Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#29301) consono


consono
nagyúr

Meg engem is! :) A kölök hónapok óta rágja a fülem, hogy switch kellene neki karácsonyra ...

"In God we trust. All others must bring data"

(#29302) Raymond válasza consono (#29301) üzenetére


Raymond
félisten

Na, itt a lehetoseg, 300EUR "megsporolja" neked a gondolkodast hogy mit vegyel :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#29303) Raymond


Raymond
félisten

Az OTOY CEO-janak eloadasa az egyik idei Siggraph-on: [link]
Nem rohan a gyerek a branded gepek utan, azt veszi amiben van kakao es el tudja vegezni a munkat :D

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#29304) consono válasza Raymond (#29302) üzenetére


consono
nagyúr

Jah, "boldog" is vagyok :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#29305) maximilian4


maximilian4
addikt

Na akkor tapasztalatok közkívánatra: :B

Én személy szerint oda meg vissza vagyok ettől a kütyütől. Igazából az hogy kinek fog tetszeni szerintem hozzáállás kérdése. Senki ne várja hogy ez egy xbox one vagy ps4, legalábbis dokkolt állapotban. Én 99%-ban kézikonzolként fogom használni, annak viszont brutális. Én magam nem vagyok egy nintendo fanboy, de azért szeretem a nintendo húzócímeket, elsősorban ezért is vettem. 3DS-en nem voltam egy nagy zeldás, de én azt mondom hogy maga ezért a játékért is megéri megvenni, mert switchen teljesen más jelleget kapott a történet és a látványvilág is lenyűgöző (ez még dokkolt állapotban is). De imádom emellett a Mario-kat, Donkey Kongot stb.. Én ezeken nőttem fel tesómmal még gameboy pocketen. De annak sem kell félnie aki a multiplatform játékokat szereti. Jött is ki rá jópár cím (fortnite, fifa 19, nba 2k19, doom, wolfenstein, resident evil részek stb..) és mivel linux alapokon fut a gép (mint pl egy ps4), így fognak is még bőven kijönni egy jó darabig (ha azt nézem hogy a 3ds-re a mai napig jönnek ki játékok, pedig lassan 8 éves). Maga a dokkolás és a handheld mód közötti váltás azonnali. Ha kiveszed a dokklóból azonnal ugyanott folytatod a játékot ahol tv-n abbahagytad. Késedelem nélkül. Viszont dokkolt állapotban nem lesznek olyan szépek a multiplatform játékok mint egy xbox-on, vagy ps-en, de egy hibrid géptől azért nem rossz. Dokklóban felskálázza ezeket a játékokat vagy 900p-be vagy 1080p-be, de a plafon a 30 fps. A textúrák nem lesznek olyan élesek, élsémítás sem és az árnyékok sem olyan durvák, de azért bőven élvezhető a dolog. Viszont handheld módban elképesztő a játékélmény. Ott ugye 720p-ben vannak a játékok (ami szerintem nem is baj), de eleve a kijelző csak 6,2" és még így is bőven magasabb a pixelsűrűsság mint egy nagy fullhd-s tv-n. És azért hatalmas beszarás mikor pl egy wolfensteint 2-t szinte 1:1-ben asztali látványvilággal és 100%-ban asztali játékmenettel viszel végig úgy, hogy lefekszel este az ágyban és mindvégig ott van a kezedben a gép, nem kell se tv, sem controller. Ami még jó dolog hogy könnyen hordozható, még a dokkolóval együtt is belefér akármilyen kis hátizsákba a laptop mellett. Az akksija nem olyan acélos, de egy type-c telefon töltővel is lehet akár tölteni a gépet és powerbank-ről is, olyan 3 órát bír ki egy huzamban. A gép nem melegedik , a mai brutál erős csúcstelók sokkal jobban melegednek játék közben és aktív hűtés is van a gépben amit nem is nagyon hallani.

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#29306) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Lengyeleknél elérhető az első, normális tesztje az AMD-s Helios 500-nak. Kb minden kérdésre választ ad (CPU órajel, VGA órajel, FPS számok, hőmérséklet, stb): [link]

Ez a teszt alapján eléggé jó kis gép lett.

VGA órajele:

Hőmérsékletek: [link]

65W-os CPU van benne és mégis 55C max, VGA meg 54C max (CoolBoost-al) ?! Ez eszméletlen jó :Y

Játék tesztekben volt ahol elvérzett az intel+nvidia varianshoz képest (pl az új AC 15-20 FPS-el maradt le) , azonban a legtöbb helyen hozta egy 8750H+GTX 1070 modell szintjét, viszont az erősebb CPU miatt néhány játékban (pl Battlefield 1) jobban teljesített és az átlag FPS GTX 1080 MaxQ + GTX 1080 kártyák által hozott értékek közé esett.

Úgy tűnik a kezdeti Acer driverhez képest amivel az első mérések jöttek (ami mellesleg 2017. decemberi build...) a legújabb AMD driver jelentősen javított a teljesítményen.

A hőmérsékletek alapján pedig úgy tűnik, hogy nem csak, hogy nem kell a gyári pasztát cserélni, de még marad hely OC-nak is. Nem tudom, hogy a VGA-t lehet-e tuningolni szoftverrel vagy úgy van mint a GL702ZC esetében, azaz zárva van a vBIOS-ban a tuningolási lehetőség és csak vBIOS moddolással lehet tuningolni, de a VGA esetében is van bőven hely a gyári órajel alapján tuningnak, illetve ha ezt nem is, de a CPU-t 100% lehet tuningolni (Acer driver oldalán is fent van hozzá az AMD Ryzen Master), amivel még lehet kis extra fps-t kifacsarni belőle és még úgy is bőven 80C alatt marad.

Kijelző terén a Chimera-ban található B173HAN03.2 panel van benne (csak értelemszerűen G-Sync helyett Freesync-et támogat), viszont érdekesség, hogy a tesztelő mérése alapján az Acer gyárilag jobban bekalibrálta, így jobb rajta a kontraszt és szebb a fekete, mint az ASUS gépén.

Hűtés terén ugyanannyi hőcső van benne mint az intel variánsban, azonban a CPU oldalon több tüske van, hogy leadja a hőt, továbbá a gpu oldalon a 3 rögzítő csavar nem középen van szétszórva, hanem ki lettek téve a szélekre:

Úgy tűnik az Acer nem variált a CPU terén és szabványos socket AM4 foglalatot kapott:

Összegezve úgy tűnik a GL702ZC-vel ellentétben ez már tényleg jó AMD alapú laptop :Y

2700 CPU-val szerelt modellből ugyan csak egy kapható hazánkban és az 800K-ba kerül, ami részben talán betudható annak is, hogy 256 gb ssd és 16 gb ram helyett dupláját adják mindkettőből. Ha ezt levonjuk akkor árban ugyanott van mint a 8750H+GTX 1070 modell.
A tesztek alapján játékban a legtöbbnél megegyezik a kettő teljesítményve, viszont valahol az nvidia, valahol meg az AMD variáns a jobb.
Szóval végül a döntés már tényleg csak azon múlik, hogy ki melyik zászlóhoz tartozik.
Ha meg valaki munkára is használja amihez jól jön 8 magos CPU, akkor meg nem is kérdéses :)

Ráadásul nem csak az USA de nyugat EU is irigykedik most Magyarországra, mivel sokan szeretnék megvenni, viszont sehol nem kapható világszerte, csak (a visszajelzések alapján) Magyaországon és Indiában.

[ Szerkesztve ]

(#29307) Muerte válasza Darth_Revan (#29306) üzenetére


Muerte
Topikgazda

A CoolBoost-hoz nagyságrendileg hány dB párosul azt lehet tudni?

(#29308) RM007 válasza Darth_Revan (#29306) üzenetére


RM007
addikt

A gpu-z hatalmas számai alapján csak ennyire képes? 2048bit..... :D

[ Szerkesztve ]

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#29309) Darth_Revan válasza Muerte (#29307) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Coolbost-al közel maxon mennek a ventik, de auto fan-al is 80C max a CPU, szóval még úgy is hűvősebb mint max venti mellett az ASUS GL Tejfölös doboz :)

Notebookcheck mérése alapján amikor tesztelték az inteles modellt (ugyanaz a venti van ebben is) max 45 dB-t mértek Coolboost nélkül auto fan-al. Coolboost-al nem tesztelték, de szerintem azzal olyan 54 dB körül lehet, azaz nincs ugyan olyan hangos, mint egy MSI GT75, viszont ez már az a szint, hogy kell a játékhoz egy fejhallgató :)

RM007: AMD nem tudott olyan jól optimalizált magokat összehozni, mint az NVidia a Pascal-al, így a különbség csökkentése érdekében GDDR5X memória helyett a jelentősen gyorsabb HBM2 memóriát használják.

[ Szerkesztve ]

(#29310) echterion válasza Muerte (#29307) üzenetére


echterion
nagyúr

"The side effect is clearly the increased volume of the cooling system, but then it is slightly quieter than competing notebooks." -> ebből arra következtetek, hogy nem hangosabb, mint más laposok. Brutálisan hűt így, amit nehezemre esik elhinni. Mi üthetett az Acer mérnökeibe? Ezért tuti megmogyoróztak valakit, ilyen hűtést nem szoktak csinálni, üzletileg nem éri meg nekik.

**********

(#29311) maximilian4 válasza RM007 (#29308) üzenetére


maximilian4
addikt

Tényleg annyi bit. Először én is csak néztem.

Maxi

(#29312) x_o_n válasza Darth_Revan (#29306) üzenetére


x_o_n
veterán

Nem semmi,bár ugye összehasonlitani a szürke oszloppal érdemes,ha ez a cool boost olyan mint az Msi-n a gombnyomásra aktiválható cooler boost...az bakker borzalom...mármint konrétan mikor a gép automatikusan ügye hűti magát...az sem semmi tud lenni de elviselhető,,,,na de ha megynomom a gombot...na az valami brutál...persze a hőfokokat is leviszi rendesen...de az elviselhetetlen....nem tudom az heliosnál milyen lehet de gondolom hasonlóan millenium falcon lesz a laposból.
Mindenesetre teljesen jó eredmények...
Az egyik áruházban 1590 euro volt elörendelésben... 256gb ssd+1tb+16gb ram az Amd és az intel/nvidia verzió is csak mivel nek akartam másfél honapot várni és ugye tesztek sem voltak ezért választottam mást..mindenesetre ezek szerint jó vétel volt aki előrendelte

(#29313) x_o_n válasza Darth_Revan (#29309) üzenetére


x_o_n
veterán

az Msi-nél elviselhetetlen...inkább melegedjen mint hogy azt halgassam...még tesztek alatt sem használtam....kiüzi az embert a világból :DDD

(#29314) Dhampir


Dhampir
félisten

Sziasztok!

Dell Alienware 15 R3 kicsivel 350.000 Ft alatt (ha még kapható).

[ Szerkesztve ]

(#29315) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Aspire A717-72G laptop is sajnos attól a "feature"-től szenved amit az Acer már a korábbi modelleknél is kitalált:
Hiába a max terhelés, hiába a 90C, a ventillátorok NEM mehetnek max sebességgel.
Gondolom sokan panaszkodtak, így picit engedett az Acer és az Acer Quick Access-be beépítette a "Coolboost" funciót, ami 400 RPM-el megemeli nagy hőfoknál a ventillátorok sebességét, azonban még ez is messze a ventik álltal bírt max RPM-hez képest.

Sajnos Notebookfan control zsákutca, mivel rengeteg laptopot támogat, de az A717-72G-ben levő EC-t nem ismeri fel.

Helios 300-as gépben a ventillátorok elhelyezkedése ugyanilyen, sőt szerintem az EC is hasonló. Ott is van Acer Quick Access Coolboost funcióval, de az A717-hez hasonlóan ott is csak halottnak a csók a Coolboost. Viszont Predator tulajdonosoknak még kis extra kezdevményt adva megkapják a "Predator Sense" nevű programot, ahol akit tényleg nem zavar a porszívó hang, az maxra tekerheti a ventiket.
Sajnos az Acer figyelt, hogy a Predator Sense -t ne lehessen feltelepíteni Aspire A717-re, mivel az exe-be van beépítve egy string ami figyeli, hogy milyen nevet ír ki a BIOS. Ha nincs a gép nevében, hogy "predator", akkor error-t dob és nem engedi a telepítést.

Így 2 lehetőség maradt a ventillátorok maxra tekerésére:
1) kifizetni az extra árat (kb 50-60k) a Predator laptopért, hogy minimálisan jobb ventit (műanyag helyett fémlapátosat) kapj ÉS jobb szoftvert (predator sense)

2) túl járni a telepítő eszén

Én a 2) mellett döntöttem és Lássatok csodát, nem meglepő módon, tökéletesen lehet vezérelni Aspire laptop ventijét is a Predator Sense-el :C

10 perces Aida stress 30 fokos szobában max ventivel:

A max ventillátor CPU hőmérsékleten: 6C-t, míg a GPU hőmérsékleten: 8C-t csökkentett !

Gép előtt ülve 48 dB a zaj, a gép mögött a kivezetésnél 58 dB, szóval sokat dobott a hangján is :)

Tökéletesen működik a ventillátor vezérlés még akkor is ha külön-külön állítom:

Már csak 2 dolgot nem értek:
1) Rossebbért nem tud se az ASUS, se az Acer beépíteni fan curve funciót a szoftverébe ?! Az MSI-nek és Gigabyte.nak miért megy, de ennek a 2 szerencsétlennek nem?

2) Francért nem ad ki hasonló programot Aspire laptopokhoz (Mondjuk Aspire Sense ?) hogy aki nem akarja, hogy 90C-t súrolgassa a hőmérséklet, de a zaj nem zavarja, az maxra tekerhesse "Hivatalosan is" a ventiket?!

AKinek Helios 500-asa van, az mondja már meg, hogy ugyanilyen szerencsétlenül buta a Helios 500-hoz adott Predator Sense is vagy ott már belefért az árba a fan curve funkció ?

[ Szerkesztve ]

(#29316) Martin97 válasza Martin97 (#29260) üzenetére


Martin97
aktív tag

3 órám ráment, de kitakarítottam a gépet. De az előző G500-as szerelhetőségét visszasírom. Jelenleg a hómérsékletek 72 foknál állnak be, az eddigi 80 helyett. Ez szerintem már egész jó érték egy munkagéptől. :K

És akkor most meg is kérdezném, hogy egy kicsi alapfeszes, mondjuk +100/150 mhz-es tuningot ezek az új r7 M370-es csodák mennyire tolerálnak? Van velük tapasztalat? :F

Illetve a következő szerelésre előre gondolva egy elnyalt fejű csavart hogyan lehetne kicsavarni anélkül hogy bármilyen kárt okoznék a laposban?

(#29317) Muerte válasza echterion (#29310) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Kétlem hogy az Acer-nél hirtelen feltalálták volna a csudahűtést,inkább itt lehet az eb elhantolva:

GPU-nál dettó ez a helyzet,sokkal nagyobb a hőt leadó felület mint az nV chip-en.

[ Szerkesztve ]

(#29318) Darth_Revan válasza Muerte (#29317) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Van itt a topicban is postolva kép a púpos felületről de pont egy olyan képet teszel be amin a lényeget kitakarja kínai kanji :DDD

(#29319) Muerte válasza Darth_Revan (#29318) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Hirtelen csak ezt találtam a kis púposról :DDD

(#29320) Something_ válasza Darth_Revan (#29315) üzenetére


Something_
őstag

Megosztod, hogy hogyan jartal tul a telepito eszen?:-)

(#29321) Tegrinator


Tegrinator
csendes tag

M15 disassembly

[ Szerkesztve ]

(#29322) x_o_n válasza Darth_Revan (#29315) üzenetére


x_o_n
veterán

Állat,amugy sok okos dolog van minden gyártonál,aproságok amik viszont tök alap dolgok,mégsincsenek minden gyártonál.
Pld én az FN funkciogombokat mindig elfelejtem hogy melyik gombok mik .
-az Msin ha megnyomom az FN-t akkor csak azok világitanak pirosan.
-vagy az eggyenként ki-be kapcsolható és változtatható szinü bill világitás
-világitó usb port
-külön gomb az ventillátor maxra állitására
ami a dellnél van és hiányzik
-kamerás (hello) azonositás,sötétben is
-többi funkció gomb
Clevonál
-ujjlenyomatolvasó
-agyon bövithetőség...na ez a pont nagyon nagyon hiányzik
Asus
-én azért elfogadtam volna egy olyan puttonyos gépet,bár inkább wowww de az a megoldás nagyon bejött
-az éritőképernyős tapipad..kijelzővel...aztaquuuuu :)
Acer
-igaz nem csak ott de ott tetsztt meg a böhöm predatornál a moduláris dolgok..apáám...

(#29323) KillHates válasza Tegrinator (#29321) üzenetére


KillHates
nagyúr

Mekkora ostoba suttyó videóbloggernek kell lenni ahhoz, hogy felrakjon egy olyan videót, ami alulvilágított (tehát sz@rt sem látni) és még az autofókusz is folymartosan rángatózik? :W :O

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#29324) KillHates válasza x_o_n (#29322) üzenetére


KillHates
nagyúr

"-igaz nem csak ott de ott tetsztt meg a böhöm predatornál a moduláris dolgok..apáám..."

Mi moduláris a "böhöm predator"-ban? :B

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#29325) x_o_n válasza KillHates (#29324) üzenetére


x_o_n
veterán

Nem azt akartam irni ,csak a tesztben jellemezték igy az átforditható tp/num.bill.t ,a variaálható kép részt(bár ez nekem nem igazán számitott)a cserélhető biill.,a bövithetőség,kiegészitők miatt,egyszerüen ezt irták hogy elég moduláris,na ez megmaradt bennem,bár ugye nem lefedő jellemző...

(#29326) echterion válasza KillHates (#29324) üzenetére


echterion
nagyúr

Hát maga a gép: bedobva egy talicskába bárhova eltolható. :DD

**********

(#29327) Pocok256 válasza Darth_Revan (#29306) üzenetére


Pocok256
veterán

Ez a gép amúgy rohadt szimpi csak épp pont felébe kéne kerüljön :D

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#29328) Darth_Revan válasza Pocok256 (#29327) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Jah meg alanyi jogon kellene még ingyen biztosítani hozzá kiéhezett maláj lányokat is :DDD

(#29329) Pocok256 válasza Darth_Revan (#29328) üzenetére


Pocok256
veterán

650k körül már van a 256 os ssd vel meg 16gb rammal ott hamég 550 re lemenne akkor eléggé elgondolkodnék rajta :P

Kiéhezett maláj lányok attól még jöhetnének :P

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#29330) Dhampir válasza Pocok256 (#29327) üzenetére


Dhampir
félisten

Ja, végre egy komoly AMD-s gép. :K

(#29306) Darth_Revan

Köszönöm, hogy megosztottad! :R

[ Szerkesztve ]

(#29331) Darth_Revan válasza Pocok256 (#29329) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Hol van 650k-ert? :)
Meg gondolom a 6 magos 2600 modellre gondolsz és nem a 8 magos 2700-ra.

[ Szerkesztve ]

(#29332) Dhampir válasza Darth_Revan (#29331) üzenetére


Dhampir
félisten

Majd, ha 350k lesz, akkor lesz jó vétel. :D

(#29333) Pocok256 válasza Darth_Revan (#29331) üzenetére


Pocok256
veterán

Itt láttam. Klikk

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#29334) PR0JECTNR56 válasza Darth_Revan (#29306) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Hosszú évek óta az első valamirevaló AMD-s komponenseket tartalmazó gép, nem rossz ez.

(#29335) KillHates


KillHates
nagyúr

Bátorkodom felhívni az új gépet vásárlók figyelmét, hogy az alábbi képen egy null-kilométeres ASUS TUF504-es gyári gittje látható a levésés után!

Nem csodálom, hogy nem igazán ideálisak az tesztelők által mért eredmények. Mivel annyira új volt a gép, hogy még oprendszer sem volt rajta, így csak a BIOS-ban látható eredményre tudok hivatkozni. A pasztázás előtt 46 fok volt (IDLE) után 39 fok lett!!

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#29336) KillHates


KillHates
nagyúr

Újabb gyöngyszemmel találkoztam ma! Hardveresen szabályozható ventilátor:

A nyíllal jelzett pucukát toligatva lehet a rés méretét beállítani! Bónusz, hogy még kellemes citrom szagot is áraszt!

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#29337) maximilian4 válasza KillHates (#29335) üzenetére


maximilian4
addikt

Na jó (vagyis nem az), de miért adtad oda a kutyának? :D

Maxi

(#29338) DVlad


DVlad
őstag

A MM-ban jártam, és végig néztem pár gépet. Feltűnt, hogy egy olyan volt, amin ott volt ahol kell a hosszú í betű. Magyar billentyűzet volt feltűntetve mindnél.

(#29339) RM007 válasza maximilian4 (#29337) üzenetére


RM007
addikt

Amúgy mindegy mindenki tudja kinek a laptopja reklámoz. :)
Kicsit későn tudtam leülni olvasgatni.
Így hazaérve fekvés előtt megnézve a cpu vasalás azért eléggé lejött, nagyon jó hőfokok. :) Főleg hogy már megint feljött a cpu lefogatás egyik oldala, elmentem a mesterhez és immáron javítva. Rá sem ismerek a laposomra melegedés terén mennyit javult. A szerény személyem által barkácsolt cpu lemez hűtő már a múlté. Fel kellett mondanom neki. :(( KillHates megcsinálta jobbra. :D
Mindegy, tapasztalatszerzésnek jó volt. Lényeg a jelen helyzet. Aztán persze azért minden még nem okés nálam, de rá fogok jönni hol van a hiba.
Kék halál mellett a sárga halál az mit jelent? :U :) Sárgaság, KillHates is látta..... :K Video TDR Failure

Vaze elindítottam egy játékot aztán rögtön befagy, de nem a hőfokok miatt. Még engem is meglepett hogy rögtön. A baj az hogy nem csak az SSD hanem a másik lemezegység a HDD esetében is ez van. Van egy megbúvó hibaféleség, de tesztelgetés terén rá fogok jönni honnan fúj a szél. Aztán lehet Windows hiba lesz azt is kiderítem. Szépen elkezdek tisztogatni...........

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#29340) Dhampir válasza KillHates (#29336) üzenetére


Dhampir
félisten

(#29341) maximilian4 válasza RM007 (#29339) üzenetére


maximilian4
addikt

Én az első képre írtam, mert az én kuyám tálja pont így néz ki, csak nem pasztát rakok bele. :D

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#29342) KillHates válasza maximilian4 (#29337) üzenetére


KillHates
nagyúr

🤣🤣🤣
ez egy kicsi mágnes tálca! Az én macskáimnak is ilyesmi rozsdamentes ibrikje van, de az öblösebb és nem marad benne a csavar! 👍

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#29343) KillHates válasza RM007 (#29339) üzenetére


KillHates
nagyúr

Miki, lehet, hogy kellene egy csupasz install a gépedre, csak driverek semmi xtu, semmi fraps, semmi afterburner és úgy megpróbálni futtatni a kényes játékokat. Gyanítom, hogy nem a hardverrel, hanem valami háttérben futó szoftverrel lesz a gond.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#29344) RM007 válasza maximilian4 (#29341) üzenetére


RM007
addikt

Mindegy, mert nagyon akartam írni valamit magammal kapcsolatban hátha tud valaki mondani valamit, amolyan több szem többet lát. :R

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#29345) RM007 válasza KillHates (#29343) üzenetére


RM007
addikt

Igen biztos az lesz csak nagyon nem örülök neki. :R

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#29346) KillHates válasza RM007 (#29345) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ne is mondd. Én is hamarabb állok neki bármilyen sziszifuszi munkának, mint a winfosom újratelepítésének...
Bár ilyenkor jövök rá, hogy mennyi szirsz@r segédprogram van amit feleslegesen használok. Így nekem már lemorzsolódott az Office, mert mindent a drive-on írok, aztán nem használok külön fotóbuzeráló szoftvert sem; mert a paint-ek használatát tökélyre fejlesztettem :D :B (az itt készült képekkel szoktalak büntetni titeket is :DDD) aztán a Win10 már rendesen kezeli a lemezképeket is... Meg egyebek. Régen volt mindenféle szoftverem amivel "menet közben" monitoroztam a hardvereket. Most már letojom, olyan meleg meg annyin megy amin akar! Ha vacakol a gép, akkor szoktam egy HWinfo-t elindítani a háttérben. Egyetlen egy dolog ami jelenleg fut nekem a Notebook Fan Control, mert ha a gyári vezérlésre bízom a tejfölösdobozt, akkor hamar szikrát hány a CPU meg a GPU, így inkább megelőzöm a bajt és már 60 foknál beindíttatom a turbinákat! :D

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#29347) DamianB válasza maximilian4 (#29305) üzenetére


DamianB
őstag

Köszi a beszámolót .
Már régóta élek PS4 pro oled tv Nintendo swich bűvöletében melyiket kéne majd beszerezni.

Nekem inkább az a durva hogy vannak emberek akik azért kapják itt a fizut hogy teszteket írjanak gépekről míg valaki csak hobbiból ide rityent egy sokkal érdekesebb használhatóbb tesztet.

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#29348) KillHates


KillHates
nagyúr

Egy kis off, de gamer (mert van rajta piros csík!!!)

Már nem bírtam idegekkel és megmókoltam az öreg Asus headset-em.
Ez egy saját vevős headset, tehát semmi puccos bluetooth! Így ha nincsen meg a kis USB stick, akkor nincsen zene sem. Mint a cigánypecsenyénél az étteremben! :D Volt úgy, hogy már az agyvérzés határán billegtem, amikor nem találtam a vevőjét és így mindig a telefonom zsinóros headset-jét kellett a kocsiból behoznom. Amit persze másnap elfelejtettem visszavinni, így nem volt telefonálgatás a kocsiban! Tehát kellett erre valami megoldás! A másik szívfájdalmam volt, hogy a fülpárnákról elkezdett leperegni a műbőr réteg, így a füles használata után úgy néztem ki mint aki egy éve nem mosott fület és fekete diribdarabok voltak a fülében...
Tehát első körben a USB illesztőstick (tökömtudjahogyhívjákeztazizét) rögzítését kellett valahogy megoldanom, majd "megnyúznom" a fülpárnákat.

Nagy nehezen szétbajlágoltam a USB-s részt és örömmel láttam, hogy van a végén kb 5mm hely ahová csak a kis nyák panelen kialakított antenna nyúlik ki. Van pár apró földfém mágnesem amit notik kijelzőjének a keretéből lomoltam ki (ezek által érzékeli a notebook, ha le van csukva) és az egyik pont oda illet, így csináltam az antennával átellenes oldalon helyet a műanyag házban és oda ragasztottam:

Majd a fülhallgató részbe is került egy mágnes (persze először fordítva ragasztottam be, így jó messzire rúgta magától az USB vevőt :W )

Most már ha nem használom a fülikét, akkor csak odacuppantom a lámpán lógó fejhallgatóra a vevőt és nem kallódik el. Gondolom a vájtfülűek most magukhoz nyúlnak, hogy mekkora eretnekség egy fejhallgatóba mágneseket rakni, de mivel sohasem nyújtott ez az eszköz audiofil élményt így igazából nem volt mit vesztenem. Meghallgattam így a plusz mágnesekkel együtt és semmi különbséget sem halottam.

Sajnos a fülpárnákat nem tudtam megmenteni, amikor elkezdtem lenyúzni a műbőr réteget, akkor elkezdett a szövet hordozója szakadozni. Így meghámoztam az egészet, kinyerve a szivacs karikákat belőle, amit a mai igénytelenkedésemet megkoronázandó PATEX-pisztollyal ragasztottam fel a hangszórók keretére! :D :DDD

Ha majd rá szakad az OTP akkor veszek két fülpárnát ami mérete (nagyjából) stimmel és levakarom a patexes szivacsot, majd felrakom az újakat. De ahogy néztem igazából a márkás headset-ekhez lehet kapni csak külön fülpárnát ami majdnem annyit kóstál mint ez a headset komplettem... :(

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#29349) maximilian4 válasza DamianB (#29347) üzenetére


maximilian4
addikt

:R :R :R
Pedig csak írtam ami jött. Amivel kiegészíteném hogy először furcsa volt handheld módban fogni a dolgot. Mivel ugye a joyconokat csak rá kell csúsztatni felülről a tabletre és nem olyan merev a dolog mint általában egy unibody kézikonzoltól megszoktunk. Van némi mozgásuk, nem durva, meg lehet szokni, csak furcsa volt. A másik problémám hogy nincs egy rohadt böngésző a gépre. Oké hogy egy konzol és játszani való, de azért 2018-ban szerintem legalább egy böngésző simán ráfért volna, főleg úgy hogy gyakorlatilag egy tabletről van szó. A hangszoró gyenge és a hátulján van. Dísznek elmegy, de a játékélményből sokat elvesz. Mondjuk én úgy vagyok vele hogy csak fejessel játszok, bármilyen címről legyen szó. Ami a hűtést illeti a gép maximum langyos több óra fortnite után is, a ventinek meg hangja sincs. A dokkoló ulra gagyi műanyag, de működik, bár nekem ment a dobozzal együtt az ágy alá, mert valószínűleg soha nem fogom használni, de azért csodálkoztam hogy ez az izé külön 30 rugó? :F Többen is írták hogy óvatosan kell használni mert ha durván rakod bele a gépet akkor el tudd bánni szépen lassan a kijelzőre és sok dokkoló úgy jön hogy nem derékszögben áll a műanyag fal, ami még rátesz egy lapáttal. Ja és a belső tárhely 32 giga, ami tripla A-s játékokkal gyorsan megtelik, de ami jó hír hogy nem kell hozzá semmi spéci kártya mint egy ps vitahoz, hanem microsd mehet bele.

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#29350) Medocsabi válasza RM007 (#29344) üzenetére


Medocsabi
addikt

Őszintén csodálom a kitartásod! Nekem már attól kihagy 2 ritmust a szívem, ha hébe hóba 1 ilyen történik:
(csak illusztráció)
Igaz, hogy tizedannyit sem értek a géphez mint Ti itt :B

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.