Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-01 20:13:33

LOGOUT.hu

Ford topik téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10678) Klemens válasza kcsa (#10666) üzenetére


Klemens
őstag

Oh, értem. Viszont akkor így mennyi lenne a csereperiódus? Gondolom nem akkor kell cserélni amikor már megáll az AC és nem indul az autó. Jelenleg ugye 9 éves és 106 ezer Km van benne. Viszont ez a futás szerintem valós. (Nem azért, mert az enyém és mindig mindenkinek a sajátja a legjobb és beton biztos a futásteljesítménye, stb...stb...hanem tapasztalat alapján gondolom ezt)

xeon.Szabi: Köszönöm!

Másik kérdés. Ugye ez a változó szelepvezérlésű. Első indításnál még nem melegszik egy kicsit, ez a 6-8 fokban kb. 2 perc alapjáraton, addig eléggé csörgő hangja van. Mármint, mint ha a szelephézagok túl nagyok lennének. Bár tegnap egyetlen egyszer már meleg állapotban fordulaton is előjött volna ez a hang, de ez nem biztos. 1 hónapja vettem amúgy az autót, 3000km-t mentem vele azóta, cseréltem olajat (Ford formula 5W30) meg ugye szűrőket.
Egyik oldalról azt olvastam, hogy ez ennél a motornál teljesen természetes, mármint, hogy hidegen kicsit csattog. Másrészről meg olvastam, hogy ez nem jó és utalhat a VCT elem meghibásodására.
Viszont talán itt a topicban írta valaki, hogy Ford márkaszervízben tudnak külön csak VCT diagnosztikát csinálni amivel ki lehet mutatni, ha valami nem úgy működik, mint kellene. Egy komplett VCT javítás elméletileg valami 200K. Ennek a diagnosztika áráról tudtok valamit?

Szerk.: 2x raktam rá eddig diagnosztikát amúgy. Először 2 hiba volt benne. Az egyik a hűtőventillátor 1-es fokozata megadta magát a másik meg 2-es henger szívóoldali valami áramkör folyamatosan nyitott.
Ebből a ventilátor nem lehetett valós, mert akkor a klíma sem menne, de az pedig hűt rendesen. A másikat nem tudom. Lett törölve hibatároló, aztán talán 1 hete volt megint rajta gép és akkor nem írt semmi hibát.

[ Szerkesztve ]

"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.