Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#12091) Sk8erPeter válasza Ice&Lime (#12085) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Egy szakmai topicban nem kell Bólogató Jánosnak lenni, a szakmai viták lehetnek kifejezetten produktívak is az elhangzó pro és contra érvek miatt. Ez most nem produktív, mert valamilyen oknál fogva vérig vagy sértve. Ennek ellenére megpróbálok higgadtan reagálni, hátha hasonló fogadtatásra találok.

Ahogy xuldar is mondta, a moderátor feladata nem az, hogy helyesírási hibákat javítson. Nekem pedig nincs szükségem engedélyre, hogy hozzád szólhassak, és korrigáljalak, ha nem haragszol, ezután is vitatkoznék, ha nem értek egyet. :) Ahogy te is vitathatod az én álláspontomat.

"Azért van benne olyan funkció, hogy lehet ki/be kapcsolni, mert nyilván van értelme, hogy bármikor ki és be kapcsolható, ezért tették bele a fejlesztők, nem pedig dísznek"
Az, hogy a fejlesztők ki- és bekapcsolhatóvá tesznek egy szolgáltatást, az egy nagyon helyes szemlélet. Bizonyos esetekben van értelme kikapcsolni. Ez nem az az eset.

"de nem ez volt a kérdés"
Annyi volt a kérdés, hogy kell-e még valamilyen lépést tennie. Nem kell. Te azt javasoltad, kapcsolja ki az indexelést és a keresőszolgáltatást is, hogy kevesebb legyen az írás. Szerintem meg ne tegye, mert csak kényelmetlenséget okoz magának.

"nem véletlen, hogy ez is régen belekerülhetett a listába"
Ennek az okát előbb leírtam.

"Olyat nem ajánlok, amit nem próbáltam és nem lehet visszaállítani, semmi problémát nem okoz és bármikor visszakapcsolható, ezért is felesleges aggódnod. Nekem bevált, lassan már 5 éve így használom a 7-et és nem csak ssd-n, hanem régebben hdd-n is."
Azt meg főleg nem értem, hogy HDD-n miért használtad így. Kárt nyilván nem okoz, kényelmetlenséget és felesleges lassúságot bizonyos esetekben annál inkább: amint kikapcsolja az indexelést, lassítja a keresést, hiszen arra találták ki, hogy ne kelljen végigkotorni adott esetben a teljes háttértárat (vagy csak egy könyvtárat, összes alkönyvtárával együtt) egy vagy több fájl/könyvtár megtalálásához (itt teljesen mindegy, hogy SSD-ről van szó, hiába gyors az elérés, a keresés attól még nem lesz olyan gyors, mint lehetne), illetve amint kikapcsolja a Windows Search-szolgáltatást, nem fog tudni keresni még a Start menüben sem. (Hogy neked feleslegesek ezek a szolgáltatások, az egy dolog. A Windows-felhasználók többsége számára szerintem nem azok, hacsak ki nem váltják alternatív szolgáltatásokkal (amikre van példa).)
Ezért mondom, hogy kevesebb a kikapcsolás haszna, mint amennyi kényelmetlenséget okozhat.
De elfogadom, hogy neked nem kell.

Sk8erPeter

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.