Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#24201) Medocsabi válasza RM007 (#24192) üzenetére


Medocsabi
addikt

Nekem pl nem éri el ;] :P

(#24202) gyemipapa


gyemipapa
senior tag

Akinek a laptop munkaeszköz, illene a munkáltatónak biztosítani hozzá a feltételeket, ahogy pl. egy szolgálati autót. Ha viszont jól megfizetnek, abból futnia kellene egy jó minőségre...
Vagy munkáltatót kell váltani, ha elégedetlenek vagyunk...
A gamerkedés viszont magánügy, nem sok köze van a munkához, hacsak valaki nem játékteszter.
Persze mindenki fillérekért szeretne csúcsgépet...És anyázik, hogy a vállalkozások profitra hajtanak, nem pedig jótékonykodnak.

Közgazdasági alapfogalmak: kereslet-kínálat, fizetési határhajlandóság.
Ha a sz*rt nem vásárolnák meg, a vállalkozások tönkremennének...

[ Szerkesztve ]

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#24203) Pocok256 válasza gyemipapa (#24202) üzenetére


Pocok256
veterán

"Akinek a laptop munkaeszköz, illene a munkáltatónak biztosítani hozzá"
Fentebb írtam a munkáltató biztosítja is van munkahelyemen asztali gépem is és van céges almás gép is. Én dolgom hogy asztalit nem szeretnék használni mert szeretem a mobilitást az almás rendszert meg nem szeretem plusz nekem lassú.

"Vagy munkáltatót kell váltani, ha elégedetlenek vagyunk..."
Munkáltatóval nem vagyok elégedetlen egyszerűen csak leírtam hogy egyes laptopoknak van hibája és ha van akkor mi az. Nem értem hogy jutottál erre a következtetésre.

"A gamerkedés viszont magánügy, nem sok köze van a munkához, hacsak valaki nem játékteszter."
Szerintem se nem is értem, hogy jön ez ide ?
de ugyan hagy legyen már a saját döntésem, hogy 1 gépet szeretnék esetlegesen munkára és játékra is nem pedig kettőt cipekedni.

"Persze mindenki fillérekért szeretne csúcsgépet...És anyázik, hogy a vállalkozások profitra hajtanak, nem pedig jótékonykodnak."
Nem szeretnék fillerérekért csúcsgépet én megmondtam milyet akarok ez volt a legjobb, de szabad a pálya ha mutatsz egy jobb gépet min i7 1060 al ami 13 as méretű akkor megveszem azt. 1 és fél éve mikor a piacot néztem még nem létezett ilyen, és nem azért mert fillérekért akartam hanem mert NINCS a piacon.

Közgazdasági alapfogalmak: kereslet-kínálat, fizetési határhajlandóság.
Ha a sz*rt nem vásárolnák meg, a vállalkozások tönkremennének

Az úgy van jól, hogy szart is megvásárolják, de attól még sz*rnak kell nevezni. Ugyanúgy adnak ladát és mercedest is de attól mert neked ladára van pénzed nem lesz jobb autó mint egy merci. Főleg nem lesz hírtelen hibátlan csak azért mert te birtoklod.

De hogy valami tényleges on is legyen futtattam egy prime furmark tesztet gépemen cca 15 perc. 28 fokos szobahőmérséklet mellett. CPU turbot végig tartotta ahoyg nézem 1 secig még elején megütötte a 91 fokot a cpu mikor felpörgött a venti (so sad) viszont utána szépen beállt. GPU viszont nem turbozott végig alapórajelen volt. (kár érte).

Kép kattintható és akkor nagyobb méretbe látható.

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#24204) kreten67 válasza RM007 (#24192) üzenetére


kreten67
senior tag

"Ja azt megnézném ebben a melegben 5perc után kinek nem éri el a 91C-t a cpu"
Akinek AW 18-as gépe van 3 csöves cpu hűtős kivitelben (nem mindegyikbe rakták) nos nekik szerintem még 80 közelébe se megy.
Egyébként ha valaki engem kérdez az AW 18 használtan is még mindig egy jó alternatíva (nagyon szép kijelző,
verhetetlen hűtés, nagyon jó hangzás, extra megbízható alaplap) és nem azért ,mert van hozzá néhány vadi új eladó alaplapom -- de tényleg nem -- eskü komolyan nem azé --mondom hogy nem :DDD

(#24205) gyemipapa


gyemipapa
senior tag

Vannak, akiknek a sz*r sem elég büdös...
Nekem sem azért van Ignisem, mert ezt találom a legjobb autónak, hanem mert erre telik.
De nem is várom el, hogy Audi szintet nyújtson, és nem fikázom.
A kényelmet, praktikusságot pedig meg kell fizetni, ha valakinek magasabb igényei vannak, nincsen ingyen ebéd....
Amúgy miért kellene kettőt "cipekedni", gondolom a munkahelyre nem játszani járunk.
13 collos gépen meg játszani... hááát...

[ Szerkesztve ]

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#24206) Pocok256 válasza gyemipapa (#24205) üzenetére


Pocok256
veterán

Nem azon játszok mind otthon mind a munkahelyemen mind a szüleimnél van 2-3 monitoros konfigom. De se kedvem se erőm se időm nem lenne néha melo után még hazamenni gépet váltani és ugy esetleg átmenni haverhoz játszani vagy egyáltalán két rendszert tartani ezért. Ki is égnék :D

Ignissel is ezt magyarázom attól még hogy arra telik épp ez a lényege , hogy lehet neked megfelelő attól még a hibái megvannak. Ugyanúgy egy laptopnál is. De most már tényleg nem pazarlok erre több szót ha nem vagy képes felfogni ezt akkor ez van szomorú...

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#24207) DamianB válasza gyemipapa (#24205) üzenetére


DamianB
őstag

Nos nem meg védeni akarom Pockot de mi már ismerjük és sok dologra tudjuk a választ . Nos ez esetben nem ezen játszik hanem külső monitoron persze ha jól emlékszem egyszer írta . De viszont ahogy le írta melóba is kell a teljesítmény ezért oda is illik a AW . Valószínűleg a helyébe én is ugyan ilyen gépet vettem volna de nekem más prioritásaim vannak .

Most látom írtál rá .

[ Szerkesztve ]

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#24208) RM007 válasza Pocok256 (#24203) üzenetére


RM007
addikt

Ott a piros pont. :Y :R

Nekem most feljebb ment volna. :((( Majd később visszatérünk rá.

(#24204) kreten67: Mint meccsen a gól lényeg a végeredmény, idővel az én gépem fog a legjobban hűteni. :P Meg fogom dönteni ezt az AW egyeduralmat. :K És maradok az én kis MSI laposomnál, mert szerintem ez a világ egyik legsokoldalúbb laptopja, tuningbajnok, és mellesleg csodaszép. :) Amennyire egy laptopot lehet, imádom. :R

[ Szerkesztve ]

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#24209) wanted5 válasza gyemipapa (#24205) üzenetére


wanted5
őstag

figyelj már, ha az Ignisnek kiesik a kereke - nem azért mert elkopott valamilyen alkatrész - hanem mert szarul tervezték meg, de legyen valamilyen enyhébb példa: szétjön, leválik a műanyag burkolat mondjuk a középkonzolról 50-100 ezer kilométer alatt, mert szarul van megtervezve, akkor TE elkönyveled ezt, hogy "olcsó" volt és ezt el kell fogadni?

Ha igen a válaszod, akkor befogom a pofám, és ezzel kapcsolatban nem írok tovább semmit....

(bár amúgy sem, nem etetem tovább a trollt)

[ Szerkesztve ]

(#24210) kreten67 válasza gyemipapa (#24205) üzenetére


kreten67
senior tag

Az Ignis jelenesetben nem jó példa,mert az nem egy luxus autó ellenben megbízható járgány és az autónál ez legyen a fő szempont. Néhány évvel ezelőtt Bp-től autóval mentem Senegál-ig és vissza egy Land Rover Defenderrel ami kb az út folyamán 3-4 alkalommal meghibásodott (1× komolyabban) .Ugyanakkor 3 csákó is jött utánunk (velünk) egy Suzuki Ignissel és max elakadtak ,húztuk-vontuk őket,de mindenféle műszaki meghibásodás nélkül megjárták velünk az utat ami 1 hónap és 27.000-km volt összesem!
Suzuki Ignis 1.5 VVT GS 4×4 volt a típus :R !

(#24211) Bluesummers válasza gyemipapa (#24193) üzenetére


Bluesummers
őstag

lol. Te meg is érdemled az Aspire-, ha ennyire jó, de pont ne ide írd, hogy kinek mi az igénye, mit akar.

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#24212) gyemipapa válasza Bluesummers (#24211) üzenetére


gyemipapa
senior tag

Miért, te milyen notival játszol, amivel elégedet vagy? Vagy neked sem elég jó egyik sem?

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#24213) gyemipapa válasza wanted5 (#24209) üzenetére


gyemipapa
senior tag

Nos, mielőtt az Ignist megvettem, előtte tájékozódtam, kinek mi a tapasztalata vele, ezért vettem meg, mert ár-érték arányban jónak tartottam.

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#24214) gyemipapa válasza Bluesummers (#24211) üzenetére


gyemipapa
senior tag

...

[ Szerkesztve ]

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#24215) Bluesummers válasza gyemipapa (#24212) üzenetére


Bluesummers
őstag

Nézd meg hardveraprón a termékkínálatom. Most csak ezek vannak. Én már notikból kiábrándultam, de tök poén olvasni itt a magasztalásokat pár notiról, meg hogy 300-ért "ez volt a legjobb választás". 10 éven keresztül volt már kb. 300 notebookom, mindenféle márkából, mindenféle típusból. Egy, amit megtanultam: minden szubjektív, s nincs tökéletes notebook, csak kompromisszusos. CSAK ..... KOMPROMISSZUMOKKAL. Pont.
Amúgy ha kellene egy jó notit mondani: AW18-as régebbi széria (újabbakból nincs is). Kicsit olyan, mint a Mustangom: nagy, vad, gyönyörű, a szabadságot jelképezi nálam.

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#24216) Bluesummers


Bluesummers
őstag

Az álmaid kövesd, ne azt, hogy mit engedhetsz meg magadnak, mert így mindig csak a "sz@r" érzete marad meg, max utólag önigazolások.

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#24217) gyemipapa válasza Bluesummers (#24215) üzenetére


gyemipapa
senior tag

Ha már kiábrándultál a laptopokból, csak fikázni jársz ide a fórumba?
És igen, az élet csupa kompromisszum, legyen az kocsi, laptop, nő, lakás stb...
Persze lehet álmodozni, csak minek, ha az ember pénztárcája szabja a határt, bár lehet, számodra ez nem szempont... Én sem azért járok Ignissel, vagy játszom Aspire-vel, mert ez a csúcs, hanem mert erre telik…. Örülök, hogy te dúskálsz a laptopokban, és nem győzöd őket hirdetni.
Nyilván te nem pedagógus fizetésből élsz... Nem panaszkodásból írom, csak valszeg más méretű a pénztárcánk.
És gratulálok az évi 30 laptopodhoz, vagyis a havi 3-hoz, tehát átlag 10 naponta cserélted őket....
Te szerencsés vagy, de gondolom nem ez az átlag....

Ja, és kérek egy linket a termékkínálatodból, hátha megtetszik valami. :-)

[ Szerkesztve ]

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#24218) kreten67


kreten67
senior tag

Találtam képet is NI:

(#24219) x_o_n válasza kreten67 (#24218) üzenetére


x_o_n
veterán

Amugy érdekes pont amit irsz errefelé a legtöbbet szidott 30k feletti autok között ,meghibásodás stb miatt a top a Land rover és a Mustang,valoszinüleg mert itt mindkettőt ki lehet használni,noymják is,és háát elöjönnek a gondok is természetesen

(#24220) RM007 válasza kreten67 (#24218) üzenetére


RM007
addikt

Elmész a :N .....az ott John Malkovich...Útban Jeruzsálem felé című filmből. :DDD ;] :R

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#24221) Muerte válasza kreten67 (#24218) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Megtaláltam a gépemen most azokat a képeket amiket ott csináltál,vannak benne baromi jók :)

Ezek az autók kérem szépen nem a Mustang meg a Ferrari :D

(#24222) gyemipapa válasza Muerte (#24221) üzenetére


gyemipapa
senior tag

...

[ Szerkesztve ]

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#24223) Muerte válasza gyemipapa (#24222) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Néha belefér ennyi,és OFF-ba is van rakva. :)

(#24224) gyemipapa válasza Muerte (#24223) üzenetére


gyemipapa
senior tag

Persze, meg is gondoltam magam... ;-)
Azért az Ignisem egy fokkal azért jobb állapotban van. :D

[ Szerkesztve ]

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#24225) kreten67 válasza x_o_n (#24219) üzenetére


kreten67
senior tag

Az autószerelők a Defendert csak Angol Betegnek hívják és nem véletlenül!
Amivel mi nekivágtunk teljesen át volt vizsgálva és alaposan felkészítve és scak 50e km volt benne.
Útközben még a nem sivatagi utakon normálisan kímélve használtuk és mégis tönkrement az :
- első difi csapágyas
- kerékagycsapágy
- az osztómü
- a szervó szivattyú
- villamossági gondok ( gyújtáskapcsoló beégett, világítás vezetékben zárlat)
Hazafelé olaszországi autópályán a turbó visított egyet aztán megszorult és a hátralévő 1200km-t 60-70 kilométeres sebességgel tettük meg.
A Toyota 4-runner a Mitsubishi L300 és az Ignis hibátlanul megjárta az utat.
Az Audi quattrot és egy Renault 4×4-es kisbuszt (ez kölcsönzős volt) miután darabokra estek ,egyszerűen otthagyták a sivatagban és szétosztva átültek hozzánk és másokhoz az utasok.
Mindenesetre homokdűnéken amikor éppen működött a Defender volt a császár!
Az Audi halála napja:

A Toyota 4-runner 15 éves 400000km és elpusztíthatatlan:

Itt tankolt utoljára a Renault 4×4-es kisbusz majd kifosta a lelkét és a sivatagban maradt:

Egyébként a sok kínlódás ellenére valszeg életem legjobb 1 hónapja volt:

[ Szerkesztve ]

(#24226) alces válasza kreten67 (#24204) üzenetére


alces
tag

Nékem is 4940 van az Aw 18 ban, ráadásul csak a két hőcsöves hűtéssel, Kretén figyelmeztetett, hogy lehet ez hurka lesz, aztán mégsincs vele semmi bajom, igaz csak 3,6 ghz-en pörögnek, de 84 foknál eddig nem ment feljebb. Az, hogy az újakba mért nem raknak normálisan kivitelezett hűtést, az talány, de az is biztos, hogy a mostani gaming notik már az újrahasznosításban lesznek mikor az Aw 18 még sokunknál menni fog.
Elég a Topikgazda Úr m18x r2-re gondolni, az már rég túlélt jónéhány gémergépet...

(#24227) kreten67 válasza alces (#24226) üzenetére


kreten67
senior tag

Nincs kettő csöves hozzá csak egy és három.
Neked 1 csöves van.

(#24228) Muerte válasza alces (#24226) üzenetére


Muerte
Topikgazda

A 3 csöves hűtővel 4x4,2GHz-en járatva lennének olyan hőfokjaid,mint most az 1 csövessel 3,6-on,szóval megéri azt a 10-15e Ft-tot :K Ilyen 1 csövesek vannak itt nálam még vagy 3db a fiókban,mert évek alatt mindenkit rábeszéltem a cserére,kutyát-macskát hajigálni velük jók lennének,másra nem valók :D

[ Szerkesztve ]

(#24229) alces válasza Muerte (#24228) üzenetére


alces
tag

Kretén említett vmi kínai muksó készít dupla hőcsővel is. Na majd azzal!! Határ a csillagos ég!! Reszkess Coffee Lake, mer megeszi a 4 éves gépezet az újakat!! Muhhahha!!
A 980m pedig megelégszik 75-78 fokkal...Dupla hőcsővel ami a kisebbik. Kicsit öngyilkos, de ha már ennyi alkatrész van Miskolcon, miért ne... :DD
Ezek még össze voltak rakva, és kész. De nem érte meg a Dellnek, mivel még egyik sem ment tönkre 5 év alatt, ésszerű használat mellett.

(#24230) kreten67 válasza Muerte (#24228) üzenetére


kreten67
senior tag

Aw 18 hoz 6 csöves gpu hűtő:
[link]

Vajon ez így elfér?

(#24231) Muerte válasza alces (#24229) üzenetére


Muerte
Topikgazda

A dupla hőcsőt azt VGA-ra kókányolta egy kínai gyerek,van a 3 cső és annak a tetejére megy még 3db,nem fér be rendesen 18-asokba,az M17xR4-be overpower az a cucc.
A 980M alá is a 100W-os 3 csövest tenném a helyedben,nálam nem láttam még 70°C fölött játékokban,de addig is csak azért megy el mert a bios ott kapcsolja közepes fordulatra a ventit,ha nagyobb fordulatot adok neki akkor megáll 63-65°C-kon legyen bármilyen nyári meleg,bármilyen játék.

Kreten: Nem fér be,feltolja a bill-t,egy amorf lesz az egész gép tőle.

AW 17-hez is készültek tuning cuccok: [link],[link]

[ Szerkesztve ]

(#24232) Pocok256 válasza Muerte (#24231) üzenetére


Pocok256
veterán

13r3 hoz nincs ilyen ? ;]

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#24233) Muerte válasza Pocok256 (#24232) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Azt nem jegyzik :D Úgy vannak vele,értelmes ember nem vesz 13-as gépet játékra ;]
Viccet félretéve,szerintem lesz ahoz is,illetve a srác ha jól tudom rendelésre is csinál cuccokat,lehet csak rá kéne írnod és kis pénzből meglenne az upgrade :K

(#24234) kreten67 válasza Muerte (#24231) üzenetére


kreten67
senior tag

"AW 17-hez is készültek tuning cuccok: [link],[link]"
Nekem most is ezek vannak benne 4 csöves CPU és 5 csöves GPU még tavaly vettem az AW 17 be.

(#24235) kreten67 válasza Pocok256 (#24232) üzenetére


kreten67
senior tag

Nincs neki ilyen a palettán [link] ,de szerintem nem is férne el benne.

(#24236) Pocok256 válasza Muerte (#24233) üzenetére


Pocok256
veterán

Ohh :O

Amúgy viccből írtam nem akarom ezt a tragacsot már sokáig hajtani. Nagyon szemezek az uj razerrel meg az aourus gépekkel :B

(#24235) kreten67
Köszi amúgy :R

[ Szerkesztve ]

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#24237) Bluesummers válasza gyemipapa (#24217) üzenetére


Bluesummers
őstag

A titka az egész dolognak: vagy beleszerelmesedsz a laptopodba mint RM007, vagy folyamatosan problémázol.
Hidd el, itt mindenki folyamatosan problémázik. Most asztalin vagyok, de amikor notebookon voltam, hetente volt kb. másik laptopom. Egyiknek ez volt a problémája, másiknak az. Ha drága volt, akkor azért akartam minél előbb túladni, ha olcsó volt, akkor azért. Ha kicsi volt / ha nagy volt / ha erős volt / ha gyenge volt / ha erős volt de éjjel hangos volt a ventije / ha nem ultrabook volt / ha alacsony volt az akkuideje / ha nem volt hozzá dokkoló / ha rossz volt a hangzása / ha ... s ezt lehetne sorolni a végtelenségig.
Tikakukaccal egyetértek: nincs ideális laptop, ahogy nő sem, de kompromisszumot nem kötök. Akkor jön a másik / cserélgetem mint a zoknit, s emellett jobb / erősebb / minőségibb gépre váltok, vagy félreteszem a pénzt, s gyengébbre váltok.
RM007: Neki az ő gépe ér a lehető legtöbbet az ő szemében, s bár lehet, hogy az emberek 50-80%-a néha fikázza, ő itt a top nyertes, mert ő ezt a gépet akarja, ezt a dolgot akarja csinálni, s szerintem semmi pénzért nem váltana, nem néz "kompromisszumokat", nem érdekli semmi, csak szárnyal az egész notebook / tuning / aláfeszelés / moddolás dologgal. Ez a fórum neki való.
Nem szabad leragadni egy laptopnál.
Írtad egyik hozzászólásodnál, hogy Medionod volt. Medion Erazer? Ha igen, akkor miért váltottál róla? Egyik kedvencem. Semmi extra, kicsit csicsásra sikerül itt-ott, akkujuk romlik idővel rohamosan, vannak hibái, de korrekt gép.
Nem szekálni akartalak, de az az Aspire 7-es annyira nem jó a pénzéért (szerintem), de ha neked ezekkel a kompromisszumokkal OK, akkor befogom a számat! :R

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#24238) RM007 válasza alces (#24226) üzenetére


RM007
addikt

Ezt a cpu-t nem 3,6 GHz-ra tervezték. :) Nálam sem melegszik jobban kivéve extrém esetben, amíg meg nem dobom még pár hőcsővel.

(#24231) Muerte: Látszik mennyire utólag tették oda azokat a csöveket. Korábban én is erről beszéltem, és kaptam érte mekkora hülyeség beszélek, most meg ez a téma. Persze AW esetén csak jó ötlet lehet.

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#24239) #32191744


#32191744
törölt tag


Ez mi a franc? Január 4.-én kezdődött a gari, de én Márciusban vettem a terméket, a laptopszalontól.
2 hónap ide vagy oda, lehet azon fog múlni minden :DDD

[ Szerkesztve ]

(#24240) PR0JECTNR56 válasza RM007 (#24238) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Minden trollkodás nélkül kérdezem, ha rajtad múlik azt még megéljük, hogy a géped belseje is át lesz alakítva egy teljesen egyedi 2 ventis hűtésre? (olyanra gondolok, amire rá lehet csavarozni a bottom plate-t, anélkül, hogy bármi kilógna :D )

Más dolog: Időközben meg én is fontolgatok néhány új jelöltet, mert még idén lesz egy jó kis projekt, amire a 6700HQ nem lesz elég szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#24241) NTonee válasza kreten67 (#24235) üzenetére


NTonee
veterán

17R4hez van (itt nem extra hőcsövekkel dolgozott, nem is fért volna el), hirtelen megörültem, hogy hátha lesz nekem is 15R3-hoz, de nem nyert :(

[ Szerkesztve ]

(#24242) Muerte válasza RM007 (#24238) üzenetére


Muerte
Topikgazda

A 18-asokhoz gyárilag volt készítve 3 csöves GPU/CPU hűtő,a 100W-os kártyákhoz és az extrém procikhoz azt raktak bele már eleve.A 75W-os GPU-khoz gyárilag 2 csöves GPU hűtőt és a nem extrém procikhoz 1 csöves hűtőt raktak,fillérb.szás lvl 99 ugyebár.
A kínai gyerek meg ezeket mind legyártotta full rézből és még megpakolta plusz csövekkel ahol csak bírta,de 18-hoz nem kell a gyáritól jobb/több cső,17-eseknél nagyon sokat segít mind a procin mind a gpu-n,főleg ha fel van upgradelve 1070-ig.
Írj rá a gyerekre hátha csinál neked egy speckó rézhűtést,sosem lehet tudni :)

(#24243) bandras54 válasza kreten67 (#24218) üzenetére


bandras54
aktív tag

Egy AW szervíz be van tervezve egy ideje. Vizsgaidőszak után megyek, amint tudok, de rohadt messze vagy. :DD A mostani képek, meg sztorik után amit itt olvasok már nagyon várom a személyes találkozás. :K

(#24244) #99094528 válasza PR0JECTNR56 (#24240) üzenetére


#99094528
törölt tag

szerintem a teljes külső házat fogja lecserélni ,bordázott rézlemezekből fog állni és 15 kg lesz :DD és egy komplett légkondi lesz hozzáépítve a Killhates féle hűtésen felül :C

(#24245) KillHates válasza #99094528 (#24244) üzenetére


KillHates
nagyúr

Egyébként nem hülyeség amit mondtál! 👍

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#24246) consono válasza #99094528 (#24244) üzenetére


consono
nagyúr

SFF PC-khez láttam ilyen, passzív hűtésű volt a gép, még a klíma sem kellett hozzá :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#24247) steelsec válasza gyemipapa (#24193) üzenetére


steelsec
aktív tag

Huhh kicsit elkestem a bulirol, tul szep ido volt a hetvegen.

Almara visszaterve, hasonlo helyen dolgozom mint Pocok, sot regen egyutt is dolgoztunk, nalunk mindenki Mac-et hasznal, mindenkinek jar egy, kerhet szinte barmilyet. Sot akar teljesen mas notit is. 1 eve hasznalom a Macet munkara, es mostmar vegelegesen eljutottam oda, hogy akadalyoz.
Egyszeruen ezek egy modern fejlesztesre nem alkalmasok csak akkor ha kompromisszumot kotsz, nekem itt a huto alatta es munka kozben olyan meleg, hogy a kezem egeti.

Szerencsere van egy MSI GS40 a szekrenyben sokkal jobb parameterekkel mar probalom is beallitgatni, es hiaba i7-6700 4 magos de meg az is keves lesz, de elorelepes a Machez kepest, es mivel nem sajat igy nem fog erdekelni hogy csak egy 970m 3gb van benne, hiszen otthon ottvan a G751.

De jelenleg munkara fejlesztesre nem sok mas gep van mint a csucs gamer notik, masba nem raknak csucs procikat, es ha igen is az adott esetben dragabb rosszabb parameterekkel.

Pont hetvegen nezegettem gepeket, paromnak aki grafikus, hogy milyen laptopot lenne erdemes megvenni, es nem sok van, XPS15 bar az ujakrol meg nem lattam teszteket, vagy barmilyen gamer laptop.

Es itt nem a penz a kerdes, hanem a cel amire kell.

(#24248) Bluesummers válasza steelsec (#24247) üzenetére


Bluesummers
őstag

XPS 15-ből majdnem mindegy, hogy 9550 / 9560 / 9570, mert ott simán vannak 4 magos processzorok.
De mi a helyzet a 13"-os notival, ahová csak U-s procik kaptak helyet?
Intel Core i7-8550U-s processzor egész jónak ígérkezik, ha a 13"-osat választaná (nem teszteltem, de ez azért durva --> Intel Core i7-8550U
Bár ha 15"-os gép lesz, akkor úgy sem U-s proci lesz, de érdekességképp ...
i7-7700HQ vs i7-8550U
Intel i7-7700HQ: 45W - Up to 3.8 GHz
Intel i7-8550U: 15W - Up to 4.0 GHz (vajon turbo módban is csak 15W??? Valaki???) - azaz nem melegszik? Azaz ... mi van? :U

Lehet vissza fogok a notebookok világába jobban zökkenni, s lecserélem az asztali gépemet ;]

[ Szerkesztve ]

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#24249) Pocok256 válasza Bluesummers (#24248) üzenetére


Pocok256
veterán

XPS ből nyilván az i9 es verzió érdekli a kollégát meg többek között engem is, hogy azoknak a hűtésével hogy bánik el a masina.

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#24250) steelsec válasza Bluesummers (#24248) üzenetére


steelsec
aktív tag

Igazabol most lattam hogy kijott a frissites az XPS15 bol es van i5-8300h + gtx1050 azert az erosen eleg atlagos grafikus melohoz, es a gep maga sem tul nagy hetvegen nezegettem boltban a i7-7700hq verziot.
Viszont az i5 olcsobb is valamivel es hasonlo teljesitmeny hoz mint az elozo i7, mind a ketto 4mag 8 szal, kicsit viszket is a kezem a rendelesre a felesegnek nem magamnak, en elvagyok a g751 el majd asztali kell szerintem hacsak nem lesz valami i9 vagy ryzen7 csoda laptop.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.