- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
wierra
senior tag
LVS-es (ha jól tudom, Belgian Unregistered) csomagot ugye csak Belgiumig mutatja a trackinginfó.(?)
Mik a tapasztalatok, Belgiumból mennyi idő alatt ér el lángoktól ölelt kishazánkba?
2019-01-26-án adták fel,
2019-02-06-án ért a célországba (ha jól sejtem, akkor Belgiumba) -
wierra
senior tag
válasz
wierra #33977 üzenetére
Belengettem, hogy megkérdezem a PP-t is az esetről.
Jött is a válasz Wintertől, hogy a szállítási díjon kívül visszafizetik az összeget."As a gesture of good will, we will refund 350.64USD to your payment account.
Please kindly confirm that if we can go ahead.
Please let us know your decision. We will try our best to help you.
When you place the order next time, please don't forget to pay for the insurance.
Such exception will not be applicable for future cases and will be recorded in our system."Korrekt ügyintézés és sebesség.
-
wierra
senior tag
Tegnap letelt a deadline, innentől lesz igazán érdekes a pávatánc. Én is szépen, tisztelettel és együttműködve leveleztem velük eddig. Meglátjuk mire lesz elég.
Nem volt biztosításom, hiszen a PP üzletszabályzatában le vagyon írva, hogy fedezve vagyok. -
wierra
senior tag
válasz
havri1 #33134 üzenetére
Nov 12-én rendeltem, természtesen PP-vel fizettem
.
Azt el tudom képzelni, hogy decemberben feltorlódtak a csomagok, emiatt valamelyest még bizakodok. A tracking egyébként is masszív fáziskéséssel frissült eddig.
Érdemes a GB-vel idejekorán - tehát a 60 napos deadline előtt - felvenni a kapcsolatot? Vagy mindegy, mert úgyis csak terelnek...? -
wierra
senior tag
Priority Line-os rendelés eljutott idáig (MPL tracking szerint):
SzállításKüldemény zsákba helyezése
2018.12.05. 6:33DENUEB
SzállításKimenő küldemény továbbküldése
2018.12.05. 8:00DENUEBInnetől kb. mennyi idő szokott lenni (a tendenciákat figyelmbe véve), mire ideér?
-
wierra
senior tag
[Itt] melyik a régi Áfa-mentes Priority Line?
-
wierra
senior tag
-
-
wierra
senior tag
válasz
Eclips21 #26347 üzenetére
Emlékeim szerint az vámeljárás alá vont küldemény ragszáma (TN) alapján értesítenek ki, ez a hivatkozási alap. Ez alapján Neked kell tudni, hogy melyik számla tartozik hozzá.
Az egész vámügyintézés egyébként önbevallásos alapon működik. Az általad beküldött doksik alapján intézkedhetnek. Feltételezem indokolt esetben csomagot is bonthatnak, ha a röntgen nagyon mást mutat, mint amit bevallasz.
Ne aggódj, én is be voltam drassolva az első vámügyintézés folyamán. A második már rutinból fog menni.
-
wierra
senior tag
Bünti, mi?
Mégis ki büntetné meg, milyen mértékben és milyen jogszabályra hivatkozva?
Ne nevettess. Pont le se fogják sz@rni a vámosok, hogy elírta-e vagy sem, hogy magánszemélytől vagy cégtől rendelte a cuccát.
Megkapják a számlát, az alapján kiszámolják az ÁFA-t (ha ilyen vámértéket nem engednek át automatikusan, függetlenül attól, hogy mi a szabály), oszt' viszonlátásra..Eclips21: A számla alapján számítják az esetleges vámterheket. A számládon pedig GEARBEST van feltüntetve, ami jogi személy, ergo 22 EUR a vámhatár.
-
wierra
senior tag
Látom, hogy az értő olvasás nem erősséged kispajtás. Ennek ellenére bárkit kioktatsz elsőre, gond nélkül. Szokásodhoz híven.
Azt lett volna jó, ha feladják időben. Nem pedig hitegetnek a feladással. Egy kib@szott hónapon keresztül. Majd levélben nagylelkűen felajánlják, hogy várjak vagy válasszak más terméket.
Eddig nemigen rinyáltam itt, még ha okom lett volna rá, akkor sem. Ezután sem fogok. Reagáltam egy felvetésre. Te meg jössz itt kivont karddal kioktatni. Mégis ki a f@szomnak képzeled te itt magad?
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Baromira frissíteni kellene az összefoglalót az EU Express-es kérdésáradat miatt.
-
wierra
senior tag
válasz
Real_Necro #23287 üzenetére
Lelkesen várom a tapasztalataid az átépítéssel kapcsolatban. Lehet, hogy egy blogbejegyzést is megérne. -
wierra
senior tag
válasz
Real_Necro #23270 üzenetére
'Apa sárga irigysége vagyok.'
Hamarosan nekem is érkezik a GW.
A socket hogyan lett áthenkölve? -
wierra
senior tag
válasz
UberMutant #22222 üzenetére
Kényelmes a fogása ergonómiailag?
Tömeg szempontjából milyen a felhasználói élmény?
Köszi! -
wierra
senior tag
válasz
Real_Necro #21927 üzenetére
Ha így is van, az mennyire befolyásolja a keresés funkció használatának mellőzését?
A mobil nézet egyébként a tartalomfogyasztásra használatos. Nem annak gyártására.
Másrészt az esetek nagytöbbségében én is mobileszközről írok. Teljes nézetben tudok linket is beilleszteni és az ékezetes betűkkel sincs gondom.
Tök ügyes vagyok, nemde? -
wierra
senior tag
válasz
Killerlaca #21919 üzenetére
Nem is tudom melyik a durvább, hogy senior tagként
- nem tudsz linket beilleszteni, vagy
- nem ismered a jobb felső sarokban a fekete banneren található kereső funkciót. -
wierra
senior tag
válasz
Real_Necro #21370 üzenetére
"Szerintem nem volt még, de ezzel a módszerrel lesznek magyar online rádiók is a gateway-ben. HOST fájlt kell szerkeszteni. Én csak egyszer állítottam be - ismeretlen DNS-ek nem a kedvenceim
- letöltöttem a listát, beraktam a kedvencekbe ami érdekel, majd visszaállítottam az eredeti HOST fájlt. Működik, van sok magyar, meg értelmesebb külföldi csatorna is." - nzoli (MIUI.hu)
-
wierra
senior tag
válasz
Vertigo18 #20794 üzenetére
Kizárólag PP igazolást szoktam küldeni a vámnyilatkozat mellé. Sose rinyáltak, hogy kellene még más igazolás, screenshot vagy bármi. Egyénként is hülyén van megfogalmazva a vámnyilatkozaton, hogy mit kell nekik elküldeni (és/vagy). Nos én vagylagosan értelmezem a felsoroltakat.
-
wierra
senior tag
Rendeltem 1-1 db Xiaomi Nightlight-ot. Az egyikben volt mellékelve 3 db elem, a másikban nem. Leírás szerint nem jár hozzá elem.
Érdemes ticketet nyitni erre, vagy örüljek a "bonus" elemeknek?
-
wierra
senior tag
válasz
Dani_kp #20427 üzenetére
Régebben én is csak kapkodtam a fejem a sok kuponkódtól, építő hozzaszólástól.
Most meg a visszaolvasni, topikban keresni képtelen, szövegértésben fejletlen egységsugarú write-only userek végtelen ciklusba került "azEUexpressténylegÁFAmentes” és ”kétnapjanemjöttmegésacsomagomsem" típusú vergődésétől kong a topik. Akinek nem inge, ne vegye magára.Teljesen megértem a régi motoros topiklakókat, ha alig posztolnak a fent említett nyomorultak és trollok kiszolgálása mellett.
Az lehet, hogy segítene, ha az összefoglalóban le lenne írva az állandóan ismétlődő kérdésekre a válasz, és minden ilyen irányú kérdés ignorálva lenne. Kevesebb ősz hajszál, konzisztensebb és koherensebb topik.
-
wierra
senior tag
válasz
pvt.peter #20377 üzenetére
Alternatíva.
Nem olcsó, ellenben nagyon jól néz ki. -
-
wierra
senior tag
2017-09-11: rendelés leadva
2017-09-14 09:55:00 Customer data received Southall
25 Sep 2017 21:30 Hub 4 - Hinckley We have your parcel and it's on its way to our depot
25 Sep 2017 21:31 Hub 4 - Hinckley Your parcel has left the United Kingdom and is on its way to Hungary
26 Sep 2017 00:07 International Gateway We have your parcel and it's on its way to our depot
26 Sep 2017 00:08 International Gateway Your parcel has left the United Kingdom and is on its way to HungaryYour estimated delivery date is Friday, 29 September 2017, as requested we will deliver your parcel between 06:00 and 22:00
-
wierra
senior tag
Yeelight Ceiling Light CN rakát, EU Express szállítás
Szept. 11: rendelve, fizetve
Szept. 14: DPD SMS megkapva
Szept. 15: GB üzenet megkapva, hogy útnak indult a csomag -
wierra
senior tag
válasz
nimfas #18984 üzenetére
Biztos elkerülte a figyelmedet, de leírtam, hogy a Spemallról rendelt telefon épp vámeljárás alatt van. Pedig fizettem vámbiztosítást is. Megírtam a SM supportnak a helyzetet, amire azt válaszolták, hogy fizessem ki a vámot, és a vámköltség számláját küldjem el nekik és majd kompenzálnak. Na erre kíváncsi leszek... PayPal dispute-ot még úgyse nyitottam.
Nem tartom valószínűnek, hogy Google referenciakészülékre lesz hivatalos miui. Mi5x-re van Miui és Android One is, viszont B20 nincs. -
wierra
senior tag
válasz
nimfas #18967 üzenetére
Nehéz ezt így megítélni. Hardverileg nem rossz, bár a nagy kapacitású akksin kívül nincs benne semmi kiemelkedő. Van viszont B20, ami vidéken jól jön. Nincs benne GLONASS, ami pontosabb helymeghatározást biztosít, mint az AGPS.
A szar a májtól az OS-nél és annak támogatottságánál válik el. Ha rendszeresen érkeznek gyári frissítések, akkor akár még jó is lehet; viszont ha a gyártó hamar magára hagyja az adott telefon oprendszerét, az lehet kényelmetlen, mert bár a hardver elbírná az új Android-verziót is, mégsem tudod majd használni azt, mert a gyártó nem publikálja a telefonodra.Én pont emiatt fordultam el a neves gyártóktól, vicc volt a szoftverfrissítések gyakorisága, esélyem se volt akár a következő Android verzióra - hivatalos ROM-on keresztül legalább is. Emiatt kötöttem ki a Xiaominál
-
-
wierra
senior tag
Erre van esetleg további koltsegoptimalizalo kupon?
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Nem tudsz valakitől kölcsön kérni egy lézeres hőmérőt?
-
wierra
senior tag
HK raktárból telefont milyen szállítással érdemes?
160 USD a teló. -
wierra
senior tag
válasz
Philips103 #17776 üzenetére
Mi köze az érkezési időnek a vám- ill. adófizetési kötelezettséghez?
EU Express - nincs vám, nincs ÁFA, ~14 nap alatt kézhez kapod, a DPDUK szállítja a rendelésed
DHL, fedex, egyéb "expedited shipping" - kötelező vámeljárás, ha a rendelésed eléri a vámértéket, akkor fizetsz, mint a katonatiszt: az ÁFA-n és vámon felül ügyintézési díjat is a futárcégnek; viszont pár nap alatt kézhez kapod a rendelésed.Mit nem lehet ezen érteni?
-
wierra
senior tag
válasz
aztekkakas #17687 üzenetére
Priority Line - EU Express kell neked.
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
válasz
sambenez #17605 üzenetére
Ahogy írta is zacci, nem ez az első rendelése GB-ről, eddig mindig simán megérkezett minden csomagja. Hozzáteszem nekem is ugyanúgy van kitöltve a szállítási cím, országkóddal az irányítószám előtt, és nekem sem volt eddig semmilyen problémám a szállítással, se DPD-s, se NL post-os shippinggel.
Szóval akkor miről beszélünk?
Hacsak nem arról, hogy a GB buziskodik.(!) -
wierra
senior tag
NL post
Július 4-én rendelt Megir órát július 24-én kaptam kézhez.
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
válasz
sambenez #17378 üzenetére
miui.hu fórumán van külön topik, esetleg kóstolj bele
-
wierra
senior tag
válasz
Silent77 #16863 üzenetére
Visszakerestem régebbi vámügyintézésem dokumentumait. PP számla dosztelég szokott lenni, Tőlem legalább is nem kértek a kitöltött vámárunyilatkozat mellé. Egyébként pedig és/vagy szerepel a postai leírásban.
Szerintem nettó bolond az, aki többet publikál az ügylettel kapcsolatban a NAV felé, mint ami szükséges és elégséges. -
wierra
senior tag
Beelink GT1 Ultimate Android TV Box
Rendelve: 05.31.
Átvéve: 06.13.NL post registered + insurance.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 1 / 2
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Eladó vadiúj Apple Watch Series 7 45MM Blue Cellular
- Apple Macbook Air 13 inch 2017 (A1466)
- Samsung Watch 8 / Ultra ( 2025 ) órák - Bontatlan 2 év gari
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Fotó állvány eladó