Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#29701) Medocsabi válasza x_o_n (#29700) üzenetére


Medocsabi
addikt

Pedig mindenki hülye, csak Én vagyok repülő :))

(#29702) Oxydavid válasza kenccsi (#29632) üzenetére


Oxydavid
csendes tag

Szia,

Barátomnak van otthon Lenovo Y720 és nagyon komoly gép. Hűtőpadon használja de tetőtérben 27 fokban sem volt vele baj. Terhelve több óra lanparty után is csak 65 fokos a proci benne. nagyon össze van rakva.

Üdv Dávid

(#29703) consono válasza Dhampir (#29697) üzenetére


consono
nagyúr

Dhampir, ez gyönyörű! :)

Amúgy meg egyetértek az előttem szólóval, nem véletlenül költöztem át PS4-re, ott még mindig dívik a single player, story based játék.

"In God we trust. All others must bring data"

(#29704) kenccsi válasza Oxydavid (#29702) üzenetére


kenccsi
tag

Nekem is az van. Szerintem is jó, csak az enyémet hibásan kaptam eleve és a szervize tragédia. Csak annyi a parája.

[ Szerkesztve ]

(#29705) Muerte


Muerte
Topikgazda

A procikérdéshez annyit hozzáfűznék hogy ma kezdtem el az új AC-t és nem semmi ahogy kapja az ívet a proci.Ha 1070-et vettem volna lehet most nem lennék vele előbbre.Nem egy ponton látok 80-90%-kos kihasználtságot,a vga is fullon teker,de 1070-et már nem biztos hogy fullra hajtana.
Úgy hogy amíg ez a denuvo sz@r egyre jobban dívik,egyre jobban lesz létjogosultsága a 6 magos procinak is sajnos.
Itt pl. a 7700hq már fekszik az 1070 mellett,persze már a turbot sem tudja tartani,szóval nem csoda:[link]
8750h azért mást mutat eléggé:[link]

(#29706) Oxydavid


Oxydavid
csendes tag

Akit érdekel leírom a tapasztalataimat az Asus GL553VE és GL753VE típusokról.

Elsőként egy GL553-as került a kezeim közé. Rendesen össze van rakva masszív gép érzetét kelti. A fedlap fém, de érzékeny a nyomásra nem ajánlatos rátenni semmit mert benyomja, de visszaugrik persze a lemez.

Ami furcsa volt nekem az a bekapcsoló gomb hiánya külön. A billentyűzet végén van bele olvad a gombok közé. A billentyűzet gombjai nekem kicsit kilógnak, nem olyan jó érzés nyomkodni őket mert fél az ember, hogy elrontja, persze ez csak érzet.

A kijelző nagyon szép tűéles és jók a színek (IPS panel).

Szervizzel egyeztettem mit lehet és mit nem vele garivesztés nélkül és nagyon jó ez a modell mert szétszedhető ami nem jár garancia vesztéssel. Ssd és ram beépítés sem sőt a pasztázás sem, csak ne legyen a gép gányolva és fizikailag megsértve, leégetve... A magyar szervizpartner nagyon jó kedvesek és segítőkészek ami nem utolsó szempont! :R

Én magam pasztáztam újra amikor hozzám került mert nagyon melegnek tűnt 82-87 fok terhelve a CPU (7700hq+1050ti). Én nem Mx-4-et raktam rá, amit a szerviz szokott újrapasztázás során hanem Cooler Master E1-et (sűrű paszta, vékonyan elkenve műanyag lappal). Így utána terhelve (max grafikán) hűtőpad nélkül 2 óra WOW után is csak 63-67 fok proci, 57-60 fok vga volt MSi afterburnerrel játékba kirakva. Kicsit bizonytalan voltam az egy körös hűtés miatt de azt kell mondjam jól el van találva és jól pasztázva simán elbírja a rendszert.

HDD önmagában borzasztó ha nincs ssd a gépben, ssd-re telepített géppel egy másik dimenzióba léptem át.

Igazából annyira meg voltam elégedve a géppel, hogy ugyan erre váltottam csak 17" verzióra GL753ve, teljesen ugyan az csak nagyobb. Nekem a 15,4" kifolyt a szeme olyan kicsi a kijelző.

A pasztázást ennél is meg kellett csinálnom és szintén ugyan olyan jó csökkenést értem el!

Ajánlom ezt a típust és amikor én fogtam ki az ára is lent volt, most talán jól megdrágult...

A szervizzel beszélgetve ők is azt mondták nem szokott probléma lenni ezzel a típussal.

Üdv Dávid

(#29707) echterion válasza Medocsabi (#29701) üzenetére


echterion
nagyúr

Helikopter... :DD

**********

(#29708) cyberkind válasza Muerte (#29705) üzenetére


cyberkind
félisten

Azért nem minden játékban ilyen szar a helyzet, de tény, az újkori játékoknak a fizikai 4 mag már kevés tud lenni, legalább 4 mag 8 szál kell.

Paranormal Cocktivity

(#29709) x_o_n válasza cyberkind (#29708) üzenetére


x_o_n
veterán

De pont azt írja hogy már az is kevés.

(#29710) cyberkind válasza x_o_n (#29709) üzenetére


cyberkind
félisten

Ebben a játékban legalább 8750H kéne mert a sokszoros védelem bezabál mindent, de általánosságban az új játékoknak még elég a 4 mag 8 szál, egyedül az AC ilyen, na jó, inkább bővítsük ki Ubisoft játékokra, a Watch Dogs 2 is ilyen.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#29711) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Utána kerdeztem annak a 360k-s Predator laptopnak.

A bolt elmondása alapján nem G-Sync-es modell !

Ezek után már nem tudok egy érvet sem ami miatt megérné az Acer tejfölös dobozhoz képest :(

1) Gyárilag a hűtés ugyanúgy hulladék, tehát van vele munka
2) tesztek alapján max terhelésnel a GPU jobban trottyol
3) zaj szempontjából kb egy szinten vannak

Lehet hogy a tejfölös doboz hutesenek az elrendezésenel jobb a Predator , de a 3 lábú CPU lefogatas miatt majdnem egy szinten van a hatasfok (legalábbis tesztek alapján a gyári pasztaval).

Nem próbáltam még azt a Predatort és csak teszteket olvastam, de az alapján a Predator G5 (BF akcióban 360k lesz) annak jó választás az Aspire A717-72G-hez képest (most 360k, BF alatt esélyes hogy olcsóbb lesz), akinek fontos, hogy:

- ne 6 magos CPU legyen benne hanem 4 magos
- a gep egy színű fekete szín mellett legyen díszítve piros csikokkal is
- a bill világítása "rgb" legyen, mert kevés a egy színű (fehér) világítás
- hűvösebb legyen a vga meg akkor is ha ezért jobban trottyol

Persze lehet csak a bolt és a gyártó hülye és mégis tud G-Sync-et, de én azért nem ugranak rá habzó szájjal pénteken :U

Meg ha tényleg nem tud G-Sync-et, akkor már csak az a kérdés hogy ugyanazért a pénzért egy diszkrét, 6 magos , vékony, alumínium házas gép vagy egy csicsomas, 4 magos, vastagabb, műanyag házas gépet akar valaki ?

[ Szerkesztve ]

(#29712) Muerte válasza cyberkind (#29708) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Ez az első játék ahol ilyennel találkoztam az igaz.Meg van a fix 60 fps az 1060-nal,minden medium,kivéve fog,dof,volumetric clouds low-on,de még így is odapörköl a procinak helyenként.4x4,2 Ghz-en járatva is.

[ Szerkesztve ]

(#29713) RM007 válasza Muerte (#29705) üzenetére


RM007
addikt

Ezt az AC-t én is meg fogom nézni. 7700hq esetében azok a hőfokok nagyon magasak, persze lehet az erőlködéstől. Még ügye ott van olyan hogy gyorsítótár mérete és utasításkészlet egy adott procinál, gondolok olyanra mint a gpu esetén...pl..1 pascal shader felér 2 maxvell shader-el(írnak ilyet, nem egyenlő erővel rendelkeznek, az új hatékonyabb), vagyis nem csak a számok uralkodnak, van máshol is fejlődés, több minden van.

[ Szerkesztve ]

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#29714) cyberkind válasza Muerte (#29712) üzenetére


cyberkind
félisten

A Watch Dogs 2-vel indult minden és az AC Origins-ben csúcsosodott ki ami azóta se javul(t), a folytatás "szerencsére" ilyen. :W

Paranormal Cocktivity

(#29715) Muerte válasza cyberkind (#29714) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Azokkal nem játszottam (még) Csak valahogy a logikát nem látom benne,miért vergődnek a fene nagy védelmekkel (ami megzabálja a procit) mikor úgyis fel vannak/lesznek törve.
Konkrétan pont azokat szívatják ezzel,akik megveszik a játékaikat...

(#29716) cyberkind válasza Muerte (#29715) üzenetére


cyberkind
félisten

Nem tudom, de szerintem PC-n valamiért elfogadott tény, hogy jó ha szopatják a vevőkört, évek óta semmi se változik pozitív irányba.

Paranormal Cocktivity

(#29717) echterion válasza Darth_Revan (#29711) üzenetére


echterion
nagyúr

Mindenki azt vesz, amit akar, én csak egy dolgot tennék hozzá a hűtéshez, mivel számomra talán a legfontosabb paraméterről van szó, ha játékra veszek laptopot:

A Predator G5 felszíni hőmérséklete sokat elárul a hűtés teljesítményéről, amint az a képen is látszik. Ráadásul mindezt egy 1070-es GPU-val teszi, ami nyilván sokkal többet eszik, mint egy 1060, ergo azzal még hűsebb az egész és trotty sincs vele. Ezzel szemben az Aspire 7 egy 7700HQ-val produkál közel 50 fokos hőmérsékletet a bill-en, ami azért messze van a komfortostól, mindemellett letrottyol a turbóról, mert nem bírja a meleget. És akkor ez nyilván romlik egy 6 magos kazánnal, ami annak teljesítményére is kihat, aztán még az is lehet, hiába a hat mag. Ezt ha megfejeljük egy jobb pasztával, akkor még több meleg jut a felszínre és a belső hőfokok is nyilván rosszabbak lesznek.

Predator G5:

Aspire:

És akkor azt nem vettük ide, hogy az ezeknél is jobb hűtővel bíró AW-nek is hasonló maghőmérsékletei vannak a gyártói ablakgittel, így azért a tesztek hőfokait ilyen szempontból fenntartással kell kezelni, de a ház hőmérséklete azért elég sokat elárul arról, hogy mire is számíthat az adott géptől az ember, ha megkínálja egy normális pasztával.
Annyit még hozzátennék ehhez a részhez, hogy az Aspire-nél a folyékony fém ugye kiesik a púpos proci miatt a játékból, ha esetleg valaki ezen gondolkodna.

A kijelzőhöz csak annyit, hogy az Aspire-nél PWM-et is detektáltak, ami az arra érzékenyeknek bizony gondok okoz a villódzással, a Predator-nál ilyen nem volt. A színhelyességre csak idézni tudom a notebookcheck-es tesztet: "pretty poor", ennél többet nem is tennék hozzá.

Aztán majd eldönti a kolléga, hogy neki mi a fontos, főleg, ha a design-t is idekeverjük, mert ez egyénfüggő.

(#29716) cyberkind: Jut eszembe, az ilyen virágbolti verziókból a törés után ki is tudják vágni a védelmet, vagy attól az ugyanúgy fogja enni a procit?

[ Szerkesztve ]

**********

(#29718) cyberkind válasza echterion (#29717) üzenetére


cyberkind
félisten

Ha minden igaz a feltört AC Origins jobban megy mint a rendes, úgyhogy valszeg igen.

Paranormal Cocktivity

(#29719) echterion válasza cyberkind (#29718) üzenetére


echterion
nagyúr

Az mekkora arculcsapás már a játékosoknak, akik nem töltik le. :U :O

**********

(#29720) Skyhunter


Skyhunter
senior tag

Az i7-7700HQ proci melyik asztali cpu teljesítményével van partiban?

(#29721) Raymond válasza Skyhunter (#29720) üzenetére


Raymond
félisten

i7-7700T

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#29722) Dhampir


Dhampir
félisten

(#29698) Raymond

(#29703) consono

Köszönöm! :B

(#29723) -Faceless-


-Faceless-
őstag

Sziasztok!

Akkor most itt próbálkozok. Asus FX504, vagy FX505 laptopot szeretnék venni, de mindkét típusból a jobbik kijelzővel. Viszont sehol még a weboldalukon sem találtam rá infót, hogy milyen sorozatszámmal kellene keresni a jobbikkal szerelt modelleket. A boltokban pedig semmilyen megkülönböztetés nincs.

504-nál a 120hz-es 94%-osat keresem
505-nál a 60, vagy 144hz-es 72%-osat

Ha tudna valaki segíteni, hogyan lehet megkülönböztetni az alapmodellektől nagyon hálás lennék! :R

(#29724) Ájvé


Ájvé
veterán

Üdv,
Kérdeznék következők közül melyik és miért ajánlottabb/jobb választás:
Acer Nitro 5
DELL G5 15 5587
Lenovo Y720-15IKBN
Acer Predator Helios 300
MSI GF72 8RE-032
Előre is köszönöm a válaszokat.

(#29725) maximilian4


maximilian4
addikt

Ne veszekedjetek, inkább vegyetek konzolt. Ezt hordozni is lehet. Én úgy ráfüggtem hogy az AW-n már csak zenét hallgatok itthon. :DDD

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#29726) KillHates


KillHates
nagyúr

Így vegyetek powerbankot hiperpigmentált svéd túristától a ráckevei piacon!

[ Szerkesztve ]

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#29727) KillHates válasza Dhampir (#29697) üzenetére


KillHates
nagyúr

Hibátlan! :K

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#29728) Darth_Revan válasza echterion (#29717) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Ezt nem tudom honnan vetted, de a 7700HQ és 8750H Aspire A717-ben is PWM mentes 90% sRGB színmegjelenítést tudó LG gyártmányú IPS panel van :U

[ Szerkesztve ]

(#29729) maximilian4 válasza Darth_Revan (#29728) üzenetére


maximilian4
addikt

Mindenkinek a sajátja a legjobb és ez rendben is van. Számomra, nekem a kis 13r3 a legjobb. Viszont a kettő közül én tuti a predator g5-öt választanám.

Maxi

(#29730) echterion válasza Darth_Revan (#29728) üzenetére


echterion
nagyúr

Én találtam ki, hogy másokat megtévesszek...

Amúgy notebookcheck. És nem kell itt forgatni a szemed, még a végén szemtengelyferdülésed lesz. Csak lazán, az élet túl rövid ahhoz, hogy bosszankodéssal töltsük el. :))

(#29724) Ájvé: 15-ös vagy 17-es méret? Az nem szokott azért mindegy lenni. BF-re gyúrsz?

**********

(#29731) Ájvé válasza echterion (#29730) üzenetére


Ájvé
veterán

Nem a méret számít, elsősorban a teljesítmény az adott árkategóriában, 1000-1100€-ért GTX1060, ez mellett egy jobb processzor (8. generációs Intel mondjuk, 8750 elég jó). Az hogy 15,6"-os vagy 17"-es engem nem érdekel. Hűtés fontos mert például Dell G5-ről elég rosszat írnak tesztekben, ezt is belevette a listába, de nem valószínű hogy az lesz.

(#29732) Medocsabi válasza KillHates (#29726) üzenetére


Medocsabi
addikt

Viszont gondolja bele mennyit foglalkozhatott annak a szarnak a homokkal való teletömésén, lezárásán! :D Ergó nem a powerbankot, hanem a befektetett munkát fizetted meg! ;]

(#29733) kenccsi válasza Muerte (#29635) üzenetére


kenccsi
tag

Hali!

Nos, haladt a történet és úgynézki hamarosan befejeződik a javamra. Voltam bennt az üzletben, eleinte nem igazán hajlottak rá, mindenképp szerették volna, hogy várjak még a laposom kijelzőjének cseréjére, miután többször is elmondtam, hogy voltam a békéltető testületnél és elmondták a lehetőségeim, én pedig a jogaimmal szeretnék csak élni, és levásárolnám a gép árát náluk egy másik márkára, végül belementek. De általánosságban megértőek, jófejek voltak amúgy és nem kellett túl sokat unszolni. Viszont most összegyűjtök pár gépet az oldalukról, ami szóba jöhet az enyém helyett, alább fel is sorolom, segítségeteket kérném, szerintetek melyiket lenne érdemes, amiben legfőképp izgatna a véleményetek:

-Hőfokok
-Van-e trotty (ha van akkor mennyire durva, menthetetlen véletlen se vedd meg, vagy nem olyan vészes, sőt új pasztával majd teljesen jó is lesz)
-Össze szerelés minősége (vajon 1 év után szét esik a kezemben, vagy minőséginek mondható és bírni fogja jó pár évig?!)
-A kijelző milyensége: színhűség, betekintési szögek vagy csak úgy általánosságban, jó-e, szép-e vagy köztudott, hogy úristen de rossz és meg ne vásárold.
-Úgy általánosággban, hogy jó vételnek számít-e vagy sem, jó ideje nem követtem a laptopokat, lehet teljesen köztudott némelyikről, hogy semmi pénzt nem szabad adni érte, ha ilyesmiről tudtok az is érdekelne nagyon. :D
-Mennyire hangos, nem hangos. Úgy általánosságban?! (Tudom, hogy lesz egy hangja, muszály hűteni gaming közben ezeket a hardware elemeket, tisztában vagyok vele, csupán arra vagyok kíváncsi, ha van valamelyikkel, bármi extrém eset)

Itt alább linkelem a lehetséges jelentkezőket:

1. [link]

2. [link]

3. [link]

4. [link] (Ez érdekes lehet, mert akciós épp, így tudnék bele plusz ssd-t vagy 8gb ram-ot kérni egyből, ha egyáltalán ér valamit a gép a fenti kérdések tekintetében)

5. [link] (Nekem első sorban talán erre fájna a fogam, valószínűleg azért mert még erről hallottam a legtöbbet mikor az enyémet vásároltam annó, mondjuk hőfokokban azt mondják annyira nem jó, de hátha ti többet tudtok róla, illetve más oldalakon azt írták ennek elvileg 144hz-es panelosnak kellene lennie, az is érekes lehet számomra, de meg kell kérdeznem még egyáltalán az-e)

Nagyjából ezek vannak amiket elsőre kiszúrtam. Márkában Lenovo-t semmiképp nem szeretnék, így maradt a Dell, Acer, Asus triumvirátus, Dell-ben viszont ami hardware-t szeretnék legalább, 460e-FT körül kezdődik és abban is max-q a 1060, így nem is annyira tetszik illetve annyit nem is szeretnék kiadni a dologra.

Köszönöm a segítségeteket, tapasztalataitok, tanácsaitokat ha szántok rám időt.

További szép napot! ;)

[ Szerkesztve ]

(#29734) KillHates válasza kenccsi (#29733) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ha 717-72G Acer-t vennél, akkor abba van Darth Revan-nak custom BIOS-a! :K
Egyébként nekem az a gép nagyon bejön! Minőségi és nagyon szép kijelzője van.

Ha egy kicsit gémeresebbet vennél, akkor meg vedd meg a Predator-t. De át kell kenni, mert a gyári paszta cseréje után lehet nyerni jó pár fokot (és halkságot főleg!)

Minap pasztáztam egy Asus FX504-est, szerintem az is korrektül össze volt rakva!

Az 515-öst hanyagolnám, mert ott viszont kevés lesz az aszimmetrikus hűtés ami ebben a sorozatban van.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#29735) Darth_Revan válasza KillHates (#29734) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Tegnap picit már neki is estem és volt hogy jól jött a cmos reset :DDD

Picit kényelmesebb hogy BIOS szinten van alulfeszelve a CPU és nem kell win alatt szoftverrel kinlodni, illetve pici RAM OC is belefért és 2666 MHz helyett már 2800 mhz @cl14-en mennek ;]

Megtaláltam a vga beállítást is, próbáltam az Intel gpu-t kikapcsolni de úgy tűnik nem engedi :N próbáltam váltható grafikarol PCI vagy PEG-re állítani de mindkét alkalommal az nv vga került letoltasra úgy, hogy bios-ban nem is adott képet és csak Windows betöltése után lett kép(itt jól jött a reset :) ).

TDP-t is mrgemeltem 45W-rol 70W-ra, de úgy tűnik ec szinten is korlátozva van, mert 45w-ot nem lepi túl.

[ Szerkesztve ]

(#29736) kenccsi válasza KillHates (#29734) üzenetére


kenccsi
tag

Megmondom őszintén, én nagyon örülnék ha a kinézetén semmi "gameres" nem jelentkezne, úgyhogy hajlok a 717-72G felé, csupán mikor tegnap tapiztam az üzletben (1-2 percet csak..) nagyon vékonynak tűnt és nem tudtam eldönteni, hogy vajon elég lehet-e hőfokok szempontjából. Ugye a predator például (számomra) sokkal vastagabb, ami egyébként nem tetszik, csak inkább elviselem de legyen használható, mint sem szép, viszont trottyol a méretből kifolyólag esetleg... De akkor azt mondod, az egy jó választás lehet hőfok/performance tekintetében?

Predatorról most igyekszem kideríteni, hogy ez a konkrét darab vajon 144hz-es-e.

504-esről még nem néztem semmit, mindjárt neki ugrok a teszteknek.

515-ösről épp most fejeztem be a teszt nézegetést és azok is tégedd támasztanak alá, sajnos a hűtésnél elszáll a dolog valóban, meg a kijelző is elég béna sajnos. Szűkült a kör legalább! Köszi, még nézelődök tovább, de ha akár neked akár másnak vannak még észre vételei, itt vagyok, iszom szavaitok. Szerintem a mai napom ezzel töltöm (tesztek írásban, videóban) :D

(#29737) x_o_n válasza kenccsi (#29733) üzenetére


x_o_n
veterán

Kicsit lemaradtam,csak Lapton szalon lehet?mert ha nem akkor az uj modell miatt a kisebbik ,elözö modell Msi ge 63 i7-7700,1060 6gb 256gb ssd 1tb hdd 420k ami hazai viszonylatban egész jó szerintem,és ezeknél a modelleknél biztos hogy jobb.. több szempont miatt és vékony is ,100%srgb,nagyon jó hütés variálható gombonként világitás,nagyon jó hang stb

(#29738) kenccsi válasza x_o_n (#29737) üzenetére


kenccsi
tag

Sajnos-nem sajnos csak Laptopszalon igen,

[ Szerkesztve ]

(#29739) buci868 válasza Darth_Revan (#29711) üzenetére


buci868
csendes tag

Elvileg ez a különbség a G5 és G9 között :

https://us.v-cdn.net/6029997/uploads/migration/15342i4024109B56DCF2C4.jpg

az tuti ,hogy a G5 egy bios frissítéssel megkapta a G-syncet utólag sok fórumon olvastam....
Nekem G9 van 1060-al hűtésről csak annyit hogy (a gyári szar paszta lecserélése után) elmúlt 1 évben a legnagyobb kánikulában 6-7 óra játék (R6 siege, division, witcher3 ,fallout4 )után sem láttam egyszer sem a VGA hőmérsékletet 72 felett(átlagosan 65-ön elvan) a CPU 80-on elvan kb 1 éve pasztáztam, mostanában már 86 szokott lenni a peak de átlagosan sokkal kevesebb...... lassan lehet újra kéne pasztáznom....

(#29740) Darth_Revan válasza buci868 (#29739) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Már csak az a kérdés hogy magyar Acer mit rendelt bele panel téren...60 hz-es vagy 75 hz-es panelt.
Ha 75 hz-es LG panel akkor mehet a dolog BIOS frissítéssel, de ha 60 hz-es panel akkor nem, mivel ahoz új firmware -t kell feltölteni a panelbe.

(#29741) echterion válasza Darth_Revan (#29735) üzenetére


echterion
nagyúr

Külön a kompnenesek fogyasztását hogy tudod mérni? Másnál is láttam, hogy ennyi meg annyi a fogyi a procinak, de ezt hogy lehet lemérni?

**********

(#29742) Raymond válasza echterion (#29741) üzenetére


Raymond
félisten

Egy rakat tool kiirja - AIDA64, HWinfo, XTU, stb.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#29743) kenccsi válasza KillHates (#29734) üzenetére


kenccsi
tag

Az Acer Aspire 7 A717-72G-72D2-ben a 1060 max-q vajon? Mert ha nem akkor azt hiszem meg van az új szerelmem. :D

(#29744) echterion válasza Raymond (#29742) üzenetére


echterion
nagyúr

Azt tudom, de ezek akkor pontosak is? Mert korábban úgy tudtam, ezek nem pontosak. Vagy mégis?

**********

(#29745) Mikulásbá válasza kenccsi (#29743) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Sehol nem írják,elvileg nem.Írj egy mailt az acernek a géped pontos típusával,kérdezz rá.

(#29746) Darth_Revan válasza kenccsi (#29743) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Teljes kaliberű gtx 1060, ráadásul (ha igaz a predator G5 eredmények), akkor kevésbé trottyol mint a Predatorban.

(#29747) kenccsi válasza Darth_Revan (#29746) üzenetére


kenccsi
tag

ahh... Köszönöm szépen! Akkor biza úgy hiszem ez lesz a megfelelő választás. Ahogy néztem a többi lehetőségem, mindegyiknél valahol kellett volna kisebb-nagyobb kompromisszumot kötnöm, ez volt az egyetlen, ahol még a kisebbek sem igazán érintenek/érdekelnek. :D

Annyit még hadd kérdezzek, a hangszórókról mi a véleményed neked? Az-az egy ami hiányozni fog nagyon az Y720-ból, jól szóltak a kis JBL-ek benne Dolby atmos-al fűszerezve, hogy őszinte legyek. De mondjuk ennyi baj legyen...

Illetve bár ez teljesen szubjektív, billentyűzet fronton, hogy áll a gép? Milyen érzés nyomkodni a billeket? Ércsd úgy, hogy amikor megvettem annó az Y720-amat, imádtam a billentyűzetét, aztán ahogy haladt az idő egyre kevésbé, úgy éreztem, hogy fél-1 év alatt kezdtek elhasználódni és a legvégén már úgymond "féltem" nyomkodni őket. (pl, nekem 1 év után a space bar nagyon elkezdett nyikorogni, így azt vettem észre, inkább controllerrel játszottam a játékokat amiben sokat kellett volna használni..) :D Mi a személyes tapasztalatod?

[ Szerkesztve ]

(#29748) Raymond válasza echterion (#29744) üzenetére


Raymond
félisten

Igen, pontosak. Ugyanazokat az ertekeket olvassak ki amik alapjan a CPU is vezerli magat. Intel-nel legalabbis, az AMD-nel van valami keveredes, de mar nem emlekszek pontosan mi volt. Nagyon regen a dioda volt es az elso gen Ryzen-nel is volt valami amit a BIOS-ban javitani kellett hogyan vannak az ertekek prezentalva.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#29749) Darth_Revan válasza kenccsi (#29747) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Hangszóró nem csúcs minőségű, de egy Asus GL702VS-hez képest szerintem jobb (nem annyira doboz hangú)

Jónak jó gép, de arra készülj fel hogy a hűtés nem csúcs, így forró lesz komoly játék alatt. Trottyolni nem fog hőmérséklet miatt, de Battlefield 1 alatt bele tud nyaldosni 90C-be (ez a csúcs, az átlag 85C).

Ha teszel a vásárlás után egy kitérőt KillHates felé, akkor ezen tud picit javitani.

Illetve szereztem moddolt biost, amit KillHates is picit bug mentesített, ha a géped szerelése közben szépen kacsintasz rá akkor talán felteszi neked :D
Gyári BIOS elég buta (mint minden hasonló árú gép esetében), de ez a moddolt már annyi beállítási lehetőséget biztosít hogy csak pislogni fogsz :D CPU, memória, chipset, stb kb minden állítható amit csak akarsz. Pl már csak azért is jó hogy nem kell külön szoftverrel win alatt kinlodni ha alulfeszelni akarsz (XTU, throttlestop, stb)

Ha a zaj nem zavar és még tovább akarod csökkenteni a hőmérsékletet, akkor ezzel a szoftverrel fel tudod maxra tekerni a ventit: [link]

Szóval ha olyan gépet akarsz ami dobozból kivéve mar tökéletes (sok szerencsét ilyet találni :D ) , akkor gondold át, viszont ha nem zavar hogy van pici utómunka vele (ujrapasztazas, illetve opcionálisan esetben "okositas"), akkor viszont jó választás :)

[ Szerkesztve ]

(#29750) kenccsi válasza Darth_Revan (#29749) üzenetére


kenccsi
tag

Nem vagyok az a nagy modder típus, igazából ha hozza az előző Y720-szintjét vagy picivel jobbat, én már tökéletesen elégedett vagyok. Az is nyaldosta a 90 fokot brutálabb játék alatt, egy újra pasztázás segített rajta valamit mondjuk, de egy évig gyári pasztával üzemelt és igazából nem volt vele túlnagy problémám. Nyáron mondjuk tudott elég meleg lenni, de azon kívül teljesen tökéletes volt out of the box. Ha ez is hasonló dobozból kivéve, én eszméletlen boldog leszek. (Amúgyis a nagyon b@szó csilli villi játékok, kevésbé kötnek le manapság mint a régebbi WoW, Warcraft 3. Szóval ezek gyakrabban pörögnek. Nyílván azért rá-rá kacsintok egy-egy AC Origins-re is (de azokat meg gyakran lockolom 30fps-re a zaj csökkentése miatt)) Mindenesetre, szeretem tudni, hogy ha a jövőben viszont moddolás által elérhetek még plusz teljesítményt, meg van rá a lehetőség, addig viszont jó a gyári állapot, csak katasztrófa ne legyen. :DDD

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.