Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link] 
⭐️ Fujifilm GFX / X Cashback promóció fut jelenleg.⭐️
Részletekért nyisd le az összefoglalót. 👇
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
madgie
üzenetére
Egy YouTube videóban mondta egy ember, hogy nem az a lényeg hogy egy fotónak olyan színei legyen mint a valóságban, hanem olyanok mint amilyennek láttatni akarjuk vagy amilyenként emlékszünk rájuk (nem tudom jól visszaadni a mondanivalóját). Valószínű ezért nagyon jók a fujis színek.
Milyen amúgy a 40/2 élességre meg úgy egyáltalán?
-
válasz
madgie
üzenetére
Van egy régi fotós ismerősöm, aki már 20+ éve is nagyon profi volt ps-ben (azt mondtuk neki, hogy neki semmit nem hiszünk el, ami a képen van
), nagyon ügyes volt a srác. El se tudom képzelni, hogy azóta mennyit fejlődhetett, nem tartjuk egy ideje sajnos a kapcsolatot. De az összes többi fotós ismerősöm utómunkában max átlagos (én meg kb. a nullától annyival több, hogy képes vagyok csúszkákat tologatni, de ennyi). Szóval én is így látom mint te. -
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Akkor egy ilyen váltás megtérülhet közvetett módon, mert tudsz konzisztensen hibamentes színvonalat hozni, ha jól értem. Meg ha az ember dolgozik akkor olyasmivel dolgozzon ami a keze alá dolgozik és nem ellene.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
“Egy A7V, Z6 III vagy R6 III mellett milyen hátránya van, miközben kb ugyanannyiba kerül?”
Nem túl nagy költség nekifutni egy ilyen rendszerváltásnak profiként? Kitermeli az árát a lecserélt rendszer? Vagy már annyira nem vagytok megelégedve vele hogy szinte muszáj váltani? Én ugyan amatőr vagyok, de ha belegondolok hogy a meglévő objektíveket újra be kéne szerezni egy másik rendszeren, égnek áll a hajam a gondolattól.
-
válasz
kovsol
üzenetére
Én is a régi Godox rendszervakumat vittem a családi összejövetelre, plusz az volt a terv hogy viszek egy vagy két Lux cadet-et és azok vezeték nélküli módban innen-onnan adnak háttérfényt de végül otthon hagytam őket mert így is sok cuccot pakoltam be. Azért jó látni hogy milyen jól jönnek fel ezek a külső gyártók, vakuban a Godox, objektívben meg pl a viltrox.
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
Azért nagyon el vagyunk kényeztetve manapság, lényegében minden árszegmensben van jó ár/érték arányú széles látószögű. 100 körül a 15/1.4, 200 körül a Viltrox 13 és a Sigma 12, még feljebb árban meg a Fuji, de nem is tudom, hogy az előző kettőnél kell-e feljebb menni valójában.
Azért a Sigma 12-est meg a Viltrox 13-ast nagyon egymás mellett érzem az alapján a kevés teszt alapján amit eddig láttam, nem tudom nektek mi a véleményetek.
Ebben a látószögben nekem a Fuji 16/2.8 van, azt használom nagyon sokat.
-
válasz
madgie
üzenetére
Én régebben nem nagyon használtam, mostanában egyre többet. Pl nemrég voltunk egy hétvégi pihenésen, és ott a kinti fotóknál is használtam (egyrészt annyira nem féltem, hogy mi van ha a ködszitálás miatt egy kicsit vizes lesz, másrészt érdekelt hogy mit tudok kihozni belőle). De igazából csupa olyasmire, amire a gép kisvakuja is elég lett volna. Ez a vezeték nélküli elvillantás egy bónusz, ezt akarom most az ünnepek alatt próbálgatni.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Értem, köszi szépen, akkor egyelőre maradok annál, hogy vezeték nélkül a villanásra elsüti őket. Mondjuk "nem kritikus felhasználás" lett volna, hanem most karácsonykor a család áll a karácsonyfánál típusú képek. Csak azért gondoltam a kábelre, mert mostanában előfordult, hogy vezeték nélküliben a Fuji kisvakuja vagy elsütötte vagy nem, a nagy Godox vaku mindig elsütötte.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nekem is van az a retro. Épp újabban kezdtem használni. Kicsit vacakolós, mert az automata módja nem jön be, de manuális módban 3-4 villantás után (ez úton is köszönöm a családtagok, ismerősök türelmét) az összes többi képre beáll.
Én azon gondolkoztam épp, hogy hogyan tudnám megoldani a vakupapucsból levéve az elsütést úgy, hogy nem a gépem kisvakuja vagy a "nagy" Godox vakum süti el slave-ben, hanem kábellel (szinkron kábel vagy vakupapucsba rakható csatlakozó kábel).
Régen utóbbim volt, de persze fellelhetetlen az idők folyamán.
Nincs valami hazai elérhető linketek, ahonnan még idén megjönne valami ilyen kábel? -
válasz
alba-regia
üzenetére
Nem kellett rá ~3 évet várni mint az x-t30 II-nél.
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
Köszi az ajánlást. Ezt a 3-at néztem: a 17/1.4 amit írtam, a Viltrox 15/1.7 és a Viltrox 13/1.4. Ezek árban így jönnek: ~50, ~100, ~200.
Úgy gondolkoztam, hogy az 50-hez képest +50-ért kapok: jobb képminőséget, és AF-et. Nincs viszont rekeszgyűrű, ez nekem eléggé probléma. A Viltrox Airhez képest +100-ért kapok plusz fényerőt és még jobb képminőséget és rekeszgyűrűt.
A 15/1.7 annyival még több mint a 17-es, hogy még 2mm-rel szélesebb.
Ár/értékben valószínű az optimális választás amit te írsz. A dilemma még annyi, hogy van Fuji 16/2.8-am amit amúgy nagyon szeretek, csak a fényerő miatt gondolkozok egy másik obiban. A kérdés az, hogy kifejezetten ezek a típusú képek megérnek-e nekem 50 vagy 100e ft-ot, és lehet hogy nem.
-
válasz
hemaka
üzenetére
Nekem mellette a 18-55 van ami egy nagyon jó obi, csak a súlya miatt ritkán vittem magammal. Például én is biciklizek, de én nagyobb táskával szoktam menni, igaz nekem ilyen kényelmesebb stílusú bicajom van.
Most újra fellángolt bennem egy ttartisan 17/1.4 ötlete, az “előtér éles, háttér életlen” típusú tájképekért. Néztem róla tesztképeket és azt írják hogy a sarkok nagyon rosszak nyitva, de én nem a sarkokra mennék hanem a kép alsó negyedének a sávjára, legfőképp annak a sávnak a középső részén és azon elfogadhatónak tűnik. (A viltrox 13-as lenne ász de annyit nem szánok rá.) Valószínű teszek vele egy próbát.
-
válasz
hemaka
üzenetére
Akkor úgy látom én vagyok a fura gyerek: nekem nem járt kitben a 15-45, hanem utólag vettem egyet és tök elégedett vagyok vele. Főleg a súlya és a mérete miatt, és legtöbbet videóra használtam, de annyira bevált hogy igazából utána már fotóra is. Szerencsére sikerült kifognom egy tök jó állapotú használt példányt topikon belül.
-
Már kapható az X-T30 III váz ha érdekel valakit. Ez gyorsan kijött. 382e ha jól látom a legolcsóbb helyen.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Először azt hittem, hogy ez csak poén.

-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A fujinál? Az elmúlt években a termékfrissítéseket én már tök nehezen tippelem. Most valahogy meglassúdtak ennél is, és az x100nál is sokára jött ki a frissítés.
De nem zavar különösebben, egyelőre megvagyok a vázammal. -
válasz
turbulencia8
üzenetére
"idén már nem költök fényképezésre"
Ilyen fogadalmaim nekem is vannak, csak pl. "idén már nem veszek másik kést", vagy addig nem veszek másik kést amíg [tetszőleges feltétel]. Aztán ezek megdőlnek (nálam). -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A felfelé kihajtható kijelző (T5) néha hiányzik, illetve egy ISO tárcsának meg ibisnek örülnék, de megvagyok azért nélkülük bőven.
-
válasz
kovsol
üzenetére
Forintban is jók az akciók. Én mondjuk nem vettem / nem veszek, mert még mindig ott tartok, hogy most kezdem az XT30-amat normálisan tudni kezelni, meg a képeségeit felismerni, és kb. annyit már tudok, hogy miben szeretnék mást majd következőre, de egyelőre ezt a gépet még nagyon messze nem járatok csúcsra.
Csak annyi ami eszembe jut, hogy ennyivel a megjelenés után nem korai egy kicsit akciózni? Vajon nem fogy úgy az E5 mint várták?
-
válasz
ChiliChili
üzenetére
Uhh bocs, csak a családról csináltam párat tegnap, azokat nem tenném fel, de holnap ha normális napsütés lesz akkor próbálok csinálni párat. Egyébként nem bíztam benne a classic chrome-hoz képest is visszavett színek és a sötét tónusok miatt, de kellemesen csalódtam benne. Embereket is lehet vele fényképezni, de azért nem egy portréra való valami. Nekem ez olyan filmszimuláció, hogy "fura, de működik".
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Meg a processzor lett 5. generációs. Állítólag megkapta a témafelismerő AF-et is.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Megvagyok én is nélküli (xt-30-am van), de egy jó és kellemes bónusznak gondolnám bizonyos képeknél. A micro 4/3-os vázamban van és szeretem.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Látom a cikk szerint kérdéses hogy lesz-e benne ibis, illetve hogy mennyiért fog kijönni. Ibis hiányában nem látom azt a helyzetet hogy ezt választanám az x-t50 helyett.
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
Köszi az infót! Pont a 15/1.7-et gondoltam a múltkorában, erre föl melyik az az egy obi ami nem akciós?
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Bocsánat, tegnap láma lvl 99 napom volt, a telefonomat akartam elővenni a táskából és erre elővettem a kulcsomat. Ezt is pont elírtam.
Természetesen a TTartisan 17/1.4-re gondoltam, csak ennyi eszem van hogy még ezt is elrontom. Milyen volt? Lényegében annak a résznek a képminősége érdekelne teljesen nyitva, ahol egy feliratos filmnél a feliratok vannak a képen.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Viltrox 17/1.4 manuális obit használ valaki? Mennyire gyenge a képminőség teljesen nyitott rekeszen valós életbeli képeknél ha a kép alsó szélét nézzük? Nem a sarkokat, azokat néztem tesztekben, nekem az alsó sáv kellene, tehát alul középen. Nem találtam rá jó tesztképet se.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ha ProNeg akkor te a simát használod vagy a Hi-t?
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Én nem a hibákat látom ezen a képen hanem azt hogy ez egy tök jó kép.
-
Á, nem csak statikusokat, nyilván tartanék is tőle valamennyire. Annyira azért nem mozog, amit fényképezni szoktam, inkább legfeljebb bemozdul (emberek, nem túl szófogadó, de azért jutifalattal megdumálható kutyák). Jelenleg 23, 25 és 35mm-essel 2-n már elég jól eltalálom kézzel az élességet, 1.4-en nem sokat próbáltam, valószínű ott jobban kéne figyelni. A 0.95 meg biztos, hogy még nagyobb kihívás lenne.
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
A Laowa-k nagyon jók (szerintem az összes 0.95-ösről néztem tesztet), de az a baj, hogy már árban ott vannak ahol a Viltrox 1.2-esek, és nem hiszem hogy pl. nekem jelentene az a fényerő akkora különbséget, amekkora hátrányt az MF jelent. Bár lényegében bármelyik is nekem csak játék lenne (ahogy az egész fotózás az), így az hogy többet kell vele játszani éppen nem egy mindenek feletti negatívum.
Én már ott voltam, hogy rendelek egy 17/1.4 TT-t, de aztán több dolog miatt is nem vettem meg. Egyik az volt, hogy van Fuji 16/2.8-am és attól nem válnék meg, majd most pár fotón kikísérletezem, hogy az a dof amit tud az elég-e ahhoz a hatáshoz, amit kitaláltam a napokban, hogy meg akarok vele csinálni. [Láttam pár képet amik olyan tájképek voltak, hogy az előtérben volt közelre fókuszálva és a háttér - tulajdonképpen a "táj" - teljesen életlen volt, és jópár kép annyira megtetszett, hogy az ötletet le szeretném másolni és ki szeretném próbálni a saját környezetemben, olyan képeknél, ahol csak kitalálni lehet, hogy mi is van a háttérben. Persze lehet, hogy nem fognak "működni" a képek, de most ezt szeretném kipróbálni. Valószínű a 2.8 is tök elég lesz hozzá, ha nem, akkor lehet hogy egy 17/1.4-et rendelek, mert 50e Ft még belefér fotós költésbe azért.] Illetve még annyi, hogy ebből kifolyólag lényeges lenne nekem a képszéleken is egy közepes-jó élesség, amiben a TT 17/1.4 nem volt túl nyerő a tesztek szerint. -
válasz
turbulencia8
üzenetére
A TT változatot kipróbálod utána?
-
válasz
madgie
üzenetére
Én alapvetően a következőképp használom a szimulációkat. Előre elkészítek preseteket, amiket hogy úgy fogalmazzak, "helyzetekre" találok ki előre (vagy jól, vagy nem jól), de nem a konkrét helyzetre a helyszínen, hanem előre, általánosságban hasonló helyzetekre. (Hát nem tudom, remélem ezt sikerült normálisan megfogalmazni.)
A mostani preseteim:
C1 - Pro Negative alapú, amiket olyan portrékhoz használok (elég ritkán amúgy), amik szűken értelmezett portrék, szóval nem igazolványkép, de ahol az adott személy kitölti a kép legalább kb. 1/3-át, de van hogy felét vagy többet. Pl mikor a múltkor egy családi rendezvényen valaki felkapta a macskát, és "pózoltak" együtt (azért írom, hogy nehogy valami túl komoly dologra gondoljatok). Itt fontos az alacsonyabb kontraszt és a lehetőség szerinti jó színvisszaadás.
C2 - Pro Neg Hi alapú, amit olyan portrékhoz használok amik még lazábbak, kisebb részt tesz ki a személy, pl családi kirándulás adott helyen vagy a haverok biciklizés közben vagy ilyesmi. Fontos a személy, de legyen egy kicsit kontrasztosabb, színesebb, általánosabb a preset. Ez a filmszimuláció újabban a leginkább kedvencem amúgy.
C3 - Classic Chrome alapú, helyek, dolgok úgy általánosságban. Egy érdekes hely, egy veterán autó, mozdonyok (! ez fontos). Ez a második kedvencem, csak mostanában egy kicsit mellőzöm, mert agyonhasználtam.
C4 - Astia alapú, inkább kísérletezés jelleggel, általános dolgokra szántam, de nem igazán használom.
C5 - Velvia alapú, szintén nagyon keveset használom, pl. füvészkerti fotózás, pillangóház meg ilyenek.
C6 - Ezen a helyen egy "kísérletezős" presetet tartok, ami volt már Classic Negative alapú, Eterna alapú, most éppen egy Monochrome Auto DR-P-vel, de még alig használtam.
C7 - Acros alapú, ha úgy gondolom hogy most bizony "komolyból" akarok fekete-fehér képeket csinálni, jó kontrasztosan. Általában nem sikerülnek jól, még itt keresem a beállításokat. -
válasz
Atomizer
üzenetére
Tavaly nyáron a kékszalag befutója előtt a kora esti órákban csináltam pár képet, amik akkor is nagyon tetszettek de visszagondolva az elmúlt 10 évem legjobb képei között vannak (én úgy gondolom), és hiába vannak meg a raw-ok, semmiben se tudok hozzátenni a gép által készített jpg-khez.
-
Viltrox 56 1.2 Pro. Láttátok? Most adta fel a YouTube. Nagyon jókat mondanak róla.
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
Köszi az összefoglalót. Érdekes a mellékelt képen, hogy már milyen kicsit kívül van az élességi síkon pl. az etetőszék támlája vagy az anyukának a keze, és már elmossa őket. Valóban nagyon kicsi az élességi sík. Tesztek alapján amiket láttam, körülbelül ezeket mondták az obiról. A 0.95 az valóban arra való amire való, emberek, portrék fotózására és nem reprómunkára, ahol kritikus lenne az élesség. A bevonat valóban gyerekcipőben jár még ezeknél az obiknál, nekem a TT 25/2 van, ott is szinte bármilyen ellenfény már meglátszik. De konkrétan úgy, hogy szobában vagy, és akit fényképezel a háta mögött van egy nyitott ablak, az épületnek azon az oldalán, ahova már direkt nem süt be a nap, csak a nagy ablakfelület alapvetően egy nagyobb világos folt a képben. Na az hazavágja a kontrasztot teljesen. De hozzáteszem a 25/2 a legolcsóbb manuális X bajonettes obi volt amikor vettem, szóval nem is vártam tőle egy csúcsminőséget. Ha nem éri direkt fényforrás szembe az objektívet, akkor határozottan jó (az áráért).
És valóban, az én TT 25-ösöm is színez. De nekem tetszik, amit csinál a képek színével. -
válasz
madgie
üzenetére
Néztem most róla tesztet, az de egy jó obi.
Azért nagyon feljött a sigma. A 2000-es évek elején-közepén a fotós társaságban nálunk az volt a mondás, hogy a sigmától fixet igen, zoomot soha (sokan úgy is hívták, hogy stigma). Nekem volt egy 75-300-am tolózoom tőlük, képre a tele végén már gyenge volt de akkor arra volt pénzem. :/ Egyszer próbáltam egy 70-200 2.8 zoomot tőlük, nem vettem meg, kiszámíthatatlanul volt front- vagy backfókuszos (pl. 70-en közelre ilyen távolra olyan, 200-on közelre olyan, távolra ilyen). -
válasz
hemaka
üzenetére
"xt30 mark 3-ról volt még szó"
Igen azt én is láttam.
Én amúgy attól lennék oda meg vissza, ha az xt030ii kapna egy új filmszimulációt egy fw frissítés keretében, de úgyse fog.
Ősszel jó lenne többet kirándulni, mint nyáron, az őszi színeket várom, úgyis előnyös a sárgás-barnás színeknek a classic neg.
-
Nem figyeltem a híreket, de lehet hogy közeli az X-T6 bemutató, mert nagyon sok 5-öt látok az mpb-n. Most konkrétan úgy kezdődik a lista, hogy van 22 db like new. Viszont van már 1 db X-E5. Valakinek nem jött be.
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
"A 7Artisans is elég kicsi (kb pont akkora mint a Viltrox 15/1,7), viszont nyitott apertúrával elvileg jóval jobb képeket ad, mint a TT."
Megnéztem kb. az összes videót amit elértem erről a kettőről, én is erre jutottam. Cserébe a 7a nem klikkelős rekeszgyűrűs, ezzel szerintem együtt lehet élni.
"Brighnin Star szinte ugyanez, csak kattogós apertúragyűrűvel, de az csak Kínából érhető el, és nem volt kedvem a hosszú szállítással meg a vámmal szenvedni"
Tök ugyanezeken a gondolatokon mentem végig én is úgy látom
Kb így láttam minősében: TT -» 7a -» BS -» Venus, utóbbi egy nagyon masszív árbeli ugrással, és jóval nagyobb mérettel.
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
Arra a 0.95-ösre nagyon kiváncsi vagyok, feltétlen írj róla ha megjön.
-
válasz
madgie
üzenetére
Megnéztem a menüt, nálam sajnos nincs ilyen menüpont (xt30ii). Pedig örültem volna, nem is elsősorban a bluetooth átvitel esetén, hanem kábeles átvitelnél, mert mióta a telefonom is usb-c, csak rádugom a telefont a fényképezőgépre, és át tudom másolni a képeket. Sajnos jpg+raw-ot másol, és a rawok csak esetek tört részében kellene, így viszont feleslegesen foglalja a helyet és utólag nagyon nem egyszerű kitörölni a rawokat.
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
Wifin nem viszi át a telefonos app a raw-okat, csak a jpg-ket (ioson legalábbis).
-
válasz
kovsol
üzenetére
"Én a méret miatt Normal jpeg minőséget használok a Fine helyett. Azzal is sokat lehet hozni, és érdemben nem látok eltérést."
Pont ugyanígy csinálom én is. Eleinte próbálkoztam felbontással és tömörítéssel, és arra jutottam, hogy a normal és a fine közötti különbséget nem látom, de az L és az M közöttit igen, ha belenagyítok (vagy croppolni kéne). Újabban meg mindent raw+jpg-ben fotózok, és a képeknek az a kb. 5%-a ami olyan lett, annál elteszem a raw változatot is.
-
Hallottam tegnap egy furcsát egy videóban, hallottatok ilyenről, van vele tapasztalatotok?
Azt mondták, hogy a központi záras gépeknél (x100 széria, de másoknál is), vigyázni kell a gép tárolása közben, ne az objektívet vízszintesen, hanem függőlegesen (vagyis a gépet az objektíven, vagy a kijelzőn) érdemes tárolni, mert különben árthat a központi zárnak. Ezt még sose hallottam, van valami infótok erről? -
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Azért egy Pana S9 (460e) és egy Sigma 45/2.8 (200e) összesen 660-ért egy egész jó X100VI alternatíva lehet méretet is figyelembe véve, ha valaki nem ragaszkodik az evf-hez és a mechanikus zárhoz. Az obiról kifejezetten jókat írtak.
Olcsóbb mint egy x100vi, full frame, a lut-ok állítólag nagyon jók és így jpg-re is nagyon jó lehet, cserébe csak elektronikus zárja van és nincs evf, és fotóra sokkal előnytelenebb, ahogy kihajtható a kijelzője. :/
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nálam is túllőtt a célon az ára.
-
"Raktáron" a státusza az X-E5-nek. Van már valakinek?
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nekem rádiósom sose volt, biztos sokkal jobb amúgy. Annak idején az első ilyesmim a Nikon D70 volt, ami el tudta sütni az SB-600-at, akkoriban leesett az állam, hogy ez mekkora űrtechnika. Szerettem nagyon.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez egy nagyon jó akció megint, szerintem még magában is megéri (egyszerre 3), olyan jó kis 3 vakus wireless szettet lehet csinálni vele hogy ennyi pénzért nem szabad otthagyni.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Szerintem arra gondolok, a piros kabátos hölgy. Nekem nincs insta appom, böngészőben hozta be, azt hittem alatta a többi kép ilyen "fedezz fel egyebeket is" dolog.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az utolsó kép tetszik a legjobban. Jól összeraktad a filmszimet is.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Elnéztem, tényleg felbontott. Az a múltkori 300 körüli nagyon jó vétel volt.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én azért morgok magamban, hogy annyiféle modelljük van, hogy még egy lapáttal rátesznek, megint hónapokat kell várni majd egy vázra a rendelés után.
-
Már elsőre is volt olyan érzésem, hogy te magasabb szinten űzöd a bicajozást. Nekem egy "holland" jellegű (egyenes háttal ülök a széles zselés ülésen, széles kormány) nagyon alap bicajom van, és olyan erős tempót tekerek hogy néha bevásárló nyugdíjasok elmennek mellettem.
De ezzel a tempóval és kényelemmel (magamhoz képest) messzire elmegyek, és közben szeretek nézelődni, hátha le lehet kapni valamit, szóval nekem az a dilemma, hogy akkora a táska hogy elbírom én, vagy megy a csomagtartóra. Van első csomagtartóm is!
Szóval ez nem egy országúti bicaj, meg nulla aero.
Általában magamon viszem a fotós cuccot, mert azt írják pár helyen - nem tudom mennyi belőle az igazság - hogy a felszerelésnek nem tesz jót a rázkódás. Néha egy gorillapodot is viszek magammal, azt tök jól rá lehet csavarni a biciklire. -
válasz
vakablak93
üzenetére
Azért raktam el a természetes irányba, mert rengeteget fényképezek kutyákat, és a fehér szőrzetet észrevehetően elsárgította. Nem baj, ha egy kicsit sárgás (nem vettem teljesen természetesre, R1 B-1, R1 B-2 körül próbálkozok. A DR400 nagyon jó ötlet volt a classic negative-nél, sokkal használhatóbb azzal az a szimuláció, és tényleg igényli a túlexpót.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Jó ez a recept! Én egy kicsit változtattam rajta (a fehéregyensúly közelebb áll a valóshoz, és tettem hozzá egy kis szemcsézettséget).
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
"Túrázáshoz viszont számomra örökzöld marad a sokoldalúsága miatt a Fuji 15-45"
👍 bicajozáshoz én is mindig ezt viszem újabban, szerintem nagyon jó kis obi.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Még annyi jutott eszembe, hogy nem gondoltam rá hogy a clarity jót tehet a kontrasztnak ha bőrtónusokról van szó, de majd kipróbálom.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Köszi, beállítottam, lövök pár képet a kutyáról
A fehéregyensúly fura lesz elsőre, de így próbálom ahogy írtad. -
válasz
vakablak93
üzenetére
Van rá valami plusz beállításod, vagy gyári alapbeállítás?
Amúgy mennyire jó kép! -
válasz
randras_83
üzenetére
Nekem canonból van egy nagyon kis méretű zink nyomtatóm, minden kép amit készít öntapadós.
Amikor vettem elég olcsó volt bele a kép (amilyen kicsi, nem is csoda), jópofa de tényleg nagyon kicsi a kép. Előnye, hogy maga a nyomtató kb telefon méretű. Szóval neked nem ilyen kell, mert ez még kisebb, de maga a technológia az jó. Egyébként a Fuji instaxokat mostanában nem látom boltban. -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Akkor nagyon valószínű, hogy engem ezért is került el ez a dolog. Amúgy biztos jó gépeket csinálnak, sokan nagyon odavannak érte ahogy a youtube-on elnézem.
Nekem az XT30 is elfér zsebben (kabát, dzseki stb.), de amúgy meg kb. mindenhova oldaltáskával megyek amúgy is, abban aztán bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
⭐Cashback promóció.⭐
Részletekért nyisd le az összefoglalót.
A promóció időtartama:
2025. Nov. 13. - 2026. Jan. 14.
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el: 
), nagyon ügyes volt a srác. El se tudom képzelni, hogy azóta mennyit fejlődhetett, nem tartjuk egy ideje sajnos a kapcsolatot. De az összes többi fotós ismerősöm utómunkában max átlagos (én meg kb. a nullától annyival több, hogy képes vagyok csúszkákat tologatni, de ennyi). Szóval én is így látom mint te.