- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sol4r: DDR2-es Processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacizone
csendes tag
válasz
azbest #24894 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy ezt a fórumot mindenki csak és kizárólag akkor kezdi el olvasni valaki, ha nem jön meg a cucca a Gearbest-től, ugyanis magyar kulcsszavas keresésre ezt adja ki elsőnek "a kereső".
Mindenki megérti magyarul, de még angolul is a shipping határidőket, és fel sem merül benne elsőre (de még akár több sikeres GB kézbesítés után), hogy most extrém idő alatt fogja esetleg megkapni a megrendelt cuccát. És apróbetűs részt csak akkor olvasunk, ha szükség van rá - nem életszerű a teljes TOS áttanulmányozása minden webáruházi tranzakció előtt. Értem én, hogy lehet erre hivatkozni, hogy "olvastad volna el paraszt", de a többséget nem az angoltudás hiánya, hanem leginkább az idő és érdeklődés hiánya akadályoz meg ebben, illetve a bizalom, hogy eddig működött, ezután miért ne működne.
És kérlek még azt is értsd meg hogy nem mindenki ebben a topicban éli a szociális életét.
Látható hogy szerteszét a világon sok raktáruk van: van amit azonnal tényleg Európából tudnak szállítani gond nélkül, de ha képbe jön Kína, akkor totál bizonytalanná válnak a határidők. Függ a rendelt terméktől, hogy honnan jön és így mennyi idő alatt ér ide.
-
lenand
csendes tag
Dec. 5-én rendelt, Dec.-án feladott unregistereddel rendelt, mégis Belgium Posttal küldött Óra pánt (Xiaomi Mi Band 2-höz) ma megérkezett. 14 nap, szerintem jó időt futott
A tracking oldalon még mindig:
2017-12-14 07:46 Departure to country of destination(És nem lett igazam abban, hogy lassan fog ideérni
)
Persze a Nov. 24 óta Southallban lévő cucc még sehol...
-
LantosBerry8
senior tag
válasz
farkassamu #24897 üzenetére
Ha nem vagy otthon, akkor hagy vajon értesítést???? :/
-
farkassamu
csendes tag
válasz
LantosBerry8 #24896 üzenetére
Semmit nem kaptam csak jött a futár. 17track-en követtem a csomagot ott még mindig Southall.
-
LantosBerry8
senior tag
válasz
farkassamu #24892 üzenetére
A DPD-TŐL kaptál értesítést, hogy ma kézbesítik?
-
farkassamu
csendes tag
válasz
PainKiller13 #24893 üzenetére
Xiaomi Air purifier 2.
Kb 5 hetet futott szerintem vállalható! -
azbest
félisten
Na megvolt a mai tájékozatlan újonc adag. Hihetetlen, hogy több hét és több hónapnyi folyamatos magyarázat után sem képesek felfogni, hogy a két szakaszos kínai-eu + eu-magyar szállítási módok hogyan működnek. Úgy tűnik nem értenek se angolul se magyarul, de érdekes módon mégis az ár optimalizált szállítási módot választják, hogy elkerüljék az utólagos költségeket. Csak aztán puffognak, amikor nincs itt egy héten belül a cuccuk, meg akkor reklamálnak a számlázás módja miatt. De valmiért mégsem a közvetlen futárszolgálatot választják, ami pár nap alatt érkezik, igaz bele kerül 10-45 dollárba és áfát valamint vámügynöki díjat kell fizetni érte. Azt alahogy megértik, hogyan kerüljék el. Elég szelektív felfogás ez.
-
PainKiller13
őstag
válasz
farkassamu #24892 üzenetére
Mit rendeltél? Én is 12-én rendeltem a ZTE telefont.
-
farkassamu
csendes tag
Sziasztok!
A november 12-én rendelt EU-express csomagom 13-án adták fel és ma hozta DPD.
Nyomkövetés még mindig Southall!! Kitartás mindenkinek! -
sambenez
addikt
válasz
Digitalis #24889 üzenetére
30 munkanap az 6 hét, ez ugye kapásból 42 nap. Amikor nem kapsz meg egy csomagot a szerinted elvárható idő alatt, olyankor megnézed mennyit ül rajta a királyi posta. Nekem volt olyan csomagom ami több időt töltött a királyi postánál mint amennyi idő alatt kínából elért ide.
-
Digitalis
senior tag
válasz
Dr. Gonzο #24882 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy 50-60 napos szállításra ténylegesen senki sem számít. Shipping methods táblázat végén, elenyésző százalékban opció már a 31-45nap is. Algopyrinre is rá van írva, hogy százból egy ember befosik, még sem arra szedjük.
Nekem sem fájna a fejem, ha legalább az általános Arrive within 16-30 napot hoznák...mert ebben bízik szerintem mindenki. 50-60 napos általános szállítással szinte senki nem rendelne Kínából. Támpontként is csak 0-1%-ban kalkulálnak vele a shipping methods tábla végén.
-
sambenez
addikt
válasz
bacizone #24883 üzenetére
1. Ez így biztosan nem igaz. Az eddigi összes rendelésem max 4 nap után feladták, de a legtöbbet még a rendelés napján.
2. Soha senki nem mondta, de a Gearbest biztosan nem, hogy az EU express "költségmentes". Ez a vélemény, a vásárlói tapasztalat alapján alakult így. Nekem express érkezett, 2 hét alatt megkaptam. Igaz nem a novemberi dömping idején.
3. A 25 nap az valójában munkanap, Ez ugye 5 hét, de most azért érthető, ha tovább tart. Pláne amikor a magyar királyi posta is ül rajta 1-2 hetet. Aki kínából akar vásárolni az legyen türelmes, vagy fizesse meg a felárat amit az itthoni/eu beszerzés jelent.
4. Ezt a magyar webshopok is simán megteszik.És igen, nem kötelező kínából vásárolni.
Mellesleg számon kéred rajtuk a kötelességüket, de halkan kérdezem, te bejelented a navnak ha véletlen nem szabják ki az áfát arra amit rendeltél? Mert azt gondolom tudod ez meg neked kötelességed. -
bacizone
csendes tag
válasz
Dr. Gonzο #24882 üzenetére
Nem értem miért vágják maguk alatt a fát azzal, hogy olyat ígérnek amit nem tudnak teljesíteni.
1. A stock valójában nincs stock-on, teljesen a dropshipping modelt követik: előbb eladják, aztán rendelnek a termékből, amiről esetleg kiderül, hogy éppen nincs is annyi... vagy nem olyan... vagy bármi
2. Az EU Express nem express és a "költségmentessége" is esetleges, amiben senki nem bízhat. Arról nem beszélve hogy ez normálishoz képest emelt sebességet kellene hogy jelentsen. Faszért nem az a neve hogy "EU Delivery", és akkor senki nem akarná rajtuk az "express"-t számonkérni, csak a "delivery"-t.
3. A 10-25 nap valójában akár 60 is lehet? Mi van? Ki akar várni a mai világban egy webáruházban megvásárolt termékre 60 napot, akár Kínából is, a légi szállítás korában?
4. És ami a legrosszabb: akár a 60 nap elteltével is elállhatnak, még refund mellett is, te meg újra kezdheted a keresgélést.Egyszer már megjártam egy tablettel a tinydeals.com-on, akkor megfogadtam, hogy soha semmi értékeset ezektől, max kis mütyüröket és hülyeségeket rendelek.
Most meg bedobták az ellenállhatatlan akciót, sokan ráugrottak - de ha közben semmi nem igaz az egészből...akár jóskapista is meghirdethette volna a jófogáson.
Értem, hogy ők azért szeretnénk globális piaci tényező lenni, de a megvalósítás olyan "kínais":
- egyoldalú, csak a saját érdekeiket nézik, a fizetéstől kezdve úgy érzik hogy diktálhatnak
- jogilag igyekeznek egyoldalúan előnyösen levédeni magukat.
- alapvetően problémás helyzetben képtelenek a hosszútávú terveikre, a márkájuk építésére és hitelességére koncentrálni, és nem törekednek a win-win szituációra, hanem csak az számít, hogy "nálunk a zsé..."
- a "költségmentességről", a számla összegekről ne is beszéljünk...nem csodálom hogy vége lette ennek a gyakorlatnak. Ha ma az Amazon.co.uk-ről rendelsz magyar szállítási címmel,akkor a magyar áfá-t számolja rá plusszba... zárulnak a kiskapuk.Szóval igen, én is itt nyavalygok, ahelyett hogy megvettem volna a MediaMarkt-ban, stb.. csak az a baj, hogy olyan dologról van szó, ami máshol nem kapható, csak a Gearbest-en és nem igazán van helyettesítő termék - ezen az áron. Ettől függetlenül fejleszthetnék magukat, mert már akár közép távon dobhatják a gearbest márkanevet és kezdhetik majd újra a "bestdevice"-al vagy valami hasonló fantáziadús elnevezéssel.
Van fejlődés az évek alatt nem mondom, de még nincsenek ott ahol kell, főleg mentalitásban.
UPDATE - a mai gyöngyszem:
"The exact shipping time may also be affected by factors such as customs, remote locations, peak shipping periods, Holidays and Festivals, inclement weather and operational issues impacting the shipping company.
I have contacted the shipping agency to check it. And the shipping agency needs 5-7 business days to trace your package from their end.We will take further action for you when we have the result.Please kindly wait 7 days more. "Konkrét kérdésekre semmi konkrét válasz.
-
December hetedikén rendelt Xiaomi egér befutott, amit tracking nélkül kértem, de mégis követhető belga postával adtak fel, bezzeg a Xiaomi laptopról EU szexpress-szel December elseje óta semmi. smh
-
cidalain
veterán
válasz
reka3684 #24879 üzenetére
irsz akkor msg-en nekik egy üzit, rendelésszámmal, esetleg hivatkozol hogy már korábban felajánlották a visszalépést, és leírod, hogy akkor most szeretnél elállni a vásárlástól, és az "original payment account"-ra kéred vissza a zsetont. ezt fontos kiemelni, nehogy a walletra tegyék.
-
reka3684
újonc
válasz
Silent77 #24878 üzenetére
Ha le szeretném mondani a rendelésemet mert nem tarották magukat az ígéreteikhez és már ők is felajálták a lehetőséget hogy tehetem meg.elég ha messengeren rájuk írok(itt szoktam velük beszélni)vagy hogy megy ez a folyamat hogy a pay pal is vissza adja a pénzem(vagyis ők vissza utalják)messen már kértem az este.
-
Digitalis
senior tag
GB helyében az értékesebb, illetve eu_express-el feladott küldeményekről csomagképet is mellékelnék a visszaigazoló mélben. Üzletben nincs barátság, ezért a 7000 km-es út előtti állapotról a fénykép mindkét fél számára megnyugtatóbb és bizalmasabb kapcsolatot nyújtana.
-
dugesz77
őstag
válasz
bacizone #24869 üzenetére
Még egy naptári hónap sem telt el.. Jó lenne ha bele tudnátok nyugodni, hogy egy kínai csomag nem fog ideérni egy hónapon belül főleg nem november végi december elejei rendelés.. Eleve 10-21 munkanapot írnak ami normális időben még akár tartható is lehetne de nem karácsonykor. Aki ezt nem tudja elfogadni ne rendeljen külföldről (nem véletlenen szajkózza mindenki,hogy karácsonyra november elején kell rendelni).
Minden nap jön valaki aki 20. munkanapra már gyújtaná fel az egész GB székházat,követeli a refundot..mellékesen: tegnap szállították ki egy edigitalos black friday rendelésemet (november 17. volt náluk) magyar szállító magyar raktárkészletről
ezt azért bármelyik kínai shop hozza időben uborkaszezonban..
-
bul07
nagyúr
válasz
bacizone #24869 üzenetére
DPD küldés esetén simán előfordul hogy 30-40napig nem változik a nyomon követés(Southall,.......)
DPD költségmentes de lassú ennyi
És persze attól hogy kértek egy számot nem biztos hogy egyből fel is adták így lehet hogy tiédet is december elején adták csak fel, így előfordulhat hogy alig két hete van úton
Majd ha január elején se moccan akkor már lehet izgulni
Ez a DPD küldés időben sokszor rosszabb mint az ingyen posta, viszont egyéb költségek megúszhatók
-
bacizone
csendes tag
Szintén Gearbest rendelés 2017. nov. 26-al, DPD UK2-vel és EU Expresszel
"2017-11-27 15:30 Southall, Your parcel is on its way"A cucc persze sehol.
A support proaktív, segítőkésznek tűnik, de
1. a kínos kérdésekre sosem válaszolnak
2. a DPD státusz már lassan egy hónapja " "order information has been trasmitted to DPD!" és a tracking kód alapján nem történik semmi.A http://www.17track.net-et inkább hagyjuk...
Először ez volt a duma: "However the package is delayed because the delay of the airplane due to the terrible weather." - esetleg nem ismerős valakinek.. hátha csak egy copypaste a knowledge base-ükből
Most éppen azt írták, hogy nézzek be hátha már a postán van... becseszne ha a Magyar Postával szállítatnák ki ezt a cuccot.. esélyesen darabokban.
"És egyébként is 2 hónapig várnom kell" .... hahahaha.. tudja valaki hogy hol van a terms of service-ben leírva?
Az a durva, hogy nincs semmi bizonyítékuk hogy feladták a megrendelt terméket.
Még a két ünnep közötti időszakot megvárom, aztán PayPal Buyer Protection lesz a vége, pedig a korábbi vásárlások sikeresek voltak. De utána fognak kapni jó kis video review-t Gearbest scam néven, azt garantálom.
-
WestBam
senior tag
válasz
LantosBerry8 #24865 üzenetére
Szívtam meg rollerrel. Kettővel is. Szinte hihetetlen, hogy két marék alkatrész és némi alu/acél és tud rossz lenni. És sajnos tud, méghozzá konstrukciójából adódóan a kormányzása vacak mindnek.
Menj be a decathlonba és vegyél ott a gyereknek garival, ha kinőtte add el és vegyél neki nagyobbat ugyan ott. Nekünk ez lett a hosszú távú jó megoldás -
LantosBerry8
senior tag
-
bertokl
tag
válasz
Bornie127 #24863 üzenetére
Szerintem kb. 3-4 hét, talán most karácsony környékén több, de néha meg - a mákosoknak - kevesebb.
(#24862) olleru: https://support.gearbest.com/en/ticket
-
Bornie127
aktív tag
Sziasztok!
Eu exp. - nél átlagosan (tapasztalatok alapján) mennyi idő múlva kellene látni valamilyen angliai bejegyzést a order information transmitted to dpd után?
-
reka3684
újonc
válasz
LantosBerry8 #24852 üzenetére
Na szóval,ma ezt kaptam a Gb-től
Sorry for my delayed response.
I am sorry, as we explained before, this order can not be shipped via original shipping method due to customs. This is why we ask you to change the shipping method.
Please kindly review our last message and tell us which one would you prefer?
If you do not want to change the shipping method, we are able to cancel this order for you.
Could you please let me your decision?
We look forward to hearing from you.
szerintetek mi tévő legyek?nem a fa alá szerettem volna a 300dolcsis robotporszívót,de a sok komment után totál elbizonytalanodtam.lehet meg sem érkezik?
amúgy hol kell változtatni szállítási módot? -
atee_13
őstag
A GB pontok lejárhatnak? Ha igen hol tudom megnézni meddig jó? Van 4500 ft nyi és ha leadok pár értékelést azokból amik megjönnek még több is lesz, inkább levásárolom mint elveszítsem.
-
Zsoottee
csendes tag
válasz
LantosBerry8 #24852 üzenetére
hasonló panaszom van nekem is Southall, csak még korábbról.
-
Zsoottee
csendes tag
Ja és volt 2$ biztosítás, amit szerintem most elösször toltam rá bármire is, de gondoltam jöhet a karácsonyi időszakban.
Ennyi infót kaptam összesen eddig:5997639122
In Transit
Unknown(DPD (UK))
Unknown
Latest Event -- 2017-11-21 22:11 Southall, Your parcel is on its way -
olleru
csendes tag
Hali!
Valaki tudna segíteni, hogy a megrendelt termékemet, hogyan tudnám törölni és újat rendelni pénzvisszafizetéssel?
Illetve a termék amit rendeltem, vámköteles? https://www.gearbest.com/smart-watch-phone/pp_1383512.html -
LantosBerry8
senior tag
-
Zsoottee
csendes tag
Sziasztok!
Eddig szerencsére megúsztam hogy meg kelljen látogatnom ezt a postot, mert előbb utóbb megjött mindig minden
Nov. 17.-én rendeltem, 21.-én kipostázták azt hiszem Angliából, merthogy konkrétan nem tudom/tam megállapítani GB-n, gondoltam ez is china.. Oké, 3-4hét legyen, legalább ingyen posta van.
Aztán 21.-én jött az sms-hogy 1-5 munkanapon belül itt lesz, és trackingnél már láttam hogy DPDUK-hozza.Na örültem is hogy milyen gyorsan itt lesz, mert azon a héten pont így jártam egy hangszóróval csak spanyolból. Sms utáni nap már hozták is a csomagot..
Aztán csak vártam-vártam, semmi új információ, és dec.6.-án rákérdeztem hogy na mégis hol van.
Jött a sablon, hogy ennyi idő meg izé-hozé, írjak 25 munkanap után.na ma van a 28. úgyhogy kíváncsi vagyok mit reagálnak.
Csak azért idegesít mert pont egy 72$ csomag voltÉrdekes hogy vegyszer-hez hasonlóan, én is elösször a kuponoknál bénáztam.
Megadtam egy 20% kupont, amit elfogadott és már a paypal kifizetésen voltam, amikor visszakattintottam, é kipróbáltam egy 25%kupont, ami nem volt jó(gondolom GB valahogy automatikusan frissítette az összeget paypalon).Aztán visszamentem PP-re ott az akciós összeg szerepelt ugye, mert nem frissítettem és leokéztam.
Egyből írtam hogy delet order mert rossz kupont adtam meg. Másnap egyből refundoltak, és Újrarendeltem kuponnal.A vicc hogy a többi akkoriban rendelt összes cucco megjött már mind GB-ről mind aliról free/chine-al.
Még az pót akksi is amit ehhez a cucchoz rendeltem egy hétre ráRemélem ha más nem, refundolnak teljesen
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
A gearbest kollégák nem mindig azt csinálják, amit kéne.
Vettem bő egy hete egy Xiaomi 4k kamerát. Írtam nekik, hogy hoppá, rossz kupon ment rá, refundot szeretnék, de ment a nagy hallgatás. Elmúlt a másik kupon, mire jött reakció, hogy akkor mi legyen? Mondtam, hogy akkor jöjjön. De nem lett egy hét alatt se feladva, mondom, hogy akkor vissza az egész, mert én inkább egy Dash Cam az, amit szeretnék.
Erre a tegnap előtt megvettem kétszer 1$-os koponya mintás feles poharak árát küldi vissza a gearbestes jómunkásember. De hogy mé', azt szerintem ő maga sem tudta... -
viktorhu
veterán
válasz
Digitalis #24846 üzenetére
Ha megvan a feladás óta a két hónap, akkor lehet reklamálni, senki nem mondta, hogy hibás lennél bármiért. Az sem feltétlenül hiba, hogy úgy döntöttél, hogy vállalod a biztosítás nélküli küldés kockázatát - én ilyen összegnél rá szoktam tenni a pár dollárt, olcsóbb termékeknél meg nem, ezt tényleg mindenki maga dönti el.
-
Digitalis
senior tag
válasz
viktorhu #24837 üzenetére
Két viszonylag nagyobb értékű (100$_up) eu_express csomagom november elejéről, illetve közepéről még mindig nem ért révbe. your parcel is on its way, your parcel is on its way... Tudom balfax vagyok, én vagyok a hibás, sok okostojás is megmondta, hogy augusztusban kellett volna karira rendelni. Szerintem meg elsüllyedt a szállító hajó, vagy lezuhant a repülőgép.
szerk: Sőt fogtechnikus is vagyok, mert nem kötöttem kínai überbrutálbaltanindzsakard extra biztosítást sem rájuk.
-
mrrr74
aktív tag
válasz
asddsa #24838 üzenetére
A Zhiyun nekem is dekkol valahol, én 25-én rendeltem. Kötöttem rá biztosítást is, 2 roidmi 3-t is beraktam mellé, hogy EU express legyen, így volt 103$, ebből 3$ a biztosítás. 3% felár megéri szerintem. Amúgy Kínából már biztosan elindult, csak még nem ért Angliába. Onnan meg már gondolom hamarabb hazaér.
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
asddsa #24838 üzenetére
Ha bele lenne építve, azért a 2$-ért is sokan máshol vennék a terméket ... de a lehetőség adott.
Miért ne jelenthetne biztosítékot? Távoli példa de arányokat felállítani talán mégis jó. Egy 5 napos autóra kötött assistant szolgáltatás külföldi utazásra ~2.000 Ft vagy baleset biztosítás 2 főre ~1.600 Ft és a lehetséges felmerülő költségek, amit térítenek adott esetben több százezer forint, szóval egy ~50.000-es csomag esetén 500-1.500-as biztosítási díj szerintem abszolút helyén van.
-
asddsa
tag
válasz
Tommmysun #24836 üzenetére
Azt mondjuk nem tartom fairnek, hogy nagyjából $2 biztosítást nem építenek bele eleve az árba, vagy a shipping díjba...
Most őszintén... 2 dolcsi Neked jelent biztosítékot? Mert nekem csak lehúzásnak tűnik. (nincs mögötte kötvény)
Meg érted, mondják azt, hogy túlvállalták magukat. De itt van 3000 pont, majd vásárold le, és az áru is megjön tutira.
Az összes kisértékű EU Expressz cuccom megjött, de ez a három
több mint $500... Az 1Z kezdetű, mondjuk EUTHXYH, de arról is jólenne egy böffentés, hogy leszkenneltük a vonatrarakás előtt...Ami angliában (vagy hol) dekkol egy Vivibright GP100 (okt 16), ami még el sem indult egy Zhiyun Smooth Q 3-axis Stabilization Gimbal (nov 15.), a vonatos meg egy EUNI ES808 (dec 3.)...
Ja és ne ígérjenek 15 - 25 munkanapot szállításnak.
-
viktorhu
veterán
válasz
anadroid #24835 üzenetére
Ezt már megbeszéltük, hogy ez itt nem működik, mert alacsony értéket tüntetnek fel a számlán a küldéskor, így nem tudnak a dpd-től valós kártérítést kérni. A másik dolog meg az, hogy sok esetben el sem jut a dpd-ig a csomag (amíg el nem indul a tracking Angliából, addig nem a dpd-nél van), és az a nagyobbik része az útnak - ott végképp lehetetlen a dolog.
Cserében vásárláskor az arcunkba tolják, hogy kössünk biztosítást, hogy elvesztéskor ne legyen probléma, és az ember eldönti, hogy akar-e kockáztatni, így biztosan nem lehet eltéveszteni.
-
Tommmysun
aktív tag
Fene tudja milyen szerződése van a GB-nek a csomagküldővel, nem biztosított csomagok esetén. Szóval annyira szerintem nem meredek azért a válaszuk (persze én sem örülnék neki), mivel a jelek szerint ugyanúgy ahogy a vevő sem felelős, az eladó sem, mivel rajta kívül álló okokból nincs meg a csomag a szállítmányozó cég meg mondjuk mossa kezeit, mert azt mondja, hogy bocsi ez ilyen olcsó posta volt, nincs térítés! Persze ilyenkor lehet mondani, hogy az eladó gondoskodjon arról, hogy normális szerződése legyen a csomagküldővel ilyen esetekre, de akkor meg nem ennyiért kapnánk a terméket, szóval ez a "mindenki nyalja a fagyit, csak senki nem akar érte fizetni" esete.
De igen, alapvetően ahogy TheMiller is írja, ez egyfajta bepróbálkozás csak a GB részéről, hogy kisebb bukóval jöjjön ki az üzletből (ami valljuk be egy nagyon kicsit azért érthető, hiszen a vevő a lehető legkevesebb járulékos költséggel kért valamit, a szállító ennek "megfelelően" olcsó, hanyag szállítást vállalt, aminek meg is lett a következménye és a végén meg az eladónál van a veszteség), de a PayPal meg szinte biztos, hogy a vevőt fogja védeni.
asddsa Tők mindegy ki a szállító, hanyag munkások mindenhol vannak, de még csak hanyagság sem kell, elég egy váratlan baleset, ahol megsemmisül pl. a csomag. Meg pl. DPD-nél is vannak olcsóbb és drágább csomagküldő szolgáltatások, és nyilván az árral egyenes arányban figyelnek a csomagok kezelése ők is.
Szerk.:
anadroid ezt biztosra tudod, hogy a GB-nek ilyen szerződése van a DPD-vel?
Plusz, amit eddig én sem vettem számításba .... tudjuk, hogy a DPD hagyta el a csomagot? Csak mert EU Express szállításról van szó, ami csak Angliától DPD, előtte fene tudja milyen Csing-csung Post-on megy át. És ha jól értem az előzményt, akkor a DPD csak infót kapott, hogy majd ki kell vinnie egy csomagot!
-
matt22
tag
Ismét futottam egy kört April-el (ő a személyes chatbot ügynököm a GB-nél) és rákérdeztem hogy áll a 2 hete EU raktárban állítólagosan folyamatosan készleten lévő de valamiért feladásig azóta nem jutó rendelésem. A válasz:
Time taken to conduct quality control as well as carefully packaging.
LOL. -
TheMiller
tag
válasz
asddsa #24828 üzenetére
Ez csak egy egyszerű bepróbálkozás részükről. Amíg a csomag meg nem érkezik és át nem vetted, nem a te tulajdonod, kár erőltetni bármely oldalról is.
Írd meg nekik, hogy paypal-on kéred vissza (refund) a 100%-ot, vagy ott fogsz dispute-t nyitni. Persze normális hangnemben és stílusban. Nálam mindig működik, max másnap itt a pénz.
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
asddsa #24828 üzenetére
PayPal-hoz kell vinni a dolgot és majd ők eldöntik mi jogos mi nem.... de függetlenül attól, hogy mennyire van igaza a GB-nek, vagy mennyire nincs, sosem értem, hogy egy ~200$-os terméknél miért nem fér bele az 1-2$-os biztosítás ... nem sokkal egyszerűbb lenne a helyzet?
-
asddsa
tag
válasz
wierra #24802 üzenetére
Kezd elgurulni a gyogyszerem, EU expresszes projektor, kethonapja rendelve, $190 ert....
Gearbest Customer Support At12/19/2017 05:28:11
Dear Kovács,We apologize with this delay and sincerely regret to hear that you have not received your order.
After reviewing your order in detail, we have found that you haven't purchased any insurance during the check-out. Please understand that in such case we can only compensate you partially.
The shipping company is actually responsible for this loss which is sadly beyond our control.
Please review in detail our shipping and insurance policy in our terms and conditions here: http://www.gearbest.com/about/terms-and-conditions.html
However, as you are a valuable customer, we are willing to help you the best way we possibly can.
Here are the best solutions we can offer you in this situation:
1) Resend the item upon repaying 50% of the order value.
In this case we will send you an invoice to submit the payment of 90 USD via PayPal.
Please confirm your shipping address again in this format:
Consignee Name:
Detailed Address:
City:
State (Province):
Postal Code:
Country:
Phone Number:2) Partial refund to your original payment account.
In this case, we can refund 90 USD to your original payment account.
Kindly let us know your decision.
Once again we apologize for any inconvenience caused.
Best regards,
Juliana
Gearbest Customer Service
-
agroman
aktív tag
szerintem eppen azert aruljak, mert a szallitotol igeretuk van.
az internetaruhazak legtobbje azert tud olcsobb lenni, mert nem kell raktaron tartaniuk az osszes altaluk arult termekbol nagyobb mennyiseget. hanem a rendelesi volumentol fuggoen berendelnek bizonyos darabszamot a szerzodott gyartotol, nagykerttol. -
Tommmysun
aktív tag
Első körben kicsit olvass vissza sok dologra fény fog derülni
.
Dec.1-el karácsonyi ajándékot rendelni Kínából, ha finom akarok lenni azt mondom bátor dolog. Az a 21.-e véletlenül nem 21 munkanap inkább? Csak mert EU expressre 21-v. 25 munkanapot szoktak ígérni (aztán vagy bejön vagy nem).
Mivel a terméket feladták, korrekt módon amikor majd megkapod visszaküldöd és visszakapod a pénzed!
-
ice9
tag
Megkaptam az első értelmes választ a Gearbest supporttól. Nov. 29. rendelés, EU expressel. Még nincs feladva. Processingbe van. Dec 18-20 közé lőtték legutóbb a szállítást, tegnap írtam nekik (ismét).
Thank you for your reply.We apologize for the inconvenience.
The items your ordered are hot sale and there have been significant supply issues with the manufacturer. We had originally submitted a large order to them, however, despite repeated assurances, they only provided an incomplete batch which is far below the replenishment level to meet consumer demand. We are as disappointed as you and feel let down by the manufacturer. We wish to apologize unreservedly for this situation. May we ask you wait a few days more for it? Once we receive the stock from the vendor, we will ship your package out soon.
Eddig én is csak a copy-paste bullhitet kaptam, hogy várjak, vagy refund vagy vásároljam le, ez a levél viszont bizakodóvá tett, hogy valamikor talán küldik a terméket. Mondjuk CN raktárról továbbra is árulják, bár tudnám miért, ha a gyártó nem küld eleget és még a novemberi megrendelést se teljesítették. Mindegy, várok, igazából nem sürgős.
-
dugesz77
őstag
Szerintem még semmilyen refund-ra nem vagy jogosult (19. naptári nap-- 13. munkanap). 50. nap után érdemes őket ilyenekkel keresni. Azt ,hogy kiírták,hogy 21.-ére nálad lehet az becsült idő. Garanciát nem kaptál,hogy akkor ténylegesen is nálad lesz. Mindenesetre bátor húzás volt december 1. berendelni valamit karácsonyra..
-
reka3684
újonc
válasz
LantosBerry8 #24817 üzenetére
Mi ez a my tickets?segítenétek?totl kezdő vagyok.köszi
-
13rainiaC
csendes tag
válasz
LantosBerry8 #24817 üzenetére
Velem ilyen még nem volt, de elég durva hibának hangzik, mert ott akár személyes adatok is lehetnek. Elég kiábrándító, hogy ilyen előfordulhat...
-
India
aktív tag
Sziasztok! December 1-en vásároltam egy telefont eu express kertem a szállítást honlapjuk szerint max 21 en itt kellene legyen nalam na most dpd nyomkövetest kaptam de semmi nem látható , ajándékba karácsonyra szántam de mar nem fogja megkapni ,szeretnek irni nekik , vagy pénz vagy valamit adjanak sajnos angolul nem tudok csak nemet es francia , tud nekem ebbe segiteni valaki ? Köszönöm elore is.
-
matt22
tag
Igen.
-
13rainiaC
csendes tag
Nektek is folyamatosan ott virít a "New Message" felirat a "My Tickets" gomb fölött? Nem tudom ez normális-e, hónapok óta be van ragadva, akár van új üzenetem, akár nincs.
-
TheMiller
tag
A GB chrome kiegészítővel mi történt? Törölték a bővitmények közül és eltűnt a böngészőmből is...
Le lehet valahonnan tölteni?
-
sepsi0
őstag
Cipő
Ha valakinek ilyen ízlése lenne, mint nekem, akkor kuponnal 5800ft (22$) ez a cipő NLpost-al. Van barna, zőld és szürke színekben. Kupont a Gearbest-től szereztem valami 40%-os volt, talán selected items. Mérethelyes.
[link] -
mexel
veterán
válasz
wierra #24802 üzenetére
Hagyd, úgysem értik az ilyen emberek.
( A környezetüknek lehet nagyon kellemetlen ha az életben is ilyen a stílusuk, de lehet hogy csak trollok vagyitt élik ki magukat mert máshol nem merik)
Tökéletesen érthető volt amit írtál, megnéztem a linket és már januárra tolták ki a várható szállítást. Régebben én is jártam így ( nem GB-vel) refund lett a vége másfél hónap után. -
AtiSnatch
aktív tag
válasz
balazs1956 #24805 üzenetére
Rosszul tudod.
"We’ve made two small changes this time round:
Only GB Points earned before OCT 31 will reset; points earned after that will not be lost.
Deadline has been extended to MAR 31, 2016."Legalábbis 2015ben így volt.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Kb. 10 dollárnyi pontom van még a Gearbestten. Úgy tudom dec 31- én lejár.
Át lehet valamire váltani, ami tovább vihető?
A segítséget előre is köszönöm szépen! -
bl4ze
veterán
Tegnap nyitott PayPal dispute-re kolléganő megkapta a pénzt, REFUND kérdés nélkül.
GB meg most még azt kamuzza, hogy ha lezárja a dispute-ot, akkor küldik.
HELP urak : OUKITEL U20 Plus, ezt a telefont EU raktárból ki árulja, aki el is küldi? Geekbuying csak HK, TinyDeal nem találtam csak CN-HK. Tudtok még valakit aki tarthatja EU raktárban ?
Köszi.... -
anadroid
senior tag
válasz
matt22 #24794 üzenetére
Ez nem teljesen igaz az Amazonra. 12-én éjjel rendeltem valamit, 13-án reggel levonták, 18-án feladták, hogy ma meg kell jönnie, ma módosították, hogy valamikor 19-e és 29-e között jön meg. Német Amazon, lengyel raktárból indították, most a cseheknél jár.
A múltkori rendelésemet viszont azután vonták le, hogy aláírtam az átvételt. Igaz, az a "valódi" Amazontól jött, az USA-ból (4 nap alatt).
-
wierra
senior tag
Látom, hogy az értő olvasás nem erősséged kispajtás. Ennek ellenére bárkit kioktatsz elsőre, gond nélkül. Szokásodhoz híven.
Azt lett volna jó, ha feladják időben. Nem pedig hitegetnek a feladással. Egy kib@szott hónapon keresztül. Majd levélben nagylelkűen felajánlják, hogy várjak vagy válasszak más terméket.
Eddig nemigen rinyáltam itt, még ha okom lett volna rá, akkor sem. Ezután sem fogok. Reagáltam egy felvetésre. Te meg jössz itt kivont karddal kioktatni. Mégis ki a f@szomnak képzeled te itt magad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M90q Gen 1 Tiny barebone
- X1 Carbon 11th 14" 3K OLED i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 27% 14" FHD IPS i7-8665U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ és használt Gamer PC számítógép egyedi összeállításban igény szerint széles választékban eladóak!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- AM 5 lapok
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest