Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
-
HSM
félisten
Hát nem tudom. Jó eredmény persze, ami el is várható egy 850 EVO-tól, de szerintem semmi szégyenkeznivalója egy 840 PRO-nak.
Nálam ezt dobja CDM-ben, fél éves win7-en, 5,5TB írás után egy X99-hez képest ősöreg, Sandy Bridge-es notebookban:Gyakorlati szempontból is szvsz édesmindegy, 29MB/s vagy 45MB/s a 4K olvasás, mindkettő óriási szám a 4KB-hoz képest, másfelől normális esetben amúgysem össze-vissza szétszórt 4kb-os blokkokat kell olvasnia többszáz MB-os méretben. Csak egy 100MB-os file-t is ha kiszámolod, majd 25 000 darabra kéne tördelni/töredezni, hogy 4KB méretű darabkákra hulljon szét. Nem túl valóság-szagú.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
-
dugo_
veterán
Nincs megkötés, hogy milyet raksz bele. Csak nem fogja kifutni a gyári sebességét egy gyorsabb x4-es modell, mivel 1950MB/s körül megáll a PCIe 3.0 x2 átvitele.
Nem NVMe protokollos PCIe nincs már a piacon. M.2 SATA pedig kizárja a SATA_1 portot, mivel közös csatornát használnak. PCIe x2-es SSD-t szerintem nincs értelme venni. Ha nem kell sebesség, akkor elég egy olcsóbb M.2 SATA, ha kell, akkor majd később jól fog jönni a meglévő PCIe x4, ha lesz olyan lapod, amiben kifutja magát a 2. slotban is.
-
Pgraph
aktív tag
Szerintem ez mindig urban legend volt csak...
Mivel a vezérlő az egész meghajtóra nézve kezeli a használt blokkokat, másban nem lehet hátrány. A particionálás csak logikai szétválasztás.[ Szerkesztve ]
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Frawly
veterán
Régen sem volt jelentősége, hogy partíciókra bontod-e vagy nem. A 64 gigásokat csak azért nem volt divat további partíciókra osztani, mert elég kicsi volt a 64 gigás méret önmagában, ha ezt még részekre osztogatod, olyan kicsi részeket kapsz, amik nem használhatók semmi értelmesre.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Az oldalon ennyit írnak róla:
1 db M.2 Socket 3, M Key csatlakozással, 2242/2260/2280 típusú tárolóeszközök támogatása (SATA és x2 PCIe mód egyaránt)*1
1 db M.2 Socket 3, M Key csatlakozással, 2242/2260/2280 típusú tárolóeszközök támogatása (4x PCIe mód)*2
6 db 6 Gb/s SATA-csatlakozó, szürke
*1 Ha az M.2_1 foglalatban SATA módban telepített eszköz található, akkor a SATA_1 csatlakozó nem használható. -
J.Cs.
tag
Töröltem 100 gigát, most lett 150 giga szabad rajta. Nincs változás.
Holnap elviszem egy másik gépbe, s letesztelem úgy hogy nem erről fut a windows. Ha ott hozza több teszt után is ugyanazt az értéket, akkor a windowszal lesz valami gond, s megy neki a win reinstall. Ha nem akkor csak simán ez ilyen. Ezzel még garanciába vissza se tudom küldeni, mert nem fogják elismerni a hibát... Van egy olyan érzésem olcsó SSD-t többet nem veszek...
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
Soha nem szerettem, ha a windows kezeli a virtuális ram méretét, mindig fixálom és nincs vele gond. A jelenlegi ssd-men van 3,3TB írás 57 nap üzemidővel és nem a virtuális ram miatt, hanem az 50-60-100GB/játék telepítése miatt. De ezért vettem és így is ki fog szolgálni sok sok évig.
-
Dragon3000
veterán
Arra soha nem lesz megoldás, ha valaki eszetlenül telepít mindent majd töröl és telepíti a következőt. Torrent és letöltés mind a nasra megy, de minden mást az ssd kap, mivel csak egy 500as ssd van a gépben. A virtuális ram is 16GB-ra van állítva így ott írogathat, ha akar, de nem nagyon vettem észre, hogy ez nagyon növelné az írás mennyiséget. A régi ssd-n 8GB-ra volt állítva és volt időszak, amikor le volt tiltva, nem vettem észre nagy különbséget az írásmennyiségben. De azt Te is beláthatod, hogy azt a 35TB-ot nem a virtuális ram miatt hozta össze. Amúgy haverod 35TB-ja se sok 10 hónap alatt, ha kiszámolod ezzel az ütemmel 10 év alatt még csak 420TB-nál fog járni, biztos, hogy addigra cseréli, mert kicsi vagy már lassú az akkori technikához képest.
-
fekete.puma
csendes tag
-
Doky586
nagyúr
"Ha kell a virtuális memória ki kell azt tenni a hdd-re."
Én inkább stremerre vagy floppyra javasolnám..
Aki ennyire skót (fukar) hogy nem hajlandó 1GB-ot áldozni a többszáz gigás SSD jén arra hogy biztosan minden jól működjön és inkább 'tesztelgeti' a programokat, rejtélyes hibáknál pedig a MS-t szapulja, az használjon csak floppyt..
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Ez a konkrét bajom:
Forza Horizon 4-nél, extrém részletességen, nagyon gyors sebességnél, találkoztam késve betöltődő textúrákkal, a cache-sel és nélküle is. A grafikát lejjebb vettem, és így is jelentkezika hiba, elég véletlenszerűen.Ilyenkor egy pillanatra 100%-ra ugrik a lemezhasználat.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Novver
senior tag
Na ezt nem értem én sem. Én is a drivert tudnám egyedül elképzelni.
Te is úgy látod az alaplap oldalán hogy a heatsinkes slot az 4x ugye?
Mert simán lehet hogy én értelmezem félre, csak már vagy tízszer átnéztem.
Elméletben bátran vásárolhatom, mert működnie kellene a kiírt sebességen nem?
Life is a game... The game is my life!
-
Novver
senior tag
Megjött a 970 Pro 1TB, beraktam a heatsink alatti primary slotba, belaktam a Windowst is. BIOS frissítve a legújabbra. Windows eleve a legújabbként települt.
Jelenleg a hűtése kielégítő. 45 foknál nem ment feljebb Crystaldisk tesztnél. Mással nem nyúztam, gondolom nagyon nem is kell.
A képen balról jobbra: Samsung 850 Pro 512GB > 970 1TB NVME Driver nélkül > 970 1TB NVME Driverrel
[Nagyobb méretű kép]Ha minden igaz, ennyinek is kéne lennie. Ebben megerősíthetnétek
Nagyobb fájlok másolásánál érezhetőbb a különbség. Máshol inkább csak placebo
Eddig maximálisan meg vagyok elégedve vele.[ Szerkesztve ]
Life is a game... The game is my life!
-
Frawly
veterán
Ezek a bővítőkártyák semmit nem vesznek le az SSD sebességéből. Mivel PCIe-ből drótoznak közvetlenül PCIe-be, ezért nincs rajtuk aktív vezérlőelektronika, legrosszabb esetben egy maszk chip, ha két slot is van a kártyán, hogy kapcsolgasson, multiplexeljen közöttük. Így elvileg mindegy, hogy milyen bővítőkártyát veszel.
Az, hogy melyik slotba tedd, az függ a laptól, meg hogy milyen videókártyát használsz, mennyire hagyod, hogy annak a sebessége vissza legyen vágva. Valahol még procitól is függ, hogy hány PCIe sávot kezel.
Az a kártya viszont tuti lassít, amire a gyártó csak 8 Gbps-ot ad meg (szerintem csak B-key slot van rajta), meg az 16-os is felére lassíthatja a 32 Gbps-os SSD-t, igaz ez csak a szekvenciális teljesítményben jön elő, a random lemezműveleteket, meg az elérési időt nem szokta befolyásolni.
Vegyél a nevezett kártya helyett egy másikat, amire min. 32 Gbps-ot ad meg a gyártó, hogy használd azzal a 970 EVO Plus-t.
-
nagyúr
Itt a 4+1 vezérlős, ezen aztán lesz sebességed is rendesen, vegyél egy ilyet!
GIGABYTE 2TB GP-ASACNE2200TTTDA PCI-Ex8x Aorus Raid SSD meghajtó
Adatírási sebesség (MB/s): 6000
Adatolvasási sebesség (MB/s): 6300mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
gyapo11
őstag
Ki lehet tenni valahogy Total Commander alatt egy adott könyvtárat külön meghajtóra? Egyszer már próbálkoztam vele, de nem igazán akart összejönni.
Erre való a subst:
subst d: c:\adatok
és ettől kezdve a c:\adatok tartalmát a d: drive-on látod.[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest