Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
Ha van kedvetek, időtök, akkor ezt az adatbázist lehetne bővíteni:
https://www.techpowerup.com/ssd-specs/
Jónak tűnik, a Techpowerup oldalban eddig még nem csalódtamEbbe a fórumba be lehet rakni az eredményeket és a moderátorok beépítik az adatbázisba.
https://www.techpowerup.com/forums/threads/announcing-the-techpowerup-ssd-specs-database.301313 -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, lényegében mivel jobb egy Dram cache-el rendelkező m.2 SSD, egy azzal nem rendelkező társától?
Ha helyesen néztem utána, akkor a cachesek, a fizikai memória helyett azt használják, így tehermentesül maga az SSD? Pl. a 980 PRO-mon van 1 GB Dram cache, na de az az 1 GB nem valami sok, nem? Ha az "elfogy", akkor ez is ugyanúgy a fizikai RAM-ot használja majd?
Játékban van jelentős különbség, ha egy nem Dramost tennék be a gépbe?
Köszi előre is.
Malaka!
-
norba69
senior tag
válasz spleenszuru #49152 üzenetére
Ennek a cikknek az utolsó előtti mondata igaz?
"Addig érdemes arra figyelni, hogy a 990 Pro ne érje el az élettartam végét jelző állapotot, utána ugyanis csak-olvasható módba vált a termék."
És előtte ugyanez leírva a 980 prókra is.Nem a legmegbízhatóbb oldal, de ha ez igaz, akkor vágom is ki a samu prókat a francba, használtan talán még kapok értük értelmezhető árat, és márkát váltok olyanra, ami nem csinál ilyen disznóságot.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz norba69 #49155 üzenetére
Felesleges túlpörögni a témát. [link]
"Azoknál a 980 Pro SSD kártyáknál, amelyeknél tapasztalható az „egészség” gyors romlása, az eddigi tapasztalatok alapján érdemes frissíteni a firmware-t a 3B2QGXA7-es kiadásról az újabb 5B2QGXA7-es verzióra, ez ugyanis megoldja a problémát."
Tapasztaltál ilyet? Ha nem, akkor mit izgulsz? Nincs értelme variálnod.
( És gondolom nem válasz akart lenni a részedről)
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
isti732712
aktív tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz norba69 #49157 üzenetére
Nincs ilyen sehol sem írva, hogy a TBW elérésekor csak olvasható módba vált.
Valamit rosszul olvasol. Még csak TBW sincs említve.
Volt egy hibás FW, amit javítottak. Nagyjából 10-15 éve az Intelnél volt, hogy a TBW elérésekor átváltott read only-ba.
De a Samsung hibája más jellegű. Feleslegesen aggódsz szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz Graphics #49159 üzenetére
Ebben a cikkben (ipon) olvastam.
Utolsó előtti mondat:
"Addig érdemes arra figyelni, hogy a 990 Pro ne érje el az élettartam végét jelző állapotot, utána ugyanis csak-olvasható módba vált a termék."Pont az általad említett inteles praktika miatt reagálok érzékenyen a témára, azzal szoptam eleget
[ Szerkesztve ]
-
skoda12
tag
Sziasztok
Jelenleg egy m.2 és egy sata ssd van gépemben. A rendszer az előbbiről fut. A windows event viewer véletlenszerű időközönként, de egyre gyakrabban tartalmaz egymás után több ilyen bejegyzést: The device, \Device\Harddisk1\DR1, has a bad block.
Nem tudom, hogy összeköthető-e vele, de van egy másik problémám is, hogy véletlenszerűen a gépem egyszer csak nem ad képet. Ilyenkor a LiveKernelEvent 141-es hiba jelenik meg az event viewerben restart után, ami utalhat gpu, memória vagy ssd problémára. A gpu-t és memoriát kizárnám egyelőre. Memtest nem hozott elő hibát. Videodriver frissítést, reinstallt, ddu-t, másik hdmi és dp kábelt, minden ilyesmit kipróbáltam. Az ssd maradt és feltűnt ez a bad blockos error, ezért írok most ide.
Amiket az ssd-vel kapcsolatban próbáltam: Chkdsk, sfc scan, dism. Fura dolog csak a rendszer ssd-s chkdsk futás során volt. A rendszer ssd ellenőrzése úgy megy, hogy restartolni kell hozzá a gépet és újraindulás után fut az ellenőrzés. Elméletileg stage 1-től 5-ig futtatna teszteket, de stage4 48% körül eldobja magát és újraindul a gép. Pont a stage 4 vagy 5 foglalkozna a bad sectorokkal. Hibát nem ír ki és hiányzik a chkdsk / wininit log is az event viewerből, így gyakorlatilag nem látok semmi eredményt az ellenőrzésről.
CrystalDiskInfo szerint 100%-os a rendszer ssd, de van benne egy media and data integrity errors = 27 696 érték, ami nem tudom mennyire számít, de nem hangzik jól.- Várható-e, hogy meghal az ssd-m belátható időn belül?
- Ha igen, akkor cserélik gariban a bad blockos hibákra hivatkozva vagy csak akkor, ha egyértelműen használhatatlanná válik? Azért nem egyértelmű számomra, mert a random rendszer crasht / kép eltűnést nem tudom egyértelműen rábizonyítani.
- Lehetséges, hogy az ssd miatt elcrashel a rendszer vagy valami driver és ezért van az eltűnő kép probléma, amin csak a restart segít?[ Szerkesztve ]
-
skoda12
tag
válasz Graphics #49163 üzenetére
[crystaldiskmark eredmény]
[hdsentinel overview]
[hdsentinel s.m.a.r.t.]SSDOK nem akarja látni ezt a meghajtót, de egy samsung 970 evo plus típust használok.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz easy...rider #49169 üzenetére
Azt nem sikerült sajnos, elvitték előlem
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz isti732712 #49158 üzenetére
Végül nem jött meg
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
mzso
veterán
válasz norba69 #49138 üzenetére
Erre én is gondoltam. De nekem az is probléma, hogyha máshová kerül annak az elérése amit csatolnék. És ugye ezzel csak egy mappát tudok becsatolni bárhová is. Ami nehezen lesz pont akkor mint az SSD.
Gyanítom valami linkelés lenne a legjobb megoldás, de abból az NTFS-nek háromféle is van, és egyiket sem használtam soha. Kezdhetem kutatni a használatukat.
-
codec
senior tag
Üdv!
Akik már 1-2 éve használnak Samsung 970 EVO Plus-t (250 vagy 500 gigás változatot) azok tapasztaltak már bármiféle drasztikus sebességcsökkenést?
Írás-olvasás (de legfőképp az írás) kb felére visszaesését?Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
spleenszuru
őstag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz isti732712 #49177 üzenetére
Mi van rajta, sikerült kiolvasni vmivel?
-
MODERÁTOR
-
isti732712
aktív tag
válasz Graphics #49178 üzenetére
Idáig ennyit tudtam meg ha ez valós...
v0.15a
Drive : 4(NVME)
Scsi : 1
Driver : W10
Model : GIGABYTE GP-GM30512G-G
Fw : VB431G03
HMB : 65536 - 65536 KB (Enabled, 64 M)
Size : 488386 MB [512.1 GB]
LBA Size: 512
Fw Str : [REALTEK_RL6447 L b _p_tSSV5V] []Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
válasz Graphics #49178 üzenetére
Állítólag van rajta dram plusz slc ... de itt a hmb is, de az hogy valóban mi van benne jó kérdés,fogalmam sincs milyen nand,a realtek id egyedül a vezérlőt a hmb méretét és a fw számot mutatja.
Mivel tudnék többet kiolvasni? milyen progi? Néztem aida hds c disk info meg a realtek nvme flash id velMerek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Egy aránylag sűrűn használt Western Digital WD Purple 2TB WD20PURZ adattároló hdd-t szeretnék lecserélni SSD-re.
Két típust néztem ki, szerintetek biztonsági/megbízhatósági szempontból melyiket válasszam?
CRUCIAL MX500 1 TB, SATA 3 , 2.5" (emellett az ára szól)
vagy a
SAMSUNG 870 EVO 1 TB, SATA 3, 2.5" (emellett pedig gyártó szól)Köszönöm a választ
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
-
easy...rider
őstag
Majd 3 SSD-ről jövő héten lesz egy kis plussz infóm:
Hikvision E100 512GB
Intenso Top 512 GB
Intenso High 480GB -
Graphics
Jómunkásember
válasz easy...rider #49186 üzenetére
Hogy férsz Te ezekhez hozzá ?
-
HARDVERAPRÓD
válasz easy...rider #49186 üzenetére
Juhj… ez nyílt fenyegetés.
-
Maksabali
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek WD Blue SA510 Sata3 SSD-ről valami ismerete? Kicsit becsapos a neve, mert ebből a WD Blue sorozatból van a 3D nand változat is. Itt a a fórumon nemrégen a WD Blue 3D Nand még ajánlott vétel volt, és arról csupa jót lehetett olvasni!
Viszont külföldi fórumokon az SA 510-ről meg sok negatív vélemény van.
Mondjuk árban is van különbség közöttük, Az SA 510 1 Terrás 28 ezer körül, a 3D Nand 1terrás meg 43 ezer körül!
Tehát használ-e valaki SA 510-et, és milyen a véleménye róla? -
MODERÁTOR
válasz Maksabali #49189 üzenetére
Szia!
Rövid tapasztalatom van vele, kb. úgy 1 hónapja van egy ilyen a gépemben. Ami elsőre szembetűnt, hogy a SMART üzemidő számlálója furcsán működik, mintha csak azt az időt venné üzemidőnek, amikor konkrétan írási / olvasási művelet történik, már pedig legjobb tudomásom szerint ennek nem így kéne működnie. Az általam eddig használt összes SSD és HDD üzemideje folyamatosan pörgött, amikor a gép be volt kapcsolva, függetlenül attól, hogy éppen aktív-e az eszköz. Jelenleg, pontosan egy hete van mellette egy WD SA500 1TB is, annak az üzemideje a HD Sentinel most 7 nap és 1 óra, miközben az 1 hónapos WD SA510-é meg 9 nap és 16 óra. A gép pedig folyamatosan be van kapcsolva. Ettől eltekintve teljesen jól működik, én leginkább csak letöltésekre használom, a rendszer, a fontosabb adatok, dokumentumok, és programok a WD SA500-on vannak. Én is olvastam, hogy itt-ott panaszkodnak rá, épp ezért nem is teszek rá érzékeny adatokat, de amúgy volt egy kritikusnak jelzett firmware frissítése, lehet ezzel javítottak is valami hibát, na meg van rá 5 év garancia, ha addig elmegy, ezért az árért már akkor is megérte.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Intruder2k5 #49190 üzenetére
Szerintem nem ismeri a HDS, ezert nem kezeli jól az értékeit.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
baro32
aktív tag
Már pár napja van HDS 6.10
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
MODERÁTOR
-
Raymond
félisten
válasz Intruder2k5 #49190 üzenetére
Az NVMe SSD-knel most mar ugy van hogy hiaba "megy a gep", a Power-On Hours csak akkor novekszik ha nem valamelyik alvo modban (non operational state) van az SSD. Ez benne van az NVMe spec-ben.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
MODERÁTOR
-
Raymond
félisten
válasz Intruder2k5 #49196 üzenetére
Lehet bevezettek ennel is azt hogy a Deep Sleep-ben van akkor nem novekszik. Az NVMe-nek megvan adva hogy a SMART hogy nezzen ki es hogy szamoljon, SATA-nal vadnyugat van igy az WD azt csinal amit akar, siman szamotathat az NVMe spec alapjan hogy egyszeges legyen a termekeinel a dolog.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
MODERÁTOR
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Intruder2k5 #49198 üzenetére
Mit ír amúgy az információk fülnél, engem az izgat jobban Vezérlő , NAND, ilyesmik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 8db (DELL) Hitachi Ultrastar 7k4000 / 4TB / 7200 RPM / 64MB / 3.5" LFF / SAS2 / HUS724040ALS641
- Western Digital HDD WD3200AAJS 320GB
- WD 8TB My Book Desktop HDD USB 3.0
- Kingston SSDNow V300 2.5 240GB SATA3 SV300S37A/240G,szép állapotban 1 hónap garancia
- Seagate Firecuda 530 Heatsink 1TB - 7300/6000MB/s - Új, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest