálsz. Nincs natív thermal/power solution. Oks, nembaj, elvégzi majd mindezt az éáy. Akkor is ha hardveres és ez az OS fő feladatai között volt szvsz.
Értelmezni kell nagyobb időtávban a taskmgr adatait. Sok notit van szerencsém tesztelni, pazarolja az összes erőforrást a bloatware. Plusz a hálózati forgalom beszédes
ctrl+shift+esc
-
Sokimm
senior tag
Igen, minden linux mániám ellenere se tapasztalatom regi nvidiakkal, se nem olvastam jokat redditen, csak amit tudok, hogy az uj szeria nagyon penge. 1 install es fut is, nem kell szenvedni vele.
Egyedi preferencia, hogy ne lopjon az os adatot tőlem, ne frissitsen akaratom ellenére, es ne zabaljon alaphangon el 30-40% memoriat a semmire. Majd ha a 700Mb ramot zabáló win 7 et ismét latom a boltok polcain, talán veszek.
Azert az durva, hogy azert vesz az ember fél miskáért vasat, hogy a local FFT és AI hatekonyabban elemezzen, majd küldhesse fel a kis mennyisegű adatot a nagytestvérnek. Ha ingyen ad a win egy 5070ti szintu gepet, akkor orommel toltok neki fel adatot a privat eletemrol...
-
wasd.hu
senior tag
-
Sokimm
senior tag
-
wasd.hu
senior tag
-
ddekany
nagyúr
-
wasd.hu
senior tag
-
ddekany
nagyúr
-
wasd.hu
senior tag
-
ddekany
nagyúr
-
Rowon
nagyúr
Nálunk van egy központi szoftvertár, amiből bármit telepíthetsz a gépedre. Mindkét Commander benne van a listában, mondjuk sok értelmét nem látom, mert a rendszergazdák se használják szerintem a TC-t, a Double Commander meg legalább ingyenes és átlag asztali felhasználónak több, mint elegendő. Sok céges feladatra alkalmasak a free szoftverek.
-
ddekany
nagyúr
-
Max1mus
nagyúr
-
wasd.hu
senior tag
-
Max1mus
nagyúr
-
Rowon
nagyúr
-
wasd.hu
senior tag
-
hapakj
őstag
A double commander még inkább TC másolat, kb alig veszek észre különbséget.
Hja és nagy előnye, hogy minden OS-re van (Windows, Linux, macOS). Úgy látom ez free commander windows only.
(Vicces, hogy a Total commader és a Double commander is Object Pascal-ban írták
) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Rowon
nagyúr
-
Max1mus
nagyúr
-
Rowon
nagyúr
-
wasd.hu
senior tag
Azért mert nagyon gyors és hatékonyabb pl indexelésben
https://www.ghisler.com/everything.htm
https://www.voidtools.com/faq/ -
Max1mus
nagyúr
-
hapakj
őstag
Nekem muszáj volt Windows 8-at használom, mert épp a 2013-ban vett laptopom nem működött rendesen Windows 7-el.
S szerintem a Windows 8 tényleg egy piszok gyors és stabil OS volt egyébként a UI hülyeségeket leszámítva, de nem csak az Aero hiánya miatt. Itt inkább arra gondolok, hogy a Windows RT ki volt adva Tegra 3/4 meg régebbi Adreno GPU-kra s bár ezek azért már elég erősek voltak, hogy meghajtsák a Windows Aero-t, de azért valszeg megdolgoztatta volna ezeket, ami magasabb fogyasztással járt volna.Nem rég próbálgattam egyébként Windows Vista Aero-t FullHD-ban egy Geforce FX 5200-ason és hát konkrétan szaggat a Windows
-
Armagedown
őstag
-
wasd.hu
senior tag
#56 Amazonas
A követés, lokáció, digitális ujjlenyomat stb. megvan, ismert nagyfogyasztók, ezeket alapból le kellene kapcsolni, de több százat... A komolyabb gond az, hogy már a PRO is furává válhat: kapcsolók elállítódnak, viselkedés, finomhangolás Edge/Defender verziónként változik. A kereső pl 24H4 fölött logikailag oda nem illő találatokat és terhelést produkál. Fejlesztési gyűrűk szintjén ez inkább dev / Insider mint „final” enterprise élmény.Konkrétabban: gyors indítási pontok (pl. services, task manager, sőt explorer, tálca) ma érezhető hibára fut és/vagy több erőforrást fogyaszt, ventit pörget...
Szóval nem az elvét vitatom, hanem azt, hogy egykor hatékony, alacsony erőforrás-igényű logikához mérten brutál romlott az elérési idő= használhatóság. Ez mérhető, nem ilyen ízlés dolog
#55 Max1mus
be lehet integrálni a rendszerbe, pl lecserélheted a gyári keresőt erre az Everything-re és úgy már rögtön barátságosabban működik az egész. Számodra is
#54 kutor
lehet igazad van ezzel a enshittification... dologgal
Jóhogy kevés lesz a fentiek alapján a 8-16 RAM a közeljövőben#53 hapakj
Vannak erre utaló jelek, de volt elég idő a megoldásra szvsz
[ https://youtu.be/7VZJO-hOT4c?t=803 ] -
Amazonas
senior tag
Nem tudom mi értelme, hogy a starmenü a netet böngészi a kulcsszó elején, totál erőforráspazarló
...hogy egyúttal minél személyre szabottabb hirdetésekkel árasszon el, akár akarod, akár nem. Egy olyan oprendszernél, amelyikért elvileg valamilyen úton-módon fizet a user, ez nem gyengén visszatetsző.
-
Max1mus
nagyúr
-
kutor
csendes tag
Azt szeretnéd válaszolni, hogy "NOT FUCKING EVER", de még olyan sincs, hogy "No". Csak olyan van, hogy "Not now" meg "Later", meg egyéb kenegetések. Így hát meg fogja kérdezni legközelebb, és azután, és azután is, hiszen csak azt mondtad, hogy most pont nem, akkor holnap még lehet, hogy igent mondasz! És hátha egyszer eleged lesz, vagy véletlenül rányomsz az igenre.
Mindent bedarál az enshittification... -
hapakj
őstag
-
wasd.hu
senior tag
„párszor resetelte a beállításokat” a gyakorlatban azt jelentette, hogy több W10/W11 build tömegesen bontott meg konfigurációkat cégkörnyezetben... szinte mindennapi jelenség: kliensapp-konfigok (pl. Adobe), force update-ek után esetenként adatvesztés vagy driver
issue / bugfeature. Rendszer klónozás kezdetben a könyvelésen, majd a vezetők gépein, VM megoldások és verziózott mentések. Aztán jött a linux és ez a típusú bizonytalanság szeró oldalon teljesen elvágva. Ipari/üzleti környezetben ma is élnek régebbi, hálózattól elvágott dínók 7/xp sp2 – nem véletlenül. Minap egy banki automatát láttam frissülni a szokásos retro dizájn mellett... értem zárt környezet, de ez még sokáig velünk marad.#50 Amazonas
+1 ez is teljesen jól működik és nem, nincs válasz a tálcára#45 Max1mus
TC-t hamar elutasítja a laikus, így jött képbe 20+ éve az Everything
Ami egyébként egy választható opció kéne hogy legyen a 11-ben is. Nem tudom mi értelme, hogy a starmenü a netet böngészi a kulcsszó elején, totál erőforráspazarló -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Amazonas
senior tag
A Windows 7 szerintem az egyik legszebb, legjobban sikerült Windows volt, de valószínűleg jó pár százezren leírták már ezt. Az AeroGlass-t imádtam, tulajdonképpen ma is egy Windows 7-szerű köntösbe bújtatott Manjaro-t használok.
A céges laptop-on van "szerencsém" sajnos a Win 11 "áldásait élvezni" - annyira megkérdezném, hogy kit zavart az MS-nél, hogy a tálca mérete is személyre szabható legyen? -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát, az elején párszor resetelte a beállításokat mikor az aktuális build frissítés kijött, pl. az Edge-t beállítva alapértelmezett böngészőnek, mert minden szentnek maga felé hajlik a keze. Később ezzel felhagytak, gondolom a rossz visszhang miatt. Mondjuk elállított asztal nem rémlik.
Max1mus: ehh, igen.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
törölt tag
Biztosan nem tenne ilyet soha, ahogy a W10 sem állítgatja el állandóan a retkes asztalt meg a beállításokat önhatalmúlag, mert szerinte úgy jobb nekem.
Vagyis állította amíg létezett, aztán legyalultam a fenébe ment fel a Mint a helyére. Netezni a legnagyobb idiótaság Windowst használni.
-
Max1mus
nagyúr
-
Amazonas
senior tag
-
ddekany
nagyúr
Nem épp a GDPR és etika irányba megy most a világ... Nem csak az eszközhasználati szokások alakulása miatt. Hanem pl. az USA minden eddiginél agresszívebben lép fel az EU ilyen törekvései ellen, a Google/MS/Meta/X érdekében, ahogy az EU egyre szorultabb helyzetben van sok téren (tehát zsarolható).
-
Rowon
nagyúr
-
ddekany
nagyúr
Aki még most nő fel, annak ez a természetes alapállapot, hogy Mobilon Androidba folyamatosan be van jelentkezve, és ugyan azzal a fiókkal megy a GMail, Google Maps, és egyre természetesebb lesz, hogy valami AI asszisztens is (és pár év múlva tán ChatGPT helyett ott is a Gemini lesz a tipikus). Nekik már ingerküszöb alatt lesz bármi, amivel az MS mostanság próbálkozik. (Főleg ilyenek, mint telemetria...)
-
Rowon
nagyúr
Szerintem ezek a scriptek csak ideig-óráig fognak működni, mert bizonyos funkciókat olyan mélyen belepakolnak a rendszerbe, hogy nem lehet majd őket eltávolítani anélkül, hogy valamilyen kárt okoznál benne.
A másik, amivel érveltem a W11 topikban is, hogy zárt forráskód lévén nem fogják tudni 100% pontossággal megmondani, hogy mikor mit csinál a rendszer, tehát ez a telemetria ki-be kapcsolgatás éppen vagy csinál valamit, vagy nem.
-
Rowon
nagyúr
Nagyot csalódtam a M$-ban, de végül nem bánom, hgy Linuxra váltottam. Nálam szerencsére azok a tulajdonságok, amik eleve idegesítőek voltak a Windowsban, vagy jobban működnek Linuxon, vagy van rájuk alternatíva.
-
ncc1701
veterán
W11 Ai remove script.
Működik, több gépen futtattam. Remélem, megmarad hosszú távon fejlesztve, aktualizálva. -
peterattila
aktív tag
-
dchard
veterán
Én kizárólag angolul használom, és úgy is hazudik egyszerű egzakt eldöntendő műszaki kérdéseknél is. De még ennél is riasztóbb, hogy amikor konkértan beírom neki, hogy a 8. bitet elfelejtette értelmezni (benne van a szabványosítási doksiban hogy melyik pontosan mit jelent egyébként), akkor pánikba esik, shiftel egyet balra és elszarja még azt a részét is a válaszának, ami korábban jó volt. Nem egy példa alapján mondom ezt. De például egyszerűbb programozói porblémák megoldásához ha kellően pontosan írom meg a prompt-ot, ott egész ügyes.
-
Sonja
nagyúr
-
sergw
csendes újonc
githubról elérhető pár tool ami kiirtja a windows 11 ai dolgokat +1-2 mást is.
RemoveWindowsAI / zoicware -től pl elég jó tool. -
ddekany
nagyúr
Azt is tedd hozzá mit használtál. De amúgy ilyen konkrétumnál azért már dukál egy +1 "Fact check your answer on the web!" kérés. Meg remélhetően eredetileg nem magyarul kérdezted - ezt a hibát errefelé sokan elkövetik, pedig egy igencsak egzotikus nyelv, csoda hogy egyáltalán "beszélik" az AI-ok.
-
HantekDSO
aktív tag
Egy példa, mennyire lehet az AI-nak hinni: (ATMEGA128 fuse bitjeiről volt szó)
"Mit jelentenek ezek az értékek? (röviden)
🔹 Low fuse = 0xFE
11111110
CKSEL0 = 0 → belső RC oszcillátor
➡️ Belső órajel, nincs szükség külső kristályra"Hát ez pont hogy egy külső kvarcot definiál - nagyon nem mindegy!
Amíg ez ilyen marad, addig én is maradok a jó öreg gyári adatlapoknál! 
-
gabor7th
addikt
Százmilliárdokat fektetnek AI adatközpontokba, amik égetik a pénzt megépültük után... vajon a Microsoft csak nézi majd, hogy csődbemegy, vagy elveszi ismét a választás lehetőségét? Alighanem az utóbbi lesz.
-
Pöttön
őstag
A Windows nagy előnye az, hogy nagyon sok felhasználó élből félresöpri az alternatívákat.
Egyesek úgy állnak az oprendszer kérdéshez hogy vagy windows vagy semmi.
De ez az előny keményen kezd kopni úgy nézem, hála a sok bullshit-nek amit rá akar erőltetni a micro a felhasználókra. -
ddekany
nagyúr
Az emberi alkalmazottak is hibáznak, szóval a kérdés, hogy a hibák jellege és gyakorisága (és ezek sokat javultak 3 év alatt) mikor teszi jobb alternatívává.
Amúgy a tipikus AI chat, ahogy az emberek használják, nem mutatja a már most elérhető szintet, mert olcsó próbál lenni. Tehát nincs többlépéses munkafolyamat mögötte, mint pl. kérdezze meg két cég AI-át, aztán független kérésben fact check-eltesse a válaszokat, iteráljon amíg nincs konszenzus, és végül mindezek alapján állítson össze egy végleges választ amit látsz.
De te is tudod, hogy van, amit penzzel nem lehet megoldani.
De ha van megoldás (ami egy pusztán matematikai/fizikai tény, hogy van vagy nincs), akkor most hogy 100x annyian keresik az utat egyszerre, és pénzt nem kímélve bármi munkaeszközt megkapnak ehhez, bizony sokkal de sokkal hamarabb meg fogják ezt oldani.
Sosem lesz azon a szinten, amit megkivanna a jozan esz.
Ezt nem tudjuk. Még a mostani megközelítéssel sem ütöttük meg a határt. De elterjedt a vélekedés az ezeket fejlesztő kutatók közt, hogy a mostani megközelítésnek vannak korlátai, amiket csak jelentős változásokkal lehet majd átlépni. Lásd pl. legutóbbi Ilya interjú kivonatát: [link]. De folyamatosan van sok új ötlet a csőben.
-
A Molyember
tag
Nekem mindezzel annyi a problemam, hogy nem megbizhato. Ha nem ertek valamihez, jobb, ha meg se kerdezem, hanem magam nezek utana. Es ebbe nyomjak a felfoghatatlan mennyisegu penzt, mennek az epitkezesek szarasig, nehogy valaki ebben az oruletben lemaradjon, mert az piacvesztessel jarhat. De te is tudod, hogy van, amit penzzel nem lehet megoldani. Ez szerintem tipikusan az a dolog. Sosem lesz azon a szinten, amit megkivanna a jozan esz. Ellenben kolthetek csilliardokat memoriara, mert felcsillant minden gyarto szeme. Ok jot rohognek, en meg termeszetesen vagyok a vesztes, mint egyszeri felhasznalo, mint mindig, ha tul nagy, kihagyhatatlan bizniszrol van szo.
-
wasd.hu
senior tag
+1
VM is segítene és úgy tudná tesztelni a versenyző a modern szép/új funkciókat. Ami kész és segíti a mindennapjait
-
Nestor-xyz
csendes tag
AI - hát igen, sok a pro és contra. De egy valami biztos: gyengén bútorozott személynek nagyon értelmesen elmagyarázza az AI, hogy mi a különbség az angol "Enemy" és "Foe" között. Kiszámolja, hogy mekkora under vagy over voltage offset kell ha pl. egy i5-12600k procinak 51x P-core 41x E-core tuningolt szeretnél. És ott bizony 0,0xx voltban számolunk! Igen.
A legjobb probléma az AI val, hogy a Z meg a Z+1 generáció már most nem tud meglenni nélküle és ez hiper szánalmas/szomorú

Windows nélkül meg.... .....akármennyire is szeretnénk, nem lehet 100% megkerülni az ablakokat. Lehet erről vitázni meg bizonygatni dolgokat - mind hiába. A májkrémszaft rendszere még mindig - és nagyon sokáig - a legelterjedtebb és okkal.
-
ddekany
nagyúr
Ma már az elterjedtebb AI chat szolgáltatásokban nem is próbál az AI "fejben" számolni jellemzően, hanem Python programot ír rá, mint ahogy te számológépet használsz. Az úgy megbízható. Na nem 100%-osan, csak közel 100%-osan... Mert ha nagyon peched van, épp olyanja lesz, hogy megpróbálja fejben és benézi, vagy hibásan írja be a programba a bementet, vagy hibásan másolja be a neked látható válaszba a kimentet. Kb. mint egy ember, aki kicsit részeg...
-
Sidorovich
senior tag
Mi köze ennek az újságíráshoz? Mintha nem lehetne akármin cikkeket írni.
Én gamerként is eltávolodtam a Windowstól és az MS-től, pedig úgy nehezebb.
Desktopon Bazzite, handheldben meg a SteamOS (Steam Deck) bevált, tökéletesen meg vagyok elégedve velük és meglepően problémamentesen ment. Mondjuk én főleg single player élményekre fókuszálok, de az egyetlen online multiplayer játék (War Thunder) is, amivel évente pár alkalommal játszom, pont natívan támogatja a Linuxot. -
A Molyember
tag
Nekem az elso szemelyes tapasztalatom ezzel a csoda AI-jal az volt, hogy nem tudott helyesen osszeadni 3, azaz osszesen h-a-r-o-m szamot. Innentol kezdve a szemelyes velemenyem az, hogy elmehet a fszra.
-
HantekDSO
aktív tag
Na ezért csinálom azt, hogy Windows alatt csak a játékok futnak, minden más (fotók, videók, munkafile-ok, bankolás) pedig Debian alatt, egy másik gépen. (Igaz, ez nem az AI miatt van - már a Woody (2002) óta így van!
) -
anulu
félisten
itthoni gépek is Intune-ban vannak, repülni fog a letiltós policy.
-
hapakj
őstag
-
ddekany
nagyúr
Nem csak a konfigot, és a villanyszámlát, hanem — és ez nagyon fontos MS-nek — a Copilot előfizetést is fizetni fogod! Ha tudod... Mert ha szűkös lesz az energia és adatközpont kapacitás, akkor tán elsősorban a cégek termelő eszköze lesz az AI, és az átlagembernek nem igazán lesz megfizethető. (Kb. mint ami most a RAM-al történt.)
-
ddekany
nagyúr
de már tényleg egyre jobban abba az irányba megy, hogy az emberek már gondolkodni se legyenek képesek
Ez szinte következik a kezdetektől kimondott célból, hogy minden gazdaságilag hasznos szellemi tevékenységben jobb és olcsóbb legyen mint az ember. Ez persze úgy is teljesülhet, hogy az emberek hülyülnek le az AI alá, nem pedig fordítva...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TOM-202
senior tag
Azt hiszem még jó sok évig marad a Windows 10 a gépeimen és a Windows 11 gondolatával sem foglalkozom ezentúl. Sajnos ha tényleg ez lesz az elkerülhetetlen jövő valamikor 2029-30 környékén amikor majd a W10 további használata problémássá válik tényleg nem marad majd megoldás mint valami Windows alternatíva után nézni.
Én ebből az egészből nem kérek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
paatrick
őstag
Minden ilyen hírnél megbizonyosodok hogy windows 10-ről linuxra váltani a legjobb döntés volt
Brutál ami megy microsoftnál... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Elvileg akkor jönnek új alkatrészek, így az új SSD is akkor kerül a gépbe.
---------------------------------------------
(#13) noPublicFG: Ma hajnalban pont megnéztem. Pontosabban véletlenül futottam bele, mert dobott egy összesítést egy 16 évvel ezelőtti hirdetésemről. Volt benne hülyeség szépen.

-
noPublicFG
senior tag
Értem, az itt károgókat, de kérdezzétek meg a ChatGPT-t, milyen információkat tud összeszedni rólatok, meg fogtok lepődni!
-
Amazonas
senior tag
Vagy a boomer szól belőlem vagy tényleg nagyon rossz ez az irány. Nem mondom, hogy nincs haszna az AI-nak, mert bizonyos felhasználási körökre tényleg hasznos, de már tényleg egyre jobban abba az irányba megy, hogy az emberek már gondolkodni se legyenek képesek. Használom néha én is a belső céges megoldást arra, hogy összedobjon egy ppt-prezit, és a kész file-ból faragni mindig gyorsabb, mint a semmiből kezdeni, de azt már azért túlzásnak tartom, hogy az emberek otthoni gépében "turkáljon". Szerintem, csetdzsepettó és társai egyébként is a legnagyobb adathalász projekt, evör.
Persze, minden csoda három napig tart, és már várom a lufi kipukkanását, mert most már a csapból is ez folyik. Ami pár éve a "kézműves" volt, az most "AI".Synthwave, ha teheted, ne várj januárig.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A fiatalabbak talán már nem is hallottak azokról az időkről, mikor a kereső egyszerűen csak megkeresett egy fájlt a gépeden. Nem túrta fel a netet, nem gyártott AI összefoglalót, egyszerűen megkereste a fájlt amit akartál. Durva idők voltak, az emberiség majdnem ráment!
Armagedown: Miért akarsz neki rosszat?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egy újságírónak nem muszáj mazochistának és/vagy kísérleti nyúlnak lennie.

Az újságíró Cinnamon GUI-s Linux Mintre vált. Szerintem januárban.
-
Armagedown
őstag
-
anaqer
veterán
Minden családlátogatásnál egy fél napot csak az újabb AI fasságok letiltására ellőni, edukálni... most éppen kurávára ki vagyok facsarva, szóval nem hiszem, hogy belefér, na de "majd legközelebb" kapnak egy Ubuntut vagy Mintet, osz' csók.
Egyszeri betanítás, örök nyugadalom... what could possibly go wrong.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
.mf
veterán
Szóval a Recall után nem tudnak leállni... Kár, hogy abba nem buktak bele, igazán megérdemelték volna. Mondom ezt úgy, hogy W95 óta használom, de jó ideje már csak muszájból.
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Na és a jövőben szükség lesz a felhasználókra is, vagy majd mindent a gép csinál, nekünk semmi dolgunk, csak fizetni a villanyszámlát és a konfiguráció árát?
-
Armagedown
őstag
Ez egy újabb szög a Microsoft koporsójába, nem csoda, hogy egyre több teret veszít a MacOSel szemben.
Már 16 éve elfelejtettek normális operációs rendszert fejleszteni, azóta csak a bloatware gyártása megy. -
koby11h
őstag
Egy újabb érv, hogy minden dokumentumunkat a Windows-tól külön partíción tároljuk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Mikrotik routerek
- Battlefield 6
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Motoros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Powercolor Radeon RX 6700 XT 12Gb
- Szabad személyre 2.0 LANCOOL 216RX Black ÜRES Gépház Ingyen MPL
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Apple MacBook Air 13 M1 (2020) 8GB/256GB szép állapot
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ami 30 év után azért beszédes.

Az is van.

Azt hittem lehidalok az indoklástól... Nincs pénzük ilyen flancos űrháborús projektre, hogy oldalra is tehető tálca!!! Windows UI napi használat során az kb. a tálca meg a start menű (a többi már maga az alkalmazás amiben dolgozol), de hát ugye minek is kéne abba invesztálni bármit...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)