Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz rbalint88 #2193 üzenetére
Mélyrehatóan nem ismerem, csak volt a kezemben. Tetszett a kezelése a gépnek, jópofa egy kompakttól a dupla tárcsás vezérlés, plusz piros pontot érdemelt a ki-be kapcsoló mechanizmus (ami egyben összecsukja és a vázba süllyeszti az objektívet, nagyon lapos lesz tőle a gép, ez már tényleg zsebre vágható) és az elektronikus gyűrű az objektív körül. Szerintem egy jópofa gép, bár én a részemről szívesebben vinném az X10/X20 páros valamelyik tagját. Főleg úgy, hogy a vadiúj árakat nézve a hivatalos disztribútoroknál az XF1 100k, míg az X10 csak 80k, ami meg aztán (nálam) abszolút egyértelművé tenné a helyzetet. Az mondjuk tény, hogy az X10-ről több a kiálló dolog, az objektív összecsukott állapotban is kiáll a vázból valamennyire, illetve a kukucska is hátul kicsit eláll. Na az nem tehető zsebre, de ha amúgy is az a cél, hogy a táskádban hordoznád, akkor mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz rbalint88 #2274 üzenetére
én is az öreg, nagy autó mellett döntöttem anno a kicsi újabb helyett. ma már azért máshogy csinálnám (de már mindegy, mert az Öreg Harcos örök élet + 10 év ), inkább legyen kombi, takarékos... persze ez is csak használtban menne. de amúgy meg ja, lehet fele annyi sonkát venni, de azt A Sonkásnál a fény utcában kétszer annyiért, lehet rendes kávét, bort inni kétszer annyiért stb. nekem is inkább az utóbbi, maximum feleannyit fogyasztok belőle.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz rbalint88 #2310 üzenetére
Nagyon baba! imádom azt az on/off/nyitó/csukó mechanizmust.
Amúgy a Fujifilm Magazin most lejáró versenyén városfotókat kell bekükdeni, amit alkalmasnak találnak a megjelentetésre, annak a beküldője egy X-Q1-et kap. A múlt hónapban egy magyar fotós portréja került be, ő akkor egy X-M1-el lett gazdagabb.
-
MC Pite
veterán
válasz rbalint88 #2366 üzenetére
Ohh, sorry, nem vágok ilyen menő szövegeket, de jegyeztem
Most néztem a fujiwebes akciókat, pl A1 kit + 27mm 185k? Korrekt.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
deja vu
addikt
válasz rbalint88 #2373 üzenetére
Elmehetne egy Nike Air Max reklámnak. Egyébként nem tudtad, hogy ez már csak a brazilok körében menő? Lomtalanításnál is sokszor pipás cipőben nyomják az ipart.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz rbalint88 #2516 üzenetére
magán megoldás okosba, hazai garis beszerzés, kb. angol árba jönne ki, nem ez a lényeg, hanemhogy ne vonják ki a forgalmazásból, mielőtt meglenne a kitobis verzióra az ára az a para most, hogy csak váz, vagy kitobi is.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Stauffenberg
nagyúr
-
FEDman
addikt
válasz rbalint88 #9427 üzenetére
Ha nem fontos a videó, akkor számomra nem lenne kérdés, hogy a kettő közül melyiket választanám.
De ez persze én vagyok, hogy konkrétan neked melyik lenne a jobb, azt nem tudom.
Ami az említett két zoom obit illeti, az előzményekre való tekintettel a képminőségről már inkább nem is mondanék semmit. Tele a net képekkel, mindkét obival, szerintem el tudod dönteni te is mennyire tetszenek ilyen szempontból.
Amiről viszont még nem nagyon volt szó, hogy építési minőségben mekkora a szakadék a két zoom között. Szubjektív minőségérzetre ég és föld a kettőt kézbe venni.
A Pana 12-35/2,8-at nem olyan régen fogtam először a kezemben és totálisan ledöbbentem rajta. Ha nem lett volna semmi felirat azt mondom egy korrektül összerakott műanyag kit obi. Azért ez egy kicsit gáz. Egy ilyen kategóriás méregdrága obit már legyen élmény kézbe venni is, de ezt a Pana számomra megleő módon egyáltalán nem hozta.
A Fuji XF 18-55 ennek az ellenkezője. Annak ellenére, hogy csak egy korrekt árú kit obi, élmény már csak a puszta kézbevétele is. Még a zoom és élességállító gyűrű is fém rajta. Mechanikailag meg jobb még az XF 35/1,4-nél is. Az rekesz állító gyűrűje is sokkal minőségibben jár.Hogy a fogás és AF sebesség szempontjából megfelel e számodra az X-T10 azt igazából csak te tudod majd eldönteni. Mivel ez nem a legdrágább Fuji váz így szerintem hamarosan lesz belőle kipróbálható több boltban is. Ha érdekel akkor érdemes lesz majd valahol élőben kézbe venni egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz rbalint88 #9449 üzenetére
erre irtam, hogy nem pro obi, mint a 12-40. mielott fujira valtottam, sokat gondolkodtam rajta, es en is hasonloban remenykedtem, hogy a 18-55tol majd megkapom ezt is.
az xt1 is azt a swt kapja fokusz szempontjabol juniusban, mint az xt10. legalabbis remelem
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz rbalint88 #9769 üzenetére
Ha van rá mód, hogy X-E1-et vegyél az X-M1 helyett, akkor inkább az előbbit (a váz is okosabb, van EVF és a JPEG kimenet is sokkal jobb), de egyébként a másik elhangzott opció sem rossz: X-M1 + 27mm f/2.8 és akkor megvan az első fixed is, ami a Pana 20mm miatt látószögben és valamennyire DOF-ban is ismerős lesz. Ha még belefér mellé a 16-50mm, akkor az is mehet, lesz egy fényerőben gyenge, de minőségileg teljesen vállalható zoomod (az OIS benne meg nagyon frankón működik).
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz rbalint88 #9774 üzenetére
Szerintem egetverő különbség nincs képminőségben a két obi között, a 18-55 inkább építésben sokkal jobb. Viszont ha ez nem szempont, akkor alul -2mm többet ér mint a +5mm felül.
Az X-E1-nél kifelejtettem viszont az EVF-t. Az is fontos szempont lehet, bár GX1 után lehet nem hiányzik annyira.[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #9847 üzenetére
Magas ISO nem gyilkolja le a DR-t? Valami ilyen -tév? - képzet miatt mentem akkor csak 1600-ig. Amúgy auto-n simán hagyom 3200-ig.
A BW sajna nem segít azon ha a kiscsaj arca egy fehér folt csak. Mondjuk fasz voltam, mert egyszer megkérdezték, hogy kerül e nekem valamibe az, hogy fotózok, én meg nemet mondtam. Mondjuk akkor még Nikonom volt, de most kérhetnék egy 35 1,4-et. Az a sötét szutyok kultúrban pont jól jönne.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #9849 üzenetére
Nekem is késő van, de mi van WB-vel? Jól sejtem, hogy nem azt akartad írni, azért húztad át? Iszonyat meleg volt ma, és szinte egész nap kint kellett lennem, sokszor a tűző napom.
Én is nagyjából erre jutottam, akkor nincsen csodaszer.silmatauki Köszi, ezt kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
MC Pite
veterán
válasz rbalint88 #9915 üzenetére
Hasonló okokból (ezt nem csak neked, többieknek is) vettem anno úgy akkukat, extra töltővel együtt.
A 3rdparty töltő alig nagyobb az akkunál és micro usb a bemenete, úgyhogy innentől autóban, otthon, powerbankról, bármiről lehet tölteni, és kb 2000 volt a felára. Érdemes lehet akku vételkor picit szélesebb körben keresni. Ilyesmi, van ahol a kábellel/nélküle, és/vagy 220as és/vagy szivargyújtós usb-s adapterel többféle csomagban árulják.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
istvan170
aktív tag
válasz rbalint88 #10058 üzenetére
Én hirdetem, patika állapot, de fél éve nem volt a gépen, és nem is tervezem használni. Ráadásul a kis 16-50-et még nem próbáltam és érdekelne, hogy milyen. Nyaralásra pont jó lenne. A 18-55 volt, de az nekem nagy. Mindent megoldok szinte a kis fix27-tel, de már unom.
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #10181 üzenetére
Hja... én mondjuk csak csorgatom a nyálamat, meg agyalok, hogy mit kéne, mit lehetne venni, mivel járnék jobban. Egy 12-es Samyang is jó lenne, de túrához nem lenne rossz egy 18-as, 27 mindennapos szaladgálósnak, a 35-ösről mindenki ódákat zeng. Ettől felfelé nem vonzanak, de már ez a 4 üveg is egy vagyon lenne az én mértékemmel. Egyelőre marad a 18-55 meg a manuális 58-as. Mondjuk egy 18-55 -> 27 cserén már régen pörgök, nagyjából egy árban vannak, de akkor bukom a nagylátót és még csak fényerős sem lesz. Egy 35 1,4 kéne, de az meg 1,5 annyiba fáj, mint egy 18-55. Kijöhetne már az f2-es verzió, hátha csökkennek az árak.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.