Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#951) MC Pite


MC Pite
veterán

Ugyan a flickres gelériában nem sok olyan kép van amin kamatoztattam, de a régiben többször használtam ki már a bridge (nem szuperfoszúm) záridő/manuál kontrollját; azaz ennyire lámának már ne nézzetek, köszi :B :R

Tisztban vagyok azzal amikor rekesz előválasztástól téma/vaku/állvány/svenk/stb miatt eltérünk, de canonos ismim, akivel időnként együtt járunk bringaversenyre szintén manu iso és M párti, és (hely függvényében A-ban vagyok ha emelkedőn jönnek, S ha lejtőn) - és a harmadik-negyedik képe kezd úgy kiexponált lenni ahogy szeretné - akkor bekapcsolja a vakut, még két-három kép, és már jó is (mert TTL-es vakuja van lelkemnek, de manuálban használja). Persze, én is tudnék ezzel foglalkozni, amíg helyet nem változtatok elég is, de olyan érzésem van mintha azért kísérletezne, mert nem tudja az auto korlátokat jól belőni (bringás, fotózást in medias res elkezdte, épp 40D-vel, de a gép funkcióinak 80%át nem tudja mi, az egy-egy összefutás során szoktunk 1-2 funkciót 'felgöngyölíteni' hogy mi lehet és mikor célszerű használni. Tipikus kérdés még ha elmegy számára újat fotózni, hogy felhív, hogy milyen beállításokat használjon...
Van egy hasonló haverja, és tőlük értékelhető választ sose kaptam miért szopatják magukat ezzel - ez olyan mintha kompakton valaki mnd a 30 módot megtanulja, a pasm-helyett, ami töredéke idő lenne és jobb eredményt érne el. Ezért kérdeztem itt, hogy az első 1-2-3 próbálkozó lövés, vagy hirtelen fényviszonyváltásnál ue miért jó, a gépben nem bízik aki ezt csinálja, vagy csak jobban élvezi maga - pl Stauffenbergről feltételezem hogy tudja is rendesen kezelni a gépet, és élvezi mint mondjuk amikor én a filmessel lövök :).
[ OFFON ] A G2 vakuval való szenvedésem sem a S/M mód ismeretének a hiánya okozza, hanem ott vaku nélkül jól működik az auto iso, vakuval 100 vagy 160at állít be. Pl P/A módban jellemző az iso160 1" konfiguráció amit magától állít be sima beltéri képeken. Ilyenkor manuál iso M(S) és még manuál wb-ot is kell használni, ami kategóriáját tekintve baromság. Eredendően elég szokott lenni a gépen csak csökkenteni a zársebességet, 1/25-1/50 ha nincs mit kifagyasztani, kb bármilyen gépen.
G3 megérkezésekor elsők között próbáltam ki, ott úgy tűnt már normálisan működik, lassú szinkron vakunál 400-800as isoig is felment, temrészetesebben kiexponált. [ OFFOFF ]

Amúgy de, kis kompakttal kezdtem a fotózást (mint sokan), amikor PASM kezdett hiányozni, jött a 6500fd, és a többiek. 2011 környékén lakásfelújításkor találtam a gépre (FED4, ill gépekre pontosabban mert 4 egyéb is lapult a szekrényben), mert mint kiderült, hogy nagyapám nagy ... hogyismondjam... szóval szerette a fényképezőgépeket :)
Sajnos ekkor már igen rossz egészségi állapotban volt az utolsó pár hónapban, úgyhogy a sors fintora hogy a két nagy fényképezőbuzi nem talált egymásra amíg tudott volna velem foglalkozni, pedig valószínű nagyon bírtam volna ha ezeket (jó)pár évvel korábban megmutatja, megtanít kezelni. :(

A távmérőslike (ha van slrlike) vázakra gondoltam elsősorban, tudom, hogy a régi tükrösökön hasonló vezérlést volt ;) [Egyébként nekem a legjobban tetsző vázak az X-E*, GX7, Nex6, nem tehetek róla :D] Tudom hogy a 2 tárcsa is erre van - de aki fogdos zenit szerű filmes gépet (értsd nem az kései komolyabb slr-ekre gondolok, hanem ami átlag user közelében esélyesebben előkerül) azoknak csak nem kell elmondanom mire gondoltam, és hogy mennyivel jobb érzés ezt használni mint két kis tárcsát jobbkézről tekergetni - legalábbis nekem, de szerintem tudjátok ti is mire gondoltam :B . Persze, nikonokon és elődein is a pici tárcsát tekergettem... de egy X-E1/Df-et akkor is más érzés használni :K
Elnézést a szófosásért...

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#952) MC Pite


MC Pite
veterán

Tegnap koptattam egy kicsit a 60ast [link] (jobbra a montázsig)

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#953) MC Pite válasza MC Pite (#952) üzenetére


MC Pite
veterán

Hogy a héten se maradjatok videó nélkül :D
[link]

Beltér, kevés fény, világítás nélküli szobába is mér az af - és amiben más mint a korábbi, itt látszik hogy mikor nyomom az expó gombot.
Sztem a gyors is pont annyira találó mint a 'fél óra alatt talál fókuszt' vagy mint a 'használhatatlanul lassú' :P - azért nem Fuji 2012es szint, már lassan eléri a konkurens milcek 2010/2011es teljesítményét ;] .
Elég fénynél (kültér) a zoom gyorsabb (a 35ös nem a sebességéről híres), a makró meg sose éri el ennek a felét sem :).

Aztán X-E2 tulajokat én invitálnám egy hasonló videó gyártására, én kíváncsi vagyok. :).

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#954) jjeahh válasza MC Pite (#953) üzenetére


jjeahh
nagyúr

há' nam tom', számomra ez már tökéletes, mondjuk én sem vagyok egy gyors felfogású ember... :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#955) FEDman válasza MC Pite (#953) üzenetére


FEDman
addikt

Az eddigi gépeimen sose emeltem fel teljesen az ujjam az expo gombról, de a Fuji X-E1-gyel próbálom szoktatni magam ahhoz hogy én is úgy fókuszáljak, mint te ezen a videón, két fókuszálás között kicsit elemelt ujjal. Ez kb. az az idő amire a Fujinak szüksége van két fókuszálás között.
Ha nem emelem el az ujjam a gombról és úgy ismétlem meg a fókuszálást gyors egymás után akkor a másodiknál egyszerűen nem indul el az AF, ami elég bosszantó.

Persze erre lehet azt is mondani, hogy én vagyok túl gyors kezű, de ugyanakkor az is igaz, hogy eddig minden gépem letudott ilyenkor követni, csak a Fuji nem.

(#956) Stauffenberg válasza MC Pite (#951) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Most óhatatlanul magamra veszem amiket írsz, mert én voltam talán az egyetlen aki azt mondta, hogy csak M módban használja a gépeket, manuális ISO állítás mellett.

"és a harmadik-negyedik képe kezd úgy kiexponált lenni ahogy szeretné"

Nem értem, ott az EV skála, csak tekerni kell a tárcsákat amíg be nem áll középre (vagy a kívánt értékre). Már bocs, nem akarok csúnyát mondani a haverodra, de a skála leolvasásához nem kell mérnöki diploma.

"és tőlük értékelhető választ sose kaptam miért szopatják magukat ezzel"

Mintha egy automata váltóért rajongó kérdezné a a manuális váltót használót, hogy miért szopatja magát vele. Arra nem gondoltál még, hogy ezt az ember nem szopatásként éli meg?

"pl Stauffenbergről feltételezem hogy tudja is rendesen kezelni a gépet, és élvezi mint mondjuk amikor én a filmessel lövök"

Itt van a kutya elásva. Én filmessel kezdtem (és a mai napig is elkattintok néha egy rollt), nekem nem szenvedés az M mód egy digitális vázon. Sőt.

Nem is értem mi ez a nyavajgás a manuális vezérlésen. Amúgy sem azt mondtam, hogy az X-A1-en kényelmetlen az M módot használni, csak a két tárcsa funkcióját cserélném fel, mert nekem úgy a logikusabb. Szerencsére egymás mellett vannak, így annyira nem nagy érvágás.

(#957) MC Pite válasza Stauffenberg (#956) üzenetére


MC Pite
veterán

Haverom 450D majd 40D-vel fotóz, tehát ott egy picit több energia. Gondolom ev skála ott is segít, viszont spot/erősen középre súlyozott fénymérést használ, és ahhoz kell hogy jöjjön egy bringás hogy korrekt legyen a mérés, mert amit nélküle csinál nem az igazi - az állandó vakuzásra is részben ezért szokott rá. Hogy ilyenkor melyik fénymérés a legcélszerűbb, passz, de nekem elég a keresőt az emberen tartani, minthogy még ezt figyeljem. :B Én csak annyit látok belőle, hogy melósabb neki ezzel dolgozni, és sport fotónál nem árt ha az ember gyorsan a célra tud koncentrálni - mondjuk amennyit bringásokat fotóztam nem vagyok mérvadó a témában, inkább nyeregben szeretek lenni :) - max körversenyeken kapom a gépet amíg nem kell mennem. Link
Ph-n is olvasom több embertől, nem téged pécéztelek ki, csak gondoltam hátha válaszolsz.
Váltós hasonlatot értem, nálunk ugyan alap a kézi, de kollégám is kérdi: Mi a tökömért akarsz te váltani, amikor a gép is megteheti helyetted? És igaza van, átlag user szintjét átlag automata váltó simán megüti - csak nem erre gondolunk elsőre.

Csak kíváncsiság volt :R . Filmes után meg ilyen beidegződéssel mondtam hogy szerintem igencsak komálnád a tesókat.

FEDman: El azért nem szoktam emelni, csak a videó kedvéért tettem meg. Tény hogy nikonnál több luftot kell hagyni két kép között, de általában 1,5sec visszanézésen hagyom, és elve megnézem jó lett-e. Ha meg nem,... hát próbáltam úgyis, de mire elkészül az expó és újra kivilágosodik a kép már mehet újra. Kicsit nagyobb a shutter lagja mint előzőnek, részben az af miatt, de ha nem figyelek erre, nem tűnik fel.

jjeahh: Nekem nem tökéletes (X-E2 sem, de közelebb van hozzá), de simán használható (1 obim volt csak gyorsabb ettől nikonon, de a 98%ban használt fényerős alapzoomok kb ilyenek voltak), próbáltam már pár gyorsabb gépet is.
De néha úgy érzem páran a használhatatlan meg a félórával kicsit hülyeséget mondanak (és sokadik helyen olvasom, sokszor sokadjára ugyanazoktól); vagy én vagyok belassulva, ki tudja.
Beltéren a zoom picit gyorsabb nagylátón, hasonló 3,2es rekeszen, picit lassabb telén (ha érdekel vkit csináltam 27mm f/3,2 vs 55mm f/4-et), kültéren kicsit gyorsabb minden álláson.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#958) MC Pite válasza MC Pite (#957) üzenetére


MC Pite
veterán

Lejárt a szerkidő: Úgy gondoltam hogy 'a nikonnál többet luftot kell hagyni', értsd a nikonhoz képest több időt kell hagyni; félreérthető lett. :R

hegyimorc: Bizony, átlagolón vagy középre súlyozottan használom én ilyenkor, mert rühellem sokat javítani többszáz emberről a képet :DDD

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#959) hegyimorc válasza MC Pite (#957) üzenetére


hegyimorc
senior tag

A haverod nem azzal szopatja magát, hogy M módot használ, hanem azzal, hogy nem ismeri a gépét (és így nem is fogja)

M móddal az szopatja magát, aki nagyzolásból használja, de szarul. :D ( Többször is megesett, hogy valaki elkérte a gépemet, azonnal M-be tekerte "mert ő valamikor fényképész volt, tudja", aztán mikor néztem utólag az exifet csak vakartam a fejem búbját ... meg szophattam azzal, hogy azt a szart amit így csinált valahogy mentsem)

Bringásoknál az is nehezíti a dolgot, hogy van aki világos szinte világító mezben teker, van aki meg szinte full feketében :-)

Amúgy nekem szinte mindegy, hogy M mód és tekergetem az záridőt ahová kell, vagy A mód és az EV tárcsát tekergetem :)

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#960) MC Pite


MC Pite
veterán

Kb mit érhet egy kb 1,25év (magyar) garis ezüst kitt (minőségi fóliával, +1 akkuval), ill gyári markolat? 260+15?

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#961) deja vu válasza MC Pite (#960) üzenetére


deja vu
addikt

Próbáld meg annyiért. Mi lesz x-e2? Más nem jöhet szóba. :) Én láttam egy kittet 250-ért régebben, bár részletekre nem emlékszem, garancia ilyesmi.

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#962) MC Pite válasza deja vu (#961) üzenetére


MC Pite
veterán

Sajna nem túl sok használt kit van belőle, valószínű bekockáztatom a tengeren túlról. Kár volt belekezdenem a gyári videók nézegetésébe is... Persze mit várok, ha már erre keresgélek... A pár pontos listák annyira nem villanyoznak fel, de részletesen végignézve a különbségeket, nagyon okosan reszeltek a gépen :K

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#963) deja vu válasza MC Pite (#962) üzenetére


deja vu
addikt

Nemrég vetted, ilyenkor nem szabad videókat nézegetni. :D
Álomgép az x-e2, viszont egy dolgot nem értek, miért nem az új sony szenzor van benne ami a nikon d7100, pentax k3 duóban? Lehet, hogy az a x-pro2-ben lesz csak, bár ki tudja.

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#964) MC Pite válasza deja vu (#963) üzenetére


MC Pite
veterán

Egy fórumtag kért segítséget X-E2-vel kapcsolatban, és leszedtem azért kíváncsiságból a mauált, és áttekertem... asszem itt kezdődött :)

Most komolyan, mi hiányzik abból a szenzorból? :)
Már ebből is A3as nyomatokat csinálhatok, aki azt mondja de croppolni jó, az tanuljon meg sétálni/komponálni (többen írják hogy azért jó a nagy felbontás). Plusz, az az érzékelők nem tudom ahhoz a szenzorhoz illeszthetőek-e, gondolom nem... Szóval tényleg nem tudom mi kéne a 7100 szenzorából :R

Ja, ha már ünnepek, azoknak küldöm akik otthon vannak és élvezik az ünnepeket, tegyék helyettem is :)

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#965) deja vu válasza MC Pite (#964) üzenetére


deja vu
addikt

Mint mondtam nekem nem hiányzik semmi belőle, de már 3-4 éve használják gépek azt a sony szenzort, gondoltam beleteszik az aktuálisat. :R Egyébként az x-e3 jövőre így is úgy is valószínű meg fogja kapni, ha már ebből kimaradt, sőt szerintem a dönthető kijelző is érkezni fog.

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#966) Gondwana válasza deja vu (#965) üzenetére


Gondwana
addikt

Eleve úgy kezdődik, hogy valamiért ugyanabból a szenzorból Fujiéknál valahogy egy nagyságrenddel jobb kép képes kihullani (és ezt nem csak a színek valódiságára értem).

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#967) Stauffenberg válasza Gondwana (#966) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Szerintem ez a Nikonra is igaz. Persze ez még mindig azt jelenti, hogy a Sony is bőven kiváló képminőséget sajtol ki a saját gépeibe szerelt szenzorokból. Nem hiszem, hogy ezen fog múlni bármi is. :)

(#968) MC Pite


MC Pite
veterán

Hohó, ezt figyeljétek! :))

Jackar Snapshooter 34mm 1.8

Fokozatmentes blendeállítás, videózásra is jó lehet akár.

[link], [link2], [link]3

Ha személyesen hozatjuk be, kb 50 papír, vagy bátraknak 170$ HK-ból, ha nem megússza az ember a (7%) vámot (és 27% áfát), kb 37k, bebukva 50. Gondoltam körbenézek adorámán ha megy ki a szállítós ember, aztán mire nem akadtam :)

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#969) FEDman válasza MC Pite (#968) üzenetére


FEDman
addikt

Ez még mindig csak egy játék obi díszdobozban.
Ehhez képest még olcsónak se mondanám.

(#970) MC Pite válasza FEDman (#969) üzenetére


MC Pite
veterán

M42/tetszőleges obit ami már nem vacak sem kapsz meg 40 alatt, főleg nem ilyen gyutávval - 50esből még so-so akad némi értelmesebb kínálat. Ez meg új is, adapter se kell (az is 5-6k, meg gagyi kissé, meg plusz hely), és ellenző is van, tok is van hozzá - manuálobiként szerintem korrekt.
Ha 37be meghozza újonnan a postás (ami ellenző+adapterrel együtt max 30k lehetne használt m42-esben) szerintem annyiért simán jó ahogy pár tesztre ránéztem - főként ha vki éppen videózni keresne obit.
Ha meg ennek lenne 23milis tesója is, az lenne még sokaknak igazán fincsi.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#971) FEDman válasza MC Pite (#970) üzenetére


FEDman
addikt

Mint mondtam ez egy játék obi díszdobozban. Ennek megfelelően játszani jó, főleg ha valaki szereti a Holga feelinget. :)

Ez az obi a szélek felé már mFT-n is taknyolt, egy APS-C NEX-7-esen pedig már ilyen a képe.

Van még kérdés? :U

(#972) jjeahh válasza FEDman (#971) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ja, ha rendes 35mm fényerős manuál kell, ott a voigtlander nokton classic, az viszont picit borsosabb árkategória...esetleg samyang cuccok, de azok már baromi nagyok, ha ez zavar...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#973) FEDman válasza jjeahh (#972) üzenetére


FEDman
addikt

Na de az legalább egy tényleg jó obi.

Ez a Jackar viszont tényleg csak játékra jó. Aki ezzel szemben normális obit szeretne olcsón az szerintem egy ilyen üveggel csak annyit ér el, hogy 50e forinttal messzebb került az eredeti céljától.

(#974) sastam


sastam
tag

Sziasztok!

A napokban vettem egy x20ast és lenne egy kérdésem.
Arra már rájöttem hogy szükségem lesz egy uv szűrőre mert macroban gyorsan le fogom karcolni...
Kérdésem az lenne hogy lehet itthon kapni ilyen szűrőt vagy csak az ebay marad? Azt latom hogy van olyan is amire elvileg ramegy a gyari fuji kupak. Jol gondolom?
Ezt neztem ki, de ez mire ideer... http://www.ebay.co.uk/itm/Marumi-UV-Filter-40mm-for-Fuji-X10-X20-X100-/380762422699?pt=UK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraLensesFilters_JN&hash=item58a7357dab

Koszi elore is!

www.tamassasvari.com

(#975) MC Pite


MC Pite
veterán

Ízlések és pofonok, huszon-harmincas árkategóriában amikkel találkoztam, számomra rosszabbak voltak. Színek, kontraszt, becsillanás terén nagyon kellett küzdeni velük, ezen a téren apsc meg mft szenzoron is vállalható a jackar, a széle torzul meg lágyul, jah, ez ilyen. Mft-re meg nexre ott a signa fixe annak aki kényelemre és minél jobb képminőségre vágyik, ez nem azoknak készült szerintem; ez azoknak akik 'játszani' akarnak, és feltételezem elsősorban nyitva használják, ahol nem zavaró általában a kis dof mellett hogy a szélén gyenge. 2,8tól az sem zavaró, de gondolom nem a pixelvadászok fogják ezt venni amúgy sem (illetve megint hasonló árig nézve 2,8ig kevés üvegre jellemző hogy használható kontrasztot produkálna, sőt, olykor a fp is szinte használhatatlan nyitott üvegnél). A gyártó galériájában is van egy adag kép nex-el egyébként.

Ja, ha már focus peaking: Múltkor a Pentaconnal voltam kint, azt kell mondjam a 135/2,8al nagyon pöpec, gyönyörűen látszódott felhős szutyok időben kontrasztszegényebb felületen is az élességi sáv ahogy 'mászkál'. Az 50essel azért huntoltam biztonság kedvéért mindig, a telével nincs szükség - bár gondolom részben annak is köszönhető hogy kb 2km-t lehet tekerni a pentacon fókuszgyűrűjét, elég finoman/lassan állítható.

sastam:
1, Eldöntendő az elején, hogy olcsó vagy jó (többszörös bevonattal) uv szűrő kell? Előbbivel főként esti képeknél az erősebb fényforrások szellemképet/becsillanást okoznak.
2, Ha gyorsan kell, co.uk/.e, és szűrj európára.
3, Itthon is kapni, célszerű rápróbálni a boltban, mert páran panaszkodnak, vagy van amikor az a 40es az 39,5ös állítólag...

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#976) FEDman válasza MC Pite (#975) üzenetére


FEDman
addikt

Na azért a szélek felé lágyul és a Jackar féle a kép kétharmada full életlen taknyolás között azért én érzek egy árnyalatnyi különbséget. :U

Ha ennyi fölös pénzem lenne játszósra akkor 100x inkább vennék egy Lens Turbot, mint egy ilyen ügyesen marketingolt hulladékot. :)

(#977) optikus válasza sastam (#974) üzenetére


optikus
senior tag

nehez ugy mert 40mm-es szuro nem nagyon van mifelenk. sztem csak ebayon kapsz, itthon arlistaban se nagyon szerepel, venni meg plane nem lehet. nem is ertem miert talaltak ki ezt a ritka menetmeretet, anno jo sok evvel ezelott a canon tavmeros obik hasznaltak, de az vagy 30 evvel ezelott volt (40.5mm kicsit gyakoribb lett volna, bar az is eleg ritkas).

Buy books not gear.

(#978) MC Pite


MC Pite
veterán

Tényleg, az itthoniak 40,5ösek.
A linkelt Marumi, ill a Camdiox Pro1 amire többen is írták hogy jó, én utóbbi márkát szoktam venni, sok helyütt kapni.
Az XF60-ra se volt egyszerű szűrőket szerezni...

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#979) Stauffenberg válasza MC Pite (#968) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ízlések és pofonok ja... csak éppen senkinek nem javasolnám ezt a fos objektívet. A fokozatmentes blendeállítás tényleg csak videóra jó, de miért beszélünk profi videózásról egy Fuji X vázon, mikor annak teljesen takony a minősége?

Ez az objektív meg nagyjából olyan, mint a Lomography műanyag szarjai. Rajzolat nulla, peremek felé brutálisan homályosodik (direkt nem életlenedést írok, mert ez már olyan mintha a kutyám összenyálazná a széleket).

Tény, hogy szépen van becsomagolva, szép a doboza. De egy szép dobozért, benne egy foskupaccal nem fizetnék 50 ezer magyar pénzt. Ennyiből nagyon baba analóg manuál üvegek foghatók ki.

(#980) jjeahh válasza Stauffenberg (#979) üzenetére


jjeahh
nagyúr

amúgy sztem ez kb tök ugyanazt nyújthatja, mint a fujian 35/1.7, és az 20 font ebay-en. igaz nincs díszdobozban, nem ilyen szép, de tudja a körkörös örvénybokeh-t, fokozatmentes gyűrű-t ugyanúgy...én inkább azt venném, ha már játék. igaz gőzöm sincs fujira adaptálható-e... egy 25-ösöm meg egy 50-esem van már, csak a 35-ös hiányzik, hogy teljes legyen a cctv "obipark" :DDD

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#981) sastam válasza MC Pite (#978) üzenetére


sastam
tag

Koszi a valaszokat!

Rendelek egy ilyet akkor...

www.tamassasvari.com

(#982) FEDman válasza Stauffenberg (#979) üzenetére


FEDman
addikt

Örülök, hogy nem csak én látom így ezt az objektívet. :)

Ha a technikai részébe is bele akarunk menni akkor amúgy szerintem ennél az obinál a fókusz síkja görbül extrém módon és ezért nem éles a kép nagy része, egész egyszerűen a görbület miatt nincs az élességi síkban.

jjeahh meg közelebb jár az igazsághoz, mint gondolná. Ez a Jackar tuti valamelyik régi filléres c-mount-os obinak a felcicomázott verziója. Még azt is eltudom képzelni, hogy pont a Fujian 35/1,7 volt az alapja, ami ilyen APS-C NEX-en.

És direkt Fujihoz való adapterrel együtt is csak 28$. Ehhez képest egy csecse Jackar obi ennek a 6x-osába kerül!

Ennek fényében még egyszer megkérdezem MC Pitét, hogy még mindig úgy gondolja, hogy ez egy jól árazott olcsó obi? :U

Ami engem illet, szerintem ez az obi a teljesítményéhez képest egy kifejezetten drága obi. Úgy is mondhatnánk, hogy ez a játék obik Rolls-Royce-a. :DDD

És mielőtt valaki félreértené, nem kötekedni szeretnék, csupán csak szeretném lehántani a kezdeti lelkesedést és egy kicsit objektívebb képet alkotni erről cuccról, ezzel megkímélve pár embert a felesleges pénz kidobástól.

Mondom mindezt úgy, hogy senkit nem akarok én lebeszélni a Jackar obiról. Sokan pont a képi hibák és a karakteres képalkotás miatt vesznek egy ilyen obit is maguknak játszósnak. Ezzel szerintem semmi gond, csak aki ilyen obit vesz az legyen azzal tisztában, hogy ez nem egy normális üveg, nem normális áron.

[ Szerkesztve ]

(#983) MC Pite


MC Pite
veterán

A Fujian idáig látókörmön kívül esett, ez más színben tünteti fel természetesen az előző obit.
Manuál fronton (a telét nem számítva) egy üveg van amivel megbékéltem mert kevés melóval (vagy akár anélkül is) is használható képet az, a Planar.
Nekem tetszik hogy középen éles, színek, kontrasztok a helyükön vannak, és körben mintha kutya nyalta volna meg, igen, de legalább a lényeg frankó (én is azt néztem tegnap hogy mintha a szélén a fókuszsík görbülne el; és tényleg). A profi szót én véletlenül sem írtam (korábban felmerült), messze álljon tőlem. egyszerűen a huszonx ezres felhozatalhoz képest nekem ez jobban tetszik mint amikhez szerencsém volt, és méretben kompaktabb, meg külsőre jobban megy a vázamhoz :D

Korábban ilyen-olyan kreatív obikat is nézegettem, de azok ahhoz képest k.rva drágák, hogy milyen képük van, ez meg -az én szememben- normálisnak is használható. Turbo lens tetszik, de árban kicsit sem ez a kategória, mert 30ért megveszi az ember azt, amire még legalább kétszer annyiért akaszt rá valami normális üveget, és már mindjárt egy százasnál járunk.

Há', ezek tetszenek, mindjárt utánuk is lesek melyik milyen, a 25 meg az 50es is tetszik :D

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#984) MC Pite válasza MC Pite (#983) üzenetére


MC Pite
veterán

Rohadjak meg, nekem tetszenek :DDD
A 25ös úgy látom apsc-re nem fasza... [link].
Makró (főként ahogy a szélén újra éles lesz ha kamera felé nézzük)+portré+street felhasználásra jópofa :). 50esre is azt írják kissé vignettál, pedig nem hangzik rosszul....

Viszont úgy látom fórumokon akadnak ócó kínai gyártók, aki ismer 1-2 ilyet megköszönném (slr magic ugye k..a drága).

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#985) Parci válasza MC Pite (#983) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

milyen 30-ért? 4-500 dollár egy jó speed booster (A speed booster), a lens turbo szarabb is annyival, amennyivel olcsóbb. értelme viszont éppenséggel van, mert onnantól van egy "full frame" vázad.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#986) Parci válasza MC Pite (#984) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

semmi értelme ezeknek a szaroknak

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#987) MC Pite válasza Parci (#985) üzenetére


MC Pite
veterán

Az eredeti nekem túl drága, plusz arra megint nem rak az ember 'szar' üveget - annyi pénzből veszek XF-et (tudom, látószög meg fény; meg méret meg af a másik oldalon). Persze az olcsó kistesót is néztem, ha még lenne polcon 'hozzá' obi tán rápróbálnék, egy azt is meg obit is tuti nem veszek.
Amúgy meg unalmas lenne ha mindeninek mindenből ugyanaz tetszene ;)

szerk: A közel játékobi felhoztalaból gyutávból nagyon az alja meg nagyon a teteje amiből megnéznéma felhozatalt, uwa/nagytele ritkán kell, leginkább mikor 'szórakozni' van kedvem, ha ilyesmi árfekvéstől indulnak, és a planar árából mindkettő kijönne, akkor utánuk néznék. Különben is, hobbiról, játékról van szó, ott rikán az értelem dominál :). Kicsi az esélye hogy most találok csuda jó ajánlatokat, vszínű alul semmi, felülre meg marad a pentacon amit hasonló árban vettem.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#988) levy1983


levy1983
aktív tag

Sziasztok!
Szeretném kérdezni a kedves Fuji felhasználókat, hogy a Fujinon XF objektívek japán termékek-e vagy esetleg máshol gyártják őket? (Olvastam Fülöp-szigeteki gyárról...) Ha jól tudom a gépek mind "Made in Japan", igaz?
Köszi, Levi

Mert a jóidőhöz munka kell!

(#989) optikus válasza levy1983 (#988) üzenetére


optikus
senior tag

jopar xf obin ott van a made in japan (pl 60 f2.4, 14 f2.8r,35 f1.4r, stb).

Buy books not gear.

(#990) Stauffenberg válasza levy1983 (#988) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Igen az XF objektívek és az X-A1 / X-M1 feletti vázak mind "Made in Japan", rájuk is van vésve. :)

Az XC objektívek "Made in China" az X-A1 és X-M1 meg "Made in Thailand".

(#991) vacilaci1701


vacilaci1701
újonc

Új tulajdonosa vagyok egy X-E1-nek, amit csak az XF 18/F2.0R obival tudtam megvenni. Mivel nem nagyon szeretem az ilyen nagylátószöget (fixben) elcserélném, ha valaki partner lenne ebben, egy XC 16-50/F3.5-5.6 OIS, vagy XF 18-55/F2.8-4 RLM OIS obira.

(#992) Stauffenberg válasza vacilaci1701 (#991) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Annak az obinak az árán nem csak egy 16-50mm jön ki, hanem hozzá egy X-A1 váz is! :D

(#993) FEDman válasza Stauffenberg (#990) üzenetére


FEDman
addikt

Plusz az XF 27/2,8 is még Kínában gyártott. No nem mintha ez különösebben engem meghatna. A nagyobb fotós márkáktól bármikor vennék gondolkozás nélkül Kínábagy gyártottat is. :)

(#994) optikus válasza FEDman (#993) üzenetére


optikus
senior tag

akartam irni, hogy mit szamit mi van rairva? persze ha valakinek ez presztizskeredes akkor nem szoltam :)

Buy books not gear.

(#995) TayRol válasza vacilaci1701 (#991) üzenetére


TayRol
veterán

Te vetted meg az expresszes példányt? :)

(#996) MC Pite válasza Stauffenberg (#992) üzenetére


MC Pite
veterán

Ph-n 85ért ment el (legalábbis jegelve van egy ideje), hogy az sok vagy nem, azt nem tudom, nyiéván 16-50 mellé kess is kell, 18-55re meg ráfizetni.

Meg sokat segítene ha egy irányárat kitalálna vacilaci. A kb palacsinta méret ellenére fényerős és éles, viszont jellemzően inkább a zoomokat használják erre a tartományra (amióta vannak zoomok legalábbis).

X-E2 tulajok, próbálta valaki a geotag információk szinkronizálását telefonnal? És/vagy gpx fileból importálni LR/Aperture-be?

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#997) hegyimorc válasza MC Pite (#996) üzenetére


hegyimorc
senior tag

Évek óta a GeoSetter-t használom. ( Sokféle gép - Nikon, Pana, Oly, Sony, Fuji - és több GPS tracklogját használva, elégedett vagyok vele)

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#998) FEDman


FEDman
addikt

Állítólag így fog kinézni a frissített lens roadmap.

- XF 16-55mm F2.8
- XF 50-140mm F2.8
- XF 18-135mm F3.5-5.6
- Large-diameter wide-angle lens
- Super-telephoto lens (200mm or more?)

Plusz Parcinak egy:

X30 will come in February/March. :)

(#999) Parci válasza FEDman (#998) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

húú, bazz, a fuji nem bír hibázni egyelőre (kop-kop), az obik is mind jól hangzanak!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1000) MC Pite válasza hegyimorc (#997) üzenetére


MC Pite
veterán

Ez elég jó cuccnak tűnik, köszi! :R

Obik:
Hát most nem tudom hogy örüljek, vagy morci legyek? Behúztam január végére az upgradet, akkor megy ki megint a srác, és filóztam már hogy várjak-e a 2,8as zoomig, mert külön mocskos drága lesz, kitben csak rohadt drága. Aztán jól letettem róla, hogy igaz hogy hozzászoktam a tamihoz, de biztos nagy lesz, biztos nem megy 16 alá vagy 40 fölé hogy még se legyen nagy, stb. Erre most idedobják csontnak hogy tessék, február/március.
Vagy eleve a pro üveg csak az st szerűséghez lesz kitben elérhető?
Aaaaaargh...

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.