Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz isti732712 #43410 üzenetére
Inicializálás az nem formázás, ahol 2 TB-ig lehet a meghajtó MBR és GPT egyaránt, 2 TB felett szükséges alapesetben (pl. 512e szektorméret) mindenképpen GPT a teljes lemezterület használatához.
Ha nem cél a GPT-t nem támogató és csak az MBR-t ismerő operációs rendszerrel használni az SSD-t, akkor értelemszerűen mehet a GPT-re inicializálás, meg amúgy is vannak a GPT-nek bizonyos előnyei az MBR-rel szemben. -
King Unique
titán
válasz isti732712 #43413 üzenetére
A legacy BIOS / UEFI mód szerinti telepítés és ott az MBR / GPT csak a rendszermeghajtóra vonatkozik, ellenben az adatmeghajtóra nem, az 2 TB-ig az előbbitől függetlenül lehet MBR és GPT egyaránt, 2 TB felett pedig GPT szükséges, mint már említve volt.
-
Doky586
nagyúr
válasz isti732712 #43410 üzenetére
Ha winXP-vel (is) akarod használni akkor nem jó a GPT.
TV és hasonló dobozok se tolerálják általában. -
Frawly
veterán
válasz isti732712 #43420 üzenetére
Pedig használ még pár ember Win98-at is. Nyilván nem fő rendszernek, hanem sokadik gépen, retrózni. És ők is simán belefutnak, hogy mikor egy meghajtót kell a gépre rádugni, lássák a tartalmát.
Ilyen tévék, beágyazott hálózati eszközök is mindennaposak, hogy néha kötne rá az ember ilyet, filmlejátszás, torrentes letöltés, és nem megy. Mondjuk elég szégyen, mert a GPT kezelését implementálni nem valami nehéz, egy elég jól átgondolt, nyílt, nem licencköteles szabvány. Egyszerűen gyártói lustaság, hogy sokan még mindig a 21. században is a 20. századi megoldásoknál ragadtak le.
-
steewcv65
őstag
válasz isti732712 #43486 üzenetére
Kikapcsoltam de semmi windows logonal 3-4 karika lemegy, regebben semmi nem porgott ott le
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #44868 üzenetére
Szia. Samsung magician mit mutat?
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #44872 üzenetére
egy hangyányit kevesebb, mint a gyári adat. Milyen lapban van? Esetleg nem fut vmi a háttérben?
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #44874 üzenetére
Max káblre gondolok. Vagy sata driver nincs fent.
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #44876 üzenetére
Esetleg még fw frissítés. Nem adtak ki uj fw-t? Magicianban látod
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #44881 üzenetére
560/532-nek kellene lennie max, esetleg másik sata porton?
-
PROTRON
addikt
válasz isti732712 #44884 üzenetére
Nálam tényleg a kábel volt a ludas, valahol félúton kissé kontaktos volt és ugyanilyen eredményt produkált, nem dobta el az olvasást, csak az írást.
Oké hogy fél éves, anno tesztelted a sebességet? Mennyit mozgattad? Nem lehet a meghajtón lévő csatlakozó "lazasága"?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Corsa02
őstag
válasz isti732712 #44886 üzenetére
Szia!
Nálam pár hónapja ugyan ez volt egy 860Evo-val, semmit nem tudsz tenni ellene, csak egy formázás oldja meg, utána újból minden oké. A random write is lassabb egyébként, 90.000 körül kell lennie.The Truth Is Out There --->
-
zizidor
őstag
válasz isti732712 #44888 üzenetére
Optimalizálást futtattál esetleg? Időnként az is javíthat a helyzeten.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
Corsa02
őstag
válasz isti732712 #44890 üzenetére
Igazából nem tudom mi hozta elő a problémát, nálam több mint 3 év után jött elő, tehát a fél év az túlzás Már mindent kipróbáltam és végül vettem egy új SSD-t, adatokat lementettem és megformáztam, majd kiváncsiságból rámértem és minden helyre jött, azóta is hibátlanul üzemel.
The Truth Is Out There --->
-
Beni2360
félisten
válasz isti732712 #44892 üzenetére
És ha a klonozo progival csinálsz egy teljes rendszer (partició) mentést egy külső hdd-re és mehet a formázás. Ez nem járható út?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Corsa02
őstag
válasz isti732712 #44911 üzenetére
Nincs mit
Igazából nem tudom, mi okozza, de csak ez oldotta meg sajnos...azóta is jó, remélem nálad is igy lesz.The Truth Is Out There --->
-
Doky586
nagyúr
válasz isti732712 #45195 üzenetére
HDSentinel -t mutass.
-
HARDVERAPRÓD
És közben nem történt írás?
-
Lewzke
őstag
Na és mi a helyzet a trimmel? Ez olyankor jelentkezik, ha nem megy a trim vagy túl későn trimmel a felhasználásodhoz képest. Aktív a trim? Beállíthatod a windows meghajtó optimizálót napi trimre a heti helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Van szerepe az írásnak a felhasználási szokásodhoz?
Érzel bármiféle változást?
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Raymond
félisten
Nincs vele semmi gond, ez ilyen. A 250GB meretnel a 870 EVO-nak csak 3GB static SLC cache van es 9GB dinamikusan hozzaadott attol fuggoen mennyi ures hely van meg az SSD-n. Az iras az SLC cache-en keresztul (a Samsung szerint TurboWrite) max 530MB/s, tehat az amit formazas utan lattal es TurboWrite nelkul 300MB/s, tehat ez lesz az a sebesseg amit elobb utobb el fogsz erni ha tobb adat lesz rajta es 3GB-nal tobb irast tolsz ra egyhuzomban vagy rovid idon belul.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Doky586
nagyúr
válasz isti732712 #45202 üzenetére
HDS szerint minden rendben.
Sebesség tesztre inkább a cristaldiskmark (CDM)-et javaslom mint a Samsung progiját. -
Graphics
Jómunkásember
válasz isti732712 #45208 üzenetére
Szerintem az lehet, hogy olyankor mérsz rá, amikor mondjuk épp valami írásigényes művelet van, és lehet az kap prioritást a mérés helyett.
Szerintem ne nézegesd ezeket, mert feleslegesen kergetsz egy nem létező SSD lassító démont
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #45208 üzenetére
Vélhetően, amit írtam, vmi művelet volt.
-
törölt tag
válasz isti732712 #45316 üzenetére
hol? foskóron ahol már hosszú évek óta nem a mennyiség hanem a seedidő a lényeg, vagy open trackeren ahol van 2000+ peer?
-
válasz isti732712 #48186 üzenetére
Szerintem igen és a gyártó is kb. ennyit ígér a honlapján. [link] Összehasonlításként ez egy Samsung 850 Pro. Nem sokkal lassabb az MX500, viszont árban újonnan kedvezőbb, mint a 850 Pro volt anno.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Márton
nagyúr
válasz isti732712 #48680 üzenetére
mennyi írás lehet rajta és mennyire van teli?
nem lehet hogy a trim dolgozik közben nagyon?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Sdi
addikt
válasz isti732712 #48680 üzenetére
Nálad is nagyon lassú. Nincsenek rajta olyan fájlok, amihez más programok hozzányúlkálnak ? Esetleg nincs nagyon betelítve ? Ráadásul nálad a cpu használat is elég magas.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Sdi
addikt
válasz isti732712 #48683 üzenetére
Próbáltad esetleg más porton, más kábellel ?
-
Sdi
addikt
válasz isti732712 #48685 üzenetére
Holnap tesztelek egy ugyan ilyent a laposomban is / most nincs nálam /, kíváncsi leszek rá.
-
Sdi
addikt
válasz isti732712 #48687 üzenetére
Ez egy régebbi Dell M6800.as notiban van rendszerlemezként :
Itt ugyan nem egyenletes, de a ti meghajtóitok hektikusságát nélkülözi. Ezt inkább a gép "tudásának" tudom be.Ha már firmware, akkor mindkét meghajtóm M3CR023-as firmel rendelkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Sdi
addikt
válasz isti732712 #48723 üzenetére
Lehet, de nem tudom. Az oldalukon valami olyan van, hogy nem minden firmware jó mindegyikre. Függ attól, hogy milyennel adták ki.
Az M3CR033 firmware csak az M3CR032-vel szállított meghajtókkal kompatibilis .
Az M3CR023 firmware az M3CR032-től eltérő firmware-rel szállított összes meghajtóval kompatibilis ."
Google fordító.
Szerintem kár volt frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz isti732712 #48723 üzenetére
A leírás nyomán van 2258 és 2259-es vezérlős.
-
Sdi
addikt
válasz isti732712 #48727 üzenetére
A CrystalDiskMark is ilyen faramuci értékeket ad ?
Holnap hozzájutok egy 1 vadi új terráshoz, csütörtökön tesztelem, hátha nem 23 firm lesz rajta.
Ez teljesen korrektnek tűnik, futtasd le többször is, mennyire változnak az értékek. Ha nem nagyon, akkor az sem lehetetlen, hogy a Hdtune program nem tudja rendesen lekezelni az új vezérlőket, elég régi.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz isti732712 #48746 üzenetére
Persze, ha nincs elég sata port, akkor bővítők kártya kell.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz isti732712 #48748 üzenetére
Miért ne lenne jobb? Pcie bővítő kártya, neked meg van pcie foglalatod.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #48748 üzenetére
Szia.
igen. -
isti732712
aktív tag
válasz isti732712 #48770 üzenetére
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz isti732712 #48770 üzenetére
Az 1TB-os modell adatait tetted be képnek.
De sztem az 500-asnál hiába írnak annyit, kevesebb lesz./lehet
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz isti732712 #48922 üzenetére
Eddig is egymasra talaltak, közös BiCS projekt.
Nincs nagy újdonság, az S11 meg nem gyártospecifikus. És szó sincs kontrollerről.
NAND-ról van szó, nem vezérlőről...
Vázolod, hogyan kapcsolódik az S11 ide? Aki S11-et rakott SSD-be, kivétel nélkül problémás volt... De egy ideje ritkább az esetszám, mert új FW-k és revíziók is kijöttek ezekből.
Bocsi, de félrebeszélsz. Mindkét cég nagy tapasztalattal rendelkezik a NAND gyártás során. Te meg a vezérlővel magyarázod a dolgokat.. mert egy szériaba S11 került....
Mindezt azért, mert negatív elmenyed volt a Kioxia SSD-vel.
Egy termék alapján hozol ítéletet... Nekem mai napig üzemel egy 24GB-os Toshiba SSD-m, rendszerklonozas céljából, rengeteg Toshiba NAND-os SSD járt a kezeim között.
És legjobb tudásom szerint egyik sem készít saját vezérlőt.
A WD-kben is változatos vezérlőkínálatot találsz.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz isti732712 #48924 üzenetére
10 évvel ezelőtti terméket kár hasonlítani a maihoz, az meg lassabb volt, más is volt.
Évek óta együtt dolgozik a két cég, nagyjából az amiről most hír jött a formalitás része lehet, az amúgy sem túl jól teljesítő Kioxia esetében.(üzletileg)
Közösen fejlesztették eddig is a NAND-okat, egyértelműen költségmegosztás miatt.
A vezérlőket mindkét cég beszerezte a különféle partnerektől, SMI, Phison, Marvell.
Ezt ugyanúgy el lehetett volna mondani, amikor anno a Toshiba megvette az OCZ-t...
Vagy amikor a WD a SanDisk-et."én itt a WD részéről silány, és teljesítmény csökkenéstől tartok..mivel a kioxia híres a S11 problémáktól,aztán ne legyen igazam "
Írtad Te, én meg cáfoltam, mert úgy jött le, hogy a Kioxia nyakába varrod az S11 problémát, holott a vezérlőhöz semmi köze a Kioxia-nak.
Írtam én, hogy a vezérlőnek semmi köze ehhez, a NAND-ról szól a hír. Érthetetlen akkor milyen minőségcsökkenésről beszélsz, amikor a két cég elég régóta közös NAND üzletágat visz....
"A Kioxia és a Western Digital régi partnereknek számítanak, a két cég évek óta gyárt közösen NAND-chipeket Japánban, melyeket a legkülönfélébb területeken hasznosítanak a partnerek az okostelefonoktól kezdve az adatközpontokon át a tévékig bezárólag."
Olyan dolgot mondasz, ami már évek óta van... Együtt dolgoznak lassan 5+ éve... Tehát amit vizionálsz, akkor annak már rég lennie kéne, pedig tudtommal, és az általam használt termékekben is a BiCS elég jól teljesít.
Azt Te tudod miért vagy itt. De én nem látok összefüggést a Te problémád kapcsán itt.
Köszönjük a linket a remek hírről. Ne támadásnak vedd, max kiegészítésnek.
De a véleményed jó, csak technikailag még nem jött be a tipp.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz isti732712 #48926 üzenetére
Nem vagyok orákulum az más mátrix, ha minőségcsökkenés lenne, akkor annak erős jelei lennének már az 5 év partneri együttműködés alatt.
Ha mégis romlás állna be a húspiacon, akkor majd billen a mérleg más gyártók felé.
A piacon eléggé kevés a komplex szereplő, mert nagyjából ugye:
Samsung
Micron ( Crucial)
SK Hynix
WD (SanDisk)Ez a 4 a legnagyobb , aki szeletet kap a tortából. A kínaiak erősen nyomulnak ( vezérlővel és NAND-dal is), de az szerintem csak az ilyen márkákon keresztül lehetséges, mint a SP, a TeamGroup, a Kingston.
Elnézést, ha túlzó volt a reakcióm
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
isti732712
aktív tag
válasz isti732712 #49158 üzenetére
Végül nem jött meg
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz isti732712 #49177 üzenetére
Mi van rajta, sikerült kiolvasni vmivel?
-
pluto1969
aktív tag
válasz isti732712 #49244 üzenetére
Nagyon sok nem valós már, pl BX500-at még mindig TLC-nek írja, de a A55/S55 is változtak már. Nincs frissítve az adatbázis.
-
tasiadam
veterán
válasz isti732712 #49665 üzenetére
Minek kell szoftver egy SSD-hez?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz isti732712 #49665 üzenetére
Én se értem, mire kellene a szoftveR?
Használd, ott a HDS mondjuk
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
válasz isti732712 #49667 üzenetére
Eletemben 2x hasznaltam ssd szoftvert. 1x a samsungot, hogy megnezzem, vane a 860 evore update, aztan az random "meghalo" A2000-re, amit felraktam es azota semmi baja. Se elotte se azota. Ha nincs gond vele, nem bantom. A tirkositas meg 256 bites ami 2023ban eleg hurka, arrameg megint nem fogom a gyarit hasznalni.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz isti732712 #49700 üzenetére
985 MB/s elvileg.
Tehát nem túl acélos, de azert használható .
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Autós topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- 8db (DELL) Hitachi Ultrastar 7k4000 / 4TB / 7200 RPM / 64MB / 3.5" LFF / SAS2 / HUS724040ALS641
- Western Digital HDD WD3200AAJS 320GB
- WD 8TB My Book Desktop HDD USB 3.0
- Kingston SSDNow V300 2.5 240GB SATA3 SV300S37A/240G,szép állapotban 1 hónap garancia
- Seagate Firecuda 530 Heatsink 1TB - 7300/6000MB/s - Új, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest