Hirdetés
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz Doky586 #49851 üzenetére
Jó hogy mondod, mindjárt beírom oda hogy a legfontosabb Windows 10 beállítás, hogy bejelentkezési fiókodhoz fotónak az aktuálisan, havi fizuddal megtámogatott bankkártyád mind a két oldala szerepeljen és biztos ami biztos fotózd be az eredményt és küld el nekem üzenetben, pláne ha Visa kártyád van.
(Régebben rengeteg külföldi weblap Visa kártya esetén nem ellenőrizte hogy hányszor próbálkozol a pin kód megadásával, tehát addig próbálkozhattál amíg nem sikerül).[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
wingman83
csendes tag
Sziasztok!
Elsősorban, nagy méretű, 4k filmek másolására szeretnék SSD-t. A Samsung 870 EVO, 500 giga (ehhez van külső ház) és T7, 500 giga lenne az eldöntendő kérdés. Igazából, tudom, hogy mi a különbség. A sebessége nem számít. Nem is tudnám kihasználni, de ha ki tudnám, akkor sem számítana nekem, hogy másfél vagy 3 perc alatt másolok rá fel egy filmet.
A T7 csak a mérete miatt vonzóbb, de ez sem elsődleges.
Az érdekelne, hogy melyik a megbízhatóbb, melyik a nyúzhatóbb?
Köszönöm! -
Maelephant
aktív tag
válasz wingman83 #49857 üzenetére
Szia,
nekem mindenféle Samsung (SATA) SSD-m van benn a gépben, és kb. másfél hete egy T7-esem is és elégedetten nyúzom őket (a T7-tel kapcsolatban még azért nem mernék tartós használaton alapuló ajánlást adni, de ha visszaolvasol a szerencsétlenkedéseim kapcsán, USB 10 Gbit/s-en kellően, kellemesen gyors).
Elnézést, megtévesztettelek majdnem, 850 és 860 Evo-k vannak a gépemben, nincs 870 Evo-m, a gyerek gépébe vár beépítésre egy 870 QVO, de azzal még nincs tapasztalat, ismerőstől vettem nagyon kedvező áron, igen keveset használt darabként).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz isti732712 #49847 üzenetére
Már ide is többször beírtam ezt a jelenséget, nem feltétlen user hiba.
Amit írtam a Samsungok belassulásáról fórumtársnak, az alól a 870 EVO eddig kivétel volt, nyilván utóbbi időben vásárolt és már az új firmware-rel kiadott példányoknál ilyen gond nem fordul elő, többen vásároltak már ilyet, akikkel a vétel előtt beszéltünk(nyilván nem e topikokban ajánlottam kvázi kitiltásom okán). Amit írsz, arra fentiek miatt meg a Windowsos használat hiánya miatt nem tudok mit reflektálni (egyébként csak Linuxot is használóknak válaszolok időnként, hogy ne zavarjam a szakikat).
(#49848) PROTRON
Sőt, tovább megyek, ott a WD blue M.2 változata, ami egyik szériájánál konkrétan típus hiba hogy ha sok hónapon át csak adattárolásra használod, teljesen mind1 hány %-os a szabad kapacitás, egy idő után belassul HDD tempó alá,
Sajnos amit írsz, nem releváns az általam említett Samsung belassulás témában.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
pluto1969
aktív tag
válasz ubyegon2 #49859 üzenetére
Helló
Sőt, tovább megyek, ott a WD blue M.2 változata, ami egyik szériájánál konkrétan típus hiba hogy ha sok hónapon át csak adattárolásra használod, teljesen mind1 hány %-os a szabad kapacitás, egy idő után belassul HDD tempó alá,
Mégis melyik típus ez az ssd?, mert nem találok erről semmit sem. Éppen most rendeltem egy Western Digital WD Blue SN570 1TB , remélem nem erre gondoltál. -
Krystal_s
addikt
Két egyforma notebooknál (Dell Latitude e7490) normális lehet, hogy az egyik sokszor 10°C-al melegebb, mint a másik, mert abban egy M.2 NVMe 500 GB-os Kingston SSD van, a másikban 256 GB Toshiba?
A Kingston 54°C alapon full terhelésnèl 60, a Toshiba 40-45°C alapon, terhelve 53)
(pontos tìpust később tudok írni)[ Szerkesztve ]
-
-
amol
addikt
Sziasztok! Sorba tudnátok tenni ezeket a SATA 120-128-as SSD-ket (melyik kéne)?
Mindegyik hibátlan, írás ill. százalék CDM/Sentinel alapján.SAMSUNG 840PRO 59% 10/73TBW
APACER AS350 98% 4/75TBW
PNY CS900 98% 3/40TBW
CRUCIAL BX500 82% 15/40TBW
WD GREEN 93% 6/40TBW
PATRIOT BURST ELITE 100% 0/50TBW
KINGMAX SMV 100% 0,1/60TBW
KINGDIAN S280 100% 0/90(?)TBWköszi
-
Krystal_s
addikt
válasz Graphics #49868 üzenetére
Nincs nálam a gép azért nem írtam, de most úgy tudom ezeket lehet kapni. Azt hittem egyértelmű.
Közben megnéztem ilyen.
M.2 NVMe Kingston 500 GB SNV2S500GIgen, feleslegesen, amikor cpu terhelésnél 100°C-os throttlingolos gépet küldtek és még az SSD sem ajánlott az itteni írások alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Krystal_s #49869 üzenetére
Akkor küldd vissza a gépet.
Az indulatossággal mi nem tudunk mit kezdeni.Mi nem fogjuk ezt megoldani innen. CPU nem feladatunk.
Az SSD meg belépő, nem halálos bűn. Használni lehet.Ne rajtunk vezesd le a feszültséget viszont!
Bocsi de elvárod tőlünk, hogy az első semmi infot tartalmazó kerdesedbol jósoljunk valamit? Miért?
Szívesen segít az ember, de úgy írtál, mintha mi adtuk volna ezt el neked, es a vasarlas utani frusztrációt mi kapjuk meg.
Nem jogos... kicsit azt érzem alapbol nem vagy elégedett, en visszaküldenem. Vagy pasztázd újra.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Krystal_s
addikt
Érdeklődnék, tudja valae hogy a
M.2 NVMe Kingston 500 GB SNV2S500G mennyire ajánlott típus? -
Graphics
Jómunkásember
válasz Krystal_s #49871 üzenetére
Mint eddig, belépőszintű, írtam is.
QLC SSD.
Újan ez a legolcsóbb, van ra garancia, ennyit tud.WD SN570 a sorstársa, az TLC.
DE egyikre sem tudunk garanciát vállalni, hogy neked hűvös lesz laptopban.
( Tegnap teszteltem pl. egy Apacer AS2280Q4-et egy Latitude 7480-ban.
Igen, felmegy 60 fokra, igen. Procit nem is néztem őszintén szólva....
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz Krystal_s #49873 üzenetére
A megbízhatóságra sosincs garancia, bármelyik elromolhat bármelyik pillanatban. A garancia annyit jelent, hogy ha a meghibásodás megtörténik, akkor kapsz újat, de az adataidra senki nem vállal garanciát, azok elvesznek, ha nincs meg több példányban.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
Raymond
félisten
válasz Krystal_s #49877 üzenetére
Szerintem a gep/CPU melegedes nem az SSD miatt van foleg ha 100C fokokrol irsz a CPU-nal es azt irod valami szaki javitotta. Ha peldaul mast is csinalt rajta (tisztitas, ujrapasztazas) akkor konnyen lehet hogy az egyiknel nem ugy sikerult pasztazni ahogy kene vagy eppen nem idealisan lett visszacsavarozva a hutes. Megesik az ilyen, en inkabb arrafele keresnem a problemat.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
zizidor
őstag
Csak érdekességként: Vettem egy használt laptopot, amiben egy 2,5" SATA beépítőkeretben volt egy M.2 SSD. A Windows szerint NVMe, a sebessége is 1500 MB/s körüli, tehát nem lehet SATA. Napokig törtem a fejem azon, hogy ilyen hogy lehet?? SATA/NVMe adapter? Nem. Kivettem a keretet és egyből elszégyelltem magam. Hát persze, hogy egy U.2 interfész a rejtély megoldása. Hogy ez miért nem jutott eszembe...
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
Graphics
Jómunkásember
SAMSUNG 840PRO 59% 10/73TBW - Régi
APACER AS350 98% 4/75TBW - Nem rossz, de hardverlottó
PNY CS900 98% 3/40TBW - S11, nem rossz, de problémás lehet.
CRUCIAL BX500 82% 15/40TBW - Ismert belső én sokat vettem
WD GREEN 93% 6/40TBW - Ismert belső, mehet
PATRIOT BURST ELITE 100% 0/50TBW - Nem rossz, ez gondolom új, belépő cucc
KINGMAX SMV 100% 0,1/60TBW - Volt hozzá szerencsém, de hirtelen nem tudom
KINGDIAN S280 100% 0/90(?)TBW - Talán volt ilyenem, üzemel a mai napig, de a hardveraktualitást nem tudom.Kérdésed az, melyiket vennéd, akkor WD a legkevésbé rizikós. Sorrendet nem állítanék.
-
Zamma
őstag
Mai tapasztalat.
Nem tudom hogy érdekes-e amit írok neked, de nekem egy ITX házban (NR200) az alaplap hátoldalán 500 gigás ssd klónozáskor 70-re is felment a hőmérséklet hűtőpad és borda nélkül. Nyilván azért írom ezt mégis le, mert gyenge azon a heéyen a légmozgás.
Ma szintén teszteltem de nem a gyári bordájával hanem sima kínai 3 mm-essel, ott a max 60 volt háromszor indított teljes Crystal DiskMark teszt után. -
amol
addikt
válasz Graphics #49887 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Nem venném őket, megvannak. Pár eladó ill. megtartandó gépbe szeretném őket elosztani. Gond igazából egyikkel sincs.
A BX500 tudom hogy papíron ajánlott, de laptopban meleg és közel felénél jár az írhatósága, ezért kérdeztem hogy ez mennyire befolyásolja a dolgokat.
AS350-nel, CS900-zal milyen gond lehet? Jó ideje mennek hibátlanul.
Nemrég halt meg egy PNY XLR8 CS3030-am, de az egy következő sztori lesz.koby11h Az a típus, köszönöm az infót. Úgy tudtam nem ajánlott, de ezt most megcáfoltad. Van belőle 3db, kétféle firmware-rel.
[ Szerkesztve ]
-
Rockland
tag
Heló.
A vezérlőpultban hol kell kivenni a pipát hogy lássam az m.2-es ssd-t? Tudna légyszi valaki egy képet mellékelni róla? -
PROTRON
addikt
válasz Rockland #49891 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de valami szerintem nagyon félre ment információ.
A teljes jelenséget írd itt le hogy segítséget kaphass. Pl a nálad lévő rendszerről fotókkal hogy merre keresgélsz egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Rockland
tag
válasz PROTRON #49892 üzenetére
Bocsi, vettem egy Adata XPG Gammix S70 Blade 1TB M.2-ssdt.
Még sosem használtam ilyet. BIOS felismerte de lemezkezelőben nem látom. Erre keresnék megoldást.
Win7-em van, másik topikban segített egy srác csak nem találtam amit mondott, és erre gondoltam az első kérdésemmel.[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz Rockland #49894 üzenetére
Nyisd meg a Vezérlőpultot, majd a Nézetnél jobb oldalon felül a Kategória helyett a Nagy ikonokat válaszd.
A Fájlkezelő beállításait nyisd meg, majd a Nézet fülön az Üres meghajtók elrejtése mellől távolítsd el a pipát, majd kattints az OK-ra.Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Samsung 500GB M.2 SSD-k 970 - 980 PRO
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 8db (DELL) Hitachi Ultrastar 7k4000 / 4TB / 7200 RPM / 64MB / 3.5" LFF / SAS2 / HUS724040ALS641
- Western Digital HDD WD3200AAJS 320GB
- WD 8TB My Book Desktop HDD USB 3.0
- Kingston SSDNow V300 2.5 240GB SATA3 SV300S37A/240G,szép állapotban 1 hónap garancia
- Seagate Firecuda 530 Heatsink 1TB - 7300/6000MB/s - Új, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest