Hirdetés
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norba69
senior tag
válasz Frawly #40624 üzenetére
A téma összefoglalóban linkelve van egy cikk, az SSD kondíciója, tények és tévhitek, érdemes lenne elolvasnod.
Mivel ssd-re torrentezek, van 30% alatti kondíciójú lemezem is, és nem aggódok érte, mert a kondíciónak nevezett érték, és az ssd állapota két külön dolog.[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz Frawly #40650 üzenetére
Az eredeti kérdezőnek ment volna, csak mellényúltam.
Nekem a torrentezés eredményeként van A-Data SX930 240 GB 120 TB írással, Plextor M8SEGN nvme 500 GB 80+ TB írással, és Samsung 860 evo mSata 1 TB 45 TB írással.
Se lassulás, sem egyéb probléma nincs velük.[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz kukulec #40691 üzenetére
Nekem egy ilyen készlet megvásárlása oldotta meg a csavarproblémáimat.
-
norba69
senior tag
Mikroszálas kendő, és enyhe alkoholos ablaktisztító.
Bocs
Egyébként az oprendszercseréhez szükséges újraparticionálás megoldja. -
norba69
senior tag
válasz trialboj #45670 üzenetére
Ha nincs hova lementsed, akkor nálad valami nagyon el van kefélve.
Az ssd-k képesek előjel nélkül egyik pillanatról a másikra elpusztulni.
A rajtuk tárolt fontos, esetleg pótolhatatlan adatokról napi szintű mentésnek kellene lennie, különben mocskos drága lesz az adatmentés, ha megáll.
Egy külső merevlmezzel simán megoldható a probléma, és nem is túl drága. -
norba69
senior tag
0% elérésekor sem történik semmi, működik tovább. Ez a gyártó által megálmodott, a garanciaidő alatt elfogadott maximális írásterhelésből hátralevő mennyiséget jelző összeg.
3 TB írás után vesztettél 3%-ot. Még írhatsz rá 96 TB-t a gariból hátralevő idő alatt, és akkor sem veszíted el a garit. Mást nem jelent.
Egy kis olvasnivaló. -
norba69
senior tag
válasz PlatiaAmos #47440 üzenetére
-
norba69
senior tag
válasz King Unique #47888 üzenetére
A hibernálás kikapcsolását én akkor látom javasolhatónak, ha sok ram van a a gépben, és kisméretű ssd-ről fut a rendszer. Ekkor, ha nem használják a hibernálást, a kikapcsolással felszabaduló tárhely jól jöhet.
-
norba69
senior tag
válasz Doky586 #48342 üzenetére
Jó lenne valami gyakorlati tapasztalat az újabb inteleken levő VMD és a windows tárolóhely NVME SSD-kel való működéséről SOHO környezetben. Hoz-e javulást sebességben, elérési időben, mennyire bírja az i/o intenzív terhelést, milyen a megbízhatósága, egyáltalán van-e valami előnye ebben a szegmensben, ami miatt még a laptopokba is beleszuszakolják?
-
norba69
senior tag
válasz spleenszuru #49152 üzenetére
Ennek a cikknek az utolsó előtti mondata igaz?
"Addig érdemes arra figyelni, hogy a 990 Pro ne érje el az élettartam végét jelző állapotot, utána ugyanis csak-olvasható módba vált a termék."
És előtte ugyanez leírva a 980 prókra is.Nem a legmegbízhatóbb oldal, de ha ez igaz, akkor vágom is ki a samu prókat a francba, használtan talán még kapok értük értelmezhető árat, és márkát váltok olyanra, ami nem csinál ilyen disznóságot.
-
norba69
senior tag
válasz Graphics #49159 üzenetére
Ebben a cikkben (ipon) olvastam.
Utolsó előtti mondat:
"Addig érdemes arra figyelni, hogy a 990 Pro ne érje el az élettartam végét jelző állapotot, utána ugyanis csak-olvasható módba vált a termék."Pont az általad említett inteles praktika miatt reagálok érzékenyen a témára, azzal szoptam eleget
[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz DroiDMester #50205 üzenetére
Tomshardware.com idevágó tesztje.
-
norba69
senior tag
válasz DroiDMester #50208 üzenetére
450MB/s-re lassulást írnak többfelé is a nem qlc-sre, a 70-80 körülire lassulás nem ok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Manjaro Linux
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest