Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
1stVikman
senior tag
válasz
focvis
üzenetére
Végül is ez is egy megoldás, pláne a legolcsóbb.

Igazából aggódom, hogy a pirelli a kora és a mintája miatt már nem lesz elég a mostani szezonra.
Nem mellesleg nagyon búgnak a kerekek (nem tudom melyik, lehet mindegyik, lehet a Michelin a "v-minta" miatt, lehet a pirelli a kora miatt, de lehet csapágy is), emiatt is gondoltam, hogy akkor 2 új Kleber + 2 régi Michelin.
Aztán ha megszűnne, vagy enyhülne a búgás, akkor 2 év múlva mire lekopna a Michelin, addigra a Kleber is keményedne annyit, hogy menne a levesbe mind (Kleber piacra, másik kuka), és 4 új gumi.
-
válasz
1stVikman
üzenetére
A gazdaságos megoldás szvsz: előre tedd fel a Michelint, hátra a Pirellit; ez így egy szezont biztosan kibír. Jövőre add el a maradékot aprópénzért (~15), és vegyél egy komplett szett prémiumot 90-100-ért, pl. a Goodyear 23/db.
Most a 2 db Michelinért kb. 20-25 ezret kapnál, a 2 Pirelliért 6-8-10 ezret, legyen szumma 30 ezer.
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Olvasgatom már egy ideje a téli gumi ajánlásokat, de kérdeznék egyet.
Golf 7, 150ló az alany, 205/55/16-os gumimérettel.
Vételkor kaptam mellé:
2 db Michelin Alpine 5 dt (dot 3816), 2 Pirelli Winter 210 Sottozero (dot 0912) gumit alufelnin.
Profilmélységet tekintve Michelin ~6mm, Pirelli ~4,5mm.Kérdés:
Hagyjam még egy szezont futni a Pirellit hátul, vagy tegyem hátra a Michelin-t, előre meg vegyek 2 újat?
A visszaolvasások alapján Kleber Krisalp HP 3 a best buy.
Bár senki nem tudja ez milyen lesz 2-3 év múlva, mikorra a Michelin is biztosan kuka lesz, de érdemes ezt venni?
Vagy van valami hasonló árban?
Vagy adjam el a Michelin-t, Pirelli kuka, és 4 újat? (Legkevésbé szeretném.
)Előre is köszi: Vikman
u.i: Még tavasszal kérdeztem a nyári gumival kapcsolatban. Végül nem vettem új gumikat, kibírták a szezont a Contik. Jelenleg 2,2 és 3,2 mm-es profiljuk van, szóval jövőre viszont nem úszom meg.

-
svedmalac
tag
A veterán jellegű autóknál én egy kicsit megengedőbb lennék. Olyan drágák a gumik spécibb méretekben, hogy azokat minden pl. 7. évben lecserélni több, mint luxus lenne. Pláne az olyan gumiknál, mint amiknek fehér sávos az oldaluk, stb. Nekem csak egy 2cv (1989) kacsám van 125/80 r15 68S gumikkal (most épp Firestone F-560), de még erre is 35 körül van Michelin X gumi, vagy a jelenlegi 40 felett/db. A gép kb. 6-700 km-t megy egy évben max. 80-90-es tempóval, a gumik rendszeresen ápolva, az autó garázsban tartva hűvösebb helyen. Persze egy napi használatban lévő Lada gumija azért legyen rendben (<10év), de ez egy különleges szitu azért...
-
peppe79
senior tag
válasz
focvis
üzenetére
Hasonló állapotú gumikkal vettem meg anno a szomszéd tata szalon állapotú, 31 ezer kilométert futott Ladáját. Még az 1989-es, gyári szovjet gumik voltak rajta. Úgy 2013 körül cseréltem le, amikor Hévízen nyaraltunk, és defektet kaptunk. A gumiszerelő azt mondta, hogy külsőleg hiába új állapotú, ezzel már akkor is életveszélyes közlekedni. Lecseréltem őket egy olcsó Barum szettre, ami elég tartósnak bizonyult, viszont vizes úton elég bizonytalanul viselkedett.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha az osztókör passzol, akkor hajrá!

-
-
-
w333
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem - Nem itt vettem ... egyet írnak és másat mondanak (kamu banda)

Este rendeltem másnap reggel már írtak hogy megérkezett aGumi 24 (Szentmihályi út 68) odamentem majd szereléssel + jatt -al együtt 50k volt

-
nesa
veterán
-
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Koszonom. Kozben utana olvastam... haat. Erdekes.

-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
1. Opel Astra K kombira vennék téli gumikat (205/55 R16). 70%-ban városi felhasználás (Bp., pesti oldal), olyan 4-5000 km-t megyünk egy téli szezonban.
2. Van 1 azaz egy darab Toyota könnyűfém felnim (előző háztulaj hagyta itt, azt mondta neki már nem kell, eladta azt a kocsit amihez volt). Talán az van ráírva, hogy PZ438-T0871-70, vagy valami ilyesmi (Made in Italy). A kérdésem az lenne: el lehet adni egy ilyet, és ha igen, mennyi a reélis ára?Köszi előre is a segítséget!
-
tzabo
tag
Ha már ennyire a haszált adás-vétel a téma: Hova érdemes feltenni a régi szettemet hirdetni? Megjött a TS860 és a régit eladnám.
Köszi -
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
6+ év esetén helyszínen műszaki vizsga.
Jó, legyen 7
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
alázógyík
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Homokozóba miért ne lenne jó?!?!?

-
w333
félisten
válasz
Kornel
üzenetére
Elég óvatosan közlekedik vele és csak város + rövid távok !

Tavaly mikor vettük az autót már nem nagyon találtunk gumikat és szabad időpont sem volt, így a nyárival óvatosan kihúzta a telet, attól ez a téli már csak jobb ?

fizetett tesztet vesszük alapul?
ezt nem tudtam !

-
w333
félisten
válasz
Kornel
üzenetére
Azért tesztben nem szerepelt ez olyan rosszul szerintem !

Barum Polaris 3 és Goodyear UltraGrip 9 felett van (amik megint csak jó gumik)

(#28367) Qru
Ismerős évekig gumizott lebeszélt róla (pedig azt akartam) !

De mindegy most van egy szett nyári és egy szett téli gumi (egy darabig jó lesz)
Szerk.
Nekem a Leon -on elől Kormoran SnowPro, hátul Hankook van ami nagyon kopott és régi (kirepedezett) valamit kell vegyek előre mert a 2 első gumi megy hátra !
Hankook Winter ICept RS2 W452 mennyire ajánlott ... gagyi 175/80 R14 méretben ?
-
Motion_Blur
félisten
Gumitól függetlenül: arukereso vélemények semmit nem érnek... gondolj bele, felrakja a papa a swiftre a 13 éves Kormoran után a friss Laufent, persze hogy 5csillagos, de... a legtöbb úgy csillagoz hogy még nem is használta, csak rendben megkapta és szép a mintázata...
ebben a tesztben pl nagyon lehúzták: [link]
-
w333
félisten
válasz
Kornel
üzenetére
Ismerősöknek van vele tapasztalat ... így ők is ajánlották ezért vettem meg !

(#28361) Qru
Majd kiderül, Hankook gyártmány annyira rossz nem lehet !

Gumi24 -ben azt mondták csak ezt viszik mint a cukrot mert olcsó és jó !
Itt is jó véleményeket írnak róla : Link és Link

Anyám nagyon rövid távon közlekedik napi 5-10km 99% városban csak nyáron megy vidékre meg néha Erdélybe de akkor ugye nyári gumival

-
Egy kis újdonságcikk a négyévszakos témakörben.
-
windlord
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Egyetemvaros - Egervolgy/Egerteto. Ott is videki a hangulat.
-
Motion_Blur
félisten
Van már olyan aki megkapta az "occsó" Kléber gumikat?
Csak mert: [link]

-
AMD Power
titán
Sziasztok!
175/70 R13 Téli papucsból, főleg városi használatra kb 3000km egy téli szezon , mit javasoltok. 1.4 60 lovas lomha Astrara?
-
Neghro
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg az autómon nyári gumi van gyári alufelnin. Megvettem a téli gumikat.
Szerintetek feltehetem a gyári alufelnire a téli gumit? Mennyire sérülékeny télen? Vagy tudok venni téli használatra alkalmas alufelnit?
Köszi szépen!
N -
windlord
őstag
Olvasom a topicot, de kerdeznek.
195/65/15"Fokent varosi hasznalat. Naponta 2x6km varos. Hetente 1x-2x 6-7km hegy, fel es le (Mecsek, Pecs).
Evkozben csaladdal maszkalas az orszagban.
Erre szerintem boven jo egy 4evszakos.
De melyik?
2002es A3 az auto. 3-4 ev mulva cserelnem, mert addigra remelem mar ket gyerkoc lesz.
Van lemezfelni az alu mellett, de a nyari tuti csere, a teli jo profilu, de 8 eves...
Mit ajanlotok?
Az se baj, ha ar/ertek bajnok az ajanlott. -
BaLee
addikt
Köszönöm, hogy kicsit kibővítettétek a látókörömet a 4 évszakos abroncsok felé.
Sajnos 185/65 R14 méretben Michelin CC-t csak nagyon drágán tudtam volna beszerezni, meg amúgy is túlzásnak érezném 100k+t rákölteni egy 20 éves kocsi abroncsaira, szóval a Nexen Nblue 4 Seasons-nál maradtam. Árban fele és jókat írnak róla.
Megrendeltem, jövő hét vége felé szállítják. -
atika88
senior tag
Sziasztok!
VW Golf 6 téli gumi vásárlás előtt állok 18"-os méretben.
Ár/érték arányban úgy láttam ez a Hankook W320 lenne a legjobb választás esetemben. Mennyire lőttem mellé szerintetek? A kisebbik méretű tesókról összeségében jók a tapasztalatok. Árban pedig nem nagyon feszegetném a prémium kategóriás gumikat, nem használnám amúgy sem ki.
Esetleg van jobb/más tipp a kategóriában?
Köszönöm a közreműködést!
-
Directors
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszi!

Én tavaly az enyémre firestone winterhawk 3 vettem. Igaz az r14. Viszont nagyon bejött nekem. A hóban sem sikerült szerencsére megcsúsznom.
-
Directors
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez így jó lesz hogy ennyit ajánlottál. Ismerősöm tud válogatni. Köszi!
Méret az akkor maradjon ugyan az mint a nyári ?
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne a kocsijára vásárolni téligumit. Opel H Astra. A nyári mérete az 205/55 R16.
Téliből is ugyan ez a méret kell rá ? Milyen márkát ajánlanátok ? Az sem baj ha kettőt vagy hármat ajánlotok. -
kisza25
félisten
válasz
mettyuz
üzenetére
Nekem az i20- hoz volt alu+ lemez, viszont csak 1 szett tpms, az volt rakosgatás (igazából csak 1x mert már eladtam)
Ha nem akarsz egyben ennyit költeni, akkor át is lehet rakni a tpms-t és azt veszel tavasszal a nyárihoz
Nekem nem csinált semmit vele a szerelő, csak arra figyelt, hogy ugyanoda kerüljön vissza a szelep ahol volt -
mettyuz
tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Alu van alapból, pont ezek miatt gondolkoztam a második acélfelnin télre.
Buta kérdés, de a TPMS-t nem kell felprogramozni? -
stickermajom
addikt
válasz
mettyuz
üzenetére
Ha alu van alapból, akkor az nem biztos, hogy fogja szeretni a síelést. Hólánc, illetve a jégbordák megkarcolhatják. Én ezért vettem acélt télre.
Ha acél van, akkor igazából lehet átgumiztatni minden szezonban spórolásból, de az oldalfal annyira nem szereti. Viszont előbb fogsz szerintem új gumiszettet venni, mint hogy ez problémát okozzon. -
mettyuz
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Értem.
A négy évszakos nem játszik, nyáron kapott új gumikat az autó.
Csak hogy tudjam, a cserélgetem a gumikat szezononként azért nem éri meg mert...? (be kell dobnom valamennyi az asszonynak a CAPEX-ek előtt
) -
Motion_Blur
félisten
válasz
mettyuz
üzenetére
Két lehetőség van:
- egy téli fele hajló 4 évszakos (Goodyear), amit 3-4 évente ledobsz
- új szett acélfelni + TPMS + téli gumi
ha van pénz lóvéra akkor TS860, ha kevésbé akkor Kléber HP3Ha nem mennél síelni egyértelmű lenne a 4 évszakos, így már meggondolandó a külön szett, de szernitem az ~200k körüli történet lesz
tudtommal nem kell márkaszervíz
-
mettyuz
tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Köszi szépen.
A TPMS-t fel lehet programozni nem márkaszervizben? -
stickermajom
addikt
válasz
mettyuz
üzenetére
Ami tuti: márkaszervizben nem éri meg felszereltetni. Dupla-tripla ár ugyanazért a szolgáltatásért.
Én vettem amúgy egy szett felnit TPMS-sel, külön felnin van a nyári és a téli. Egyszerűbb így, illetve elvileg a gumi sem szereti annyira az állandó átszerelést.TS860 főleg városra szerintem túlzás, Kleber HP3, vagy akár egy Barum Polaris 5 is megfelelő lehet.
-
mettyuz
tag
Sziasztok Urak!
Jelenleg egy Kia Ceed boldog tulajdonosa vagyok, 205/55 R16 méretű nyárigumikkal és gyári alufelnivel.
Lassan időszerű lesz a téligumi vásárlása, ezzel kapcsolatban merült fel bennem két kérdés:
-Ha jól értem, az autó rendelkezik guminyomás ellenőrzővel, ezért nem olyan egyszerű akár a gumi-, akár a kerékcsere. Megéri vásárolnom 4 darab lemezfelnit + hozzá való szenzort és felszereltetnem márkaszervizben, vagy csak menjen az alufelnire a téligumi szintén márkaszervizben?
-Gumiból az Continental WinterContact TS860-ot néztem. Ez főleg városi forgalomra, hosszabb vidéki utazásokra, illetve évi két-három alkalmasra síelésre megfelelő?köszi szépen a segítséget

mettyuz
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
185/60 R14-es méretben vennék Hankook Winter icept rs2 w452 típusú gumit. Akciós esetleg vhol? Ha nem akkor hol a legolcsóbb? Talán vki képben van. Köszönöm.
-
kenguru99
senior tag
válasz
spiky03
üzenetére
"En is nagyon remelem, hogy nem lesz sok ho."
Na-na-na én ettől elhatárolódom. Ha rajtam múlna akkor ilyen lenne a tél.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
F-es Astrán 10 éve én is csak ilyet használtam, pedig hol voltak még akkor olyan úri huncutságok, mint Quatrac 5 és a többiek.🙂
-
Pont ezt akartam írni, de beszívatott a szerkeszthetőség.. A rapid klímaváltozásban eljött a négyévszakos gumik ideje és inkább a nyári jellegűek felé billen a mérleg. A hólánc pedig amúgy se foglal sok helyet a csomagtartóban..😁
-
-
válasz
Kornel
üzenetére
Aztán nehogy bejöjjön. A rapid klímaváltozásban egyetlen dolog a biztos és az a kiszámíthatatlanság. Geográfus kutatóként én azért számítok hókáosz esélyre ezen a télen is. Nagyon megnövekedett a ciklonáris tevékenység mostansag, lásd októberi medikánt a Földközi-tengeren. Kaphatunk mi is a jóból, pláne egy masszív északi visszaáramlással, mint tavasszal. Szóval jó az a négyévszakos gumi.😎
-
spiky03
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
Ez mas meretre is igaz?
Eddig nem nagyon hallottam errol a markarol, de itt sok jot olvastam rola.
Lehet en is ezt valasztom majd a Stilora...Hoban milyen? Mert itt ahol most lakunk (Halasztelek) nem tudom mennyire fogjak majd takaritani a mellek utakat, sot az utcankban csak fold meg ko van az uton.

Koszonom elore is az infokat.
-
Jaded
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszi, gyorsan lerendezték😃 remélem jó is lesz.. Már csak amik lejöttek nyárik, azokat kellene eladni.
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor a Kleber Krisalp HP3-at venném.
A GoodYear jó és nagyon halk de aránytalanul drága, a TS860 nagyon jó de a H-s indexű felára nem indokolt. Dunlop WS5 nem egy nagy eresztés és drága is, a Dunlop WR2 meg gyenge. Hankook jó ár/értékű de a Kleber jobb az összes újabb tesztben előbb végzett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Androidos tablet topic
- League of Legends
- E-roller topik
- Suzuki topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

100e pénzért ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, egész konkrétan egy 1997.11. havi Corsa B 1.4 16v gyári elsőszerelésű abroncsa; 2004-ben adta el öcsém az autót, vélhetően frissebb gumikkal, így kb. 15-16 évet pihent szagszerűen lezacskózva, egyesével fektetve a padláson.